🍁🕊⭐️🕊📜🍂
🕊📜🕊📜
⭐️🕊📜
🕊📜
📜
شرح دعای روز پانزدهم ماه رمضان
مرحوم آیت الله مجتهدی به شرح دعای روز پانزدهم پزداخته است که در پی می آید:
در فراز ابتدایی این دعا
«اللهم ارزقنی فیه طاعه الخاشعین»
یعنی: «خدایا در این روز اطاعت بندگان خاشع و خاضع خود را نصیب من گردان» آمده است.
برای آنکه بدانیم «خاشعین» چه کسانی هستند، بهتر است اول در مورد «متکبرین» صحبت به میان آوریم؛ چرا که خضوع و خشوع به طور کامل با تکبر و غرور تضاد دارد، به طوری که هر آنچه که در صفات متکبرین وجود دارد، ضد آن در خاشعین موجود است.
برای روشن شدن این موضوع اشاره میکنیم به قسمتی از سخنان گهربار امیرالمومنین (علیه السلام) که در مورد متکبران اینگونه فرمودند:
🌸«آگاه باشید! زنهار! زنهار! از پیروی و فرمانبری سران و بزرگانتان، آنان که به اصل و حسب خود مینازند و خود را بالاتر از آنچه هستند میپندارند و کارهای نادرست را به خدا نسبت میدهند و نعمتهای گسترده خدا را انکار میکنند، تا با خواستههای پروردگار مبارزه کنند و نعمتهای او را نادیده انگارند، آنان شالوده تعصب جاهلی و ستونهای فتنه و شمشیرهای تفاخر جاهلیت هستند.»
امیرالمومنین (علیه السلام) همچنین در قسمتی دیگر نیز فرمودند:
«کبر و خودپسندی چیزی است که قلبهای متکبران را همانند کرده، تا قرنها به تضاد و خونریزی گذراندند و سینهها از کینهها تنگی گرفت.»
در جای دیگری میفرمایند : فَاللهَ اللهَ فی کِبْرِ الْحَمیَّهِ وَ فَخْرِ الْجاهِلیَّهِ ... خدا را خدا را! از تکبّر و خودپسندی و از تفاخر جاهلی بر حذر باشید. (نهجالبلاغه فیضالاسلام خطبه 234 معروف به خطبه قاصعه ص 785.)
✔️ انسانی که صفت تکبّر را در میان صفات خویش جای داده،
🔸 معمولاً بر روی مسائلی که خود طرح میکند و یا چیزهایی که نفْسِ او خواهان آن است تعصّب دارد و بدون هیچ دلیل منطقی بر روی خواسته خویش اصرار میورزد.
🔸چنین کسی در مواردی که با او مخالفت میشود به زور توسل میشود و سعی دارد با مشاجره زبانی حرف خود را به کرسی بنشاند، و در نتیجه به بداخلاقی با دیگران پرداخته تا او را رعایت کنند
🔸 و به خاطر این تندیِ اخلاق و زشتی درون از پند و اندرز دیگران هیچ بهرهای نمیبرد چرا که به حرف حق گوش نداده و نصیحت دیگران را نمیپذیرد.
🔸 از انتقاد روی گردان است و به محض شنیدن انتقاد، ناراحت شده آن را نمیپذیرد و همین امر او منشأ کینههای فراوان خواهد شد.
🔶 با توجه به این تذکرات، در مییابیم که خضوع و خشوع همانند ظرفی است که انسان به وسیله آن به جمعآوری رضا و خشنودی خداوند میپردازد و تکبر چون ظرفی است تو خالی، که هیچ چیزی در آن جز غرور و تکبر جای نمیگیرد و این خضوع و خشوع است که انسان را به خدای خویش نزدیک میسازد؛ زیرا که هرچه انسان نزد پروردگار عالمیان، خود را ذلیل و خوار نشان دهد، ارزشش در پیشگاه او بیشتر میشود.
چنانچه امیرالمومنین (علیه السلام) فرمودند: «تاج تواضع و فروتنی را بر سر نهید و تکبر و خودپسندی را زیر پا بگذارید ... و تواضع و فروتنی را سنگر میان خود و شیطان و لشکریانش قرار دهید، زیرا شیطان از هر گروهی لشکریان و یارانی سواره و پیاده دارد.»
🔶پس خضوع و خشوع در مقابل پروردگار عالمیان همان طاعت و بندگی خالصانه در مقابل ذات اقدس اوست که ما نیز در این روز از خداوند میخواهیم به ما عبادت و اطاعتش را همراه با خضوع و خشوع نصیب کند.
🔷 بابِ شهر علم پیامبر(صلی الله علیه واله) آینده شخص متکبر را در لسان مبارک خود این گونه بیان میدارد:« پس شیطان دشمن خدا و پیشوای متعصّبها و سرسلسله تکبّران است که اساس عصبیّت را بنا نهاد. و بر لباس کبریایی و عظمت، با خدا درافتاد، لباس بزرگی را بر تن پوشید و پوشش تواضع و فروتنی را از تن درآورْد. آیا نمینگرید که خدا به خاطر خود بزرگ بینی، او را کوچک ساخت، و به جهت بلندپروازی او را پست و خوار گردانید؟! پس او را در دنیا طرد شده و آتش جهنم را در قیامت برای او مهیا فرمود». پس کوچک شدن، خوار شدن، طرد شدن و سرانجام آتش جهنم مقصدهایی هستند که مسیر تکبّر به آنها منتهی میشود،
و امیرالمومنین (علیه السلام) در این مورد ابلیس را مثال میزنند تا به عنوان الگوی یک متکبّر در اذهان مردم باشد و از عاقبت امرِ او عبرت بگیرند.
🔷امیرالمومنین (علیه السلام) در دنباله همین خطبه میفرمایند: اگر خداوند میخواست حضرت آدم(علیه السلام) را از نوری که چشمها را خیره کند و زیباییاش عقلها را مبهوت سازد و . . . میآفرید تا آزمایش ملائکه و ابلیس در سجده بر او آسان شود ولی او را از گِل آفرید و این را امتحان و آزمایش خود قرار داد.» بهتر است پایان این بحث را با جملات زیبای اسوه اخلاق و ایمان، امیرمؤمنان امیرالمومنین (علیه السلام) به پایان بریم. امیرالمومنین (علیه السلام) پس از بیان امتحان الهی میفرمای
شرح دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان
دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان
اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
در هیجدهمین روز از ماه ضیافت الهی هستیم. در دعای امروز، نبی مکرم اسلام به خداوند عرض میکند:
🌼 اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ.
خدایا ما را در این روز از برکت سحرهای ماه رمضان و امروز بهره مند بگردان، توفیق درک سحر، استفادهی از فرصت شب زنده داری را به ما عنایت کن. این نکته را من گذرا عرض کنم عزیزان.
تمام این دعاها برنامهی یکسال زندگی ما هست. یعنی این چیزهاییکه در این روزها میخواهیم باید دستور کار ما بشود، در یازده ماه دیگر، در جزء جزء زندگی ما اجرایی بشود.
🌼 ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ.
پرودگارا! قلب مار ا با پرتو نور خودت روشن کن.
🌼وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ.
جزء جزء اعضاء بدن من را به پیروی از احکام و آثارت توفیق عمل بده.
🌼 بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین.
این را هم از نورانیت شما ای پروردگار عالمیان تقاضامندیم.
در بحث سحرخیزی، خدا رحمت کند حافظ را. میگوید:
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ از یمن دعای شب و ورد سحری بود.
در مقدس ترین ساعات شبانه روزی ما، بهترین ساعات، آن ثلث پایانی شب است که وقت سحر است. یعنی هرچه شما در شب به اذان صبح و طلیعهی صبح نزدیک میشوید، یک قداست و ویژگی خاصی دارد. یکی از اساتید اهل فن و ذکر توصیه میکرد که اگر حال شب زنده داری را هم ندارید، و توفیق سحرخیزی ندارید، تنظیم کنید یا بیدارتان کنند یا ساعتی را تنظیم کنید و دقائقی را قبل از اذان صبح بلند شوید و وضوا بگیرید بنشینید، حالا نماز هم نمی خوانید، ولی در آن وقت سحر حاضر باشید.
من جملهی را پایان عرایضم عرض کنم. از آیت الله العظمی بروجردی سؤال شد که چرا آیت الله العظمی سیدابوالحسن اصفهانی این قدر عزت پیدا کرد که در زمان خودش مرجع علی الاطلاق شد.
🌸 آیت الله العظمی بروجردی فرمود:
ما مقامات بالاتری برای آیت الله العظمی سیدابوالحسن اصفهانی انتظار داشتیم. وقتی سؤال کرده بودند چرا؟ فرموده بود من یاد ندارم سحرگاهی وارد حرم امیرالمؤمنین شده باشم، قبل از من و همهی علما آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی در گوشهی از حرم مشغول تهجد و شب زنده داری نباشد.
شب خیر که عاشقان به شب راز کنند . از خدا بخواهیم که این توفیق اسحار و سحرخیزی را به همهی ما مرحمت بفرماید.
شیخ علیرضا حدائق
هدایت شده از بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود آذربایجانشرقی
ثبت نام
تربیت مربی مهدویت
به منظور
ترویج معارف مهدویت در مدارس
آقایان و بانوان #برای_آنان_که
میخواهند زمینهساز ظهور باشند
برای ثبت نام:
نام و نامخانوادگی؛ کد ملی؛ و آخرین مدرک تحصیلی و شماره تماس خود را در ایتا به @rohe_farda ارسال نمایید.
عزیزان پس از سپری کردن دورهها و توانمند شدن به مدارس اعزام میشوند.
#مکانبرگزاریدورهها:
تبریز ؛ مصلی امام خمینی (ره)
دورهها #حضوری، #رایگان، به همراه #گواهی_آموزشی_کشوری و #پس_از_ماه_رمضان بوده و #زمانبندی دورهها نیز مدیریت خواهد شد.
#برای_رضایت_آقا_امام_زمان
#تمدید مهلت ثبت نام: تا ۱۷ فروردین
برای کسب اطلاعات بیشتر:
۰۹۱۴۹۱۳۸۶۹۳
#نشر_حداکثری
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عجل الله فرجه) #آذربایجانشرقی
@b_mahdi_tab
4_5807848974597491175.mp3
14.56M
🔖منبر کامل 🔖
#استاد_هاشمی_نژاد
#ماه_مبارک_رمضان
🔖موضوع 🔖
✍ دعا
🔻مراسم احیای شب ۱۹🔻
▪️شب نوزدهم ماه رمضان ۱۴۰۰
#شب_قدر
🕌 حسینیه بیت رقیه سلام الله علیها
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
👇کانال سخنرانی تاثیرگذار👇👇
👌رسانه دینی 👇💯
╭┅─────────┅╮
🌺 @mediamenbar
╰┅─────────┅╯