قسمت هفدهم
از طرف ديگر، سياست ارعاب و تهديد و توسل به خشونت نيز كارايى خود را از دسـت داد ومـردم را هرچه بيشتر مصمم تر و مقاوم تر ساخت. در اين ميان ، زمزمه هاى جهاد عليه دستگاه نيز بالا مى گيرد و اين جريان ادامه مي يابد تا اين که در تاريخ 23 جمادي الاول 1309 اعلاميه هايى بدين مضمون بر در و ديوار شهر نصب مى شود: "بر حسب حكم جناب حـجـة الاسلام ، آقاى شيرازى ، اگر تا 48 ساعت ديگر امتيازدخانيات لغو نشود، يوم دوشنبه آتيه ، جهاد است ، مردم مهيا شويد. "
ناصرالدين شاه بسيار ناراحت مي شود و خارجيان نيز کم کم از ترس جان از تهران و ديگر شهرها فرار می کنند.
@mirzayeshirazee
قسمت هجدهم
از سـوى ديـگـر شدت اوضاع و تنگناهايى كه براى فرنگيان پديد آمده بود، باعث شد كه مسئولين كمپانى از سوى سفرا و سياسيون اروپا در تهران ، تحت فشار قرار گيرند.
آرنـسـتـيـن ، رئيـس كـمـپانى ، امين السلطان را در اتخاذ دو راه مخير مى سازد: 1- لغو امتياز و پـرداخت خسارت ،2- لغو تحريم و آرام كردن مردم.
شاه تصميم دوم را برمى گزيند.
@mirzayeshirazee
قسمت نوزدهم
شاه و دربار براى چـاره جـويـى ، مـجـلسى با حضور علماى بزرگ تهران و برخى از دولتيان تشكيل مى دهند. در اين مـجـلـس ، از عـلـما آقايان ميرزا حسن آشتيانى ، سيد على اكبر تفرشى ، شيخ فضل اللّه نورى ، امام جـمعه تهران ، سيد محمدرضا طباطبايى ، سيد عبداللّه بهبهانى ، آخوند ملا محمد تقى كاشى ، و از طـرف دولـت : نـايـب الـسـلـطنه كامران ميرزا، صدراعظم امين السلطان ، ميرزا على خان امين الـدولـه ، مـشير الدوله ، قوام الدوله و مخبر الدوله شركت داشتند. در اين جلسه ، صورت امتيازنامه مطرح شد، ولى آقايان علما، به علت اينكه كليه مفاد آن بر خلاف "الناس مسلطون على اموالهم" بـود، از صـحـه گذاردن بر آن خوددارى نمودند و حتى تهديدات دولتيان نيز نتوانست كارى از پـيـش ببرد. كار به جايى رسيد كه آقا سيد محمدرضا طباطبايى فرمود: "اگر اين حكم را دولت داده است ، كه بايد به امضاى ملت باشد،و اگر شخص شاه داده است كه حقى نداشته و ندارد."
@mirzayeshirazee
بازخوانی پرونده فتوای تاریخی میرزای بزرگ شیرازی در تحریم تنباکو
بخش پنجم: موفقیت علما و لغو قرارداد
قسمت اول
این کار برای شاه بسیار سنگین بود . اما وی که می دید رسوا شده و نه تنها شخصیتی برای او باقی نمانده بلکه به زودی تخت و تاج را هم از دست می دهد، ناگزیر به فکر تسلیم و لغو امتیاز افتاد و این در حالی بود که بیش از دو هفته از صدور حکم تحریم میرزا نگذشته بود. مسئولان کمپانی تالبوت و کار گزاران سفارت انگلیس ناصر الدین شاه را از این کار بر حذر داشتند و او را متوجه خطرهای بعدی براى اصل رژيم و عواقب کار ( لغو امتیاز انحصار تنباکو ) کردند . اما سرانجام ناصرالدین شاه به لغو انحصار داخله توتون و تنباکو پرداخت ولی عالمان و مردم آرام نگرفته و مانند موج دریا در خروش بودند و خواهان لغو کامل امتیاز شدند.
@mirzayeshirazee
♥️نام زهرا يک جهان معنا بود
🔥نام زهرا احسن الاسما بود
♥️نام زهرا مشتق از نام خداست
🔥زينت کرسي وعرش کبرياست
♥️نام زهرا ذکر اهل دل بود
🔥نام زهرا حل هر مشکل بود
♥️نام زهرا يک مدينه ماتم است
🔥داستان رنج هاي عالم است
♥️نام زهرا نام يار حيدر است
🔥ياوري که بين ديوار و در است
♥️نام زهرا نام غمناکي بود
🔥من بميرم چادرش خاکي بود
♥️نام زهرا نام يک دلخسته است
🔥صاحب يک پهلوي بشکسته است
#فاطمیه
شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
قسمت دوم
شاه روش خشونت آميزی پيش مي گيرد تا بتواند علما را از راه تهديد به حبس و تبعيد ساکت کند. رييس کمپانی رژی پيش امين السلطان می رود و می خواهد که امين السلطان علما را راضی کند، حتی از وی تقاضا می کند که ميرزای آشتيانی را از تهران تبعيد کند. امين السلطان با اصرار زياد، شاه را وادار به نوشتن اين نامه می کند: "يا بمان و به بالای منبر برو قليان بکش، و يا از تهران خارج شو."
ميرزای آشتيانی قبول می کند که از تهران خارج شود و خلاف حکم ميرزای شيرازی عمل نکند. و يک شب مهلت می گيرد که وسايل سفرش را به خارج از تهران آماده کند.
@mirzayeshirazee
قسمت سوم
این خبر ولوله ای در میان مردم ایجاد می کند . مردم تصمیم گرفتند تا صبح دوشنبه با میرزا آشتیانی از تهران خارج شوند آن روز (سوم جمادی الثانی 1309 هجری قمری) شهر تهران چهره دیگری داشت . یک پارچه تعطیل شد و بازار نیز تعطیل بود؛ و به حمایت از روحانیون زنان نیز در این تظاهرات عظیم شرکت داشتند.
مردم به خيابان ها می ريزند و در حالی که کفن پوشيده بودند، با شعار"يا غريب الغرباء می رود سرور ما" به سوی خانه ميرزا حرکت می کنند. جمعيت تا ظهر به چندين هزار نفر می رسد. دکان هايی که باز بودند می بندند جمعیت مردم چون موجی به سمت مسجد شاه در ارک حرکت می کنند. در آنجا امام جمعه تهران بالای منبر می رود و مردم را دعوت به سکوت می نمايد. چند نفر از مردم او را پايين می کشند و کتکش می زنند.
@mirzayeshirazee
قسمت چهارم
عمال شاه كه از هراس آرام نداشتند، به ناگاه وعده الغاى امتياز از طرف شاه كه به نايب السلطنه نوشته بود، توسط«عبد الله خان والى» به ميرزاى آشتيانى واصل گرديد. در وضعيتى كه مردم به پا خاسته را اميدى به وعده و وعيدهاى سلطان نيست، طبيعى است اين دست خط دردى را درمان نمى كند. پس مردم به شورش خود ادامه دادند و «معين نظام» نيز فرمان آتش داد. سربازان به طرفدارى از مردم، از حكم «معين نظام» سرپيچيدند. از اين رو معين به «فوج بى پدران» -كه در بى پدرى و ظلم بى محابا بودند- دست توسل دراز كرده و بدين وسيله مردم گلوله باران شدند.
@mirzayeshirazee
قسمت پنجم
عدم آمادگى كامل مردم براى مقابله با آتش و جنون دستگاه، ميرزاى آشتيانى را واداشت تا مردم را به استقامت عاقلانه و اجتماع در مسجد جامع فرا خواند. پس از اين ماجرا، شاه شخصی را به پيش ميرزا آشتيانی می فرستد که منظور شما چيست؟ و پيكهاى شاه، مدام به خانه ميرزاى آشتيانى مراجعه مى كردند. ميرزاى آشتيانى كه ازپذيرش هداياى شاه كه براى استمالت او فرستاده بود، خوددارى ورزيد. ختم غائله رادر گرو سه پيشنهاد اعلام داشت: 1- دادن خونبهاى مقتولين، 2- مصونيت ديگر كسانى كه در تظاهرات شركت جسته بودند، 3- برچيدن بساط كليه امتيازات خارجى: "تنها مقصود ما لغو امتياز انحصار دخانيات اعم از داخله و خارجه و کوتاه کردن دست خارجی هاست و هيچ تقاضای ديگری نداريم".
@mirzayeshirazee
قسمت ششم
در مورد شرط سوم، پس از مذاكرات طولانى، بالاخره بر سر فسخ كامل رژى توافق به عمل آمد. ناصرالدين شاه در جواب به امين السلطان مي نويسد: «نايب السلطنه امتياز داخله را که برداشته بوديم حال امتياز از خارجه را هم برداشتيم و مردم مجبور در کشيدن قليان نيستند تا حکم از جانب ميرزای شيرازی برسد»
فرمان در ميان مردم پخش می شود، اما تأثيری در آنها نمی کند. مردم به نايب السلطنه حمله ور می شوند. آقا بالاخان – رييس پليس – به سربازان نايب السلطنه دستور شليک می دهد که بر اثر اين تيراندازی چند نفر کشته و تعدادی زخمی می شوند. مردم متفرق می گردند. روز بعد دوباره مردم جمع می شوند. ميرزای آشتيانی می گويد: «به کار و کسب خود بپردازيد تا اطلاع بدهيم»
@mirzayeshirazee
پدرت شاه خراسان و خودت گنج مقامی
پدرت حضرت خورشید و خودت ماه تمامی
غنچهای نیست که عطر نفست را نشناسد
تو که ذکرصلواتی و درودی و سلامی
🌸🍃 ولادت با سعادت ابن الرضا، حضرت جواد الائمه علیه السلام مبارک باد🌸🍃
#میلاد_امام_جواد
#امام_جواد
#علی_ولی_الله🍃💚
🌿ورد لب و ذڪر شبِ عشاق علیسٺ
🌺تا صبحِ قیامٺ ولےالله علیسٺ
🌺من یا علے و یا علے گویم همہ عمر
🌿آنڪس ڪه مرا باب نجاٺ اسٺ، علیسٺ
💐 میلاد با سعادت یعسوب الدین، امام المتقین، فاتح باب خیبر، اسدالله الغالب، حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام مبارکباد
#میلاد_امام_علی
#امام_علی