💠 مقتدر ستّار
🔹 یك وقت است كه خدا نمی خواهد پرده كسی دریده بشود. در #دعای_كمیل ما چه می خوانیم؟ خب خدا اصلاً بعضی از ملائكه را فرستاده و مأمور كرده كه اعمال ما را ببینند و یادداشت كنند، اصلاً كارشان همین است: ﴿إِنَّ عَلَیكُمْ لَحَافِظِینَ ٭ كِرَاماً كَاتِبِینَ﴾؛ اما گاهی خدا برای اینكه آبروی ما را حفظ بكند اجازه نمی دهد آنها ببینند!
🔹 در دعای «كمیل» می خوانیم خدایا! «وَ جَعَلْتَهُمْ شُهُوداً عَلَىَّ مَعَ جَوارِحى» اما «وَ كُنْتَ اَنْتَ الرَّقیبَ عَلَىَّ مِنْ وَراَّئِهِمْ وَالشّاهِدَ لِما خَفِىَ عَنْهُمْ وَ بِرَحْمَتِكَ اَخْفَیتَهُ وَ بِفَضْلِكَ سَتَرْتَهُ»؛ خدایا! اصلاً اینها را فرستادی که مواظب ما باشند ولی گاهی اجازه نمی دهی آنها ببینند تا یادداشت كنند، برای اینكه آبروی ما نزد آنها نرود! تو چنین خدایی هستی، ما با تو كار داریم.
🔹 ذات مقدّس پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) به خدای سبحان عرض كرد كه خدایا اعمال امّت مرا به من واگذار كن تا به اجازه شما و از طرف شما حسابرس اینها باشم كه امّت من در حضور دیگران خجل نشوند، خداوند فرمود آنها حسابشان با من است، من برای اینكه آبروی آنها محفوظ باشد حتی اجازه نمی دهم تو ببینی! بعضی ها هستند كه با من كار دارند، من مستقیماً حسابرسی آنها را بر عهده دارم؛ آنها كسانی هستند كه #آبروی_هیچ_كس_را_نبردند، حالا اگر غفلتی كردند من هم نمی خواهم آبرویشان برود، حتی نزد تو! اینها در تمام مدّت سعی كردند آبروی دیگران را حفظ بكنند، حالا یك بار غفلتی كردند، حساب اینها را من خودم به عهده می گیرم كه حتی توی پیغمبر هم نبینی كه نزد تو خجالت بكشند؛ این خداست!
🔹 خب اگر اینها [پیامبر اکرم و امامان معصوم (علیهم السلام)] شاهدند، این چنین نیست كه شهید بالذّات باشند؛ این ﴿مَا كُنتَ﴾ اشاره به همین بود. آنكه در سوره مباركه «آلعمران» بود این بود كه ﴿لَیسَ لَكَ مِنَ الْأَمْرِ شَیءٌ﴾؛ درست است كه ما همه این چیزها را به توی پیامبر دادیم اما بالذّات كه برای تو نیست، تو مخلوقی، اگر دادیم می دانی و اگر ندادیم نمی دانی، ما بعضی از موارد را به تو هم نمی گوییم؛ این خداست!
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه قصص جلسه 28
تاریخ: 1391/08/10
🆔 @moflehoon
💠 گوهر الهی
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: درباره خصوص انسان فرمود من به او بینش خوبی دادم، گرایش خوبی دادم ... باید انتخاب بکند خوب را و بد را انتخاب نکند!
یک لوح نانوشته ای به انسان ندادم، نگفتم که تو بنویس. من لوح زرّین نوشته ای به او دادم. او در درونش در بخش #بینش و #دانش علوم فراوانی دارد.
در درونش به عنوان #گرایش و #خواهش بخش های فراوانی دارد. چه می داند، چه می خواهد همه را به او گفتم؛ منتها او باید تلاش و کوشش بکند حریم دل را،
پاسبان حرم دل شدهام شب همه شب ٭٭٭ تا در این پرده جز اندیشه او نگذارم
🔸 انسان به این فکر باشد که درون او را سارق سرقت نکند. انسان به فکر اثاث منزل هست؛ ولی به فکر اثاث الهی نیست که در درون او چه گوهری هست و خدا چه گوهرهایی به او داد... .
#آیت_الله_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1398/04/27
🆔 @moflehoon
انسان شناسی ۲۷۴ - استاد شجاعی، استاد عالی .mp3
10.96M
🔊 #صوتی سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۲۷۴
👤 استاد #شجاعی
❌ خدا هوای منو داره،
لازم نیست زیاد خودمو به زحمت بندازم!
❌ خدا روزیش رو میرسونه،
من خیلی لازم نیست براش بدوئم!
❌ هر چی بیخیالتر باشی،
زندگیت راحتتر میگذره!
⁉️ شما هم اینجوری فکر میکنید؟
🆔 @moflehoon
💠 مفاتیح الحیات
#شماره800
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
11. سالمندان
پاداش بزرگداشت پیران
... امام صادق (ع) فرمود: سه گروه اند كه حقّشان را جز منافقان شناخته شده نادیده نمی گیرند: ریش سفید مسلمان، حافظ قرآن و پیشوای دادگر. [1]
[1]. ثَلاثَةٌ لا یجْهَلُ حَقَّهُمْ إِلاَّ مُنَافِقٌ مَعْرُوفٌ بِالنِّفَاقِ: ذُو الشَّیبَةِ فِى الإِسْلامِ وَ حَامِلُ الْقُرْآنِ وَ الإِمَامُ الْعَادِلُ (الكافى، ج2، ص658).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 401
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @moflehoon
فلسفه حجاب - خلاصه قسمت اول - رادیو سایهبان.mp3
2.64M
🔰 فلسفه حجاب
خلاصه قسمت اول
حکمت اصلی حجاب چیست؟
زیبایی انتزاعی است یا واقعی؟
نقش حجاب در حفظ خانواده
#نسخه_صوتی
#بازنشر
🔻اگه بنظرت برای دیگران هم مفیده، براشون بفرست🔻
🆔 @moflehoon
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 هزینه کردن های بی ثمر؛ در این آیا خداوند با ذکر مثالی، درباره نتیجه هزینه هایی که در راه غیرخدا ( و به ویژه مقابله با دین) می شود، سخن می گوید. قرآن هزینه کردهای كردن كفار را به باد شديد و سوزان و يا فوق العاده سرد و خشك كنندهاى تشبيه نموده كه به كشت و زرعى بوزد و آن را خشك كند. اين تشبيه در حقيقت در ميان دو چيز است يكى تشبيه هزینه کردهای کافران به کشت بى موقع و در غير محل مناسب، و ديگرى تشبيه انگيزه هاى هزینه کرد به بادهاى سرد و سوزان که به جای بارور کردن کشت، نابودی آن را شدت می بخشد. کنایه از اینکه هر مالی که در راه غیر خدا و بدون انگیزه الهی هزینه شود، فقط نابود می شود و هیچ دستاورد ماندگاری برای انسان نخواهد داشت.
🔷 آیه روز:
مَثَلُ مَا يُنْفِقُونَ فِي هَذِهِ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَثَلِ رِيحٍ فِيهَا صِرٌّ أَصَابَتْ حَرْثَ قَوْمٍ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ فَأَهْلَكَتْهُ وَ مَا ظَلَمَهُمُ اللَّهُ وَ لَكِنْ أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (آل عمران / آیه 117)
🔶 ترجمه:
آنچه آنها در اين زندگي دنيا انفاق ميكنند همانند باد سوزاني است كه به زراعت قومي كه بر خود ستم كرده اند (و در غير محل يا وقت مناسب كشت نموده اند) بوزد و آن را نابود سازد، خدا به آنها ستم نكرده بلكه آنها خودشان ستم به - خويشتن كرده اند.
📅 چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲
#سیاست ، #اجتماعی ، #سیاست_خارجی ،
🌼#هر_روز_یک_آیه🌼
🆔 @moflehoon
دعای عهد - سیدحجت بحرالعلومی.mp3
8.45M
📝 صدا ڪردنت سخت نیست
من سختش ڪردہ ام
ادْعوُكَ ياسَيدي بِلِسان قَدْ اَخْرَسَه ذَنْبُه
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
سرعت مناسب برای قرائت روزانه
🆔 @moflehoon
💠 امنیت آبرو
🔹 فرمود: ﴿إِنَّ الَّذِینَ جَاؤُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِنكُمْ﴾؛ یك نفر این توطئه را راه نینداخت؛ ولی بدانید این یك #آزمون_الهی است، این خیر است، زیرا وضع نفاق و منافق روشن می شود و آنها رسوا خواهند شد، طهارت همسران پیغمبر مشخص می شود، حدّ الهی نسبت به قاذفین جاری می شود و شما نفاق و منافق را می شناسید كه نفاق یعنی چه و منافقان چه گروهی اند و تا كجا حاضرند هتّاكی كنند: ﴿لاَ تَحْسَبُوهُ شَرّاً لَّكُم بَلْ هُوَ خَیرٌ لَّكُمْ﴾، همان ﴿عَسَی أَن تَكْرَهُوا شَیئاً وَهُوَ خَیرٌ لَكُمْ﴾ است؛ مبادا شما این را شرّ تلقّی كنید، برای شما خیر است.
🔹 آن گاه فضای اجتماع را در ضمن این آیات مشخص می كند كه جامعه اسلامی نه تنها امنیت نظامی و مالی، [بلكه] #امنیت_حیثیتی هم می خواهد یعنی همه باید آبروی یكدیگر را حفظ بكنند، چیزی را كه شنیدند فوراً منتشر نكنند و چیزی را كه شنیدند، تا می توانند #كتمان كنند و #اصلاح كنند تا امنیت حیثیت و آبروی مردم در جامعه محفوظ بماند.
🔹 كارِ خدا را به خدا واگذار كنیم، دیر هم نشده است، ﴿إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ﴾، آتش جهنّم هم منتظر تبهكاران است؛ ولی در دنیا كه زندگی می كنید،
با خیال جمع و آبروی حفظ شده زندگی كنید؛ محكمه ای هست، هیچ چیزی هم فوت نمی شود
روزی هست كه بر خدا چیزی مخفی نخواهد بود، چه اینكه امروز هم مخفی نیست!
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه نور جلسه 7
تاریخ: 1390/07/28
🆔 @moflehoon
انسان شناسی ۲۷۵ - استاد شجاعی، آیتالله حائریشیرازی.mp3
11.92M
🔊 #صوتی سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۲۷۵
👤 استاد #شجاعی
🔸 بعضیا اصلاً مسلمان نیستند،
دیندار نیستند، اما آدمای خوبیاند!
🔸 بعضیا هم مسلمون و دیندارند،
اما خیلی بداخلاق و ناامنند!
🔰 این دو تا رو چجوری کنار هم توجیه میکنید؟
🆔 @moflehoon
💠 مفاتیح الحیات
#شماره801
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
11. سالمندان
كیفر اهانت به مؤمن سپیده موی
امام صادق (علیه السلام) فرمود: هركس مؤمن ریش سفیدی را سبك شمارد خدا كسی را به سوی او می فرستد تا پیش از مردنش وی را سبك كند. [1]
[1]. ... مَنِ اسْتَخَفَّ بِمُؤْمِنٍ ذِى شَیبَةٍ أَرْسَلَ اللَّهُ إِلَیهِ مَنْ یسْتَخِفُّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ (الكافى، ج2، ص658).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 401
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @moflehoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محسنیه، سنت یا بدعت؟ لطفا این کلیپ مهم را انتشار دهید...
👤 #کلیپ تلنگریِ «محسنیه؛ سنت یا بدعت» با سخنرانی حجتالاسلام #حسن_آبادی تقدیم نگاهتان
🆔 @moflehoon
دعای عهد - سید حجت بحرالعلومی.mp3
8.21M
📝 شایدها را دور بزنیم، کاش این جمعه بیاید... 💔
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
سرعت مناسب برای قرائت روزانه
🆔 @moflehoon
انسان شناسی ۲۷۷ - استاد شجاعی، استاد فرحزاد، دکتر رفیعی .mp3
12.46M
🔊 #صوتی سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۲۷۷
👤 استاد #شجاعی
🔅 چرا بعضیا اینقدر در مسیر هدفشون، باانگیزه، سریع، پرتلاش، خوشفکر و منظمند،
ولی من؛
ـ یاحال و حوصلهی شروعشو ندارم،
ـ یا وسط راه، بیخیالش میشم،
ـ یا کلاً همش میزنم جاده خاکی.
علّت چیه من اینجوریام؟
🆔 @moflehoon
اگر بدانیم دنیا دائم در حرکت و تغییر هست، پس باید به یک واحدی تکیه کند / اگر کسی پیوندش با خدا ثابت است، عنایت الهی هم نسبت به او ثابت است
🔹 امیرالمومنین در کلمه دیگری بیان می دارند که وضع دنیا این است که «إِذَا أَقْبَلَتِ الدُّنْیا عَلَى أَحَدٍ أَعَارَتْهُ مَحَاسِنَ غَیرِهِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ عَنْهُ سَلَبَتْهُ مَحَاسِنَ نَفْسِه»؛
وضع دنیا و مردم دنیا این است که اگر دنیا به کسی رو کرد خیلی از فضائل و برکاتی که مال دیگران است بنام او ثبت می کنند و اگر دنیا از کسی رو برگرداند فضائل او را هم به نام دیگران می نویسند با اینکه این فضیلت ها را ندارد... .
#آیت_الله_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
🆔 @moflehoon
اگر بدانیم دنیا دائم در حرکت و تغییر هست، پس باید به یک واحدی تکیه کند / اگر کسی پیوندش با خدا ثابت است، عنایت الهی هم نسبت به او ثابت است
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی این هفته نیز طبق روال پنجشنبه ها برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه، به شرح حکمت 115 نهج البلاغه پرداختند.
معظم له بیان داشتند: سید رضی(رضوان الله تعالی علیه) در حکمت 115 نهج البلاغه نقل میکند که «وَ قِیلَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع كَیفَ نَجِدُكَ یا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ» از وجود مبارک حضرت سؤال شد ما چگونه شما را می یابیم؟ «قَالَ كَیفَ یكُونُ حَالُ مَنْ یفْنَى بِبَقَائِهِ وَ یسْقُمُ بِصِحَّتِهِ وَ یؤْتَى مِنْ مَأْمَنِه»؛ ظاهراً سائل عبدالله بن جعفر است که سؤال می کند ما چگونه شما را بیابیم تا از سنت و سیرت شما، خود و جامعه را اصلاح کنیم، وضع اخلاقی ما نسبت به خودمان و جامعه حل بشود؟ وجود حضرت امیر(سلام الله علیه) در جواب عبدالله بن جعفر فرمود: کسی که در حینی که باقی است و زندگی اش را ادامه می دهد، دارد از بین می رود و در حالی که صحیح است بیمار می شود و در حالی که احساس امنیت می کند آسیب می بیند، حالش چگونه باید باشد؟!
🔹 ایشان در توضیح این جملات بیان داشتند: بهشت عالمی ثابت و دار البقاء است، انسان در بهشت، ثابت است چون بهشت جای دگرگونی نیست اما این دنیا، جهان حرکت است، هم انسان در درون و بیرون متحرک است و یکسان نیست، هم جهان خارج مرتّباً در سیلان و حرکت است و هم پیوند این دو متحرّک، متحرّک است، این گونه نیست که رابطه انسان با جهان یا رابطه جهان با انسان همیشه یکسان باشد. چون خود جهان در تغییر است، یک؛ چون خود انسان در تغییر است، دو؛ این دو تا متغیر چون حرکت های اینها یکسان نیست الا و لابد برخورد اینها هم متغیر است، این سه.
🔹 معظم له ادامه دادند: ما با سه حرکت متغیر روبرو هستیم همان حرکتی که در درون انسان، انسان کودک را بالغ و رشید می کند، همان حرکت است که فرتوت و فرسوده می کند و به دیار مرگ می برد. همین دنیایی که بالنده است و بهاری دارد، پاییز و زمستانی هم دارد سرد و گرمی هم دارد. فرمود ما یک مثلثی داریم که هر سه ضلعش در دگرگونی است. بنابراین شما چه توقعی دارید که ما همیشه سالم باشیم؟ چون از همان راهی که سلامت پیدا می شود بیماری هم یافت می شود و از همان راهی که حیات پیدا می شود مرگ پیدا می شود. همان راهی که امنیت پیدا می شود ناامنی پیدا می شود!
🔹 آیت الله العظمی جوادی آملی اظهار داشتند: اینگونه از بیانات نورانی را گاهی حضرت در جواب سؤال افراد بیان داشته اند و گاهی خود حضرت امیر بدون اینکه کسی از او بپرسد دنیا را تعریف می کند می گوید شما اصلاً نمی دانید کجا می روید: «نَفَسُ الْمَرْءِ خُطَاهُ إِلَى أَجَلِه»، هر نفسی که می کشید یک قدم به قبر نزدیک می شوید. نه آینده را می دانید نه این قدمها را بررسی می کنید. اگر کسی اهل حساب باشد این فرورفتن و فرو آمدن نفس را های و هوی الهی میداند. از طرفی دیگر وضع دنیا را بخواهید حساب بکنید اینطور نیست که وضع دنیا یک وضع حکیمانه باشد، دنیا جای آزمون است.
🔹 ایشان اظهار داشتند: امیرالمومنین در کلمه دیگری بیان می دارند که وضع دنیا این است که «إِذَا أَقْبَلَتِ الدُّنْیا عَلَى أَحَدٍ أَعَارَتْهُ مَحَاسِنَ غَیرِهِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ عَنْهُ سَلَبَتْهُ مَحَاسِنَ نَفْسِه» وضع دنیا و مردم دنیا این است که اگر دنیا به کسی رو کرد خیلی از فضائل و برکاتی که مال دیگران است بنام او ثبت می کنند و اگر دنیا از کسی رو برگرداند فضائل او را هم به نام دیگران می نویسند با اینکه این فضیلت ها را ندارد.
🔹 ایشان سپس ادامه دادند: اگر دنیای طبیعی را بشناسی که حرکتهای گوناگونی دارد، این سه ضلع مثلث دائماً در تغییر است، دنیا یک ضلع، انسان در درون و بیرون یک ضلع دیگر، رابطه جهان و انسان ضلع سوم، هر سه ضلع در تغییر و دگرگونی است هیچ چاره نیست که انسان به یک واحدی تکیه کند. این است که
اگر کسی موحد بود هم پیوندش با خدا ثابت است هم عنایت الهی نسبت به او ثابت است
هم این دو تا پیوندها در ثبات برقرار دارد این ﴿فَرَوْحٌ وَ رَیحانٌ وَ جَنَّةُ نَعیمٍ﴾ دائماً راحت است. لذت زندگی را فقط مردان الهی چشیدند و می چشند، راحت اند، هیچ نگرانی که چه خواهد شد و چه می شود، چه کسی می آید و چه کسی می رود، ندارند.
🔹 معظم له بیان داشتند: عده ای از بزرگان طرزی زندگی کردند که در تمام مدت عمر ای کاش نگفتند، چون می دانستند که همه با نظم اداره می شود. #عبد_رحمان بودند اما دیگران با سه ضلع سیال روبرو هستند لذا همیشه در زحمت هستند و نگرانی های درونی دارند.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1402/06/30
🆔 @moflehoon
💠 مفاتیح الحیات
#شماره803
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
12. یتیمان
یتیمان
... در روایات نیز معارف و رهنمودهای فراوانی درباره یتیمان آمده است كه در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود.
یتیم نوازی
رسول خدا (ص) فرمود: خدا بر نیكی به یتیمان به سبب جدایی آنان از پدرانشان ترغیب فرمود، پس هركس از آنان حفاظت کند خدا از وی حفاظت میکند. [1] امیرموٴمنان (ع) هم فرمود: خدا را، خدا را درباره یتیمان در نظر داشته باشید تا مبادا دهانشان از غذن محروم شود و در حضور شما تباه شوند. [2]
[1]. ... حَثَّ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَی بِرِّ الْیتَامَی لإنْقِطَاعِهِمْ عَنْ آبَائِهِمْ، فَمَنْ صَانَهُمْ صَانَهُ اللَّه (التفسیر المنسوب إلی الامام العسكری A، ص338؛ بحار الانوار، ج72، ص12).
[2]. اللَّهَ اللَّهَ فِى الأَیتَامِ! فَلا تُغِبُّوا أَفْوَاهَهُمْ وَ لا یضِیعُوا بِحَضْرَتِكُمْ (الكافى، ج7، ص51).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 402
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @moflehoon