فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬دعای #امام_خمینی را در ابتدای ماه مبارک بشنویم ...
🤲خدایا تو ما را به این ماه مبارک وارد کن، به طوری که با رضای تو وارد بشویم در آن ...
#توحید
#رمضان
@mohkamatqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜انسان سازی در ماه مبارک رمضان
استاد شهید مطهری (کتاب انسان کامل)
#شهید_مطهری
#رمضان
#انسان_سازی
#انسان_کامل
@mohkamatqom
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
🎁 همزمان با ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۲) برگزار میشود:
👈 #پویش_مطالعاتی کتاب «طرح کلّی اندیشه اسلامی در قرآن»
روزانه چهار تدریس برای هر درس از مباحث کتاب توسّط اساتید سطح عالی حوزه علمیه قم با چهار رویکرد مختلف:
📍با رویکرد تربیتی: حجةالاسلام #گرامیپور
📍با رویکرد تفسیری: حجةالاسلام #حاجیابوالقاسم
📍با رویکرد سیاسی: حجةالاسلام #صلحمیرزایی
📍با رویکرد اجتماعی: حجةالاسلام #موسوی
@qom_khamenei_ir
✔️امر به معروف و نهی از منکر از وجهه رحمت رحیمیه است.
❗️پس بر آمر به معروف و ناهی از منکر لازم است که به قلب خود از رحمت رحیمیه بچشاند، و در نظرش در امر و نهی، خودنمایی و خودفروشی و تحمیل امر و نهی خود نباشد؛ زیرا که اگر با این نظر مشی کند، منظور از امر به معروف و نهی از منکر، که حصول سعادت عباد و اجرای احکام الله در بلاد است، حاصل نشود؛ بلکه گاه شود که از امر به معروف انسان جاهل، نتیجه معکوسه حاصل شود، و چندین منکر سربار شود برای یک امر و نهی جاهلانه که از روی خواهش نفسانی و تصرف شیطانی واقع شود.
❗️و اما اگر حس رحمت و شفقت و حق نوعیت و اخوت انسان را به ارشاد جاهلان و بیدار کردن غافلان وادار کند، کیفیت بیان و ارشاد که از ترشحات قلب رحیمانه است طوری شود که قهراً تاثیر در مواد لایقه بسزا کند و قلوب صلبه سخت را نیز از آن استکبار و استنکار فرونشاند.
❗️افسوس که ما از قرآن تعلم نمی گیریم و به این کتاب الهی نظر تدبر و تعلم نداریم و استفاده ی ما از این ذکر حکیم کم و ناچیز است.
📚امام خمینی رحمه الله، آداب الصلوه ، صفحه ۲۳۷.
#امر_به_معروف_نهی_از_منکر
#امام_خمینی_رحمه_الله
#نظام_اخلاقی
#روش_تربیتی
#آداب_الصلوه
@mohkamatqom
ای درود آفرینش بر تو و بر شوهرت
وی سلام الله بر دامان زهرا پرورت
در مقام زن ولی مردانگی قانون توست
تا قیامت هر کجا مؤمن بوَد، ممنون توست
🏴وفات ام المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها تسلیت باد. 🏴
@mohkamatqom
May 11
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌 تقابل گرایی
یکی از ترفندهای برخی از چهرههای منبری و رسانهای، القا دوگانههای مفهومی و تقابلگراییهای معرفتی و عملی است که هم بُرد تبلیغاتی و هنری دارد و مخاطب را جذب میکند و هم موجب برانگیختن حساسیتهای اجتماعی میشود.
متاسفانه این شیوه در دهه اخیر بسیار گسترش یافته است و دو گانههایی نظیر عدالت یا ولایت/ شریعت یا سیاست / معنویت یا سیاست / آزادی یا امنیت / اخلاق یا دیانت مطرح شده است که حقیقتا هیچ کدام حقیقی نیست و ناشی از نداشتن نگرش منظومهای به دین و عدم ابتنای همهی آنها به نظام جامع اندیشهی اسلامی است.
بیچاره مردمی که در این میان گرفتار تلقی های مختلف و تفسیرهای متضاد از دین و عقل و اخلاق و معنویت و سیاست هستند. نتیجه این بیسامانی معرفتی و از جا کندگی مفهومی چیز جز حیرت ، ضلالت، تفرقه و تشتت فکری و اجتماعی نیست.
✅ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌دانش اخلاق از منظر امام خمینی(ره)
علومى كه راجع به تربيت قلب و ارتياض آن و اعمال قلبيه است، علم به منجيات و مهلكات خلقيه است، يعنى، علم به محاسن اخلاق، مثل صبر و شكر و حيا و تواضع و رضا و شجاعت و سخاوت و زهد و ورع و تقوى، و ديگر از محاسن اخلاق، و علم به كيفيت تحصيل آنها و اسباب حصول آنها و مبادى و شرايط آنها، و علم به قبايح اخلاق، از قبيل حسد و كبر و ريا و حقد و غشّ و حبّ رياست و جاه و حبّ دنيا و نفس و غير آن، و علم به مبادى وجود آنها و علم به كيفيت تنزه از آنها. و متكفل اين نيز پس از انبيا و اوصيا عليهم السلام، علماى اخلاق و اصحاب رياضات و معارفاند.
📎 چهل حديث(اربعين حديث)، ص: 387
دليل بر آنكه «فريضه عادله» راجع به علم اخلاق است، توصيف فريضه است به «عادله». زيرا كه خلق حسن، چنانچه در آن علم مقرر است، خروج از حد افراط و تفريط است، و هر يك از دو طرف افراط و تفريط مذموم، و «عدالت»، كه حد وسط و «تعديل» بين آنهاست، مستحسن است. مثلا شجاعت، كه يكى از اصول و اركان اخلاق حسنه و ملكه فاضله است، عبارت است از حالت متوسطه و معتدله بين افراط، كه از آن تعبير شود به تهور- و آن عبارت است از نترسيدن در مواردى كه ترس سزاوار است- و بين تفريط، كه از آن تعبير شود به جبن- و آن عبارت است از ترسيدن در مواردى كه سزاوار ترس نيست. و حكمت، كه يكى از اركان است، متوسط بين رذيله «سفه» كه از آن تعبير به «جربزه» شده است- و آن عبارت از استعمال فكر است در غير مورد و در مواردى كه سزاوار نيست- و بين رذيله «بله» است- كه عبارت است از تعطيل قوه فكريه در مواردى كه سزاوار است به كار اندازد. و همين طور عفت و سخاوت وسط بين رذيله شره و خمود، و اسراف و بخل است. پس، «عادله» بودن فريضه دلالت كند بر آنكه آن منطبق بر علم اخلاق است. چنانچه «فريضه» بودن نيز خالى از اشعار نيست.
📎 چهل حديث(اربعين حديث)، ص391
✅ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121