🔴 میتونیم این مطالبه را از #دادگاه_ویژه_روحانیت داشته باشیم که مردانگی به خرج داده و جلسه دادگاه شکایت شیخ حسن روحانی از استاد #رحیم_پور_ازغدی را بصورت علنی با حضور رسانهها برگزار کند.
🔹چه اشکال داره دادگاه ویژهی مهار و کنترل روحانیت، یکبار در عمر خود، یه کار اینجوری انجام بده؟!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 میتونیم این مطالبه را از #دادگاه_ویژه_روحانیت داشته باشیم که مردانگی به خرج داده و جلسه دادگاه شک
یکی از دوستان بحق میگه:
اینا رای را حضوری برات می خونن و میشه ابلاغ!
حالا از دادگاهی که رونوشت رای رو بهت نمیده، می خوای جلسه علنی برگزار کنه؟
😅😅😁
🔴 این دروغ بستن به رهبر انقلاب درباره خرید کتاب از #نمایشگاه_کتاب، در خیلی جاها تکرار میشه. در انتخاباتها، در جلسات استیضاح وزرا و طرح سوال از روسای جمهور و ... .
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 حواشی پتروشیمی امیرکبیر تمامی ندارد! 🔹اخیراً جوانی به نام #سعید_صادقی، آقازادهی سردار #حسین_رض
🔴 این هم تصویر حکم انتصاب #سعید_صادقی مدیرعامل فعلی امیرکبیر توسط #محمد_بهمئی به امور حقوقی پتروشیمی شیراز در سال گذشته!
🔹سوال؛ چگونه حالا محمد بهمئی بعلت فساد و تخلف گسترده درزندان است ولی نیروهای وی در #پتروشیمی_امیرکبیر_ماهشهر بعنوان یکی از پتروشیمیهای بزرگ کشور مسئولیت گرفته اند؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
یکی از کارویژه های اصلی پژوهشگران عرصه علوم سیاسی، «اقتصاد سیاسی» است. فراتر از جزئیات تخصصی علم اقتصاد، این اقتصاد سیاسی است که تعیین می کند چه اقتصادی و چه مکتبی اجرا شود؛ این اقتصاد سیاسی است که راهبردهای کلان یک اقتصاد را تعیین می کند.
جریان شناسی اقتصادی، به ما کمک می کند که ریشه و سابقه مکاتب اقتصادی مختلف را شناخته و درباره عملکرد آنان به قضاوت بنشینیم.
این کار شاید از عهده محصلین یا فارغ التحصیلان اقتصاد بر نیاید و بیشتر بر دوش کسانی است که اقتصاد سیاسی می دانند.
مطلبی را درباره دو جریان کلان اقتصادی در ایران بعد از انقلاب، آماده کرده ام؛ برای شما دوستان ارسال می کنم. ان شاءالله مفید و مؤثر باشد.
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
یکی از کارویژه های اصلی پژوهشگران عرصه علوم سیاسی، «اقتصاد سیاسی» است. فراتر از جزئیات تخصصی علم اقت
🔴 دو جریان اقتصادی حاکم بر کشور بعد از انقلاب اسلامی 57
#اقتصاد_سیاسی
🔹از اول انقلاب اسلامی، تقریباً دو جریان فکری بر اقتصاد کشور حاکم شده اند و در سطح کلان، غالباً ایده های اجرایی به یکی از این دو جریان منتسب می شود. هر کدام نقاط قوت و نقاط ضعفی داشته اند اما بطورکلی میتوان نتیجه گرفت که کدامیک بیشتر و بهتر در رفع مشکلات کشور و ثبات اقتصادی موفق تر عمل کرده است. اگرچه جریانات خُرد دیگری نیز وجود داشته و یا حتی جریانات کلانی که فرصت حضور در عرصه اجرا نداشته اند.
🔸صاحب نظران جریان اول را می توان کسانی همچون حسین نمازی(وزیر اقتصاد کابینه دولت شهید رجایی، کابینه شهید باهنر، دوره اول میرحسین موسوی و دوره اول سیدمحمد خاتمی)، محمدناصر شرافت(قائم مقام حسین نمازی در دولت میرحسین موسوی، مشاور وزارت اقتصاد در سالهای 74 تا 76 و قائم مقام وزارت اقتصاد دولت اول خاتمی)، پرویز داوودی(معاون اول دولت اول محمود احمدی نژاد)، مرحوم مرتضی قره باغیان و غیره دانست که دال مشترک این جریان گرایش به اقتصاد اسلامی است.
🔹در مقابل، چهره های متعلق به جریانی که به صراحت خود را لیبرال و نئولیبرال دانسته و بدنبال اجرای آن هستند، عبارتند از: برادران فرهاد و مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسوی غنی نژاد، محمدمهدی بهکیش، حسن درگاهی و غیره. حلقه نیاورانیها دستکم 3 دهه است بر نهادهای مهم اقتصادی چون سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و… سلطه دارند.
🔸ثبات اقتصادی در دوره جنگ تحمیلی(سالهای 59 تا 64)، ثبات نسبی بعد از بحران اقتصاد در دولت هاشمی(74 تا 76)، ثبات اقتصادی در دولت اول خاتمی(سالهای 74 تا 80)، ثبات اقتصادی دولت اول احمدی نژاد (سالهای 84 تا 88) را می توان ثمره حضور نفرات منتسب به جریان اول در مناصب اقتصادی و گلوگاه های مؤثر دولت دانست. اگرچه عوامل مختلفی در این مقاطع تعیین کننده بوده، اما سیاست های اقتصادی این نفرات را می توان محور دلایل دوره های ثبات اقتصادی در کشور دانست.
🔹جریان دوم به صراحت از لیبرالیسم اقتصادی و اقتصاد بازار آزاد و آزادسازی قیمت ها و تئوری «دست نامرئی» آدام اسمیت دفاع می کند، توسعه اقتصادی را مقدم بر عدالت می داند و منتقدین خود را به طرفداری از اقتصاد دولتی و سوسیالیسم متهم می کند. این جریان در عرصه نظر و عمل بر این سیاست ها تأکید دارد: حذف دولت از اقتصاد، کوچک سازی دولت، هدفمندسازی یارانه ها، دلاری سازی اقتصاد، آزادسازی قیمت ها، خصوصی سازی، اجرای دستورات صندوق بین المللی پول و بانک جهانی.
🔸صاحب نظران دیگر اقتصادی کشورمان را شاید بتوان در عرصه نظر و تئوری در یکی از این دو گروه جا داد اما بعضاً حضور سیاسی و مسئولیت اقتصادی نداشته اند.
❇️ این تقسیم بندی کلی است و نگاه کلی از بالا به نظریات اقتصادی و تیم های اقتصادی دولت ها به ما در شرایط جدید حتماً کمک می کند.
❇️ ادامه دارد...
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 دو جریان اقتصادی حاکم بر کشور بعد از انقلاب اسلامی 57 #اقتصاد_سیاسی 🔹از اول انقلاب اسلامی، تقریب
🔴 آیا بحران اقتصادی فعلی، راهحلی ندارد؟
🔻پیش از پاسخ به این سوال، نخست مطلب "شناخت دو جریان اقتصادی حاکم بر کشور بعد از انقلاب اسلامی" را از اینجا مطالعه فرمائید:
https://eitaa.com/modaresian/6420
🔹یکی از مقاطع بحرانی اقتصاد کشور در سالهای دولت اول و دوم مرحوم هاشمی رفسنجانی رخ داده است. سالهای بعد از جنگ تحمیلی و اقدام دولت برای سازندگی پس از جنگ، حضور برخی مؤثرین اقتصادی در دولت و اندیشه های لیبرالی شخص آقای هاشمی، کشور را به ورطه لیبرالیسم کشاند. اندیشه سرمایه داری، بازگشت سرمایه داران سابق به کشور، مانور تجمل مسئولین و رقابت برای اندوختن ثروت در بین آنان، پیوستن ایران به اقتصاد جهانی و هژمونی سرمایه داری، دلاریزه شدن اقتصاد ایران و افزایش بی سابقه نرخ ارز دلار، ورود سرمایه گذاران خارجی برای راه اندازی تولید و اشتغال و همچنین تنش زدایی در سیاست خارجه، مهم ترین مواردی بود که دولت سازندگی به دنبال آنها بود.
🔸تورم ناشی از افزایشِ نرخ ارز به ۴۹ درصد رسید و نتایج حاصل از سیاستهای تعدیل اقتصادی، کشور را دچار شورشهای پراکنده کرد. دولت سازندگی با عمل به دستورات صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در ازای دریافت وام های مختلف، سیاست هایی را اتخاذ کرد که نتیجه آن، تورم افسارگسیخته و افزایش قیمت ها و همچنین افزایش شکاف طبقاتی بود و منجر به شورش هایی در اسلام شهر، قزوین، مشهد، خوزستان، تهران و سایر مناطق شد.
🔹وضعیت بحرانی اقتصاد و شکست سیاست های تعدیل اقتصادی، مسئولین کشور را مجبور به توقف این سیاستها کرد؛ اتخاذ طرح تثبیتِ نرخ ارز، مهم ترین راهبرد این مقطع بود. احمد توکلی در این باره میگوید که مرتضی محمدخان وزیر وقت اقتصاد از دکتر محمدناصر شرافت از اساتید اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی میخواهد معاونش شده و به او در کنترل تورم کمک کند.
🔸محمدناصر شرافت جهرمی که پیش از این بعلت اجرای سیاست های تعدیل اقتصادی، از دولت اول هاشمی کناره گیری کرده بود، با شرط اختیار تام به دولت بازگشت. رئیس جمهور وقت مرحوم هاشمی و سایر مسئولان دولتی، علیرغم اینکه با طرح شرافت جهرمی مخالف بود اما پذیرفتند که بسته اقتصادی وی اجرا شود تا بحران کنترل شود.
🔹محمدناصر شرافت، حسین نمازی و مرتضی قره باغیان راس کمیته استراتژیکی را تشکیل دادند که تا سال ۷۶ سیاست های اقتصادی را زیر نظر داشتند و مشاوره های لازم را به وزیر اقتصاد می دادند. #پرویز_داوودی در این دوره معاونت اقتصادی وزارت دارایی و امور اقتصادی را به عهده گرفت.
🔸توقف سیاستهای تعدیل اقتصادی، اجرای پیمانسپاری ارز 100%، واقعی کردن نرخ ارز و پائین آوردن نرخ دلار از ۷۰۰ تومان به ۳۵۰ تومان، مهمترین اقدامات آنان بود و تورم را از ۴۹ درصد به ۲۳ درصد رساند!
🔹با شروع دولت سیدمحمد خاتمی در سال 76، محمدناصر شرافت بعنوان قائم مقام وزیر اقتصاد به کار خود ادامه داد و یکی از دلایل موفقیتهای دولت اول سیدمحمد خاتمی در ثبات اقتصادی (دولت هفتم) عمل به طرح های پیشنهادی وزارت اقتصاد بود اما در دولت دوم سیدمحمد خاتمی، بعلت اتخاذ سیاست های لیبرالی از دولت کناره گیری کرد.
🔸در دولت اول احمدینژاد(دولت نهم) که جزو سالهای خوب اقتصاد کشور بود، مجدداً مدیریت اقتصادی بدست این طیف، به ریاست پرویز داوودی افتاده بود که وی در جایگاه معاون اولِ دولت نهم ایفای نقش میکرد و مجدداً در دولت دهم(دور دوم احمدینژاد) از مدیریت اقتصاد کنار گذاشته شدند و مرحوم جمشید پژویان نفوذ بیشتری در دولت دوم احمدی نژاد پیدا کرد و در این دوره مجدداً سیاستهای تعدیل اقتصادی و گرانسازی انرژی و رهاسازی قیمتها بازگشتند و نتایج آنرا در دولت دوم احمدینژاد دیدیم.
🔹سیاستهای نئولیبرالی در دولت حسن روحانی با تئوری پردازی #حلقه_نیاوران و #بچه_های_شیکاگو ادامه پیدا کرد و افزایش نرخ ارز در سالهای ۹۶، ۹۷ اقتصاد ایران را مجدداً دچار تورم افسارگسیخته و رکود کرد.
🔸انتظار این بود که دستفرمان اقتصاد در دولت آقای رئیسی تغییر کند و شاهد تغییر آدمها و تغییر سیاستهای کلان اقتصادی باشیم، اما انتخاب محمد مخبر گزینه تحمیلی علی اصغر حجازی، بدون اینکه وی تحصیلات و تخصص مرتبط یا تجربه درخشانی داشته باشد، همه را از اصلاح ناامید کرد.
🔹این تجربه امروز پیشِ پای ماست. رهبر انقلاب در اوایل 1402 در جلساتی تأکید کرده که مسئولان از تجارب گذشته در کنترل و تثبیت ارز استفاده کنند. این مطالبه امروز از دولتی که تنها دوسال از عمرش باقی است وجود دارد که با تغییر تیم اقتصادی و تغییر سیاست های اقتصادی، بیش از این فرصت را از دست ندهد.
#اقتصاد_سیاسی
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 رهبر انقلاب در دیدار با وزیر و مدیران وزارت خارجه کشور: "در سیاست خارجی وقتی میگوییم عزت، یعنی نفی دیپلماسی التماسی. ما در طول این سالها داشتیم مواردی را که دیپلماسی ما، تعبیر درست در قبالش همین تعبیر «التماسی» است، «دیپلماسی التماسی». ممکن است لحنمان هم التماسآمیز نبوده اما باطن قضیه التماس بوده. عزت یعنی نفی اینجور دیپلماسی، نفی چشم دوختن به دست و زبانِ این و آن."
🔹یکی از مصادیق #دیپلماسی_التماسی، مدل التماس کردن دولت سابق به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بود. وقتی اینگونه سستی و التماس را در دستور کار قرار میدادند، دولتهای آنها جریتر میشدند. اما هر وقت ما مقتدرانه حاضر شدیم آنها عقبنشینی کردند و از مواضع و اقداماتشان کوتاه آمدند..
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 روابط دو کشور #ایران و #افغانستان را نمیتوان بر مبنای کلیپهای بلاگرهای مجازی یا فلان افسر درجه چندم، یا توئیت فلان مداح یا فلان سلبریتی تنظیم کرد!
🔹این کار باید بر مبنای عزت، حکمت ومصلحت و با تدبیر شجاعان و عاقلان انجام شود.
🔸البته که نقد و تحلیل سیاسی و علمی جای خود دارد و این حرف به معنای نقد نکردن نیست.
🔹حضور هیئت بلندپایه نظامی ایران در افغانستان در این شرایط تدبیری شجاعانه و عاقلانه است.
#حقابه_هیرمند
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناب #غنی_نژاد میگه من به ملی شدن صنعت نفت انتقاد داشتم از جهت اقتصادی! اما در ادامه ش میگه چون منجر به غرب ستیزی شد! اگر شرکت خارجی حضور می داشت و ما می توانستیم منافع خودمان را تأمین کنیم بهتر بود!
پ.ن:یعنی ما اگر کماکان تحت استعمار آمریکا و انگلیس باشیم ازنظر اینها خیلی خوبه!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 چپهای دهه شصت دم از برابری و #عدالت میزدند، کارشان به لیبرالیسم و منتهی الیه راست رسید؛
🔹برخی دوستان مدعی عدالتخواهی هم با شعار عدالت و برابری شروع کردند و کارشان به #غنی_نژاد تعدیل شده رسید؛ از سر لجاجت با نظام، هم خودشون رو فراموش کردند هم شعارهاشون رو! ای روزگار!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 نقد به #سربازی_اجباری را جدی پیگیر باشیم اما عنوان زیبای #شهادت شایسته این جوانان رعنا و مدافعان امنیت و مرزهاست. خدایشان رحمت کند و به خانوادههایشان صبر دهد.
سربازی اجباری پدیدهای منسوخ و غلط است در کنار نقد به آن، الان باید به تروریستها و حامیان خارجی و داخلی شان حمله کرد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
1_4864448772(1).mp3
10.71M
🔴 موضع صریح آقای #رائفی_پور درباره صندوق های بازنشستگی و اقدام دولت در برکناری #سیدسجاد_پادام از مدیرکلی بیمههای تامین اجتماعی
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 ماجرای قرارداد صوری انتقال فناوری ورق فولادی API با یک شرکت صادرات گوشت!
🔹بعد از انتصاب #امین_ابراهیمی در اواخر سال 97 به مدیرعاملی #فولاد_اکسین_خوزستان، کمتر از یک ماه، قراردادی برای خرید و انتقال تکنولوژی تولید ورق API از طریق یک واسطه گمنام و محل کشور رومانی با ترک تشریفات امضا شد!
🔸بنا شد شرکت Robust Star Group ltd (RSG) ازکشور رومانی بانمایندگی فردی به نام سعید فقیه،جهت دستیابی #فولاد_اکسین به تولید ورق های API به این شرکت خدمات کارشناسی،نظارتی وآموزشی ارائه کند.
مبلغ قرارداد 746688 یورو بوده.(به پول الان بیش از 40میلیارد تومان). بخشی از آن هم پرداخت شد.
🔹اما بعد معلوم شد شرکت مذکور در رومانی، در حوزه ی صادرات گوشت دام فعالیت میکند و پس از افشاگری، دست به تغییراتی در نام و عنوان و مشخصات خود زد! با ورود برخی دستگاههای نظارتی، قرارداد تعلیق و مابقی پرداخت ها متوقف شد!
اما ماجرا چه بود و چرا این قرارداد و به نفع چه کسی امضا شد؟
🔸در ادامه بررسی ها نشان میدهد قرارداد دیگری با بیش از این مبلغ، بین فولاد مبارکه اصفهان با همین شرکت کذایی هم منعقد شده بود. برخی منابع هم میگویند واسط انعقاد این قراردادها فردی بود به نام #علی_احمدیان؛ دوست، رفیق و مشاور وزیر وقت کار وقت دولت روحانی(جناب محمد شریعتمداری).
🔹علی احمدیان، بازنشسته وزارت اطلاعات، مدیرکل یک دوره اداره کل اطلاعات کرمان؛ در دولت روحانی وارد صنعت شد. درکنار محمد شریعتمداری وزیر صمت بود و بعد از اینکه شریعتمداری به وزارت کار رفت به همراه او به وزارت کار رفت. مدتی رئیس هیئت مدیره ذوب آهن و عضو هیئت مدیره فولاد مبارکه شد.
🔸احمدیان بیشترین نقش را در عزل ونصبهای ذیل وزارت کار باهماهنگی شریعتمداری داشته و بارها دررسانهها مورد اعتراض قرار گرفته بود.
🔹از آنجایی که بیشترین نقش را درانتصاب #امین_ابراهیمی به مدیرعاملی فولاد اکسین داشته، این گمانه وجود دارد که قرارداد مذکور در این راستای همکاری با او بوده! وگرنه درحالیکه ابراهیمی هنوز کمترین اطلاعی از اوضاع و توانایی های اکسین و خط تولید آن نداشت، چرا این قرارداد انجام شد؟
🔸از طرفی، اساساً فولاد اکسین نیازی به انتقال این فناوری نداشته؛ چرا که از سالها قبل این فناوری در کشور بدست آمده بود وبصورت محدود در شرکت مورد استفاده قرار میگرفت.
🔹اگرچه این قرارداد متوقف شد و ظاهراً برخی هم بازداشت شدند اما سوالات و ابهامات جدی درباره نقش امین ابراهیمی بعنوان مدیرعامل وقت اکسین در این قرارداد صوری وجود دارد که باید دستگاه های نظارتی پاسخ قانع کننده ای داشته یا از وی پیگیری نمایند. چرا درباره نقش او حرفی زده نمیشود؟
🔸چرا ابراهیمی بعد از این ماجرا باید در یک شرکت بزرگ دیگر ((مدیرعامل #فولاد_خوزستان)) منصوب شود؟ باید پاسخگو باشند چرا شرکت فعال در صادرات فرآوردههای گوشت را متخصص تولید ورق فولادی API جا زدند؟ چرا قرارداد صوری منعقد کردند؟ چرا مدیر حقوقی وقت اکسین را بعلت مخالفت با این قرارداد عزل کردند؟ چرا بدون هیچگونه استعلام و بصورت ترک تشریفات، قرارداد بسته شده؟
🔹امیدواریم مسئولین مربوطه در این زمینه شفاف سازی کرده و پاسخ دهند آیا ابراهیمی دراین قضیه مقصر و عامل بوده یا خیر؟ اگر مقصر بوده چرا مجدداً در فولاد خوزستان از وی استفاده کردهاند و هنوز هم مسئولیت دارد؟
🔸و پاسخ دهند نقش علی احمدیان در این قرارداد چه بوده و چه برخوردی با وی شده است؟ و چرا باید فردی بازنشسته از دستگاه امنیتی بتواند بدین گونه در صنایع و شرکتهای فولادی مجدداً به کارگیری شود؟ بعد از چندسال، الان کجاست؟
🔻امیدواریم این سوالات و ابهامات بصورت شفاف پاسخ داده شود.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3