بازنشر بدلیل تکرار
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
⛔️ پيغمبر قسم ياد کرد اگر ميان پيروان ما طالب حاجتی باشد،خدابه واسطه خواندن حديث کساء دراولين جمعه ماه صفر؛ بر آورده مي كند؛ به کسانی که دوستشون داريد ارسال کنيد.
✅✅#پاسخ:
این حدیث، جعلی است و در هیچ کتاب معتبری وجود ندارد. اگرچه خواندن حدیث شریف کسا، در هر حالی مفید است.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
باز نشر بدلیل تکرار
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
شبهه:👇
پيغمبر قسم ياد کرد اگر ميان پيروان ما طالب حاجتی باشد،خدابه واسطه خواندن حديث کساء دراولين جمعه ماه صفر؛ بر آورده مي كند؛ به کسانی که دوستشون داريد ارسال کنيد.
پاسخ👇👇👇
حدیث کسا
🍂برای تشویق مردم برای خواندن یک عملی نباید روایت جعل کرد.
چنین متنی را ما پیدا نکردیم.
نکته ای در مورد فضیلت خواندن حدیث کسا بشنوید تا مشخص شود که حتی این چنین روایات هم قابل قبول نیست.
خواندن حدیث کسا
اصل حدیث کِسا میان شیعه و اهل سنّت بسیار مشهور و معروف است و جاى هیچ گونه تردیدى نیست که رسول خدا(صلى الله علیه وآله)در منزل حضرت زهرا(علیها السلام)، و یا در خانه خودش زیر پارچه اى شبیه عبا قرار گرفت و حضرت على و حضرت فاطمه زهرا و امام حسن و امام حسین(علیهم السلام) را زیر آن جاى داد و از آنان به عظمت و بزرگى یاد نمود و آن جمع را مصداق آیه «(اِنَّما یُریدُ اللّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهیراً); همانا خداوند مى خواهد پلیدى و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملاً شما را پاک سازد» معرّفى کرد.(1)
آنچه در اینجا به عنوان حدیث کِسا نقل مى شود، حدیث مشروح و مفصلى است که برابر روایتى، خواندن آن به این نحو، داراى پاداش و آثار و برکات فراوانى است. و در ذیل آن آمده است: «در
هر محفلى که شیعیان و علاقه مندان ما این حدیث را بخوانند، رحمت الهى بر آنان نازل
مى شود، فرشتگان براى آنها استغفار مى کنند، اندوهِ غم زدگان برطرف مى شود و حاجات روا خواهد شد».
این حدیث نخستین بار در کتاب «منتخب طریحى» (متوفاى 1085) از علماى قرن یازدهم آمده است. محدّث بزرگوار مرحوم حاج شیخ عباس قمى در منتهى الآمال، در شرح زندگانى امام حسین(علیه السلام) پس از بیان این نکته که «حدیث اجتماع خمسه طیبه(علیهم السلام)» تحت کِسا از احادیث متواتره است، مى نویسد: «اما حدیث معروف به حدیث کسا که در زمان ما شایع است، به این کیفیّت در کتب معتبر و معروف و اصول حدیث و مجامع متقنه محدّثین دیده نشده، مى توان گفت از خصایص کتاب «منتخب» است».
از این رو، جناب ایشان آن را در مفاتیح الجنان نیاورده است و ناشران برخلاف میل آن بزرگوار آن را در پایان مفاتیح اضافه کرده اند.
پس از کتاب «منتخب»، این حدیث در کتاب «عوالم» آمده است. صاحب کتاب عوالم (شیخ عبدالله بحرانى) از شاگردان مرحوم علاّمه مجلسى و از علماى قرن دوازدهم است. در این کتاب براى این حدیث سندى ذکر کرده است که از جهاتى جاى تأمل دارد:
الف) سند این حدیث مطابق نسخه خطى موجود در کتابخانه یزد، در متن کتاب نبوده است، بلکه در حاشیه آن آمده است و خط آن نیز با خطّ متن که دست خطّ صاحب عوالم است، متفاوت مى باشد.
ب) برخى از افراد سلسله سند، حدود هشتاد سال با یکدیگر فاصله دارند که قاعدتاً یکى از آنها نمى تواند از دیگرى نقل حدیث نماید.
ج) بعضى از افراد این سند در کتب رجالى توثیق نشده اند.
ولى از آنجا که محتواى حدیث اشکال خاصّى ندارد و بعضى از علما به قرائت آن اهمیّت مى دادند و با توجه به «احادیث من بلغ» مى توان آن را به «قصد رجا» و به امید برآورده شدن حاجات خواند. این حدیث مطابق نقل «عوالم» چنین است:(2)🍂🍂🍂
1. سوره احزاب، آیه 33. (براى آگاهى از این حدیث، و شأن نزول آیه تطهیر، به تفسیر نمونه، جلد 17، صفحه 297-303، مراجعه فرمایید).
2. عوالم العلوم والمعارف، جلد 11، صفحه 638-642.
http://makarem.ir/compilation/Reader.aspx?lid=0&mid=12367&catid=6513
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
💢پاسخ به خرافات
آیا ماه صفر #نحس است؟
✅معنای #صفر چیست؟
«صفر» به معنی تهی و خالی است. دلیل نامگذاری آن این است که چون این ماه پس از ماه محرم است و مردم دوران جاهلیت در ماه محرم - به دلیل اینکه از ماههای حرام بود- از جنگ دست میکشیدند، با فرارسیدن ماه صفر به جنگ روی میآوردند و خانهها خالی میماند؛ از این رو به آن صفر گفتهاند.
✅ پاسخ :👇👇👇
✅ در مورد ماه صفر ، بنا بر آن چه به غلط معروف گشته، ماه صفر «نحس» است؛ به خصوص روز #چهارشنبه آخرین آن ماه را که به نحس بودن بیشتر معروف شده است و در این باره روایت مخصوصى از ائمه دین(ع) نرسیده و در منابع روایی ما از اهل بیت در مورد #نحس بودن این ما سخنی وجود ندارد.
✅تکمیلی
بین مردم مشهور شده است که ماه صفر ماه نحسی است و برای رفع نحوست آن باید ادعیه ای خواند یا صدقه داد و ...
اما جالب توجه است وقتی به منابع روایی رجوع می کنیم حدیثی در مجامع روایی دال بر نحوست ماه صفر نمی یابیم.
مرحوم شیخ عباسی قمی ره صاحب مفاتیح الجنان نیز در ابتدا اعمال ما صفر می گوید: بدان که این ماه به نحوست معروف است. یعنی ایشان نیز صرفاً شهرت این امر را بیان می کنند و روایتی دال بر این مطلب نمی آورند.
حتی دعایی هم که برای رفع این نحوست ایشان در کتابش به نقل از فیض کاشانی ره و ... آورده است؛ در هیچ یک از مجامع روائی ما #موجود_نیست طبق جستجوهای انجام شده. حتی در آثار چاپی خود فیض کاشانی ره نیز این دعا به چشم نمی خورد. حتی در مجامع روائی و کتب عامه نیز همچین دعایی به چشم نمی خورد.
اما علامه مجلسی ره در کتاب «زادالمعاد» خویش که کتابی شبیه مفاتیح است در ابتدای بحث ماه صفر می نویسد:
ترجمه: این ماه مشهور به نحوست و شومی است و این مطلب به دو معنی می تواند باشد: اول آنکه طبق قول علمای امامیه رسول الله(ص) در این ماه وفات یافتند. و معنی دوم اینکه چون این ماه پس از ماهایی است که قتال در آنها حرام است[یعنی ماههای ذی القعدة، ذی الحجة و محرم الحرام]؛ و این ماه که ماه شروع قتال است شوم باشد. و من در احادیث امامیه چیزی که دلالت بر نحوست این ماه داشته باشد؛ ندیده ام. و صرفاً در برخی روایات غیر معتبر عامه این مطلب آمده است.
خب وقتی حدیث شناس مبرزی چون علامه مجلسی(ره) این حرف را بزند؛ واقعاً تردید بسیار جدی در نحوست این ماه به وجود می آید؛ اگر نگوئیم قطع به نحس نبودن این ماه پیدا می کنیم.
درباب چهارشنبه ماه صفر و علی الخصوص چهارشنبه آخر ماه صفر نیز ایشان می گوید:
ترجمه: پس بدان که نحوست چهارشنبه آخر ماه صفر بین عوام و بلکه بین خواص[یعنی حتی بین علما] مشهور است. و به دست من روایتی که دلالت بر این مطلب داشته باشد؛ نرسیده است. چه روایات عامه و چه روایات امامیه معتبر. و البته روایاتی در باب نحوست روز چهارشنبه به نحو مطلق و چهارشنبه آخر هر ماه به نحو خاص داریم.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
👤 توییت استاد #رائفی_پور در مورد شاهکار جدید سازمان محیط زیست آقای کلانتری!
📚 bit.ly/2Psncpk
@mobahesegroup
هدایت شده از پند عارفانه
📝دعای هر روز ماه صفر
🔹در ماه صفر خواندن روزانه این دعا و بویژه صدقه دادن توصیه شده است.
📚کانال پند عارفانه
@pand_arefaneh 🌹
هدایت شده از نقد راهبردی فمینیسم♀️
✅وقتی فمینیسم ایرانی، با هدف ترویج سبک زندگی غربی و به اسم آزادی زن، برهنگی و بی حجابی را ترویج میکند، زنان و دختران غرب به خیابان آمدهاند و فریاد میزنند: «ما وسیله و کالا نیستیم!»...
✍کانال نقد راهبردی فمینیسم♀️
@AntiFeminism
⁉️متن شبهه: 👇👇👇👇
"ﺧﺪﺍﻱِ ﻣﻦ ﻧﻪ ﺩﻭﺭِ ﮐﻌﺒﻪ ﺍﺳﺖ؛ ﻧﻪ ﺩﺭ ﮐﻠﻴﺴﺎ؛ ﻧﻪ ﺩﺭ ﻣﻌﺒﺪ؛
ﺧﺪﺍﻱِ ﻣﻦ ﻫﻤﻴﻨﺠﺎﺳﺖ ﮐﻨﺎﺭِ ﺗﻤﺎﻡِ ﺩﻟﻮﺍﭘﺴﻲ ﻫﺎﻳﻢ؛ ﺑﻐﺾ ﻫﺎﻳﻢ؛ ﺧﻨﺪﻩ ﻫﺎﻳﻢ؛
ﺧﺪﺍﻱ ﻣﻦ، ﻧﻤﻲ ﺗﺮﺳﺎﻧﺪ ﻣﺮﺍ ﺍﺯ ﺁﺗﺶ.
ﺍﻣــــا، ﻣﻲ ﺗﺮﺳﺎﻧﺪ ﻣﺮﺍ ﺍﺯ ﺷﮑﺴﺘﻦِ ﺩﻟﻲ، ﺍﺷﮏ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺑﻪ ﭼﺸﻤﻲ، ﻧﺎ ﺣﻖ ﮐﺮﺩﻥِ ﺣﻘﻲ،
ﺧﺪﺍﻱِ ﻣﻦ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﺪ ﻣﺮﺍ ﻫﺮﺟﺎ ﮐﻪ ﺑﺎﺷﻢ، ﻣﻲ ﻓﻬﻤﺪ ﻣﺮﺍ ﺑﺎ ﻫﺮ ﺯﺑﺎﻧﻲ ﮐﻪ ﺳﺨﻦ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﻢ، ﺧﺪﺍﻱِ ﻣﻦ ﺣﻮﺍﺳﺶ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺍﺣﻮﺍﻝ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻫﺴﺖ.
ﺧﺪﺍﻱِ ﻣﻦ ﻣﺮﺍ ﺍﺯ ﻫﻴﭻ ﻧﻤﻲ ﺗﺮﺳﺎﻧﺪ ﺟﺰ ﺑﻲ ﻓﮑﺮ ﺳﺨﻦ ﮔﻔﺘﻦ ﻭ ﺭﻧﺠﺎﻧﺪﻥِ ﺩﻟﻲ
ﺧﺪﺍﻱِ ﻣﻦ، ﺧــــﺪﺍﻱِ ﺗﻤﺎﻡِ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ ﻫﺎﺳﺖ.
ترجیح می دهم باکفش هایم درخیابان راه بروم وبه خدا فکرکنم تا این که درمسجد بنشینم وبه کفش هایم فکرکنم."
✅ پاسخ شبهه: 👇👇👇👇👇
1. خداوند مكان را به وجود آورده و بنابراین نمیتواند مكان داشته باشد. برتر از آن است كه مكانی او را در خود جا دهد، ولی با این وصف، خدا همه جا هست.
http://www.pasokhgoo.ir/node/37840
2. مکه و نقطه مرکزی آن ( کعبه ) تجلی گاه توحید و عبودیت خداوند و یاد آور خاطرات، مبارزات، عبادات، مناجات و راز و نیاز های پیامبران از حضرت آدم به عنوان اولین پیامبر تا حضرت محمد (ص) به عنوان آخرین پیامبر علیهم السلام است.
حج دستور صریح خداوند است .
http://www.pasokhgoo.ir/node/25193
3. مسجد خانه خدا در زمین، مرکز وحی، منبع فیوضات معنوی و برکات گوناگون برای نمازگزاران و جامعه اسلامی است.
بیگمان مکانی که چنین جایگاهی نزد خداوند دارد، حضور در آن، آثار فراوانی را خواهد داشت و بدون تردید شامل حال مکلفان و حاضران در مسجد اعم از زن و مرد نیز خواهد بود.
http://rasekhoon.net/article/show/765031
4. برخلاف ادعای نویسنده، خداوند آتش را جهت اخطار به انسانها و برای دوری از گناهان وعده داده است .
از بزرگترین گناهان نیز حق الناس شمرده شده است .
5. اگرچه خداوند شنوا و بیناست، اما خود او در مواردی مانند نماز و تلبیه حج تکلیف به ادا به زبان عربی نموده است.
http://www.porsemanequran.com/node/24335
6. خداوند با مومنین نیکوکردار مهربان و با کافران بدکار سختگیر است.
7. آیا هر کسی به مسجد می رود به جای عبادت به فکر کفشهایش است؟!
در اینجا و سایر قسمتهای متن نویسنده با کلمات بازی نموده و تلاش کرده تا با تخریب شعائر دینی به نیات خود برسد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
👈 برای حل مشکل نظام بانکی، نقدینگی، اشتغال و تورم تصمیمهای جدی بگیرید
📣 جلسه سران قوای سهگانه با موضوع مسائل اقتصادی شب گذشته به مدت دو ساعت و نیم در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد.
🔻 حضرت آیت الله خامنهی در این جلسه با تقدیر از اهتمام رؤسای قوا و اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای مشارکت فعال در جلسات و مباحث، وظیفه اصلی این شورا را تصمیمگیریهای کلان و راهگشا در عرصه اقتصاد خواندند و تأکید کردند: حل مشکلات جاری اقتصاد کشور و تأمین نیازهای عمومی مردم، نیازمند #کار_جهادی و تلاش فوق العاده است زیرا این مشکلات بویژه مشکل #گرانی و کاهش قدرت خرید، #معیشت بخش زیادی از مردم بویژه #طبقات_ضعیف را دچار تنگنا کرده است.
🔸️ رهبر انقلاب اسلامی، اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی را به اتخاذ تصمیمهای قاطع و راهگشا در خصوص مسائل اصلی و چالشهای مهم اقتصاد کشور توصیه مؤکد کردند و گفتند: برای حل برخی مسائل کلیدیِ اقتصاد مانند مشکلات نظام بانکی، نقدینگی، اشتغال، تورم و فرایند بودجهریزی باید تصمیمهای جدی و عملیاتی بگیرید.
🔹️ ایشان قوای سهگانه بویژه دولت را به استفاده از نظرات و راهحلهای اقتصاددانان دلسوز و فعالان بخش خصوصی فراخواندند و گفتند: شرایط کنونی کشور موجب شده است نخبگان و فعالان دلسوز احساس مسئولیت مضاعف کنند و ظرفیتها و داشتههای علمی و تجربی خود را به مسئولان عرضه کنند، بنابراین قدر این فرصت را بدانید و از پیشنهادهای فعالان دانشگاهی و اقتصادی استفاده کامل کنید.
🔸️ حضرت آیت الله خامنهای با تقسیم مشکلات اقتصادی به «چالشهای درونی و ساختاری اقتصاد کشور» و «مسائل ناشی از تحریمهای ظالمانه آمریکا» افزودند: در مواجهه با هر یک از این دو بخش، راهحلهای خردمندانهای را به کار ببندید که نتیجه آن، گرهگشایی پایدار از #زندگی_مردم و ناامید شدن دشمن از اثرگذاریِ #حربه_تحریم باشد.
🔹️ حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر لزوم همافزایی هر سه قوه و دستگاههای مختلف کشور، خاطرنشان کردند: هیچ بنبست و مشکل غیرقابل حلی در کشور وجود ندارد و ما به فضل الهی و با عزم و اراده مردم و مسئولان، و با استفاده از ظرفیت بیبدیل #جوانان و نخبگان توانمند #ایران_عزیز و با فعال کردن ظرفیتها و منابع ممتاز کشور، یقیناً بر مشکلات درونی و تحمیلی فائق خواهیم آمد.
instagram.com/p/BoyS6XEgMa9
---
@mobahesegroup
⭕️ #دعا چیست و نکات مهمی در باره ی آن👇👇
«دعا» يكي از حقايق معنوي كاملا مؤثر است منتهي اين اعتقاد بدين معنا نيست كه دعاي مؤثر و مقبول نياز به شرايط و پيش زمينه ندارد و به طور كلي هر عملي براي اين كه مؤثر واقع شود، نيازمند شرايط و آمادگي هاي لازم است.
استحضار داريد كه تمامي عبادات به خصوص دعا داراي چندين اثر عمومي و خصوصي است. آثار عمومي #دعا ، معنويت، نورانيت، صفا و قربي است كه در قلب و روح انسان ايجاد مي شود و آثار خصوصي آن تأثيرات معنوي و يا مادي خاص است كه در روايات و سند دعاها ذكر شده است، مانند دعا براي رفع امراض، فقر، گرفتاري و مانند آن.
موفقيت در وصول به آثار و نتايج رفتار معنوي، همچون دعا نيازمند رعايت شرايط خاصي است. شرايط قبول و تأثير دعا، عبادت و معنويت بر بعد روحاني و جسماني انسان عبارت است از:
1. رعايت تقوا و پرهيز از گناهان.
2. ولايت (تولي و تبري) نسبت به اهل بيت عصمت و طهارت(ع).
3. اقبال و حضور قلب.
4. اخلاص، خالص بودن از شرك و شك و ريا و مانند آن.
5. رعايت آداب مخصوص آن عمل و عبادت خاص.
پرواضح است كه شرايط تأثيرگذاري معنويتي كه بر مبناي آن تحقق مي يابد، تنها در ظرف ايمان مي گنجد و خارج از اين ظرف، تحقق آن تصور روشني ندارد. اما در عين حال نكته بسيار زيبايي در خصوص دعا وجود دارد و آن اين كه دعا، در حقيقت و بدون توجه به كاربرد آن در رفع حوايج ارتباط مستقيم و راز و نيازگونه با ذات هستي است و از اين نظر؛
اولا، قرين اجابت قطعي است، زيرا هنگامي كه بنده اي خدا را مي خواند، در همان لحظه لبيك اجابت حق تعالي را دريافت مي كند.
ثانيا، هيچ گونه شرطي ندارد، حتي ايمان واقعي، بنابراين هر بنده در هر موقعيتي كه به لحاظ ايمان به سر مي برد اگر روي به خداي مهربان آورد و او را از صميم دل بخواند و با او سخن بگويد، سخنش را خواهد شنيد و در همان لحظه لبيك اجابت خواهد گفت.
قرآن كريم در اين زمينه مي فرمايد: هنگامي كه بندگان من از من درخواستي نمايند، پس من بدانها نزديكم و پاسخ درخواست آنها را مي دهم آنگاه كه از من بخواهند (بقره، 186)
و در آيه ديگري آمده است كه: مرا بخوانيد اجابت مي كنم (غافر، آيه 40).
اين چهره از دعا، زيباترين رابطه اي است كه انسان با تمام هستي برقرار مي نمايد و از نتايج آن كه آرامش درون، نورانيت، صفاي دل و اجابت حق تعالي است، فورا بدون هيچگونه تأخير و ترديدي سود مي برد، گرچه تأثير آن در رفع حوايج و آثار خاصي كه براي آنها ذكر شده است، از روي حكمت و مصلحت مدتي به تأخير افتد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
آیا دعای معروف به #«ناد_علی» سند معتبری دارد؟
⁉️ سوال : 👇👇👇
آیا دعای معروف به «ناد علی» سند معتبری دارد و در منابع معتبر نقل شده و کیفیت خواندن آن چگونه است؟ آیا اگر کسی از این دعا یا هر دعایی حاجت گرفت، می توان به آن اعتماد کرد؟
✅ پاسخ : 👇👇👇👇👇
منظور از دعای ناد علی، شعر "ناد علیا مظهر العجائب* تجده عونا لک فی النّوائب * کلّ غمٍّ و هَمٍّ سَینجَلی *بِوَلایَتِکَ یا علیّ یا علی یا علی" است که در جلد 20 بحار الانوار ص 73 از قول میبدی، یکی از شارحان اهل سنت دیوان امیرالمؤمنین (ع) نقل شده است که متن روایت چنین است:
و گفته شده است که به پیامبر در روز ا حد ندا شد:
"ناد علیا مظهر العجائب * تجده عونا لک فی النّوائب
کلّ غمٍّ و هَمٍّ سَینجَلی* بِوَلایَتِکَ یا علیّ یا علی یا علی."
و به همین مقدار اکتفا شده و مطلبی که دلالت داشته باشد که می توان از این شعر به عنوان دعا استفاده کرد، نقل نشده است.
از طرفی، با آنکه باید هر دعا را بر همان اساسی خواند که در روایت مرتبط وارد شده، اما باید در نظر داشت که برخی دستوراتی که در ارتباط با کیفیت خواندن "ناد علیا" بیان می شود، منشأ روایی نداشته و در کتب معتبر حدیثی چنین دستوراتی مشاهده نمی شود.
به هر حال، خواندن آن به امید ثواب یا "قصد رجاء" اشکال ندارد .
مراجع معظم تقلید فرموده اند:
خواندن دعاهایی که اعتبار سندش معلوم نشده، به امید ثواب، نه به قصد ورود اشکال ندارد.[1] یعنی به امید ثواب خوانده شود، نه به این قصد که از معصوم(ع) وارد شده است.
نکته دیگر آن است که در عبادات، آنچه در مرحله اول اهمیت دارد، استناد آن به یکی از منابع معتبر است، اما در خصوص ادعیه، بر اساس روایات وارده از معصومان، ایرادی ندارد که هر فردی با انشاء خود و به شرط عدم تعارض با آموزه های اسلامی، به مناجات با پروردگار بپردازد[2]،
🔺 اما نمی توان اصلی کلی را مورد پذیرش قرار داد که اگر شخصی با خواندن دعا و یا پرداخت نذری به حاجت خویش رسید، دیگران نیز آن دعا را مانند دعایی مأثور و منقول از امامان (ع) دانسته و آن را به مجموعه دعاها و اعمال موجود اضافه کنند.
منابع : 👇👇
[1]. آیت الله صافی گلپایگانی، معارف دین، ص 260؛ آیت الله فاضل لنکرانی، استفتائات، ج 2، ص 537،
[2] حر عاملی، محمد بن الحسن، وسائل الشیعة، ج 7، ص 139، ح 8944، مؤسسة آل البیت، قم، 1409 هـ ق. " ِ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع عَلِّمْنِی دُعَاءً فَقَالَ إِنَّ أَفْضَلَ الدُّعَاءِ مَا جَرَى عَلَى لِسَانِک".
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
⁉️ سوال : 👇👇👇
چرا دعاي معراج و ناد علي در مفاتيح نيستند؟ آيا سنديت محكمي ندارن؟ آيا خواصي كه براي آنها ذكر كردن درسته؟
✅ پاسخ : 👇👇👇👇
🔺دعائي تحت عنوان دعائي معراج منسوب به پيامبر(ص) نقل شده ولي سند معتبري يافت نشد.
🔺در هر صورت دعائي معتبر و مؤثر است كه سند محكم و درستي داشته باشد و دعاهاي معتبر و خوب و با آثار تجربه شده در مفاتيح الجنان فراوان وجود دارد نيازي به دعاهاي غير معتبر نيست.
🔺در دعاهاي ظرفيتي وجود دارد كه اگر با ساير شرائط همراه شود يعني دعا كننده از روي اخلاص دعا كند و واقعا خدا را همه كاره عالم بداند - عمل صالح انجام دهد- روزي حلال بخورد اگر اين شرائط فراهم باشد هر اثري كه براي دعا ذكر شده باشد به او داده مي شود زيرا فضل و كرم خدا واسع و گسترده است. به شرط اینکه دعا جعلی نباشد
✅در باره نادعلی هم : اصل اين شعر سند معتبرى ندارد تا اينكه بخواهيم براي آثار و خواص آن استدلال و يا در مورد صحت و سقم آنها مطلب ارايه دهيم.
🔺 در كتاب مستدرك الوسائل تأليف حاجى نورى مىگويد: به خط مرحوم شهيد نوشته اى ديدم كه خواندن اين دو بيت براى پيدا شدن گمشده خوب است و به امام معصوم هم اسناد نشده است.
🔺 همچنين در بحار از شرح ديوان منسوب به اميرالمؤمنين(ع) ميبدى نقل شده كه هاتفى در روز احد اين دو بيت شعر را براىپيامبر خواند. قابل ذكر است نقل ميبدى داراى سند نمىباشد، علاوه بر اين كه ميبدى شافعى مذهب و از اهل سنت مىباشد.
🔺بنابراين، اين ختم داراى سند به ائمه معصومين(ع) نمی باشد.
البته اهل ذكر چنان كه نوشته ايد خواصي براي اين ذكر نوشته اند و گاهي هم تجربه شده است. و لذا خواندن آن به قصد رجاء يعني اميد ثواب اشكال ندارد.
اما راجع به اين كه اگر كسي 100 مرتبه اين ذكر را بگويد قدرت تسخير پيدا مي كند چيزي در روايات نيست .
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup