💠 مراعات حال سبزی فروش
یکی از علمای نجف می فرماید: روزی به دکان سبزی فروشی رفته بودم.دیدم مرحوم حضرت آیت الله العظمی علامه سید علی آقای قاضی(رحمت الله تعالی علیه) خم شده و مشغول کاهو سوا کردن هستند، ولی به عکس معمول،کاهوهای پلاسیده و آن هایی که دارای برگ های خشن و بزرگ هستند را بر می دارند!
من کاملا متوجه بودم،تا مرحوم حضرت علامه قاضی(ره) کاهوها را به صاحب دکان دادند و ترازو کردند و بعد آن ها را در زیر عبا گرفتند و روانه شدند.
من به دنبال ایشان رفتم و عرض کردم:آقا شما چرا این کاهوهای غیر مرغوب را سوا کردید؟
ایشان فرمودند:آقاجان! این مرد فروشنده است و شخص بی بضاعت و فقیر،من گاه گاهی به او کمک می کنم،و نمی خواهم به او چیزی بلاعوض داده باشم تا اولا آن عزت و شرف و آبرو از بین رود،وو ثانیا خدای ناخواسته عادت کنم به مجانی گرفتن،و در کسب هم ضعیف شود.
برای ما فرقی ندارد کاهوی لطیف و نازک بخوریم یا از این کاهوها،من می دانستم که این ها بالاخره خریداری ندارد،ظهر تابستان که دکان خود را می بندد به بیرون می ریزد لذا برای جلوگیری از خسارت و ضرر کردن او این ها را خریدم...
#قطره_از_دریا_علما
https://eitaa.com/moballeghan
📝 از نگاه فقه اسلامی موارد مصرف صدقه چیست و آیا صدقه بر سید حرام است؟
✍ از نگاه فقه اسلامی انسان مى تواند زکات (صدقه) را در هشت مورد مصرف کند:
🔸 اوّل: فقیر (کسى که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و آن کسى که صنعت یا ملک یا سرمایهاى دارد که مىتواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست).
🔸 دوم: مسکین (کسى که از فقیر گذران زندگی اش سختتر است).
🔸 سوم: کسى که از طرف امام (ع) یا نایب امام مأمور است که زکات را جمع و نگهدارى نماید و به حساب آن رسیدگى کند و آن را به امام (ع) یا نایب امام یا فقرا برساند.
🔸 چهارم: کافرهایى که اگر زکات به آنان بدهد به دین اسلام مایل مىشوند، یا در جنگ به مسلمانان کمک مىکنند.
🔸 پنجم: جهت خریدارى بندهها و آزاد کردن آنان.
🔸 ششم: بدهکارى که نمىتواند قرض خود را بدهد.
🔸 هفتم: سبیل اللَّه؛ یعنى کارى که مانند ساختن مسجد منفعت عمومى دینى دارد، یا مثل ساختن پل و اصلاح راه که نفعش به عموم مسلمانان مىرسد و آن چه براى اسلام نفع داشته باشد به هر نحو که باشد.
🔸 هشتم: ابن السبیل؛ یعنى مسافرى که در سفر درمانده شده است
🔹باید توجه داشت که دادن صدقات مستحبی به سیّد اشکال ندارد، اما صدقات واجب مثل زکات اگر شخص زکات دهنده غیر سیّد باشد نمی تواند زکات واجب را به سید بدهد مگر این که خمس و سایر وجوهات، کفایت مخارج آن سید را نکند و از گرفتن زکات ناچار باشد بله اگر شخص زکات دهنده سید باشد باز در دادن زکات واجب به سید اشکالی وجود ندارد.
#احکام
https://eitaa.com/moballeghan
💠 پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) فرمودند: إذا مُتَّ عَلَى طَهارَة تَکُونُ شَهِیْداً ؛ هنگامى که پاک از دنیا بروى در زمره شهیدان خواهى بود.(1)
شرح حدیث:
حدیث فوق قسمتى از دستورهایى است که پیامبر(صلى الله علیه وآله) به یکى از یاران خود به نام «انس» مى دهد و به او مى فرماید:
«اگر مى توانى شب و روز با وضو باشى این چنین کن، زیرا گر در این حال از دنیا بروى شهید خواهى بود.»، گرچه معناى نخستین حدیث، همان با وضو بودن است، اما حدیث در ضمن اشاره به حقیقت مهم ترى دارد و آن پاک زیستن و پاک از جهان رفتن است، آنها که دامانشان پاک، دل هایشان پاک، و زندگى و فکرى پاک دارند و این چنین از جهان رخت بر مى بندند قطعاً در صف شهیدان خواهند بود که شهادت منحصر به کشته شدن در میدان جنگ نیست، احادیث دیگرى که در منابع اهل بیت(علیهم السلام)وارد شده نیز این حقیقت را تأکید مى کند.
📚 پی نوشت:
1. سفینة البحار، جلد 1، صفحه 720.
#شرح_حدیث
#روایت
https://eitaa.com/moballeghan
💠 مادامى که سيب با چوب باريکش به درخت متصل است
همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند..
باد باعث طراوتش میشود
آب باعث رشدش میشود
و آفتاب پختگی و کمال ميبخشد
اما ...
به محض منقطع شدن از درخت
و جدايى از "اصل",
همان آب باعث گندیدگی
همان باد باعث پلاسیدگی
همان آفتاب باعث پوسیدگی
و ازبين رفتن طراوتش میشود
قصه انسان و خدا قصه سیب و درخت است.
آدمی تا با خداست همه چیز در خدمت اوست .
خواه قدرت ، خواه شهرت ، خواه ثروت
و اگر از خدا برید همه به زیان اوست.
#تمثیلات
https://eitaa.com/moballeghan
💥دانلود نسخه جدید مبلغان
💠افزایش فیش های منبر روشمند در نسخه بعدی ؛ منتظر بمانید .
🌷 لطفا با دادن پنج ستاره در کافه بازار از ما حمایت کنید
لینک دریافت👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=m.oballegha.n&ref=share
✳️وقتی شیخ مرتضی انصاری(ره) خود را سرزنش می کند؟!
💠آیه: فَاتَّقُواْ اللّهَ يَا أُوْلِي الأَلْبَابِ مائده/100
پس ای خردمندان ، از خدای بترسيد
💠حکایت ؛ روزی همسر شیخ مرتضی انصاری (ره) از او خواهش کرد چادر شبی برای پوشانیدن رختخواب های منزل خریداری نماید، اما شیخ قبول نمی کرد و این خرج را اضافه می دانست.
همسر شیخ که از نمایان بودن رختخوابها در گوشه اطاق در برابر دوستان ناراحت بود، پس از نا امید شدن از جلب موافقت شیخ، در خرید گوشت صرفهجوئی کرد و به جای سه سیر گوشت تا مدّتی دو سیر و نیم گوشت خریداری کرد و از ما به التفاوتی که از این راه ذخیره شد چادر شبی خرید.
شیخ چادر شب را دید و از نحوه خرید سوال کرد، وقتی متوجه عمل همسرش شد با ناراحتی گفت: شما از خدا نمی ترسید!؟ ای وای بر من که تا به حال مقداری از وجوه بیتالمال بیجهت مصرف شده و من خیال میکردم سه سیر گوشت حدّاقلّی است که ما میتوانیم با آن زندگی کنیم آنگاه شیخ دستور داد چادر شب را پس بدهند و بعد از آن به جای سه سیر گوشت دو سیر و نیم خریداری کنند. 1
📚 پی نوشت :
1. با اقتباس و ویراست از کتاب داستانهایی از علما
#کلام_وحی
https://eitaa.com/moballeghan