#پیشنشست
#میرحامدحسین
❇️دبیرخانه کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان یزد و مدرسه علمیه تخصصی حضرت زهرا سلام الله علیها (میبد) و مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها (یزد) برگزار میکند:
💠 تبیین شخصیت علمی علامه میرحامد حسین رحمه الله
🎤حجتالاسلاموالمسلمین اسفندیاری
🗓چهارشنبه، ۲۰ تیرماه، ساعت ۹ صبح
💻آدرس شرکت در نشست:
https://ac.whc.ir/rr8vvf9sdr2q
#کنگره_علامه_میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت
#امامحسین
#میرحامدحسین
💠 محبت امامحسین عليهالسلام، راه و وسیله سعادتمندان است.
⬅️ با مراجعه به روایات فریقین مشاهده می کنیم که پیامبر مکرر و صراحتا بر محبّت اهل بیت علیهمالسلام تأکید داشتهاند. رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمودند: «لکلّ شىء أساس، و أساس الإسلام حبّنا أهل البیت»؛ براى هر چیزى اساسى است و پایه #اسلام حبّ ما #اهلبیت است.
🔸 آنچه با مطالعه زندگی علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمهالله از زندگانی ایشان منعکس میشود و ذهن و دل خواننده را مجذوب میکند، عشق علامه به اهلبیت علیهمالسلام به ویژه سیدالشهداء علیهالسلام است.
▫️نهایت درجه #محبت این بزرگمرد را میتوان در شنیدن مصائب حضرت اباعبدالله الحسین دید. مرحوم سيدحسین یزدی -خطیب حائری- این گونه نقل میکنند: میدانستم که نباید نزد علّامه میرحامد حسین روضه بخوانم؛ چرا که او تحمّل شنیدن مصائب اندوه بارِ جدّش را ندارد...
📝 مطالعه متن کامل این یادداشت
🆔@mirhamedhosein
12.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پادکست
#میرحامدحسین
🔰 اثر سنگینی کتاب بر سینه علّامه میرحامد حسین
🎙 استاد فاطمینیا رحمهالله
⬅️ علّامه میرحامد حسین بر اثر کثرت تألیفات، نزدیک به اواخر عمرشان دست راستشان از کار افتاد.
▫️نقل کردهاند زمانى كه جنازه ايشان را غسل میدادند، اثرعميق يك خط افقى بر روى سينه شريف ايشان دیده شده؛ وقتی از علت آن سؤال شد، فرزند ایشان فرمود: علامه به خاطر مریضی به صورت خوابیده مطالعه میکردند و این خط بر سینه، حاكى از محل قرار دادن كتاب بر آن بوده است.
#آیتالله_فاطمینیا
#کنگره_علامه_میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت
#وصیتنامه
#میرحامدحسین
📝 وصیتنامه الهی و اخلاقی مرحوم میرحامد حسین در سفر حجّ به فرزندان و بازماندگان
👈 پیرو توصیهها و تأکیدات شرع، نوشتن وصیت در بین متشرعین، دارای اهمیت ویژهایی بوده است. با نگاهی اجمالی به زندگینامه علما، شاهد وصیتنامههای برجای مانده از آنها هستیم مانند وصیتنامه الهی_سیاسی امام خمینی(ره) یا وصیتنامه آیتالله مرعشی نجفی و … در این بین وصیتی الهی_اخلاقی از مرحوم علامه بزرگوار میرحامد حسین به جای مانده که بسیار جالب و خواندنی است.
🖋علامه میرحامد حسین در وصیتنامه به فرزند خود سیّدحسین، در ۹بند چنین مینویسد:
1️⃣ فرزندم، بر تو باد بر اینکه نماز و روزه و حجّ مرا دوباره ادا نمایی؛ زیرا اعمالی که انجام میدهم، امید ندارم درست باشد. اگر امکانش باشد که اینها را انجام بدهی، خوب است که در این کار تلاش بنمایی. امّا نسبت به این درخواست احساس پشیمانی مینمایم زیرا عملی را که بر خودم واجب بود، خوب رفتار ننمودم و حال #وصیت میکنم به دیگری که هم برای خود و هم برای من آن را انجام دهد. (أنا نادم من التوصیة بذلک، حیث أنا لم أعمل لنفسی ما یلزمنی...)
2️⃣ بر تو باد به تلاش در تحصیل علوم دینی و #معارف الهی. برای این امر، اوّل یک کتاب در در اصول دین بخوان و سپس کتابی در علم #فقه از اول تا آخر مخصوصاً کتاب شرایع و شرح لمعه را. پس از فارغ شدن از آنها، کتابی مبسوط در علم فقه را مطالعه کن و همچنین از یک #مجتهد زنده تقلید کن، ولو اینکه جامع شرایط نباشد؛ زیرا اکثر علما، تقلید از مجتهد زنده را واجب میدانند...
📝 مطالعه متن کامل این یادداشت
🆔@mirhamedhosein
#کلام_بزرگان
#میرزای_شیرازی
#عبقاتالانوار
🔰 خواندن این کتاب بر هر مسلمانی لازم است
⬅️ مرحوم میرزای شیرازی آن تجدیدکننده مذهب و دین، در تقریظش بر کتاب «عَبَقاتُ الاَنوار فی اِمامَة الاَئمةِ الاَطهار» تألیف علامه بزرگوار میرحامد حسین حکم کرده است که خواندن این کتاب بر هر مسلمانی لازم است، و امر فرموده که در نشر و ترویج این کتاب، از هر راهی که ممکن باشد، کوتاهی نشود:
«بر هر مسلم متدین لازم است که در تکمیل عقاید و اصلاح مفاسد خود، به آن کتاب مبارک رجوع نماید…. و هرکس به هر نحو تواند، در نشر و ترویج آنها ـ به اعتقاد احقر ـ باید سعى و کوشش را فروگذاشت ندارد تا چنان که در نظر است اعلاى کلمه حق و اِدحاض باطل شود…»
#میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#پیشنشست
#نشست_مجازی
#میرحامدحسین
دبیرخانه کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین رحمهالله با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان مازندران برگزار مینماید:
🔰 نشست مجازی میرحامد حسین و فرهنگ امامت(ریشهها و رویشها)
🎤 حجتالاسلام والمسلمین اسفندیاری
🗓 چهارشنبه ۱۷ مرداد، ساعت ۱۰:۳۰
💻 آدرس شرکت در نشست:
https://meet.maaref.org/mirhamedhosein
#کنگره_علامه_میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت #میرحامدحسین
💠 رایحه خوش کلام
📚 سیری در آثار علامه میرحامد حسین(۷)
📒 الدرر السنیه فی المکاتیب و المنشات العربیه
⬅️ مرحوم علامه میرحامد حسین در کتاب الدررالسنیه، مجموعهای از نوشتههای متفرّقه خویش را گرد آورده که شامل مکاتبات شخصی با علمای معاصر خویش و تقریظهایش بر بعضی از کتابها و حاشیهها و توضیحاتش درباره اشخاص و نویسندگان کتب موجود در دسترس وی و نیز قضایای شخصی و داستانهایی چند از قدیم الایّام است.
📝 از این مکاتبات، دست نوشتهها و پاک نویسهای گوناگونی، در دفترچههایی پرحجم به دست آمده است.
▫️این کتاب که به گفته نویسندهاش شامل نوشتههای دوران جوانی اوست_ در حدود سال ۱۲۸۵ق/ ۱۲۴۷ ق ش تنظیم و نوشته شده است؛ چراکه بعضی از تاریخهای نگاشته شده در آن کتاب به سال ۱۲۷۸ و… تاریخگذاری شده است...
🌐 ادامه این یادداشت را اینجا بخوانید
🆔@mirhamedhosein
11.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پادکست
#میرحامدحسین
⬅️ خدمت کردن علامه میرحامد حسین، به خاطر دستیابی به یک کتاب❗️
🎙 استاد فاطمینیا رحمهالله
#آیتالله_فاطمینیا
#کنگره_علامه_میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#گزارش
✅ همکاری ویژه مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با دبیرخانه کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین
محمدحسین مدرسی، دبیر اجرایی کنگره:
⬅️ سازمانها، نهادها و مراکز حوزوی و دانشگاهی مختلفی با دبیرخانه کنگره، همکاری میکنند و خوشبختانه همکاریها و مشارکتهایی که با نهادهای همسوی حوزوی و دانشگاهی داشتهایم باعث شده فعالیتهای کنگره گستره بیشتری پیدا کند و این مهم در پیشبرد اهداف هر کنگرهای نقش بسزایی را دارد.
▫️یکی از مشارکین این کنگره، مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران میباشد که از همان ابتدای همکاری با کنگره با تمامی توان در این عرصه قدم نهادند و با جلسات مشترکی که با مدیران محترم این مرکز داشتیم، ضمن اعلام آمادگی، همه ظرفیتهای همکاری خود را در اختیار کنگره قرار دادند.
🔻متأسفانه شخصیت علامه در جامعه علمی کشور به شکلی که در شأن علامه باشد، معرفی نشده و به تبع آن پژوهشهای کمی حول شخصیت و آثار علامه انجام شده است. از اینرو بر آن شدیم در گام نخست همکاری خود با مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، برگزاری پیشنشستهای علمی را پیگیری کنیم و مرکز مدیریت حوزههای خواهران استان گلستان به عنوان نماینده به دبیرخانه معرفی شد که با تمام ظرفیت، همکاری شایانی با کنگره داشته و دارند.
👈 تا کنون چندین پیشنشست در شهرها و شهرستانهایی مثل تهران، مازندران، گرگان، قم، شاهرود، میبد و... به صورت حضوری و مجازی برگزار شد و تصمیم بر آن است که پیشنشستهایی را به صورت مجزا برای مدارس تخصصی و سطوح عالی در شهرهای دیگر برگزار نماییم.
🌐متن کامل این گزارش
🆔@mirhamedhosein
#شیعه_در_هند
#میرحامدحسین
🔰 مدرسه لکهنو و گسترش مکتب تشیع...
🏢مدرسه رحیمیه، یکی از مدارس مشهور #هند بود که شیخ عبدالرحیم دهلوی(م ۱۱۳۱ق) جدّ عبدالعزیز(صاحب کتاب تحفهی اثنا عشریّه)، آن را بنا نهاده و پس از او شاه ولیالله دهلوی اداره آنجا را به عهده گرفت. پس از درگذشت شاه ولیالله، پسرش عبدالعزیز، شخصیت اصلی مدرسه رحیمیه شد. مدرسه رحیمیه از شهرهای مختلف طلابی را جذب و تربیت کرد و با پیگیریها و تلاشهای خاندان دهلوی به مرور پیروان این مکتب در دهلی، فراوان شدند. آوردهاند عبدالعزیز دهلوی تا آخر عمر، روزهای شنبه و سهشنبه مجالس عمومی تفسیر #قرآن و احکام در مدرسه رحیمیه برپا میداشت که جمعیت فراوانی در آن حاضر میشدند.
⬅️در برابر این مدرسه، یکی از علمای سرشناس هند به نام سیّد دلدار علی نقوی مدرسهای در #لکهنو تأسیس کرد که به موجب آن بسیاری از علمای شیعه #ایران به لکهنو مهاجرت کرده و به تبلیغ و گسترش تشیع اقدام کردند. این مدرسه با تلاش و مجاهدتهای علامه سیددلدار علی (غفرانمآب)، فرزندان و شاگردان فاضل ایشان علی الخصوص خاندان عبقات، نقش مهمی را در گسترش مذهب تشیع ایفا نمود.
🔅ثمره تأسیس این مدرسه در لکهنو و مجاهدتهای علماء به اقرار عبدالعزیز دهلوی در مقدمه کتاب تحفهی اثناعشریّه چنین گردید:
«غرض از تسوید این رساله و تحریر این مقاله آن است که در این بلاد که ما ساکن آنیم، و در این زمان که ما در آنیم، رواج مذهب اثناعشریه و شیوع آن به حدی اتفاق افتاده که کم خانه باشد که یک دو کس از آن خانه به آن مذهب متمذهب نباشند و راغب به این عقیده نشوند...»
#کنگره_علامه_میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#میرحامدحسین
◾️۱۸صفر، سالروز وفات علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمهالله تسلیت باد.
🆔@mirhamedhosein