🔻همایش "ثمره چهل ساله" با سخنرانی آیت الله محسن اراکی
🔹جمعه ۲۶ بهمن
🔸قم-۵۵ متری عماریاسر-مسجد جامع
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠مقام فرمانروائی امام (ع) از همه مقامات او بالاتر است
🔹اختیار فرمان از هر اختیاری برتر است، مقام فرمان دادن از هر مقامی بالاتر است. همه مقامات معنوی فرع این مقام است که خدا به ائمه اطهار علیهم السلام داده است؛ آنها را صاحبکاری کرده است که مخصوص خود خداست؛ «لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ» با فرمان او جامعه بشر اداره میشود.
🔸«النَّبِیُّ أَوْلَی» اراده او مقدم است، یعنی امر او نافذ است یعنی صاحب فرمان است و این همان معنی سیاست و معنی حکومت است.
🔹 سائر شئون امامت هم بر این اساس است. حتی شفاعت از شئون امامت است، چون این امام شماست و شما او را به امامت پذیرفتید.
🔸شخصیت شما را چه چیزی میسازد؟ اراده شما میسازد، اراده هر انسانی است که شخصیت و هویت او را میسازد.
🔹این امری لامرکم متبع خیلی حرف مهمی است. سلم لمن سالمکم، حرب لمن حاربکم، متبع لامرکم، اینها یعنی چه؟ قلبی لقلبکم سلم، خیلی حرف است.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠حق "کیفر دادن" تنها از شئون کسی است که ولایت دارد
🔹در قرآن آنجایی که "مُلک" دارد آثار تشریعی مُلک بار میشود: «إِنَّ لِلَّهِ ما فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ» و بعد «یَغْفِرُ لِمَنْ یَشاءُ وَ یُعَذِّبُ مَنْ یَشاءُ».
🔸کیفر مربوط به ولایت است و هرکسی حق کیفر ندارد. حتی اگر کسی ظلم کند و کسی از دایره عدالت خارج شود کسی حق ندارد او را کیفر کند؟ میتواند جلوی ظلم او را بگیرد اما نمیتواند او را کیفر کند.
🔹برای مثال شما در خیابان رد شدی متوجه شدی و کسی کار خلافی میکند، میتوانید جلویش را بگیرید اما حق کیفر ندارید. حق کیفر از مختصات ولی امر است یعنی کسی که بر شخص خاطی ولایت دارد میتواند او را کیفر کند.
🔸این از دقایق نظریه سیاسی قرآن کریم است. در هیچ نظریه سیاسی این مسئله مطرح نشده است، که چون مُلک و پادشاهی و فرمانروایی ازآن خداوند است لذا حق کیفر هم ازآن اوست.
🔹حق بخشش هم مخصوص ولی است کسی که ولایت دارد لذا فرمود: «وَ لِلَّهِ مُلْکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ یَغْفِرُ لِمَنْ یَشاءُ وَ یُعَذِّبُ مَنْ یَشاءُ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً»
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی؛ استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠مالکیت از دیدگاه غرب و اسلام/مشروعیت غصب در نظر غرب
🔹ثروتهای طبیعی متعلق به چه کسی است؟ طبیعت ملک چه کسی است؟ آیا مالک دارد یا ندارد؟ هیچ یک از اقتصادها جواب درستی به این پرسش ندارد. آنها میگویند که متعلق به ملت و مردم است اما آیا مردم برای آن زحمت کشیدهاند؟ برای آنها کار کرده و مثلاً کوه درست کردهاند؟ به چه مناسبت متعلق به آنها میشود؟!
🔸میگویند خود مردم مستولی هستند اما اگر اینطور باشد پس غصب مبنای درستی برای دست گذاشتن بر اموال دیگران است. محتوای نظر آنها هم همین است، برای همین است که همۀ دنیا را مال خود میدانند.
🔹در نظریۀ اسلامی به خوبی روشن است که خدا خالق و آفریننده است. هر کسی مالک نتیجۀ کار خود است و همانطوری که در عرف بشر هر کسی مالک کار و تلاش خود است این دنیا هم نتیجۀ کار خداست و خداوند مالک آن است.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
هدایت شده از بیداری ملت
💠وحدت حول محور مقاومت
🔸همایش بزرگ جوانان مقاومت و بزرگداشت شهید جهاد مغنیه؛ با حضور جوانان بیش از پنجاه کشورجهان
🔹سخنرانان:
آیت الله جنتی (رئیس مجلس خبرگان رهبری)
آیت الله اعرافی (مدیر حوزه های علمیه)
آیت الله اراکی (دبیرکل مجمع جهانی تقریب)
حجت الاسلام و المسلمین هاشم الحیدری (معاون فرهنگی حشدالشعبی عراق)
🔸با حضور خانواده شهید مغنیه
⏰زمان: پنج شنبه، دوم اسفند ۱۳۹۷،
ساعت:۱۹:۰۰
مکان: قم، میدان معلم، مدرسه علمیه امام کاظم(ع)
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
🔻آیت الله اراکی در درس خارج فقه با موضوع "عمران و شهرسازی اسلامی":
💠اختلال امنیتی ناشی از عدم شهرسازی اسلامی است
🔹فاصلۀ خانههای درون شهر با مرکز شهر برابر باشد که نتیجه این میشود که اگر بیرون شهر یک خطی کشیده شود که دور شهر را احاطه کند این خط دایرهای یا شبیه دایره میشود.
🔸خانه باید حریم داشته باشد و باید بین هر خانهای با خانۀ دیگر فاصلهای وجود داشته باشد.
🔹البته به این معنا نیست که شهرهای فعلی را خراب کنیم اما برای شهرهای موجود باید فکر دیگری کرد. پس اگر بخواهیم شهر دیگری بسازیم باید بر طبق استانداردهای اسلامی و شرعی باشد.
🔸باید اقرار کنیم که قرنها از اسلام دور بودیم. اسلام در زندگی ما نیامده است. سبک زندگی ما، سبک شهرهای ما، سبک روابط ما مبتنی بر معیارهای شرعی نبوده است.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
📌مشروح بیانات در لینک زیر؛
https://www.mehrnews.com/news/4177794/اختلال-امنیتی-ناشی-از-عدم-شهرسازی-اسلامی-است
هدایت شده از بیداری ملت
🔴آیت الله اراکی در همایش بزرگ جوانان مقاومت اعلام کرد:
جبهه مقاومت را به سراسر جهان گسترش خواهیم داد.
دهه پنجم انقلاب دهه فروپاشی قدرت جهانی آمریکاست.
گام اول انقلاب و فروپاشی رژیم پهلوی از قم آغاز شد در گام دوم انقلاب جوانان مقاومت حرکت خود را هم دوباره از قم آغاز میکنند
#گام_دوم_انقلاب
#جوانان_مقاومت
#شباب_المقاومه
✍بیداری ملت
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠راه حل مشکلات کشور، اقدام جهادی است/خستگی و اعتماد به دشمن دو مشکل عمده بدنه اجرایی کشور
🔹آنچه ما امروز به آن نیاز داریم همت و روحیه جهادی مسؤولان و استفاده از ظرفیتهای قشر جوان برای حل مشکلات کشور است.
🔸یکی از مهمترین فرازهای پیام مقام معظم رهبری این بود که مشکلات کشور همه قابل حل بوده و راه حل برای تمام آنها وجود دارد.
🔹بنده از بیانیه مقام معظم رهبری اینگونه استفاده کردم که ایشان از نوعی رخوت و خستگی به وجود آمده در بعضی نهادها صحبت میکردند که در نتیجه این رخوت حاضر نیستند راههای حل مشکلاتِ دشوار مملکت را دنبال کنند.
🔸ما در یک جنگ تمام عیار با دشمن هستیم، جنگ جای استقامت، ابتکار و نشاط است، وقتی بدنه اجرایی جامعه ما یک بدنه خسته و پیر است مخصوصاً اگر در میان این خستگی، یک نگاه اعتماد به دشمن نیز اضافه شود تا زمانیکه با دشمن وارد کار نشویم مشکلاتمان حل نمیشود.
📌متن کامل گفتگو در لینک زیر؛
http://rasanews.ir/fa/news/598524/راه-حل-مشکلات-کشور-اقدام-جهادی-و-بهره-گیری-از-ظرفیت-جوانان-است
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠اگر امروز نامی از خدا و انبیاء و ارزشها وجود دارد، همه وامدار فاطمه(س) است
🔹جامعه حقیقی اسلام، جامعه ای است که از بیت ام ابیها بهره گرفته باشد، خانه فاطمه(س) پاکی را به جهانیان عطا کرده و ۱۱معصوم از این دامان به جهانیان معرفی و اعطا شده اند.
🔸اگر فاطمه سلام الله علیها و حسین(ع) نبودند تقوا و ارزشها در دنیا از بین می رفت؛ امروز اگر نامی از خدا و انبیاء و ارزشها برده می شود و عدالت و تقوا و ارزش ها همچنان در جامعه بشری مطرح است وامدار فاطمه سلام الله علیها است.
🔹جهان امروز انقطاع عمیق بین عقل و حواس انسان ایجاد کرده است به گونه ای که انسانهای تربیت شده مکتب امروزی در مسیر درستی نیستند و در نگاه ایرانی اسلامی این رویکرد باید تغییر یابد.
🔸جهان غرب از طریق رسانهها ساختار هویتی جدید و مطلوب خویش را برای نسل جدید زنان و دختران، هماهنگ با آرمانهای غرب عملیاتی کرده و آنان را تحت سیطره خویش قرار دهند.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله محسن اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠بررسی معنای "باهتوهم" در روایات اسلامی
🔹اینکه «بَاهِتُوهُمْ» در روایت به چه معناست اختلاف است؛ برخی گفتهاند که به معنای این است که به آنها بهتان بزنید؛ زیرا وقتی حرمت نداشته باشند میتوان به آنها بهتان زد.
🔸اما رأی بهتر این است که مراد از «بَاهِتُوهُمْ» مانند آیه کریمه که میفرماید: «فَبُهِتَ الَّذی کَفَرَ وَ اللَّهُ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمینَ» یعنی آنها را قاطعانه اسکات کنید؛ یعنی با حجت و برهان زبان آنها را قطع کنید تا نتوانند علیه اسلام و یا در ترویج بدعت خود کاری کنند.
🔹ظاهراً به همین معنا باشد لذا قرینه آن هم این است که میفرماید: «کَیْلَا یَطْمَعُوا فِی الْفَسَادِ فِی الْإِسْلَامِ» این هم قرینه دیگری است که مراد از «بَاهِتُوهُمْ» یعنی حاجّوهم إحتجاجاً یَبهَتوهم یا یُبهِتوهم.
📌مشروح این جلسه از سلسله دروس فقه فرهنگ👇
https://www.mehrnews.com/news/4550964/بررسی-معنای-حدیث-باهتوهم-دایره-مقابله-به-مثل-و-نظر-اسلام
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻آیتالله اراکی در «همایش رسالت های حوزه و گام دوم انقلاب اسلامی»:
🔹 نقد و بررسی جدی حکومتداری چهل ساله توسط حوزه انجام شود
🔹 امروز در دوران فعلی دولت خطاهایی مرتکب می شویم که نباید یک نظامی با تجربه 40 ساله در این مشکلات درگیر شود
🔹تمدن غرب مبتنی بر فساد فیالارض است
http://hawzahnews.com/detail/News/482167
☑️ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🔻آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب:
💠رفتار غربیها در رابطه با حقوق انسان، سراسر تناقض است
🔹زمانی که نماینده رهبر انقلاب در انگلیس بودم، میشنیدیم که بسیاری از مسلمانان در زندان هستند که نیاز به مبلغ مذهبی دارند. متوجه شدیم دستگاههای اطلاعاتی راه را برای گروه های افراطی باز کردند تا از زندان ها یارگیری کنند.
🔸در حقیقت از جنایت کارهایی که در زندان بودند، عضوگیری میکردند و به همین جهت میبینید که یک نفر از اروپا به سوریه می رود و سر آدم را می برد.
🔹این در حالی است که یک وقتی یکی از سفرای ما از حج برگشته بود، برای او سر گوسفندی را بریدند. آن زمان جنجال زیادی برپا شد که اینها سر گوسفند را بریدند ولی همان زمان اجازه می دادند افرادی با نگاه های افراطی به وجود بیایند که سر انسان ها را در سوریه ببرند؛ آن هم به شکل برنامه ریزی شده که رسانه ها را آماده می کنند تا در دنیا پخش شود.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠وظیفه مسلمان در برابر ظلم علنی چیست؟
🔹 حتی اگر شما مظلوم آن ظالم نباشید اما یک ظالمی ظلم کرده ظلم آن هم علنی است ظلم مخفی نیست. اگر ظلم علنی باشد این مستثنی از «لا یُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ» است.
🔸اینجا کسی جهرا بگوید در روزنامه بنویسد در رسانه بگوید. خیلی از احکام بیان ترویجی مربوط به رسانه میشود.
🔹حضرت نوح میگوید: «قَالَ رَبِّ إِنِّی دَعَوتُ قَومِی لَیلا وَنَهَارا» تا آنجا که میفرماید: «وَإِنِّی کُلَّمَا دَعَوتُهُم لِتَغفِرَ لَهُم جَعَلُواْ أَصَبِعَهُم فِیءَاذَانِهِم وَٱستَغشَواْ ثِیَابَهُم وَأَصَرُّواْ وَٱستَکبَرُواْ ٱستِکبَارا ثُمَّ إِنِّی دَعَوتُهُم جِهَارا» اینها کار خلاف کردهاند میگوید من کار خلافشان را جهرا گفتم خلاف است قبول نکردند.
🔸خب پس این جهر به خلافی است که ظالم کرده است. پیامبر الهی میگوید من این خلاف آنها را جهرا مورد نهی قرار دادم.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatillah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠شفاعت برای کسی که حد شرعی بر او ثابت شده جایز نیست
🔹روایت داریم جایز نیست کسی درباره حد شرعی شفاعت کند، حد بر یک انسان در یک دادگاه شرعی ثابت شود، بعد شخصی بیاید ادعای علم و اجتهاد هم بکند و واسطه بشود که حد خدا اجرا نشود این چه جور فقاهتی است؟
🔸قبل از حکم حاکم یجوز الشفاعة بعد از حکم حاکم لا تجوز الشفاعة بعد از حکم حاکم یعنی تعطیل کردن حدود الله و تعطیل حدود الله از اکبر کبائر است و هر کسی چنین کاری کند فاسد است.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠 نظریه "استبداد دینی" یک پارادوکس است
🔹آنچه در قرون وسطی اتفاق افتاد همان چیزی است که در تاریخ اسلام در زمان بنیامیه و بنیعباس اتفاق افتاد.
🔸مانند این است که کسی بگوید بنیامیه نماد دین اسلام است، پس این استبداد دینی است! اما نه اینکه آنها نماد دین اسلام نیستند بلکه آنها در حقیقت سُرّاق، غاصبان و تجاوزگران بر دیناند.
🔹دین اگر دین خدایی و حقیقی باشد استبداد در آن معقول نیست؛ شرط دین عدل است و عدل با استبداد دو طرفِ تناقض هستند. عدل نمیتواند استبداد باشد.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی با آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین دیدار و گفتگو کرد.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠اختلال در نظم عمومی افساد فی الارض است چه بواسطه فضای مجازی، چه با شکستن امنیت بیت المال
🔹باید ببینیم فساد یعنی چه؟ آیا فساد با قتل یکی است؟ با سرقت یکی است؟ چه سرقتی فساد است؟ حالا اگر یک کسی آمد از یک مغازه یک چیزی برداشت و برد، خب اینکه حتی حد هم بر او جاری نمیکنیم به این شکل تعزیر میشود.
🔸در مسئله برادران یوسف وقتی به آنها گفتند: «إِنَّکُمْ لَسَارِقُونَ» بعد اینها چه گفتند: «قَالُواْ تَاللّهِ لَقَدْ عَلِمْتُم مَّا جِئْنَا لِنُفْسِدَ فِی الأَرْضِ وَمَا کُنَّا سَارِقِینَ». چرا گفتند لنفسد فی الارض یعنی چرا آن سرقتی را که به آنها تهمتزده بودند این را آنها چرا گفتند «فساد فی الارض».
🔹چون این دستدرازی به بیتالمال است به مال حاکم است مال حاکم یعنی مال همه مردم این فرق میکند با سرقت یک پرتقال از مغازه یا سرقت چند تا تخممرغ. چرا فساد فی الارض صدق میکند چون اخلال به نظم عمومی است. یعنی اگر حاکم و حاکمیت امنیت نداشته باشد اینجا جامعه امنیت ندارد.
🔸بیتالمال امنیتش یعنی امنیت کل جامعه تعدی به مراکز حاکمیتی یعنی تعدی به کل جامعه و فساد فی الارض چون اخلال به امنیت عمومی است.
🔹اگر کسی از خلال فضای مجازی نظم عمومی را به هم زد یعنی نظم جامعه و قانون را مختل کرد این مفسد است، حتی اگر کسی راهم نکشته، تشری هم به کسی نزده، سیلی هم به کسی نزده این مفسد است، چرا چون نظم عمومی را مختل کرده است.
🔸مفسدان فی الارضی که نظم عمومی را مختل میکنند حرمت ندارند نه حرمت جانی نه حرمت مالی هیچ حرمتی چون اصل حرمت بوسیله مسیر قانون اجرا میشود. کسی که تخلف از قانون را علنی کند و در بین مردم تخلف از قانون را ترویج کند مفسد است.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻برگزاری مراسم سالروز شهادت امام علی النقی علیه السلام در حسینیه دفتر آیت الله اراکی
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠جشن علماء برای تعطیلی یک شراب خانه در دوران پهلوی
🔹اینهایی که میخواهند خردهگیری کنند، میگویند: ببین در این نظام اینجا چگونه است، آنجا چگونه است. اما نمیگویند که این نظام، اسلام را در این مملکت پیاده میکند؟
🔸یک وقتی این مملکت، مملکتی بود که همه نوع فحشا در آن رایج بود؛ بخش عظیمی از تهران فاحشهخانه رسمی داشت، هرکجا میرفتید در همین قم سینماهای مفسد، فاسد و فساد کننده بود.
🔹مراجع خیلی خیلی تلاش میکردند؛ یادم میآید مرحوم آقای گلپایگانی رضوانالله تعالی علیه باهمتی که کرد با کمک آقای کافی(ره) توانستند در ایلام یک شرابخانه را ببندند. جشن گرفتند که ما موفق شدیم یک شرابخانه را ببندیم.
🔸حالا این حکومت اسلامی آمده سراسر کشور را قرآنخوان کرده است. ما در این کشور تعداد زیادی قرآنخوان نداشتیم، اما حالا یک وضعی پیدا شده است که میروید در کوچهپسکوچهها یا در روستاهای دوردست این جوانهای پانزده شانزدهساله و گاهی کمتر حافظ قرآن، قاری قرآن و با قرآن آشنا هستند.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻یادداشتی از آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:
💠عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پدیده بسیار خطرناکی است
🔹تلاشهای صورت گرفته در راستای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تبلور آن در کنفرانس ورشو، تأکیدی بر این است که آمریکا و رژیم صهیونیستی نتوانستند درطائفهای جلوه دادن درگیریهای منطقه موفق شوند؛ آنها مجبور شدند، پرده نفاق را از چهره منطقه بردارند و اعلام کنند که قادر هستند، بسیاری از دولتهای منطقه را به اتخاذ مواضع خصمانه در برابر جبهه مقاومت وادار کنند و بر ایجاد دشمنی و خصومت در مقابل کشورهای جبههها مقاومت و در رأس آن ایران متمرکز شوند.
📌مشروح در لینک زیر:
https://www.mehrnews.com/news/4568041/عادی-سازی-روابط-با-رژیم-صهیونیستی-پدیده-بسیار-خطرناکی-است
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠راه حل خطر دنیاطلبی، چشیدن شیرینی محبت خداست/داستانی زیبا از پیامبر اکرم (ص)
🔹در روایت داریم یکوقت خرمایی به دست حضرت رسید و این را برای اصحاب صفّه آوردند. گفتند یا رسول الله چقدر به ما خرما میخورانی، جگرمان سوخت -تعبیری نزدیک به این معنا و این مضمون را گفتند.- چیز دیگری ندارید به ما بدهید که بخوریم؟
🔸حضرت فرمودند من سه شبانهروز است چیزی از گلویم پائین نرفته است. این اولین طعامی بود که به دست من آمد و من شما را ترجیح دادم و این طعام را برای شما آوردم. اگر چیز دیگری به دست من میرسید آن را برای شما میآوردم.
🔹اینجاست که حضرت میفرماید روزگاری خواهد آمد که از آن روزگار بر شما میترسم.
🔸روزگاری که دیگهای بزرگ و غذاهای خوشطعم و لذیذ را برای شما میگذارند و برمیدارند، از این روز بر شما میترسم، وقتی طعمِ شیرین دنیا در مذاق شما رخنه کند.
🔹خیلی خطرناک است که آدم شیرینی دنیا را بچشد. اگر با شیرینی محبت خدا خود را خوب انس نداده باشد و عشق الهی خمیرمایۀ وجود او را فرا نگرفته باشد بهمرور وقتی شیرینیهای دنیایی به مذاق او میآید یادش میرود.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki