✍شرحی بر زیارت اربعین
📜فراز دوم:
🖋شهادت و گواهي امام صادق عليه السلام به عظمت و برتري امام حسين عليه السلام
در اين دنيا هر کس توسط چيزي و يا عملي به عزت مي رسد.
🖋 امام صادق عليه السلام در اين فراز از زيارت، امام حسين عليه السلام را توصيف مي نمايد که خدايا او ولي تو و فرزند ولي توست، او برگزيده و پسر برگزيده توست.
🖋 يعني با تمام عزت و احترامي که براي ايشان قائل بودي ولي به وسيله شهادت به او عزت بخشيدي.
🖋تو خواستي که امام به وسيله شهادت، آن هم چنين شهادتي به عزت برسد. خدا به وسيله شهات، امام حسين(علیه السلام) را به سعادت رسانيد.
🖋طوري که يزيد و وزرايش به دنبال دنيا و کسب مقامات دنيوي بودند و به نوعي به دنبال کسب اعتبار بودند ولي امام حسين(علیه السلام) که هيچ چشم داشتي به دنيا نداشت و حکومت را هم صرفاً به عنوان ابزاري براي برافراشتن اسلام و اقامه عدالت مي دانست.
🖋امام حسين عليه السلام و اهل بيت ايشان در فجيع ترين وقايع و جنايت ها، قرار گرفته بودند. اگر چه مدت زمان جنگ کم بوده؛ اما در اين مدت کم، انواع و اقسام جنايت ها و پستي ها ديده مي شود که البته بزرگترين چهره اين جنايات اينست که بر امام معصوم وارده شده است.
🖋 شهيد مطهري(ره) مي فرمايد: " يک وقت حساب کردم و ظاهراً در حدود بيست و يک نوع پستي و لئامت در اين جنايت ديدم و خيال نمي کنم در دنيا چنين جنايتي پيدا بشود، که تا اين اندازه تنوع داشته باشد. و به امام با گذراندن چنين وضعيتي کرامت و شرافت داده شد.
✍شرحی بر زیارت اربعین
📜فراز سوم:اهداف قيام امام حسين عليه السلام
🖋امام حسين عليه السلام قبل از خروج از مکه خطاب به برادرش محمد حنفيه وصيت نامه اي نوشتند که ضمن آن اهداف خود را از قيام اعلام مي دارند. در آنجا مي فرمايد: من براي اصلاح دين جدّم رسول الله و امر به معروف و نهي از منکر قيام مي نمايم.
🖋با مطالعه تاريخ زمان امام حسين عليه السلام در مي يابيم که در دين پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله تغييرات بسياري ايجاد شده و بدعت هاي فراواني نهاده شده بود.
🖋 امام براي اين که حقيقت دين رسول اکرم (صلی الله علیه واله) حفظ شود و ديني سالم به نسل هاي بعدي رسانده شود هيچ راهي نداشت جز اين که قيام نمايد و بدين وسيله اعلام کند که حقيقت دين اسلام به يغما برده شده و دين کنوني، ديني است تحريف شده که خلفا به واسطه آن راهي براي حکومت نامشروع خود يافته اند.
🖋پس امام قيام مي کند تا پيام دين واقعي را به گوش افرادي که خواهان شنيدن حقيقت هستند برساند.
✍شرحی بر زیارت اربعین
📜فراز چهارم:قاتلان امام حسين عليه السلام
🖋امام صادق عليه السلام در اين فراز از زيارت به توصيف قاتلان مي پردازد که ما در اين اينجا آنان را معرفي مي نماييم.
🖋عمربن سعد بن ابي وقاص
يکي از افرادي از که در جريان حادثه کربلا نقش بسزايي را ايفا مي نمايد. سعد پدر عمر از مسلماناني است که در سالهاي نخست بعثت رسول اکرم صلوات الله عليه مسلمان شد و در راه دين، شکنجه و محروميت ديده بود که فتح ايران و بناي کوفه به دست او انجام شد؛ ولي مانند بسياري از ياران رسول خدا(صلی الله علیه واله) علاقه به دنيا بر او غالب گشته و در ماجراي خلافت حضرت علي عليه السلام با آن حضرت بيعت نکرد و در سال 55 يا 58 از دنيا برفت .
🖋عمربن سعد؛ اگرچه به خاطر شخصيت معروف پدرش نام درخشاني داشت؛ اما مرد دنياپرست و بُزدلي بود که بر طبق روايات رسيده، رسول اکرم(صلی الله علیه واله) و اميرالمؤمنين عليه السلام او را مذمت کردند، به همين جهت پدرش هم از او راضي نبود، به طوري که او را از ارث محروم نمود.
🖋نقش عمربن سعد در کربلا، بسيار اساسي بود؛ زيرا او فرمانده کل و جنگ در کربلا، از طرف ابن زياد بود که پيش از ورود امام حسين عليه السلام به سرزمين کربلا، مأموريت يافته بود که با چهار هزار نفر از مردم کوفه براي بازپس گرفتن يکي از شهرهاي استان همدان برود و فرمان حکومت "ري" را نيز به نام او صادر کرده بود.
🖋"شمربن ذي الجوشن"
يکي ديگر از سران و فرماندهان در حادثه کربلا بود. وي در زمان حضرت علي عليه السلام جزو شيعيان و طرفداران حضرت به شمار مي آمد، او در جنگ صفين از افراد تحت فرمان اميرمؤمنان بود و در جنگ با معاويه شرکت داشت و شجاعت زيادي از خود نشان داد.
🖋وي علي رغم اين که در زمره ياران حضرت علي عليه السلام بود؛ ولي همانند بسياري از دوستان حضرت، عاقبت به خير نشد؛ چرا که بر اثر گرفتاري نفساني، در رديف دشمنان حضرت و وطرفداران بني اميه قرار گرفت.
🖋اينها نمونه هايي از قاتلان امام حسين عليه السلام بودند که به وسيله حبّ دنيا و مقام وسوسه شده و با فرزند پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله جنگيدند و امام را به شهادت رساندند.
🖋دلائلي نقلي و تاريخي متذکر اين نکته است که عامل دنياپرستي و منفعت طلبي در حادثه کربلا نقش اساسي داشته است.
🖋 فرزدق شاعر مي گويد: من در سال شصت هجري که با مادرم از کوفه عازم مکه و انجام مراسم حج بودم با امام حسين عليه السلام ملاقات نمودم، حضرت از من سؤال کرد: از کوفه چه خبر داري؟ گفتم: قلوب النّاس معک و سيوفهم مع بني اميّه و ...؛ مردم دلهاشان با توست ، ولي شمشيرهاشان با بني اميه است و ... سپس حضرت امام حسين عليه السلام در طي بيان مطالبي فرمودند: "انّ النّاس عبيد الدّنيا و الدّين لعقٌ علي السنتهم يحوطونه مادرّت معائشهم فاذا محصوا باالبلاء قلّ الدّيّانون؛ به راستي که مردم، بندگان دنيا هستند و دين و دينداري بر سر زبان و لقلقه آنهاست و دين را فقط زماني مي خواهند که وسيله اي براي تأمين دنياي آنان شود؛ اما وقتي که به گرفتاري و بلا مورد
آزمايش قرار مي گيرند ، دينداران حقيقي ، بسيار اندک هستند".
✍شرحی بر زیارت اربعین
📜فراز پنجم:عبرت آموزي از سالار شهيدان
🖋آن حضرت به دليل موقعيت خاصّي که برايش پيش آمده، درس هاي زيادي به طور عملي به تمام انسان هاي تاريخ و جوامع بشري داده است که به اختصار بيان مي کنيم:
🖋الف - فضايل شخصي و فردي:
توحيد و عرفان.
عبادت و بندگي.
ترک از خودبيگانگي در برابر دنيا و خواسته هاي آن.
تسليم در برابر رضاي خداوند.
آگاهي و شناخت به تمام ارزش هاي الهي و انساني.
شجاعت و مروّت.
استقامت و پايداري در برابر ناملايمات و سختي ها.
عزّت نفس و مناعت طبع.
عفو و بخشش.
نترسيدن از مرگ و شهادت و استقبال نمودن از آن.
و ديگر ويژگي هاي فردي که در کتب ديگر مطرح است
🖋ب - اجتماعي و سياسي:
ايثار و از خودگذشتگي.
وفاداري.
برابري و نفي تبعيضات ناروا.
عزّت سياسي.
امر به معروف و نهي از منکر.
نبودن پيروزي حقيقي در اکثريت.
قرباني کردن مصلحت در پاي حقيقت؛ يعني ترک سياست هاي محافظه کارانه، براي اثبات حقيقت.
مبارزه با زور و استبداد، و بيعت نکردن با مستبدان و مستکبران.
جدا نبودن سياست حقيقي از ديانت و يکي بودن حماسه و عرفان.
🖋اين درس ها و پيام ها ، قطره اي است از درياي بي کران از عالي ترين نمونه انسانيّت. حال چگونه مي شود، کسي خود را هماهنگ آن امام کرده باشد، وجيه و آبرومند نزد خداوند نبوده و عاقبت به خير نشده باشد. و چگونه ممکن است، انساني در دنيا با آن حضرت، همگون و هم عقيده و هم جهت (فردي، اجتماعي، سياسي) باشد و در آخرت از مقام قرب، رحمت و مغفرت به دور باشد، اصولاً تضمين آخرت و سعادت در آنجا بستگي، به سعادت در دنيا دارد، پس حال که دانستيم در همراهي با حسين عليه السلام چه ارزشي نهفته است، جاي آن دارد که با تمام خضوع و خشوع از خداي متعال خواستار وجاهت و مقبوليت نزد خودش به واسطه همراهي با حسين عليه السلام باشيم.
✍شرحی بر زیارت اربعین
📜فراز ششم:تجديد بيعت با سرور شهيدان حسين بن علي عليهما السلام
🖋اين اذکار يعني پيروي ما از آن بزرگواران در حدي است که در مقابل دوستان آنان، حقيقت "صلح" و در برابر دشمنان آنان حقيقت "جنگ و محاربه" هستيم و در حقيقت اين مطلب است ، که در تمام شدايد و سختي ها و گرفتاري ها و همچنين در تمام شادي ها و آرامش ها با شما ، بلکه عين شما هستيم.
🖋مگر ممکن است پيرو حقيقي، در صلح و آرامش با اهل بيت بوده و در جنگ و محاربه، بي تفاوت و يا رو در روي آنها باشد و مگر ممکن است شيعه راستين، در جنگ با آن بزرگواران بوده و در صلح به مخالفت با آنان برخيزد، هرگز اين چنين نيست؛ زيرا معناي حقيقي شيعه، پيروي در تمام چهره ها است و پيرو واقعي، روحش با امام خود، يکي مي شود
🖋 لذا صلح امام صلح او، جنگ امام، جنگ او مي شود ، چنانکه پيغمبر صلي الله عليه و آله پس از آن که خامس آل عبا را تحت کساء جمع نمود ، فرمود: "اللّهم انّ هؤلاء اهل بيتي و خاصّتي و حامّتي ، لحمهم لحمي و دمهم دمي، يؤلمني ما يؤلمهم و يُحرجني ما يُحرجهم ، انا حربٌ لمن حاربهم و سلمٌ لمن سالمهم و عدوٌّ لمن عاداهم و محبٌّ لمن احبّهم، انّهم مني و انا منهم...
🖋پس آن زماني که تمامي آنان (پنج تن) گرد آمدند و تعداد کامل شد، رسول خدا طرفين عبا را گرفتند و با دست راست خود به سوي آسمان اشاره فرمودند: پروردگارا اينان اهل بيت و خاصان و ياوران منند، گوشت آنان گوشت من و خون آنان خون من است، آنچه که ايشان را بيازارد مرا آزرده است و آنچه که آنان را به زحمت افکند، مرا به زحمت افکنده، هر که با آن بجنگد، با من جنگيده و هر که با آنان در سلم و صلح باشد با من در سلم و صلح است و هر که با آنان دشمني ورزد با من دشمني ورزيده و هر که آنان را دوست بدارد مرا دوست داشته است. من از آنانم و آنان از من. پس پروردگارا صلوات و برکات و رحمت و آمرزش خود را بر من و آنان قرار بده و پليدي را از آنان زدوده، و پاکشان گردان..."
🖋يعني نتيجه را بيان مي داريم، که نزديکي و اتصال من در حدي است که گويي حقيقت سازش شده ام با کساني که با شما در صلحند و حقيقت جنگ و دشمني شده ام با کساني که با شما در جنگند.
🖋بابي انت و امّي : پدر و مادر من فداي تو باد.باء، در "بابي" براي تفديه (فدا و قرباني شدن) است. و ابي، به معناي پدر من و امي، مادر من است.
🖋اين جمله "بابي انت و امي" در اصل براي دعاي تفديه آمده است، معناي آن چنين است: اگر بلايي يا آفتي بر تو وارد شود، خداوند، جان پدر و مادر مرا فديه و نگهدار تو کند و در حقيقت اين دعا براي احترام به جلالت و بزرگي طرف مقابل است ، همانند الفاظي که در زمان ما براي احترام بيان مي شود ، مثل فداي تو شوم، قربانت گردم، دورت بگردم و ... در آن زمان نيز اين لفظ را براي احترام و ادب به کار مي بردند والا چه بسا پدر و مادر ما زنده نباشند.
🖋از طرفي اين لفظ در مورد مخاطب زنده استعمال مي گردد، در حالي که ظاهرا "امام" از دنيا رفته است؛ ولي به نظر ما اولا امام حداقل زنده به حيات ابدي، همانند اموات است، ثانياً، در بسيار از موارد فدا شوند مرده است، چنانکه گاهي ما در مورد فلان کس که از دنيا رفته مي گوييم، فدايش گردم، پس استعمال اين لفظ در اين مقام اشکالي نداشته و معناي آن چنين است که: تو چنان هستي که اگر پدر و مادرم زنده بودند فداي تو مي کردم.
🖋از طرف ديگر، به کار بردن اين لفظ در مورد امام مي تواند ، معناي بالاتري داشته باشد و آن اين که ما نهايت اتصال وحدت خود را با حضرت بيان مي داريم تا حدّي که کشته شدن آن حضرت ، مردن ما و پدر و مادر ما است. يعني وقتي آن بزرگوار کشته شد؛ من و پدر و مادرم و هر کس که با من است ، هزاران مرتبه کشته و زنده شديم
🖋 چنانکه خود ابي عبدالله فرمود: اليوم مات جدّي رسول الله ، امروز ، جدم رسول خدا کشته شده است و اين در حالي است که در عالم ظاهر پيغمبر صلي الله عليه وآله مدتها قبل ، از دنيا رفته است؛ و ليکن همه معاني بيانگر اين نکته است، که سلسله خداپرستان در رضا و غضب، مردن و زندگي، خوشحالي و ناراحتي، صلح و جنگ و ... يکي هستند.
✍شرحی بر زیارت اربعین
📜فراز هفتم:
اصالت خاندان امام حسين عليه السلام
📜فراز هشتم:
توصيف فرزندان امام حسين عليه السلام
📜فراز نهم:
اعتقادات شيعه
📜فراز دهم:
صلوات بر اهل بيت عليهم السلام
امام صادق (ع) هدف از بذل جان امام حسین (ع) را چه چیزی معرفی کردهاند؟
اَللّهُمَّ اِنّی اَشْهَدُ اَنَّهُ ..... بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ ، وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ
بذل به معنای جان خود را در راه خدا فدا کردن
خدایا من گواهى می دهم كه آن حضرت....جانش را در راه تو بخشید تا بندگانت را از نادانی، و سرگردانی (در وادى) گمراهی برهاند،
ed4e22_24متن-زیارت-اربعین-.pdf
2.13M
امام صادق (ع) هدف از بذل جان امام حسین (ع) را چه چیزی معرفی کردهاند؟
اَللّهُمَّ اِنّی اَشْهَدُ اَنَّهُ ..... بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ ، وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ
بذل به معنای جان خود را در راه خدا فدا کردن
خدایا من گواهى می دهم كه آن حضرت....جانش را در راه تو بخشید تا بندگانت را از نادانی، و سرگردانی (در وادى) گمراهی برهاند،
📜عنوان: منِ امام حسین یا منِ شمر؟
📖قسمت اول
شهید حاج حسین خرازی فرمانده لشكر سپاه اصفهان در شب عملیات گفت: بچهها امشب، عاشورای امام حسین علیهالسلام است؛ ما داریم امتحان میشویم. آمدهایم که به تکلیف خودمان عمل کنیم. عملیات سخت و نفس گیره، موقعیت خاصه، بچهها شاید یک نفر هم برنگردیم و زنده نمانیم.
ببینید ما خیلی وقته که با هم هستیم؛ اما تا ساعاتی دیگر فرق دارد، هر کسی ذرهای شک توی دلش دارد، ترس دارد، منتظر دارد، برود. بچهاش منتظره، زنش منتظره، پدر و مادر پیر دارد، خواهر و برادر بیسرپرست دارد، دلش جایی گیر است برود. وسط صحبت گفت: بچهها فانوسها را خاموش کنید. فانوسها یکییکی خاموش و کانال سرتاسر تاریک شد. چشم، چشم را نمیدید.
حاج حسین ادامه داد: بچهها الآن دیگه اینجا تاریکه، ما هم همدیگر را نمیبینیم. من دارم میروم ده دقیقه دیگر بر میگردم. وقتی آمدم، باید ببینم چند نفر از شما ماندهاید که تصمیم بگیرم باید چهکار بکنم.
تا حاج حسین گفت باید چهکار بکنم، ناگهان کانال منفجر شد. گریه سراسر کانال را گرفت. مگر بچهها گذاشتند که حاج حسین برود تا ده دقیقه دیگر برگردد؟
همین رفتارهای عاشورایی باعث شد که شهید میثمی در عملیات خیبر بگوید: هر کس در طلائیه ایستاد، اگر در کربلا هم بود، میایستاد.
امام خمینی در یکی از سخنرانیهایشان فرموده است:
اگر سیدالشهدا علیهالسلام نبود، این نهضت انقلاب اسلامی هم پیش نمیرفت، سیدالشهدا علیهالسلام همهجا هست «کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» همهجا محضر سیدالشهدا علیهالسلام است.
📝نگارنده: حسین ابراهیمی
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
کانال محتوای روضه و منبر
💠 ارسال محتوای تبلیغی برای روحانیون، مبلغین، طلاب
دعوت به گروه محتوای تبلیغی مناسبتی از طریق لینک
https://eitaa.com/joinchat/387842242Ceeb934db50
دعوت به کانال محتوای روضه
https://eitaa.com/joinchat/1969356889C89c77887dd
🌏
📜عنوان: منِ امام حسین یا منِ شمر؟
📖قسمت دوم
حقیقتاً «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» جملهای بلیغ و بیتی از شعرای معاصرِ امام صادق علیهالسلام است که همه جهانبینیِ تشیع را در خود دارد، به آن معنا که زمین کربلا و روز عاشورا محدود به زمان و مکان نیست. نهضتی که حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در سال ۶۱ هجری قمری ایجاد کرد تا ابدیت زنده و مانا و پویا است.
📌دنیای تقابلها:
هر کس که دل در گرو این نهضت دارد باید خود را برای عاشوراها و کربلاهایی که در پیش است آماده کند. چرا که جبهه کفر در همه حال آماده است در قلب جبهه حق رخنه کند و آن را از میان بردارد.
یکی از پیامهای مهم این شعار این است که «دنیا، دنیای تقابلهاست.» از ابتدای خلقت بشر، خیر و شر و حق و باطل سر ستیز داشته و باهم در تقابل بودهاند؛ از آدم و ابلیس تا هابیل و قابیل؛ از موسی و فرعون تا ابراهیم و نمرود؛ از علی و معاویه تا حسین و یزید؛ و تا به امروز که تقابل در سطح دو جریان کلان مطرح است و هرچه به سمت آخرالزمان میرویم این تقابل جدیتر شده و برهنهتر در میدان نبرد حاضر میشود.
در طول جنگ تحمیلی شعار «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» نمود عینی پیدا کرد و خاکهای جنوب و غرب ایران اسلامی که این روزها زیارتگاه زائران راهیان نور است بهدرستی کربلای ایران نام گرفتند.
کربلا، زنده، زاینده و فزاینده است؛ کوثری است که میجوشد و هر عصر و نسلی به نسبت توان و تکاپو و ظرفیت خویش از آن بهره میگیرد. دفاع مقدس ما نيز مُلهَم و متأثر از فرهنگ عاشورا است.
یکی از رزمندگان گردان بلال تعریف میکرد: پارچه رو که زدم کنار بُهتم برد. باورم نمیشد. خود محمدحسین بود. دوست همیشگی من. هنوز داشت میخندید. شروع کردم به گشتن جیبهای محمدحسین شهربانوزاده. میخواستم وسیلههایش را زودتر برسانم دست خانوادهاش. توی جیبش یه کاغذ پیدا کردم. روش نوشته بود: «میروم مادر که اینک کربلا میخواندم»
در این سرزمینهای مقدس بود که خوندهها هزار رزمنده ریخته شد تا کیان اسلام محمدی حراست شده و حقیقت «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» به همگان اثبات شود.
این «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» یک کلمه بزرگى است که اشتباهى مىفهمند، آنها خیال مىکنند که یعنى هر روز باید گریه کرد! اما این محتوایش غیر از این است، کربلا چه کرد، ارض کربلا در روز عاشورا چه نقشى را بازى کرد، همه زمینها باید آنطور باشند.
نقش کربلا این بود که سید الشهداء علیهالسلام با چند نفر جمعیت و عدد معدود به کربلا آمدند و در مقابل ظلم یزید و در مقابل دولت جبار و در مقابل امپراتور زمان ایستادند، فداکارى کردند و کشته شدند، اما ظلم را قبول نکردند و یزید را شکست دادند، همهجا و همه روز باید اینطور باشد، همه روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد که امروز روز عاشوراست و ما باید مقابل ظلم بایستیم، و همینجا هم کربلاست و باید نقش کربلا را پیاده کنیم، انحصار به یک زمین و به یک افراد نداشته است، قضیه کربلا منحصر به یک جمعیت هفتاد و چندنفری و یک زمین کربلا نبوده است، همه زمینها باید این نقشه را اجرا کنند و همه روزها غفلت نکنند.
📝نگارنده: حسین ابراهیمی
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
کانال محتوای روضه و منبر
💠 ارسال محتوای تبلیغی برای روحانیون، مبلغین، طلاب
دعوت به گروه محتوای تبلیغی مناسبتی از طریق لینک
https://eitaa.com/joinchat/387842242Ceeb934db50
دعوت به کانال محتوای روضه
https://eitaa.com/joinchat/1969356889C89c77887dd
🌏
📜عنوان: منِ امام حسین یا منِ شمر؟
📖قسمت سوم
📌امام حسین علیهالسلام درونِ من:
به تعبیری دیگر «کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» یعنی بدنهای ما کربلایی است و امام حسینِ کربلای ما در «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا» دارد با شمری میجنگد.
امام حسین علیهالسلام یعنی باطنی که دارای جمیع خوبیهاست و شمر یعنی باطنی که دارای جمیع بدیها و شرور هست.
امام حسین علیهالسلام و شمر یک شخص و فرد نیستند، بلکه میتواند در همه چیز وجود داشته باشند.
امام حسین علیهالسلام اِستانداردی از خوبیهاست؛ و شمر اِستانداردی از بدیها...
شمر هیولایی نیست که در انتظار به دام انداختن ما باشد، بلکه شمر صدایی درونی است. در درون خود به جستجوی شمر بگردیم و نه در خارج از وجودمان. فراموش نکنید انسانی که شمر درون خود را میشناسد، امام حسین علیهالسلام را شناخته است.
حال ما در کربلا حضور داریم...
در کربلایی که یا باید به یاری اباعبدالله الحسین علیهالسلام برویم، یا به یاری شمر...
درون ما یا جای امام حسین علیهالسلام هست یا جای شمر!... صدای درونی ما یا به ندای «هَلْ مِنْ ذَابٍّ يَذُبُّ عَنْ حَرَمِ رَسُولِ اللَّهِ؛ آيا دفاعکنندهای هست که از حرم رسول خدا دفاع کند؟ هَلْ مِنْ مُغِيثٍ يَرْجُو اللَّهَ بِإِغَاثَتِنَا؛ آیا فریادرسی هست که با فریادرسی از ما به خدا امید داشته باشد؟ هَلْ مِنْ مُعِينٍ يَرْجُو مَا عِنْدَ اللَّهِ فِي إِعَانَتِنَا؛ آیا مددکاری هست که با کمک به ما امید به آنچه نزد خداست داشته باشد؟» امام لبیک میگوید، یا به ندای شمر...
نمیشود که هم جای امام حسین علیهالسلام باشد و هم جای شمر...
چرا؟ چون: وجود نازنین و نورانی امام صادق علیهالسلام میفرماید: اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْكِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَيْرَ اَللَّهِ؛ قلب آدمى حرم و قرق گاه الهى است. در حرم خدا غير خدا را منزل مده.
ما یا باید پذیرای امام حسین باشیم یا پذیرای شمر؛ یا پذیرای خدا باشیم، یا پذیرای طاغوت. اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنوا؛ خدا سرپرست و یار کسانی است که ایمان آوردهاند... وَالَّذينَ كَفَروا أَولِياؤُهُمُ الطّاغوتُ؛ کسانی که کافر شدند، اولیای آنها طاغوتها هستند.
اگر خدا برای سرپرستی انتخاب نشود شیطان سرپرستی آن فرد را بر عهده میگیرد؛ یعنی حتی اگر در یک قسمت از امورات زندگی، امرِ خدا کنار گذاشته شود، در آن بخش شیطان وارد میشود! انسان طبق سنتهای الهی، بدون سرپرست نمیماند.
آن کسی که در تحت فرمان ولیّ حقیقی زندگی نمیکند، باید بداند که تحت فرمان طاغوت و شیطان زندگی میکند.
یا ولایت الله یا ولایت غیر الله که همان طاغوت باشد.
امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرمایند: إِنَّمَا هُوَ حَقٌّ وَ بَاطِلٌ وَ إِيمَانٌ وَ كُفْرٌ وَ عِلْمٌ وَ جَهْلٌ وَ سَعَادَة وَ شِقْوَةٌ وَ جَنَّةٌ وَ نَارٌ لَنْ يَجْتَمِعَ الْحَقُّ وَ الْبَاطِلُ فِي قَلْبِ إمْرِئٍ؛ در دنیا حقّ و باطل، ایمان و کفر، علم و جهل، سعادت و شقاوت و بهشت و دوزخ به هم آمیخته و حقّ و باطل در دل هیچ انسانی جمع نمیگردند. و خداوند در کتاب خود فرموده است: ما جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوْفِهِ خدا برای هیچ مردی در درونش دو قلب قرار نداده وَ إِنَّمَا هَلَكَ النَّاسُ حِينَ سَاوَوْا بَيْنَ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ بَيْنَ أَئِمَّةِ الْكُفْرِ. مردم هنگامی هلاک شدند که بین رهبران حقّ و کفر فرقی قائل نشدند و همه را یکسان دانستند.
هر که توان جنگیدن دارد باید کاری حسینی کند، و هر که توان جنگیدن ندارد باید کاری زینبی کند، والا یزیدی است.
و نمیشود حتی درون ما و زمینِ قلبِ ما نه جای امام حسین علیهالسلام باشد و نه جای شمر...
چون امیرالمؤمنین علی علیهالسلام پیش از جنگ جمل درباره عبدالله بن عمر، سعد بن أبي وقّاص، سعيد بن زيد بن عمرو بن نفيل، اسامه بن زيد، محمد بن مسلمة و أنس بن مالك که به عذرهاى واهى متوسل شدند و از جنگ کناره گرفتند و زمین قلبشان را نه جای حضرت و نه جای دشمنان میدانستند، فرمود: خَذَلُوا الْحَقَّ، وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ؛ حق را خوار كرده، باطل را نيز يارى نكردند.
📝نگارنده: حسین ابراهیمی
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
کانال محتوای روضه و منبر
💠 ارسال محتوای تبلیغی برای روحانیون، مبلغین، طلاب
دعوت به گروه محتوای تبلیغی مناسبتی از طریق لینک
https://eitaa.com/joinchat/387842242Ceeb934db50
دعوت به کانال محتوای روضه
https://eitaa.com/joinchat/1969356889C89c77887dd
🌏
📜عنوان: منِ امام حسین یا منِ شمر؟
📖قسمت چهارم
📌این دل فقط جای حسین علیهالسلام است و بس...
نگذاریم در قلبمان غیر اباعبدالله علیهالسلام وارد بشود.
نگذاریم در قلبمان غیر امام حسین علیهالسلام خانهسازی کند.
تا میبینیم قلبمان جولانگاه غیر امام حسین علیهالسلام میشود، خودمان را نجات بدهیم.
چون اگر کل قلب را میکروب گرفت منزلگاه شیطان میشود.
شیطان آنجا خانه میسازد.
وقتی شیطان خانه ساخت اول کاری که میکند در قلب شما خانة خدا را خراب میکند.
بالاخره در یک فضا که نمیشود هم خدا خانه داشته باشد هم شیطان.
یا قلب خانه میشود دربست در اختیار خدا، یا خانه میشود دربست در اختیار شیطان.
اینجا از آن جاهایی است که نمیشود گفت:
هم خدا را میخواهم هم خرما را...
قلب ما با غیر امام حسین علیهالسلام کثیف و میکروبی و ویروسی میشود...
با قلب بشر مونس و دمساز حسین است
در خلوت دل، محرم و هم راز حسین است
قلب ما همیشه جایگاه امام حسین بوده است در واقع همه ما در درونمان امامحسینی پنهان داریم که هدف از انجام همه اعمال و این عزاداریها این است که این امام حسینِ درونی را تبدیل کنیم به امام حسینِ بیرونی؛ یعنی هم در باطن امامحسینی باشیم و هم در عمل و گفتار و... این همان تکامل و هدفی است که ۱۲۴ هزار پیامبر و ۱۴ معصوم علیهمالسلام خوندلها خوردند تا بشریت به آن برسد.
بي حب تو کسي به سعادت نمیرسد
رمز نجات اهل زمانه ولای توست
آسودهخاطران هیاهوی محشریم
وقتی رضای حضرت حق در رضای توست
هرکس به هر مقامی رسید از کربلا و امام حسین علیهالسلام رسید.
اما آنچه بیش از همه مهم است چگونه دیدنِ کربلا، و خود را در کربلا فرض کردن است.
📝نگارنده: حسین ابراهیمی
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
کانال محتوای روضه و منبر
💠 ارسال محتوای تبلیغی برای روحانیون، مبلغین، طلاب
دعوت به گروه محتوای تبلیغی مناسبتی از طریق لینک
https://eitaa.com/joinchat/387842242Ceeb934db50
دعوت به کانال محتوای روضه
https://eitaa.com/joinchat/1969356889C89c77887dd
🌏