🌷🌷🌸@mohebin18🌸🌷
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحیِم 📖 🕋
موضوع بحث:آخرین قسمت از تفسیرآیه 84،سورة يوسف ،در مورد فلسفه گریه و عزاداری :
(...قَالَ یَا أسَفیَ عَلیَ یوُسُفَ وَابْیَضَّتْ عَیْنَاهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ کَظِیمٌ)؛<<...گفت:ای دریغ بر یوسف،ودر حالی که اندوه خود را فرو می خورد،چشمانش از اندوه سپید شد>>.(سورة يوسف، آیه 84).
پرسش. با توجه به این که در اسلام بسیار سفارش شده که در برابر مصیبت باید صبر کرد،چرا یعقوب برای یوسف آن قدر گریه کرد و چرا برای امام حسین علیه السَّلام گریه و عزاداری می شود؟
🌸🌸@mohebin18🌸🌸👇👇
👆👆🌸🌷@mohebin18🌸
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحیِم 📖 🕋
موضوع بحث :تفسیر آخرین قسمت از (آیه 84، سورة يوسف) ؛
فلسفه گریه و عزاداری
خلاصه ای از قسمت اول:
در این باره باید دانست که گاهی گریه و اندوه به جهت بی تابی و شکایت از تقدیرات الهی است که این گونه موارد در اسلام نکوهش شده،اما گاهی به جهت محبت و دل سوزی نسبت به دوستان و خویشاوندان است که این کار،نشانه عاطفه و حُسن روابط انسانی است و گاهی گریه و اندوه،به دلیل فقدان یکی از اولیای خدا و محرومیت از حضور اوست که در این صورت،گریه و اندوه نشانه علاقه به اولیای خدا می باشد و بسیار پسندیده است ؛چنان که حضرت یعقوب در فراق یوسف،سال ها گریه کرد؛تا جایی که نابینا شد؛به خصوص اگر گریه، علاوه بر اظهار علاقه به اولیای الهی و تقویت بُعد معنوی انسان،جنبه افشای چهره دشمنان را در طول تاریخ داشته باشد و موجب تقویت نهضت های مردمی در برابر ستم گران باشد که در این صورت، علاوه بر این که مورد ستایش است، حتی از بهترین عبادت ها به شمار میآید.
به همین جهت،گریه بر اولیای الهی،دارای آثار و فواید فراوانی است که به چند مورد زیر به عنوان فلسفه و حکمت عزاداری،اشاره می شود.
....ادامه از قسمت دوم :
د) انتقال دهنده فرهنگ شیعی به نسل بعد؛
کسی نمی تواند منکر این حقیقت شود که همه نسل ها در سنین کودکی،در مجالس عزاداری،با فرهنگ اهل بیت علیهم السَّلَام آشنا می شوند.به راستی عزاداری با شکل های مختلف آن،یکی از برجسته ترین عناصر و عواملی است که آموزه های نظری و عملی امامان علیهم السَّلَام را به نسل های آینده منتقل می کند. مراسم عزاداری،به دلیل قالب و محتوا،بهترین راه برای تعلیم و تربیت نسل جدید و آشنایی آنان با گفتار و کردار اهل بیت علیهم السَّلَام است.
ه) رسوا کننده دشمنان ؛
یکی دیگر از فلسفه های عزاداری که نوعی فلسفه سیاسی است،شناساندن و رسوا نمودن دشمنان اسلام حقیقی است.اگر واقعاً این عزاداری ها برای امام حسین علیه السَّلام و سایر اهل بیت علیهم السَّلَام نبود،آیا ما تا این اندازه از جنایات و خباثت های معاویه،یزید،بنی امیه و بنی عباس، آگاه می شدیم؟ آیا خط ایمان و کفر تا این اندازه روشن و واضح می گشت؟اگر<<کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا >>صحیح باشد که هست،معنایش این است که هر فردی در هر زمانی،یا یزیدی است یا حسینی و تا ما با یزید آن زمان به درستی آشنا نباشیم، نمی توانیم یزید های زمان خود را شناخته،با آنان مبارزه کنیم یا حداقل در خط آنان واقع نشویم و عزاداری ها موجب این شناخت برای مسلمانان شده است.
مطالب فوق برگرفته ازکتاب تفسیرآیات برگزیده به نويسندگی آقای علیرضامستشاری میباشد.
🌸 🌷@mohebin18🌸🌷
مهدی خواجه شریفی
🔴چرا ولی فقیه خودشان مشکلات را حل نمیکنند؟؟
برخی شاید این سوالها را بپرسند و یا حداقل در ذهن شان خطور کرده باشد که:
1- چرا رهبری که از همه ی مشکلات آگاهی دارند و میدانند که در کشور چه میگذرد اما کاری نمیکنند و در صدد حل آنها نیستند؟ اگر نمیتوانند، پس رهبری به چه دردی میخورد؟
2- رهبری که این همه قدرت دارند چرا با این انحرافات برخورد قاطع نمیکنند؟
✅در پاسخ باید گفت:
1. آیا انتظار داریم رهبری به جای مجلس، قانون تصویب کند؟
به جای دولت، کار قوه مجریه نماید؟ به جای دستگاههای اطلاعاتی، تحقیق کند؟
به جای قوه قضاییه و دستگاه دادگستری، خودش متهمین را دستگیر و مجازات نماید؟
به جای رییس صدا و سیما، کارگردان و هنرپیشه بیاورد و فیلم و سریال بسازد؟
به جای مدیریت نظام بانکی وارد عملیات اقتصادی و جلوگیری از وامهای کلان یا جابجایی دلارها بشود؟
به جای شهرداریها وارد صحنه شود و مشکلات شهری را بررسی کند؟
به جای دستگاههای اقتصادی و بازرگانی و گمرکات، واردات و صادرات را کنترل کند؟ و ده ها مورد دیگر ...
🔸آیا این کارها ممکن است؟؟
🔹آیا نخواهند گفت که پس قانون اساسی، تعریف جایگاهها و شرح وظایف و تشکیلات حکومتی یعنی چه؟!
پس کی در این مملکت چه کاره است؟!
آیا شالوده نظام از هم نمیپاشد؟
آیا رهبری میتواند از آسمان یک تعداد نیروی صالح، متقی، متخصص و کارآمد بیاورد؟!
آیا میتواند (یا عاقلانه است که) به جای مردم، رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را -که بازوهای مردمی رهبری هستند- انتخاب کند؟ بعد از کجا انتخاب کند، از فرشتگان عرش، یا از همین مردم؟!
🔸پس؛ «رهبری»
رئیس جمهور، مجلس، دادگستری، بانک مرکزی، وزیر اطلاعات، شهرداری و... نیست، بلکه ایشان رهبریِ نظام را بر عهده دارد، با تعاریف مشخصی که در قانون اساسی و بدیهیات عقلی روشن است. نیاز کشور و نظام را میبیند و به همراه تبیین و تشریح به مسئولین و مردم منتقل میکند.
رهبری در جامعه ، گرا میدهد همانند دیده بانی که در جنگ با دشمن، گرا میدهد تا نیروها اقدام کنند ودرست عمل کنند، حال اگر گرا درست باشد اما نیروها درست عمل نکنند تقصیر کیست؟
🔺به مردم میگویند:
در انتخاب رئیس جمهور که دولت را تعیین خواهد کرد، بصیر باشند، به کسی رأی دهند که دارای چنین امتیازاتی باشد، همین طور در انتخاب نمایندگان، حالا اگر مردم به هر دلیلی آن طور که باید رعایت نکردند، "رهبری باید بیاید و عواقب انتخاب غلط یا دست کم غیر اصلح مردم را به دوش کشیده و جبران کند؟!"
🔺رهبری، به مجلس و به دولت خط مشیّ میدهد خطوط کلی سیاست داخلی و خارجی نظام را با توجه به اهداف و نیز شرایط حاکم بر کشور، منطقه و جهان را ابلاغ میکند.
‼️مردم الان خیلی انتظارات بیجا از ولایت فقیه دارند، راحت انتظار دارند ولی فقیه جای اندیشه مردم بیاید خرابی ها را اصلاح کند، این کار را حضرت علی هم نکرد، پیغمبر هم نکرد.
❓چرا مردم از ولی فقیه انتظار دیکتاتوری دارند؟؟!
2. درجواب سوال دوم باید گفت که:
قدرت و نفوذ رهبری و امام در جامعه به اندازه ی آگاهی، بصیرت و بینش مردم است نه بیشتر.
🔹اگر مردم بصیرت و آگاهی کافی را نداشته باشند رهبر حتی اگر امیرالمومنین(ع) باشند قدرتی ندارند. همانند جنگ صفین، وقتی سپاهیانِ خود امام بصیرت کافی نداشتند، مالک اشتر را از یک قدمی خیمه ی کفر برمیگردانند و امام دیگر قدرتشان نافذ نیست و تسلیم بی بصیرتی مردم میشوند.
🔸وقتی در جنگ احد، غالب نیروها تدبیر و استراتژی پیامبر(ص) را از جان و دل درک نمیکنند و نادیده میگیرند، جنگ برده را میبازند...!
🔹وقتی مردم به دلیل عدم آگاهی ، مغلوب دسیسه های معاویه ها میشوند، رهبری همانند امام حسن (ع) مجبور به مصالحه با معاویه میشود.
🔸وقتی هنوز مردم آمادگی کافی در خود را ایجاد نکرده اند، هیچ امامی بعد از امیرالمومنین (ع) نمیتواند حکومت اسلامی تشکیل دهد و تا این آمادگی در مردم ایجاد نشود امام زمان هم برای تشکیل حکومت عدل نخواهد آمد و علت غیبت هزار و اندی سالشان بدلیل عدم آمادگی آحاد ملتهاست...
💢پس؛ قدرت رهبری در جامعه و حاکمیت به اندازه بصیرت مردم است نه بیشتر...
لطفا تا ميتوانيد این پست را جهت روشنگری منتشر کنید👌
@mohebin18
هدف دشمن👇
ما مردم در زمانی زندگی میکنیم که دشمن داخلی و خارجی با تمام توان خود به میدان آمده است و او زمان را خوب شناخته است او میداند که اگر در این زمان موفق نشود شکستی خورده است که شاید بشود دوران فروپاشی کمونیست و شوروی را تداعی کرد ولی باید دانست او دیگر کاری به مکان ندارد هر جا که اسلام ناب باشد او در میدان است و می جنگد و در باطل خود فعلا ثابت قدم است ولی آنچه را باید دانست او نه دنبال مذاکره و نه سازش است گرچه دشمن داخلی این را که ما باید مذاکره کنیم و سازش نماییم را در حال القا به جامعه است اما همه اینها هدفی میانی میباشد و هدف اصلی آنها نشان دادن ناکارآمدی اسلام ناب است که کمی هم در آن موفق بوداند است و آن را هم مدیون رسانها و هماهنگی آنها و ضعف حزب الله در رسانه و عدم فعالیت آنها می باشد باید گفت اگر، بله اگر از این زایمان سخت بگذریم دوران شکوفایی و جابجایی نخبگان صورت خواهد گرفت و قدمی بزرگ به سمت تمدن اسلامی خواهیم برداشت و اگر به دلیل تنبلی و بی سوادی و ...از این زایمان جان سالم در نبریم...
🗣آقای وزیر اگر صحبت کنند، جلسه رسمی میشود!
🔸️آقای خادم و وزیر ورزش که میآیند، زن و مرد بلند میشوند. کمی از اذان گذشته و همه منتظرند آقا بیایند برای #اقامه_نماز. انتهای سالن روی درگاهیِ یکی از پنجرهها سه پارچ آب همراه چند لیوان شیشهای ساده قدیمی گذاشته شده. از پشت در، الله اکبر میگویند. از پنجره دراز و باریک نگاه میکنم به محوطه. رهبر وارد میشوند. اولینبار است که از این فاصله میبینمشان. صفوف نماز به هم میریزد و همه میروند به استقبال آقا. محاسنشان یکسره سفید نیست. تکوتوک توی محاسن، موی خاکستری هست.
🔸️#رهبر با چهرهای خندان وارد میشود و به اتاق جلویی میرود و صفها دوباره مرتب میشوند. خانمها هفت هشت صف عقبتر هستند. تکبیرگو پیرمردی است با لباسی شبیه خدام حرم #امام_رضا(ع). یاد مرحوم کوثری میافتم. نماز که تمام میشود همه بلند میشوند و با عجله میروند جلو تا جای خوبی گیرشان بیاید. یکی از دخترها میگوید یعنی تا این حد جلو؟ همه که مینشینند، آقا میگوید کمی جلوتر بیایید! ردیف اول یک متر با ایشان فاصله دارد. خواهران منصوریان و یکی دو تا از پُرافتخارترینها و معاون وزیر، ردیف اولِ خانمها هستند. چند تا از محافظان، دُورتادُور ورزشکاران زن نشستهاند و آنها را از مردها جدا کردهاند.
🔸️آقا میپرسد برنامه چیست؟ مسئول جلسه میگوید #ورزشکاران خودشان را معرفی میکنند و بعد وزیر ورزش صحبت میکنند. رهبر میگوید وزیر که صحبت کند جلسه رسمی میشود؛ این بچهها صحبت کنند خوب است. «این بچهها»یش حس پدربزرگی میدهد.
@mohebin18
💠استاد تحریری:
هر چه توجه عبد به نعمتها و الطاف بيکران الهي به خويش بيشتر باشد، خجالتش در درگاه خداوندي به واسطهي اعمالي که در برابر حق تعالي انجام داده، افزون تر می گردد.
@mohebin18