▪ بررسی شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) این باور را تقویت می کند که معرفی این الگو به جامعه می تواند تأثیرات بسیار مثبتی در فرهنگ جامعه داشته باشد و ایام فاطمیه فرصت مناسبی برای تبیین ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگ اسلام است. فعالیتهای تاریخ ساز این بانوی بزرگوار ابعاد مختلفی دارد که میتواند راهگشای زنان مسلمان بویژه نسل جوان باشد.
▪ ایشان از فضایل بسیاری برخوردار بودند؛ عصمت و پاکیزگی از گناه و خطا، توانایی علمی، محبت و احترام به خانواده، اخلاق نیکو، برتری در رفتار با همسر و تربیت فرزندان، وفاداری و فروتنی، بردباری در برابر دشواری ها، حضور در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی، توجه ویژه و خلوص در عبادت و نیایش، زهد و ساده زیستی، عدالت محوری و دفاع از حقوق انسان ها و مبارزه با ظلم از جمله ویژگیهای آن حضرت می باشد و به عبارتی می توان گفت: تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا - سلام الله علیها - جلوه کرده و بوده است.
📗 صحیفه امام؛ ج7، ص 337.
#فاطمیه
میزمعارف
@mizemaaref
✅ #یک_نکته_در_باب_تدریس_درس_معارف:
🔖ارائه چارچوب کلی در آغاز تدریس:
مباحث هر جلسه تدریس باید یک چارچوب مشخصی در راستای هدف کلی درس داشته باشد. نقطه آغاز و نقطه پایان و همچنین مباحثی که باید در آن بحث شود در کتابهای معارف چاپ نهاد، این چارچوب رعایت شده است.
⬅️ چارچوب باعث میشود بحث هدفمند شده و استاد کمتر دچار پراکندهگویی شود و نیز دانشجو بداند امروز با چه مباحثی میخواهد روبرو شود. نوشتن چارچوب کلی بر روی تخته ضروری است و استاد بعد از ایجاد انگیزه و نوشتن عنوان بحث در کنار تخته، در ذیل آن باید چارچوب کلی بحث را بنویسد.
⬅️ بعد از نوشتن چارچوب بهتر است خط عمودی کشیده شود تا چارچوب از سایر مباحث تخته جدا شود این چارچوب تا آخر کلاس روی تخته میماند و استاد نباید در وسط بحث آن را پاک کند. مطالب هر شاخص در قسمت های باقی مانده نوشته میشود و زمانی که مباحث آن شاخص تمام شود، مطالب نوشته شده در سمت چپ پاک شده و علامتی در کنار عنوان شاخص (چارچوب کلی) زده میشود. این نوع نوشتن باعث میشود اولا از تخته به صورت مطلوب استفاده شود و ثانیا نگاه دانشجو منعطف به مباحثی شود که در سمت چپ نوشته میشود.
⬅️ در هنگام نوشتن چارچوب استاد نباید در حالت پشت به دانشجویان اقدام به نوشتن چارچوب نماید و دانشجویان را به حال خودشان رها کند. این امر موجب همهمه در کلاس میشود. بلکه استاد در خلال نوشتن باید به سمت دانشجویان نگاه کند توضیح کوتاهی بدهد سپس به ادامه نوشتن اقدام نماید.
🔰میزمعارف
@mizemaaref
✅#معرفی_کتاب
📚"مسیح در شب قدر"
🔹صبح پنجشنبه خبر دادند امشب اگر خانه هستید، یکی از مسئولین کشور، چند دقیقهای مهمانتان باشند. گفتم بفرمایید، خواهش میکنم. بعد هم به برادر گالوست و شوهر خواهرم خبر دادم که بیایند خانهی ما.
🔸واروژان و تالین هیچکدام از خبر مهمان خوشحال نشدند، چون ایام امتحاناتشان بود و حسابی درس داشتند. تالین دبیرستانی است و واروژان دانشجوی پزشکی. روزی که پزشکی قبول شد، تمام خستگی چند سال کار و زندگی بدون گالوست از تنم بیرون رفت. واروژان با سهمیهی فرزندان شهدا قبول شد؛ اصرار هم دارد این را همه جا بگوید؛ با غرور میگوید پدرم شهید شده و جمهوری اسلامی فرقی بین من و یک فرزند شهید مسلمان نگذاشته!
🔹سه ساعتی از غروب گذشته که مهمانمان از راه میرسد. من و برادر گالوست و شوهرخواهرم، همینطور مبهوت ماندهایم و توان هیچ کاری را نداریم.
🔸حاجآقا #خامنهای با ما سلام و احوالپرسی میکنند و همراه بقیه روی مبل مینشینند. ما هیچکداممان توان صحبت کردن نداریم. ایشان بعد از سلام واحوالپرسی، خودشان صحبت را شروع میکنند: پدر شهید، این آقا هستند؟
🔹احتمالا چون اکثر شهدای ارمنی سربازان جوان هستند، آقا فکر کردهاند این عکس پدر شهید است. میگویم: این آقا خودش شهید شده.
- عجب! آقا شهید شدند؟
- بله.
- شما همسرشان هستید؟
- بله.
📆ولادت حضرت مسیح (ع) مبارک باد.
🔰میزمعارف
@mizemaaref
44.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅#معرفی_مستند
✅#مکمل_دروس_معارف
🖇#اندیشه_اسلامی ۱
🎥#داستان_آفرینش - ۴
قسمت چهارم مستند "داستان آفرینش جهان" درباره چگونگی آفرینش آسمانهای هفتگانه در شش روز است، که بر اساس قرآن و احادیث ائمه اطهار تهیه شده است.
و اینک در انتظار بیگ بنگ هفتم (قیامت) که در آن هشتمین آسمان پدید خواهد آمد...
🔰میزمعارف
@mizemaaref
✅ #یک_نکته_در_باب_تدریس_درس_معارف :
🔺یک نکته مهم در تدریس که غالبا به آن بیتوجهی میشود:
🔻🔻 استفاده مطلوب از تخته:
⬅️ اولا: استاد باید از تخته استفاده کند زیرا بیشترین یادگیری انسان از طریق دیداری است.
⬅️ ثانیا: استفاده از تخته باید به نحو مطلوب و منظم باشد نباید در هر گوشه تخته یک مطلبی نوشته شود و تخته به صورت در هم ریخته و نامنظم به نظر آید بلکه با استفاده از دسته بندی های مشخص هر نکته را در جای خودش بنویسد.
⬅️ ثالثا: روی تخته نباید به صورت بسیار ریز یا بسیار درشت نوشت و همچنین مطالب طوری نوشته شود که قابل خواندن باشد و دانشجو برای خواندن آن دچار تکلف نشود و مدام از استاد سوال کند.
🔰میزمعارف
@mizemaaref
🔻🔻 بیانات #رهبری در جلسهی رسیدگی به مشکلات زلزلهزدگان:
زلزله از آیات الهی است؛ این زلزله و زلزلههای دنیایی که ماها در مقابل آن احساس عجز میکنیم، احساس ناتوانی میکنیم، در مقابل زلزلهی روز قیامت -زَلزَلَةَ السّاعَة- هیچ است. یَومَ تَرَونَها تَذهَلُ کُلُّ مُرضِعَةٍ عَمّآ اَرضَعَت؛ زلزلهی روز قیامت، زلزلهی عالم بعث، یک حادثهی فوقالعاده و عجیب و عظیمی است که قرآن از آن یاد میکند. این زلزله باید ما را به یاد آن زلزله بیندازد.
این زلزله قابل مقایسهی با آن زلزله نیست از لحاظ اهمّیّت و عظمت و سنگینی بار مصیبت، درعینحال ما در مقابل این زلزله احساس عجز میکنیم، چه برسد به آن زلزله! اگر بخواهیم از هول روز قیامت و حالت دهشتی که همهی انسانها در قیامت بهخاطر حوادث عجیب آن روز دارند نجات پیدا بکنیم، یک راهش این است که اینجا به بندگان خدا رحم کنیم؛ هرکسی که به بندگان خدا رحم کند، خدا به او رحم خواهد کرد.
📆 روز ملی ایمنی در برابر زلزله
🔸 ۵ دی، سالروز زلزله بم
🔰میزمعارف
@mizemaaref
50.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅#معرفی_مستند
✅#مکمل_دروس_معارف
🖇#اندیشه_اسلامی ۱
🎥#داستان_آفرینش - ۵
قسمت پنجم مستند "داستان آفرینش جهان" درباره چگونگی آفرینش آسمانهای هفتگانه در شش روز است، که بر اساس قرآن و احادیث ائمه اطهار تهیه شده است؛ محاسبه عمر جهان و کائنات، محاسبه و تخمین عمر هفت آسمان، و تبیین اساسی ترین اصول در کیهان شناسی اسلامی.
🔰میزمعارف
@mizemaaref
105محورهای اساتید ممتاز قاسم احمدی.pdf
732.7K
✅ #گفتار_پژوهی
از آنجا که اساتید معارف، علاوه بر دارا بودن بنیهی علمی مناسب، در شیوه کلاسداری و مهارت های تأثیر گذاری نیز باید از تسلط کافی برخوردار باشند از این رو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی قم در راستای ارتقاء سطح تأثیرگذاری و تجارب اساتید معارف اسلامی و استفاده از تجربیات اساتید پیشکسوت و موفق در حوزه ی دروس معارف اسلامی اقدام به مصاحبه و جمع آوری تجربیات ایشان نموده است.
این سلسله مصاحبه ها با عنوان «بایسته های تدریس در بیان اساتید معارف اسلامی» تقدیم کاربران گرامی می گردد:
✅ جناب آقای دکتر قاسم احمدی
✅ عضو هیأت علمی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدرس دروس معارف گرایشهای انقلاب اسلامی و اخلاق اسلامی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی_قم
🔰میزمعارف
@mizemaaref
فاطمه سلام الله.pdf
574.4K
✅#مقاله
💡عنوان: {شخصیت حضرت زهرا(س) در کلام وحی}
✍🏻دکتر فاطمه علائی رحمانی
📑چکیده:
سخن گفتن از شخصیت حضرت زهرا، فراتر از اندیشه بشر است، لذا باید شناخت او را در کلمات خدا و رسولش یافت. اگر معانی در قالب آن الفاظ بیان میشود، به منزله تنزیل حقیقت بلندپایه اوست. از این رو به بررسی آیات نازل شده در حق معرفتش میپردازیم.
#فاطمیه
🔰میزمعارف
@mizemaaref
35.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅#معرفی_مستند
✅#مکمل_دروس_معارف
🖇#اندیشه_اسلامی ۱
🎥#داستان_آفرینش - ۶
قسمت ششم مستند "داستان آفرینش جهان" به تشریح شگفت آور مراحل آفرینش سیاره زمین از بیان قرآن کریم و نهج البلاغه می پردازد.
"در حدود شش میلیارد سال پیش، از برخورد صخره های عظیم، سنگ های آسمانی شکل گرفت...."
🔰میزمعارف
@mizemaaref
13901011_3826_64k.mp3
1.88M
📆 به مناسبت سالروز حماسهی نهم دیماه ۱۳۸۸
رهبر انقلاب: «شناختن موقعیت، فهمیدن نیاز، حضور در لحظهی مناسب و مورد نیاز؛ این اساس کار است که مؤمن باید این را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش مؤثر بشود؛ آن کاری را که باید انجام بدهد، بتواند انجام بدهد.»
🔰میزمعارف
@mizemaaref