پاسخ به شبهات (#اعتقادی)
⁉️متن شبهه:👇👇👇
حاجی تا صبح قرآن به سر گرفت و گناهانش بخشیده شد اما #کارگر خسته و دل خسته بعد از افطار خوابش برد و گناهان امسالش به گناهان سال قبلش اضافه شد این است اعتقادات مردم سرزمین من.
✅پاسخ:👇👇👇
🔸 در پاسخ این متن، می گوییم: اگر واقعا اعتقادات مردم سرزمین شما این است؛ باید به حال این مردمان خرافی، گریست...
🔸 هر چند در روایات ما امده است که اگر انسان #شب_قدر را با توجه و توبه شب زنده داری کند خداوند تمام گناهانش را می آمرزد، همانطور که امام باقر فرموند: «هر کس شب قدر را احیا نگه دارد و شب زنده داری کند خداوند تمام گناهانش را می آمرزد اگر چه به اندازه ستاره های اسمان و سنگینی کوهها و پیمانه های دریاها باشد»[1]
🔸 ولی از سوی دیگر تاکید شده است که تلاش برای کسب و بدست آوردن روزی حلال برترین عبادت است و شاید بتوان از برخی روایات چنین برداشت کرد که طلب روزی حلال، از شب زنده داری در شب قدر نیز برتر است چنان که پیامبر گرامی فرمود: «عبادت هفتاد جزء دارد که برترین جزء آن طلب حلال است» [2]
🔸 و همچنین فرموند: «چنین کسی که به دنبال کسب حلال است به سرعت از صراط عبور می کند و خداوند به او نظر رحمت می کند و ابواب بهشت برایش باز میشود تا از هر در بخواهد وارد شود و ثواب پیامبران را دریافت می کند»[3]
🔸 امام کاظم فرموند: «هر کس به دنبال کسب و طلب حلال برای خود و خانواده اش باشد مانند مجاهد فی سبیل الله است»[4]
🔸 تا جایی که پیامبر گرامی فرموند: «هر کس به خاطر خستگی ناشی از تلاش برای کسب حلال به خواب برود در حالی خوابیده است که خداوند تمام گناهانش را آمرزیده است»[5]
🔸 حال شما چگونه می گویید که کسی که از شدت خستگی برای کسب حلال به خواب رفت و نتوانست شب قدر شب زنده داری کند گناهان امسالش بر گناهان سال های قبل اضافه میشود؟
🔸 ضمنا، مگر تنها زمان بخشش گناهان، شب قدر است؟ هر ساعت و هر روزی در طول سال، می تواند طلب بخشش شود، و همچنین مشمول مرحمت حق تعالی قرار گرفت. حتی از برخی ایام در بخشش گناهان بسیار ویژه یاد شده است، از جمله: روز #عرفه، شب نیمه شعبان، عید مبعث، عید غدیر، نهم ربیع و ... بنابراین اساسا این ادعا که تنها در شب قدر گناهان بخشیده می شود، چنین نیست. چه بسیار کسانی که در شب قدر، به #دعا و نیایش پرداختند و شب زنده داری نمودند؛ ولی مشمول رحمت الهی قرار نگرفته و گناهانشان مورد بخشش قرار نگرفته است.
پی نوشت___________
[1] وسائل الشیعه ج10 ص358
[2] الکافی ج5 ص78
[3] بحار الانوار ج100 ص10
[4] قرب الاسناد ص340
[5] امالی صدوق ص289
[منبع] پرسمان اعتقادی
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
ا❇️⚪️❇️⚪️❇️
ا⚪️❇️⚪️❇️
ا❇️⚪️❇️
ا⚪️❇️
ا❇️ #معرفی_سادات (جلسه1)
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
✨ إنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ﴿۱﴾ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿۲﴾ إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ ﴿۳﴾✨
✅ قسمت اول
❇️ معرفی سادات
🔹 علی بن ابراهیم در شأن نزول سوره مبارکه می گوید: «دَخَلَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) الْمَسْجِدَ وَ فِیهِ عَمْرُوبْنُالْعَاصِ وَ الْحَکَمُبْنُأَبِیالْعَاصِ قَالَ عَمْرٌو: یَا أَبَا الْأَبْتَرِ- وَ کَانَ الرَّجُلُ فِی الْجَاهِلِیَّهًْ إِذَا لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلَدٌ سُمِّیَ أَبْتَرَ، ثُمَّ قَالَ عَمْرٌو: إِنِّی لَأَشْنَأُ مُحَمَّداً (صلی الله علیه و آله) أَیْ أُبْغِضُهُ فَأَنْزَلَ اللَّهُ عَلَی رَسُولِهِ (صلی الله علیه و آله) إِنَّا أَعْطَیْناکَ الْکَوْثَرَ فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ».
📘 تفسیر القمی، ج۲، ص۴۴۵؛
⚜️ خداوند متعال، با نزول سوره مبارکه کوثر، به تمام جهانیان، قدرت نمایی فرموده و این قدرت را با جمع کثیری از ذریه حضرت کوثر الکثره، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به نمایش می گذارد.
🔮 «کوثر» بر وزن «فوعل» به معنای یک سرمایه ارزشمند و پایان ناپذیر، یا خیر و برکت کثیر می باشد. وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) و فرزندان آن حضرت، مصداق اتم و اکمل این سرمایه هستند.
مفسران شیعه نیز چنین استنباط کرده اند که "کوثر" دلالت بر کثرت نسل و ذریه حضرت دارد. به عنوان مثال:
🔸 طبرسی بیان می دارد: «هو كثرة النسل و الذرية و قد ظهرت الكثرة في نسله من ولد فاطمة (علیها السلام) حتى لا يحصى عددهم و اتصل إلى يوم القيامة مددهم». [مجمع البیان، ج ۱۰، ص ۸۳۶]
🔸 علامه طباطبایی می گوید: «یکی از معانی «الکوثر» نسل و ذریه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است». [المیزان، علامه طباطبایی، ج۲۰، ص۳۷۰]
💎 روایات متعددی نیز بیان می دارد که سیادت از جانب حضرت زهرا (علیها السلام) به فرزندان ایشان بصورتی موروثی به ارث رسیده است و مبدأ این مقام خود حضرتشان می باشند.
♦️ امام حسن عسکری (علیه السلام) می فرمایند: «نَحْنُ حُجَجُ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ وَ فاطمةُ حُجةٌ عَليَنا». [عوالم العلوم، ج۱۱، ص۱۰۳۰]
👈🏻 بنابراین تنها تعریف صحیح سیادت، می شود:
✅ سادات؛ یعنی ✨فرزندان حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) دختر آخرین پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)✨
🔮 یک نکته نیز حائز اهمیت است که اشارتی به آن می شود:
💠 منشأ سیادت در عالم، نعمتی بود که خداوند متعال در وجود حضرت کوثر (علیها السلام) به ظهور رسید و آن را به حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله و سلم) عطا فرمود.
بنابراین منشأ این اعطای الهی، نعمتی از جنس أنثی می باشد و وجود مطهر حضرت صدیقه طاهره (علیها السلام) مبدأ سیادت تمام ذریه و نسل های عالم می باشند.
❗️ فلذا، باتوجه به این مبدأ، تمام کسانی که چه از جهت والد و چه از جهت والده به یکی از فرزندان حضرت زهرا (علیها السلام) برسند، سادات هستند و مورد احترام.
◽️ حضرت امام موسى الکاظم (علیه السلام) فرمود: روزى به مجلس هارون الرشید خلیفه ى عباسى وارد شدم. هارون (لعنة الله علیه) سؤالهایى کرد و من جواب دادم. هارون (لعنة الله علیه) پرسید شما چگونه مى گویید که پسر پیامبرید (صلی الله علیه و آله و سلم) در حالى که پیامبر نسل نداشت. او فقط دختر داشت و نسل انسان از پسر مى ماند نه دختر.
من در جواب آیه ۸۴ سوره مبارکه انعام را خواندم.
به هارون (لعنة الله علیه) گفتم: پدر عیسى کیست؟ هارون گفت: عیسى پدر ندارد. گفتم: پس چطور عیسى از نسل ابراهیم بشمار رفته است؟! پس بدان که خداوند عیسى را از طریق مادرش مریم به نسل حضرت ابراهیم ملحق ساخته است. ما هم از طریق مادرمان حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) از نسل پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به حساب مى آییم. [تفسیر صافى، ج ۱، ص ۵۳۰؛ نورالثقلین، ج ۱، ص ۷۴۳]
❇️
⚪️❇️
❇️⚪️❇️
⚪️❇️⚪️❇️
❇️⚪️❇️⚪️❇️
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
❇️ نشر مطالب به نیت شناسایی نسل و ذریه حضرت زهرا علیهاالسلام صدقه جاریه است
و بعهده ی شما بزرگواران خواهد بود ❇️
👉 @mobahesegroup
🌫⚜️🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️
#خطبه_مفاخره (جلسه11 - قسمت اول)
#انا_الخمصاء_الحسناء
⚜️قالَ علی (علیه السلام):
أَنَا وَلِيُّ زُلْفَى
⚜️قالَتْ فَاطِمَةُ (سلام الله علیها):
وَ أَنَا الْخَمْصَاءُ الْحَسْنَاء
و من سراپا جمیلگی و نیکویی هستم
*️⃣در این فراز از خطبه مفاخره، حضرت حوریة المطهره (سلام الله علیها) یکی دیگر از مناقب خویش را تمام الحُسن بودن و مطلق حَسنة و نیکویی معرفی می فرمایند.
🔹خمصاء دلالت بر نوعی پوشش دارد ، یعنی بانویی که سراسر با حُسن و نیکی پوشیده شده است.
🔘منقبتی که با کریمه زیر در ارتباط است:
✨فيهِنَّ خَيْراتٌ حِسانٌ*
فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ*
حُورٌ مَقْصُوراتٌ فِي الْخِيامِ*
(سوره الرحمن، آیات ۷۰ تا ۷۲)
☑️ظاهر این کریمه در توصیف حوریان جنّت است ، اما اشاره به مخدّراتی دارد که افضل از حوارّی می باشند، و آنان نساء صالحه مؤمنه عارفه ای هستند که سیدة، بانو و مولاة ایشان حضرت فاطمة الزهراء ( سلام الله علیها) است.
🔸همان طور که در روایات از حضرات اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) بیان شده است.
▫️الخيرات الحسان من نساء اهل الدنيا و هنّ أجمل من الحور العين
▪️ منظور از نیکان جمیله ، نساء و مخدراتی از اهل دنیا ( بشر) هستند که از حور العین نیز زیباتر هستند
📔تفسير الصافي ؛ ج۵ ؛ ص۱۱۶
▫️عن اباعبدالله (علیه السلام)
عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهِنَّ خَيْراتٌ حِسانٌ قَالَ:
هُنَّ صَوَالِحُ الْمُؤْمِنَاتِ الْعَارِفَاتِ
▪️ خیراتٌ حسان، زنان صالحه مؤمنة عارفه هستند
📔الكافي ؛ ج۸ ؛ ص۱۵۶
📔بحار الأنوار ؛ ج۸ ؛ ص۱۶۱
🔸آن هنگام که حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) حور العین بهشت را برای ام سلمه (رحمة الله علیها) توصیف می فرمودند، این بانو را افضل از حورالعین دانسته و این افضلیت را به صالح و عارف بودن ایشان منوط دانستند.
➖ثمَّ ذَكَرَ النَّبِيُّ (صلی الله علیه و اله و سلم) الْحُورَ الْعِينَ فَقَالَتْ أُمُّ سَلَمَةَ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي يَا رَسُولَ اللَّهِ أَ مَا لَنَا فَضْلٌ عَلَيْهِنَّ؟
▫️ام سلمه از حضرت رسول (صلی الله علیه و اله و سلم) سوال کرد که آیا ما بر حورالعین فضیلت داریم؟
➖قالَ بَلَى بِصَلَاتِكُنَّ وَ صِيَامِكُنَّ وَ عِبَادَتِكُنَّ لِلَّهِ
▫️حضرت فرمودند: بله، به واسطه صلاة و صیام و عبادت شما برای خداوند عزوجل
➖بمَنْزِلَةِ الظَّاهِرَةِ عَلَى الْبَاطِنَةِ
▫️(افضلیت شما بر حورالعین) به منزله امری ظاهر، واضح و بدیهی است
➖فيهِنَّ خَيْراتٌ حِسانٌ يَعْنِي خَيْرَاتِ الْأَخْلَاقِ حِسَانَ الْوُجُوهِ
▫️در بهشت، بانوانی نیک اخلاق و زیبا رو هستند
📔الإختصاص ؛ النص ؛ ص۳۵۱
🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️🌫⚜️
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
🌫⚜️🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️
#خطبه_مفاخره (جلسه11- قسمت دوم)
#انا_الخمصاء_الحسناء
◀️به عبارت دیگر توصیف حور العین در آيات حضرت قرآن برای بیان بطن آن است که مؤمنات صالحه عارفه می باشند و افضلیت این نساء و خواتین فاطمی بر حورالعین همچون ظهور و بروز امری آشکار بر امری نهان است .
🔸این افضلیت به واسطه اعمال صالحی است که ریشه در معرفت ایشان به ولایت دارد . چرا که حسنة در معنای مطلق آن ، «ولایت» است.
▫️باب أن الحسنة و الحسنى الولاية
📔بحار الأنوار ؛ ج٢۴ ؛ ص۴١
⏺هر بانویی به میزان معرفت اش به ولایت حضرت سیدة النساء فاطمة زهراء (سلام الله علیها) متصف به « خیراتٌ حسان» می شود . چرا که خیرات حسان، یعنی نساء متصف به «خیر» و متصف به «حُسنی»؛ و «خیر» نام نهری است در بهشت که از کوثر جاری می شود ، پس این بانوان، «کوثری» یعنی فاطمی اند.
➖عنِ الْحُسَيْنِ بْنِ أَعْيَنَ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَنْ قَوْلِ الرَّجُلِ لِلرَّجُلِ جَزَاكَ اللَّهُ خَيْراً مَا يَعْنِي بِهِ؟
▫️شخصی از حضرت جعفر بن محمد الصادق (علیه السلام) راجع به معنای «خیر» و « جَزَاكَ اللَّهُ خَيْراً » سوال کرد
➖فقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام إِنَّ خَيْراً نَهَرٌ فِي الْجَنَّةِ مَخْرَجُهُ مِنَ الْكَوْثَرِ فَالْكَوْثَرُ مَخْرَجُهُ مِنْ سَاقِ الْعَرْشِ
▫️حضرت فرمودند: خیر نام نهری در بهشت است که از «کوثر» منشأ می گیرد و خارج می شود، کوثر نیز از ساق عرش جاری شده است
➖علَيْهِ مَنَازِلُ الْأَوْصِيَاءِ وَ شِيعَتِهِمْ وَ عَلَى حَافَتَيْ ذَلِكَ النَّهَرِ جَوَارِي نَابِتَاتٌ كُلَّمَا قُلِعَتْ وَاحِدَةٌ نَبَتَتْ أُخْرَى سَمِينٌ تِلْكَ الْجَوَارِي بِاسْمِ ذَلِكَ النَّهَرِ
▫️در آنجا منازل اوصیاء و شیعیان است و در دو طرف آن نهر، بانوان جوانی اند که همگی به اسم آن نهر هستند
➖و ذَلِكَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِي كِتَابِهِ فِيهِنَّ خَيْراتٌ حِسانٌ فَإِذَا قَالَ الرَّجُلُ لِصَاحِبِهِ جَزَاكَ اللَّهُ خَيْراً فَإِنَّمَا يَعْنِي تِلْكَ الْمَنَازِلَ الَّتِي أَعَدَّهَا اللَّهُ لِصَفْوَتِهِ وَ خِيَرَتِهِ مِنْ خَلْقِهِ
▫️و این است یکی از معانی کریمه « فِيهِنَّ خَيْراتٌ حِسانٌ » ؛ آن زمان که مردی به دیگری می گوید «جزاک الله خیرا» یعنی از آن منازل که خداوند عزوجل برای برگزیدگان خلقش مهیا کرده است، درخواست می کند
📔تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة ؛ ص۶۱۸
✔️بنابراین خیرات حسان، بانوانی هستند که همگی مسمّی به نهر خیر کوثر هستند، همگی فاطمی اند و این بانوان تنها برای مردانی اند که از اوصیاء و برگزیدگان خلق به شمار می روند.
🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️🌫⚜️
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
🌫⚜️🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️
#خطبه_مفاخره (جلسه11 - قسمت سوم)
#انا_الخمصاء_الحسناء
🔸پس نساء مؤمنة صالحة عارفة ، خیراتٌ حسان بهشت اند که در نهر معرفت فاطمی به این فضیلت رسیده و بر حورالعین برتری داده شده اند.
☑️مولاة این نساء ، حضرت الخَمصاء الحَسناء است، حوریه انسیه ای که خود منشأ و سرچشمه تمام خیر و حُسن می باشد.
🔘همان طور که در روایت زیبایی از حضرت سیدالمرسلین محمد مصطفی (صلی الله علیه و اله و سلم) بیان شده است که اگر تمام حُسن در عالَم، در قالب شخص و هیئتی در آورده شود، آن شخص دخترم فاطمه (سلام الله علیها) خواهد بود، هر چند فاطمه باز افضل از آن است، چرا که او از نظر عنصر (جوهره وجودی) و شرف و کرم افضل اهل الارض می باشد.
➖قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلم :
▫️لوْ كَانَ الْحِلْمُ رَجُلًا لَكَانَ عَلِيّاً عَلَيْه السلام
▫️و لَوْ كَانَ الْفَضْلُ شَخْصاً لَكَانَ الْحَسَنَ عليه السلام
▫️و لَوْ كَانَ الْحَيَاءُ صُورَةً لَكَانَ الْحُسَيْنَ عليه السلام
▪️و لَوْ كَانَ الْحُسْنُ هَيْئَةً لَكَانَتْ فَاطِمَةَ بَلْ هِيَ أَعْظَمُ إِنَّ فَاطِمَةَ عليها السلام ابْنَتِي خَيْرُ أَهْلِ الْأَرْضِ عُنْصُراً وَ شَرَفاً وَ كَرَماً
📔مائة منقبة من مناقب أمير المؤمنين و الأئمة، ص: ۱۳۶
🖋از آنجا که حضرت سیدة النساء مطلق حُسن اند و هر حُسن و خیری در عالَم از ناحیه وجودی ایشان بر تمام اهل آسمانها و زمین سرازیر می شود، در این فراز از خطبه مفاخره در مقام بیان یکی دیگر از مناقب ذاتی خویش بیان فرمودند که :
«انا الخَمصاء الحَسناء».
🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️
🌫⚜️🌫⚜️🌫⚜️
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مولودی میلاد کریم اهلبیت علیه السلام
👉 @mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚫نفوذ عرفان کاذب یوگا در بین نوجوانان!!
🎥اسماعیل منصوری لاریجانی محقق و نویسنده عرفان اسلامی
/فرق و ادیان
#یوگا
#معنویت_کاذب
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارزش صلح امام حسن مجتبی(ع) از زبان رهبر انقلاب
امام خامنهای: "حقیقت را باید همه بفهمند و بدانند که صلح امام مجتبی(ع)، همانقدر ارزش داشت که شهادت برادر بزرگوارش، امام حسین(ع) ارزش داشت و همانقدر که آن شهادت به اسلام خدمت کرد، آن صلح هم همانقدر یا بیشتر به اسلام خدمت کرد."
@mobahesegroup
#بازنشر
⁉️متن سوال👇👇
چرا میگویند مقام امام حسن (ع) از امام حسین (ع) بالاتر است، مگر همهی ائمه اطهار (ع) نور واحد نیستند؟
✅پاسخ : 👇👇
🔮👈: چنان چه اشاره نمودید، ائمهی اطهار (ع) همه نور واحد هستند و به جز امیرالمؤمنین علیهالسلام هیچ کدام بر دیگری فضیلتی ندارند، بلکه آن چه در این زمینه بیان میگردد، بر شمردن ویژگیهای منحصر به فرد هر یک از آنها وجودهای مبارک و شریف است که آن ویژگی در مابقی وجود ندارد. به عنوان مثال:
- تنها امامانی که مادرشان نیز از معصومین میباشد، امام حسن و امام حسین علیهماالسلام هستند.
- تنها امامانی که از نزدیک پیامبر اکرم (ص) را درک نمودهاند، حضرت علی (ع) و امام حسن و امام حسین (ع) هستند.
- تنها امامانی که به غیر از مقام ولایت و امامت، مقام «حاکم» را بالفعل داشته و بر مسلمین حکومت کردهاند، حضرت علی و امام حسن (ع) هستند.
- تنها امامانی که به ضرب شمشیر خونشان بر زمین ریخته شده و به شهادت رسیدهاند، حضرت علی و امام حسین (ع) هستند.
- تنها امامی که به حکومت جهانی میرسد، حضرت مهدی عجالله تعالی فرجهالشریف میباشند.
- و ... .
از ویژگیهای منحصر به فرد امام حسن (ع) نسبت به امام حسین (ع) که گاه از آنها با واژههای «فضیلیت» یا «مقام» نیز یاد میشود، میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- در عین حال که هر دو امام در قید حیات بودند، امام حسن مجتبی (ع) وارث بلافصل حضرت امیرالمؤمنین(ع) بودند.
- در همان دوران، امام حسن مجتبی (ع) بر امام حسین (ع) – امامت داشتند. لذا امام حسین (ع) در زمان امامت ایشان – هر چند خود معصوم و امام بالقوه بودند – اما مطیع امر مولا و امام زمان خویش بودند.
- علم امامت، از حضرت علی به امام حسن و از ایشان به امام حسین علیهمالسلام رسیده است.
اما در عین حال همهی آنها انسان کامل، معصوم، امام و نور واحد هستند و هر کدام اگر در زمان و شرایط دیگری بود، همان کاری را انجام میداد که آن امام انجام داده است.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
#بازنشر
⁉️ پرسش : آیا صلح امام مجتبی(ع) با معاویه مورد تایید امام حسین(ع)نیز بوده است؟
✅ پاسخ : 👇👇👇👇
شماری از مورخان و محدثان کوشیدهاند تا دو شخصیت متفاوت از این دو برادر به دست دهند. تبلور این گرایش نادرست، درباره عقیده آنها درباره مساله صلح، بدین گونه است که گویی امام حسین(علیه السّلام) به صلح اعتقادی نداشته و در این باره به برادر خود اعتراض کرده است. مبنای این سخن نیز این است که امام حسین(علیه السّلام) طرفدار مشی پدر بوده در حالی که امام حسن(علیه السّلام) راه جنگ را نمیپسندیده است؛ اما از گزارشات تاریخی بر میآید که امام مجتبی(علیه السّلام) موافق جنگ بوده و این در سخنان آن حضرت آشکار است.
از امام حسین(علیه السّلام) نقل شده است که در اعتراض به برادر گفت: «اُعِیذُکَ بِاللهِ اَنْ تُکَذِّبُ عَلِیّاً فِی قَبْرِهِ وَ تَصَدَّقْ مُعَاوِیَهَ»(1)؛ (به خداپناه میبرم از این که علی را در قبر تکذیب کرده و معاویه را تصدیق کنی!)، از مدائنی نیز نقل شده است که حسین(علیه السّلام) از پذیرفتن صلح امتناع کرد، تا آن که برادرش با وی سخن گفت.(2) در برابر این ادعا، شواهد نقلهایی وجود دارد که نشان میدهد امام حسین(علیه السّلام) نیز راهی بهتر از صلح نمیشناخته و مردم را به اطاعت از برادرش دعوت می کرده است.
الف: سیره عملی امام حسین(علیه السّلام) عدم اعتنا و بیتوجهی به سخنان و اقداماتی بوده که ضمن آنها کوشیده شده تا وی را درباره موضع برادرش به مخالفت کشانده و او را به عنوان رهبر شیعیان عراق معرفی کند. او تا پایان زندگی امام حسن(علیه السّلام)، در کنار آن حضرت بوده و همانند او در مدینه زیست. حتی پس از شهادت برادر نیز، طی یازده سال همان موضع را داشت. این سیره نشان میدهد که او هیچ گونه مخالفتی با مساله صلح نداشته است.
ب: زمانی که شیعیان افراطی از موضع صلح ناراحت شدند، به سراغ امام حسین(علیه السّلام) آمده و از او خواستند تا رهبری آنان را در دست گیرد. علی بن محمد بن بشیر همدانی میگوید: «همراه سفیان بن ابی لیلی به مدینه آمدیم و بر حسن بن علی(علیهما السّلام) وارد شدیم در حالی که مسیب بن نجبه و عدهای دیگر نزد او بودند. من به او گفتم: السلام علیک یا مذل المومنین. امام فرمود: «سلام بر تو: بنشین من مذل المومنین نیستم، بلکه معز المومنینام. من از صلح چیزی جز حفظ جان شما را نمیخواستم ...»، او میافزاید: «ما به سراغ برادرش امام حسین(علیه السّلام) رفتیم و او را از آنچه [امام] حسن(علیه السّلام) گفته بود آگاه کردیم. امام حسین(علیه السّلام) فرمود: «صَدِّقْ اَبُو مُحَمَّد، فَلْیَکُنْ کُلُّ رَجُلٍ مِنْکُمْ حِلْساً مِنْ اَحْلَاسِ بَیْتِهِ مَادَامَ هَذَا الْاِنْسَانُ حَیّاً فَاِنْ یَهْلِکُ وَ اَنْتُمْ اَحْیَاءٌ رَجَوْنَا اَنْ یُخَیِّرَ اللّهَ لَنَا وَ یُوْتِنَا رُشْدَنَا وَ لَا یَکِلْنَا اِلَی اَنْفُسِنَا»(3)؛ (برادرم راست میگوید، هر یک از شما تا وقتی این شخص [معاویه] زنده است پلاس خانه خود باشد [تا ببینیم چه میشود؟] اگر او مرد و شما زنده بودید امیدوارم که خداوند آن را برای ما پیش آورد که رشد ما در آن باشد و ما را به خود وانگذارد).
امام در برابر شخص دیگری که از وی خواسته بود تا دست به قیام بزند، فرمود: «اَمَا اَنَا، فَلَیْسَ رَاْیِی الْیَوْمَ ذَلِکَ، فَالْصِقُوا رَحِمَکُمُ اللهُ بِالْاَرْضِ وَ اکْمِنُوا الْبُیُوتَ وَ اَحْتَرِسُوا الظَّنَّهَ مَادَامَ مُعَاوِیَهَ حَیّاً»(4)؛ (اکنون عقیده من چنین نیست. خدای شما را رحمت کند، تا هنگامی که معاویه زنده است در خانههاتان بمانید و از کاری که به شما ظنین شوند پرهیز کنید).
اشاره امام به زنده بودن معاویه، نشانگر آن است که امام نیز به شرایطی که منجر به مساله صلح شده واقف بوده است. معاویه در این تحلیل نقش محوری داشت. به هر روی، پس از آن که ماجرای صلح به پایان رسید، دو برادر هر دو کوفه را ترک کرده و به مدینه بازگشتند.(5)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
✅ امام حسن مجتبی علیه السلام:
🔹 أنَا الضَّامِنُ لِمَنْ لَمْ یَهْجُسْ فِی قَلْبِهِ إِلَّا الرِّضَا أَنْ یَدْعُوَ اللَّهَ فَیُسْتَجَابَ لَهُ.
🔸کسی که در دلش هوایی جز خشنودی خدا خطور نکند، من ضمانت می کنم که خداوند دعایش را مستجاب کند.
کافی(ط-الاسلامیه) ج ۲ ، ص ۶۲، ح ۱۱
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
t.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
امشب جمال غيب خدا جلوه گر شده
خورشيد وحي، صاحب قرص قمر شده
امشب مقام وحي در آغوش فاطمه است
امشب عطا به شخص محمّد پسر شده
امشب ولادت پسر ختم الانبياست
امشب بزرگمرد دو عالم پدر شده
اين مجتباست، ميوۀ قلب محمّد است
اين جان عالمي به سر دست احمد است
💐ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد
@mobahesegroup
🌟
با خداوند همزبان شو؛ هر وقت صدایش کنی، درخواستت را میشنود...
🔺️ رهبر انقلاب: در وصیت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) به امام حسن مجتبی(علیهالسلام) این معنا وارد شده است: خدای متعال بین خودش و تو، واسطهای، فاصلهای و حجابی قرار نداده است. هر وقت با خدا شروع کنید به سخن گفتن و عرض نیاز کردن، خدای متعال صدا و درخواست شما را میشنود. با خدا همیشه میشود همزبان شد، و گفتگو کرد.
🌷 #مواعظ_رمضانی
💻 @mobahesegroup
instagram.com/p/Bxn7gJChOVZ
---
@mobahesegroup
هدیه ای ویژه بمناسبت ولادت باسعادت
کریم اهلبیت تقدیم به اعضای محترم کانال
کاری از گروه پژوهشی کانال
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
۱. شرح معارفی سخنرانی مقام معظم رهبری در نیمه شعبان
سخنراني رهبري در روز نيمه شعبان ، ابواب مهمي داشت كه در این پژوهش تبيين شد
۲. مواضع مقام معظم رهبری و دولتهای غربی در رابطه با کرونا
نشر این مبحث صدقه ی جاریه است
#نشر_حداکثری
👉 @mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌
🖌🔹
🔹
🔹 همراهان گرامی کانال شبهات، به دلیل صحبت های مهم و عظیم رهبر معظم انقلاب به مناسبت نیمه شعبان و ظهور نورانی منجی عالم بشریت، مهدی الامم، بقیه الله الاعظم (ارواحنا له الفدا ء) و اهمیت تبیینی که مطالب ایراد شده، دارا می باشد، هر روز بخشی از صحبت های مقام معظم رهبری را با شرح و تفصیل، خدمتتان ارائه خواهد کرد.
🔹
🖌🔹
🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌
👉 @mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر معظم انقلاب اسلامی:
زیارت شریفه آل یاسین، عاشقانه است.
👉 @mobahesegroup
🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌
🖌🔹
🔹
✅زیارت آل یس:
✴️زیارت آل یس زیارتی است که مقام معظم رهبری از بین تمام زیات های حضرت برای این سخنرانی انتخاب نمودند.
❇️زیارت حضرت بقیة الله الاعظم ( ارواحنا له الفداء) معروف به زیارت آل یس.
🔹زیارت آل یاسین در کتابهای مهم حدیثی و دعایی نقل شده است و به تصریح برخی علما، از بهترین زیارتهای امام زمان( عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و میتوان در همه اوقات آن را قرائت کرد.
🔹 راوی نقل مشهور این زیارت ابو جعفر محمد بن عبدالله حمیری قمی است که در اواخر دوران غیبت صغری میزیسته و مکاتبات متعددی از او با امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) نقل شده که از جمله آنها توقیعی است که زیارت آل یاسین را در بر دارد.
سندهای این زیارت صحیح و معتبر بوده و در مجموعه های مهم حدیثی و دعا نقل گردیده است .
🔹جمع کثیری از شیعیان به خواندن این زیارت و دعای بعد از آن مداومت دارند و در چهله های مختلف از طریق این زیارت به حضرت تقرب میجویند.
🔹این زیارت با ۲۳ سلام آغاز شده است:
سلام اول به آل یس (عترت پاک پیامبر صلی الله علیه و آله) و سلام های بعدی هر یک با القاب و عناوین خاص حضرت مهدی (علیه السلام) می باشد. سپس با اظهار و اقرار به اصول اعتقادی صحیح و گواه گرفتن امام بر آنها و تجدید عهد وفاداری نسبت به اولیای دین، زیارت به پایان می رسد.
✴️ از بین فرازهای سلام نخست زیارت، سخنان رهبر معظم انقلاب امروز با این سلام به حضرت آغاز گردید:
⚜السَّلامُ عَلَيْكَ يا بَقِيَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ⚜
سلام بر تو اي بجا مانده خدا در زمينش
اینکه تمام مردم جهان و اهل زمین، بدانند خداوند در بین شان باقیمانده ای دارد که نزد خلق باز میگردد و بساط ظلم و جور را بر میچیند.
🔹ایشان پس از آغاز با این فراز و خواندن فرازهای اولیه زیارت شریف، سخنان خویش را اینگونه ادامه دادند:
✴️دنبالهی این زیارت شریف آلیاسین،
🔅 عاشقانه🔅 است:
✨«السّلام علیک حین تقوم، السّلام علیک حین تقعد، السّلام علیک حین تقرأ، و تبیّن و...» تا آخر.
🔹به تعبیر رهبری، این فراز ها عاشقانه هستند. عاشق زمانی که حالات معشوق خود را ببیند، لحظه لحظه از شوق معشوق خود مدهوش می شود که تک تک حالات او را از نظر میگذراند:
قربانت شوم آقاجان زمانی که می ایستی، می نشینی، رکوع و سجود میکنی و.....
هیچ عشق و دلبستگی در عالم بالاتر از عشق میان مولا و عبد نیست.
🔹عبدی که اینگونه مولای خویش را خطاب قرار میدهد، کسی در ساحت مولایش اینگونه سخن بگویند در واقع بیشترین عشق را در عالم تعریف میکند.
📌ادامه دارد....
🔹
🖌🔹
🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2