هدایت شده از مدرسه علمیه تخصصی فقه واصول ثامن ۴
محمد عربشاهی
جلسه دفاعیه پایان نامه سطح3 📚 عنوان: بررسی فقهی استعمال عطر در عبادات از منظر مذاهب خمسه ⌚: زمان: شن
بررسی فقهی استعمال عطر در عبادات از منظر مذاهب اسلامی
جلسه دفاع پایاننامه سطح 3 حوزه علمیه خراسان با عنوان « بررسی فقهی استعمال عطر در عبادات از منظر مذاهب اسلامی»، توسط مدیریت مدارج علمی معاونت آموزش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، پایاننامه سطح سه حجتالاسلام مرتضی سربرجی با عنوان « بررسی فقهی استعمال عطر در عبادات از منظر مذاهب اسلامی» توسط استاد داور حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن موسوی مهر، مورد ارزیابی قرار گرفت.
تدوینگر این پایاننامه بابیان اینکه یکی از اموری که انسانها به آن توجه ویژهای دارند، عطر و بوی خوش میباشد، گفت: در احادیث امامان علیهمالسلام استفاده از عطر و بوي خوش را از اخلاق پيامبران شمردهشده است. از سوی دیگر بر پايه منابع تاريخي و حديثي، اهتمام و التزام به استعمال بوي خوش و استفاده از عطر در سيره پيامبر صلیالله علیه و آله و سلم و امامان علیهمالسلام به چشم ميخورد.
وی ابراز کرد: نوشتار پیش رو به «بررسی فقهی استعمال عطر در عبادات از منظر مذاهب اسلامی»میپردازد.به نظر میرسد نگارش، پیرامون این موضوع، به جهت اهمیت بوی خوش در سیره پیامبر اکرم و اهلبیت علیهمالسلام و همچنین فراوانی کاربرد آن در ابواب فقهی و تأثیراتی که بر روی کیفیت و صحت و بطلان بعضی عبادات دارد بسیار بایسته و شایسته است.
حجتالاسلام سربرجی افزود: در این پژوهش احکام تکلیفی و وضعی استعمال بوی خوش در نماز، روزه، اعتکاف و حج، تبیین و دیدگاه فقها امامیه و مذاهب اهل سنت در ارتباط با جوانب مختلف این دو موضوع به نقل و بررسی قرارداده شده است.
وی با اشاره به برخی نتایج بهدستآمده، ادامه داد: استفاده از عطر در زمانها، مکانها و حالات مختلف، مگر در برخی موارد، مستحب میباشد. اکثر قریب بهاتفاق فقهای امامیه معتقدند استعمال عمدی بوی خوش برای معتکف حرام است البته به دلیل برائت و عدم دلیل در این مورد کفاره واجب نمیشود.
طلبه سطح سه حوزه علمیه خراسان با بیا اینکه جمهور اهل سنت، قائل به اباحه استعمال بوی خوش برای معتکف و حنابله قائل به کراهتاند، اضافه کرد: اکثر فقها متقدم استعمال بوی خوش برای معتکف و محرم را موجب بطلان عبادت نمیدانند البته فقهای معاصر امامی استعمال بوی خوش برای معتکف چه عمدی و چه سهوی آن را موجب بطلان میدانند.
حجتالاسلام سربرجی در پایان گفت: گرچه درباره گستره و دایره حرمت بوی خوش و نیز مصادیق استعمال آن برای محرم میان فقهای اسلامی اختلاف وجود دارد اما بهاتفاق علماء خاصه و عامه استعمال و استشمام عمدی بوی خوش بعد از احرام، حرام است.
حجتالاسلام والمسلمین حسین فرحناکی بهعنوان استاد راهنما و حجتالاسلام دکتر محمد عربشاهی در مقام استاد مشاور، در تدوین این پایاننامه، همکاری داشتهاند.
9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درس اخلاق آیت الله العظمی فیاض مدظله و تأکید ایشان بر تحصیل جدی طلاب
با سلام
فایل های فوق کل نمودارهای انجام شده از ابتدای اصول فقه تا مقدمه واجب است
#پیشنهادی_دوستان
بیانات آيت الله فاضل لنکرانی در محکومیت اهانت به مرجعیت شیعه
امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) اگر توانست موفق به رهبری این انقلاب و به وجود آوردن این انقلاب بشود برای این بود که مرجع تقلید مردم بود.
وقتی یک مرجع تقلید و مجتهد جامعالشرایط مطلبی را بیان میکند باب انتقاد بسته نیست اما اهانت به او جایز نیست.
اینکه گفته شود سخن این مرجع را دیگران به او تلقین کردهاند و حتی تعبیر بسیار سخیف تقلید سیاسی را به کار بردند، آیا نقد است یا اهانت؟
شما که مدعی پیروی از رهبری هستید، آیا رهبر معظم انقلاب میپسندد که یک کسی دهان خودش را باز کند و به بهانه حرفی که یک مرجع مسلم تقلید در ملاقات با یک مسئولی زده، شروع به اهانت کند؟
انتظار داریم همه علاقمندان به انقلاب، نگذارند مرجعیت تضعیف شود، تضعیف مرجعیت ملازم با تضعیف انقلاب است بدون هیچ تردیدی.
اگر یک مرجع مسلم تقلید که همواره همراه انقلاب و رهبری بوده است چنانچه انتقادی به نظام میکند قطعاً روی دلسوزی و خیرخواهی و ناصحانه است.
مشروح بیانات در:
https://fazellankarani.com/persian/news/23921/
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 فیلمی از دیدار آیت الله العظمی صافی گلپایگانی با رهبر معظم انقلاب
@HawzahNews
محمد عربشاهی
بیانات آيت الله فاضل لنکرانی در محکومیت اهانت به مرجعیت شیعه امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) اگر
♦️اطلاعیه دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی: از هیچ فرد و نهاد و جریانی، گله و شکایتی ندارم/ خداوند بر اعتلا و عزّت مردم و کشور عزیز بیفزاید
🔹با قدردانی و تشکّر از مردم شریف و عزیز ایران، مراجع معظم تقلید، اساتید محترم حوزه و دانشگاه، جوامع و تشکّلهای دینی و اجتماعی که از بیانات و مواضع متین مرجعیت شیعه مبنی بر لزوم حلّ مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم حمایت نمودند به اطلاع عموم می رساند که حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله العالی فرمودند: حقیر از مردم بزرگوار ایران، کمال تشکّر و سپاس را دارم و از هیچ فرد و نهاد و جریانی، گله و شکایتی ندارم و از خداوند متعال مسئلت دارم که بر اعتلا و عزّت و اقتدار مردم و کشور عزیز بیفزاید و نگرانیها و مشکلات به فضل الهی در ظلّ عنایات حضرت بقیّه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف برطرف گردد انشاء الله.