هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
📌 داستانی زیبا امام جواد علیهالسلام
🔹 شخصی که به سرقت، اعتراف کرده بود، از معتصم خواست که با اجرای کیفر سرقت، او را پاک سازد.
🔸 معتصم، همهی فقها را جمع کرد و امام جواد علیهالسلام را هم احضار کرد و از آنها پرسید که دست آن دزد را از کجا باید قطع کرد؟
🔹 شخصی به نام «ابن ابی دُؤاد» که در آن زمان، قاضی بغداد بود و در آن مجلس حضور داشت؛ میگوید: «من گفتم: از مچ دست باید قطع شود.
معتصم گفت: به چه دلیل؟
گفتم: چون منظور خداوند در آیه تیمم که میفرماید: «فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَ أَیْدِیكُمْ؛[مائده/۵] پس صورت و دستانتان را مسح كنید» از مچ دست است.
🔸 ابن ابی دؤاد ادامه میدهد که گروهی از فقها با من موافق بودند اما دیگران گفتند: باید از آرنج قطع شود.
معتصم گفت به چه دلیل؟
گفتند: چون وقتی خداوند در آیهی وضو فرمود: «فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَ أَیْدِیَكُمْ إِلَى الْمَرافِق؛[مائده/۶] پس صورت و دستهایتان تا آرنج را بشویید»؛ منظور، از «دست»، تا آرنج است.
🔹 معتصم به امام جواد علیهالسلام رو کرد و پرسید: نظر شما در مورد این مسأله چیست؟
امام علیهالسلام فرمود: آنها در اشتباهند و فقط انگشتان دست دزد باید قطع شود و کف دست باقی بماند.
معتصم گفت به چه دلیل؟
امام علیهالسلام فرمود: چون پیامبر خدا(صلیاللهعلیهوآله) فرمود: سجده بر هفت عضو از بدن باید باشد؛ صورت(پیشانی)، دو کف دست، دو سر زانو، دو پا(دو انگشت بزرگ پا). و اگر دست دزد از مچ یا آرنج قطع شود دیگر دستی برای سجده کردن برای او باقی نمیماند. و خداوند تبارک و تعالی فرمود: «وَ أَنَّ الْمَساجِدَ لِلَّهِ فَلا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدا؛[جن/۱۸] سجدهگاهها از آن خداست، پس هیچكس را همراه با خدا نخوانید (و عبادت نکنید)»؛ و این اعضای هفتگانه هم سجدهگاه هستند.
🔸 پس معتصم، پاسخ امام جواد علیهالسلام را پسندید و دستور داد که دست دزد را از انگشتان، قطع کنند.
ابن ابی دؤاد میگوید: (در این موقع) من از شدت شرمندگی آرزوی مرگ کردم».
🔹 و همین موضوع، سبب شد ابن ابی دؤاد، چند روز بعد، پیش معتصم رفته و به خاطر حسد و کینهای که از امام جواد علیهالسلام داشت، به معتصم گفت که تو امیر مؤمنانی و با ترجیح دادن سخن مردی که عدهای از مردم، قائل به امامت او هستند بر سخن ما، مردم میگویند که او شایستگی خلافت را دارد نه معتصم.
و با این سخنان، معتصم را وادار کرد که نقشهی شهادت آن حضرت را بکشد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/199701
📎 #اعتقادات
📎 #امام_زمان
📎 #شهادت_امام_جواد
پاسخ به سوالات اعتقادی شما 👇👇
@pasokhgo313
💠 اندیشه تَشیّع 👇👇
♨️ @kalamema
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
✳️ چشمش به ارباب افتاد!
🔻 چند نفر که همگی پیکان داشتیم، در پمپ بنزین به نوبت ایستاده بودیم. در این بین یک ماشین بنز با رنگ متالیک سر رسید و پولی به کارگر پمپ بنزین داد که بنزین بزند. او درب ماشین را نیمهباز گذاشته و با ژست متکبرانهای آرنج خود را به سقف ماشین تکیه داد، از داخل ماشین پیپی را برداشت و روشن کرد و در حالی که با افاده و تکبر به ما نگاه میکرد، شروع به پُکزدن آن نمود. در این حال بود که یکباره چشمش به آن طرف خیابان افتاد و باعجله پیپ را خاموش و سپس دستمالی برداشت و شروع کرد به پاککردن اطراف ماشین و با نگرانی به آن طرف خیابان خیره شده بود. پس از مدتزمان کوتاهی متوجه شدیم که این آقا رانندهی ماشین است و ارباب او از آن طرف خیابان میآید تا سوار ماشین شود و این آقا به محض اینکه چشمش به ارباب افتاد، همهی پَک و پوزش فرو ریخت و...
✅ اگر ما احساس #حضور کنیم و چشممان به #رب_العالمین افتد، حتی انتظار #ثواب و #بهشت هم از خدا نداریم و میگوییم: #بنده را #اطاعت باید، بدون چونوچرا، و زمزمه خواهیم کرد:
ما گدایان خیل سلطانیم
شهر بند هوای جانانیم
بنده را نام خویشتن نبود
هرچه ما را لقب دهد آنیم
گر براند و گر ببخشاید
ره به جای دگر نمیدانیم
👤 #استاد_ابوالفضل_بهرامپور
📚 برگرفته از کتاب #زندگی_با_قرآن | ج۲
📖 صص ۷۴-۷۳
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
✳️ حقهی انگلیسی و معتادان چینی
🔹هنگکنگ پرچم و واحد پول مستقلی دارد و تحت نظارت جمهوری خلق چین اداره میشود. تاریخ استقلال این ناحیه خودمختار به دو قرن پیش و جنگهای معروف به #جنگ_تریاک برمیگردد.
🔸امپراطوری بریتانیا به تولیدات چینی مثل چای و ابریشم خیلی علاقهمند بود اما چینیها تمایلی به تولیدات اروپا نداشتند. با ادامهی این تجارت یکطرفه، ذخایر نقرهی بریتانیا کم شد و لازم بود که این تجارت دو طرفه شود. بهترین گزینه، صادرات تریاک از هند به #چین بود.
🔹با گرفتار شدن چینیها به بلای تریاک، بریتانیا خیالش از تجارت پرسود و طولانی مدت راحت شد. در سال ۱۸۰۰، ۳۰۰ تن تریاک به چین صادر شد. چهار دهه بعد، این میزان به ۳۵۰۰ تن افزایش یافت. تا سال ۱۸۹۰ بیش از ۱۵ میلیون نفر چینی به تریاک معتاد شده بودند.
چینیها حسابی به تریاک عادت کرده بودند و تقاضای زیادی برای این ماده مخدر وجود داشت.
🔸این تجارت بهقدری سودآور بود که غیر ممکن بود #بریتانیا از آن دست بکشد. در دهه ۱۸۳۰ امپراطور دائوگوانگ با توجه به اعتیاد گسترده در سراسر کشور، دستور داد سربازان تمام تریاکها را بسوزانند. تاجران ۲۰۰۰۰ صندوق تریاک را از دست دادند. بریتانیا برای گرفتن غرامت اقتصادی به منطقه لشکر کشید و هنگکنگ را اشغال کرد.
🔹در سال ۱۸۴۱، چین #هنگ_کنگ را به بریتانیا واگذار کرد و یک سال بعد، معاهدهی نانکینگ امضا شد که پایان جنگ اول تریاک بود. بریتانیا به خواستههای خود رسید و مصرف تریاک در چین بهشدت رشد کرد.
🔸در سال ۱۸۵۶ توقیف یک کشتی بریتانیا توسط چینیها، بهانهای برای شروع جنگ دوم تریاک شد. این بار ارتش بریتانیا پکن را تصرف کرد و چین مجبور شد واردات تریاک را به کلی قانونی کند. پس از آن، واردات تریاک به چین تحت کنترل بریتانیا تقریباً سه برابر شد و در سال ۱۸۸۰ به ۶۵۰۰ تن رسید.
🔹در سال ۱۹۱۵، پس از مخالفتهای جهانی علیه تجارت مواد مخدر، بریتانیا صادرات تریاک به چین را متوقف کرد اما همچنان هنگکنگ تحت استعمار بریتانیا بود. در سال ۱۹۸۴، طبق توافق مشترک چین و بریتانیا، هنگکنگ به چین بازگردانده شد.
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از کانال محتوایی سفیر امین
باسمه تعالی
#نظرسنجی
#سفیر_امین
به مناسبت #اولین_سالگرد انتشار ماهنامه علمی ترویجی تخصصی #سفیر_امین (ویژه #مبلغان و #مربیان_دانشآموزی) در نظر داریم جهت تقویت و کاربردیتر شدن این ماهنامه، از نظرات و پیشنهادات مبلغان و مربیان محترم بهرهمند شویم؛
لذا خواهشمند است با شرکت در این #نظر_سنجی و انتشار آن ما را در تقویت ماهنامه سفیر امین یاری فرمایید:
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://formaloo.com/pcewq
👆👆👆👆👆👆👆👆👆
🙏در نشر معارف فرهنگی اسلامی سهیم باشیم.
•┈┈••••✾•🌿🌺سفیر امین🌺🌿•✾•••┈┈•
✏️https://eitaa.com/safiramin
🔺استفتاء از رهبر انقلاب درباره افزایش اجارهبها
🔹آیا اگر صاحبخانه به قانون افزایش ۲۵ درصد راضی نباشد، خانه غصبی محسوب میشود؟
🆘@Roshangari_ir
6.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗝️ ای کاش مادر فلک اینچنین بچه ای نمی زائید 😢😢😭😭
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ اَلْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْفُضَيْلِ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ اَلثَّانِي عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَسْأَلُهُ أَنْ يُعَلِّمَنِي دُعَاءً فَكَتَبَ إِلَيَّ تَقُولُ إِذَا أَصْبَحْتَ وَ أَمْسَيْتَ اَللَّهُ اَللَّهُ اَللَّهُ رَبِّيَ اَلرَّحْمَنُ اَلرَّحِيمُ لاَ أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً وَ إِنْ زِدْتَ عَلَى ذَلِكَ فَهُوَ خَيْرٌ ثُمَّ تَدْعُو بِمَا بَدَا لَكَ فِي حَاجَتِكَ فَهُوَ لِكُلِّ شَيْءٍ بِإِذْنِ اَللَّهِ تَعَالَى «يَفْعَلُ اَللّٰهُ مٰا يَشٰاءُ »
محمد بن فضيل گويد: بحضرت جواد عليه السلام نوشتم و درخواست كردم كه دعائى بمن بياموزد؟ پس آن حضرت بمن نوشت: چون صبح كنى و شام كنى بگو: «اللّٰه اللّٰه اللّٰه ربى الرحمن الرحيم لا اشرك به شيئا». و اگر بر آن بيفزائى نيك است (يا بهتر است) سپس بآنچه خواهى از حاجت خود دعا كن، زيرا كه اين دعا باذن خداى تعالى براى هر چيز سود دهد، و خدا هر چه خواهد همان كند.
اصول کافی / ترجمه مصطفوی ; ج ۴ ص ۳۰۸
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️صلوات خاصه امام جواد علیه السلام♦️
بسم الله الرحمن الرحیم
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
«اللّهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج»
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
✍️ یادداشت
📌 قدرت و شجاعت امام جواد علیه السلام
🔹 امام جوادعلیهالسلام در سن هفت سالگی به امامت رسید و با این حال، همه مدعیان علم و قدرت را در برابر خود به کرنش واداشت؛ زیرا علم، قدرت و شجاعت از صفات امام علیهالسلام به شمار میرود.
🔸 خداوند متعال در آیات فراوانی به این نکته اشاره کرده است که سرچشمه قدرت و توانایی، علم است. یکی از آن موارد، ماجرای حضرت سلیمان و ملکه سبأ است. زمانی که حضرت سلیمان دستور داد قبل از اینکه ملکه برسد، کسی تخت او را بیاورد؛ «قَالَ الَّذِى عِنْدَهُ عِلْمٌ مِّنَ الْكِتَابِ أَنَا آتِيكَ بِهِ قَبْلَ أَنْ يَرْتَدَّ إِلَيْكَ طَرْفُكَ؛[نمل/۴۰] كسى كه علم و دانشى از كتاب داشت گفت: من پيش از آن كه چشم بر هم زنى، آن را نزد تو خواهم آورد!»
پس آن کسی که قدرت و توانایی بر آوردن تخت بلقیس را دارد همان کسی است که علم به او داده شده است.
🔹 جالب در اینجاست که مقدار کمی از علم، به آصف بن برخیا داده شد و او چنین قدرتی پیدا کرده است، با اینکه خداوند متعال علم تمام کتاب را به اهلبیتعلیهمالسلام داده است و امام جوادعلیهالسلام نهمین آنهاست. در روایات مراد از آیه «وَ مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْكِتاب؛[رعد/۱۳] و کسی که نزد او علم تمام کتاب است» را اهل بیت (علیهم السلام) دانستهاند.
پس وقتی خداوند کل علم را در اختیار امام (علیه السلام) قرار داده است، به طریق اولی قدرت و شجاعت را نیز در اختیار آنها گذاشته است؛ زیرا ریشه قدرت، علم است.
🔸 روزی مأمون؛ خلیفه عباسی، به قصد شکار سوار شد. در میانه راه به جمعى از کودکان برخورد کرد که در وسط راه ایستاده بودند. چون کودکان ابهت مأمون و اطرافیانش را مشاهده کردند، همگی پراکنده شدند مگر امام جوادعلیهالسلام که با نهایت وقار در مکان خود ایستاد تا آن که مأمون به نزدیک او رسید.
🔹 مامون از آثار متانت و وقار او تعجّب کرد و پرسید: اى کودک! چرا مانند کودکان دیگر از سر راه دور نشدى؟ حضرت فرمود: اى خلیفه! راه بر تو تنگ نبود که آن را گشاد کنم و جرم و خطایى نداشتم که از تو بگریزم و گمان ندارم که تو کسى را بدون جرم در معرض عقوبت قراردهى! مأمون از نام او سوال کرد، حضرت فرمود: پسر على بن موسى الرضاعلیهماالسلام هستم. مأمون چون نسبش را شنید، بر پدرش صلوات و رحمت فرستاد و روانه شد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/199701
📎 #اعتقادات
📎 #امام_زمان
📎 #شهادت_امام_جواد
پاسخ به سوالات اعتقادی شما 👇👇
@pasokhgo313
پرسمان اعتقادی استاد محمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @ostadmohamadi
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
📲ویژه نامه #شهادت_امام_جواد_علیه_السلام منتشر شد.
📤🔸سخنرانی مکتوب
📥🔹مقالات
📤🔸پرسش پاسخ
📤🔹اشعار و پیامک
📥🔸کلیپ و نماهنگ
📤🔹عکس و پوستر
📤🔸سخنرانی و مداحی
📤🔹استوری
💢لطفا جهت دریافت #ویژه_نامه روی لینک👇👇 کلیک کنید.
https://btid.org/fa/vshahadat-ej
📎 #امام_جواد
📎 #شهادت_امام_جواد
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی دینی
🔰باید روح تعبد در جمهوری اسلامی گسترش پیدا کند/ در امر به معروف و نهی از منکر عقبیم
💠امام خامنهای (مدظله العالی):
🔸این آیهی شریفهی سوره حج تکلیف همهی ما را روشن کرده؛ «الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ» اقاموا الصلاة یعنی اقامهی نماز. این اشاره است به اینکه حکومت الهی و اسلامی باید تعبد را و توجه به خدا را توجه به معنویت را گسترش بدهد. اقامهی صلاة به این منظور است.
🔸باید روح تعبد در جمهوری اسلامی گسترش پیدا کند و اتوالزکاة، اتوالزکاة یعنی زکات بدهد، زکات هم معلوم است چیست لکن اشارهای، نکتهای که در این اتوالزکاةها یا اتوالزکاةهای متفرقه در قرآن است این است که در جامعهی اسلامی بایستی عدالت در توزیع مورد نظر باشد. این جور است. وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ. امر به معروف.
🔸حالا در صلات و زکات و اینها بالاخره یک کارهایی شده، أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ عقبیم. وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ. معروف چیست؟ معروف عدالت، انصاف، برادری، ارزشهای اسلامی، اینها معروف است. باید امر به معروف بکنیم.
🔸«نَهَوْا عَنِ الْمُنكَر» از منکر نهی، منکر چیست؟ ظلم است، فساد است، تبعیض است، بیانصافی است، اینها، عدم اطاعت الهی است، اینها ظلم است، اینها منکر است. از اینها باید نهی بشود.
✍️بیانات در دیدار مسوولین قوه قضائیه ۱۴۰۱/۴/۷
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini