هدایت شده از ضیافت آیهها
🏠🏡خانه من، قرآنی است.
🔆✨خانه من، نورانی است.
✳️ پیامبر مهربانیها (صلی الله علیه و آله و سلم):
قرآن سفره ضیافت خداست؛ پس تا میتوانید از ضیافت آن بهرهمند شوید.
💠 اگه دلتون برای یک مجلس قرآنی خانگی ساده، صمیمی و بیریا تنگ شده؛ یک پیشنهاد ویژه براتون داریم!
💠 ما کمکتون میکنیم تا محفل خانگی شما به سادگی با حضور یه روحانی آشنا با تفسیر قرآن و بدون پرداخت هزینه برگزار بشه.
💠 فقط کافیه «ضیافت آیهها» رو به آدرس زیر بفرستید تا ما با شما تماس بگیریم:
⚠️ با رعایت دستورالعملهای بهداشتی
👈 «ضیافت آیهها» در حال حاضر فقط در شهر کریمه اهلبیت علیهاالسلام برگزار میشود.
📧 آدرس ما:
🆔 @quran1455
💬 ۳۰۰۰۱۵۱۴۵۵
حوزه علمیه قم با همکاری سایر نهادهای تبلیغی
⚡ مباحثات
حجتالاسلام سیدجمالالدین میرمحمدی به زوی به عنوان مدیر مرکز خدمات حوزههای علمیه معرفی خواهد شد.
پس از اتمام دوره مدیرت حجتالاسلام ربانی در مرکز خدمات حوزههای علمیه و انتقال وی به نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی، جایگزین وی در مرکز خدمات حوزه مشخص شد.
حجتالاسلام میرمحمدی پیش از این نماینده رهبر معظم انقلاب در سازمان صنایع دفاع، ریاست پژوهشگاه امام صادق (ع) ،دانشکده شهید محلاتی و موسسه موضوع شناسی احکام فقهی را برعهده داشته است.
🔻🔻🔻
@mobahesat
✅ کانال رسمی شورای عالی حوزه های علمیه
@shorayeaali
◀️ ایجاد راه ارتباطی مستقیم به منظور اطلاع رسانی مناسب از برنامه و فعالیتها
- اطلاع از آخرین رویدادها و مصوبات
- وجود ادمین ارتباطی جهت تعامل و دریافت نظرات، پیشنهادات و ایده در ارتباط مستقیم با دبیر محترم شورای عالی حوزه های علمیه
✉️ انتظار داریم
نقطه نظرات خود را با ادمین کانال درمیان بگذارید.
@SHORAADMIN
⚡ از افطاری رئیسجمهور تا بلاتکلیفی رابطهی مالی نظام و حوزه
🔸واریز مبلغی به عنوان «افطاری رئیسجمهور» به کارت خدمات طلاب حوزههای علمیه موضوعی است که در روزهای اخیر مورد بحث و واکنشهای گوناگون حوزویان بودهاست. در این زمینه چند نکتهی مهم قابل توجه است:
🔹 این واریزی مسبوق به سابقه بوده و در سالهای اخیر به روشها و عناوین مختلف انجام شدهاست. اگرچه سابقهی چنین اقدامی دلیل بر صحیح بودن آن نیست اما نشان میدهد دولتها با توجیهات گوناگونی و از سوی دیگر متولیان حوزوی این برنامه که «مرکز خدمات حوزههای علمیه» است دو ضلع اصلی این مثلت بودهاند. دولت بخشی از نظام و حاکمیت است که براساس تصمیمات کلانی که اتخاذ شده اقدام به حمایت مالی از بخشهای مختلف حوزوی میکند و ممکن است براساس سلایق تصمیمگیران در دولتها تغییرات و اوج و فرودهایی داشته باشد. چه آنکه در مقطعی از دولت آقای احمدینژاد بودجهی نهادهای حوزوی و دینی به صورت چشمگیری افزایش یافت. هم اینک نیز دهها نهاد حاکمیتی و دولتی رابطهی مالی مستقیمی با حوزههای علمیه و طلاب در قالب قراردادها و طرحها و حمایتها دارند.
🔹 اما آنچه که در موضوع اخیر مورد توجه و اعتراض بخشی از طلاب قرار گرفتهاست واریز مبلغی به عنوان «افطاری رئیسجمهور» به حساب شخص آنان است که این روش شائبهی خدشهدار شدن عزت نفس طلاب، زمینهسازی برای تخریب چهرهی حوزه و روحانیت و یا برخی بهرهبرداریهای سیاسی در آستانه انتخابات را در پی داشتهاست. برخی از کنشگران حوزوی در فضای مجازی در حرکتهای نمادین اقدام به بازگرداندن مبلغ فوق به حساب دولت و یا برخی مراکز خیریه و عامالمنفعه نیز کردهاند.
🔹 اگرچه این واکنشها قابل درک بوده و میتواند نشان از حساسیت خاص حوزههای علمیه به مسائل مالی داشته باشد اما اقدامی بسیار نازل و مقطعی است، چه آنکه این روند قطعا در سالها و دولتهای بعدی نیز ادامه خواهد داشت.
🔹 اما چارهی کار چیست؟ به نظر میرسد موضوع «رابطهی مالی حوزه و حاکمیت» امر بسیار مهمی است که باید تکلیف آن توسط عالیترین نهادهای حوزوی مانند شورای عالی حوزه یا جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مشخص شود. این نهادها باید با نظرخواهی از سطوح مختلف حوزویان و بویژه مراجع عظام تقلید و از سوی دیگر درک صحیحی از نیازهای مختلف نهادهای حوزوی و طلاب «آئیننامهی جامع ارتباط مالی حوزه و حاکمیت» را تدوین و تصویب نمایند و از موضعی بالاتر خط مشی دولتها و سایر نهادهای حاکمیتی در خصوص رابطهی مالی با حوزه و روحانیت را مشخص نمایند.
🔹 حضرت امام خمینی، رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید در برهههای مختلف تاریخی و مناسبتهای گوناگون نظرات خود در خصوص «نسبت مالی حوزه و نظام» را تبیین کردهاند. اگرچه شرایط متغیر بوده و ممکن است اقتضائات و احکام ثانویه در تعیین خطمشیها تاثیرگذار باشد اما این حوزه است که باید مشخص کند در چه چارچوبی دولتها و نهادهای حاکمیتی اجازهی ورود به حریم مالی آنان را دارند.
🔹 باتوجه به نکاتی که بیان شد میتوان مواجهه با موضوع اخیر را در دو سطح و مقطع کوتاهمدت و بلند مدت طراحی نمود. در کوتاه مدت لازم است مرکز خدمات حوزه به عنوان متکفل اصلی اموارت مالی و معیشتی طلاب به صورت دقیق و شفاف اطلاعرسانیهای لازم را صورت دهد و در تعاملی منسجم با بیوت مراجع عظام تقلید و سطوح مختلف حوزویان بویژه رسانههای حوزوی از هرگونه سوءتفاهمهای احتمالی جلوگیری کند و شفافسازیهای لازم را انجام دهد. در بلند مدت نیز شورای عالی حوزه به عنوان عالیترین مقام تصمیمگیری در حوزههای علمیه سیاستها و آئیننامهی تعامل مالی حاکمیت با حوزههای علمیه را تدوین و تصویب و به مرحلهی اجرا برساند.
🔻🔻🔻
@mobahesat
12.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️گفتوگوی علمی پیرامون «اصلاح کتب درسی حوزه»با حضور آیتالله محمد مهدی شبزندهدار
🔸محاورات/قسمت دوم
🔹گفتوگوی سه نفر از مدرسان فقه و اصول حوزه با آیتالله محمد مهدی شبزندهدار عضو شورای عالی حوزه درباره وضعیت فعلی کتب درسی حوزه و امکان اصلاح یا تغییر آنان
🕰 زمان: 100 دقیقه
🎥مشاهده و بارگیری از صفحه مباحثات در آپارات:
https://www.aparat.com/v/rKUW8
🎞 کانال مباحثات در آپارات:
www.aparat.com/mobahesat
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از مباحثات
⚡ مروری بر تدبیر شیخ عبدالکریم حائری درباره مسأله فلسطین
🔸 مؤسس حوزه؛ پایهگذار مبارزه با اسرائیل
✏احمد نجمی
🔹 در کارنامه سیاسی آیتﷲ شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه عملیه قم، نقاط درخشانی وجود دارد که با بررسی دقیق آنها، علاوه بر شناخت بیشتر بینش والا و صحیح وی در رخدادهای مهم، تأثیرات شگرف تصمیمات آیتﷲ حائری نمایان میشود.
یکی از این مسائل، واکنش آیتﷲ حائری یزدی به تصمیم دولت انگلیس در الحاق کشور فلسطین به مستمرات خود و اعطای این سرزمین به یهودیان و دولت صهیونیست است.
🔹 در بحبوحه جنگ جهانی اول، دولت استعمارگر انگلیس با دولت فرانسه، در سال ۱۹۱۶ (۱۲۹۵) قراردادی را امضا کردند که به «موجب آن، این دو کشور پیش از پایان جنگ، میراث امپراتوری عثمانی را در خاورمیانه میان خود تقسیم کردند. به موجب این قرارداد، سوریه و لبنان و بخشی از جنوب ترکیه به عنوان سهم فرانسه و فلسطین و مناطق اطراف خلیج فارس و سرزمین کنونی عراق تا بغداد سهم انگلستان شناخته شد»
🔹 بعد از رسمی کردن تسلط انگلیس بر فلسطین، به علت پیوندی که دولت استعماری انگلیس با یهودیان داشت، در سال ۱۹۲۲ با تنظیم لایحه سرپرستی فلسطین و ارسال آن به جامعه ملل به اهداف و تعهدات خود با صهیونیستها جامه عمل پوشاند. هنگامی که تعهد بین این دو فاش شد، همواره در میان ساکنان مسلمان و اعراب مناطق اشغالی با دولت انگلستان و صهیونیستها نبردها و مبارزاتی خونین به وقوع پیوست.
در سال ۱۹۳۳ (۱۳۱۲) استعمار انگلیس با حمایت از صهیونیستها و سرکوب مسلمانان، زمینهای فلسطینیان را از دست آنان خارج و به یهودیان مهاجر واگذار میکرد. در حقیقت انگلستان با غصب زمینهای فلسطینیان و ساکنان اصلی آن، در فراهم آوردن مهاجرت یهودیان نقش اصلی را ایفا کرد. در همین زمان بود که آیتﷲ شیخ عبدالکریم حائری و به تبع وی سایر روحانیون ایران برای دفاع از مردم فلسطین دست به کار شدند.
🔹 حرکت اصلی مؤسس حوزه در این زمان، ارسال نامهای به رضاشاه بود. آیتﷲ حائری در دیماه ۱۳۱۲ این نامه را توسط آیتﷲ سید محمد بهبهانی به رضاشاه ارسال کرد. چرا که «وی فرزند سیدعبدﷲ بهبهانی رهبر مشروطیت بود و به علت روابطی که با رضاخان داشت، میان علما و شاه و دربار نقش واسطه را ایفا کرده و مورد احترام شاه بود»
🔹 متن تلگراف آیتﷲ شیخ عبدالکریم حائری یزدی به رضاخان چنین است: «حضور مبارک اعلیحضرت شاهنشاهی خلدﷲ ملکه. بعد از دعاگویی صمیمی، امروزه مسلمین در این هجوم یهود به فلسطین و بیتالمقدس مستغیث به آن یگانه حامی است و چشم همگی به الطاف خاصه ملوکانه است. امید به اعانت پروردگار جل و علا این غایله مهم با توجهات خاصه مرتفع، موجب مزید دعاگویی این ضعیف و عامه مسلمین گردد. الاحقر عبدالکریم حائری»
🔹 البته آیتﷲ شیخ عبدالکریم شرط کرده بود که این نامه در جراید نیز درج شود که به تفصیل بدان خواهیم پرداخت.موضوع تلگراف آیتﷲ حائری توسط آیتﷲ بهبهانی در تاریخ ۷ دی ۱۳۱۲یعنی آخرین روزهای ۱۹۳۳ به اطلاع نخستوزیری میرسد. متن آن چنین است:«به عرض میرساند با تقدیم عرض دعاگویی مصدع است از طرف حضرت آیتﷲ آقای حاج شیخ عبدالکریم و جملهای از وجوه علمای اعلام قم دامت برکاتهم، تلگرافاً راجع به فلسطین، تظلماتی به حضور مبارک اقدس شاهنشاهی خلدﷲ سلطانه شده است و صورتشان را سرکار آیتﷲ معظم برای حقیر فرستادهاند اینک تقدیم میشود و در صورتی که مقتضی بدانند مقرر فرمایید در جراید نشر شود. شاید این چند روزه از سایر ولایات هم قریب به همین مضامین مخابراتی شود. به نظر قاصر حقیر درج آنها در جراید بیمناسبت نیست. دیگر موکول به تصویب حضرت اشرف عالی است. الاحقر محمد موسوی بهبهانی»
🔹 شخصیت بیبدیل آیتﷲ شیخ عبدالکریم حائری یزدی از هر جهت الگوی علمای بعد از خود است. محوریت و قدرت او بود که پایهگذاری شد و به ید توانای او گردبادهای مخوف را یک به یک پشت سر نهاد و مستحکم شد. از این رو میتوان نتیجه گرفت که سنگ بنای آگاهی و مخالفت علمای شیعی در ایران با اشغال سرزمینهای فلسطین و ماهیت رژیم صهیونیستی را آیتﷲ شیخ عبدالکریم حائری بنا نهاد. علمای حوزه عملیه و متدینان و روشنفکران متعهد، بعد از وی با تأسی از حرکت آیتﷲ حائری، خطر رژیم صهیونیستی را احساس کرده و همواره به طرق مختلف به مخالفت و مبارزه با آن پرداختند.
🔸 مشاهده متن کامل یادداشت:
http://mobahesat.ir/683
🔻🔻🔻
@mobahesat
بسمه تعالی
برادر ارجمند جناب آقای صدرائی عارف
سردبیر محترم خبرگزاری حوزه
درگذشت والد گرامیتان را خدمت شما تسلیت عرض کرده و برای آن مرحوم علو درجات و برای شما و بازماندگان صبر مسئلت داریم.
تحریریه سایت مباحثات
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻از دقایقی قبل:
🔴 خروش حوزویان علیه صهیونیزم جهانی و عوامل استکبار در مدرسه مبارکه فیضیه قم آغاز شد
لینک پخش زنده:👇
hawzahnews.com/service/live
پخش در ایتا:👇
http://yun.ir/hawzahnews?eitaafly
📍
🔹گفتگو زنده با #مهدی_همازاده ، #احمدنجمی #محمدحرب
🔹با موضوع "نگاهی به تناسب حوزه علمیه با مسئله فلسطین"
🔹امروز ساعت 18 به وقت ایران
https://instagram.com/sarbazroohullalive?utm_medium=copy_link
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از مجمع کانالهای حوزوی
🔻نظرسنجی مهم
📩 نظرسنجی درباره امتحانات خردادماه حوزه های علمیه
🔸 باتوجه به قطعی گسترده برق در خردادماه، قطعا امتحانات خردادماه با مشکل روبرو خواهد شد و بسیاری از طلاب را به کلی یا در اواسط امتحانات با مشکل روبرو خواهد ساخت.
🔻 از طرفی طلابی که در امتحان خردادماه شرکت کنند از امتحانات تیرماه محروم خواهند بود.
🔻 همچنین باتوجه به لزوم حضور میدانی طلاب سراسر کشور برای تبلیغ مشارکت حداکثری مردم در #انتخابات، لازم است حوزه های استانها امتحانات را به زمانی غیر از خرداد منتقل کنند.
🔻 با توجه به اینکه برگزاری امتحانات برای مرکز مدیریت نیز دارای هزینه است. درخواست داریم امتحانات خرداد به زمان دیگری موکول شود.
📌 لینک شرکت در نظرسنجی👇🏻
https://eitaabot.ir/poll/6mh5n2?eitaafly
حتما شرکت کنید👆🏻
#امتحانات
🌱
⚡ شورای نگهبان و چالش اقناع افکار عمومی و خاص
🔹 با اعلام اسامی نهائی کاندیداهای ریاستجمهوری بحث بسیار گستردهای در خصوص افرادی که صلاحیت آنان احراز یا با عدم احراز مواجه شده است آغاز شد. اگرچه تایید صلاحیت کاندیداها در انتخابات گوناگون همیشه با نقد و نظرهایی مواجه بوده اما در این دوره به نظر میرسد این انتقادها فراتر از موضوعگیریهای جناجی یا طیفهای سیاسی بوده است.
🔹 جایگاه قانونی شورای نگهبان و لازمالاجرا بودن نظرات آنان همواره مورد تاکید امام خمینی و رهبر معظم انقلاب بوده است و حتی در مواردی که تصمیمات آنان برخلاف نظر کاندیداها قرار گرفته است اما همواره مورد احترام و لازمالاتباع قرار گرفتهاست.
🔹 اما پرسشی که همیشه وجود داشته و در مورد اخیر بخش گستردهای از نخبگان و خواص جامعه به آن تاکید کردهاند این است که آیا احترام و لازمالاتباع بودن نظرات شورای نگهبان این نهاد را از اقناع افکار عمومی و نخبگانی بینیاز میکند؟ آیا ارائهی سخنان امام خمینی و رهبر معظم انقلاب در پاسخ به چرائی و معیارها و ملاکهای تصمیمگیری در شورای نگهبان کافی است؟
🔹 طبیعیتا مراد از «اقناع افکار عمومی و خواص» افشای پرونده و سوابق محرمانه و مورد استناد برای عدم احراز صلاحیتها نیست چه آنکه سطوح نخبگانی جامعه شامل حوزویان و دانشگاهیان به خوبی قدرت فهم این موضوع را دارند. آنچه که به عنوان «چالش اقناع خواص توسط شورای نگهبان» مطرح میشود در دو سطح قابل بیان است:
-ارتباط مستمر اعضای شورای نگهبان با جامعهی حوزوی و دانشگاهی
-ارتباط موردی در تصمیمگیریهای خاص با بزرگان و چهرههای تاثیرگذار حوزوی و دانشگاهی
🔹 مورد نخست امری بسیار مهم است که اگرچه احتمالا در سطوح ضعیفتری در حال انجام است اما باید به یک برنامهی اصلی برای فقها و حقوقدانان شورای نگهبان تبدیل شود.
اما مورد دوم که دلیل اصلی نگارش این متن بوده به نظر میرسد مورد غفلت قرار گرفتهاست. در روزهای اخیر نقدهای جدی به احراز صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری وارد شده است که گستردگی این نقدها و عدم محدود بودن آن به یک طیف و نگرش خاص، نشان میدهد لازم است به صورت فوری اعضای شورای نگهبان نسبت به دیدار و تشریح روند بررسی صلاحیتها و حتی چگونگی اتخاذ برخی تصمیمات به صورت مصداقی اقدام کنند.
🔹 حقوقدانان شورای نگهبان در عرصه دانشگاهی و فقهای شورای نگهبان نیز از طریق دیدار و گفتوگو با سطوح مختلف حوزویان از جمله مراجع عظام تقلید، علما و اساتید و طلابی که دغدغه و نگرانیهای مختلفی در این زمینه دارند میتوانند بخش عمدهای از شائبهها را برطرف کرده و نشان دهند شورای نگهبان نیز پاسخگوی تصمیمات خود در قبال امور مهم نظام است.
🔹 چنانچه این ارتباط و گفتوگو و تشریح مسائل در روزهای آتی رخ ندهد و از سوی دیگر امکان تاثیرگذاری فضاسازیهای رسانهای در بین بزرگان حوزه میتواند در روز رایگیری و به صورت کلی تعامل بزرگان حوزه و نظام جمهوری اسلامی چالشی جدی ایجاد نماید.
http://mobahesat.ir/23349
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از مباحثات
⚡ حجتالاسلام والمسلمین رضا اسلامی:
🔻 انتخابات مصداق امر جامعی است که قران آنرا تکلیف شرعی دانستهاست
پاسخی به دیدگاه حجتالاسلام والمسلمین سروش محلاتی دربارهی تکلیف شرعی بودن انتخابات
🔸 مقدمه:بحث حضور درا نتخابات همیشه با توصیف«تکلیف شرعی» همراه بودهاست و تقریبا این ویژگی برای انتخابات به قدری بدیهی بود که کمتر برای آن استدلال یا برهانی بیان شدهاست. اخیرا استاد محترم جناب آقای سروش محلاتی در یادداشتی این توصیف را مورد تشکیک قرار دادهاند. مباحثات کوشیدهاست دیدگاه استاد رضا اسلامی را در این زمینه جویا شود.
🔹 بنده معتقد هستم که ما جدای از نیازی که در فضای سیاسی برای بحث از جایگاه انتخابات داریم، به مبانی دینی آن، به اندازه کافی نپرداختهایم. واقعا جای بحث دارد. این هم اشتباه است که سعی کنیم، در یک مقطعی که قرار میگیریم، یک دفعه شبهات زیاد میشود و برمیگردیم و میبینیم که پرونده بحث آنچنان که باید و شاید، قوی نبوده است.چند سال پیش من محوری در مورد فقه و انتخابات برای دانشگاه ادیان و مذاهب قم پیشنهاد دادم، یعنی هر مایهای در فقه میتوان پیدا کرد که مربوط به انتخابات است. هر ظرفیتی در بحث انتخابات است که ریشه در فقه ما دارد، اینها باید شناسایی شود.ریشه حضور مردم در انتخابات و ترغیبی که ما به مردم میکنیم، چه در قالب اینکه لازم است، واجب است، ضروری است، یکی از فاکتورهای پشتیبانی از انقلاب اسلامی میباشد.
🔹 به نظرم میآید که بهترین نقطهای که میتوانیم روی آن تکیه کنیم، بحث «بیعت و نصیحت» است. یعنی دو نقطه اساسی داریم، اول اینکه، مفهومی به نام بیعت در منابع دینی داریم که برای مردم جایگاهی تعریف میکند. دوم، نصیحت، «النصیحه لائمه المسلمین»، «النصیحه للامام». این هم برای خود باب واسعهای است. البته پیرامون بیعت در فقه سیاسی، بحث شده است. در مورد نصیحت هم کار شده است. ما هم زمانی پیشنهاد دادیم که در سطح رساله دکتری یا سطح 4 روی آن کار شود. اگر از این دو جایگاه حرکت کنیم، جایگاه مردم را برای حضور در انتخابات میتوانیم کشف کنیم.
🔹 در برخی از آیات هم به این موضوع اشاره شده است، مثلا در آیه 62 سوره نور آمده است که «انما المومنون الذین آمنو بالله و رسوله و اذا کانو معه علی امر جامع لم یذهبو حتی یستأذنوه»، یعنی اگر امر جامعی پیش بیاید، صحنهای که حضور عمومی میطلبد، مانند انتخابات. اگر صحنهای، صحنه محک امت است و نه محک امام. صحنههایی وجود دارد که دشمن میخواهد که مردم را محک بزند. میخواهد که وفا و نصیحت را در مردم محک بزند. امام در جایگاه خودش است. ولی دشمن میگوید که مردم با او همراهی نمیکنند، مردم با او موافق نیستند، مردم تسلیم او نیستند. صحنههایی پیش میآید که مردم باید آزمایش دهند. یعنی به تعبیر قرآن، امر جامع است
🔹 در فروعات بحث مردمسالاری، میبینیم که عملا هم همینگونه است. به تعبیر قرآن، «لیقوم الناس بالقسط»، اگر بخواهد که تحقق پیدا کند، یعنی بار عدالت اجتماعی بر شانههای مردم است، اینکه امام به تنهایی خودش باشد، نمیتواند همه اهداف حکومت را محقق کند. مردم باید با او همراهی کنند. اگر مردم بخواهند که همراهی کنند، باید حضورشان را در صحنه اثبات کنند.
🔹 ممکن است برخی بگویند خرج کردن این عنوان وظیفه شرعی برای انتخابات، کار را سخت میکند و عوارض منفی دارد. یک عدهای هستند که شرکت نمیکنند، بعد احکام الهی، موهون میشوند، که چطور شده است که اینها از کنار یک وظیفه شرعی رد شدهاند. ما میتوانیم آن را به این نقض کنیم که شما چطور تکلیف شرعی را برای روزه خرج میکنید، این همه خطبای ما بالای منبر میگویند که ایهاالناس غیبت نکنید، به هم ظلم نکنید، دروغ از گناهان کبیره است. در صورتی که برخی از گناهان در بین مردم شیوع دارد.
مشاهده متن کامل گفتوگو:
http://mobahesat.ir/22665
🔻🔻🔻
@mobahesat