هدایت شده از نشریات تبلیغی
با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان، انجام اعمال صالح همچون تلاوت قرآن، پاداش بیشتری دارد و اکثر مساجد با قرائت یک جزء در هر روز، یکبار قرآنکریم را ختم میکنند، انتظار میرود که مبلغین گرامی در مباحث خود یک آیه از هر جزء را انتخاب و به تبیین و تفسیر آن همت گمارند.
آنچه در این نوشتار میآید به هدف گفتمانسازی جهاد تبیین است که از هر جزء قرآنکریم، یک آیه مرتبط با موضوع جهاد تبیین انتخاب شده است و نکاتی را که میتواند سوژه سخن و گفتگو در این ماه عزیز باشد را بیان میکند.
همچنین در ذیل هر یک از مباحث، بخشی از متن بیانیه گام دوم که مرتبط به موضوع است ذکر شده است؛ چراکه مقام معظم رهبری با موضوع «جهاد تبیین» بهنوعی بیانیه «گام دوم انقلاب» را قوام بخشیدند.
نکتهها:
1. «لُدّ» به معناى خصومت زیاد است و «الَدّ» به كسى گفته مىشود كه شدیدترین خصومتها را دارد .
2. مقام معظّم رهبری: آیه دربارۀ الدّالخصام است؛ یعنی لجوجترین، خبیثترین، سرسختترین دشمنان که خصوصیّاتی برایش ذکر میشود؛ یکی از خصوصیّات این است: وَإِذَا تَوَلَّىٰ سَعَىٰ فِی الْأَرْضِ لِیفْسِدَ فِیهَا وَیهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ حرث و نسل را از بین میبرد، فاسد میکند؛ کشت را - یعنی تولید گیاهی را و تولید انسانی را - نابود میکند و از بین میبرد. امروز اگر شما نگاه کنید در سیاستهای دنیا میتوانید پیدا کنید کسانی را که همین کار را بالفعل با همۀ ملّتها و یا با بسیاری از ملّتها دارند انجام میدهند؛ اِهلاک حرث و اِهلاک نسل؛ این را خدای متعال فساد میداند، بعد هم میفرماید: وَاللهُ لَا یحِبُّ الْفَسَادَ.
🌹🌹🌹ادامه نکته های آیه🌹🌹🌹
3. این آیه یک پیام کلی دارد که ضایعکردن حرث و نسل ممنوع است. مقام معظم رهبری مستند به همین آیه میفرمایند: این حرف تکراریِ از دهن افتادۀ مهملی که راجع به ساخت سلاح اتمی به جمهوری اسلامی نسبت میدهند، نشاندهندۀ نهایت ناتوانی اینها حتّی در زمینۀ تبلیغات است. جمهوری اسلامی هیچ اصراری هم ندارد که در دفاع خودش در این قضیه خیلی احساسات به خرج بدهد؛ نه، ما اعتقاد به بمب اتم نداریم، به سلاح اتمی نداریم؛ دنبالش هم نخواهیم رفت. برطبق مبانی اعتقادی ما، مبانی دینی ما، به کار بردن اینگونه وسائل کشتار جمعی اصلاً ممنوع است، حرام است؛ این، ضایعکردن حرث و نسل است که قرآن آن را ممنوع کرده؛ ما دنبال این نمیرویم. ما دنبال آن چیزی میرویم که قدرتهای سلطهگر حقیقتاً از آن باید بترسند، و من اعتقادم این است الان هم از همان میترسند و آن، بیدار کردن روح حماسه و عزت اسلامی است در همۀ امت اسلام. ما این کار را خواهیم کرد؛ این را بدانند.
🌹🌹🌹متن بیانیه گام دوم در موضوع آیه🌹🌹🌹
محصول تلاش چهلساله، اکنون برابر چشم ما است: کشور و ملّتی مستقل، آزاد، مقتدر، باعزّت، متدیّن... سرآمد در جمعیّت جوان کارآمد، و بسی ویژگیهای افتخارآمیز دیگر که همگی محصول انقلاب و نتیجۀ جهتگیریهای انقلابی و جهادی است. و بدانید که اگر بیتوجّهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی در برهههایی از تاریخ چهلساله نمیبود -که متأسّفانه بود و خسارتبار هم بود- بیشک دستاوردهای انقلاب از این بسی بیشتر و کشور در مسیر رسیدن به آرمانهای بزرگ بسی جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمیداشت... مهمترین ظرفیّت امیدبخش کشور، نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی است. جمعیّت جوان زیر ۴۰ سال که بخش مهمّی از آن نتیجۀ موج جمعیّتی ایجادشده در دهۀ ۶۰ است، فرصت ارزشمندی برای کشور است.
🌹🌹🌹ادامه جهاد تبیین در راستای موضوع آیه جزء دوم🌹🌹🌹
5. دربارۀ خودکفایی ایران در کشاورزی و نقش رژیم پهلوی در نابودی این دستاورد تمدنی مرحوم حیدر رحیم پور ازغدی در کتاب تلخ ترین نوشته من مینویسد: چون رضاشاه منکوب غرب بر تخت نشست در عصری که جهان مترقی به کشاورزی سوبسید میداد او از کشاورزان در حد خراج از کفار، مالیات و باج میگرفتند... ضربه نخست آمریکا (به کشاورزی کشور) اصلاحات ارضی و طرح متلاشی ساختن املاک و تار و مارکردن کشاورزان بود و در قدم دوم طرح شکستن کمر سفیدبرگ ایران تا مرز نیازمندی به واردات گندم و در قدم سوم طرح، نابودی باغات که هرگاه به آن میاندیشم بغض گلویم را میفشرد و لعنت بر پلیدی سیاست مردان آمریکا میفرستم. وی درباره نابودی باغات توسط انگلیسیها با کمک عمال رژیم پهلوی مینویسد: من کوچک بودم. روزی دُرشکه مأمور خرید سوخت سفارت انگلستان به سرای پدرم که رئیس صنف بود آمد و گفت ما فلان مقدار هیزم پسته میخواهیم. در آن ایام، خرید هیزم پسته به خاطر عرضه بسیار هیزمهای باغی، اقتصادی نبود؛ اما اشترداران بیکار بودند و این خبر خوش، آنان را به بیابانها فرستاد و هر روز هزاران اصله، درخت پسته کوهی را قلع و قمع میکردند و به سفارتخانه انگلستان میفروختند و سفارت مازاد سوخت خود را به کارمندان خود اهدا و به روسای ادارات هم که بردگانش بودند سفارش میکردند تا میتوانید زغال سنگ که کربنش موذی است مصرف نکرده و کنده پسته که همه چیزش بهتر است مصرف کنید. به گفته حیدر رحیم پور ازغدی انگلستان (با کمک پهلوی ها) درختان پسته کوهی ما که بهترین و گرانترین گونه پسته دنیا است نابود و آن را تبدیل به بیابانهای لم یزرع و کویر ساخت و مراتع را نابود کرد.
🌹🌹🌹جهاد تبیین در راستای موضوع آیه جزء دوم🌹🌹🌹
1. بررسیهای شواهد دینی و همچنین بیانات معصومین نشان میدهد، مبانی دینی ما مبتنی بر تکثیر نسل میباشد و اهل بیت متعدد برای فرزندآوری مؤمنین ادعیه و اذکاری را بیان کردهاند. از سویی دیگر در اسلام نسلکشی مذموم و امری حرام شمرده شده است و در ادبیات دینی متعدد ذکر شده است، که بهترین زنان در دین زنان مولد هستند. اساس فلسفه اصلی ازدواج در دین، افزایش نسل و فزونی تعداد مسلمانان میباشد. اهمیت افزایش نسل به میزانی هست که اسلام در ابتدای مسیر دعوت خود در سرزمین مکه، آیین شوم زنده به گورکردن دختران را مذموم میشمارد و آن را امری حرام در دین میداند. کثرت جمعیت موجب اقتدار و عزت جوامع میشود.
2. مقام معظم رهبری: بایستی بِجِدْ مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیّت ترسید. حالا خارجیها را کار نداریم؛ دشمن، دشمن است؛ امّا بعضی کجسلیقگیها را متأسّفانه آدم در داخل مشاهده میکند -یک جایی خواندم- که میگویند «آقا! پیری جمعیّت اشکالی ندارد»! چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پُرفایدهترین ثروتهای یک کشور، جمعیّت جوان در یک کشور است که ما بحمدالله از اوایل انقلاب تا امروز برخوردار بودهایم و اگر بنا باشد بعداً برخوردار نباشیم، یقیناً عقب خواهیم ماند .
3. مقام معظم رهبری: بدانیم نسخههای غربی برای ما قابل اعتماد نیستند. من نمیگویم بکلّی رد کنیم؛ نه، بسنجیم. تسلیمِ بیبروبرگردِ نسخههای غربی نمیشود شد؛ نه در زمینۀ اقتصاد، نه در زمینههای دیگر مثل مسئلۀ جمعیّت. قضیّۀ جمعیّت یکی از همان نسخههای غربی است. اخیراً دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیسِ خبیث تجویز نسخه هم کرده که ایران برای سی میلیون جمعیّت، خیلی کشور خوبی خواهد بود! چشمتان چهار تا! انشاءالله این جمعیّت به ۱۵۰ میلیون هم خواهد رسید.
4. یکی از بزرگترین خیانتهای پهلوی، نابودی کشاورزی در کشور و وابستهکردن کشور در تامین مواد غذایی بود به طوری که آمار موجود در بخش کشاورزی نشان میدهد تولید محصولات از 29 درصد تولید ناخالص ملی در سال 1339، به 9 درصد در سال 1356 تنزل یافت و بسیاری از محصولات کشاورزی مثل گندم، گوشت مرغ، گوشت گوسفند و غیره از خارج تأمین میشد. در اینباره رهبر معظم انقلاب با اشاره به خیانت پهلویها در نابودی کشاورزی میفرماید: «همین وزیرۀ امریکایی در همین سخنانش هم از رژیم شاه، تبلیغ و تعریفِ دروغ کرده است. میگوید رژیم شاه دیکتاتور و بد بود؛ منتها اقتصاد ایران را شکوفا کرد! این بزرگترین و خندهآورترین دروغی است که یک وزیر خارجه میتواند در شرایط فعلی بر زبان جاری کند! آیا اقتصاد ایران را آنها شکوفا کردند؟! این نکته را مخصوصاً جوانان بدانند کسانی که در آن زمان بودهاند، وقایع را از نزدیک لمس کردهاند در ایران قبل از انقلاب، نه فقط از لحاظ اقتصاد زمان پهلوی، بلکه از لحاظ حتی پایههای اقتصادی که تا سالها بعد هم اثرش باقی ماند بزرگترین خیانت را رژیم پهلوی به اقتصاد ایران کرده است! ایران را به انبار کالاهای وارداتیِ کم ارزش و بیفایدۀ غربی تبدیل کردند؛ ابزارهای بُنجل و چیزهای زیادی و غیر لازم را با پولهای کلان خریدند! کشاورزی این کشور را که یک روز بهکلّی خودکفا بود، بهکلّی نابود کردند؛ بهطوریکه بعد از گذشت سالها هنوز هم که هنوز است، کشاورزی ما به حال اوّل برنگشته است، چون سیل مهاجرتهایی که با تشویق آنها به سمت شهرها به راه افتاد، چیزی نبود که به آسانی بشود جلوش را گرفت. ملت را از لحاظ کشاورزی، وابستۀ به بیگانه کردند. آن روز گندم ایران را از امریکا میخریدند؛ سیلوی گندم را هم شورویها میساختند! یعنی هم از لحاظ گندم، هم از لحاظ جای نگهداری گندم، وابسته بودند. آن روز روستاها را تخریب کردند.
هدایت شده از م. بابائی
رمضانی متفاوت
رمضان ماه بندگی
رمضان ماه میهمانی خدا
رمضان ماه تقوا و توبه
رمضان ماه...
اما بندگی چیست؟
میهمانی چگونه است؟
تقوا چیست؟
توبه از چه چیزی است؟
بیایید قدری به اینها فکر کنیم
رمضان درونی نمی تواند بدون رمضان بیرونی معنا شود.
مگر می شود من به میهمانی خدا بروم، نماز و روزه بگیرم، دعا و نیایش بخوانم، اما در برابر طواغیت بیرونی تسلیم باشم؟
بیایید توبه کنیم
بگوییم الهی لا تودبنی بعقوبتک...
خدایا نسلهای پیش از ما را، به جرم بی خیالی نسبت به وظایف اجتماعی و حکومتی و تمدنی، عقوبت کردی و نسلهای بعدی ادب شدند که بدانند اگر به این وظیفه خطیر عمل نکنیم، دشمنان الهی و جنود شیطان بر همه چیز ما سلطه و سیطره پیدا می کنند و آنوقت هر چقدر دعا بخوانیم و تضرع کنیم فایده ندارد.
خدایا شاه ابادی و امام و رهبری و یارانشان متوجه شدند که باید طرحی نو دراندازیم
باید جهاد کرد
باید تلاش کرد
باید رمضانی بیرونی راه انداخت
جهادی همه جانبه
نرم و سخت
ترکیبی و هیبریدی
سرد و گرم
تا آنوقت خود را مورد عقوبت الهی قرار ندهیم و میهمان ضیافت الهی در کلان پروژه الهی شویم
خدایا شاکریم
از صمیم قلب شاکریم که ما فرزندان این زمانه ایم
بیایید قدر بدانیم که اگر ندانیم عقوبتی سخت در انتظارمان است.
قدر راه و مسیرمان
قدر انقلابمان
قدر امام و رهبری
قدر خودمان که انتخاب شده ایم
انتخاب شده ایم برای جهاد درونی و بیرونی در رمضانی متفاوت
چه اینکه فرمود جاهدوا فی الله حق جهاده هو اجتباکم
بله ما انتخاب شده ایم
قدر این میهمانی و این انتخاب را بدانیم
ان شاء الله
1_1542401957.pdf
442.9K
🌹رساله آموزشی(باب روزه) مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
• قدری در این ماه به خودمان برسیم.
🔹با واجب کردن روزه، خدای متعال زمینهی مناسبی را برای من و شما بهوجود آورده است که قدری در این ماه به خودمان برسیم.
۱۳۷۱/۱۲/۴
منظومه فکری امام خامنه ای
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبرمعظم انقلاب، در محفل انس با #قرآن: مساجدقیام کنند؛ هر مسجدی یک پایگاه قرآنی بشود ،هر چندتا مسجد یک مسجد محور بشود.
۱۴۰۱/۱/۱۴
👌این همان چیزی است که ما باید به دنبال آن باشیم و برای آن بسیار تلاش کنیم.
کاهش آسیبهای اجتماعی با محوریت و ترویج بن مایه های دینی و قرآنی در محله با مدیریت از #مسجد.
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
📩 هر مسجد یک پایگاه قرآنی شود/ جوانهایمان باید وارد عرصه قرآنخوانی بشوند
🔻 رهبر انقلاب در محفل انس با قرآن کریم: در زمینه فعالیتهای قرآنی خب کارهای خیلی خوبی شده لکن کافی نیست اینها. ما به تلاشهای بیشتری احتیاج داریم. یکی از پیشنهادهایی که به ما شد و کار درستی است من مطرح میکنم -شماها هرکدام که میتوانید انجام بدهید- این است که مساجد یک محل، حالا مثلاً در تهران مساجد، فلان بخش از تهران که حالا سه تا چهار تا پنج تا مسجد است، هرکدام از اینها یک پایگاه قرآنی باشند و باهم ارتباط داشته باشند. اینها بروند به مهمانی آنها، آنها بیایند به جلسه اینها، با هم مسابقه بدهند. این غیر از این مسابقات رایجی است که اوقاف و دیگران راه میاندازند یک چنین کارهایی انجام بگیرد این بهترین مشوق است برای این که جوانها و نوجوانها وارد وادی قرآنخوانی بشوند. ما به این احتیاج داریم.
🔹 ما جوانهایمان باید وارد عرصه قرآنخوانی بشوند و به خصوص حفظ قرآن که ما خب حافظ زیاد احتیاج داریم که من چند سال پیش هم عرض کردم تلاشهایی هم شده منتها هنوز خیلی فاصله داریم تا آنجا. اگر بخواهید آن ده میلیون را تأمین بکنید راهش این است که نوجوانهای ما وارد وادی قرآن بشوند. نوجوان که وارد شد حفظ آسان میشود. راهش هم این است که در مساجد این کار اتفاق بیفتد هر مسجدی بشود یک پایگاه قرآنی. ۱۴۰۱/۱/۱۴
🏷 #بسته_خبری | #بهار_قرآن
@Khamenei_ir
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از پيش به سوي تمدن نوين اسلامي>>
tabin_2-1401-01-05.pdf
3.99M
تبیین با نور قرآن. جلد دو .pdf