5.61M
نکاتی در مورد
✅ هوس و هوای نفس و لذت
✅ ارتباط بین هوای نفس و عقل
✅ تفاوت هوش و عقل
✅ ارتباط حقطلبی و نفعطلبی با سعات و شقاوت انسان
و ...
که در پاسخ به پرسش یکی از سؤالکنندگان در یکی از گروههای مجازی
@mohsen1440_ir
با عرض سلام و تحيت.
گزارش اجمالی استهلال ماه رمضان سال ۱۴۴۰ هجری قمری
تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ خبر و شهادتی دال بر رؤیت هلال، حتی با چشم مسلح از هیچ نقطهای در ایران و مناطق اطراف به دست نیامده است.
چنانچه در ادامه، گزارش موثقی دال بر رؤیت هلال حاصل شود، از طریق همین سامانه اطلاعرسانی خواهد شد.
✅ گزارش تفصیلی ان شاء الله متعاقبا تقدیم خواهد شد.
کانال ستاد استهلال استان قم در پیامرسانهای تلگرام و سروش و ایتا👇
@estehlalemahane
#استهلال #گزارش_استهلال #گزارش_اجمالی #رؤیت_هلال #رمضان #رمضان_المبارک #رمضان_1440 #رمضان1440
با عرض سلام و تحيت.
گزارش اجمالی استهلال ماه رمضان سال ۱۴۴۰ هجری قمری
هلال ماه مبارک رمضان در غروب ۳۰ ماه شعبان المعظم، به راحتی با چشم عادی در مناطق و شهرهای زیادی از جمله: شهرری، قم، کاشان، اراک، یزد، نیک شهر (استان سیستان و بلوچستان) و ... رؤیت شد.
✅ گزارش تفصیلی ان شاء الله متعاقبا تقدیم خواهد شد.
شرح تصویر: هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۴۰ از کنار مصلی قدس قم
کانال ستاد استهلال استان قم در پیامرسانهای تلگرام و سروش و ایتا👇
@estehlalemahane
#استهلال #گزارش_استهلال #گزارش_اجمالی #رؤیت_هلال #رمضان #رمضان_المبارک #رمضان_1440 #رمضان1440
در پاسخ به شایعاتی که در مورد اعلام اول ماه مبارک رمضان منتشر شده همین قدر کافی است که عید فطر طبق نظر همه مراجع قطعا ۱۵ خرداد خواهد بود و شروع ماه مبارک رمضان هیچ تاثیری در عید فطر نخواهد داشت.
#عید_فطر #رمضان #استهلال #ستاد_استهلال #هلال
تصویری از بنده در فضای مجازی منتشر شده که گویا با تراز مشغول جستجوی ماه هستم!!!
بنده این توضیحات را نه برای کسانی که از روی کینه و تعصب مخالفت میکنند بلکه برای کسانی عرض میکنم که جویای حقیقت هستند.
تراز ابزار ساده و ارزانقیمتی است که در فقدان ابزارهای گرانقیمت و پیشرفته میتوان صفر افق را با آن با دقت نسبتا خوبی تشخیص داد و پس از آن با استفاده از قطبنما یا یکی از اجرام آسمانی (مثل محل غروب خورشید) و دانستن سمت خورشید و ماه و ارتفاع ماه، ماه را پیدا کرد.
در اکثر استهلالها نیازی به ابزار دقیقتر برای پیدا کردن هلال نیست. علاوه بر آن قیمت بالای ابزارهای دقیق و کافی بودن دقت آن باعث میشه که در بیشتر استهلالها از ابزار دقیقتر بینیاز شویم.
#استهلال #تراز #عید_فطر #ستاد_استهلال #هلال_ماه
یکی از باورهای عامیانه و اشتباههای رایجی که بین مردم رواج دارد این است که اگر اندازه ماه بزرگ باشد یا ماه ارتفاع و روشنایی زیادی داشته باشد یا مطوق باشد تصور میکنند که ماه شب دوم است. همچنین تصور میکنند ماه بدر حتما در شب چهاردهم ماه دیده میشود.
شایسته است در مسائل مختلف از جمله مسائل دینی و نجومی و پزشکی و ... بر اساس شایعات و باورهای عامیانه اشتباه و غلط عمل و اظهار نظر نکنیم و در هر مسئلهای به متخصص آن مراجعه کنیم.
در مورد ماه شب چهارده دوست و استاد گرامی جناب آقای ابراهیمی سراجی توضیحاتی را در صفحه اینستاگرامشان فرمودهاند که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
https://www.instagram.com/p/BxnVBZXpFvE/?igshid=diz9vtd0zkiv
#استهلال #ماه_بدر #هلال_ماه #ستاد_استهلال
چرا ماه رمضان جابجا شد؟
در روزهای اخیر این شایعه در بین مردم منتشر شد که ماه مبارک رمضان به علت اینکه با رحلت امام خمینی -رحمة الله علیه- مصادف نشود دیرتر اعلام شده است!
به این شایعه از چند جهت میشه پاسخ داد:
اولا: از اول هم عید فطر با رحلت امام خمینی مصادف نبوده و اگر کسی قبل از پذیرش و تکرار شایعات نگاهی به تقویم میانداخت چنین حرفی را نمیپذیرفت.
ثانیا: پیشبینی شروع ماه قمری در اکثر ماهها به طور دقیق امکانپذیر نیست ولی در بعضی از ماهها از جمله عید فطر امسال با توجه به محاسبات و نقشههای رؤیتپذیری ما قطعا میدانیم شروع ماه چه روزی است. عید فطر امسال قطعا روز ۱۵ خرداد خواهد بود و زمان شروع ماه رمضان تاثیری در زمان عید فطر نخواهد داشت.
ثالثا: بر اساس همان محاسبات و نقشههای رؤیتپذیری احتمال رؤیت هلال ماه رمضان در غروب یکشنبه ۱۵ اردیبهشت در ایران و مناطق اطراف بسیار ناچیز بود و نتیجه هم همان شد که پیشبینی میشد.
علاوه بر پاسخهای فوق ممکن است کسانی بخواهند از نظر نجومی بدانند که چرا هلال شب اول اینقدر درخشان و دارای ارتفاع زیادی بود.
دوست و استاد گرامی جناب آقای ابراهیمی سراجی در صفحه اینستاگرامشان توضیحاتی در این مورد فرمودهاند که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
https://www.instagram.com/p/BxpPjmCpHbH/?utm_source=ig_web_copy_link
«اوقات شرعی تقریبی»
زمان اوقات شرعی که توسط مراکز مختلف اعلام میشود از جمله مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران تقریبی است!
این تقریب از چند جهت است:
۱- در محاسبه اوقات شرعی نتیجه بر اساس ثانیه به دست میآید که مرکز تقویم این نتیجه را به صورت دقیقه گرد میکند که این گرد کردن حداکثر تا ۳۰ ثانیه امکان دارد.
۲- معمولا محاسبه اوقات شرعی بر اساس نقطه خاصی در شهر انجام میشود و این اوقات شرعی نقطه خاص تا شمال و جنوب و شرق و غرب شهر معمولا حدود یکی دو دقیقه ممکن است اختلاف داشته باشد (با توجه به بزرگ یا کوچک بودن شهر)
البته با داشتن نرمافزارهایی که بر اساس مختصات دقیق اوقات شرعی را محاسبه میکنند میتوان به زمان دقیقتری رسید اما این همه مشکل نیست.
اختلاف زمان فوق در اذان ظهر که به دقت قابل محاسبه است تقریبا در همین حد است اما مثلا در اذان صبح که کاملا تجربی است و قابل محاسبه دقیق نیست بسیار بیشتر از این است.
این اختلاف محاسبه در مراکزی که کار محاسبه اوقات شرعی را انجام میدهند در اذان صبح تا یک ربع و گاهی بیشتر اتفاق میافتد.
مثلا اذان صبح اول خرداد ۱۳۹۸ در شهر قم طبق محاسبه مرکز تقویم حدود ساعت ۴:۲۱ بود
اما اذان صبح در این روز طبق محاسبه موسسه لواء قم حدود ساعت ۴:۳۲ بود.
حال زمان اذان صبح را اگر بر اساس محاسبه مراکز دیگر جهانی بسنجیم این اختلاف بیشتر هم میشود.
این بدان جهت است که زمان اذان صبح بر اساس رویت فجر صادق است و معیار دقیق محاسباتی برای تعیین چنین زمانی وجود ندارد و معیارهای موجود بر اساس رصدهای متعدد و تجربه است و این رصدها هر چقدر بیشتر باشند معیار دقیقتری برای محاسبه اوقات شرعی به دست میآید.
البته چه مرکز تقویم موسسه ژئوفیریک دانشگاه تهران و چه مراکز دیگری از جمله موسسه لواء قم تلاشهای زیادی را برای دقیقتر شدن زمان اذان صبح انجام دادهاند ولی باز این زمان کاملا دقیق نیست.
به طور خلاصه دقیقترین زمان محاسبه در اذان ظهر انجام میشود و پس از آن در زمان طلوع و غروب آفتاب و سپس در اذان مغرب و در نهایت بیشترین خطا در محاسبه اذان صبح روی میدهد.
البته مسلما کسانی که دغدغه اوقات شرعی را ندارند ممکن است خرده بگیرند که پرداختن به چنین مسائلی در اولویت نیست ولی اهمیت این مسئله در حد خودش برای کسانی که تقید به امور شرعی دارند واضح و مسلم است.
#اوقات_شرعی #اذان_صبح #فجر_صادق #طلوع_فجر