🌺 شناخت کلمات 🌺
🌹 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
🍀 معنای اسم 🍀
🌾 ریشه اصلی اسم (وسم) به معنای نشانه ای است که یک چیز را از سایرین متمایز کرده و باعث تشخص ویژه آن می شود و ریشه (سمو) که برخی گفته اند نیز به عنوان ریشه فرعی صحیح است چنانکه در بررسی واژه اسم هم (نشانه بودن) و هم (تمایز و برتری) در مفهوم این کلمه وجود دارد.
🌻 یکی از قواعدی که در لغت عربی کاربرد دارد قاعده قلب لغات است که حروف یک کلمه دچار جابجایی می شوند مانند (وجه) که می شود (جاه) و بر این اساس می توان سمو را ریشه فرعی وسم دانست.
🌻لازم به ذکر است که در قرآن ترجمه اسم به معنای نام نباید به گونه ای باشد که مفهوم نشانه که مفهوم اصلی اسم است فراموش شود.
🌿 در بررسی و شناخت کلمات قرآن دقت کنیم تا دچار ساده انگاری و در نهایت محرومیت از فهم آیات نشویم.
#شناخت_کلمات
@moallemequran
خلاصه مطالبی که در جلسه قرآن روز شنبه مطرح شد و تفصیل آنها و همچنین مطالب گذشته به مرور در کانال قرار می گیرد:
1- بررسی بازگشت همه چیز به واحد
2- بررسی علت آغاز سوره حمد با کلمه حمد
3- بررسی علت نام گذاری سوره حمد
4- بررسی نام های احمد، محمود و محمد
5- بررسی ارتباط حمد با نام محمد
5- و ...
@moallemequran
🌺 شناخت کلمات 🌺
🌹 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
🍀 معنای اللَّه 🍀
🌾 الله کلمه ای 5 حرفی و چنانکه امام صادق علیه السلام فرمودند از ریشه -أله- می باشد و سایر ریشه هایی مانند: وله، لوه، اول و غیره که درباره نام الله گفته می شود بر اساس قاعده اشتقاق و قلب به همان ریشه -أله- باز می گردند که همگی صحیح بوده و هر یک به معنای خاصی از الله اشاره دارند.
🌻 تمام معنا هایی که درباره واژه الله گفته شده است در کلام امیر مومنان علیه السلام اینگونه جمع شده است:
🌹 اللّٰهُ مَعْنَاهُ اَلْمَعْبُودُ اَلَّذِي يَأْلَهُ فِيهِ اَلْخَلْقُ وَ يُؤْلَهُ إِلَيْهِ وَ اَللَّهُ هُوَ اَلْمَسْتُورُ عَنْ دَرْكِ اَلْأَبْصَارِ اَلْمَحْجُوبُ عَنِ اَلْأَوْهَامِ وَ اَلْخَطَرَاتِ .
🌷 اللّٰهُ مَعْنَاهُ اَلْمَعْبُودُ 👈 معبود و مقصود خلق
🌷 الَّذِي يَأْلَهُ فِيهِ اَلْخَلْقُ 👈 مورد حیرت و سرگردانی خلق
🌷 يؤْلَهُ إِلَيْهِ 👈 مورد پناه و پناهگاه خلق
🌷 اللَّهُ هُوَ اَلْمَسْتُورُ عَنْ دَرْكِ اَلْأَبْصَارِ 👈 غیر قابل دیده شدن
🌷 الْمَحْجُوبُ عَنِ اَلْأَوْهَامِ وَ اَلْخَطَرَاتِ 👈 غیر قابل تصور و خیال
🌻در یک کلام الله یعنی ذات غیر قابل شناخت
🌿 دانستن معنای واژه الله اولین و ضروری ترین چیز در مسیر توحید است.
#شناخت_کلمات
@moallemequran
🌺 پرسش و پاسخ (2) 🌺
🍀الله شناسی (1) 🍀
⁉️پرسش:
🌾 حال که الله به معنای ذات و موجود غیر قابل شناخت است پس چگونه او را بشناسیم؟
✅ پاسخ:
🌻کلمه الله به ذاتی اشاره دارد که غیر قابل شناخت است و این همان دلیلی است که امام صادق علیه السلام می فرماید:
🌹 تكَلَّمُوا فِي خَلْقِ اَللَّهِ وَ لاَ تَتَكَلَّمُوا فِي اَللَّهِ فَإِنَّ اَلْكَلاَمَ فِي اَللَّهِ لاَ يَزْدَادُ صَاحِبَهُ إِلاَّ تَحَيُّراً
🌷 از خلق سخن بگویید نه از ذات خداوند چرا که سخن گفتن از ذات خداوند چیزی جز سرگردانی و حیرت نصیب گوینده نمی کند.
🌻انسان هر چیزی را بخواهد بشناسد و تشخیص دهد ناگزیر است صفات و ویژگیهای آن را ببیند و بشناسد مثلاً یک ماژیک آبی را از بدنه سفید و درِ آبی و جوهر آبی و آبی نوشتن آن می شناسد و اگر این صفات نباشند شناخت ماژیک ناممکن خواهد بود بلا تشبیه در مورد الله هم تنها راهی که برای معرفت نسبت به او ممکن است شناخت صفات و ویژگی های اوست مثل خالق بودن، رازق بودن، بخشنده بودن و غیره و الّا شناخت ذات او ممکن نیست.
🌿 ما آفریده شده ایم تا صفات و مظاهر صفات خداوند را بشناسیم پس از فلسفه خلقت خود غافل نشویم.
#پرسش_و_پاسخ
#خداشناسی
@moallemequran
🌹 فإِمَّا نَذْهَبَنَّ بِكَ فَإِنَّا مِنْهُمْ مُنْتَقِمُونَ 🌹
سوره زخرف آیه 41
@moallemequran
🌺 وجوب انتقام سردار شهید قاسم سلیمانی از نگاه قرآن 🌺
🌹 منَ الْمُؤْمِنينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا الله عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْديلاً 🌹 سوره احزاب آیه 23
🌹 از مؤمنان مردانى هستند كه بر سر عهدى كه با خدا بستند صادقانه ايستادهاند بعضى پيمان خود را به آخر بردند و بعضى ديگر در انتظارند و هرگز تغيير و تبديلى در عهد و پيمان خود ندادند.
🌾 این آیه و چهار آیه بعد از آن از عجایب آیات قرآن بوده که بوضوح زنده بودن آیات قرآن را به تصویر کشیده و تکلیف امروز مومنین را مشخص می کند.
🌼 بررسی واژه های کلیدی آیه:
🌻 صدَقُوا: صدق به معنای قدرت بر انجام صد درصد کاری می باشد.
🌻 ماعاهَدُوا: عهد در قرآن به معنای امام است و -ماعاهَدُوا - به چیزی گفته می شود که مرتبط با امامت و ولایت جامعه باشد.
🌻 قضى نَحْبَهُ: قَضى به معنای به آخر رساندن و نَحْبَ به معنای نذر و قسم است و مجموعاً اصطلاحی است برای فداکاری.
🌾 این آیه درباره مومنینی سخن می گوید که امر ولایت را به طور کامل انجام می دهند و دو دسته اند، دسته اول کسانی هستند که فرمان ولایت را انجام داده و در این راه برای دفاع از ولایت جان خود را فدا کردند و دسته دوم کسانی اند که پیشوای مومنان هستند و با شهادت دسته اول نوبت به آنها رسیده و در معرض شهادت قرار می گیرند و هیچیک از این دو دسته در انجام وظایف خود کوتاهی و تغییر و تبدیلی انجام نمی دهند.
🌾 بررسی سکانس و پرده های تاریخی نزول این آیات
🌻 پرده اول: این آیه درباره حمزه عموی پیامبر (صلی الله علیه و آله) و جعفر برادر امیر مومنان (علیه السلام) و عبیده پسر عموی پیامبر (صلی الله علیه و آله) نازل شد که با پیامبر پیمان بستند که از او و آرمان اسلام دفاع کنند که با شهادت آنها (قَضى نَحْبَهُ) پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اهل بیت (علیهم السلام) در معرض خطر و شهادت قرار گرفتند (مَنْ يَنْتَظِرُ) و علی رغم خواست پیامبر (صلی الله علیه و آله) انتقام آنها گرفته نشد و آسیب آن بعدها مشخص شد چنانکه در روایات آمده است: اگر حمزه و جعفر بودند حوادث غصب خلافت اتفاق نمی افتاد.
🌻 پرده دوم: مالک اشتر سرباز ولایت و و مدافع حریم ولایت بود چنانکه در جریان جنگ صفین بازگشت او از ده قدمی خیمه معاویه برای دفاع از ولایت نشان دهنده جایگاه مالک است و از این جهت بود که دشمن برای ضربه پذیر شدن ولایت، او را هدف قرار داد (قَضى نَحْبَهُ) و با شهادت مالک به خاطر صغف و نفاق موجود، انتقام او گرفته نشد و در نتیجه باب و زمینه شهادت امیر مومنان (علیه السلام) باز شد (مَنْ يَنْتَظِرُ).
🌻 پرده سوم: در جریان عاشورا هنگامی که عباس (علیه السلام) با جایگاه عظیمی که در دفاع از امام حسین (علیه السلام) و حریم ولایت داشت ناجونمردانه مورد هجوم دشمن قرار گرفت و شجاعانه و خالصانه خود را فدای ولایت کرد (قَضى نَحْبَهُ) و اگر کسی بود و انتقام سختی از قاتلان عباس (علیه السلام) می گرفت، دشمن جرأت نزدیک شدن به امام را پیدا نمی کرد و نوبت به امام حسین (علیه السلام) نمی رسید (مَنْ يَنْتَظِرُ).
🌻 پرده آخر: قاسم سلیمانی سردار ولایت و بازوی توانمند نظام، کسی بود که فرامین ولایت را در گستره جبهه مقاومت اجرا می کرد و موجب بی خاصیت شدن نقشه های استکبار جهانی شده بود و آمریکای جنایتکار که نظام مقدس را مانع اصلی نقشه های خود در منطقه و جهان می دید و می بیند برای رسیدن به خیمه ولایت و از بین بردن اساس نظام مقدس، دست به جنایتی بزرگ می زند و قاسم سلیمانی و همراهانش، خالصانه جان خود را فدای ولایت می کنند (قَضى نَحْبَهُ).
🌻 حال دشمن در طمع نابودی نظام و ولایت است (مَنْ يَنْتَظِرُ) و اینجاست که اگر این قضیه مورد اهتمام قرار نگیرد و از دشمن خبیث انتقامی سخت و پشیمان کننده گرفته نشود، اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی و امت اسلامی ضربه ای خواهند خورد که به هیچ وجه قابل جبران نیست و نخواهد بود.
🌿 لذا بر مبنای قرآن و اندیشه امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) که حفظ نظام را از اوجب واجبات می داند و در پی این حادثه عظیم، انتقام سخت و ویران گر از آمریکای جنایتکار از اوجب واجبات است و هر گونه کارشکنی در مسیر این انتقام سخت، خیانتی بزرگ نسبت به اسلام و قرآن و گناهی نابخشودنی است.
💐 نشر حداکثری
@moallemequran
🌺 وجوب و ضرورت ادامه مسیر انتقام 🌺
🌾 در پست قبلی گفتیم که با شهادت دومین مرد قدرتمند ایران و کمین گرفتن دشمن در پشت خیمه انقلاب، انتقام سردار شهید قاسم سلیمانی بر مبنای قرآن از اوجب واجبات است و هرگونه کوتاهی یا کارشکنی، نتایجی زیانبار و غیر قابل جبران داشته و گناهی نابخشودنی است
🌼 حال با ایجاد شبهه توسط پیاده نظام دشمن درباره انتقام حضرت حمزه توسط پیامبر صلوات الله علیه وآله و وقوع حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و تاثیر آن بر کم رنگ شدن قضیه انتقام، ذکر چند نکته لازم است:
🌻1- تصمیم پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) درباره انتقام سخت از قاتلان حمزه و قتل هفتاد نفر از مشرکین، تصمیمی نیست که پیامبر(صلی الله علیه و آله) از سر احساس و عصبانیت بگیرد چرا که هر گونه سخن و تصمیمی از جانب پیامبر(صلی الله علیه و آله)، وحی الهی و سخن خداوند است (وَ مَا يَنطِقُ عَنِ الهَْوَى إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْىٌ يُوحَى) سوره نجم آیه 3و4
🌻2- جامعه مسلمانان پس از شهادت حمزه بسیار ملتهب و خشمگین شده، آماده بودند که انتقام سختی که پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای قاتلان حمزه اعلام کرده بود را محقق کنند و منافقان که می دانستند با انتقام حمزه بساط آنها نیز جمع و نابود می شود با هدایت دشمنان و ترفندهای منافقانه خود، فضای جامعه را به گونه ای غبار آلود کردند که شهادت حضرت حمزه و انتقام او به حاشیه رفته، کم رنگ شد و امکان انتقامی که پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرموده بودند از بین رفت و در نتیجه دشمن این جرئت را پیدا کرد تا شرایط جنگ احزاب را فراهم کرده و یک جنگ همه جانبه را با پیامبر(صلی الله علیه و آله) آغاز کند.
🌻3- اکنون نیز پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی، شبکه کفر خارجی و نفاق داخلی تمام بساط خود را در خطر می بیند لذا لازم می بیند با راهکارهای پیچیده و موذیانه، شرایط انتقام را از جبهه مقاومت بگیرد و سقوط مشکوک هواپیمای اوکراینی و جنگ روانی متعاقب آن می رود تا قضیه انتقام را به حاشیه برده و زمینه ساز اقدامات بعدی دشمنان شود.
🌿 لذا آنچه در این شرایط، لازم، ضروری و واجب است، جلوگیری از کمرنگ شدن شهادت قاسم سلیمانی و ادامه قدرتمند مسیر انتقام سخت از آمریکا و عوامل آن در منطقه است و در غیر این صورت باید منتظر حوادث خطرناکی در منطقه و ایران باشیم.
🌿 البته لازم به ذکر است که هر چند انتقام حضرت حمزه گرفته نشد ولی با وعده یاری خداوند و شکست دشمنان در جنگ احزاب، زمینه فتح مکه فراهم شد و انشاءالله بعد از شهادت قاسم سلمانی و یاران وفادارش، با اخراج آمریکا از منطقه، زمینه فتح مکه توسط مومنان فراهم خواهد شد.
💐 نشر حداکثری
@moallemequran
خلاصه مطالبی که در جلسات قرآن روزهای گذشته مطرح شد و تفصیل آنها و همچنین مطالب گذشته به مرور در کانال قرار می گیرد:
1- بررسی دقیق واژه رب
2- علت ذکر رب بعد از الله
3- شباهتها و تفاوت های کلمه الله و رب
4- بررسی دقیق واژه عالمین
5- تفاوت عبارات (سیدة نساء العالمین) و (سیدة نساء اهل الجنة)
6- علت ذکر کلمه الرحمان و الرحیم بعد از رب
7- تفاوت اسم ذات و صفت ذات
8- بررسی ابعاد عبارت (صفات خداوند عین ذات او هستند)
9- تفاوت رحمان و رحیم آیه 3 و آیه 1 سوره حمد
10- بررسی واژه مالک
11- علت کاربرد اسم فاعل در آیه 4 سوره حمد
و ...
@moallemequran
🌺 شناخت کلمات 🌺
🌹 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
🍀 معنای الرَّحْمنِ الرَّحيمِ 🍀
🌾 کلمه های رحمان و رحیم هر دو از ریشه (رحم) بوده و از نظر معنایی هیچ تفاوتی با هم ندارند و تنها تفاوتی که با هم دارند در کاربرد آنهاست.
🌻 رحمت به این معناست که کسی آن چنان توانایی و دارایی داشته باشد که هرکسی هر چه از او بخواهد با گشاده رویی و مهربانی به او بدهد و ببخشد.
🌻 رحمت اولین و بزرگترین صفت خداوند است که همه صفات فعل را در بر می گیرد و تمام صفات فعل خداوند از رحمت ناشی می شوند و به عبارتی هر کس چیزی از خداوند بخواهد ابتدا باید مورد رحمت قرار گیرد سپس آن چیز را دریافت کند.
🌻 رحمان صفت عام است یعنی هر موجودی، مومن یا کافر، هر چه از خیر و شر، از رحمان بخواهد با مهربانی دریافت می کند چه در دنیا و چه در آخرت
🌻 رحیم صفت خاص است یعنی هر موجود مومنی، هر چه از خیر از رحیم بخواهد با مهربانی دریافت می کند چه در دنیا و چه در آخرت
🌿 خوشا به حال آنان که در دنیا و آخرت در پناه رحمان و رحیم هستند.
#شناخت_کلمات
@moallemequran