🔴 ارتباط حوادث اخیر با مشکلات آموزش و پرورش چیست؟
🔻مرور برخی از اتفاقات 7، 8 سال اخیر آموزش و پرورش
🔹حوادث اخیر کشور شباهت ها و تفاوت هایی با سایر حوادث قبل دارد. یکی از تفاوت های این حوادث به گواه آمارهای رسمی و غیررسمی، حضور فعالانه برخی نوجوانان دبیرستانی است. یعنی همان متوسطه دوم. البته از متوسطه اول هم دانش آموزانی بودند که در این تجمعات شرکت کردند. سایر اقشار یعنی جوانان و افراد مسن هم در کف خیابان ها بودند ولی حضور نوجوانان دبیرستانی ملموس بوده. بررسی چرایی این مسئله نیاز به تحلیل و تدبر دارد. می توان بصورت مفصل شرح داد. در این مطلب به یک بعد آن اشاره می شود.
🔸من حداقل 10 سالی هست که در مدارس دولتی ذیل آموزش و پرورش تدریس می کنم. واقعاً بدون تعارف عرض می کنم که فضای مدارس ما بعد از سال های 92 و 93 تغییراتی یافته که باید این تغییرات ولو جزئی گفته شود و برای جبران اقداماتی انجام داد.
1️⃣ بعد از روی کار آمدن دولت روحانی، فضای کرختی و بی انگیزگی بر جامعه معلمان افزایش پیدا کرد. البته بی انگیزگی در بین قشر معلمان خیلی قبل تر شروع شد. اما از این سالها ملموس تر شده بود. دلیل اصلی هم مسئله معیشت جامعه معلمان بود که هیچ دولتی تا این لحظه(مهرماه 1401) جهت رفع مشکلات این قشر کاری اساسی نکردند و در دولت رئیسی هم فقط شعار داده شد و یک طرح ضعیف به نام رتبه بندی تصویب شده که قطعاً با مطالبات فرهنگیان بسیار فاصله دارد.
2️⃣ تقریباً از سالهای 92، 93 به این طرف، موج استخدام های خارج از سیکلِ تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان و تعهد دبیری، به شدت افزایش پیدا کرد و با احترام به عموم همکاران معلمم، این جذب های غیرکارشناسی بدون گزینش، به جنبه آموزش و جنبه پرورش این سازمان ضربه زد.
3️⃣ در این مقطع، معاونت پرورشی در مدارس به شدت تضعیف شد. در برخی مدارس حذف و در عموم مدارس از یک نقش فعالِ محورگونه، به یک نقش ضعیفِ حاشیه تبدیل شد. معاونت پرورشی که محور تربیت مدرسه بود و برنامه های فرهنگی و مذهبی و بصیرتی و مسئولیت برگزاری تئاترها، گروه های سرود، مسابقات قرآن، نهج البلاغه و احکام، اردوها، صف صبحگاهی، مراسمات دینی و مذهبی و ... بر عهده این معاونت بود به شدت کمرنگ شد.
🔹در این سالها، معدود مدارسی در کشور پیدا می شدند که معاونت پرورشی فعالی داشته باشند. بودجه این معاونت به حداقل رسید. گاهی همکارانی که اهل کار و تدریس نبودند برای فرار از تدریس این معاونت را می گرفتند و هیچ کاری انجام نمی دادند و معدود معلمان دلسوزی در مدارس پای کار معاونت پرورشی ایستادند و خدمت کردند ولی این جایگاه تضعیف شد. قطعاً این سیاست عامدانه بوده.
4️⃣ حذف مشاور از مدارس یکی دیگر از اتفاقاتی بود که در این سالها رقم خورد. از طرفی جذب مشاور برای مدارس هم به شدت کند شد.
5️⃣ اکثر اردوهای علمی، تفریخی، تاریخی و مذهبی تعطیل شد. چه اردوهای درون شهری؛ چه درون استانی و برون استانی. اینکه می گوئیم تعطیل شد یعنی به حداقل ترین سطح رسید.
6️⃣ رشد مدارس غیرانتفاعی به شدت هرچه تمام تر، افزایش یافت. بطور مثال در این سالها، 90 درصد مدارس ذیل ناحیه یک اهواز، غیرانتفاعی شد و توسعه و بازسازی مدارس دولتی روند کاهشی پیدا کرد.
🔹جالب است بدانید در اغلب مدارس غیرانتفاعی، خبری از معاونت پرورشی و وظایف پرورشی نیست!
🔸جالب تر است بدانید اغلب مدارس غیرانتفاعی در یک ساختمان کوچک چندکلاسه براه افتاد. ساختمان هایی که محیطی برای ورزش و فوتبال و والیبال و ... نداشتند و ندارند و لذا زنگ ورزش در خیلی از این مدارس به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمد!
7️⃣ از طرفی کرونا در یکی دوسال اخیر به این فضا هم دامن زد و نوجوانان فضای مجازی را محلی برای تفریح و بازی و سرگرمی خود یافتند. نظام فرهنگی و آموزش و پرورش کشور هم هیچ برنامه ی ایجابی برای تفریح و سرگرمی این قشر ایجاد نکرد پس به سمت بازی ها و سرگرمی هایی رفتند که آن طرف آبی ها برای نوجوانان ما تدارک دیدند.
🔹هنر دستگاه ها و مسئولین هم فقط برخورد سلبی بود که این نرم افزار را نصب نکنید؛ آن یکی فیلتر شود؛ آن یکی چه شود ...! ولی اقدامی ایجابی جهت پر کردن اوقات فراغت نوجوان مملکت نداشتند از وزارت فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش گرفته تا سازمان تبلیغات اسلامی، تا صداوسیما و ...!
🔸این ها بخشی از تغییرات مدارس در دولت سابق بود که کماکان هم ادامه دارد. هر نظامی برای استمرار و دوام خود به «جامعه پذیری سیاسی» محتاج است. جامعه پذیری سیاسی یعنی انتقال ارزش ها به نسل های بعد. از طریق آموزش و پرورش، رسانه ملی و سایر نهادهای فرهنگی. وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی باید به ریل اصلی خود بازگردد.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
❗️مگه رهبر معصوم است که ولایت مطلقه دارد؟
❗️عبدالحسین زرینکوب در کتاب دو قرن سکوت، جنایات اعراب در حمله به ایران را بر ملا کرده است...
❗️مگه قرآن نمیگه«لا اکراه فی الدین» پس چرا #حجاب_اجباری؟
❗️ چطور امام علی هر شب برای فقرا شیر میبرده؟ ظرف یکبار مصرف که نبوده...
«اگه شما هم از این شبهات زیاد میبینید»، برای شرکت در #جهادتبیین حتماً به ما بپیوندید👇
👈 پاسخشبهاتفضایمجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
19.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆ضرورت جهانی نهی از منکر👆
اگر بکارگیری سموم شیمیایی در تولید مواد غذایی، سلامت انسانها را به مخاطره انداخته؛
اگر تولید و تکثیر بیماریهای واگیردار و کشنده، مانند ایدز و کرونا، موجب مرگ میلیونها نفر شده؛
اگر فتنهگری و کینهتوزی و جنگافروزی میان آدمیان، سالانه هزاران انسان را به کام مرگ میکشاند؛
اگر ترس و یأس و تردید و افسردگی، روزانه بسیاری از افراد بختکزده در تنهایی و اوج رفاه را به «خودکشی» وامیدارد؛
اگر آمار مرگ و میر ناشی از مصرف الکل و مواد مخدر، روزانه در جهان بالا و بالاتر میرود؛
اگر عدم ازدواج بههنگام و ترس نسل جدید از تشکیل خانواده و طلاقهای زودرس و سقط جنین بیشمار، خطر انقراض بسیاری از اقوام بشری، از جمله ما را، تهدید میکند؛...
اما ترویج فرهنگ برهنگی و هرزهگی منجر به «هرج و مرج جنسی» میشود که نهایت آن پاندومی «همجنسگرایی» است که استکبار صهیونی به مثابه راهکار نهایی برای «مقطوعالنسل» کردن جوامع غیریهودی دنبال میکند...
آموزش از مهدکودک طبق سند۲۰۳۰ و تبلیغات مؤثر و ماندگار از طریق فیلمهای👆کارتونی👆، پذیرش همجنسگرایی را برای مقطوع النسل شدن جوامع، بر جهانیان تحمیل خواهد کرد.
‼️ضرورتنهیازمنکر، جهانی است ‼️
https://splus.ir/mohammadali_ramin
کانال محمدعلی رامین در ایتا:
@maramin
کانال رسمی محسن ریاضی 👇
@mohsenriazi_ir
هشتک #شاهچراغ در اینستاگرام با محدودیت مواجه شد 1401/8/4
معنای آزادی رسانه ای غربی یعنی همین: هرچه دلشان خواست، اجازه ترویج می دهند
https://splus.ir/mohammadali_ramin
@maramin
کانال رسمی محسن ریاضی 👇
@mohsenriazi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شبکه سعودی اینترنشنال: ایران باید مثل یمن و سودان شود!
🔹درست ساعاتی پس از حمله تروریستی داعش به شیراز توسط شبکه داعشی اینترنشنال!
🔹رونمایی از پروژه سوریهسازی در اولین واکنش شبکه داعشی اینترنشنال به وقوع جنایت تروریستی در ایران!
☑️به کانال انقلابی بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3861118976C7d082fd2da
کانال رسمی محسن ریاضی 👇
@mohsenriazi_ir
🔺 برای توی کوچه رقصیدن.....
🔺برای روسری برداشتنت...
🔺برای برهنه شدنت...
@dezna
9.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 داعش چطور بر اعتراضات مردم سوریه سوار شد؟
@Farsna
⭕️ نسل کوروش
درباره دهه هشتادیها
✍یاسر عرب
من از 87 تدریس میکنم. در مدارس طبقه متوسط تهران. آن موقع، دانش آموزانم، متولد 1370 بودند. تابستان امسال به متولدین 89 که الان پایه هفتم هستند درس دادم. 20 سال را دیدم. نسل 70 و 80. مشاهداتم را از این نسل میگویم. لزوما درست نیست، صرفا مشاهده من است:
مهمترین ویژگی این نسل "بی تفاوتی" است. حتی شجاعتش هم ناشی از بی تفاوتی است نه نترس بودن به معنایی که ما میفهمیم. ناشی از "به حساب نیاوردن" است. زیست آزادانه جنسیاش هم لزوما در منطق "آزادی جنسی" نمیگنجد. ناشی از همان بی تفاوتی است.
ویژگیهای دیگر این نسل به نظر من این پنج مورد است:
1️⃣ کتاب نخوانده ولی اهل فیلم و سینما است. (روایت را بلد است)
2️⃣ مطالعه تئوریک ندارد ولی زبان بلد است.
3️⃣ در یک شبکه ارتباطی قوی و مستمر با همسالانش زیست میکند که حتی از سوی اکثر ما و حاکمیت مشاهده هم نمیشود چه رسد به نظارت.
به خاطر همین هم وقتی مشاهده پذیر میشود، حاکمیت را متعجب میکند (مورد تجمع کوروش یا تجمع اسکیت سواران در شیراز) یا وقتی حرف میزند و مینویسد، زبانش را نمیفهمیم.
این شبکه ارتباطی در اینترنت به طور مشخص مبتنی بر سه شبکه اجتماعی یوتیوب، تیک تاک و توییچ (و سایر استریمهای گیم است)
در فضای واقعی هم چون پلتفرم مشترک روزمره دارد (مدرسه و سالهای ابتدای دانشگاه)، همیشه در ارتباط با همسالان است.
4️⃣ احساساتی است که البته کاملا مطابق سن است و در سایر نسلها هم مشاهده میشود.
5️⃣ و نظام ارزشی همگون ندارد. مثلا پسرهایشان در مورد حجاب پارتنرهایشان تقیدی ندارند ولی به شدت غیرتی هستند. یا آن معیارهایی که برای نسل من دهه شصتی به عنوان نماد مردانگی، وجود داشت برایشان بازتولید شده است.
تقریبا همه اینها خاصیت تربیت این نسل با شبکههای اجتماعی و موبایل است. خاصیت توییتر و اینستاگرام و تیکتاک، لحظهای بودن است. الگوریتم مبتنی بر مومنت است. آدمی که در لحظه است، در عمق، غور نمیکند و بیتفاوت میگذرد. غواصی نمیکند. مثل یک قایق فقط عبور میکند. عبور قایق هم البته میتواند موج درست کند. مخصوصا وقتی بخواهی یک دریاچه را آرام نگه داری یا نشان دهی.
من هیچ ارزشگذاری مثبت یا منفی درباره کلیت این نسل ندارم. خوب دارند و بد مثل نسل ما ولی مشاهده من میگوید که این ویژگیها بینشان عمومی است.
و یک چیز دیگر. برای این نسل بی تفاوت، تقدس ساختن یک امر محال است. حتی پدر و مادر و معلم هم برایش مقدس نیست؛ چه رسد به بقیه چیزها. این نسل حتی "سلام فرمانده" را ریمیکس میکند و در پارتیاش میخواند و با آن میرقصد.
من برای خودم اسمشان را گذاشتم "نسل کوروش" یا "نسل مال (نام این روزهای پاساژ)". نسلی به غایت سکولار حتی در دیندارترینهایشان. نسلی که هر نظامی در ایران باشد، باید تقریبا از سال 1404، با آنها در عرصه عمومی دست و پنجه نرم کند و به عنوان یک نیمچه معلم میگویم! عجب کار سختی!
🔴به پویش مردمی #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
⭕️ چه کسی معترضین را به خیابان میکشاند؟!
🔹 این روزها رفتار رادیکال برخی از #معترضین در ایران، بعضیها را دچار بُهت و حیرت میکند. اما تعجبی ندارد؛ همهی این رفتارها طبیعیست! طبیعت #انسان_نئولیبرال این است!
🔸 در نئولیبرالیسم #بازار_آزاد میداندار است، و #رقابت هم قاعده بازی و شرط حیات در این بازار است!
🔹 اگر میبینید برای بوسیدن و رقصیدن و بغل کردن میخواند، یا برای همسفره شدن با جنس مخالف در دانشگاه حالت جنگی میگیرد، او دارد طبق قاعده بازار عمل میکند!
♦️ دکتر یوسفعلی اباذری استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران توضیح میدهد که چطور میل به آزادی جنسی هم رقابتی میشود.
🔸 او میگوید #مصرفگرایی، لذتجویی و #منفعتطلبی جزئی از شخصیت و لازمهی انسان نئولیبرال است برای اینکه در رقابت کم نیاورد!
🔹 حالا آزادی جنسی هم یکی از این عرصههای رقابت برای انسان نئولیبرال است. بهخاطر همین یک روز دغدغهاش حضور زنان در ورزشگاه است، روز دیگر آزادی پوشش میخواهد؛ و روزی دیگر آغوش رایگان میدهد.
🔸 سوژه نئولیبرال حتی #اعتراض را عرصه رقابت میبیند و سعی میکند با قدرت رسانه مطالبات اصلی معترضین را به نفع خودش تحریف کند.
🔹 او در این رقابت نه تنها نسبت به آرمانهای اجتماعی مثل مبارزه با #فقر_و_تبعیض حساسیتی ندارد که حتی دغدغه استقلال وطن هم ندارد و به طور کاملاً طبیعی از بیگانه مطالبه #تحریم و جنگ علیه کشورش میکند.
🔸 و اگر از #گفتوگو گریزان است چون پرسشی ندارد که دنبال پاسخ باشد. آرمانش لذتجویی و منفعتطلبی فردی است و این آرمانها اساساً قابل گفتوگو نیستند. در بهترین حالت، مذاکره میکند برای تحقق آرمانهایش.
🔹 با این همه او فقط یک سوژه است. بخش عمدهای از این سوژه مخلوق و محصول سیاستهای نئولیبرالی در کشور است. وقتی عرصههای مختلف حکمرانی از اقتصاد گرفته تا آموزش و سلامت تقدیم ایدههای نئولیبرالی شود، میتوان انتظاری جز خلق انسان نئولیبرال داشت؟! آنگاه اوست که تو را مجبور میکند در فرهنگ و سیاستخارجی هم در زمین نئولیبرالیسم بازی کنی! و گرنه در اقتصاد و معیشت و امنیتت دچار بحران میشوی!
🔸 تا حکمرانی را از دست نئولیبرالیسم آزاد نکنی او همینطور پیش میآید و تو باز میرسی بر سر دو راهی. و اینبار معیشت و امنیتت را به آزادی جنسی میخواهد گره بزند.
🔺 پ.ن: همانطور که مشخص است منظورمان همه معترضین نیست، بلکه صحبت از کسانیست که به نوع رفتارها و شعارهایشان اشاره شد.
🔺 فیلم کامل سخنرانی دکتر اباذری (۲۸ آذر۹۷) را از اینجا میتوانید ببینید.
#عموفیدل
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
کانال رسمی محسن ریاضی 👇
@mohsenriazi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری از ورود مهاجم تروریست به حرم شاهچراغ و به رگبار بستن زائران تا لحظه دستگیری
@Farsna