استاد معتز آقایی - جز 20 - @quran_farna.mp3
4.66M
🎙تحدیر (تندخوانی) جزء بیستم قرآن کریم
👤 استاد معــــــتز آقایی
#جزءخوانی_ماه_رمــــــضان
#تلاوتروزانهیک جزء قرآن🕊
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
شرح دعای روز بیستم رمضان آیتاللهمجتهدی - Ayatollah Mojtahedi.mp3
3.99M
🌸🍃 شرح دعــــای روز #بیستم ماه مبارک رمضـــــان
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
🔳◾️▪️◾️🔳◾️▪️
◾️
▪️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء 20
بسم الله الرحمن الرحیم
✨وإِذَا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَیْهِمْ أَخْرَجْنَا لَهُمْ دَابَّةً مِّنَ الْأَرْضِ تُکَلِّمُهُمْ أَنَّ النَّاسَ کَانُوا بِآیَاتِنَا لَا یُوقِنُون
✨و چون قول (عذاب) بر ایشان واجب گردد، جنبنده ای را از زمین برای آنان بیرون میآوریم که با ایشان سخن گوید که مردم (چنان که باید) به نشانههای ما یقین نداشتند.
📗سوره مبارکه نمل آیه 82
⚜️ امام باقر (علیه السلام) فرمودند: امیر المؤمنین (علیه السلام)فرمودند: من از جانب خدا مأمور تقسیم بهشت و جهنّم هستم. کسی وارد آنها نمی شود، مگر این که من جایگاه وی را مشخص کرده باشم. من فاروق اکبرم ... و دابّه ای که با مردم سخن میگوید، منم.
📗کافی، ج 1، ص 153، ح 3.
البرهان ج 7 ص 57
⚜️امام صادق (علیه السلام) فرمودند: رسول خدا (صلی الله علیه و آله) منظور از «دابّة الأرض» در این آیه کسی جز علی (علیه السلام) نیست.
سپس فرمودند: یا علی! چون آخر الزمان فرا رسد، خداوند تو را به بهترین صورت بیرون میآورد در حالی که آهن داغی با توست که با آن دشمنانت را نشانه دار میکنی.
⚜️مردی به امام صادق (علیه السلام) عرض کرد: مردم میگویند: آیا این جنبنده آنان را زخمی هم میکند؟ فرمودند: خداوند آنان را در آتش دوزخ، داغ دار و نشانه دار کرده است....
📗 تفسیر قمی، ج 2، ص 106.
🔳
◾️
▪️🔳◾️▪️🔳◾️▪️
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
t.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
ble.ir/mobahesegroup
🔳◾️▪️◾️🔳◾️▪️
◾️
▪️
#حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء20
بسم الله الرحمن الرحیم
⚜️ولَا تَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ کُلُّ شَیْءٍ هَالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ لَهُ الْحُکْمُ وَإِلَیْهِ تُرْجَعُونَ
⚜️و با خدا معبودی دیگر مخوان. خدایی جز او نیست، جز ذات او همه چیز نابود شونده است. فرمان از آن اوست و به سوی او بازگردانیده میشوید.
📗سوره مبارکه قصص آیه 88.
▪️از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که آن حضرت در مفهوم آیه «کُلُّ شَیْءٍ هَالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ» فرموده اند: مگر آنچه که با آن وجه الله اراده شود و وجه الله، علی (علیه السلام) است.
📗تأویل الآیات، ج 1، ص 426، ح 27.
🔳
◾️
▪️🔳◾️▪️🔳◾️▪️
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
t.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
ble.ir/mobahesegroup
وزارتخارجه در «خسارتمحض» مسولیتی نداشت؟
پاسخ به یک شبهه سادهسازانه درباره بیانات امروز رهبر معظم انقلاب
بلافاصله بعد از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب درباره نحوه تعیین سیاستهای کشور در حوزه سیاست خارجی و تاکید ایشان مبنی بر اینکه وزارت خارجه در این زمینه تنها تصمیمگیر نیست، برخی نوشتند که رهبر معظم انقلاب بدینوسیله مسئولیت کامل برجام و هر آنچه در سیاست خارجی این 8 سال اتفاق افتاده را برعهده گرفتند لذا یا نقدها به برجام و دستگاه دیپلماسی دولت روحانی از اساس غلط است و یا نوک پیکان به سمت دولت نیست چرا که وزارت خارجه فقط مجری بوده است.
اما این برداشت، یک مغلطه آشکار و یک ساده سازی عجیب است؛ علت آنکه رهبر معظم انقلاب نفرمودند وزارت خارجه هیچکاره است، بلکه وزارت خارجه تصمیمگیرّ تنها نیست و از قضا چنین نکتهای نه تنها عجیب نیست بلکه یک امر بدیهی و روشن در امور حکمرانی در دنیاست.
همانطور که رهبری نیز اشاره کردند، دستگاههای بالادستی (که شورای عالی امنیت ملی مهمترین آنهاست) بر مبنای فاکتورهای مختلف مثل اقتصاد، فرهنگ، امورات نظامی، اجتماعی و دیپلماتیک، نهایتاً سیاستگذاری میکنند.
لذا اولاً وزارت خارجه بخشی از این روند تصمیمگیری است(کما اینکه یک عضو ثابت دارای حق رای در شورای عالی امنیت ملی وزیر خارجه است) اگرچه منطقاً همهی تصمیمگیری با او نیست.
ثانیاً ماهیت و تفکر و توان دستگاه دیپلماسی قطعاً در معادلات این تصمیمگیری موثر است و ثالثاً و از همه مهمتر اینکه وزارت خارجه به عنوان «مجری» میتواند این سیاستها را محقق و یا به کلی آن را معکوس کند.
کما اینکه در موضوعی مانند برجام مشاهده شد که سیاستگذاری کلان انجام شد، خطوط قرمز تعیین شد تا کشور به «توافق خوب» برسد، اما مجری به نحوی عمل کرد که هیچ یک از خطوط قرمز محقق نشد و نتیجه آن شد که کشور با یک «خسارت محض» مواجه شد که حاصل آن شدیدترین تحریمهای تاریخ علیه کشور بود.
اما وقتی همین سیاستها در میدان و توسط فردی مانند حاج قاسم پیگیری میشد کاملا محقق میگشت. به نحوی که سیاست مقابله با داعش و حفاظت از مرزها و منافع ایران اسلامی کاملاً تحقق یافت و کشور آن را جشن گرفت.
لذا ماهیت دولت و وزیر و وزارت خارجه در این سیاستگذاریها موثر است (تفاوت برخی تاکتیکها و رویکردها در دولتهای مختلف گواه روشن این امر است) و ثانیاً «اجرا» بخش مهمی از این پروژهی مربوط به دستگاه روابط خارجی است که میتواند باعث افتخار شود و یا خسارت محض را نصیب کشور کند./عبدالله عبداللهی
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
🕋📜🕋📜🕋
🕋
#انس_با_حضرت_قرآن
مصادیق تدبّر در آیات حضرت قرآن
✨«اللّهم إنّ هذا منك و من رسولك»
☑️نقل است هنگامی که حضرت امام صادق (علیه السلام) پس از أکل طعام، خداوند عزوجل را اینگونه حمد نمودند: «الحمد لله رب العالمین: همانا این (نعمت) از جانب تو و رسولت است»، اباحنیفه (لعنة الله علیه) به حضرت اعتراض کرده و گفت: آیا برای خدا شریک قرار می دهی؟!
▫️حضرت صادق (علیه السلام) در پاسخ فرمودند: وای بر تو! همانا خداوند عزوجل در کتابش می فرماید:
✨«وَ ما نَقَمُوا إِلَّا أَنْ أَغْناهُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ مِنْ فَضْلِهِ» : «عیب جویی شان تنها از آن روست که خداوند و رسولش از فضل خود بی نیازشان ساختند » (سوره توبه آيه 74) و در آیه ای دیگر فرمودند: ✨«و لَوْ أَنَّهُمْ رَضُوا ما آتاهُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ سَيُؤْتِينَا اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ رَسُولُهُ» و اگر آنان به آنچه خدا و رسولش به آنان داده خشنود باشند، و بگویند :خدا ما را بس است و خدا و رسولش ما را از فضل خویش بی نصیب خواهند گذاشت» (سوره توبه، آیه 59)
▫️در این هنگام اباحنیفه ملعون گفت: به خدا قسم انگار من این آیات را در کتاب خدا تا به حال نخوانده بودم و اکنون تازه آنها را شنیده ام!
✔️حضرت جعفر بن محمد الصادق (علیه السلام) فرمودند: بلکه خوانده ای؛ اما خداوند در مورد تو و امثال تو فرموده: «أمْ عَلى قُلُوبٍ أَقْفالُها» : بر قلب هایشان مهر زده شده [فلذا نمی توانند در آیات قرآن تدبّر کنند] (سوره محمد، آیه 24).
📔رياض الأبرار في مناقب الأئمة الأطهار ؛ ج2 ؛ ص207
📔عوالم العلوم و المعارف (مستدرك سيدة النساء إلى الإمام الجواد، ج20، الصادق علیه السلام) ، ص: ص506
⏪همچنین آن حضرت در حدیثی بیان نمودند:
اگر شیعیان ما در آیات حضرت قرآن تدبّر می کردند، هر آینه در فضائل ما اهل بیت (علیهم السلام) شک نمی کردند:
▫️ يا مُفَضَّلُ لَوْ تَدَبَّرَ الْقُرْآنَ شِيعَتُنَا لَمَا شَكُّوا فِي فَضْلِنَا .
📔بحار الأنوار ج53؛ ص26
🖋به عبارت دیگر، نتیجه تدبّر در آیات حضرت قرآن، دلالت شدن به حقیقت سبیل الله یعنی وجود مقدس اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است که فرمودند: نَحْنُ سَبِيلُ اللَّهِ.
📔البرهان فی تفسیر القرآن، ج4 ص290
📔بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم ؛ ج1 ؛ ص311
✔️بدین علت است که حضرت أم الکتاب، مولاتنا و سیدتنا فاطمة الزهراء (علیها السلام) در خطبه فدکیه، علت گمراهی مردم و تبعیت آنان از قول باطل اعداء (لعنة الله علیهم اجمعین) را عدم تدبّر در آیات حضرت قرآن معرفی نمودند:
▫️معَاشِرَ النَّاسِ الْمُسْرِعَةِ إِلَى قِيلِ الْبَاطِلِ، الْمُغْضِيَةِ عَلَى الْفِعْلِ الْقَبِيحِ الْخَاسِرِ، «أَ فَلا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلى قُلُوبٍ أَقْفالُها»
ای مردمی که براى شنیدن حرفهاى باطل شتابان بوده و فعل قبیح و زیان بار را نادیده میگیرید، « آیا در قرآن تدبّر نمی کنید یا بر دلها مهر زده شده است؟!» (سوره محمد،آيه 24)
📔بحار الأنوار ج29 ؛ ص305.
🕋
🕋📜🕋📜🕋
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
t.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
ble.ir/mobahesegroup
#معرفت_حضرت_قرآن
✨ صفت حضرت قرآن : بحر
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
t.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
ble.ir/mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ تحریف بیانات رهبر انقلاب توسط اصلاح طلبان
🔺در حالیکه رهبر انقلاب به طور روشن و واضح مسئول سیاست خارجه در کشور را شورای عالی امنیت ملی معرفی میکنند
🔺طرفداران برجام با تقطیع جملهی «وزارت خارجه مجری است» باز هم شعار همیشگی «برجام تصمیم نظام بود» را سر دادند
‼️ جالب است با تعدادی از اعضای شورای عالی امنیت ملی که اکثریت آراء را در این شورا دارند آشنا شوید:
⛔️ حسن روحانی رئیس/ علی شمخانی دبیر /وزیر امور خارجه/ وزیر کشور/ وزیر دفاع/ معاون برنامه ریزی رئیس جمهور/ وزیر اطلاعات
❌ بله! برجام تصمیم نظام بود، نظامی که آن روز اکثر تصمیم گیرانش اصلاح طلب بودند
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
ا❇️◻️❇️◽️
ا◻️❇️◽️
ا❇️◽️
ا◽️
#سادات
🟢 قلمرو سادات
💠 اثبات قلمرو سادات:
✅ انتقال سیادت أعم از صلب و ترائب
🔘 دایرة المعارف جامع روایی «بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار»: علامه مجلسي (فقیه شیعه قرن هشتم)
با لحاظ این نکته که فقهای إخباری، آرای خویش را در صدر یا ذیل مستندات جمع آوری شده در جوامع حدیثی خود، ذکر می کرده اند، لذا این آثار و مانند آن را مورد بررسی قرار داده ایم.
➖ نویسنده
علامه محمد باقر مجلسی از جامعیت خاصى در علوم عقلى و علوم اسلامى چون تفسیر، حدیث، فقه، اصول، تاریخ، رجال و درایه برخوردار بوده و از این حیث سرآمد عصر خویش محسوب می شد و نامش چون آفتابى بر آسمان فقاهت و اجتهاد مى درخشید و بزرگانی چون وحید بهبانی، بحر العلوم و شیخ انصاری به او لقب علامه دادند.
مجلسی دوم در عصر خویش صاحب عالیترین مقام دینی یعنی «شیخ الاسلام» بود.
➖ أثر
«بحارالأنوار» از عمده ترین و گسترده ترین جوامع حدیثى شیعه است.
علامه در مقدمه کتاب، درباره انگیزه تالیف می نویسد :
«من در آغاز جوانى بر دانش آموزى در انواع علوم حریص بودم و مدتى از عمر خویش را در استفاده از این دانش ها سپرى کردم، ولى پس از اندیشه در ثمرات این علوم و تأمل در علم سودمند براى آخرت دریافتم که زلال علم تنها از سرچشمه وحى و روایات اهل بیت علیهم السلام بدست مى آید...».
این کتاب مستفاد از دویست اصل از اصول چهارصدگانه و کتب نایاب خطی که در معرض نابودی بودند، نگاشته شد.
البته به جهت امکانات در دسترس، بهترین و معتبرترین نسخه هاى موجود از هر کتاب در تالیف این اثر لحاظ شده است.
تبویب و نظم نسبتا کاملى بر أحادیث حاکم است.
در نقل مطالب بسیار دقیق عمل شده و تقطیع در این کتاب جایگاهى ندارد.
همچنین امانت در نقل و شیوه نقل مطالب رعایت شده است.
با وجود کثرت و جامعیت اثر، صرفا به ذکر أخبار اکتفا نشده، بلکه به سبب درایت و تسلط مولف نسبت به علوم عقلی و نقلی، به اقتضای هر باب، بیاناتی در شرح و تفسیر، تعدیل و ترجیح از نویسنده درج شده است.
مسأله مبحوث عنه (معنای سیادت از منظر فقه، ملاک و گسترۀ آن) در این دایرة المعارف، ضمن مجلد نود و سوم و باب بیست و نهم معنون به «حكم من انتسب إلى النبي من جهة الأم في الخمس و الزكاة» مطرح شده است :
براساس تیتر مذکور و مندرجات این باب، علامه مجلسی در عداد فقهایی می باشد که:
ملاک سیادت را منحصراً «ذریة النبی» و «ذریة مولاتنا و سیدتنا فاطمة» (سلام الله علیهما) تعریف می کند.
همچنین در گستره سیادت، قائل به انتقال آن از جانب «أمّ» نیز می باشد .
🔘 دایرة المعارف جامع روایی متأخرین « الوافی»ملا محمد محسن فیض کاشانی محدث، مفسر و فقیه شیعی قرن یازدهم هجری
این کتاب مشتمل بر حدود پنجاه هزار حدیث، دربرگیرنده تمام احادیث کتب اربعه شیعه (الکافی، من لایحضره الفقیه، تهذیب الاحکام و الاستبصار) و اولین جامع حدیثی در دوره متأخران است که در آن تلاش شده علاوه بر جمع آوری روایات، شرح و مشکلات موجود در آنها برطرف شود.
در جلد دهم این جامع حدیثی، صفحه 193 درباب حرمت زکات بر آل محمد (علیهم السلام)، قلمرو سیادت را بطور ضمنی به نسب از جانب مادر نيز توسعه داده است و به مستنداتی ذیل این باب تصریح کرده است.
◽️
❇️◽️
◻️❇️◽️
❇️◻️❇️◽️
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
t.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
ble.ir/mobahesegroup