کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
● آيات 18 - 10، سوره آل عمران، قسمت اول، بخش اول إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا لَن تُغْنىَ عَنْهُمْ أ
● آيات 18 - 10، سوره آل عمران، قسمت اول ، بخش اول
● بیان آیات
در سابق گفتيم : مسلمانان در روزهائى كه اين سوره نازل مى شد، مبتلا به توطئه گرى هاى منافقينى بودند كه در داخل جماعتشان رخنه كرده ب ودند، يك عده ساده لوح هم وجود داشتند كه آنچه را منافقين و يا دشمنان اسلام به منظور واژگونه كردن امور و تباه ساختن دعوت اسلام شايع مى كردند باور نموده و دچار وسوسه مى شدند.
اين گرفتاريهاى مسلمين از داخل بود، گرفتاريهائى هم از خارج داشتند، و آن اين بود كه همه دنيا كه يا مشرك بودند، و يا يهود، و يا نصارا، عليه دعوت اسلام قيام كرده بودند و
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 138
براى خاموش كردن نور دين ، و ابطال دعوت مسلمين ، و بى اثر كردن تلاشهاى آنان دست به دست هم داده ، به هر وسيله ممكن (قلما و قدما) تمسك مى كردند، و گفتيم كه غرض اين سوره دعوت مسلمين است به توحيد كلمه ، و صبر، و ثبات ، تا از اين راه امورشان اصلاح شود، و فسادهائى كه در داخل اجتماعشان هست ، و هجوم هايى كه از خارج به ايشان مى شود، رفع گردد.
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🍀میلاد مسعود ولی الله الاعظم، حضرت شاهزاده علی بن الحسین الاکبر علیهماالسلام مبارک و فرخنده باد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀حضرت علی اکبر علیه السّلام این جوان برومند، عارف، مستغرق در بحر الوهیت که گوشه هایی را کرارا در مورد شخصیت بزرگوارشان اشاره کردیم در روز یازدهم ماه شعبان به دنیا آمدند.
🍀در یکی از زیارت های حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام وقتی که به زیارت حضرت علی اکبر می رسیم می بینیم آنجا بر عصمت حضرت علی اکبر علیه السلام تصریح شده، می گوید خدا او را از اهل بیتی قرار داد که◇«اذهب الله عنهم الرّجس و طهّرهم تطهیرا»◇ حضرت علی اکبر علیه السلام به مقام عصمت نائل بود.
🍀در آن جمله ای که حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در مورد او فرمودند نیز به مقام والای حضرت اشاره می شود. وقتی علی اکبر برای آخرین وداع به خیمه ها رفت و از اهل خیام خداحافظی کرد، دختر بچه های سه چهار ساله آمدند راه را بر #حضرت_علی_اکبر بستند، دست به دست هم دادند، زنجیره ای درست کردند تا جلوی علی اکبر را بگیرند و نگذارند که به میدان برود. حضرت علی اکبر متحیر مانده بودند که چه کنند. از یک طرف با همۀ وجود شائق لقاء و دیدار حقّ متعال و شائق رفتن به میدان جانبازی در راه اباعبدالله بود، از طرف دیگر هم نمی خواست دل این دختر بچه های کوچکی که داغ یتیمی بر دل آنها و بر چهرۀ آنها نشسته را بشکند. لذا حالت اضطرار پیدا کردند. وقتی اباعبدالله الحسین علیه السلام از دور این حالت حضرت علی اکبر را مشاهده کردند به این دختر بچه ها خطاب کردند:
◇«دعینهوا، فانّه ممسوسٌ بذات الله»◇
🍀او را رها کنید، راه را بر او بگشایید، بگذارید علی اکبر بیاید و به میدان برود، چراکه علی اکبر ممسوس به ذات الله است. این تعبیری است که در روایات فقط در مورد خود حضرت امیرالمومنین علیه السلام آمده! خیلی مقام بلندی است!
🍀به هر حال میلاد حضرت علی اکبر علیه السّلام در روز یازدهم شعبان سال ۳۳ هجری قمری ثبت شده است. میلاد این فرزند برومند اباعبدالله الحسین علیه السلام را به محضر حضرت بقیة الله الاعظم و همۀ ارادتمندان اباعبدالله الحسین علیه السلام و همۀ عاشقان حضرت علی اکبر علیه السلام تهنیت عرض می کنم.
□○استاد مهدی طيب _ جلسه ۱۶ تیر۹۰○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله فرمود: «إِنَّهُ لَيُغَانُ عَلَي قَلْبِي وَ إِنِّي لَأَسْتَغْفِرُ اللَّهَ فِي كُلِّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً» قلب مرا غباری میگیرد و من هر روز هفتاد مرتبه استغفار میکنم. توجه به اسماء و صفات الهی برای پیامبر غبار بود. ازالهی زوائد کنایه از زدودن غبار اسماء الله است. تلبس به اسماء و صفات حسنای الهی برای پیامبران و اولیاء کمال است اما رسول اکرم صلی الله علیه و آله میفرمود توجه به اسماء الله باعث مه آلودگی و لیغان دل من میشود. وقتی که حضرت #علی_اکبر علیه السلام فرمود «يَا أَبَتِ الْعَطَشُ قَدْ قَتَلَنِي» این عطش، عطش بیحدی بود؛ یعنی من نیز میخواهم از حجاب اسماء بگذرم...
🍀کتاب #مصارع_عشاق، ص ۸۰🍀
#ح_م
#آیت_الله_جوادی_آملی
▪️در بسياری از ماها اين آلودگی هست كه می گوییم «لو لا فلان لهلكتُ» يا اول خدا دوم #فلان_شخص اين شرك خفیّ است.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#آیت_الله_جوادی_آملی
▪️رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود عقل را عقل گفتند برای اينكه زانوهای شتر جموح و چموش شهوت و غضب و وهم و خيال را عقال می کند. اگر آدم عادت بكند هر حرفی را بزند و هر حرفی را بشنود ديگر در نماز #حضور_قلب ندارد، همه اين خاطرات جمع می شود تا يك وقت حمله بكنند و آن حالت #نماز است.
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️در بيان نورانی امام سجاد است كه اَنَ الرَّاحِلَ اِلَيْكَ قَريبُ الْمَسافَةِ، اگر كسی بخواهد به طرف خدا برود، راه باز و نزديک است. تنها چيزی که قفل اين در است #گناه ماست.
#آیت_الله_جوادی_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️منجیباوری در مذاهب و مسالک معنوی غیرآسمانی◾️ ▪️در مذاهب متعدّد هندی که کتابهای مقدّسشان منشأ آس
◾️منجیباوری در ادیان آسمانی قبل از اسلام◾️
▪️بشارت ظهور یک منجی که تمام رنجها و سختیها را از بین ببرد و جهان را از عدل و داد سرشار کند، مختصّ اسلام و کتاب آسمانی قرآن نیست. ادیان آسمانی دیگر نیز از ظهور یک منجی برای برپاداشتن قسط و داد خبر دادهاند. اعتقاد به یک نجاتبخش در پایان تاریخ در همهی ادیان آسمانی وجود دارد.
▪️در کتابهای ادیان بزرگ الهی مثل تورات و انجیل و نیز کتب و رسالات ملحق به آنها، در عین تغییراتی که دست بشر در آنها ایجاد کرده، هنوز نشانههای اعتقاد به منجی آخرالزّمان آشکار است.
▪️در اندیشهی الهی و در حوزهی باورها و اعتقادات ادیان آسمانی، بعد از اصل وجود خدای متعال و باور به معاد و جهانِ پس از مرگ و اعتقاد به نبوّت و نیاز انسان به پیامبران آسمانی، مسألهی باور به منجی آخرالزّمان به عنوان چهارمین اصل، مورد اتّفاق است.
▪️همان طور که هیچ دین آسمانی بدون آموزههای خداشناسی وجود ندارد؛ هیچ آیین الهییی بدون سخن گفتن از معاد مطرح نیست و هیچ مکتب آسمانییی بدون بحث نبوّت وجود ندارد؛ هیچیک از ادیان الهی را که امروز در جهان پیروانی دارند نمیتوان یافت که باور به مسئلهی منجی آخرالزّمان در آن مطرح نباشد.
▪️بین ادیان آسمانی گر چه در سایر اعتقادات ممکن است اختلاف وجود داشته باشد؛ امّا در این چهار اصل که اشاره شد، اتّفاق نظر وجود دارد.
▪️همهی ادیان رایج در بین بشر امروز که ریشهی آسمانی دارند؛ ولو در گذر زمان از یک سو دست تحریف متون مقدّس آنها را از اصالت و خلوص خود خارج کرده باشد و از سوی دیگر رشد ظرفیت درک معارف در بشر و رشد ظرفیت انسان در زمینهی التزامِ به قواعد، انسانها را نیازمندِ دین کاملتری کرده باشد و لذا پس از آنها، دین و کتاب آسمانی دیگری آمده باشد؛ علیرغم این دو نکته؛ بحث منجی آخرالزّمان همراه بحثهای توحید، معاد و نبوّت، در متون مقدّس آن ادیان با صراحت و روشنی به چشم میخورد.
▪️به چند نمونه از این موارد اشاره میکنیم تا روشن شود از منجی آخرالزّمان چه تصوّری در ادیان دیگر وجود دارد و این تصوّر تا چه اندازه بر عقائد اسلامی منطبق است...
ادامه دارد....
◾️جانِ جهان
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
#منجیباوری - ۴
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️حکیمی از محلّی عبور میکرد که استخوانهای جمجمهی سر زیادی در آن بود. به نوکرش گفت: یکی از آنها را بردار و ریگی در داخل سوراخ گوشش بینداز. سوراخ گوش مسدود بود و سنگ داخل نشد. به او گفت: این به درد نمیخورد، بینداز و جمجمهی دیگری بردار و در گوشش ریگی بینداز. ریگ از یک سوراخ داخل شد و از سوراخ گوش دیگر بیرون افتاد. به نوکرش گفت: این هم به درد نمیخورد، بینداز و یک جمجمهی دیگر بردار و در گوشش ریگی بینداز. ریگ از سوراخ گوش داخل شد و بیرون نیامد. حکیم گفت: این به درد میخورد. آن را بردار ببریم. اشخاص هم در برابر سخنان حکمت آمیز به همین سه دسته تقسیم میشوند و تنها گروه سوم به درد میخورند.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️نماز روزهای پنجشنبه ماه شعبان◾️
▪️در هر پنجشنبۀ ماه شعبان دو ركعت نماز بجا آورد، در هر ركعت:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحید» صد مرتبه
#و_بعد_از_سلام_نماز:
▪️صد مرتبه صلوات بفرستد
▪️تا حق تعالى هر حاجتى كه در امر دين و دنيا دارد، روا كند.
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀یازدهم شعبان میلاد حضرت علی اکبر علیه السّلام و روز جوان🍀
🍀چقدر شایسته و زیباست كه این روز را روز جوان نام نهادهاند. اميدواریم حضرت علی اكبر الگویی براى همه باشند، هم كسانی كه از نظر سنی جوان هستند و هم كسانی كه دل و روحشان جوان است.
🍀اهل دل، هرگز پير نمیشوند. شاید پيكرشان فرسوده، موهایشان سفيد و قدّشان خميده شود، امّا این به معنى پير شدن نيست و طراوت و شادابى جوانی هميشه در روح و جان آنهاست.
🍀میلاد دردانه ات مبارک ای سرفراز به نی نشسته🍀
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
● آيات 18 - 10، سوره آل عمران، قسمت اول ، بخش اول ● بیان آیات در سابق گفتيم : مسلمانان در روزهائ
آیات 18-10، آل عمران ، قسمت اول
بخش دوم
⚫️ آهنگ و غرض کلی این آیات و ارتباط آنها با آیات قبل
آیات قبل ، از آنجا که فرمود: (( هو الذی آنرا علیک الکتاب ان اللّه لا يخلف الميعاد)) اشاره اى بود به منافقين ، و آنهائى كه دلهايشان مبتلا به زيغ و انحراف بود، و مسلمانان را دعوت مى كرد به اينكه در آنچه از معارف دينى درك كرده اند ثبات قدم به خرج دهند.
و در آنچه هم درك نكرده اند و بر ايشان مشتبه است ايمان و تسليم داشته باشند، هر چند كه كنه و حقيقت آن را نفهميده باشند، و خاطر نشان مى ساخت كه هر فتنه اى گريبان مسلمين را بگيرد و نظام سعادتشان را مختل سازد از ناحيه پيروى متشابهات ، و تأويل كردن آيات خدا است ، كه اگر چنين كنند دينى كه براى هدايت آنان نازل شده ، همان دين ، وسيله ضلالت و بدبختيشان مى شود، و اجتماعشان مبدل به افتراق شده و نظامشان مختل مى گردد.
و اما در اين آيات به بيان حال مشركين و كفار پرداخته و مى فرمايد: بزودى شكست خواهند خورد و نمى توانند خداى را به ستوه بياورند، و در طغيان خود پيروز نمى شوند. آنگاه علت اين معنا را ذكر نموده و مى فرمايد: ((علت ضلالت آنان و مشتبه شدن امر بر ايشان اين است كه لذائذ دنيا در نظرشان جلوه كرده ، و چنين خيال كرده اند كه مال و اولادى كه نصيبشان شده مى تواند از خداى سبحان بى نيازشان سازد، و در اين پندارشان سخت اشتباه نمودند، زيرا خداى سبحان غالب بر امر خويش است ، و اگر مال و اولاد و نظائر اينها مى توانست كسى را ذره اى و لحظه اى بى نياز از خدا سازد، فرعونيان و امتهاى ستمگر صاحب شوكت و قدرت ، آنان را بى نياز مى ساخت ولى خدا گريبان آنان را به جرم گناهانشان بگرفت ، و هلاكشان كرد، اين ياغيان نيز همان سرنوشت را در پى خواهند داشت ، و بزودى گرفتار خواهند شد.
پس بر مؤمنين واجب است كه از خدا بترسند، و از اينگونه لذائذ مادى پروا داشته باشند، تا به اين وسيله به سعادت دنيا و ثواب آخرت و رضوان پروردگارشان نائل آيند)).
بنابراين بيان ، آيات مورد بحث همانطور كه از مضامينش پيداست متعرض حال كفار است ، همچنان كه آيات بعد از اين چند آيه ، متعرض حال اهل كتاب از يهود و نصارا است ، كه بزودى بيانش مى آيد ان شاء اللّه .
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 139
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#شرافت_این_ماه
□این ماه برای سالک إلی اللّه بسیار با ارزش است. یکی از شبهای قدر در این ماه می باشد و کسی در آن متولد شده که خداوند بواسطه او وعده پیروزی به تمامی دوستان، پیامبران و برگزیدگانش - از زمانی که پدر ما حضرت آدم (علی نبینا و آله و علیه السلام) در زمین ساکن شده - داده است. و وعده داده، بوسیله او، بعد از پر شدن زمین از ظلم و جور، آن را پر از قسط و عدل نماید - که در جای خود بطور مفصل به آن خواهیم پرداخت. و از مقام آن همین بس که ماه رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بوده و حضرتش صلّی اللّه علیه و آله و سلّم فرمودند:«شعبان شهری، رحم اللّه من اعاننی علی شهری،
شعبان ماه من است، خداوند کسی را که مرا در ماهم یاری کند، بیامرزد».
کسی که از این دعوت بزرگ آگاه شود، باید بکوشد که از دعوت شدگان این دعوت گردد. این جانشین و برادر او امیر المؤمنین علیه السّلام است که می فرماید:«ما فاتنی صوم شعبان مذ سمعت منادی رسول اللّه صلّی اللّه علیه و آله و سلّم ینادی فی شعبان، فلن یفوتنی ایام حیاتی ان شاء اللّه،
از زمانی که ندای منادی رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را که برای روزه این ماه ندا می کرد شنیدم، هیچگاه روزه این ماه را از دست نداده و در تمام عمرم آن را از دست نخواهم داد، اگر خدا بخواهد.» این درباره روزه این ماه بود، و می توان کمک به آن حضرت صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را از جهات دیگر مانند نماز، صدقه، مناجات و تمام کارهای خیر با روزه این ماه مقایسه نمود.
#المراقبات_میرزا_جواد_آقا_ملکی
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●اعمال شب نیمۀ شعبان●□
□۱- غسل كه باعث تخفيف گناهان است
□۲- شب زندهدارى به نماز و دعا و استغفار، که هر كس چنین کند دلش نميرد در روزى كه دلها بميرند
□۳- زيارت امام حسين عليه السّلام كه افضل اعمال اين شب و باعث آمرزش گناهان است و هر كه ميل دارد با ارواح صد و بيست و چهار هزار پيامبر مصافحه کند، در اين شب امام حسين عليه السّلام را زيارت كند. كمترين حدّ زيارت آن حضرت آنست كه بر بالاى بامى برآيد و به جانب راست و چپ نظر كند، سپس سر به جانب آسمان برآرد و با اين كلمات حضرت را زيارت كند:
●السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللهِ السَّلامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكَاتُهُ
□و هر کس چنین کند اميدست كه پاداش حجّ و عمره براى او نوشته شود. زیارت مخصوص این شب هم در بخش زیارات مفاتیح الجنان آمده است
□۴- خواندن دعايى كه به منزلۀ زيارت امام زمان عليه السّلام است:
●اللَّهُمَّ بِحَقِّ لَيْلَتِنَا [هَذِهِ] وَ مَوْلُودِهَا وَ حُجَّتِكَ وَ ...
□۵- دعایی که از امام صادق عليه السّلام روایت شده:
●أنْتَ الْحَیُّ الْقَيُّومُ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ الْخَالِقُ الرَّازِقُ ...
□۶- دعايى که حضرت رسول صلّى الله عليه و آله در اين شب میخواندند:
●اللَّهُمَّ اقْسِمْ لَنَا مِنْ خَشْيَتِكَ مَا يَحُولُ بَيْنَنَا وَ ...
□۷- خواندن صلوات شعبانیه که در ماه شعبان هر روز هنگام ظهر خوانده میشود
.
□۸- دعاى كميل كه ورودش در اين شب است
□۹- صد مرتبه خواندن هر يك از اذکار:
●«سبحان الله»
●«الحمدلله»
●«الله اكبر»
●«لا اله الا الله»
□تا خدا همه گناهان گذشته او را آمرزیده و حاجات دنيا و آخرتش را برآورد
□۱۰- شيخ طوسى در كتاب مصباح از ابو يحيى روايت كرده است كه گفت: از امام صادق عليه السّلام پرسیدم: بهترين دعاها در اين شب كدام است؟ فرمود: هرگاه نماز عشا را بجا آوردى، دو ركعت نماز بخوان:
●ركعت اوّل سورههای «حمد» و «كافرون»
●ركعت دوّم سورههای «حمد» و «توحيد»
#و_پس_از_سلام_بگو:
●«سبحان الله» ۳۳ مرتبه
●«الحمدلله» ۳۳ مرتبه
●«اللّه اكبر» ۳۴ مرتبه
#پس_بگو:
●يا مَنْ إِلَيْهِ مَلْجَأُ الْعِبَادِ فِي الْمُهِمَّاتِ وَ ...
#آنگاه_به_سجده_رفته_و_میگويى:
●«يا ربّ» ۲۰ مرتبه
●«يا الله» ۷ مرتبه
●«لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِالله» ۷ مرتبه
●«ما شاءالله» ۱۰ مرتبه
●«لا قُوّةَ إلاّ بالله» ۱۰ مرتبه
●سپس صلوات بر پيامبر و آل او عليهم السّلام
□و از خدا حاجت خود را میخواهى، پس سوگند به خدا كه اگر در پى اين عمل، به عدد قطرات باران حاجت بخواهى هر آينه خدا به كرم فراگير و فضل بزرگش، آن را به تو میرساند
□۱۱- خواندن دعایی كه بعد از نماز شفع هم خوانده میشود
●إِلَهِی تَعَرَّضَ لَكَ فِی هَذَا اللَّيْلِ الْمُتَعَرِّضُونَ و ....
□۱۲- بعد از هر دو ركعت از نماز شب و شفع و بعد از دعاهاى وتر دعايى كه شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس روايت كردهاند بخواند.
□۱۳- سجدهها و دعاهای روایت شده از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم، از جمله آنکه در سجده چنين مىفرمود:
□سَجَدَ لَكَ سَوَادِي وَ خَيَالِي وَ آمَنَ بِكَ فُؤَادِي هَذِهِ يَدَايَ وَ مَا جَنَيْتُهُ عَلَى نَفْسِي يَا عَظِيمُ [عَظِيما] تُرْجَى [يُرْجَی] لِكُلِّ عَظِيمٍ اغْفِرْ لِيَ الْعَظِيمَ فَإِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذَّنْبَ الْعَظِيمَ إِلّا الرَّبُّ الْعَظِيمُ
□سپس سر مبارک خويش را از سجده برداشته و دوباره به سجده برگشته و فرمود:
□أَعُوذُ بِنُورِ وَجْهِكَ الَّذِي أَضَاءَتْ لَهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرَضُونَ وَ انْكَشَفَتْ لَهُ الظُّلُمَاتُ وَ صَلَحَ عَلَيْهِ أَمْرُ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ مِنْ فُجْأَةِ نَقِمَتِكَ وَ مِنْ تَحْوِيلِ عَافِيَتِكَ وَ مِنْ زَوَالِ نِعْمَتِكَ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي قَلْباً تَقِيّاً نَقِيّاً وَ مِنَ الشِّرْكِ بَرِيئا لا كَافِراً وَ لا شَقِيّاً
سپس دو طرف صورت خود را بر خاك نهاده و فرمود:
●عَفَّرْتُ وَجْهِی فِي التُّرَابِ وَ حُقَّ لِی أَنْ أَسْجُدَ لَكَ
□۱۴- نماز جناب جعفر طيّار
□۱۵- چهار ركعت نماز که از امام باقر و امام صادق علیهماالسّلام روایت شده و در هر ركعت:
●سوره «حمد» یک مرتبه
●سوره «توحيد» صد مرتبه
#و_چون_فارغ_شدى_بگو:
●اللَّهُمَّ إِنِّی إِلَيْكَ فَقِيرٌ وَ مِنْ عَذَابِكَ خَائِفٌ مُسْتَجِيرٌ اللَّهُمَّ لا تُبَدِّلْ اسْمِي وَ لا تُغَيِّرْ جِسْمِي وَ لا تَجْهَدْ بَلائِي وَ لا تُشْمِتْ بِي أَعْدَائِي أَعُوذُ بِعَفْوِكَ مِنْ عِقَابِكَ وَ أَعُوذُ بِرَحْمَتِكَ مِنْ عَذَابِكَ وَ أَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَطِكَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْكَ جَلَّ ثَنَاؤُكَ أَنْتَ كَمَا أَثْنَيْتَ عَلَى نَفْسِكَ وَ فَوْقَ مَا يَقُولُ الْقَائِلُونَ
□برای مطالعۀ کامل دعاها و شرح بیشتر به مفاتیح الجنان مراجعه شود.
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○مراقبات خاصّ شب نیمه شعبان○□
□۱- دعای بعد از نماز مغرب
« برای محافظت در برابر وبا، طاعون و مرگ ناگهانی »
□هر كس در شب نيمۀ شعبان ۲۱ مرتبه اين دعا را مابين نماز مغرب و عشاء، قبل از آنكه سخنی بگويد بخواند، تا شب نيمۀ شعبان سال بعد به فرمان خدا، هيچ مكروهی به او نرسد و اگر عمر او تمام شده باشد، خداوند عمر دوباره به او كرامت فرمايد.
□بســــــــمِ اللهِ الـرَّحـمنِ الــرَّحیــمِ□
اَللّهُمَّ اِنَّکَ عَلیمٌ حَلیمٌ ذوُ اَناةٍ وَلا طاقَةَ لَنا بِحُکمِکَ
یَااللهُ یَااللهُ یَااللهُ، اَلاَمَانُ اَلاَمَانُ اَلاَمَانُ مِنَ الطّاعونِ وَالوَبَاءِ وَمَوتِ الفُجاةِ وَ سُوءِالقَضَاءِ وَ شَمَاتَةِالأعداءِ
رَبَّنَا اکشِف عَنَّا العَذَابَ إنَّا موُقِنوُن إنَّا موُمِنوُن، بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ
□به نام خداوند بخشندۀ مهربان□
خداوندا! همانا که تو آگاه، شکیبا، بردبار و دیر موأخذه کن هستی و ما تحمل حکم تو را نداریم.
خداوندا، خداوندا، خداوندا، به تو پناه میبرم، پناه، پناه، از بلای طاعون و وبا، مرگ ناگهانی، پیشامد و سرنوشت ناگوار، سرزنش و دشمنی دشمنان.
پروردگارا! هر نوع گرفتاری را از ما دور ساز، به راستی که ما به تو ایمان و یقین داریم. به مهربانیت، ای مهربانترین مهربانان.
□لازم به ذکر است که در زمان پیامبر و ائمه علیهم السّلام، از هر بیماری مسری و فراگیری به طاعون و وبا تعبیر میشد. لذا بیماری ناشی از ویروس کرونا نیز از مصادیق این دعا میباشد.
□○عنوان الکلام، محمّد باقر فشارکی
تحفه الرضویه، محمّد رضی رضوی○□
□۲- قرائت سه بار سوره یس
□هر كس در شب نيمۀ شعبان سه مرتبه سوره ياسين را بخواند،
○مرتبه اوّل به نيّت «طول عمر»
○مرتبه دوّم به نيّت «توانگری»
○مرتبه سوّم به نيّت «دفع بليّات»
□و پس از تمام كردن سوره در هر مرتبه دعای زير را با تضرّع بخواند:
□بسم الله الرحمن الرحيم□
اللهم يا ذَالمنِّ لا يُمَنُّ عليك يا ذالطَّولِ لا اله الا انت، انت ظهرُ اللاجين و جارُ المستجيرين و امان الخائفين اِن كُنتُ شقيّاً محروماً مُقْتِراً فی الرزق، فامحُ في امِّ الكتاب شِقاوَتی و حِرمانی و اِقتارِ رِزقی و اثبتنی عِندك مَرزوقاً مُوَفَّقاً للخيراتِ، فانك قُلتَ فی كتابكَ المنزل يمحواللهُ ما يشاءُ و عندهُ امُّ الكتابِ.
□در آن سال از آفات و فقر در امان میماند و عمر او طولانی میگردد.
□۳- ده رکعت نماز بعد از نیمه شب
□شیخ طوسی در «مصباح المتهجّد» و شیخ صدوق با سند دیگر از امام حسن علیه السّلام روایت میکنند که از جمله اعمالی که در شب نیمۀ شعبان رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند بجای آورده شود این است که:
□بعد از نیمه شب ده رکعت نماز، هر دو رکعت به یک سلام بخواند و در هر رکعت :
○سوره «حمد» یک مرتبه
○سوره «توحید» ده مرتبه
#سپس_به_سجده_رود_و_بگوید:
□اللَّهُمَّ لَکَ سَجَدَ سَوَادِی وَ خَيَالِی وَ بَيَاضِی يَا عَظِيمَ كُلِّ عَظِيمٍ اِغْفِرْ لِی ذَنْبِیَ اَلْعَظِيمَ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُهُ غَيْرُکَ يَا عَظِيم
□بار پروردگارا! سجده کرد برای تو سیاهی من و خیال من و سفیدی من، ای بزرگِ هر بزرگی! بیامرز بر من گناه مرا که بزرگ است، چون نمیآمرزد آنرا غیر از تو.
#و_سپس_رسول_خدا_فرمودند:
□کسی که این عمل را بجای آورد هفتاد و دو هزار گناه از دیوان گناهانش محو میشود و به اندازۀ آن در دیوان طاعاتش نوشته میشود و خدا از پدر و مادرش هفتاد هزار گناه میآمرزد.
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□شام روز چهاردهم شعبان، یعنی شب نیمهی ماه شعبان، شب بسیار عظیم القدری است. این شب در عظمت، پهلو به پهلوی لیالی قدر میزند. به موجب روایاتی که از معصومین علیهمالسّلام رسیده است، جزئیات مقدّرات عالم در #شب_نیمه_شعبان رقم میخورد. کلّیات مقدّرات در لیلة القدر و جزئیّاتش در شب نیمهی شعبان تعیین میشود.
□شب نیمهی شعبان برجستگی و امتیازی نیز نسبت به #لیله_القدر دارد و آن این است که لیلة القدر ناشناخته است و معلوم نیست کدام شب است. محتمل است شب نوزدهم، شب بیست و یکم، و با احتمال بیشتر، شب بیست و سوّم ماه مبارک رمضان باشد؛ ولی همهی شبهای سال احتمال لیلة القدر بودن دارد. این در جنبهی آفاقی است.
□در جنبهی انفسی که روشن است؛ هر کس در سیر خود در مقطعی به لیلة القدر سیر باطنی خود میرسد و بعد از آن یوم القیامهی او برپا میشود و زمان آن برای هر کس متفاوت است. امّا شب نیمهی شعبان، شب مشخصّی است و مثل #لیله_القدر در بین شبهای سال گم نیست؛ لذا اهل مراقبه این شب را بسیار غنیمت میدانند.
□شب بسیار بزرگی است. احیاء این شب و به عبادت و مناجات با خدای متعال پرداختنِ در آن، ارج و اجر بسیار عظیمی دارد. دعاهای خاصّ، سجدههای خاصّ، نمازهای خاصّ و اعمال ویژهیی برای این شب از سوی معصومین صلواتاللهعلیهماجمعین وارد شده است که برخی از آنها در کتاب «مفاتیح الجنان» که در دسترس همهی عزیزان است؛ درج شده است. انشاءالله از این شب و از اعمال برجستهی آن، نهایت بهره را ببریم. در شب نیمهی شعبان که دعا به اجابت بسیار نزدیک است؛ شایسته است در رأس دعاهای ما، طلب #فرج و ظهور امام عصر ارواحنافداه باشد که فرج آن حضرت مبدأ همهی فتوحات و سعادات و همهی فرجهاست. میلاد امام عصر ارواحنافداه در سحرگاه نیمهی شعبان، نزدیکیهای صبح، بر شرافت شب نیمهی شعبان میافزاید.
□○استاد مهدی طيب _ جلسه ٨ تير ٩١○□
#ماه_شعبان
#نيمه_شعبان
□○روز نيمۀ شعبان○□
□روز ولادت باسعادت امام دوازدهم حضرت مهدی حجّة بن الحسن صاحب الزمان عجّل الله تعالى فرجه الشّریف است.
□بسيار شایسته است كه شيعيان، در شب و روز نيمۀ شعبان، با تشكيل محافل و مجالس و برپایى سخنرانىها، دربارۀ عظمت این روز و وجود مقدّس امام زمان عليه السلام و شرایط انتظار آن حضرت و دعا برای تعجيل در ظهورش و دفع شبهات دشمنان و ناآگاهان، آن را گرامى بدارند، ولى در همۀ این موارد از كارهای نامناسب وخلاف شرع بپرهيزند و عبادت را با گناه آلوده نسازند.
□البتّه زیارت آن حضرت در این روز با استفاده از زیارات معتبر بسيار مناسب است.
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️نماز ده رکعتی شب نیمۀ شعبان◾️
▪️شیخ طوسی در «مصباح المتهجّد» و شیخ صدوق با سند دیگر از امام حسن علیه السّلام روایت میکنند که از جمله اعمالی که در شب نیمۀ شعبان رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند بجای آورده شود این است که:
▪️بعد از نیمه شب ده رکعت نماز، هر دو رکعت به یک سلام بخواند و در هر رکعت :
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحید» ده مرتبه
#سپس_به_سجده_رود_و_بگوید:
◾️اللَّهُمَّ لَکَ سَجَدَ سَوَادِی وَ خَيَالِی وَ بَيَاضِی يَا عَظِيمَ كُلِّ عَظِيمٍ اِغْفِرْ لِی ذَنْبِیَ اَلْعَظِيمَ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُهُ غَيْرُکَ يَا عَظِيم
بار پروردگارا! سجده کرد برای تو سیاهی من و خیال من و سفیدی من، ای بزرگِ هر بزرگی! بیامرز بر من گناه مرا که بزرگ است، چون نمیآمرزد آنرا غیر از تو.
#و_سپس_رسول_خدا_فرمودند:
▪️کسی که این عمل را بجای آورد هفتاد و دو هزار گناه از دیوان گناهانش محو میشود و به اندازۀ آن در دیوان طاعاتش نوشته میشود و خدا از پدر و مادرش هفتاد هزار گناه میآمرزد.
◾️استاد مهدی طیّب
#مراقبات_ماه_شعبان◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️ذکر سجدههای شب نیمۀ شعبان◾️
▪️سجدهها و دعاهایی از رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم برای شب نیمۀ شعبان روایت شده است، از جمله آنکه در سجده چنين مىفرمودند:
▪️سَجَدَ لَكَ سَوَادِی وَ خَيَالِی وَ آمَنَ بِكَ فُؤَادِی هَذِهِ يَدَايَ وَ مَا جَنَيْتُهُ عَلَى نَفْسِی يَا عَظِيمُ [عَظِيما] تُرْجَى [يُرْجَی] لِكُلِّ عَظِيمٍ اغْفِرْ لِیَ الْعَظِيمَ فَإِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذَّنْبَ الْعَظِيمَ إِلّا الرَّبُّ الْعَظِيمُ
▪️سپس سر مبارک خويش را از سجده برداشته و دوباره به سجده برگشته و فرمودند:
▪️أَعُوذُ بِنُورِ وَجْهِكَ الَّذِي أَضَاءَتْ لَهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرَضُونَ وَ انْكَشَفَتْ لَهُ الظُّلُمَاتُ وَ صَلَحَ عَلَيْهِ أَمْرُ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ مِنْ فُجْأَةِ نَقِمَتِكَ وَ مِنْ تَحْوِيلِ عَافِيَتِكَ وَ مِنْ زَوَالِ نِعْمَتِكَ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي قَلْباً تَقِيّاً نَقِيّاً وَ مِنَ الشِّرْكِ بَرِيئا لا كَافِراً وَ لا شَقِيّاً
▪️سپس دو طرف صورت خود را بر خاک نهاده و فرمودند:
▪️عَفَّرْتُ وَجْهِی فِي التُّرَابِ وَ حُقَّ لِی أَنْ أَسْجُدَ لَكَ
◾️استاد مهدی طیّب
#مراقبات_ماه_شعبان◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️راه کسب اخلاص
آیت الله جوادی آملی◾️
▪️طلب علم فريضه و واجب است اما اخلاص چطور؟ اخلاص محصول حوزه و دانشگاه است يا اخلاص محصول #نماز_شب است؟ اخلاص فراهم كردن، اراده فراهم كردن، جهاد نفس كردن اين با #علم نيست ،پنجاه درصد به عهدهٴحوزه و دانشگاه است كه بفهميم چه چیزی حق و باطل است.
▪️قضيه را می گویند «عَقد» چون بين موضوع و محمول گِره خورده است كه «الف»، «باء» است اين می شود قضيه. پنجاه درصد ديگر مانده است و آن اين است كه عصارهٴ اين قضيه را به جانمان گِره ببنديم كه به آن می گویند عقيده اين می شود عقلِ عملي.
▪️عصاره اين علم را به جانمان گِره ببنديم كه بشويم معتقد وقتی معتقد شديم عمل راه اندازی می شود اين را می گویند مؤمن، ايمان كاملاً مرزش از علم جداست، علم راهش انديشه است و ايمان راهش انگيزه است. دو دستگاه كاملاً از هم جدا هستند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀میلاد سراسر نور و سرور قطب عالم امکان، حضرت صاحب الزمان، مولانا حجة بن الحسن المهدی ارواحنا لتراب مقدمه الفداء مبارک و فرخنده باد
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀نکتهای لطیف شما را بگویم، گوش جان فرا دهید، وقتی حضرت زینب سلام الله علیها به مجلس ابن زیاد ملعون وارد شد، آن ملعون به حضرت زینب طعنه زد که کار خدا را در مورد حسین و خاندانش چگونه دیدی؟! ایشان فرمود: ما رأيت إلا جَمیلا... تفاسیر عرفانی فراوانی برای این جملهی عرشی گفته شده اما لطافتی دیگر دارد اگر بگوییم، حضرت زینب سلام الله علیها امام زمان ارواحنا فداه را در کربلا زیارت کرد. کسی که امام زمان را ببیند، همهی غمهایش زائل میشود. همهی دردها و غصههای ما ناشی از این معنی است که از امام زمان روحی فداه غافل هستیم و آه! چه غفلت عظیمی...
تو که یک گوشهی چشمت غم عالَم ببرد
حیف باشد که تو باشی و مرا غم ببرد
ملاقات با امام غم و غصه را از میان برمیدارد و غم عشق را جایگزین میکند، در کربلا چون غم مصائب عظمای روز عاشورا که اعظم مصائب است، بر قلب آل الله نشست حتی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها با قد خمیده وارد گودال شد، خدا جمال مجمع الجمال حضرت م ح م د بن العسکری روحی فداه را به آن حضرت نشان داد و قلب اقدس او آرام گرفت... حضرت زهرا عشق آفرین است اما او هم در کربلا بیقراری کرد. وقتی وارد گودال قتلگاه شد فرمود: بنی... قتلوك، ذبحوك، و من الماء منعوك... عشق را ذبح نمودند و آب را از عشق مضایقه کردند. حق متعال تمثال انور امام زمان سلام الله علیه را به نور آفرین عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نشان داد و فرمود: «بهذا انتقم لهذا». این آقا کیست که آن مصیبت بزرگ به او تسلّی پیدا میکند؟
چنین معشوقهای در شهر وآنگه دیدنش ممکن
هر آن کز پای بنشیند به غایت بیبصر باشد
🍀کتاب #مصارع_عشاق، ص ۳۱ و ۳۲🍀
#ح_م
🍀دعای فرج ( اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ ...) و سوره حمد هدیه به حضرت نرجس خاتون سلام الله علیها مادر امام زمان ارواحنا فداه
⚘⚘⚘
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️تصدیق بدون تصور
▪️شما هرچه از خدا تصور کنی، ساخته ذهن شماست و خدا نیست. خدا به تصور در نمیآید. خدا هست و هیچ تصوری هم ندارم. این تصدیق بدون تصور است.
◾️دکتر ابراهیمی دینانی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️خداوند خود را در آینه انسان کامل میبیند
▪️خداوند در خودخواهی لایتناهی است
▪️خودخواهی چرا برای خدا خوب است و برای ما بد؟ چون ما «خود» حقیقی نیستیم. یک خود قلابی درست می کنیم و عاشق اش می شویم. ای کاش بی «خود» میشدیم. خدا باید خودخواه باشد و خودخواهی الهی خیلی قشنگ است.
▪️خداوند خودش (که خود حقیقی است) میخواهد. اگر خودش را نمیخواست چه چیز دیگری باید میخواست؟ اصلا چیز دیگری بود که بخواهد و شایسته خواست حق تعالی باشد؟
▪️اگر خودش را نمیخواست، خواستن نبود و اگر خواستن نبود، هیچی نبود. ما در پرتو خواستن حق، خود را، خودمان را میخواهیم. اگر بدانجا برسیم که من میخواهم چون خدا میخواهد خیلی قشنگ است.
☑️خداوند خود را در آینه انسان کامل میبیند
◾️دکتر ابراهیمی دینانی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀میلاد قطب عالم امکان، محبوب دل عارفان و گمگشته کوی سالکان، حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنافداه، بر شما مبارک باد و نصیبتان از برکات آن مضاعف باد.
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و اتباعه و شیعته و محبیه.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 18-10، آل عمران ، قسمت اول بخش دوم ⚫️ آهنگ و غرض کلی این آیات و ارتباط آنها با آیات قبل آیات
آیات 18-10، آل عمران ، قسمت اول
بخش سوم
● ديدگاه انسان مادى به مال و اولاد
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا لَن تُغْنىَ عَنْهُمْ أَمْوَلُهُمْ وَ لا أَوْلَدُهُم مِّنَ اللَّهِ شيْئاً
وقتى گفته مى شود: ((اغنى عنه ماله من فلان ))، معنايش اين است كه مالى كه در دست دارد او را از فلانى بى نياز كرده ، ديگر احتياجى به او ندارد.
آدمى در آغاز خلقتش و از همان روزهايى كه پشت و روى دست خود را تشخيص مى دهد خود را محتاج موجودات خارج از وجود خود احساس مى كند.
اين اولين علم فطرى انسان است به اينكه : محتاج صانع مدبرى است كه پديدش آورده و امورش را تدبير مى كند، ليكن وقتى كمى بزرگتر شد، و خود را در وسط اسباب زندگى محصور ديد، ابتدائى ترين حاجتى را كه احساس مى كند احتياج به كمال بدنى ، و رشد خويش است . احساس مى كند كه براى بقا و رشد بدنيش نيازمند به غذا و فرزند است و ساير كمالات حيوانى را در مرحله بعد مى شناسد و نفسش او را به آنها واقف مى سازد، و آن كمالات عبارت است از چيزهائى كه خيال ، آنها را در نظرش كمال معرفى مى كند، در حالى كه كمال نيست ، مانند: زخارف و ثروتهاى دنيا، لباس زيبا، خانه زيبا، زن زيبا، و...
در اين هنگام است كه ((طلب غذا مبدل به طلب مال )) مى شود، چون به خيال او مال مشكل گشاى همه گرفتاريهاى زندگى است ، زيرا عادتا و غالبا به وسيله مال مشكلات حل مى شود، در نتيجه همين انسانى كه ضامن سعادت خود را غذا و فرزند مى دانست ، حالا اين ضمانت را در مال و اولاد مى داند، و تدريجا دل بر خواسته هاى نفسانى مى بندد، و همه هم و غم خود را صرف در اسباب مى كند، و در آخر، قلبش به كلى تسليم اسباب مى شود، و آنها را مستقل در سببيت مى پندارد، كه معلوم است وقتى چنين باورى در دل آمد ياد خدا از دل بيرون مى رود، و همين جهل باعث هلاكت او مى گردد، چرا كه اين جهل روى آيات خدا را مى پوشاند و صاحبش كافر و منكر آيات خدا شده ، امر بر او مشتبه مى شود؟ چون رب واقعى او، خدائى است كه بجز او معبودى نيست ، خدائى كه حى و قيوم است ، و موجودات در هيچ حالى از او بى نياز نيستند. و هيچ چيزى او را از خدا بى نياز نمى كند، ولى او رب خود را مال و اولاد مى داند.
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
«ایاک نعبد» است زمستان دعای باغ
در نوبهار گوید «ایاک نستعین»
«ایاک نعبد» آنکه به دریوزه آمدم
بگشا درِ طرب مگذارم دگر حزین
«ایاک نستعین» که ز پُری میوهها
اشکسته میشوم نگهم دار ای معین
#مولوی
(دیوان شمس، غزل ۲۰۴۶)
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️امام صادق (علیه السلام):
▪️إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى خَلَقَ اِسْماً... مَنْفِيٌّ عَنْهُ اَلْأَقْطَارُ مُبَعَّدٌ عَنْهُ اَلْحُدُودُ... مُسْتَتِرٌ غَيْرُ مَسْتُورٍ فَجَعَلَهُ كَلِمَةً تَامَّةً عَلَى أَرْبَعَةِ أَجْزَاءٍ مَعاً لَيْسَ مِنْهَا وَاحِدٌ قَبْلَ اَلْآخَرِ فَأَظْهَرَ مِنْهَا ثَلاَثَةَ أَسْمَاءٍ لِفَاقَةِ اَلْخَلْقِ إِلَيْهَا وَ حَجَبَ مِنْهَا وَاحِداً وَ هُوَ اَلاِسْمُ اَلْمَكْنُونُ اَلْمَخْزُونُ. فَهَذِهِ اَلْأَسْمَاءُ اَلَّتِي ظَهَرَتْ فَالظَّاهِرُ هُوَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى وَ سَخَّرَ سُبْحَانَهُ لِكُلِّ اِسْمٍ مِنْ هَذِهِ اَلْأَسْمَاءِ أَرْبَعَةَ أَرْكَانٍ فَذَلِكَ اِثْنَا عَشَرَ رُكْناً ثُمَّ خَلَقَ لِكُلِّ رُكْنٍ مِنْهَا ثَلاَثِينَ اِسْماً... حَتَّى تَتِمَّ ثَلاَثَ مِائَةٍ وَ سِتِّينَ اِسْماً فَهِيَ نِسْبَةٌ لِهَذِهِ اَلْأَسْمَاءِ اَلثَّلاَثَةِ وَ هَذِهِ اَلْأَسْمَاءُ اَلثَّلاَثَةُ أَرْكَانٌ وَ حَجَبَ اَلاِسْمَ اَلْوَاحِدَ اَلْمَكْنُونَ اَلْمَخْزُونَ بِهَذِهِ اَلْأَسْمَاءِ اَلثَّلاَثَةِ وَ ذَلِكَ قَوْلُهُ تَعَالَى «قُلِ اُدْعُوا اَللّٰهَ أَوِ اُدْعُوا اَلرَّحْمٰنَ أَيًّا مٰا تَدْعُوا فَلَهُ اَلْأَسْمٰاءُ اَلْحُسْنىٰ».
▪️خداوند تبارک و تعالی اسمی آفرید... که هر مرزی از او نفی و هر حدّی از او دور شده... که نهانجویی است نانهان. سپس آنرا کلمهای تام بر چهار بخشِ همگام قرار داد که هیچیک بر دیگری پیشی ندارند. آنگاه سه بخش از آنرا که مورد نیاز آفریدهاست، آشکار نمود و یکی را که پنهان و نهفته بود، در پرده نگاه داشت.
▪️اسمهایی که آشکار شدند «الله»، «تبارک» و «تعالی» بودند. و خداوند برای هریک از آنها چهار ستون قرار داد که ۱۲ ستون شد. سپس برای هر ستونی ۳۰ اسم آفرید... تا اینکه ۳۶۰ اسم شدند که [همگی] نسبت[هایی] برای آن اسمهای سهگانهاند.
▪️این اسمهای سهگانه ستونها هستند و اسم واحدِ پنهان و نهفته را بهکمک آنها در پرده داشت.
▪️این [نکتهها تفسیر] سخن خداست که میفرماید: «بگوید الله یا بخوانید الرحمن. هرچه را بخوانید اسمای حسنا برای اوست».
◾️(کلینی، الکافي، ج۱، ص۱۱۲)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀قیامت، قامت و حقیقت دلآرای انسان کامل است. موجودات در سیر نزولی و صعودیشان از همان مبدئی که نازل شدند به همان نقطه نیز برمیگردند. مبدأ و معاد در حرکت دایرهای یکی است. همهی موجودات از نفس امام ظاهر شدهاند و به این نفسِ نفیس نیز برمیگردند؛ تمام نزول و عروج مخلوقات در متن جان او رخ می دهد.
🍀کتاب «عطش معنا در کربلا»، ص ۴۴🍀
#ح_م