🤔 پرسش. آيا مىشود كفاره ماه رمضان را به يك فقير داد؟
🍃 همه مراجع: در كفّاره افطار عمدى، اگر به شصت فقير دسترسى دارد، نمىتواند به هر كدام از آنها بيشتر از يك مد طعام بدهد اما در غير كفاره افطار عمدى مانند كفاره مريض، زن شيرده، حامله و كفاره تاخير قضا تا رمضان بعد، اشكال ندارد و مىشود به يك فقير بيش تر از يك مُد داد.
📚 صافى، 240 سؤال پيرامون روزه، س 136؛ خامنهاى، استفتاآت جديد، س 403 و 414؛ نورى، توضيحالمسائل، م 1683؛ تبريزى، توضيحالمسائل، م 1695؛ توضيح المسائل مراجع، م 1686 و 1708؛ مكارم، توضيحالمسائل، 1421 و 1437؛ سيستانى، توضيحالمسائل، 1656 و 1678.
https://eitaa.com/joinchat/3011379201C7afdd551c2
عَنْ أَبِي ذَرٍّ الْغِفَارِيِّ قَالَ: بَيْنَمَا ذَاتَ يَوْمٍ مِنَ الْأَيَّامِ بَيْنَ يَدَيْ رَسُولِ اللَّهِ ص إِذْ قَامَ وَ رَكَعَ وَ سَجَدَ شُكْراً لِلَّهِ تَعَالَى ثُمَّ قَالَ يَا جُنْدَبُ مَنْ أَرَادَ أَنْ يَنْظُرَ إِلَى آدَمَ فِي عِلْمِهِ وَ إِلَى نُوحٍ فِي فَهْمِهِ وَ إِلَى إِبْرَاهِيمَ فِي خَلَّتِهِ وَ إِلَى مُوسَى فِي مُنَاجَاتِهِ وَ إِلَى عِيسَى فِي سِيَاحَتِهِ وَ إِلَى أَيُّوبَ فِي صَبْرِهِ وَ بَلَائِهِ فَلْيَنْظُرْ إِلَى هَذَا الرَّجُلِ الْمُقَابِلِ الَّذِي هُوَ كَالشَّمْسِ وَ الْقَمَرِ السَّارِي وَ الْكَوْكَبِ الدُّرِّيِّ أَشْجَعُ النَّاسِ قَلْباً وَ أَسْخَى النَّاسِ كَفّاً فَعَلَى مُبْغِضِهِ لَعْنَةُ اللَّهِ وَ الْمَلَائِكَةِ وَ النَّاسِ أَجْمَعِينَ قَالَ فَالْتَفَتَ النَّاسُ يَنْظُرُونَ مِنْ هَذَا الْمُقْبِلِ فَإِذَا هُوَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ. بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج39 ؛ ص38
ابوذر غفاری میگوید: روزی نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله نشسته بودم که رسول خدا برخاست و رکوع کرد و سجده شکر به جای آورد. آن گاه فرمود:« ای ابوذر، هر کس میخواهد علم آدم و فهم نوح و دوستی ابراهیم با خدا و مناجات موسی و عبادت و زهد عیسی و آزمایش و صبر ایّوب را دریابد، به این مردی که اکنون از راه خواهد رسید، نگاه کند که همچون خورشید و ماه و ستاره میدرخشد و شجاعت قلبی و سخاوتش از همگان بیشتر است. نفرین خدا و تمام فرشتگان و مردمان بر دشمن او باد.»
پس از گفتار رسول خدا همهی مردم منتظر ماندند ببینند چه کسی وارد میشود که ناگهان دیدند علی بن ابی طالب علیه السلام از راه رسید. https://eitaa.com/joinchat/3011379201C7afdd551c2
از صعصعة بن صوحان روایت است که وی هنگامی که علی علیه السلام به حکومت رسید بر آن حضرت وارد شد وگفت شما فضیلت بیشتری دارید یاحضرت آدم؟ حضرت فرمود: خوب نیست که کسی ازخودش تعریف نماید. لکن از این جهت که خدا فرموده است: باید بگویم: من از حضرت آدم افضلم، برای آدم همه جور وسایل راحتی و آسایش و نعمات در بهشت فراهم بود و فقط خداوند او را از خوردن گندم منع نمود. با وجود این ممنوعیت، آدم از گندم خورد و از بهشت رانده شد. در حالی که من از خوردن گندم منع نشده ام و چون دنیا را قابل توجه نمی بینم به میل و اراده خود، هرگز نان گندم نخورده ام. سپس صعصعه پرسید شما افضلید یا نوح شیخ الانبیاء؟ حضرت پاسخ داد: من از نوح افضلم: نوح(علیه السلام) قوم خود را به سوی خدا دعوت کرد، ولی آن ها او را اطاعت نکردند و به آن بزرگوار آزار و اذیت بسیاری رساندند. سپس نوح پیغمبر، آنان را نفرین کرد و گفت: پروردگارا! احدی از کافرین را بر روی زمین باقی نگذار. ولی من با وجود این که بعد از وفات خاتم الانبیا، صدمات و آزار فراوانی از این امت را دیدم. نفرین نکرده و کاملا صبر پیشه کردم.
آنگاه صعصعه پرسید: شما افضل هستید یا ابراهیم(علیه السلام)؟
ایشان پاسخ داد: من از ابراهیم افضل می باشم و دلیلش را در قرآن از زبان ابراهیم چنین می فرماید: {رَبِّ أّرِنِی کَیفَ تُحیِ المَوتی قالَ أَوَلَم تُؤمِن قالَ بَلی وَلِکِن لِیَطمَئِنَّ قَلبِی} پروردگارا چگونگی زنده کردن پرندگان را به من نشان ده خداوند فرمود: آیا باور نداری؟ پاسخ داد: چرا باور دارم، اما می خواهم با مشاهد آن دلم آرام گیرد اما من گفتم: اگر کشف حجاب گردد پرده ها بالا رود، یقین من زیادتر نخواهد شد.
صعصعه، باز پرسید: یا علی! تو افضلی یا موسی(ع)؟
امام خود را از موسی(علیه السلام) نیز افضل و برتر خواند فرمود: وقتی که خداوند او را مأموریت داد تا به دعوت فرعون به مصر رود، مطابق قرآن مجید، ایشان عرض کرد: خداوندا من از آنها یک نفر را کشته ام و میترسم که آنان مرا به قتل برسانند. برادرم هارون را که زبان فصیح تر و گویاتری از من دارد، با من همراه گردان تا یاور و شریک من در امر رسالت باشد، و مرا تصدیق نماید، زیرا میترسم آنها رسالتم را تکذیب نمایند
اما موقعی که پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) به من مأموریت داد تا به مکه معظمه روم، و آیات اول سوره برائت را در بالای بام کعبه بر کفار قریش قرائت نمایم_ با آنکه در آنجا کمتر کسی را میتوان یافت که یکی از خویشان و بستگانش به دست من کشته نشده باشد هرگز و ابداً نهراسیدم. امر پیامبر خدا را اطاعت نمودم و به تنهایی مأموریت خود را انجام داده، آیات سوره برائت را بر آنان قرائت نموده و مراجعت کردم.
صعصعة عرض کرد: یا علی: تو افضل هستی یا عیسی بن مریم (ع)؟
همچنین امام علی (علیه السلام) خود را برتر و افضل از عیسی مسیح دانست و چنین بیان کرد: به اذن و قدرت پروردگار، وقتی جبرئیل در گریبان مریم دمید، او حامله شد و زمانی که موقع وضع حملش رسید به مریم وحی شد که: از خانه بیت المقدس بیرون آی، این خانه محل عبادت است نه محل ولادت و زایشگاه به همین دلیل از بیت المقدس بیرون رفت و عیسی در بیابان خشکیده ای متولد شد. اما وقتی مادر من فاطمه بنت اسد درد زاییدن گرفت در وسط کعبه به مستجار کعبه متوسل شد وگفت: بارالها بحق این خانه و بحق کسی که این خانه را بنا نهاده است، درد زایمان را برمن سهل و آسان گردان. در همان وقت دیوار کعبه شکافته شد و مادرم فاطمه با ندای غیبی به داخل خانه راه یافت و مرا در خانه خدا به دنیا آورد و سه روز مهمان پروردگارم بودم.
صعصعه عرض کرد یا علی تو افضل هستی یا حضرت محمد مصطفی (ص)؟
امام فرمود: (آنا عبد من عبید محمد) من بنده ای از بندگان آن حضرت هستم.
https://eitaa.com/joinchat/3011379201C7afdd551c2
📹 سنگ تمام گذاشتن مولا امیرالمومنین ع برای شیعیانش در شب اول قبر.
✍ جز این مردانگی از ابرمرد عالم انتظار نمیرود .. رسول الله فرمودند لا فتی الا علی
علی جان، مولا جان، شب اول قبر، به فریادمون برسید👆👆👆👆👆
روش تربیتی تشویق
🔹روش«تشویق» راهى مناسب در برانگیختن انسان به سوى خیر و صلاح و چنانچه این روش بدرستى و بر اساس آداب آن به کار گرفته شود، نقشى مؤثر و مفید در تربیت و سازندگى شخصیت انسانها دارد.
🔸در این روش، پس از آن که کار خوبى از متربى مشاهده شد، براى تکرار و افزایش آن، او به نحوى مورد محبت قرار مىگیرد و انگیزه لازم براى تکرار عمل در او فراهم مىشود. براى این کار باید از چیزى که مطلوب و محبوب متربى است استفاده کرد، که از آن در روانشناسى به عنوان «تقویت» یاد مىشود. قبل از بررسی این روش، بهتر است به معنای آن نظری شود:
🔹تشویق به معنای برانگیختن، به شوق آوردن، راغب ساختن و شایق کردن است.
🔸روش تشویق عبارت است از «ارائه یک محرک مطلوب (از نظر شخص متربى)، پس از انجام رفتار مطلوب، به منظور افزایش، تکرار و تثبیت آن عمل و رفتار؛ مثلاً پس از سلام کردن متربى، هدیهاى را به او تقدیم مىکنند، یا او را با کلامى همچون «آفرین!»، «زندهباشى» و... مورد تشویق قرار مىدهند. https://eitaa.com/joinchat/3011379201C7afdd551c2
روش_تربیتی تذکر
✅یادآوری و همیشه در خاطر داشتن امکانات موجود(نعمتهای در دسترس)و جلوی چشم مجسم کردن آینده(نعمتها و کمالات قابل دسترس)و نیز در نظر داشتن پرتگاههای مسیر راه(عقوبت دنیوی)و خطرات آینده و قیامت،انسان را در جدی بودن، امیدوار و با احتیاط حرکت کردن بسیار کمک میکند.
👈پیامآوران الهی، در تربیت از روش تذکر نعمتها و رحمتهای الهی بهره میگرفتند و از این راه به اصلاح مردم همت میگماردند.
🌹حضرت امیر(علیه السلام)میفرمایند:
«فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ وَ وَاتَرَ إِلَیهِمْ أَنْبِیاءَهُ لِیسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِهِ وَ یذَکِّرُوهُمْ مَنْسِی نِعْمَتِهِ»
🔹پس هراز چندگاه، پیامبرانی فرستاد و به وسیله آنان به بندگان هشدار داد تا حق میثاق فطرت بگزارند و نعمت فراموش کرده را به یاد آرند.
🔺لذا یکی از روشهایى که انسان را در سیر به سوى اهداف تربیت و اتصاف به صفات الهى یارى مىکند، روش تذکر است، یعنى یادآورى خداى متعال و نعمتهایش و یادآور شدن مرگ و پیامدهایش. https://eitaa.com/joinchat/3011379201C7afdd551c2