فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آقای محترم! فرزند شهید را بلند نکنید
واکنش سردار سلیمانی نسبت به تعویض جای فرزندان شهدا در حاشیه مراسم خانواده شهدای مدافع حرم
@mobahesegroup
⭕️اینجوری یلدا گرفتن که الان بتونیم یلدا بگیریم !
درود به روح پاکشون ❤️
@mobahesegroup
دیجی کالا بخش تجهیزات عزاداری راه انداخته، “زنجیر قلاده” رو هم تو این دسته از محصولاتش قرار داده!
یک فروشگاه اینترنتی بخاطر کاسبی خودش باعث وهن و تخریب شیعه میشه، همین جور پیش بره قمه هم میزاره برای فروش به عنوان وسایل عزاداری
کی قراره با این سایت برخورد بشه؟
@mobahesegroup
#هخامنشیان
#برادر_کشی
⭕️ گفت: در زمان کورش، ما آریاییها خوش بودیم. میزدیم و میرقصیدیم! با هم مهربون بودیم! ولی الآن...
☑️ گفتم: باشه تو راس میگی روشنفکر... ولی اینو بدون که دو تا از نوادگان کورش، یکی #اردشیر_دوم و یکی دیگه #کورش_سوم که با هم برادر بودند به خاطر قدرت به جون هم افتادن. اردشیر سر برادر خودشو برید و بعد چنگ انداخت تو موهای داداشش و سر بریدهشو به همه نشون داد که ایرانیا بفهمن رئیس کیه 😐 بعد هم دست راست داداششو برید که خوب از بقیه ملت زهرچشم بگیره 😕 روت میشه از قر کمر حرف بزنی روشنفکر؟
@mobahesegroup
🔺فرقه صوفیه با پرچم ائمه اطهار کار میکند
🔹تمام فرقه هاي صوفيه که خودشان را به شيعه نسبت مي دهند مثل ذهبيه، گناباديه و خکساریه و غیره براي به دام انداختن جوانان ناآگاه و بي خبر از ماهيت تصوف از شگردهايي مانند جلسات مذهبی اعم از عزادارای ومولودی برای ائمه اطهار و تفسیر قرآن که با فرهنگ شيعي همخواني دارند، استفاده مي کنند.
🔹در همین راستا اين فرقه ها در اين سالهای گذشته براي فريب دادن مردم و پاک سازی وجهه خودشان ، نام خانقاه شان را به مهديه و حسينيه تبديل نموده اند.
🔹گروه ها و فرقه های انحرافی مزبور با همين روش های ساده براي خودشان مريد جذب مي کنند و در فرصت و زمان مناسب که احساس کنند ديگر بر آنان مسلط شده اند و بنا به هر دلیل و علتی افراد نمي توانند فرقه را ترک کنند و حضورشان خطری برای فرقه نیست ، عقايد و آیین و رسومات جعلی و واهی خود را براي آنان ابراز و تفهیم می نمایند.
🔹در این مرحله عضو فریب خورده را در مراسم ومجالس سرّي و خصوصي خود شرکت مي دهند و پس از مدتی از شريعت و مناسک دين مبين اسلام آنان را رهايي داده و به تبليغ اباحی گري وادار مي کنند.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ پشت پرده انتصاب نقویان در جایگاه دبیر عالی گزینش
روز گذشته حسن روحانی این شخص را به عنوان دبیر هیات عالی گزینش منصوب کرد!
ناصر نقویان در حالی در این جایگاه حساس منصوب شده که از ابتدایی ترین قوانین مربوطه اطلاعی ندارد بلکه از نگاه خطرناگی هم برخوردار است.
وی در این برنامه میگوید که چه اشکالی دارد، ما از افراد دو تابعیتی در مناصب مدیریتی کشور استفاده کنیم!
بر اساس تحقیق و تفحص مجلس از مدیران دوتابعیتی، اعلام شد که حدود ۱۰۰ تن از مدیران مراکز حساس کشور، دارای تابعیت دوم هستند که در راس آنها نام حسن روحانی قرار داشت!
در این خصوص طی یادداشتی، چهار سئوال از روحانی مطرح کردم که تاکنون حاضر به پاسخگویی آن نشده!
حمیدرسایی
@mobahesegroup
✉️جمعی از فعالان و کاربران فضای مجازی، طی نامه ای به شورای عالی فضای مجازی، خواستار خودباوری و اتکا به قدرت و اندیشهی جوانان شده و ۱۰ راهکار را به اعضای آن شورا پیشنهاد کردند
🔻ما باور داریم که #خودمان_میتوانیم
✅ @mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پشت پرده چه خبره؟ 🔻دشمنی صهیونیست ها با همکاری سلبریتی ها و بعضی از مسئولین داخل کشور
@mobahesegroup
حالا که تشت #برجام از بام افتاده، مهمتر از مطالبه از سیاسیونی که به اسم #برد_برد با آبروی انقلاب #قمار کردند، #پرسش از مراجع تقلید و بزرگانی است که در آن روزها تا سطح یک فعال حزبی خودشان را تنزل داده و با مواضع اشتباه خودشان به پروپاگاندای رسانهای دولت و پذیرش و بزک این ننگنامه کمک کردند. سهم این افراد در کلاه تاریخی که بر سر مردم ایران رفت بیشتر از #روحانی و #ظریف نباشد کمتر نیست
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ فوری/فیلم لحظه نزدیک شدن قایقهای تندرو ایران به ناو هواپیمابر آمریکایی که دیروز وارد خلیج فارس شد
خبرگزاری «آسوشیتدپرس»:
🔻قایقهای ایران پس از ورود ناو آمریکایی «یو. اس. اس جان استنیس» به آبهای خلیج فارس اقدام به تعقیب آن کرده و راکتهایی را در اطراف آن پرتاب کردند.
@mobahesegroup
تضاد وحی با علوم تجربی!
⁉️پرسش :
در مواردی آموزه های وحی و کتب آسمانی با علوم تجربی در تضاد است. اگر امکان تحلیل وحی با علوم تجربی وجود ندارد و مورد قبول واقع نمی شود، چرا باید معارف و گزاره های آن را پذیرفت؟
✅ پاسخ : 👇👇👇👇
(قسمت اول)
بین داده های علمی و گزاره های وحی چهار صورت تصور می شود:
1) نتیجه داده های علمی و گزاره های وحی یکسان باشد.
2) علم نسبت به امری حکمی کند و وحی نسبت به آن حکمی نداشته باشد یا با یک حکم عمومی داده های علمی را تایید کرده باشد، مانند بسیاری از داروهایی که علم پزشکی کشف کرده و از نظر وحی نیز اصل اولیه بر حلال بودن است، مگر اینکه ضرر داشته باشد. برخی از داده های علمی مثل آنچه مربوط به تسخیر طبیعت و جایگاه زمین در بین ستاره ها و سیاره ها و... می باشد نیز با اینکه علم به آن در سعادت انسان نقش مستقیم ندارد ولی اینگونه نیست که وحی در موردی حکمی کرده باشد که خلاف واقع باشد، بلکه این داده های علمی است که ممکن است اشتباه کند، چنانکه بعد از دو هزار سال که از عمر نظریّه هیئت بطلمیوس درباره زمین و کرات آسمانى گذشت خطا بودن آن کشف شد و نظریه جدید کپرینک و گالیله جانشین آن گردید.(1)
3) وحی نسبت به امری حکم کند و علم نسبت به آن نظری نداشته باشد. مثل بسیاری از نیازهای روحی و معنوی انسان که مربوط به ماوراء طبیعت است و علم به آنها دسترسی ندارد. بخش مهمّى از شریعت مقدّس، تحت عنوان عبادات به این حوزه اختصاص یافته و فقه اسلامى با کمک گرفتن از دو بخش اخلاق و اعتقادات، راه شناخت عبودیّت و بندگى و آراسته شدن به مکارم اخلاقى را به انسان مى آموزد.(2)
4) علم و وحی نسبت به امری دو نظر مخالف داشته باشند.
در سه فرض نخست هیچ تقابلی بین علم و وحی وجود ندارد، ولی در فرض چهارم بین علم و وحی یکی را باید انتخاب کرد، اما این فرض فقط یک تصور ذهنی است و هرگز مصداق خارجی نخواهد داشت؛ زیرا از دو حال خارج نیست:
الف) اگر وحی قطعی الصدور باشد مثل قرآن و روایات متواتر و قطعی الدلاله نیز باشد علم هرگز به نتیجه ای قطعی بر خلاف آنچه وحی حکم کرده نخواهد رسید و ضمن شک و تردید نسبت به داده های خود به همان چیزی حکم می کند که وحی حکم کرده است؛ چرا که مبدا فاعلی وحی، خداوند علیم است که در حریم علم او جهل و نسیان و غفلت راه ندارد و پیک وحی الهی، فرشته عالم و امین است و مبدا قابلی وحی، قلب معصوم پیامبر(صلی الله علیه وآله) است، بنابراین کوچک ترین احتمال خلاف در وحی قطعی، نمی رود که از آن به عصمت وحی تعبیر می کنند. از طرفی عقل فلسفی که بر پایه بدیهیات اولی از راه تحلیل یا ترکیب استدلال قطعی دارد، همانطور که داده های قطعی علوم تجربی را حجت می داند، داده های وحی را نیز حجت می داند و ضرورت وحی الهی و اصل تحقق آن در جهان هستی و عصمت وحی را از خطا و سهو و نسیان و اشتباه و نزاهت وحی را از هوی و هوس کاملا تبیین می کند و اعتبار وحی قطعی را برهانی می نماید. در نتیجه اگر کسی بدون تعصب و پیش داوری به قرآن رجوع کند و یافته های علمی را، با این فرض که ابزار دریافت آنها محدود و خطاپذیر است، با گزاره های قرآن مقایسه کند نه تنها تعارضی بین قرآن و یافته های علمی نخواهد دید بلکه به اعجاز قرآن پی خواهد برد که با اینکه صدها سال از نزول قرآن می گذرد هنوز حتی یک آیه از آن با یافته های قطعی علمی تعارض نداشته است. موریس بوکای از جمله کسانی است که این مقایسه را انجام داده است و به این مساله اعتراف کرده است.(3)
ضمن اینکه قلمرو قضاوت و درک ما منطقه کوچکى است که شعاع علم و دانش آن را روشن ساخته و ما از بیرون آن به کلى بى خبریم(4)، در چنین شرایطی چگونه می توان در جایی که حکم قطعی از ناحیه وحی وجود دارد به داده های ظنی علم که مدام در حال تغییر هستند اعتماد کرد؟ قلمرو علوم تجربی جهان ماده است و معیارها و ابزارهایى که براى مباحث علمى پذیرفته شده مثل آزمایشگاه ها، تلسکوپ ها، میکروسکوب ها و سالن هاى تشریح و... همه در همین محدوده کار مى کنند. این علوم با این ابزارها و معیارها مطلقا در مورد خارج از محدوده عالم ماده و آنچه بشر برای سعادت ابدی خود نیاز دارد نمى تواند سخن بگوید، نه نفى و نه اثبات، دلیل آن هم روشن است، و آن اینکه این معیارها توانایى محدود، و قلمرو خاصى دارند.(5)
ادامه پست بعدی👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
ادامه پست بالا👆👆🔻👇👇👇
(قسمت دوم)
ب) اما اگر آنچه وحی شمرده می شود قطعی الصدور نباشد مثل آنچه از کتب آسمانی تحریف شده استنباط شده، یا قطعی الصدور باشد ولی دلالت آن بر حکم مورد نظر ظنی باشد، در این شرایط داده های قطعی علم بر گزاره های ظنی شرع مقدم است و عقل حکم قطعی به حجیت داده های علمی می کند و در احکام قطعى عقل که هیچ فطرت درستى در حجیّت آن شک ندارد، حکم عقل حجّت است، و در روایات معصومین بر حجیّت عقل تاکید شده است.(6)
درنتیجه در فرض چهارم نیز تعارضی بین داده های علمی و گزاره های وحی نیست، بلکه در مواردی که علم به داده های یقینی دست پیدا کرده باشد از نظر شرع نیز معتبر است؛ زیرا عقل به اعتبار آن حکم می کند و حکم عقل اگر از قبیل استحسانات ظنّى نبوده، بلکه از مستقلّات عقلى باشد (مثل حُسن احسان و قبح ظلم) و بدون استدلال بتوان آنها را درک کرد، طبق قاعده «کلّما حکم به العقل، حکم به الشرع» مى توانیم از این دو دلیل عقلى، حکم شرعى را استفاده کنیم.(7)
در پایان لازم به ذکر است که در بین کتب آسمانی تنها کتابی که دچار تحریف نشده است و قطعی الصدور است قرآن کریم می باشد و در قرآن هم مطلبی وجود ندارد که مخالف با داده های قطعی علم و نتایج عقلی باشد و اگر در ظاهر تعارضی بین این دو صورت پذیرد باید در حجیت یکی از این دو یا صحت دلالت آنها شک کرد، همانطور که اگر بین آیات قرآن یا تعالیم انبیاء تعارضی وجود داشت و قابل جمع نبود نشانه خطا و اشتباه بودن یکی از آن دو می باشد، اما آیه 82 سوره نساء اختلاف بین آیات قرآن را منتفی دانسته و می فرماید: «اَ فَلا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَ لَوْ کانَ مِنْ عِنْدِ غَیْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فیهِ اخْتِلافاً کَثیرا»؛ (آیا درباره قرآن نمى اندیشند؟! اگر از سوى غیر خدا بود اختلاف فراوانى در آن مى یافتند).
البته برخی تلاش کرده اند آیات قرآن را با علم امروز متناقض جلوه دهند و بین آنچه انسان می فهمد و تعالیم وحی تقابل نشان دهند؛ ولی این تصور بخاطر عدم توجه به معنی صحیح آیات قرآن ایجاد شده است و اگر در معنی آیات دقت کنیم هیچ تناقضی بین آنها با علم روز و یافته های عقل بشری وجود ندارد.
به عنوان مثال در ابتدا چنین تصور می شود که آیه 43 سوره نور: «اَ لَمْ تَرَ اَنَ اللَّهَ یُزْجِی سَحاباً ثُمَّ یُوَلِّفُ بَیْنَهُ ثُمَّ یَجْعَلُهُ رُکاماً فَتَرَى الْوَدْقَ یَخْرُجُ مِنْ خِلالِهِ وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فِیها مِنْ بَرَدٍ...»؛ (آیا ندیدى که خداوند ابرهایى را به آرامى مى راند، سپس میان آنها پیوند مى دهد، و بعد آن را متراکم مى سازد؟! در این حال، مى بینى که [دانه هاى] باران از لابه لاى آن خارج مى شود؛ و از آسمان- از کوه هایى در آن [ابرهایى به شکل کوه]- دانه هاى تگرگ نازل مى کند...)، با علم امروز در تضاد است؛ زیرا طبق این آیه تگرگ از کوههایی که در آسمان قرار دارد نازل می شود، درحالیکه تگرگ بخاطر تغییر ناگهانی دما بر روی ابر تشکیل می شود و دانشمندان فضایی نیز چنین کوه هایی را که از آنها تگرگ نازل شود ندیده اند.
اما اگر آنچه درباره تگرگ در این آیه آمده را با توجه به ابتدای آیه که سخن از تشکیل ابرهای باران زا می باشد، معنی کنیم هرگز چنین تصوری که در آسمان هم کوه به معنی حقیقی وجود داشته باشد به ذهن نخواهد آمد، بلکه یقینا آیه به ابرهای تگرگ زا اشاره می کند. کوه های یخ تعبیری از ابرهای سرد و متراکم است. تصاویر این ابرها از بالا به صورت کوه و دره ها می باشد و دانشمندان هم به این مساله اشاره کرده اند. روش تشکیل تگرگ اینگونه است که دانه هاى باران از ابر جدا مى شود و در قسمت فوقانى هوا به جبهه سردى برخورد مى کند و یخ مى زند و با تکرار این مساله ابرهایی شبیه کوه که از آنها تگرگ می بارد بوجود می آید.(8)
گاهی نیز برداشت تعارض بین آیات قرآن با داده های علمی بخاطر عدم پیشرفت کامل علم می باشد؛ چنانکه در مواردی علم در ابتدا به نتایج اشتباهی حکم کرده و پس از پیشرفت به همان چیزی حکم کرده که قرآن بیان کرده است، مانند هیئت بطلیموسی یا نظریه ی ثابت بودن خورشید که پس از قرنها از اعتبار افتاد، ولی خداوند از طریق وحی از همان ابتدا از حرکت خورشید و زمین خبر داد و در آیه 38 سوره یس فرمود: «وَ الشَّمْسُ تَجْری لِمُسْتَقَرٍّ لَها ذلِکَ تَقْدیرُ الْعَزیزِ الْعَلیمِ»؛ (و خورشید که پیوسته بسوى قرارگاهش در حرکت است این تقدیر خداوند قادر و داناست).(9)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup