#سبک_زندگی_اسلامی
#در_محضر_قرآن
🌸🍃﷽🍃🌸
چرا نعمتهای خدا را انکار میکنید؟
گاهی اگر صد نفر را ببینی، دلت آرام نمیگیرد؛ ولی یک نفر- مثل مادر یا پدر- را ببینی، آرام میگیری. آیهها و نشانهها هم همین طورند. گاهی یک نشانه، کار صدها و هزاران نشانه دیگر را میکند و در واقع «یک نشانه کامل» است که قرآن به آن میگوید: «آلاء». فرقش این است که وقتی یک نشانه معمولی را ببینی، میتوانی بگویی چیز زیادی نفهمیدم و به مسیر غلط خودت ادامه دهی. ولی بعد از دیدن نشانه کامل دیگر منحرف شدن و تکذیب کردن معنا ندارد. برای همین خدای رحمان میفرماید:
« فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ»
پس (به واسطه) کدام یک از نعمتها (و نشانههای) پروردگارتان، (جهنم) را انکار میکنید؟
یادمان باشد، آدمها خود نشانه یا نعمت را انکار نمیکنند؛ چون دارند از آن لذت میبرند!
آنها با خودشان فکر میکنند که چقدر خوب است هر چه خواستند از نعمتها بهره ببرند و طغیان هم بکنند؛ با این خیال که که آخرتی نیست یا عذاب نخواهند شد! برای همین جهنم را تکذیب میکنند...
🌴سوره رحمان، آیه ۱۳🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#در_محضر_قرآن
🌸🍃﷽🍃🌸
خودت رو جهنمی نکن عزیز دل:
خورشید☀️ و ماه🌙 و ستاره⭐ و درخت🌳 و آسمان و زمین و خلاصه همه عالم دارند از خدای یکتا تبعیت میکنند، بدون اینکه یک ذره از مسیر خود منحرف شوند.
اصلاً همه کائنات در اوج خضوع و خشوع و تواضعاند و در بین این موجودات فقط انسان و جن هستند که میتوانند به اختیار خود از مسیر خود خارج شوند؛ مسیری که خدا با قرآنش مشخص کرد و آن را به ما آموخت ولی اکثرمان نابخردانه به آن بیتوجهی میکنیم و جهنمی را که در اثر این بیتوجهی نصیبمان میشود تکذیب میکنیم!
آری؛ جهنم ساخته خود ماست، فقط به خاطر اینکه به این فرمان خدای رحمان توجه نکردیم:
« أَلاَّ تَطْغَوْا فِی الْمیزانِ»
تا در میزان طغیان نکنید (و از مسیر قرآن منحرف نشوید)
میزان چیست؟
همین قرآن! یعنی اگر این قرآن را سرلوحه زندگیمان قرار دادیم و طغیان نکردیم، عاقبت به خیریم، وگرنه به جهنمی میرویم که خودمان ساختهایم...
پناه بر خدا!
🌴سوره رحمان، آیه ۸🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
ترس ازگناه (قسمت دوم)
۳- برای شغل ما مفید است
ترس می تواند باعث ناتوانی ما شود و در عین حال می تواند انگیزه بخش ما باشد، به ویژه زمانی که این احساس به حجم کار یا اهداف شغلی مان مرتبط باشد. بسیاری از افراد باید در ساعت های پایانی موعد تحویل کار، آدرنالین خون شان بالا برود تا پروژه ای را تمام کنند. به علاوه احساس ترس کمک می کند تا روی دیگران حساب باز کنیم و عضوی از یک گروه شویم. طبق نظریه ی تکامل، ما انسان ها به شکل قبیله ای زندگی می کنیم، به همین دلیل در محیط کار به اعضای دیگر قبیله یا در واقع هم تیمی های خود نیاز داریم تا در برابر شیر درنده ای که اهداف حرفه ای ما را به خطر انداخته کمک حال ما باشند. اضطرابی که به همراه این ترس تجربه می کنید هم برایتان مفید است، چون شما را هوشیار و بیدار نگه می دارد تا بتوانید بهتر سخنرانی کنید یا حتی بیدار شوید. صبح ها سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب در بدن بالا می رود تا بتوانیم از یک خواب طولانی بیدار شویم.
۴- می تواند مفرح باشد
بسیاری از افراد به عمد خود را می ترسانند. آن ها فیلم های ترسناک تماشا می کنند، چتر بازی را تجربه می کنند، سوار ترن هوایی می شوند و با مطرح کردن خواسته هایشان با دیگران، ریسک پذیرفته نشدن را قبول می کنند تا هیجان گرفتن جواب مثبت از آن ها را تجربه کنند. ترس باعث می شود احساس سرزندگی کنیم و از حاشیه ی امن خود خارج شویم که این خود تجربه ی هیجان آوری است. این احساس هیجان می تواند با افزایش هورمون آدرنالین، افسردگی را کاهش دهد. در نتیجه سطح انگیختگی و گلوکز خون (که تبدیل به انرژی می شود) افزایش می یابد. احساس ترس ما را به طور کامل از نگرانی های روزمره و افسردگی مان دور می کند. تقریبا غیر ممکن است که در زمان تجربه ی ترس، به فشارها و نگرانی هایمان فکر کنیم. در حقیقت ترس مانند یک پاککن ذهن را پاک می کند.
۵- به ما کمک می کند با دیگران ارتباط برقرار کنیم و به آن ها نزدیک تر شویم
هورمون اکسی توسین در بروز رفتارهای جامعه یار در ما نقش دارد و این مسأله باعث می شود با دیگران ارتباط برقرار کنیم و در فکر راحتی دیگران باشیم. تصویر کلیشه ای کسانی که حین تماشای یک فیلم ترسناک همدیگر را بغل کرده اند، بهترین مثال برای این موضوع است. تا به حال دقت کرده اید تمایل داریم در مورد ترس های مشترک مان با یکدیگر صحبت کنیم؟ این مسأله به هورمون اکسی توسین بر می گردد. وقتی می ترسیم، بدن اکسی توسین تولید می کند که به ما کمک می کند به یکدیگر نزدیک تر شویم و با هم ارتباط برقرار کنیم. مغز بر اساس غریزه ی بقا، با شخص دیگری ارتباط برقرار می کند تا شانس نجات را بالا ببرد.
@mobaleghin_oghaf_kh
💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖سبک زندگی اسلامی
✅✅ ««معیار و ملاک شادی ها»»
✅ اول: شادی در سایه اطاعت از خداوند: حضرت علی ـ علیه السّلام ـ می فرماید: «سرور المومن بطاعه ربّه و حزنه علی ذنبه؛» شادی مؤمن به طاعت پروردگار می باشد و حزنش بر گناه و عصیان است.
✅ دوم: شادی در پرتو پرهیز از گناه: از پیامبر اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ سؤال شد: بهترین بندگان خدا چه کسانی هستند؟ فرمود: آنهایی هستند که وقتی از نیکی می کنند خوشحال می شوند و زمانی که بدی کردند ناراحت هستند و طلب استغفار می کنند»
✅ سوم: احیای ارزش ها: امام صادق ـ علیه السّلام ـ می فرماید: « شادی به سه خصلت است: وفاداری، رعایت حقوق دیگران، ایستادگی در گرفتاری ها و مشکلات».
✅ چهارم: احیای حق یا از بین بردن باطل: حضرت علی ـ علیه السّلام ـ در نامه ای به عبدالله بن عباس می فرماید: شادی تو به خاطر احیای حق یا نابودی باطل باشد.
@mobaleghin-oghaf-kh
سبک زندگی اسلامی 🌺🌺🌺
#سخن_حکیمانه
حاج آقا قرائتی: رفتم خونه پدر سه تا شهید، یه خورده احوالپرسی که کردم، گفتم کجا وضو بگیرم؟ گفت: دو سه تا پله باید بری پایین.... رفتم وضو گرفتم، دیدم پیرمرد حوله آورده گفت: حوله آوردم دست و صورتت رو خشک کنی! گفتم: حدیث داریم اگر وضو گرفتی جای وضو را خشک نکنید ثوابش ۳۰ برابره.... پدر سه شهید جواب داد: حدیث نداریم که اگر یک پیرمرد با درد پا برایت حوله آورد خیطش نکنی..... گفتم: بله حق با شماست من علم دین دارم اما فهم دین ندارم😉😉😉
🍃🍃🍂🍂🍃🍃🍂
@mobaleghin-oghaf-kh
#سبک_زندگی_اسلامی
پرسش:
ادب چیست و چگونه بدست می آید!؟ نشانه های آن در چه اعمالی است!؟
پاسخ:
ادب عبارتست از مراقبت کردنِ نفس از اعمال زشت و ناپسند، و همچنین پایبندی به محاسن و فضائل در اعمال، رفتار و گفتار. «ابن منظور» آن را راهنمای مردم به سوی کار پسندیده، و بازدارنده آنها از کار زشت میداند. (۱) امیرالمومنین علی (علیه السلام) فرموده اند: «أفضَلُ الأَدَبِ أن يَقِفَ الإِنسانُ عِندَ حَدِّهِ ولا يَتَعَدّى قَدرَهُ»؛ برترين ادب آن است كه انسان در حدّ خود بايستد و از اندازه خويش فراتر نرود. (۲)
علامه طباطبایی (رحمه الله علیه) در تعریف ادب میفرمایند: «ادب، هیأت زیبا و پسندیده است که طبع و سلیقه چنین سزاوار میداند که هر عمل مشروعی چه دینی باشد مانند دعا و امثال آن و چه مشروع عقلی باشد مانند دیدار دوستان بر طبق آن هیأت واقع شود. به عبارت دیگر: ادب عبارتست از ظرافت عمل.» (۳)
امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) فرمودند: «العَقلُ حَباءٌ مِنَ اللّهِ و الأدَبُ كُلفَةٌ ، فَمَن تَكَلَّفَ الأدَبَ قَدَرَ عَلَيهِ ، و مَن تَكَلَّفَ العَقلَ لَم يَزدَدْ بِذلكَ إلاّ جَهلاً»؛ خرد بخششى از جانب خداست و ادب (تربيت) با زحمت و كوشش به دست مى آيد؛ پس، هر كه در راه كسب آداب (تربيت) زحمت كشد به آن دست يابد و هر كه در راه افزودن بر خرد، خود را به زحمت اندازد، جز بر نادانيش افزوده نشود. (۴)
اما در نشانه های ادب، امیرالمومنین علی (علیه السلام) به پرهیز از گناه اشاره کرده و فرموده اند: «أحسَنُ الآدابِ ما كَفَّكَ عنِ المَحارِمِ»؛ نيكوترين ادب آن است كه تو را از حرام ها باز دارد. (۵) و رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز فرموده اند: «أحسَنُ الأَدَبِ أن لايَفخَرَ المَرءُ بِأَدَبِهِ»؛ نيكوترين ادب ، آن است كه آدمى به ادب خويش فخر نفروشد. (۶)
همچنین امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «كَمالُ الأَدَبِ وَ المُروءَةِ سَبعُ خِصالٍ: العَقلُ وَ الحِلمُ وَ الصَّبرُ وَ الرِّفقُ وَ الصَّمتُ و حُسنُ الخُلُقِ وَ المُداراةُ»؛ كمال ادب و مروّت در هفت چيز است: خردمندى، بردبارى، شكيبايى، ملايمت، خاموشى، نيك خويى و مدارا. (۷)
در احادیث، ادب به معانی متعددی معنا شده است که همه ی آنها در نهایت به یک امر ختم می شوند و آن ادب بندگی و مراعات شریعت است. امیرالمومنین على (عليه السلام) در دیوانی که منسوب به ایشان است فرموده اند: «أدَّبتُ نَفسي فَما وَجَدتُ لَها بِغَيرِ تَقوَى الإلهِ مِن أدَبِ في كُلِّ حالاتِها»؛ به ادب و تربيت نفس خود پرداختم و براى آن ادبى بهتر از تقوای الهی نيافتم، در تمام حالاتش. (۸) و نیز فرمودند: «اَحْسَنُ الآْدابِ ما كَفَّكَ عَنِ الْمَحارِمِ»؛ بهترينِ ادبها آن است كه تو را از حرامها باز دارد. (۹)
نتیجه ی ادب در برابر پروردگار بهره مندی از الطاف و فیض اوست. امام صادق (عليه السلام) فرمودند: «فَبَشِّرِ الْمُطيعينَ المُتَأَدِّبينَ بِاَدَبِ اللّهِ وَ الاْآخِذينَ عَنِ اللّهِ اَنَّهُ حَقٌّ عَلَى اللّهِ اَنْ يُنْجيَهُ مِنْ مُضِلاّتِ الْفِتَنِ»؛ پس فرمانبردارانِ ادب شده به ادب خدا و اطاعت كنندگان دستورهاى او را بشارت ده كه بر خداست كه آنها را از فتنه هاى گمراه كننده برهاند. (۱۰)
و نیز فرمود: «ما خَسِرَ وَ اللّهِ مَنْ اَتى بِحَقيقَةِ السُّجودِ ... وَ لَا بَعُدَ أَبَداً عَنِ اللَّهِ مَنْ أَحْسَنَ تَقَرُّبَهُ فِي السُّجُودِ وَ لَا قَرُبَ إِلَيْهِ أَبَداً مَنْ أَسَاءَ أَدَبَهُ وَ ضَيَّعَ حُرْمَتَهُ بِتَعْلِيقِ قَلْبِهِ بِسِوَاه»؛ سوگند به خدا ، هر كس كه حقيقت سجده را به جاى آورد ، زيان نكرد و كسى كه در سجده، به خوبى به خداوند نزديك شد، هرگز از خداوند دور نيست؛ و آنكه به ساحت مقدس او بى ادبى كرد و حرمتش را زير پا گذاشت و به غير او دل بست، هرگز به او نزديك نشد. (۱۱)
پی نوشت:
۱. ابن منظور، محمد بن مکرم، لسان العرب، انتشارات دار صادر، بیروت، لبنان، ج ۱، ص ۲۰۶
۲. محمدی ری شهری، محمد، دانشنامه قرآن و حديث، مترجم آژیر، حمید رضا، انتشارات دارالحدیث، قم ۱۳۹۱، ج ۲، ص ۲۱۸
۳. طباطبائی، محمد حسین، تفسیر المیزان، مترجم موسوی همدانی، سید محمد باقر، دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین، قم، ۱۳۸۹، ج ۶، ص ۲۵۶
۴. محمدی ری شهری، محمد، میزان الحکمه، مترجم شیخی، حمیدرضا، انتشارات دارالحدیث، قم ۱۳۸۹، ج ۷، ص ۵۱۸
۵. همان؛ ج ۱، ص ۱۰۱
۶. دانشنامه قرآن و حديث، پیشین، ج ۲، ص ۲۲۰
۷. همان؛ ص ۲۱۸
۸. دانشنامه قرآن و حديث، پیشین ج ۲، ص ۲۱۶
۹. میزان الحکمه، پیشین، ج ۱، ص ۱۰۱
۱۰. همان، ص ۲۱۴
۱۱. همان، ص ۲۳۰
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#در_محضر_اهلبیت
🌸🍃﷽🍃🌸
اندازه اطاعت از شوهر:
مردی به مسافرت رفت و از همسرش پیمان گرفت که تا او باز گردد، از خانه بیرون نرود. پدر زن مریض شد.
زن برای پیامبر اعظم(صلّیاللهعلیهوآله) پیام فرستاد تا از ایشان اجازه بگیرد که به عیادت پدر برود. پیامبر اجازه نداد و پیغام داد در خانهات بنشین و فرمان شوهر ببر. حال پدرش وخیم شد و دوباره کسی را فرستاد تا اجازه بگیرد،
اما دوباره حضرت فرمود: در خانهات بنشین و فرمان شوهر ببر.
پدرش از دنیا رفت و زن پیغام داد پدرم گفته باید به جنازهاش نماز بخوانم، اما حضرت فرمود: در خانهات بنشین و شوهر را اطاعت کن.
مرد را دفن کردند، پیامبر براى زن قاصدى فرستاد و فرمود:
« انَّ اللَّهَ قَدْ غَفَرَ لَکِ وَ لِأَبِیکِ بِطَاعَتِکِ لِزَوْجِکِ»
به واسطه اینکه که از شوهرت اطاعت کردی، خداوند متعال تو و پدرت را آمرزید.
معلوم است که شرایط زن و مرد خاص بوده؛ اما مهم این است که زنان ما بفهمند سعادتشان در اطاعت از همسرشان است.
🌴وسائل الشیعة، ج20، ص: 175🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#در_محضر_اهلبیت
🌸🍃﷽🍃🌸
تنها خودت رو نبین!!
درِ نوشابه🍾 را اگر نتوانی باز کنی، به ده نفر رو میاندازی که هر کس زوری بزند و کمک کند تا بالاخره باز شود. آن وقت دخترت شلحجاب شده است، با خیال راحت میگویی من وظیفهام را انجام دادهام و به او حجاب درست را یاد دادهام؟! این هم شد حرف؟ پاره تنات است! مگر نشنیدهای:
« قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ ناراً»(۱)
[ای مؤمنان] خود و خانوادههایتان را از آتش [جهنم] حفظ کنید.
میدانی چه طور باید خودمان و خانوادهمان را از آتش حفظ کنیم؟
با امر به معروف و نهی از منکر. اما امر و نهی که فقط با یک بار گفتن نیست؛ گاهی باید رفتارمان را تغییر دهیم، گاهی باید تکرار کنیم، گاهی باید از دیگران بخواهیم به جای ما بگویند. حالا اگر همه راهها را رفتیم و فایده نداشت، چه؟
امام صادق (علیهالسلام) پاسخ میدهند:ِ
« اذَا أَمَرْتُمُوهُنَّ وَ نَهَیْتُمُوهُنَّ فَقَدْ قَضَیْتُمْ مَا عَلَیْکُمْ»(۲)
هنگامی که شما آنها را امر و نهی کردید، وظیفهای را که برعهدهتان است انجام دادهاید.
🌴۱. سوره مبارکه تحریم، آیه ۶.
۲. وسائل الشیعة، ج۲۰، ص: ۱۷۷🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
🌺🐚🌺🐚
🐚🌺🐚
🌺🐚
🐚
#پیامبر_صلی_الله_علیه_و_آله:
♨️ بدترین مردم کسى است که بر خانوادهاش #سخت_گیر باشد. گفتند اى رسول خدا! سختگیرى بر خانواده چگونه است؟ فرمودند: مرد وقتى وارد خانه شود، همسرش از او #هراسان و فرزندان از او گریزان شده، فرار کنند و چون بیرون رود همسرش #شاد گردد و خانوادهاش با یکدیگر انس گیرند.
📙مجمع الزوائد و منبع الفوائد، ج ۸، ص ۲۵
@mobaleghin_oghaf_kh
🌺
🐚🌺
🌺🐚🌺
🐚🌺🐚🌺
✨﷽✨
#سبک_زندگی_اسلامی
#همسرانه
✍وای بر مامان و باباهایی که در هفتسال اول به بچه ثابت نمیکنند که عاشق او هستند! درحالیکه بچه در این سن، باید آخرِ کیف باشد! برخی از مادرها مدام به بچه میگویند «دیگر دوستت ندارم ها!»؛ چرا بچه را تهدید میکنی؟! خُب این بچه یادش میماند و میگوید «من موجودی هستم که بههمین سادگی، مادرم میتواند من را دوست نداشته باشد!» این را به بچهات نگو. منّتش را بکش! مثلاً اینطوری بگو: «من که تو را دوست دارم، این کار را نکن...» مدام به او بگو دوستت دارم، بگذار این بچه، وجودش پُر بشود
خانم در برخورد با بچهها، نباید حالت حقوقی به خودش بگیرد و مثل فرماندهها رفتار کند، بلکه باید دلبری کند! مثلاً به بچهها بگوید: «بچهها، اگر این کار را بکنید من دلم میسوزد» و بابا هم به بچهها یاد بدهد که «دل مامانتان را نشکنید» اینها اساس خانواده است
پدر و مادرهای محترم! بچهها از روی الگوی شما «امامت» را میفهمند، از روی الگوی مهربانی مادر، میفهمند که امام مهربان است، از روی الگوی مهربانی مادر میفهمند که خدا مهربان است و حسن ظنّ به خدا پیدا میکنند
📚حاج آقا پناهیان
@mobaleghin_oghaf_kh