⚡️هماکنون
مراسم نکوداشت پنجاه سال حدیثپژوهی و دو دهه خدمت در حج و زیارت «حضرت آیتالله محمدی ریشهری»
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡ در حاشیهی سفر امروز رئیس صداوسیما به قم
🔹 صبح امروز رئیس سازمان صداوسیما در سفر به شهر قم با برخی از علما از جمله آیتالله حسینی بوشهری دیدار کرد.
سفر دکترعلیعسگری و برخی از مدیران همراه او به قم در حالی صورت میگیرد که در چند سال اخیر بویژه دوران ریاست او بر صداوسیما اتنقادات جدی به نوع مدیریت این سازمان و عملکرد آن بویژه در زمینه مسائل فرهنگی و سیاسی وجود داشته است. اگرچه فعالیتهای صداوسیما بخاطر ویژگیهای خاصی که دارد همیشه زیر ذرهبین و مورد نقد افکار عمومی بوده است اما در سالهای اخیر ضعف مدیریت در بخشهای مختلف فراتر از نقدهای افکارعمومی بسیار فراتر بوده و به یک بحران سازمانی تبدیل شده است و نتیجهی آن همیشه در قاب تلویزیون یا صدای رادیو قابل لمس است.
🔹 از جمله انتقادات وارده عدم درک صحیح مدیران از فضای حاکم بر ارتباطات و شبکههای اجتماعی است که عملا رسانهی ملی جمهوری اسلامی ایران را در موضع ضعف و انفعال قرار داده است و تریبون رسمی انقلاب اسلامی به یک توجیهگر ضعیف و همیشه منفعل تبدیل شدهاست.
🔹 در این وضعیت و اوج ناتوانی مدیران فعلی، سفر رئیس سازمان صداوسیما به قم میتواند معنادار باشد. نخستین دیدار او با آیتالله حسینی بوشهری ریاست محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بودهاست. سابقه نشان دادهاست قطعا در این دیدارها مراجع عظام و مدیران سطوح عالی حوزه به نمایندگی از دغدغهمندان حوزوی انتقادات صریحی نسبت به عملکرد صداوسیما مطرح میکنند. آنان هیچ ابائی ندارند که صراحتا ناتوانی مدیران در ادارهی نهادهای نظام بویژه مهمترین نهاد تبلیغی جمهوری اسلامی ایران را به رئیس آن گوشزد کرده و مطالبهی جامعه دینی و حوزوی را به آنان ابلاغ کنند.
🔹 اما با نگاهی از زاویهای متفاوت باید نگران چنین دیدارهایی باشیم. چراکه در گذشته نیز صداوسیما اطلاعرسانی و انعکاس این دیدارها را کاملا مدیریت کرده و آنچه به صورت رسمی منتشر میشود تجلیل از خدمات مدیران و تایید عملکرد صداوسیماست! در واقع این دیدارها تبدیل به نوعی بهرهبرداری تبلیغاتی و ایجاد مصونیت در مقابل انتقادات جامعه دینی و حوزوی شدهاست.
🔹 بنابراین جا دارد دستاندرکاران دفاترعلما نسبت به این نکتهی مهم توجه داشته باشند و با انعکاس دقیق بیانات مطرح شده در دیدارها نشان دهند که مراجع و رئیس جامعه مدرسین حوزهی علمیه قم چگونه نسبت به نارسائیهای فرهنگی نهادهای متولی اشراف داشته و آنگونه که لازم است به رسالت خود در قبال امور مهم نظام از جمله موضوعات فرهنگی و دینی عمل میکنند.
http://mobahesat.ir/23272
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡ قم و نجف تحت الشعاع یک دیدار!
(به بهانهی اظهارنظر آقای مهدی نصیری درباره سفر پاپ به عراق)
✏ یادداشت وارده
🔹 آقای مهدی نصیری از فضلای صاحب قلم و اندیشه در قم به مناسبت سفر آتی پاپ به عراق در صفحه توئیتر خود چنین نگشاتهاند:«میزبانی قریبالوقوع آیتالله سیستانی از رهبر کاتولیکهای جهان در نجف اشرف، به معنای سبقت حوزه سنتی نجف از حوزه مدرن قم، در فهم اولویتهای جهانی و بکارگیری دیپلماسی الهیاتی است. حوزه رسمی و فربه قم، همچنان دلمشغولی دوقطبی انقلابی و سکولار در درون خویش است.»
🔹 به نظر میرسد آقای نصیری علیرغم مطالعهی گستردهی خود پیرامون ماهیت و وضعیت امروز غرب، در اظهارنظر فوق آراء و نظریات خود را کنار گذاشته و تحت تاثیر دوگانهسازی ژورنالیستی «مکتب قم، مکتب نجف» اظهار نظر کردهاست. لذا تذکر چند نکته ضروری است:
🔹 اگرچه دیدار رهبر کاتولیکهای جهان با مرجعیت اعلای نجف اتفاق مهمی است و امیدواریم ثمرات فراوانی هم داشته باشد، اما اساسا هدف اصلی سفر پاپ به عراق این دیدار نبودهاست و وی قرار است از چند کلیسای عراق که قدمتی کهن در فرهنگ مسیحیت دارد و همچنین مسیحیان آسیب دیده از هجوم داعش دیدار کند. در واقع سفر وی به عراق مانند سایر سفرهای پاپ اهدافی کاملا درون دینی دارد و بدیهی است دیدار با عالیترین چهرهی دینی کشور میزبان هم در برنامهی سفر گنجانده شود.
🔹 اما انجام یک دیدار هرچند بسیار مهم نمیتواند مبنای قضاوت دربارهی دو حوزهی علمی با ساحتهای بسیار زیاد و متفاوت باشد. حوزهی نجف میراث گرانبهایی دارد که تمامی حوزههای تشیع از جمله قم مدیون آن بودهاند، اما بیش از سه دهه تحت سیطره و سرکوب حزب بعث قرار گرفت و تمام تلاش زعمای آن حوزه تنها حفظ اصل این درخت پربار بود. دقیقا در همین ایام حوزهی علمیه قم رشد و شکوفائی خود را آغاز کرد و توانست عرصههای بسیار وسیعی را تحت سیطرهی فقه و سایر علوم حوزوی درآورد.
لذا دو حوزه با زمینههای اجتماعی و سیاسی کاملا متفاوت هریک ساحتی مختص به خود دارد و نمیتوان قضاوتی مطلق درباره هرکدام داشت. اما از سوئی دیگر «روحیهی خودکمبینی» آفتی در تمامی شئون زندگی است که گاهی در عرصه علمی و قضاوتهای آن هم رسوخ میکند.
🔹 اگرچه دیدار پیشرو از جهات مختلف بویژه دیپلماتیک به نفع جهان اسلام و تشیع است اما نیمنگاهی به روابط بینالملل حوزهی علمیه قم در سه دههی اخیر هم نشان میدهد این حوزه روابط علمی قابل توجهی با واتیکان و مراکز علمی آکادمیک در کشورهای مختلف داشتهاست. قطعا نتایج «روابط علمی» و آثار عمیق و بلندمدت آن کمتر از دیدارهای دیپلماتیک نیست. جا داشت جناب آقای نصیری جستجوئی درباره سفرها و دیدارهای اساتید حوزه با پاپ و سایر شخصیتهای علمی کلیسا میداشتند.
🔹 برخی از کارشناسان به بهانهی این سفر به تنزل قابل توجه جایگاه پاپ در بین مسیحیان پرداختهاند. به اعتقاد این افراد«پاپ ژان پل سوم، تقریباً آخرین نسل از رهبران واتیکان بود که در میان کاتولیکها جایگاه یک پدر معنوی داشت.بعد از او، بندیکت شانزدهم به علت رسواییهای عدیده و عزل نزدیک به ۴۰۰ کشیش برجسته به علت رسواییهای اخلاقی و کنارهگیریاش بعد از این رسواییها و سپس پاپ فرانسیس که در اوج مفاسد، به مقام پاپی رسید، نتوانستند آن جایگاه پاپهای سابق را که مردم با دیدنشان اشک شوق میریختند و صدها میلیون نفر در جهان، آرزوی بوسیدن دستانشان را داشتند و یک لحظه حضورشان را پشت پنجرههای برج کلیسا به انتظار مینشستند، به دست آورند.»
بدون تایید یا اظهارنظر درباره نظر فوق جا دارد در زمانی مستقل و بدون ارتباط با برنامهی دیدار آتی، این موضوع هم توسط جناب آقای نصیری بررسی شود.
🔹 اما آخرین بخش از متن آقای نصیری به «دلمشغولی دو قطبی انقلابی و سکولار در درون حوزه» اشاره دارد. به نظر میرسد ایشان عملکردهای هیجانی و اشتباه عدهای معدود از طلاب با تابلوی انقلابی را به تمامی شئون حوزههای علمیه که دغدغهی انقلابیبودن و انقلابیماندن دارند، تعمیم دادهاند. اعتقاد راسخ ما این است ریشههای انقلاب در حوزههای علمیه - با خوانشهای گوناگون ، مراتب و اوج و فرودهایش – بسیار مستحکمتر از آن است که تلاشهای دشمنان یا کجرفتاری برخی مدعیان، آن را بخشکاند.
http://mobahesat.ir/23275
🔻🔻🔻
@mobahesat
15.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️مباحثات
🔹برگی از تاربخ
پس از صدور «منشور روحانیت» حضرت امام، کدام سطح از حوزویان محور پیگیری و تحقق آن شدند؟
🔹بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب چطور؟
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡ گفتوگوئی علمی با آموزههای اخلاقی
🔸 در شامگاه پنجم اسفند و ولادت امام جواد علیهالسلام، به همت سایت مباحثات گفتوگوئی علمی بین آیتالله سیدجواد علوی بروجردی و استاد عبدالحسین خسروپناه انجام شد که در همان ساعات نخست رسانهای شدن این برنامه، پیامهای تقدیر و تشکر فضلا و اساتید حوزوی باعث دلگرمی بیشتر برگزارکنندگان شد.
🔸 با توجه به اهمیت برگزاری این گفتوگو بیان چند نکته ضروری است:
🔹 برگزاری جلسات مناظره یا نقد علمی از سوی رسانههای امری رایج است و مباحثات پیش از این نیز در برخی از موارد مانند طرح بحث مربوط به لباس روحانیت از سوی آقای اکبرنژاد و نقد جدی آن توسط طلاب و سایر موضوعات جلسات مناظره یا نشستهای دوجانبه را برگزار کرده بود که مورد استقبال قابل توجهی نیز قرار گرفت. پس از بیان برخی نظرات درباره «اقتصاد اسلامی» از سوی آیتالله علوی بروجردی و واکنشها و نقدهای مختلفی که وارد شد، مراتب آمادگی مباحثات برای برگزاری جلسات نقد یا گفتوگوی علمی به دفتر ایشان و برخی از منتقدین اعلام شد.
🔹 خوشبختانه پس از رفع کسالت و ابتلای آیتالله علوی بروجردی و استاد خسروپناه به کرونا، زمینهی برگزاری این برنامه مهیا شد. طرفین گفتوگوی علمی در نهایت بزرگواری و اخلاق که از اصلیترین مولفههای حوزویان است درخواست مباحثات را اجابت کرده و زمانی را برای انجام این امر معین نمودند.
🔹 طبق برنامههای پیشین این برنامه به صورت تصویری ضبط شده است و باتوجه به محتوای علمی و ضرورت دقت نظر در انعکاس آن، متن کامل و نسخهی تصویری آن بدون هیچگونه دخل و تصرفی طی چند روز آینده منتشر خواهد شد.
🔹 در این برنامه گروه رسانهای خبرگزاری حوزه حضور داشتند و طی هماهنگی با سایر رسانهها متن کامل و نسخهی اصلی فیلم در اختیار آنان نیز قرار خواهد گرفت.
🔹 اعتقاد راسخ داریم رشد و ارتقاء علمی حوزههای علمیه در گرو نقد و بررسی و تضارب آراء و اندیشهها است و برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص آزاداندیشی لازم است بدون پیشداوری یا دخیل کردن حواشی و جریانهای سیاسی، اجازه دهیم نظرات و آراء مختلف به صورت شفاف در اختیار فضلاء و اساتید و پژوهشگران جهت نقد وبررسی قرار گیرد.
🔹 این برنامه علیرغم امکانات محدود مادی مباحثات برگزار شد و اجرای آن قطعا با ایرادات و نواقصی هم همراه است که در کنار نقد محتوائی لازم است سایر موارد نیز مورد تذکر اهلفن قرار گیرد.
http://mobahesat.ir/23281
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡️هماکنون
آیین رونمائی از آثار کنگره بینالمللی «سید مرتضی علمالهدی» با قرائت پیام رهبر معظم انقلاب در موسسه علمی، فرهنگی دارالحدیث
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡ در گفت وگوی خبرگزاری رسا با مدیر سایت مباحثات مطرح شد؛
توضیحاتی درباره مناظره آقایان علوی بروجردی و خسروپناه
🔸 مدیر کانال حوزوی مباحثات به ارائه توضیحاتی در خصوص برخی حواشی ایجاد شده در رابطه با مناظره میان آقایان علوی بروجردی و خسروپناه پرداخت.
🔹 حجت الاسلام احمد نجمی مدیر سایت حوزوی مباحثات با بیان اینکه «مباحثات» یک رسانه حوزوی است که طرح، بررسی و تضارب آرا و اندیشه های مختلف از اهداف اصلی اش به شمار می رود، گفت: ما در راستای این اهداف برنامه های متنوعی در قالب نشستهای علمی یا جلسات گفتوگو و مناظره را برگزار کردهایم که خوشبختانه مورد استقبال حوزویان نیز قرار گرفته است.
🔹 وی به ارائه توضیحاتی در خصوص برخی حواشی ایجاد شده در رابطه با مناظره میان آقایان علوی بروجردی و خسروپناه پرداخت و اظهار داشت: بعد از این که صحبت هایی از آیتالله علوی بروجردی در زمینه اقتصاد اسلامی مطرح شد، واکنش های بسیاری نسبت به مطالب ایشان صورت گرفت و برخی از افراد مطرح کرده بودند که لازم است در این رابطه گفتوگوها یا مناظره هایی برگزار شود؛ ما در همان ایام بر اساس اهداف و رسالتی که داشتیم، به دفتر آقای علوی بروجردی اعلام کردیم تا اگر آمادگی داشته باشند، با شخصی که مد نظرشان است گفت وگو یا مناظره ای را انجام دهند و ما نیز برای شکل دهی به یک برنامه اعلام آمادگی کردیم تا در یک فضای سالم مناظره یا گفتوگوئی را میان آقای علوی بروجردی و یکی از ناقدان برگزار کنیم، اما به دلیل کرونا عقب افتاد.
🔹 حجت الاسلام نجمی خاطرنشان کرد: چندی قبل دوباره موضوع را از دفتر آقای علوی بروجردی پیگیری کردیم و ایشان اعلام آمادگی کردند، از این جهت با آقای خسروپناه به عنوان یکی از افرادی که نسبت به سخنان آقای علوی بروجردی نقد داشتند، موضوع را مطرح کردیم که با استقبال ایشان رو به رو شد.
🔹 وی ابراز کرد: طرفین مناظره تأکید داشتند که ما باید مطابق با هنجارهای حوزوی این جلسه را برگزار کنیم و ما نیز از آن استقبال کردیم؛ بنا بر این شد که یک جلسه بدون تشریفات و پروتکل های مناظرهای میان طرفین برگزار شود، اما این کار نیازمند یک پوشش رسانهای بود، برای همین به درخواست طرفین چون ما موضوع را پیگیری می کردیم اجرای آن را نیز بر عهده گرفتم و دخالت محتوایی هم در بحث نداشتم؛ البته بنایی نداشتیم مجری برنامه باشیم، اما به لحاظ فرم جلسه به ناچار و به درخواست فیلمبردارها در آن جا حضور یافتم.
🔹 وی مطرح کرد: همانطور که میدانید گفتوگو و مباحثه علمی میان علما یکی از سنتهای رایج بوده و تلاش کردیم همین امر در این برنامه الگو قرار گیرد. بنابراین فارغ از پروتکل های مناظرهای مرسوم دیگر مسأله مکان برگزاری جلسه موضوعیت خود را از دست می دهد؛ البته آقای خسروپناه به جهت کرامت اخلاقی که دارند درخواست داشتند تا این مناظره به یاد و خاطره مرحوم آیتالله العظمی بروجردی در این بیت شریف برگزار شود.
🔹 حجت الاسلام نجمی در زمینه انعکاس رسانهای این مناظره گفت: طرفین مناظره تأکید داشتند که این مباحث کاملاً علمی است و انعکاس گزینشی و ناقص آن به هیچ وجه صلاح و درست نیست، بنده نیز این تعهد را دادم که محتوا با دقت پیادهسازی شده و بعد از اینکه به تأیید خودشان رسید همراه با فیلم کامل منتشر شود، لذا مانند نشستهای خبری نبود که خبرنگاران خبری کوتاه از آن تهیه کنند. احتمالا متن کامل بیش از سی صفحه خواهد بود که پس از ویرایش در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت. همچنین فیلم کامل نشست با همان کیفیت اصلی آماده ارسال به رسانهها است.
⚡ برخی کانال ها قضاوت عجولانه و نادرست داشتند
🔹 مدیر سایت حوزوی مباحثات با انتقاد از برخی کانال های حوزوی بخاطر قضاوت های عجولانه تصریح کرد: برخی کانال ها قضاوت نادرستی داشتند و با پیش فرضهای ذهنی خود اعلام کردند که مناظره پشت درهای بسته برگزار شده است؛ احیاناً این دوستان تصورشان از این گفتوگوی علمی همان مناظرههایی است که در سطح دانشگاهی برگزار میشود، در حالی که ما درصدد ارائه الگوی جدیدی از برنامههای به سبک علمای سلف هستیم، زیرا در این نوع گفتوگوها بسیاری از پروتکل ها و تشریفات حذف شده و طرفین در فضایی سالم به بحث میپردازند.
🔹 وی در پایان یادآور شد: در باب فضای بحث و مناظره نیز باید گفت که طرفین نزدیک به 2 ساعت نظرات خود را در رابطه با اقتصاد اسلامی و معیار تشخیص عقلا در این زمینه بیان کردند که بسیار دقیق و علمی بود و به نظر بنده این بحث را نمی توان در یک جلسه جمع کرد، بلکه باید جلسات متعددی در رابطه با آن از سوی اساتید و اندیشمندان برگزار شود؛ همچنین از اساتید می خواهیم که مطالب مطرح شده در این جلسه را شرح و بسط دهند و نقد و نظرهای خود را بیان کنند؛ مباحثات نیز از جهت برگزاری جلسه از همه نقد و نظرها استقبال میکند./
ttps://rasanews.ir/fa/news/675531
@mobahesat
هدایت شده از خانه طلاب جوان
روایت کرونا - قسمت 5 - آقام گلدی-128.mp3
10.06M
📻 روایت کرونا - قسمت پنجم - آقام گَلدی
📋 روایت حال و هوای یکی از نیروهای جهادی در غسالخانه ی بهشت معصومه قم
📋 نگاهی به شرایط کاری غسالهای جهادی در دوران کرونا
📋 ترس، تنهایی و مرگ، علی حسین زاده را احاطه کرده بود ولی مانع از جهاد او نشد
💬 در این قسمت خاطره ی روز دوم کاری علی حسین زاده در غسالخانه ی بهشت معصومه ی قم را میشنویم.
🔺 تصور کنید، زیپ کاور جنازه ای را بکشید و وقتی صورتش نمایان میشود، او را بشناسید...
⏰ مدت زمان پادکست : 9 دقیقه و 40 ثانیه
📻رادیو روایت – صدای خانه ی طلاب جوان
#رادیو_روایت
#خانه_طلاب_جوان
#طلاب_جهادی
#جهادگران_سلامت
#کرونا
🌕🌕 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
هدایت شده از مباحثات
14.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡ گزارش کامل گفتوگوی علمی پیرامون «اقتصاد اسلامی»با حضور آیتالله علوی بروجردی و استاد خسروپناه دزفولی
🔗 محاورات/قسمت اول
🔸 آیت الله علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتوگویی، مطالبی پیرامون اقتصاد اسلامی مطرح کرده بود که واکنشهایی در حوزه علمیه داشت که از جمله حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه از اساتید حوزه علمیه قم بود که ضمن بیان نقدهایی، بحث و گفتوگو در این زمینه را ضروری عنوان کرده بود.در چند روز اخیر این گفتوگوی علمی بین این دو شخصیت حوزوی به همت سایت مباحثات و همکاری خبرگزاری حوزه برگزار گردید که در آدرسهای ذیل قابل مشاهده است.
🔹 متن کامل گفتوگو:
http://mobahesat.ir/23290
🔹 مشاهده و بارگیری از صفحه مباحثات در آپارات:
https://www.aparat.com/v/OZrnD
🔹 مشاهده گزارش تصویری در خبرگزاری حوزه:
https://www.hawzahnews.com/photo/946847
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡ بخشی از نظرات مخاطبان خبرگزاری حوزه درباره گفتوگوی علمی آیتالله علوی بروجردی و استاد خسروپناه دزفولی درباره اقتصاد اسلامی
🔹 خیلی اتفاق خوبی بود که افتاد!
🔹 خیلی خوب بود. توصیه میکنم فیلم کاملش رو همه دوستان دغدغه مند در این موضوع مشاهده کنند اگر چه بنده خودم یکی از نظرات را قوی و مستدل تر میدانم ولی از اظهار نظر ها عجولانه خودداری میکنم. دو نکته که در آخر برای بیینده باقی ماند را باید دنبال نمود: اول اسلامی بودن یک علم با چه ملاکی صورت میگیرد و چرا؟ دوم: منشاء استناد به شرع آیا میتواند غیر از منصوصات هم باشد؟ تشکر از همه کسانی که پیگیر این مطالب علمی کابردی که نیاز جامعه هستند مینماییم.
🔹 واقعا آنچه كه حضرت آقا سالها درباره كرسي آزاد انديشي فرموده بودند و از مجامع علمي انتظار داشتند، شاهد بوديم آنهم توسط یک سایت خبری خصوصی و غیر دولتی منتظر كرسي هاي بعدي با رعايت اخلاق و ادب متقابل مانند همين مباحثه هستيم.معلوم نیست این همه دانشگاه و موسسه نیمه دولتی نیمه حوزوی تا کنون چه می کرده اند و چرا آنها برگزار کننده این کرسی ها نیستند
🔹 بسیار علمی مناظره شد... و حقیقتا اگر چنین مناظراتی از طریق سیما(تلویزیون) پخش گردد، که هیچگونه جهت گیری سیاسی در آن نیست بلکه سعی بیان و روشن شدن حقیقت هست، موجبات بالا بردن درک و فهم و شعور مردم نسبت به گفتگو با یکدیگر و نیز توجه بهتر به جایگاه ویژه علمی روحانیت در امور مختلف از جمله اقتصاد می باشد... که این در کنار روشن شدن حقیقت موضوع مورد بحث است... البته به این شرط که مهمانانی که دعوت می شوند مثل این دو بزرگوار، این چنین بار علمیشان بالا و نیز درک خوبی از مناظره داشته باشند. برای همه ی علمای اسلام سلامتی و توفیق را از خدای متعال خواستارم
🔹 با تشکر از طرفین مناظره که با صلابت و اتقان نظر، به تشریح نظرات پرداختند... إن شاءالله فتح بابی باشد برای تکمیل موضوع و پیگیری مباحث مطرح شده.
🔹 درود بر گفتگوی هرچه بیشتر در حوزه علمیه قم
🔹 خدا رو شکر من به حوزوی بودنم افتخار می کنم.
🔹 واقعا آنچه كه حضرت آقا سالها درباره كرسي آزاد انديشي فرموده بودند و از مجامع علمي انتظار داشتند، شاهد بوديم...منتظر كرسي هاي بعدي با رعايت اخلاق و ادب متقابل مانند همين مباحثه هستيم...
سلام علیکم، گفتگوی خوبی بود و در بین گفتگوهای مشهور یک سال گذشته، در صراحت و اخلاق متکاملتر بود. باید ادامه یابد تا از هیجانات کاذب برگزاری چنین مجالسی عبور کنیم و به امری مرسوم با هدف اعتلای هر چهبیشتر مکتب اهلبیتعلیهمالسلام برسیم.
🔹 ضمن سپاس از دو بزرگوار، خیلی آموزنده بود. هم مطالب علمی بحث و هم برخورد آموزنده دو استاد، در مناظره خداوند بر طول عمر و عزت ایشان بیفزاید.
🔹 سلام پیروز مناظره حوزه ی علمیه بود اخلاق نبوی در این مناظره خیلی هویدا بود که دو تفکر در مقابل هم می نشینند و با هم مباحثه می کنند بدون هیچ بی ادبی و احساس تکبر ومراء برخلاف این چند سال، مناظراتی که در تلویزیون پخش میشد این طوری به جامعه القا شد که هر کسی بلند حرف بزند و تو حرف دیگری بپره و طرف را تو مناظره آبروشا ببره،چنین شخصی پیروز وغالب است. درود برمکتب اهل البیت علیهم السلام وشاگردان این مکتب دست بوس تمام دلسوزان دین هستم.
🔹 سلام علیکم خیلی خوب است و مایه امیدواری هست که علماء بنشینند و بحث و نقد کنند با ادب و احترام گاهی اوقات اختلافات مبنایی هست مثلاً یکی امور عقلی را دینی نمیداند و عقلی و عقلایی را یکی میداند و دیگری امور عقلی را دینی و غیر عقلایی میداند و گاهی اختلافات لفظی هست در هر صورت این نقد اندیشه بسیار مفید و سبب بالندگی هست.
✅حاشیه مباحثات
انتشار فیلم و متن کامل این برنامه با استقبال گستردهی جامعهی حوزوی و دانشگاهی مواجه شد که نشان از خلأ جدی و ضرورت برگزاری چنین گفتوگوهایی علمی مناسب با آداب و رسوم و هنجارهای حوزوی و با پرهیز از قواعد رایج در مناظرههای دانشگاهی یا تلویزیونی است.
امیدواریم توفیق ادامهی این برنامهها داشته باشیم.
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡ مباحثات/ مروری بر نظرات و نقدهای وارده به گفتوگوی علمی پیرامون اقتصاد اسلامی/۱
🎥 (محاورات/قسمت اول)
🔹 پیش فرض های فلسفی علم، جامعه را به سمت خود سوق می دهند
حجت الله حاجی کاظم؛ ارشد فلسفه علم و طلبه درس خارج
https://rasanews.ir/fa/news/676182
🔹 از اخلاق دینی تا گفتوگوی علمی/
نوشتاری از حجتالاسلام نیما ارزانی
https://fa.shafaqna.com/news/1109923/
🔹نکاتی درباره اجرای مناظره علوی بروجردی و خسروپناه
https://rasanews.ir/fa/news/676160
🔹خوب بود ولی..
یادداشت کانال تحول حوزه
https://eitaa.com/tahavol_howze/8725
🔹 یادداشتی از حجتالاسلام محمدرضا زائری
https://www.instagram.com/p/CL_igngBj1L/?igshid=74fprso2cxem
🔸 مباحثات آمادهی دریافت نقدها و نظرات مخاطبان محترم درباره این برنامه است.
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از عقلنوشتههای انقلابی
💢مناظره
🔹مناظره آقایان علوی بروجردی و خسروپناه را به دقت دیدم.
🔹واقعا تشکر ویژه دارم از این دو بزرگوار که این گفتگو را پذیرفتند و عافیتطلبی علمی نداشتند.🌹
🔹این گفتگو در حقیقت، مواجههی دو رویکرد #فقهمحور و #فلسفهعلممحور بود.
🔹هر یک از این دو رویکرد مزایایی دارد و باید در جایگاه خود نیز مورد اهتمام باشند، ولی به نظر حقیر، هرچند رویکرد فلسفهعلم محور، از لحاظ توصیفی بر نگاه صرفاً فقهمحور ترجیح دارد، ولی هیچ یک از این دو رویکرد نمیتواند مهمترین چالش این گفتگو یعنی #ماهیت_سیره_عقلاء و #چگونگی_تحولات_آن را به صورت شفاف توضیح دهد.
🔹سیره و بنائات عقلاء، در حیطه رفتارها و کنشهای اجتماعی است و تا برخوردارِ از دستگاهی نظری و البته ناظر بر تحلیلِ فرآیند صدور ارادههای فردی و جمعی، در ذیل سنن تاریخی ـ ربانی نباشیم، نمیتوانیم مقوله سیره عقلاء را در فرآیندِ تکامل و تنازل جوامع ایمانی و الحادی توضیح دهیم.
🔹فقدان چنین دستگاه نظری، متأسفانه در کتاب بسیار خوب #الفائقفیالاصول نیز تدارک نشده است و این کتاب علیرغم اهتمام ویژه به مقوله سیره عقلاء، مهمترین پرسش این عرصه که همانا #قواعد_حاکم بر پیدایش و تحولات سیره عقلاء است را بیپاسخ رها کرده و یک راست بر #تقسیمات سیره عقلاء و #اقوالِ در حجیت و عدم حجیت آن رفته است.
📄 متن گفتوگوی علمی آیت الله علوی بروجردی و استاد خسروپناه 👇
hawzahnews.com/news/946803
📹 فیلم کامل این گفتوگو:👇
hawzahnews.com/xb4n9
#تمدن_نوین_اسلامی
#عقلانیت_انقلابی
#اقتصاد_اسلامی
#مناظره
https://eitaa.com/alimohammadi1389/335