🔴 وظیفه اخلاقی روحانیون چیست؟
اگر ما از زیّ متعارف روحانیت خارج بشویم و خدای نخواسته، توجه به مادیات بکنیم، درصورتی که خودمان را با اسم روحانی معرفی میکنیم، این منتهی ممکن است بشود به اینکه روحانیت شکست بخورد. من این نگرانی که همیشه در دلم هست این است که من خوف این را دارم که آنها [مردم] برای خاطر ما و شنیدن حرف ما به بهشت بروند و ما برای خاطر اینکه خودمان مهذب نبودیم به جهنم. و این خجالت را انسان کجا ببرد که اینها برای خاطر ما به آن مقامات رسیدهاند و ما برای خاطر هواهای نفسانی به این درجه سفلی. این یک خوفی است که بسیاری از اوقات من متذکرش هستم.
📚 صحیفه نور امام خمینی(ره)، ج۱۸، صفحه ۱۳
هدایت شده از مدرسه مجازی المرسلات
💢 سه نظریه در مورد انسان و رسيدن به يگانگي
👈 1- نظریه ماتریالیستی
👈 2- نظریه ایده آلیستی
👈 3- نظریه رئالیستی
🔰 شهید آیت الله مطهری
🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🌿 مسئله به يگانگي رسيدن واقعيت وجودي انسان در يک نظام رواني و در يک جهت انساني و تکاملي و همچنين رسيدن جامعه انسان به يگانگي و يکپارچگي در يک نظام اجتماعي هماهنگ تکاملي، و متقابلًا مسئله تجزيه شخصيت فردي انسان به قطبهاي مختلف و قطعه قطعه شدن واقعيت وجودي او به بخشهاي ناهماهنگ و تجزيه جامعه انسان به «من» ها و به گروهها و طبقات متضاد و متناقض و ناهماهنگ، مسائلي هستند که همواره انديشهها را به خود معطوف داشتهاند. در اينجا سهگونه نظريه است:
🌐 الف. نظريه ماترياليستي
🔺اين نظريه که تنها به ماده ميانديشد و براي روان هيچگونه اصالتي قائل نيست، مدعي است آنچه فرد انسان را از جنبه رواني و جامعه انسان را از نظر اجتماعي تجزيه و متلاشي ميکند و به صورت قطبهاي ناهماهنگ در ميآورد، تعلق اختصاصي اشياء به انسان (مالکيت) است. اين، اشياء هستند که با تعلق اختصاصي خود به انسان، انسان را از نظر فردي و رواني و از نظر اجتماعي قطعهقطعه ميکنند.
🔺در فجر تاريخ، انسان به صورت اجتماعي و به صورت «ما» ميزيست؛ «من» وجود نداشت؛ يعني «من» را حس نميکرد، «ما» را حس ميکرد؛ وجود فردي خود را نميشناخت، وجود جمعي خويش را ميشناخت؛ انسان در آغاز تاريخ، زندگي اشتراکي داشت و به همين جهت با روح جمعي و احساس جمعي ميزيست؛
🔺انسان به واسطه پيدايش مالکيت، از درون خود با خود واقعياش که خود اجتماعي بود و خود را عين انسانهاي ديگر احساس ميکرد، بيگانه شد و به جاي اينکه خود را «انسان» احساس کند «مالک» احساس کرد و با خود بيگانه شد و کاستي گرفت.
🔺تنها با بريدن اين قيد و اين تعلق است که انسان بار ديگر به يگانگي اخلاقي و سلامت رواني و هم به يگانگي اجتماعي و سلامت اجتماعي باز ميگردد. حرکت جبري تاريخ به سوي اين يگانگيهاست.
@almorsalat
🌐 ب. نظريه ايدهآليستي
🔺 اين نظريه تنها به روان و درون انسان و رابطه انسان با نفس خودش ميانديشد و آن را اصل و اساس ميشمارد. اين نظريه ميگويد درست است که تعلق و اضافه مانع وحدت و موجب کثرت است، عامل تفرقه و متلاشي شدن جمع است، فرد را به تفرقه رواني و جامعه را به تجزيه گروهي ميکشاند، اما همواره «مضافٌاليه» سبب تفرقه و تجزيه «مضاف» است نه «مضاف» سبب تفرقه و تجزيه «مضافٌاليه». «مضاف» به دست «مضافٌاليه» قطعهقطعه ميشود نه «مضافٌاليه» به دست «مضاف». اضافه و تعلق اشياء- مال، زن، پست و مقام و غيره- به انسان سبب قطعهقطعه شدن روان و تجزيه جامعه انسان نيست، بلکه اضافه و تعلق دروني و قلبي انسان به اشياء سبب تفرقهها و تجزيهها و بيگانگيهاي انسان است. «مالکيت» انسان او را از خودش و جامعهاش جدا نکرده، بلکه «مملوکيت» انسان او را از خودش و جامعهاش جدا ساخته است. آنچه «من» را از نظر اخلاقي و از نظر اجتماعي تجزيه ميکند، «مال من»، «زن من»، «پست و مقام من» نيست، بلکه «منِ مال» و «منِ زن» و «منِ پست و مقام» است. براي اينکه «من» تبديل به «ما» بشود، قطع تعلق اشياء به انسان ضرورت ندارد؛ تعلق انسان به اشياء بايد بريده شود.
@almorsalat
🔺انسان را از قيد اشياء رها سازيد تا به واقعيت انسانياش بازگردد نه اشياء را از قيد انسان. به انسان آزادي معنوي بدهيد، از آزاد کردن و رها ساختن اشياء چه اثري ساخته است؟! به شخصْ رهايي و آزادي و اشتراکيت و وحدت بدهيد نه به «شيء».
🔺 عامل توحيد اخلاقي و اجتماعي انسان از نوع عوامل آموزشي و پرورشي مخصوصاً آموزش و پرورش معنوي است نه از نوع عوامل اقتصادي. تکامل دروني انسان عامل توحيد اوست نه کاستي بروني. براي يگانگي انسان بايد به او «معني» داد و نه اينکه از او «ماده» را گرفت.
1⃣
📌 ادامه 👇 👇
هدایت شده از مدرسه مجازی المرسلات
📌 ادامه از👆
🔺 بعلاوه قطع تعلق اختصاصي اشياء به انسان امري ناممکن است. فرضاً در مورد مال و ثروت اجرا شود، در مورد زن و فرزند و خانواده چه ميتوان کرد؟ آيا ميتوان در آن زمينه اشتراکيت را مطرح کرد و به کمونيسم جنسي قائل شد؟ اگر ممکن است، چرا کشورهايي که سالهاست مالکيت شخصي را در مورد ثروت الغاء کردهاند، به نظام اختصاصي خانواده چسبيدهاند؟ فرضاً نظام اختصاصي فطري خانوادگي نيز اشتراکي شود، پُستها، مقامها، شهرتها، افتخارها را چه ميتوان کرد؟ آيا ميتوان اينها را نيز به طور يکسان تقسيم کرد؟ استعدادهاي جسماني و بدني خاص افراد وهمچنين استعدادهاي رواني و هوشي آنان را چه ميتوان کرد؟ اين تعلقات، جزء لاينفک وجود هر فرد است و جداشدني و برابرکردني نيست.
🌐 ج. نظريه رئاليستي
🔺اين نظريه معتقد است که آنچه انسان را از نظر فردي و اجتماعي تقسيم و تجزيه ميکند و عامل اصلي تفرقه و تکثير انسان است، تعلق انسان به اشياء است نه تعلق اشياء به انسان. اسارت انسان ناشي از «مملوکيت» اوست و نه «مالکيتش»؛ از اين رو براي عامل تعليم و تربيت، انقلاب انديشه، ايمان، ايدئولوژي و آزادي معنوي نقش اول را قائل است ولي معتقد است که انسان همچنان که ماده محض نيست، روح محض هم نيست، معاش و معادْ توأم با يکديگرند، جسم و روان در يکديگر تأثير متقابل دارند، در همان حال که بايد با عوامل روحي و رواني تفرقه در پرتو توحيد در عبادت و حقپرستي مبارزه کرد، [بايد] با عوامل تبعيض، بيعدالتيها، محروميتها، ظلمها، اختناقها، طاغوتها، غير خدا را «رب گرفتن» ها به شدت جنگيد.
اسلام چنين منطقي دارد. اسلام که ظهور کرد، در آنِ واحد به دو دگرگوني و انقلاب و دو حرکت دست زد. اسلام نگفت تبعيضها، بيعدالتيها يا مالکيتها را از بين ببريد خود به خود همه چيز درست ميشود، و نگفت درون را اصلاح کنيد و به برون کار نداشته باشيد، اخلاق را بسازيد اجتماع خود به خود ساخته ميشود؛ اسلام در آنِ واحد که نداي توحيد رواني و دروني در پرتو ايمان به خداوند متعال و يگانهپرستي ذات يگانه او را داد، فرياد توحيد اجتماعي در پرتو جهاد و مبارزه با ناهمواريهاي اجتماعي را بلند کرد.
🔺 اين بود که اسلام در دستي منطق و دعوت و برنامه تعليم و تربيت در راه يگانگي فردي و اجتماعي انسانها در جهت خداپرستي داشت و در دستي ديگر تيغ براي قطع روابط نامتعادل انساني و درهم ريختن طبقات اجتماعي و درهم شکستن طاغوتها.
💠 انسانِ مدلِ نظريه ماترياليستي چون از درون به آزادي نرسيده و تنها تعلقات بيرونياش بريده شده، مرغ بيبال و پري است که قيد و بند از او برداشته شده ولي در اثر بيبال و پر بودن قادر به پرواز نيست. و اما انسانِ مدلِ نظريه ايدهآليستي از درون آزاد است و از بيرون بسته؛ مرغِ با بال و پري است که پا يش به جسم سنگيني بسته شده است. ولي انسان مدل نظريه رئاليستي مرغ با بال و پري است که هم وسيله پرواز دارد و هم قيد و بندهاي سنگين از پاهايش برگرفته شده است.
📚 جهان بینی توحیدی ص 44-58 (با تلخیص)
#فلسفه_غرب
#اندیشه_مطهر
#انسان_شناسی
2⃣
@almorsalat
هدایت شده از نشریه عبرتهای عاشورا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹از شام بلا، فرمانده شهید آورده اند...
♦️پخش زنده مراسم تشییع پیکر شهید محمد جنتی
پنجشنبه ۲۳ خرداد ساعت ۹ صبح از #شبکه_افق
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
🔴اعتقاد به #توحید چه تعهداتی بر دوش یک جامعه میگذارد؟
🔰 رهبر معظم انقلاب
🔺سخن در این است که توحید اگر قرار شد که یك عقیدهای باشد که به دنبال خود تعهدی را و مسئولیتی را و تكلیفی را، برای معتقد به این عقیده به ارمغان میآورد، پس باید فهمید، دانست، که این مسئولیت و این تعهد و این تکلیفها چیست بالاخره.
🔺آیا این تعهد در همین خلاصه میشود که ما به زبان یا به دل و به فكر، این عقیده را بپذیریم؟ یعنی خود اعتقاد، يك مسئولیتی است؟ یا از منطقه فکر و دل بیرونتر میآید حد و قلمروی این مسئولیت.
🔺اما در اعمال شخصی، مثلا موحد، يك سلسله تکالیفی را به مقتضای توحید بر دوش خود دارد، از جمله اینکه نماز بخواند، از جمله اینکه نام خدا را در آغاز و انجام هر کاری بیاورد، از جمله اینکه مثلا فرض کنید گوسفند را، ذبیحه را جز به نام خدا نکشد و از این قبیل، در همین حد خلاصه میشود؟ یا نه، تعهدی که توحید به فرد موحد یا به جامعه موحد میدهد، از حد فرمانهای شخصی و تکالیف فردی بالاتر است.
🔺تعهدی که توحید به يك جامعه موحد میدهد، شامل مهمترین، کلیترین، بزرگترین، اولیترین و اساسیترین مسائل يك جامعه است، مثل چه؟ مثل حکومت، مثل اقتصاد، مثل روابط بین الملل، مثل روابط افراد با یکدیگر، که اینها مهمترین حقوق اساسی است برای اداره و زندگی يك جامعه. ما معتقدیم که تعهد توحید و مسئولیتی که بار دوش موحد میشود، مسئولیتی است در حد تكاليف اساسی و حقوق اساسي يك جامعه. ص221
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
@almorsalat
@mohkamat
🔴 فرق هوش و حیله در چیست؟
وَ اللَّهِ مَا مُعَاوِيَةُ بِأَدْهَي مِنِّي وَ لَكِنَّهُ يَغْدِرُ
وَ يَفْجُرُ وَ لَوْ لَا كَرَاهِيَةُ الْغَدْرِ لَكُنْتُ مِنْ
أَدْهَي النَّاسِ وَ لَكِنْ كُلُّ غُدَرَةٍ فُجَرَةٌ وَ كُلُّ
فُجَرَةٍ كُفَرَةٌ وَ لِكُلِّ غَادِرٍ لِوَاءٌ يُعْرَفُ بِهِ
يَوْمَ الْقِيَامَةِ
وَ اللَّهِ مَا أُسْتَغْفَلُ بِالْمَكِيدَةِ وَ لَا أُسْتَغْمَزُ
بِالشَّدِيدَةِ.
امیرالمومنین(ع) در خطبه ۲۰۰ نهجالبلاغه درباره معاويه میفرمایند:
سوگند به خدا!
معاويه از من زیرکتر نيست. او
حیله و خیانت میکند و مرتکب گناه
میشود، اگر نيرنگ، ناپسند نبود من
زيركترين افراد بودم،
و اما هر نيرنگي گناه، و هر گناهي، كفر
است،
"در دست هر حيلهگری پرچمی است كه
روز قیامت، با آن شناخته میشود."
به خدا سوگند!
من با فريبكاری غافلگير، و با سختگيری ناتوان نمیشوم.
🔴 در صورت کمبودن جبهه اهل حق چگونه باید بود؟
أَيُّهَا النَّاسُ !
لَا تَسْتَوْحِشُوا فِي طَرِيقِ الْهُدَي لِقِلَّةِ أَهْلِهِ
فَإِنَّ النَّاسَ قَدِ اجْتَمَعُوا عَلَي مَائِدَةٍ شِبَعُهَا
قَصِيرٌ وَ جُوعُهَا طَوِيلٌ ...
نهج البلاغه
خطبه ۲۰۱
اي مردم !
در راه هدایت، از كمي اهل حق نهراسيد،
زيرا اكثريت مردم بر گرد سفرهای جمع
شدند كه سيري آن كوتاه، و گرسنگی آن
طولانی است...
هدایت شده از رهبر حوزهها
24.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | وظایف طلبگی
🔺️ ۷ وظیفه طلبههای حوزهی علمیه در بیانات رهبرانقلاب در دیدار طلاب. ۹۸/۲/۱۸
☑️ @Khamenei_Hawzah
هدایت شده از اطلاع رسانی مراسم شهدا کشور
#خبر
ساعاتی قبل، پیکر مطهر شهید مدافع مهدی ثامنی راد که در تاریخ ٢٢ دی ماه سال ۱۳۹۴ در منطقه تل هور به شهادت رسیده بود، تفحص و شناسایی شد.
🌸شادی روحش صلوات🌸
🔵اطلاع رسانی مراسم شهداکشور🔵
@shohada_keshvar
هدایت شده از کوله پشتی راوی 🇵🇸
☘پیکرشهید مدافع حرم ابراهیم عشریه پس از۳سال شناسایی و دیشب وارد معراج شهدا شد.
مراسم وداع: امروز ۳تیر، ۷عصر معراج شهدای تهران
امشب: دانشگاه افسری امام حسین تهران بعد ازنماز مغرب وعشا
تشییع پیکرمطهر درشهرقم و جمکران:
فردا ۴ تیر ساعت 7 عصر حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
وبعداز اذان هم دعای توسل درجمکران برگزار خواهدشد.
#ازشام_بلا_شهید_آوردند
#پذیرایی_ویژه
🕊🌸 کوله پشتی راوی
🆔 @cole_ravi
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄