🔖فیش منبر کوتاه🔖
#انقلاب
#دهه_فجر
🔻چرا در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کنیم؟
🔶اگر قائل باشیم که ۲۲ بهمن یوم الله است و نیز از جمله شعائر الله است که باید تعظیم و بزرگ داشته شود، می توان به آیاتی از قرآن نیز در این باره اشاره نمود. یعنی از این بابت که قومی ستمگر مانند پهلویان و بهائیان را از صحنه قدرت برکنار کرد می تواند یوم الله باشد زیرا قرآن در آیه پنجم سوره ابراهیم فرموده است: "وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّه" و امام امت (قدس سره) در تفسیر سوره حمد بیان کرده اند که آن ایّامی است که حق تعالی به قهر و سلطنت با قومی رفتار کند.
همچنین می توان آن را چنان که گرامیداشت پیروزی حق بر باطل بدانیم، از جمله تعظیم شعائر بشماریم و در این صورت جزء مصادیق آیه ۳۲ سوره حج است که فرمود: "ذلِکَ وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَی الْقُلُوب: یعنی و کسانی که نشانه های خدا را بزرگ شمارند، پس در واقع این (کار آنان حاکی) از پارسایی (و خود نگهداری) دلهاست.
🔻در تفسیر نمونه گفته شده که " شعائر" جمع" شعیره" به معنی علامت و نشانه است، بنا بر این" شعائراللَّه" به معنی" نشانه های پروردگار" است که شامل سر فصلهای آئین الهی و برنامه های کلی و آنچه در نخستین بر خورد با این آئین چشمگیر است. روشن است که با این حال عمومیت مفهوم آیه نسبت به تمام شعائر اسلامی به قوت خود باقی است و هیچگونه دلیلی بر تخصیص آن به خصوص قربانی یا همه مناسک حج وجود ندارد، بخصوص اینکه قرآن در مورد قربانی حج با ذکر کلمه" من" که برای" تبعیض" است این حقیقت را گوشزد کرده که قربانی یکی از آن شعائر است، همانگونه که در مورد" صفا و مروه" نیز در آیه ۱۵۸ سوره بقره میخوانیم که" آنهم از شعائر الهی است" (إِنَّ الصَّفا وَ الْمَرْوَةَ مِنْ شَعائِرِ اللَّهِ).
♦️راهپیمایی در قرآن
🔸آیه دیگری در قرآن هست که می فرماید:
"ما کانَ لِأَهْلِ الْمَدینَةِ وَ مَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرابِ أَنْ یَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ لا یَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ لا یُصیبُهُمْ ظَمَأٌ وَ لا نَصَبٌ وَ لا مَخْمَصَةٌ فی سَبیلِ اللَّهِ وَ لا یَطَؤُنَ مَوْطِئاً یَغیظُ الْکُفَّارَ وَ لا یَنالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَیْلاً إِلاَّ کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لا یُضیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنینَ (توبه/۱۲۰)؛ یعنی بر ساکنان مدینه و کسانی از عربهای صحرانشین که اطراف آنان هستند سزاوار نیست، که از فرستاده خدا تخلّف ورزند، و بخاطر (حفظ) جانهایشان، از جان او روی برتابند؛ این به خاطر آن است که آنان هیچ تشنگی و رنج، و گرسنگی در راه خدا به آنان نمی رسد و بر هیچ قدمگاهی که کافران را به خشم آورد، گام نمی نهند، و به هیچ هدفی (از ضربه و قتل) از دشمن نمی رسند، مگر اینکه به خاطر آن، کار شایستهای برای آنان نوشته می شود؛ [چرا] که خدا پاداش نیکوکاران را تباه نمی کند."
🔶معلوم است که عبارت "وَ لا یَطَؤُنَ مَوْطِئاً یَغیظُ الْکُفَّارَ وَ لا یَنالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَیْلاً" از وظایف مسلمانان زمان رسول الله (ص) فقط نیست بلکه یک ویژگی کلی است برای تمام مسلمانان اگر شرایط آن فراهم شود، بر ضد امپریالیسم و نظام سلطه ظالم بپاخیزند و بجنگند و یا قدمی بردارند که باعث خشم دشمن شود. چنان که در تفسیر نمونه آمده است در واقع قرآن با استفاده از یک بیان عاطفی، همه افراد با ایمان را به ملازمت پیامبر(ص) و حمایت و دفاع از او در برابر مشکلات تشویق می کند
❇️خلاصه این راهپیمایی و حرکت دسته جمعی ۲۲ بهمن که کفّار را عصبانی کند، صورت نمی گیرد مگر این که برای آن، پاداش عمل صالح ثبت می شود. آری، راهپیمایی هایی که دشمنان اسلام و مسلمین را عصبانی کند، عمل صالح است. این راهپیمایی ها (به خصوص آنگاه که از طریق وسایل ارتباطی و ماهواره ها منعکس می شود) اگر برای اهداف مقدسی صورت گیرد، نوعی حضور در صحنه، عبادت دسته جمعی و امر به معروف و نهی از منکر عملی و عامل تقویت روحیّه مردم و تهدید دشمن است.
بنابراین مؤمنان و مسلمانان با این نیت بیرون آیند که اجر و پاداش هم دارد.
بسم الله الرحمن الرحیم
بشر همیشه سه تا دل مشغولی مهم دارد
فقر،بیماری،گرفتاری
برای هر سه راهکار هست
محمد بن ميمون مي گويد: به همراه امام رضا(علیه السلام) در مكه بودم. به حضرت عرض كردم مي خواهم به مدينه بروم، نامه اي براي ابي جعفر بنگار تا با خودم ببرم .امام رضا(علیه السلام) تبسمي كرد و نامه اي نوشت.
به مدينه رفتم در حاليكه چشمهايم به دردي مبتلا بود . به درب خانه امام جواد (علیه السلام) رفتم، نامه را تحويل دادم. موفق غلام امام، گفت: سر نامه را بگشا و در پيش روي امام قرار ده. اين كار را كردم، آنگاه حضرت جواد (علیه السلام) فرمود: اي محمد وضعيت چشمت چگونه است؟ عرض كردم يا بن رسول الله، همانگونه كه مشاهده مي فرماييد بيمار است و نورش رفته است.
حضرت جواد (علیه السلام) دستش را دراز كرد، بر چشمم كشيد، بيناييم چون سالمترين زمانش گشت. دستها و پاهاي حضرت را بوسيدم و در حالي بازگشتم كه بينايي ام را بازيافته بودم و اين در زماني بود كه سن حضرت كمتر از سه سال بود.(مسندالامام الجواد (ع)، ص117 / الخرائج والجرائح، ج1، ص 372 / موسوعة الامام الجواد(ع)، ج1، ص235 )
آزادي از زندان
اباصلت مي گويد: پس از دفن حضرت رضا(علیه السلام)، به دستور ماُمون يك سال زنداني شدم. پس از يك سال از تنگي زندان و شب نخوابي به ستوه آمدم، دعا كردم و براي رهايي از زندان محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) متوسل شوم. از خداوند خواستم به بركت آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)در كار من گشايشي انجام دهد.
هنوز دعايم به آخر نرسيده بود كه حضرت ابي جعفر(علیه السلام) نجات بخش گرفتاران عالم، وارد زندان شد و فرمود: اي اباصلت از تنگناي زندان بي تاب شده اي .عرض كردم به خدا سوگند سخت بي تابم.
فرمود: برخيز، دستي به زنجيرها زد و غل و زنجيرها از دست و پاي من بر زمين افتاد. سپس دست مرا گرفت و از كنار نگهبانان زندان عبور داد .نگهبانان در حالي كه مرا نظاره مي كردند، توان سخن گفتن با مرا نداشتند و از زندان خارج شدم. سپس حضرت فرمود: برو در امان خدا كه هرگز نه دست مامون به تو مي رسد و نه دست تو به مامون.
اباصلت مي گويد: همانگونه كه حضرت فرمود تا حال مامون را نديده ام.( عيون اخبار الرضا (ع)، ج 2، ص678)
طلا شدن خاك
اسماعيل بن عباس هاشمي مي گويد: در روز عيدي به خدمت حضرت جواد (علیه السلام) رفتم، از تنگدستي به آن حضرت شكايت كردم. حضرت سجاده خود را بلند كرد، از خاك قطعه اي از طلا گرفت. يعني خاك به بركت دست حضرت به پاره اي طلاي گداخته مبدل شد. آن را به من عطا كرد. من آنرا به بازار بردم شانزده مثقال بود.(اثبات الهداة، ج3، ص 338 / بحارالانوار، ج 50، ص 49 / مدينة المعاجز، ج 7، ص373 / موسوعة الامام الجواد (ع)،ج 1 ،ص 253 )
💠این گوشه ای از مقام اهل بیت است
اما متاسفانه برخی از ما هنوز شک داریم به این موضوع
جای دیگر دنبال خواسته هایمان میگردیم.
امشب به امام جواد(علیه السلام ) توسل کنیم
در امور دنیوی توسل به حضرت جواد (علیهالسلام) بسیار مجرب است و زود حاجب انسان برآورده میشود. مرحوم آیت الله کشمیری (رحمهاللهعلیه) میفرمودند، برای برآمدن حوائج توسل به امام جواد (علیهالسلام) بسیار مفید است به این طریق که صلوات ختم کنید و ثواب آن را به حضرت هدیه کنید. راه دیگر این است که سوره یس خوانده شود و به روح این امام عزیز هدیه شود؛ که برای برآمدن حوائج دنیوی، بسیار مفید است.
نماز امام جواد (علیهالسلام)
این نماز دو رکعت است و در هر رکعت حمد یک مرتبه و توحید هفتاد مرتبه است. که برای این هم آثار فراوانی ذکر شده است. برای برآمدن حوائج و رفع بلا و گرفتاری، بسیار موثر است.
🌙 ای روضۀ رضوان رضا ادركنی، سرحلقۀ خوبان خدا ادركنی
💫 درجود و كرم نيامده در عالم، دستی به كريمی شما ادركنی
#اهل_بیت
#امام_جواد
#رجب
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
در این ایام که از هر طرف فشارهای مختلف بر مومنان وارد میشود ازلحاظ اقتصادی،معیشتی ،ازدواج،شغل و....
یکی از امور مهم که عرض شد توسل است به اهل بیت.
در این میان توسل به باب الحوائج علی اصغر(علیه السلام) با دست های کوچکش گره های بزرگی را باز کرده است
نگاهش دم به دم اعجاز کرده
که او را اینچنین ممتاز کرده
به لطف دست های کوچک خود
گره های بزرگی باز کرده
مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی یک روضه خوان مخصوصی داشتندکه هرزمان این روضه خوان دربیت مرجع بزرگوار بود نشان دهنده این بود که آقا یک مشکلی یاحاجت مهمی دارد
هر زمان هم که درخدمت ایشان روضه می خواند روضه حضرت علی اصغر(علیه السلام) رامی خواند. (حسن اشعری مداح معروف قم)
تاحالا دیدی وقتی انگشت رو میذاری کف دست نوزاد چه جوری محکم انگشت رو می گیره؟ الهی ششماهه ی اباعبدالله همونجوری دست رو بگیره.... من هم می گویم : تاحالا دیدین وقتی انگشتتونو میذارین کف دست نوزاد چه جوری محکم انگشتتونو می گیره؟ الهی ششماهه ی اباعبدالله همونجوری دستتونو بگیره.... السلام على عبد الله بن الحسین الطفل الرضیع
مرحوم آیت الحق آیت الله حق شناس در عالم رؤیا امام حسین علیه السلام را دیده بود.
امام حسین علیه السلام به ایشان فرموده بودند : "حق شناس چرا به علی اصغر ما متوسل نمی شوی؟ مگه شما علی اصغر ندارید؟
والله نمی رویم در خانه ی اینها اگر برویم با اخلاص ما را رد نمی کنند.
گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه چیست؟
کرونای انگلیسی ما را تهدید کرده است.
بعضی فکر میکنن شوخی است.
ما کجا را داریم برویم جز در خانه علی اصغر؟
مشکل داریم چرا از این ها کمک نمیخواهیم؟
والله دست ما را می گیرند
#اهل_بیت
#حضرت_علی_اصغر
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
اشعار صلوات برای شروع و پایان منبر
👇👇👇👇👇
بر شادی پیغمبر و زهرا صلوات/ بر آینه ی علی اعلی صلوات/هم مولد اصغر است و هم روز جواد/بر کرب و بلا و طوس یکجاصلوات
@@@
معشوق، به باد داده گیسو صلوات/ بر نوگل کربلا ز هر سو صلوات/نقّاره زدند، ماه پیدا شده است /بر جلوه ی آن هلال ابروصلوات
@@@
بر دلخوشی ضامن آهو صلوات/ جانم! بفرست باز بر او صلوات/آمد دو علی دو جلوه از پیغمبر/ بر هر دل مشتاق علی گو صلوات
@@@
بر روی جواد، باز بهتر صلوات/بر ناز نگاه علی اصغر صلوات/این نیست صدای این همه جمعیت! /بفرست بلندتر به حیدر صلوات
#اهل_بیت
#امام_جواد
#حضرت_علی_اصغر
#شعر
#صلوات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسمالله الرحمن الرحیم
یکی از مطالبی که ما در تاریخ به طور قطع اتفاق افتاده و قبول داریم
۲۵ سال خانه نشینی امام علی(ع) بوده است.
هیچ شیعه ای را پیدا نمیکنید که بر مسببین شهادت حضرت زهرا(س) و خانه نشینی مولا لعنت نکند.
هیچ کس از اینها خوشش نمی آید.
اما علت خانه نشینی حضرت چه بود؟
این سال های که خودش فرمود مثل خار در چشم و استخوان در گلو گذشت
این امر فقط یک علت داشت و آن بی یاور بودن و تنهایی علی بود.
مسلمان ها علی را تنها گذاشتند.
امروز هم کسانی هستند که علی را تنها میگذارند
شاید در زبان خیلی هم از علی دم بزنند،نماز بخوانند،مسجد بیایند و...
امروز خطری در کمین است و باز می خواهند علی و یاران علی را گوشه نشین که نه از صحنه ی روزگار محو کنند
اگر در زمان پیامبر(ص) زیاد جرئت عرض اندام نداشتند تا دیدند دور و بر امیرالمومنین(ع) خالی است تا کشتن دختر پیامبر هم رفتند
امروز هم اگر میدان را باز ببینند مطمئن باشید با شیعیان علی هم این کار را میکنند
عزیزان
جمعیت شیعه رو به کاهش است
چرا؟
چون شیعه دیر ازدواج می کند و در گیر خانه و جهیزیه و...است که والله الاعظم به نام مقدس علی قسم هیچ حجت شرعی نداریم و روز قیامت جلوی حضرت زهرا(س) باید جواب بدهیم که چرا به خاطر اینکه پول ندارم سرویس آنچنانی طلا و ظرف و ظروف و...پول تالار و خرج عروسی نداشتم بکنم ازدواج نکردم
همه باید جواب بدهند هم جوان پر ادعا و هم پدر و مادر سختگیر و هم فامیل های فتنه انگیز که می آیند و آتش به پا می کنند که برای دختر فلانی این را خریدند و برای دختر تو نه....
ازدواج هم میکند یا دیر بچه دار میشود یا بچه کم دارد
توربو جلو خرج بچه را خدا می دهد
بچه داری سخت است.سختی دارد اما خدا عوض می دهد
مردی که برای خرجی خانواده تلاش میکند مجاهد فی سبیل الله است و اگر در این راه بمیرد شهید از دنیا رفته
زنی که فرزندی به دنیا میآورد تمام گناهانش پاک می شود
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
إذا أرضَعَت کانَ لَها بِکلِّ مَصَّةٍ کعِدلِ عِتقِ مُحَرَّرٍ مِن وُلدِ إسماعیلَ، فَإِذا فَرَغَت مِن رَضاعِهِ ضَرَبَ مَلَک عَلی جَنبِها، و قالَ: اِستَأنِفِی العَمَلَ؛ فَقَد غُفِرَ لَک؛
هر گاه فرزند خود را شیر دهد، به هر مکیدن نوزاد، پاداشی به او دهند برابر است با آزاد کردن بنده ای از فرزندان اسماعیل. و هنگامی که از شیردادن فرزند خود فارغ شود فرشته بزرگواری بر پهلویش زند و گوید: اعمال خود را از سر بگیر که خداوند تو را آمرزیده است.
امروز بچه نمی آوریم که هیچ آنهایی که بچه زیاد داشته باشند را مسخره میکنیم
خداوند کسی پشت سرهم بچه دار شود انگار گناه کبیره کرده
با خانواده پر جمعیت هم وصلت نمی کنیم
به امام زمان قسم قیامت پوستمان کنده است
۲۰ سال دیگر جمعیت ما پنجاه _ پنجاه است
پنجاه درصد سنی جوان و پنجاه درصد شیعه پیر
تمام امور را به دست میگیرند
جرئت نداری یک یا حسین بگویی
جرئت نداری یک یا زهرا بگویی
الان کمی جمعیت دارند سریع دم درآوردند
امام جمعه گرگیج بالای تریبون نماز جمعه می گوید اگر عمر را قبول نداری اهل بیت حلال زاده نیستند
عزل هم شد از دستور رهبر سرپیچی کرد باز نماز جمعه خواند
امروز علی به جشن گرفتن نیاز ندارد،به چراغ وریسه و پرچم و شیرینی و مولودی و مدح خوانی و... نیاز ندارد
الان شیعه ی مولا نباید بگذارد که اسم و رسم علی از بین برود
و گر نه ما روز قیامت مطمئن باشید در قعر جهنم خواهیم سوخت
#اهل_بیت
#امام_علی
#فرزند_آوری
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
در الگو قرار دادن شخصیتی در زندگی، و برای بهره گیری از صفات و ویژگی هایش، سه مسئله مورد توجه اساسی و محوری است:
1. شخص الگو، 2. الگو گیرنده (کسی که دنبال الگو و مقتدا است)، 3. چیزهایی که باید الگو برداری شود.
جوانانی که می خواهند حضرت زینب (س) را الگوی خویش قرار دهند، ضروری است، ابتدا آن حضرت را بشناسند، از ویژ گی ها و خصایص اخلاقی و برنامه ها و اهدافی را که آن حضرت در زندگی به آنها اهتمام می ورزید، آگاهی پیدا کنند، سپس با شناخت کامل آنها را سر لوحه زندگی خویش قرار داده، تا بتوانند با تأسی و اقتدا به این بانوی قهرمان و نمونه، یک زندگی سالم و با سعادت داشته باشند.
برخی از مهم ترین خصایص و صفات بارز حضرت زینب (س) که برای تأسی و اقتدای جوانان ضروری است، از این قرار است:
1. علم و دانش
2. ایمان
3. فهم بالای سیاسی و اجتماعی
4. شناخت تام و کامل نسبت به اهداف نهضت حسینی و ارزش های معنوی این قیام
5. اطاعت و پیروی از امام (ع)
6. تقدیم فرزندان در راه نهضت حسینی
7. حقیر و کوچک نمودن طاغوت ها
8. صبر و مقاومت در برابر مشکلات و مصائب
9. تبلیغ و روشنگری از قیام کربلا و تحکیم آن
ماامشب به سه تا ازاین محور ها رو توضیح می دهیم
1. اولین و مهم ترین صفت حضرت زینب (س) که باید به آن توجه داشت، ایمان حضرت است. زینب کبرا در قله بلند ایمان ایستاده بود. شاهد و دلیل این مدعا صلابت و ایستادگی در برابر مصیبت های بزرگ کربلا است که کوه های سخت و با صلابت را از پای در می آورد. زینب کبرا در مثل این مصایب بزرگ مانند کوه ایستادگی کرده و هرگز تزلزل در وی مشاهده نشد. در اوج مصایب کربلا لحظه ای از یاد خدا غافل نشد، تا جایی که در شب شام غریبان که دیگر توان ایستادن نداشت، نماز شب را که انجامش مستحب است، نشسته خواند.
2. علم و دانش حضرت زینب (س)
زینب کبرا (س) دارای علم و دانش فراوان بود، او علم و دانش را از خاندان وحی؛ یعنی امام علی، فاطمه و حسنین (ع) آموخته بود. وی احاطه علمی به قرآن داشت و برای بانوان کلاس درس تفسیر برگزار می نمود.در سنت و روایت، علم لغت و ... دارای تبحر بود. تبلیغ و نشر نهضت حسینی و رسوا نمودن یزید و یزیدیان میسر نمی شود، مگر این که حضرت با علم و آگاهی به فلسفه قیام امام حسین (ع) بتواند آن را نشر و ترویج کند.
دلیل این مطلب همان بس که حاضران در مجلس سخنرانی اش، وی را چنین توصیف می کنند: "شاهد بودم که زینب دخت علی (ع) در نهایت عفت و حجاب در حال سخنرانی بود، چنان بلیغ و رسا سخن می گفت که گویی زبان علی (ع) در کام دارد".بدیهی است که پدرش بزرگوارش علی (ع) سرآمد عالمان، فصیحان، بلیغان و... بود و تشبیه حضرت زینب (س) به پدر بزرگوارش کشف از شخصیت والای حضرتش دارد.
3. بینش سیاسی و اطلاع از مسائل روز
تفسیر و برداشت صحیح و درست از جامعه و مسائل روز و تبلیغ و دعوت به حق، از دیگر ویژگی های بانوی بزرگ کربلا بود. هنگامی که ابن زیاد خطاب به او گفت: خدا را سپاس که شما را رسوا نمود و...، آن حضرت مثل صائقه بر او غرید و فرمود: خداوند فاسقان و فاجران را رسوا و مفتضح می کند که آنها ما نیستیم.
شیخ مفید، جواب حضرت زینب به ابن زیاد را چنین نقل می کند: "سپاس خدای را که گرامی داشت ما را به پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد (ص) و ما را از پلیدی پاک گردانید، همانا خداوند فاسقان را رسوا می کند..." و زمانی که ابن زیاد از دخت گرامی علی (ع) پرسید: کار خدا را با برادر و خاندانت چگونه دیدی؟ در جوابش فرمود: "جز زیبایی چیزی ندیدم ...".
این عکس العمل و سخنان، از یک طرف بیانگر شخصیت والای ایشان، و از طرف دیگر نشان دهنده توان فوق العاده وی بر مناظره و گفت و گو است.
#اهل_بیت
#حضرت_زینب
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20