هدایت شده از رو به راه | رها عبداللهی
🔴 قانون حجاب؛ نیازمند بازنگری یا دقیق نگری؟!
🔺این روزها دوباره بحث پیرامون «حجاب اجباری » یا به عبارت دیگر «قانون حجاب آری یا خیر» داغ شده. بسیاری از متن ها و نظرات مملو بود از احساس درد و دغدغه و دنبال راه حل گشتن. بعضی به سراغ مبنا رفته و برخی نظراتی سطحی مطرح کردند. کاری به اظهار فضل های غرض ورزانه ندارم. اما آن درد و دغدغه، حس مشترک همه دلسوزان دین و انقلاب و جامعه امروزمان است. ما در حوزه پوشش جامعه با یک معضل، یک آشفتگی، یک بی هویتی، یک تقلای جمعی آشفته برای تغییر، یک سردرگمی... روبرو هستیم.
🔹به نظر من این بحث یک بحث دو وجهی ست که در بسیاری از انتقادها این تفکیک دیده نمی شود. یک وجه این که آیا استاندارد پوشش مدنظر حاکمیت باید به صورت قانون الزامی معین شود؟ و وجه دوم این که ابزار حاکمیت برای التزام عملی افراد به این قانون چه باید باشد؟
🔹بسیاری در پاسخ به سوالات وجه دوم به سراغ وجه اول رفته و از اساس منکر آن شده اند و همین عدم تفکیک موجب بی نتیجه بودن بسیاری از مباحث شده.
🔹برای بحث پیرامون وجه نخست باید حجاب و هر ارزش اجتماعی دیگری که برخاسته از شرع مبین است، را در چارچوب حاکمیتی و هویتی دید و وجه دوم این بحث نیازمند بررسی و آسیب شناسی پیوست های اجرا و الزام قوانین در کشور است.
🔺وجه اول
🔹در حکومت اسلامی قانون گذار بالاترین مرتبه ی وجودی یعنی الله است. فرق قانون گذاری الله با انسان ها این است که مصلحت فرد و جامعه هر دو باهم دیده شده است و صلاح این دو باهم تزاحم ندارد. چراکه غایت، سعادت کل انسان هاست و قوانین اجتماعی اسلام از همین غایت سرچشمه می گیرد.
🔹اسلام بدون عمل به عقاید، ادعایی بیش نیست و جامعه ی اسلامی بنا نیست در مرحله ی ادعا متوقف شود. بلکه باید رشد کند تا اهداف الهی تامین شود. پس قوانین در حکومت اسلامی نقش هویتی و حیثیتی پیدا می کنند. هرکدام از ارکان هویتی یک ساختار لنگ بزند، به کل آن لطمه می زند و باید اصلاح شود تا ساختار فرو نریزد. الزام اجرای قوانین توسط حاکمیت از اینجا می آید. برقراری عدالت یا امنیت باشد یا حجاب فرقی نمی کند. عقب ماندگی در هرکدام مایه خدشه به هویت نظام اسلامی ست. اگر در هر کدام نقص بود، اگرچه باید نقص را برطرف کرد، اما دلیلی برای رها کردن باقی ارکان هویتی نیست. از این نظر حجاب مساله ای حاکمیتی و سیاسی ست.
🔹البته این بدان معنا نیست که همه ی مخالفان حجاب دلیلشان برای مخالفت سیاسی ست. اما مخالفان جمهوری اسلامی همه مخالف حجاب هستند. چون به خوبی متوجه هویتی و حیثیتی بودن آن هستند.
🔺وجه دوم
🔹عدم تناسب پوشش بسیاری افراد با استانداردهای اسلامی در کشور ما بسیاری را به این باور رسانده که ما پس از انقلاب راه را اشتباه رفته ایم و از اساس نباید حجاب را اجباری اعلام می کردیم و همین باعث افسارگسیختگی و بی هویتی اوضاع پوشش در جامعه شد. عده ای هم پا را فراتر گذاشته و می گویند اجبار حجاب در اوایل انقلاب موجب پیاده کردن بسیاری از زنانی که خود در راهپیمایی های روزهای انقلاب حاضر بوده اند از قطار انقلاب شد و این آغاز دو دستگی و خط کشی ها در نظام و ایجاد گسل های اجتماعی شد.
🔹اینجا همان نکته عدم تفکیک دو وجه قضیه دیده میشود.
🔹تغییر اعتقادات مردم در جهت قرار گرفتن در چارچوب اهداف نظام اسلامی، پیوست های اجتماعی و فرهنگی و سیاست گذاری های دقیق آموزشی می خواست؛ اگر این پیوست ها رعایت نشده چرا علت را در وجه اول می جوییم؟
🔹اگر در ادامه تغذیه فرهنگی و فکری جامعه مطابق با تهاجم فرهنگی و تغییر مقتضیات زمان نبود، مشکل از اصل قانون است؟
🔹کسانی که می گویند قانون حجاب اجباری عامل این آشفتگی هویت جامعه در پوشش است، آیا تصور می کنند این آشفتگی با آزادی پوشش برطرف یا تعدیل می شود؟ یا اینکه این بار با سیل مسایل حل نشده و غیر قابل کنترل دیگری در فرهنگ، آموزش، اقتصاد، اخلاق و حتی سیاست مواجه خواهیم شد؟
🔹اینکه بعضی برخوردهای افراطی، جاهلانه و ندانم کاری عده ای که بعدها هم از آن ور بوم افتادند، موجب تحریک گسل های اجتماعی شده، مربوط به وجه اول قضیه حجاب (اصل وجود قانون) است یا وجه دوم(شیوه ی اجرا)؟
🔹مهاجمان فرهنگی قانون حجاب را بزرگترین مانع ریشه کنی حجاب در کشور ما می دانند. منتقدان اجرا نشدن پیوست های فرهنگی چرا با آنان هم نوایی می کنند؟
🔻پاسخگویی به سوال مهم مربوط به این وجه بحث، جای بسی گفتگو و نقد و بررسی دارد. آنقدر عملکردهای خطا، نادیده گرفتن واقعیت ها، تسامح ها، آسیب شناسی نکردن ها... تکرار شده که گاه به نظر می رسد معضل پوشش در جامعه ما گرهی ناگشودنی ست. باید بحث و گفتگو پیرامون این دغدغه مهم از کلیشه های کم تاثیر فعلی خارج شود و آنقدر نظرات به بوته ی نقد و گفتگو گذاشته شود تا تصمیم گیران و سیاست گذاران را ومجریان و ناظران را و ادار به تدبیری دیگر کنند.
📝#رها_عبداللهی
@roo_be_rah
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 قانون حجاب؛ نیازمند بازنگری یا دقیق نگری؟! 🔺این روزها دوباره بحث پیرامون «حجاب اجباری » یا به عبا
این مطلب خانم عبداللهی را در زمینه #حجاب بخونید. بزودی سعی میکنم چند مطلب کوتاه در این زمینه بنویسم.
به شرط توفیق و حیات انشاءالله
هدایت شده از فریاد خوزستان
🔴 افسوس و صدافسوس...
#جنایت_تروریستی_رژه_اهواز
✍️ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 دُم دین و نظام و انقلاب را به #مجلس_یازدهم گره نزنید!
✍️ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 دُم دین و نظام و انقلاب را به #مجلس_یازدهم گره نزنید! ✍️ #داود_مدرسی_یان http://eitaa.com/joinch
🔴 میگوید ۱۵۰۰ #واکسن_آنفلونزا چه بود که مجلس را به حاشیه کشاندید؟ چرا از #یک_میلیارد_دلار #ستاد_کرونا نمیگویید که دولت نمیدهد؟
🔹میگویم چنانچه مجلسی داشته باشیم که براحتی و با رانت، پیش از سایر اقشار واکسن نپذیرد آن وقت میتواند یک میلیارددلارِ مبارزه با #کرونا را ازحلقوم دولت بیرون بکشد!
🔸برای برخی افراد، اگر ارزش مالی چیزی کم باشد حاشیه است! جدیداً هم میگویند چرا با انتقاد از مجلس انقلابی، آب به آسیاب اصلاحطلبان میریزید!
🔹میگویم من اعتقادی به دوقطبی اصلاحطلب اصولگرا ندارم. حاضر نیستم انقلاب و ارزشهای انقلاب را فدای دوقطبیهای کاذب که فقط مصرف انتخاباتی دارد، کنم!
🔸 #دنا_پلاس پیش میآید، میگویند اینکه چیزی نیست! یا میگویند مصرف شخصی ندارد! یا میگویند این بازی اصلاحطلبان است برای برهم زدن مجلس!! یا للعجب!
🔹اصلاحطلبان گفته بودند دناپلاس بگیرید تا ما بزنیم؟ اصلاحطلبان گفته بودند ۱۵۰۰ واکسن بگیرید؟ چرا ضعفهای خودتان را به نام دیگران میزنید؟! جمع کنید این بساط کثیف چندده ساله را! دوقطبیهای کاذب!
🔸میگویند اگر خودی یک غلطی کرد باید نرم تر نقد کنیم اگر اصلاح طلب غلطی کرد باید بزنیم پدر صاحب بچه را در بیاریم!
🔹مگر فساد و اشرافی گری و ناکارآمدی، خودی و غیرخودی دارد؟ اتفاقاً رهبری دسته بندی خودی و غیرخودی را انجام داد فقط برای اینکه بگوید اگر اکثر خودیهای طرفدار حق، دنیا طلب شدند کربلا بوجود میآید و اگر اکثریت خودیهای طرفدار حق، با رفاه طلبی واشرافی گری و چرب و شیرین دنیا جنگیدند آن وقت حسینبن علی ها به مسلخ کربلا نخواهند رفت!
#داود_مدرسی_یان
@modaresian
🔴 نقدهای ما به برخی رفتارهای عجیب #مجلس_یازدهم، تایید امثال شما نیست بزرگوار!!!
✍️ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 برخورد دولت بعدی با منتقدین چگونه خواهد بود؟
🔹تجربه ثابت کرده نه اصلاحطلبان نه اصولگرایان تاب تحمل نقد را ندارند. اگرچه رهبر انقلاب بارها تاکید کردهاند: "شما مسؤولان دولت از انتقاد نه بترسید، نه خشمگین و ناامید شوید. اینطور هم نباشد که اگر روزنامه یا شخصی به بخشی از بخشهای دولت یا به کاری که دولت پدید میآورد، انتقاد میکند، مسؤولان آن بخش یا مسؤولان دولتی سراسیمه شوند. گاهی اوقات انسان میبیند یک حالت سراسیمگی در اینها پیدا میشود".
🔸دولت فعلی تدبیر و امید که نشان داد با دشمنان مهربان و با مردم و منتقدین داخلی، سخت و عبوس است و شخص رئیس جمهور حداقل ۵۰ کلیدواژه فحش و اهانت روانه منتقدین کرده. دفتر رئیس جمهور دهها شکایت از رسانه ها و شخصیت های معروف داشته و استانداران و فرمانداران همین دولت هم صدها و هزاران شکایت علیه رسانهها و منتقدین داشته اند. اما آیا اصولگرایان از نقد استقبال میکنند؟
🔹گارد بسته برخی اصولگرایان در برابر انتقادات که گاهی به نهادهای غیردولتی و حاکمیتی میشود، به برخی شخصیتهای نظامی میشود، به برخی شخصیتهای روحانی میشود یا به "برخی" رفتارهای مجلس میشود، نشان داد که چنانچه آنها هم دولت بعدی را بدست بگیرند عنوان آن را #دولت_جوان_و_حزباللهی خواهند گذاشت و منتقدین را ضددولت جوان و حزباللهی میخوانند و همچون دولت فعلی، دهان منتقدین را خواهند دوخت! در منظر آنها، کسی نباید به خودی نقد کند اگر میخواهد نقد کند خصوصی بگوید!
🔸چنانچه اصلاحطلبان و ادامهدهندگان راه شیخ حسن روحانی هم مجدد دولت را بدست بگیرند آش همان است و کاسه همان!
🔹مگر اینکه واقعاً یک دولت واقعاً انقلابی و عدالتخواه و سلیمالنفس و حقیقتاً معتقد به آرمانهای انقلاب خاصه عدالتخواهی و آزادیخواهی سر کار بیاید!
🔸وگرنه همچون دولت امنیتی روحانی، نقدناپذیر بوده و علاوه بر فحشهای حسن روحانی، منتقدین را مخالف خدا و پیغمبر و نظام و ولایت هم خواهند خواند! این جماعت استاد تخریب عناوین هستند!
🔹خدا نکند رهبری عزیز کلیدواژه ای را بکار ببرد یا از فردی تعریف و تمجیدی داشته باشد؛ اینها دیگر ول کن نیستند و نقد را به او جائز نمیدانند چون رهبری تعریف کرده! درمورد همین مجلس فرمودند که مجلس یازدهم جزومجالس انقلابی است. این بزرگواران همین نقدهای اخیر را که به مجلس وارد شده بود را میگفتند طراحی اصلاح طلبان! طراحی امنیتیهای آلوده! طراحی ... ! تخریب مجلس انقلابی! و ...!
🔸باید نامزدهای #انتخابات_1400 صریحاً نظرات خود را درباره نقدپذیری اعلام کنند. کلی هم بگویند نقد آزاد است چه منصفانه چه غیرمنصفانه! وگرنه نقدهای اصلی را تخریب و غیرمنصفانه می نامند! دعا کنیم برای #نقدپذیری دولت آینده!
✍️ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آمریکای داخلی شمایید!
🔴 اگر میخواهید با #آمریکا و دشمنان ملت ایران بجنگید دو کار باید انجام دهید:
1⃣ خدمت به مردم
2⃣ مبارزه با فساد
🔻راهبرد ما در #عدالتخواهی و #مطالبهگری از مسئولین و دستگاهها در عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی همین چند جمله است!
🔸آقای روحانی میگوید که نفرین و لعنت خودتان را به آمریکا بفرستید که مسبب این اوضاع و گرانی است! امروز برخی از وزرای شما همچون وزیر بهداشت هم معترض تصمیمات غلط شماست! یک میلیارد دلار(یا یورو) که بنا بود برای مبارزه با کرونا هزینه شود را چرا پرداخت نمیکنید؟ چه اولویتی بالاتر از کرونا؟
🔹آقای روحانی؛ آمریکای داخلی شما هستی که فساد و ناکارآمدی دولت جنابتان، این کشور را به قهقرا برده!
🔸خط مبارزه با آمریکا، مبارزه با فساد و تلاش برای خدمترسانی به مردم است و در حوزه مبارزه با فساد و اشرافی گری، خط قرمزی بنام خودی و غیرخودی نداریم.
🔹 رهبری نظام فرمود که تعریف ما از مصلحت نظام همان منافع ملی است! ایشان مهمترین راه مبارزه با آمریکا و دشمنان را در این کلیپ ۴۵ ثانیه اعلام میفرمایند. گوش به بقیه آدمها ندهید. گوشتان به دهان رهبری باشد.
✅ داود مدرسی یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 #افکار_عمومی و نسبت آن با سیاستگذاری و کنش جمهوری اسلامی
✳️ بررسی ماجرای #دناپلاس
🔹افکار عمومی public opinion یکی از مفاهیم بنیادین در علوم سیاسی، جامعه شناسی، روان شناسی اجتماعی، ارتباطات و حتی اقتصاد بازرگانی است. موضوع آن هم مطالعه، بررسی و شناخت خواست عمومی و چگونگی پاسخ به خواست عمومی و کیفیت پاسخ است.
🔸«افکار عمومی» یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر سیاستگذاری عمومی است. جایگاه افکار عمومی بسته به نوع نظام سیاسی، متفاوت است و فرایند سیاستگذاری نیز از ماهیت نظام سیاسی تاثیر می پذیرد. اگر ماهیت مردم سالاری باشد پاسخ به افکار عمومی با ماهیت دیکتاتوری متفاوت است. از طرفی مدل پاسخگویی هم در نظامات مردم سالاری با همدیگر متفاوت است. تاثیر گذاری افکار عمومی بر سیاستگذاری عمومی با توجه به ماهیت و شکل نظام سیاسی متفاوت خواهد بود.
🔹در عصر جدید هر نظام سیاسی برای اداره امور چاره ای ندارد بجز پذیرفتن افکار عمومی. نظامات سیاسی تا ملت های خود را به فاز اقناع نرسانند بازخورد مناسبی از سیاست های اجرایی خود نخواهند گرفت.
🔸روزانه مسائل جدیدی در فضای رسانه ای کشور بطور لحظه ای مطرح می شود و سرعت تغییرات به حدی است که رسانه ها از انعکاس آنها جا مانده و تحلیلگران هم فرصت کافی برای تحلیل همه موضوعات ندارند. برای نمونه موضوعات مهم مطرح شده یکی دو ماه گذشته کشور را بیاد بیاورد: موج سوم کرونا، تعویق یا عدم تعویق کنکور، گرانی های روزانه، افزایش بی رویه دلار، ماجرای بورس، دادگاه های فساد اقتصادی کلان، حواشی آقای پناهیان، دناپلاس مجلس، واکسن های مجلس، یک میلیارد یورو وزارت بهداشت، قانون الزام حجاب، مکانیزم ماشه برجام، عدم تصویب قطعنامه آمریکا علیه ایران در شورای امنیت، تاریخ دفاع مقدس و مستند بی بی سی و ... . یعنی کلکسیونی از مسائل خیلی مهم، مهم، کمتر مهم. حواشی دیگر بماند.
🔹حالا از فضای بیرون به این موضوعات نگاه کنید. موضع ارکان نظام، حاکمیت و سخنگوی حاکمیت در مورد این مسائل چیست؟ آیا نظام و حاکمیت و سخنگوی نظام(اگر صداوسیما را سخنگو و بلندگوی نظام بدانیم) توانسته مردم را با تصمیمات و سیاست های خود در مورد این اتفاقات همراه کند؟ آیا افکار عمومی قانع شده است؟ اساساً نقش بلندگوی نظام در این باره نگاه میانجی گری میان مردم و دستگاه های دولتی و تقنینی و قضایی است؟ یا حمایت از تصمیمات دستگاه ها؟ اینها بخشی از سؤالات بی جوابی است که سیستم یا پاسخ نمی دهد یا قادر به پاسخگویی نیست.
⭕️ بطور مثال:
🔹درباره موضوع اخیر #دنا_پلاس نمایندگان مجلس؛ آخرش برای افکار عمومی مشخص نشد که این طرح بالاخره لغو شد یا نشد؟ چه کسانی در مجلس مسئول اصلی این رانت بودند؟ موضع حاکمیت و سایر دستگاه ها و ارکان چیست؟ صداوسیما چه نقشی در این ماجرا ایفا کرد؟ حمایت یا توجیه یا نقد؟
🔸ما بعنوان یکی از کسانی که بعد از طرح قضیه، اصل کار را مورد انتقاد قرار دادیم پیگیر شدیم تا لیستی از کسانیکه دریافت کردند و کسانی که انصراف دادند را بصورت یکجا منتشر کنیم اما بجز اعلام موضع پراکنده معدودی از نمایندگان که انصراف خود را اعلام کردند هیچ لیستی از سوی مجلس منتشر نشد. سایر ارکان نظام یعنی دولت، قضا، سازمان بازرسی و غیره سکوت کردند. این زخم هم در کنار سایر زخم ها، سرباز باقی ماند. پرونده ای به سایر پرونده های مبهم اضافه شد. این کار هم متأسفانه جرمی محسوب نمی شود که دستگاه قضا پیگیری کند!
🔹نه طرح لغو شد، نه لیست نهایی گیرندگان شفاف شد، نه لیستی از انصرافدهندگان منتشر شد. این وسط معدودی از نماینده ها که چند ده نفرند به پای اکثریت نمایندگان سوختند و بجز تعداد کمی، حاضر نشدند با مردم همراهی کرده تا طرح دناپلاس لغو شود! خود مجلس و نمایندگان هم دلشان به حال خودشان نمی سوزد که در افکار عمومی چه اتفاقی افتاده. آن نماینده (ایزدخواه) که طرح را افشا کرده هم توبیخ شده است! خلاصه افکار عمومی مردم را مثل سایر مسائل به هیچ هم حساب نکردند.
🔸در این بین تعدادی از حزباللهیهای دلسوز که مثل همیشه فکر میکنند وظیفهشان دفاع متعصبانه است ملعبه دست بزرگان اصولگرا قرار گرفتند که بله ضربه زدن به حیثیت مجلس انقلابی، طرح صهیونیستها و اصلاحطلبان بود و دولت می خواست مجلس را از چشم مردم بیاندازد و عده ای بی بصیرتی کردند، عده ای در پازل دشمن اند و ... . همان تئوری های همیشگی. همان توجیهات همیشگی. همان برچسب های همیشگی.
🔹کارشناسان جبهه انقلابی بدانند در عصر جدید نمی توان به روش های چنددهه قبل عمل کرد. باید مدل جدیدی از سیاست ورزی را بتوانیم با مطالبه گری در کشور نهادینه کنیم. باید برای افکار عمومی چاره ای اندیشیده شود.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 دولت تدبیر و امید چرا کشور را به #لبه_پرتگاه برده؟
آیا هدفی بجز براندازی دارند؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 طرح #شفافیت_آرای_نمایندگان هنوز در #مجلس_یازدهم تصویب نشده و مجلس بناست با نمایندهای که اعلام کرده بود "به ما #دناپلاس دادند و من انصراف میدهم" برخورد کند!
بله شفافیت مجلس قالیباف یعنی همین که "برخورد با نماینده انقلابی و عدالتخواه مجلس" رسماً و علناً اعلام شود!
مجلسی که با ۱۷۵ رای به #رزم_حسینی که ۲۰ سال در کانادا زندگی کرده با این همه اسناد از تخلفات وی، او را وزیر میکند همان مجلسی است که ادعا میکرد انقلابی است!
رفقا؛ خیلی واضح بگویم یک اقلیت ۷۰،۸۰ نفری مثل مجلس قبل، واقعاً پای آرمان ها ایستادهاند وگرنه درِ #مجلس_قالیباف، روی همان پاشنهای می چرخد که مجلس لاریجانی!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3