ماجرای توهین به آقا مجتبی در بازار و واکنش ایشان
🍁حاج آقا همیشه سعی می کردند که گمنام باقی بمانند و کارهایشان را خودشان می کردند. دور و بری اطراف خودشان جمع نمی کردند و پس می زدند. این را شما از همه شنیده اید و وقتی در مسجد جامع کسی دنبال ایشان راه می افتاد میپرسیدند کاری دارید؟ اگر کاری ندارید رد شوید. تنها رفت و آمد میکردند.
🔸️خودشان می آمدند و می رفتند و تا اواخر عمرشان حدوداٌ تا یک سال پیش ایشان تمام مسیر را از سر بازار تا مسجد پیاده میآمدند، پیاده هم برمی گشتند بدون این که کسی در اطرافشان باشد. جالب اینجا بود که خیلی از بازاری ها، خرکچی ها و باربرها ایشان را نمی شناختند و من بارها دیده بودم که به ایشان اهانت می کنند.
🔹️البته خیلی ها احترام ایشان را نگه می داشتند اما افرادی هستند که نمی شناسند و با روحانیت عناد دارند.
💠یک بار یادم می آید حاج آقا از مسجد بر میگشتند و پشت سر ایشان با فاصله خیلی زیاد راه افتاده بودم تا ایشان نفهمند و می خواستم به مشی ایشان دقت کنم در یک قسمتی از بازار که ایشان از دالانی عبور می کردند وقتی از کنار شخصی رد شدند آن شخص در صورت حاج آقا به ایشان بی احترامی کردند و به ایشان لفظ بدی را گفتند که تمام مردم سمت حاج آقا و این فرد برگشتند که ببینند چطور برخورد میکنند و بنده هم خیلی دقت کردم.
🔹️حاج آقا بدون این که تغییری در چهرهاشان ایجاد شود و اصلاٌ انگار نه انگار که حرفی زده شده به راهشان ادامه دادند./میثم مطیعی.
#آقا_مجتبی_تهرانی
#خاطرات #خاطرات_استاد
💠➖💠➖💠➖💠➖💠➖
@agamojtabatehrani
➖➖➖➖➖➖➖➖
﷽
📍 اغرا به جهل❗️
📌 از یک دید می شود گفت دروغ گفتن «اغرا به جهل»1️⃣ است؛ یعنی انسان بخواهد شخص دیگری را در خلاف واقع قرار بدهد، که خود اغرا به جهل هم از لحاظ عقلی قبیح است؛ یعنی عقل زشت می شمارد اینکه انسان به اصطلاح پای دیگری را در چاله ای قرار بدهد. این عمل نزد عقل، یک نوع خیانت است.
امام علی(ع) فرمودند: «الْكَذِبُ مَهَانَةٌ وَ خِيَانَةٌ»؛2️⃣ زشتی دروغ این گونه است که هم خواری می آورد و نشان دهندۀ پستی انسان است و هم نشان دهندۀ این است که شخص خیانت کار است؛ بنابراین شبهه ای نیست که دروغ از نظر عقلی زشت و قبیح است و از نظر شرعی هم نکوهش شده است.
1️⃣ تشویق کردن، تحریض کردن، برانگیختن
2️⃣ غرر الحكم و درر الكلم، ص 42
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_اخلاق_ربانی
📕 #آفات_زبان
📕 #دروغ
📝 جلسه سوم
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
🍃🍃🍃
#آفات_زبان #سخن_چینى
قسمت چهارم
(۴): ریشه هاى درونى سخن چینى
سخن چینى از سرکشى یکى از دو نیروى ((غضب )) و ((شهوت )) انسان سرچشمه مى گیرد و گاه در هر دو ریشه دارد. تجاوز این دو از حریم فرمانروایى خرد، موجب پدید آمدن صفات ناپسندى مى شود که آن ها نیز پیدایش رفتارهاى ناپسندى چون سخن چینى را در پى دارند. سخن چینى ، در یکى از عوامل ذیل ریشه دارد:
۱ – نفرت و دشمنى
گاه انسان از روى نفرت سخن چینى مى کند و در صدد بد نام کردن دیگرى است .
۲ – حسد
حسادت به مقام و مرتبه دیگران ، عامل بسیار مهمى براى سخن چینى ، به ویژه سعایت است . فرد مبتلا، براى از بین بردن شان دیگرى به سعایت از او مى پردازد. دو به هم زنى را مى توان از موارد فتنه به شمار آورد که در این صورت ، بر اساس آیات قرآن کریم ، از خونریزى و قتل شدیدتر و بزرگ تر خواهد بود؛ چنان که خداوند متعالى مى فرماید:
الفتنه اشد من القتل . الفتنه اکبر من القتل .
دقت در مجموعه آیات و روایت هایى که درباره سخن چینى آمده است ، نشان دهنده بزرگى و زشتى بسیار این گناه است .
۳ – طمع و چشم داشت
گاه طمع به مال و مقام یا دیگر امور دنیایى ، انسان را به رفتار ناپسندى چون سخن چینى و سعایت از دیگران وا مى دارد. فرد بیمار مى کوشد تا با بدگویى از دیگران و نقل گفتار و کردار ایشان ، مال یا منزلتى براى خویش فراهم سازد.
۴ – تفریح و سرگرمى
گاه انسان براى گذراندن وقت و سرگرمى ، به نقل گفتار و رفتار این و آن مى پردازد و سخن چینى مى کند.
✅✅ #ادامه دارد...
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
﷽
📍 وجود مقدس❗️
📌امروز، تولّد حضرت زهرا(س) است. چند جمله ای هم راجع به کوثر بیان کنم: تعبیری که خدا از این وجود مقدّس بیان کرده این است: (إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ) 1️⃣ ؛ حضرت زهرا(س) خیر کثیر است. در قرآن کم داریم که خداوند عملی را که از او صادر می شود، به نحو متکلم مع الغیر و جمع مطرح کند.
♨️معمولاً آنجاهایی مطرح می شود که عمل بسیار بزرگ و با ارزشی باشد. این مطلب دلیل بر عظمت این سورۀ شریفه است که منسوب به حضرت زهرا(س) است.
♨️دو تا «ما» پشت سر هم دارد: (إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ)؛ ما تو را کوثر عطا کردیم که عظمت کوثر را می رساند. ظاهراً؛ یعنی ما چیزی بالاتر از این نداشتیم. آن هایی که اهل ادبیات هستند، می فهمند که بالاتر از این نمی شود.
🔹️این مطلب، عظمت وجود مقدّس حضرت زهرا(س) را می رساند. تمام ائمه، اولیای خدا و معصومین(س) روی دیدگان ما جا دارند، امّا می بینیم خود آن ها نسبت به این وجود مقدّس، نظر خاص و خضوع عجیبی دارند. ببینید خود پیغمبر(ص) چقدر نسبت به این دختر خضوع می کند. ما که هیچ، بزرگ ها قاصرند از اینکه بتوانند عظمت این موجود را ادراک کنند.
1️⃣سورۀمبارکۀکوثر، آیۀ1
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_اخلاق_ربانی
📕 #آفات_زبان
📕 #عیب_جویی_و_سخن_چینی
📝 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
متن کامل در سایت:
https://mojtabatehrani.com/?p=27495
﷽
📍 سفارش پیغمبر(ص)به حضرت زهرا سلام الله علیها در اول زندگی
📌امام علی (ع) می فرمایند: «أَوْصَانِي رَسُولُ اللَّهِ (ص)»؛ پیغمبراکرم(ص) مرا سفارش فرمود، «حِينَ زَوَّجَنِي فَاطِمَةَ(س) »؛ آنگاه که دخترش فاطمه را به تزویج من درآورد، «فَقَالَ إِيَّاكَ وَ الْكَذِبَ»؛
حضرت به من فرمود: از دروغ بپرهیز، «فَإِنَّهُ يُسَوِّدُ الْوَجْهَ»؛ دروغ روی انسان را سیاه می کند، «وَ عَلَيْكَ بِالصِّدْقِ فَإِنَّهُ مُبَارَكٌ»؛ و بر تو باد به راستی که مبارک است، «وَ الْكَذِبَ شُؤْمٌ الْخَبَرَ »؛1️⃣شومی در کذب و دروغ است.
پیغمبر اکرم(ص)فرمودند: «وَ اجْتَنِبُوا الْكَذِبَ»؛ از دروغ بپرهیزید، «وَ إِنْ رَأَيْتُمْ فِيهِ النَّجَاةَ فَإِنَّ فِيهِ الْهَلَكَةَ»؛2️⃣ اگر شما در دروغ گویی نجات خودتان را دیدید، اشتباه کرده اید. در این عبارت، «فَإِنَّ فِيهِ الْهَلَكَةَ» دو بُعد معنایی وجود دارد که اوّلی آن نجات دنیوی و هلاکت اُخروی باشد، که شاید بعداً آن را بیان کنیم.
1️⃣ مستدرك الوسائل، ج 9، ص 88
2️⃣مستدرك الوسائل، ج 9، ص 88
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_اخلاق_ربانی
📕 #آفات_زبان
📕 #دروغ
📝 جلسه سوم
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agsmojtabatehrani
فاطمه زهرا(س)؛ حوراء انسیه
🔸️➖🔸️➖🔸️
🔸️بعد از این، حضرت گفتند: «وَ قَالَ النَّبِی»؛ پیامبر(ص) فرموده اند: «لَمَّا عُرِجَ بِی إِلَى السَّمَاءِ أَخَذَ بِیدِی جَبْرَئِیلُ»؛ وقتی مرا بهسوی معراج بردند، جبرئیل دست مرا گرفت، «فَأَدْخَلَنِی الْجَنَّةَ»؛ و مرا وارد بهشت کرد، « اوَلَنِی مِنْ رُطَبِهَا فَأَكَلْتُهُ»؛ و از رطب بهشتی به من داد و من آن را خوردم، «فَتَحَوَّلَ ذَلِكَ نُطْفَةً»؛ همان میوۀ بهشتی بود که بهصورت نطفه ای شد، «فِی صُلْبِی»؛ و در صلب من قرار گرفت.
🔹️ آنگاه که به زمین هبوط کردم، آن نطفه در رحم خدیجه(س) قرار گرفت و او حامله شد، «فَحَمَلَتْ بِفَاطِمَةَ». بعد، حضرت فرمودند: «فَفَاطِمَةُ حَوْرَاءُ إِنْسِیةٌ»؛ چه زیباست!
🔸️ زهرا(س) حوریه ای است بهصورت انسان؛ اوّل، حوراست و بعد، انسیه است. یکوقت می گویید: «انسیة الحورا»، و یک وقت می گویید: «حَوْرَاءُ إِنْسِیةٌ».
حالا فرق را ببینید که به حضرت آدم(ع) گفتند: از این میوه نخور که از اینجا بیرون می روی. او خورد و بیرون آمد.
💠ایشان بهشت بودند و بیرون آمدند؛ امّا پیامبراکرم(ص) از زمین به بهشت می رود. البته من نمی خواهم مقایسه کنم و فضیلت پیامبر(ص) را بگویم، امّا ببینید این چه طور عروج می کند و او چه طور هبوط می کند. هر دو هم پیغمبرند. (میان ماه من تا ماه گردون/ تفاوت از زمین تا آسمان است). واقعاً هم این طور است. این عروج می کند؛ از زمین می کَند و بالا می رود و او از بالا هبوط می کند.
💠بعد فرمودند: «فَكُلَّمَا اشْتَقْتُ»؛ هرگاه من شائق می شوم، «إِلَى رَائِحَةِ الْجَنَّةِ»؛ هرگاه می خواهم رایحه بهشت را استشمام کنم، «شَمِمْتُ رَائِحَةَ ابْنَتِی فَاطِمَةَ»1️⃣؛ دخترم زهرا(س) را می بویم که او بوی بهشت می دهد. در این باره روایات متعدد دیده ام. به این نحو هم متعدد دیدم که به پیغمبر(ص) اعتراض و اشکال شده که زهرا(س)، دختر شما بزرگ شده، شما چرا این قدر او را می بوسید و می بویید؟! حضرت فرمودند: برو دنبال کارت! من هستم که به معراج رفته ام و بوی بهشت را می شناسم؛ از او بوی بهشت می آید. جهتش هم همین بوده؛ آسمانی بوده است که در زمین جلوه کرده است. همان طور که گفتم: روایات بسیاری با این مضمون هست که حضرت میوۀ بهشتی خوردند و از آن میوه، حضرت زهرا(س) به وجود آمده است. بعد فرمودند آن بو در شامۀ من است و بهسوی او می آیم و آن بو را می شنوم.
1️⃣ بحارالانوار، ج 4، ص 4؛ ج 8، ص 119 و 284
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_معارف_اسلامی
📕 #درهای_بهشت_و_جهنم
📝 جلسه اول
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
💠تارهای این جامۀ فاطمه(س)را بگیرید؛
🔹️➖🔹️➖🔹️➖🔹️➖🔹️➖🔹️
پیامبر اکرم (ص)فرمودند:
🔸️«إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى إِذَا بَعَثَ الْخَلَائِقَ مِنَ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِینَ»؛ خداوند آن گاه که خلایق را از اولین و آخرین مبعوث کند ؛
«نَادَى مُنَادِی رَبِّنَا مِنْ تَحْتِ عَرْشِهِ»؛ منادی ای از تحت عرش ندا می¬کند:
🔹️ «یا مَعْشَرَ الْخَلَائِقِ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ»؛ خطاب به همۀ مردم به اینکه چشم¬هایتان را ببندید،
«لِتَجُوزَ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ سَیدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ عَلَى الصِّرَاط»؛ زهرا(س)می¬خواهد بر صراط عبور بکند؛
«فَتَغُضُّ الْخَلَائِقُ كُلُّهُمْ أَبْصَارَهُمْ فَتَجُوزُ فَاطِمَةُ عَلَى الصِّرَاطِ»؛ تمام خلائق چشم¬ها را می¬بندند و زهرا(س)عبور می کند؛
🔹️«لَا یبْقَى أَحَدٌ فِی الْقِیامَةِ إِلَّا غَضَّ بَصَرَهُ عَنْهَا إِلَّا مُحَمَّدٌ وَ عَلِیٌّ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَینُ وَ الطَّاهِرِین [الطَّاهِرُونَ] مِنْ أَوْلَادِهِمْفَإِنَّهُمْ أَوْلَادُهَا»؛ هیچ¬کس در قیامت نمی¬ماند، مگر اینکه چشم می¬بندند مگر پدر، همسر و فرزندانش،
«فَإِذَا دَخَلَتِ الْجَنَّةَ بَقِی مِرْطُهَا مَمْدُوداً عَلَى الصِّرَاطِ»؛ وقتی حضرت زهرا(س)وارد بهشت شد، مِرط او بر صراط کشیده می شود،
مرط، به معنای جامه¬ای است که دوخته نباشد، تکه جامه ای که به اصطلاح در آن بُرش به کار نرفته است.
🔹️اشاره به چه چیزی می باشد؛ «مَمْدُوداً عَلَى الصِّرَاطِ»؛ به معنای کشش عصمت مطلقۀ حضرت زهرا(س) که در آن هیچ چیزی به کار نرفته است؛ در صراط همین طور می ماند.
«طَرَفٌ مِنْهُ بِیدِهَا وَ هِی فِی الْجَنَّةِ وَ طَرَفٌ فِی عَرَصَاتِ الْقِیامَةِ»؛ که یک طرفش در بهشت در دست اوست و یک طرفش در عرصات قیامت است،
🔹️ «فَینَادِی مُنَادِی رَبِّنَا یا أَیهَا الْمُحِبُّونَ لِفَاطِمَةَ»آنجاست که منادی پروردگار ندا می¬کند: ای کسانی که فاطمه(س)را دوست دارید!
«تَعَلَّقُوا بِأَهْدَابِ مِرْطِ فَاطِمَةَ سَیدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ»؛ تارهای این جامۀ فاطمه(س)را بگیرید؛
«فَلَا یبْقَى مُحِبٌّ لِفَاطِمَةَ إِلَّا تَعَلَّقَ بِهُدْبَةٍ مِنْ أَهْدَابِ مِرْطِهَا»؛ از دوستان فاطمه(س)هیچ¬کس نمی¬ماند مگر اینکه تاری از جامۀ زهرا(س)را می¬گیرد؛
«حَتَّى یتَعَلَّقَ بِهَا أَكْثَرُ مِنْ أَلْفِ فِئَامٍ وَ أَلْفِ فِئَامٍ»؛ هزاران هزار گروه آن را می گیرند؛
«فِئَامٍ قَالُوا وَ كَمْ فِئَامٌ وَاحِدٌ قَالَ أَلْفُ أَلْفٍ»؛ سؤال کردند از پیامبر(ص)گروه فئام چقدر است؟ فرمودند: «أَلْفَ أَلْفَ»؛ یعنی یک میلیون،
«یُنْجَوْنَ بِهَا مِنَ النَّارِ»؛1️⃣این ها از آتش نجات پیدا می¬کنند.
🔹️معلوم می¬شود گرفتاران در صراط از این مجرا نجات پیدا می کنند، به خصوص به وسیلۀ حبّ حضرت زهرا(س).
1️⃣ بحارالانوار، ج8، ص68.
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
﷽
📍 شک انداختن❗️
📌روایت از صحیحۀ محمد بن مسلم است، امام صادق(ع) می فرماید: «إِذَا سُئِلَ الرَّجُلُ مِنْكُمْ عَمَّا لَا يَعْلَمُ»؛ اگر از شما پرسش شد در مورد موضوعی که اطّلاعی از آن نداشت، «فَلْيَقُلْ لَا أَدْرِي»؛ پس بگوید: نمیدانم، «وَ لَا يَقُلِ اللَّهُ أَعْلَمُ»؛ و حتّی نگوید: خدا می داند، «فَيُوقِعَ فِي قَلْبِ صَاحِبِهِ شَكّاً»؛1️⃣چون در دل طرف شک انداخنه، طرف را در شبهه میاندازد.
1️⃣ الكافي، ج 1، ص 43 - بحار الأنوار، ج 2، ص 119
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_اخلاق_ربانی
📕 #آفات_زبان
📕 #دروغ
📝 جلسه سوم
#آقا_مجتبی_تهرانی
〰🔷〰🔷〰🔷〰🔷〰
@agamojtabatehrani
🍁آفات زبان #سخن_چینى
📌بزرگ ترین سِحرها سخن چینى است
🔹️قسمت پنجم🔸️
(۵): پیامدهاى زشت سخن چینى
🔹️➖🔹️➖🔹️➖🔹️➖🔹️
سخن چینى پیامدهاى ناخوشایندى را براى فرد مبتلا و جامعه انسانى به بار مى آورد که برخى در دنیا و بعضى در آخرت گریبانگیر او و جامعه مى شود.
💠 پیامدهاى دنیایى
۱ -گسستن پیوند دوستى و برادرى : سخن چین با رفتار زشت خود، پیوندهاى معنوى را از بین برده ، یکپارچگى جامعه انسانى را نابود مى کند. رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) پس از آن که سخن چین را بدترین افراد مى شناساند، مى فرماید:
… المفرقون بین الاحبه ….
🔹️کسانى که در میان دوستان جدایى مى اندازند.
اسلام به یک پارچگى مسلمانان توجه فراوانى دارد و به پایدارى آن اهمیت مى دهد. پیوندهاى روحى و معنوى در این مکتب ، ارزش در خور توجهى دارند. اسلام همان گونه که به پیوندهاى جسمى ، با عنوان ((صله رحم )) بسیار توجه کرده و نابود کردن آن را گناهى بزرگ به شمار آورده است ، به حفظ و نگهبانى از پیوندهاى معنوى با عنوان ((برادرى دینى ))نیز بسیار سفارش کرده و نابود کننده آن را گناه کار مى داند.
🔹️خداوند متعالى در قرآن کریم مى فرماید:
و یقطعون ما امر الله به ان یوصل .
و آن چه را خدا بر پیوند آن دستور داده مى گسلند.
🔹️خداوند تبارک و تعالى در بحث پیوند جسمى ، از صله رحم یاد مى کند و در بحث پیوند روحى ، فساد در زمین را یادآور مى شود و چه فسادى بالاتر از این که مردم را به جان یک دیگر بیندازند و رابطه برادران دینى و خویشاوندان را قطع کنند.
🔹️آسیب سخن چینى هنگامى مشخص تر مى شود که میان خویشاوندان مؤ من جدایى افتد؛ یعنى سخن چین سبب قطع پیوند روحى و جسمى شود و آن جا که دشمن وارد شود، چه بسا عده اى به جان هم بیفتند و به ناحق خونى ریخته شود با که در مراجعه به تاریخ ، نمونه هاى بسیارى بر صدق این موضوع یافت مى شود.
امام صادق (علیه السلام ) فرمود:
و ان من اکبر السحر النمیمه یفرق بها بین المتحابین و یجلب العداوه على المتصافیین و یسفک بها الدماء و یهدم بهاالدور و یکشف بهاالستور و النمام اشر من و طى الاءرض بقدم .
🔹️بزرگ ترین سحرها سخن چینى است که میان دوستان جدایى مى افکند و دشمنى را میان دل هایى که با محبت و پاک و بدون زنگارند، جلب مى کند و خون انسان ها به سبب آن ریخته و خانه هایشان خراب مى شود و پرده ها مى افتد (و پوشیده ها آشکار مى شود) و سخن چین ، بدترین کسى است که بر زمین گام نهاده است .
🔸️این پاسخ کسانى است که مى گویند: ما دروغ نمى گوییم ؛ بلکه سخن راستى را به دیگران منتقل مى کنیم که به تعبیر حضرت على (علیه السلام ) زشت ترین راستگویى ها سخن چینى است .
🔹️رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) در وصیت به حضرت على فرمود:
ان الله احب الکذب فى الصلاح و ابغض الصدق فى الفساد.
همانا خداوند دروغ گفتن براى ایجاد صلح را دوست دارد و از راستى که مایه فساد شود، متنفر است .
🔹️۲ – محروم شدن از رحمت الاهى : سخن چینى سبب قهر خداوند و دور شدن جامعه از رحمت خدا است . سخن چین نه تنها خود را از لطف خداوند محروم مى سازد، بلکه جامعه را نیز از الطاف الاهى دور مى کند. روایتى در این باره مى گوید:
🔴ان موسى (علیه السلام ) استسقى لبنى اسرائیل حین اصابهم قحط فاءوحى الله تعالى الیه لا اءستجیب لک و لا لمن معک و فیکم نمام قد اصر على النمیمه فقال موسى (علیه السلام ) من هو یا رب حتى نخرجه من بیننا فقال الله یا موسى اءنها کم عن النمیمه و اکون نماما فتابوا باءجمعهم فسقلوا.
🔴(در زمان حضرت موسى در میان بنى اسرائیل خشک سالى شدیدى روى داد.) همانا موسى براى بنى اسرائیل در زمان خشک سالى باران طلبید؛ (ولى هر چه دعا کرد، اثرى نبخشید و باران نیامد.)
🔴پروردگار به او وحى کرد: در میان شما یک نفر هست که زیاد سخن چینى مى کند و به سبب او دعاى شما را مستجاب نمى کنم . حضرت موسى از خدا خواست او را معرفى کند تا وى را از میان خویش بیرون کنند. خداى متعالى فرمود: من شما را از نمامى نهى مى کنم ؛ پس چگونه او را به شما معرفى کنم و خود مرتکب نمامى شوم ؟ حضرت موسى این مطلب را با قوم خود در میان گذاشت و همه توبه کردند؛ آن گاه بر آن ها باران بارید.
✅✅ ادامه دارد...
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
💠〰💠〰💠〰💠〰💠〰💠
#آقا_مجتبی_تهرانی
🌹کانال درس اخلاق@dars_akhlaq
〰🔷〰🔷〰🔷〰🔷〰🔷〰
کانال آقا مجتبی تهرانی در ایتا
@agamojtabatehrani
⭕️〰⭕️〰〰⭕️〰⭕️〰⭕️〰
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️فاطمه زهرا سلام الله علیها حورا انسیه
📚 #مجموعه_معارف_اسلامی
📕 #درهای_بهشت_و_جهنم
📝 جلسه اول
🎞 #كليپ_تصويرى
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
حضرت آیتالله آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه
🍁آفات زبان #سخن_چینى 📌بزرگ ترین سِحرها سخن چینى است 🔹️قسمت پنجم🔸️ (۵): پیامدهاى زشت سخن چینى 🔹
🍃🍃
#آفات_زبان #سخن_چینى
💠عیوب پنهان را دنبال نکنید.
قسمت ششم
🔻 3 – رسوایى سخن چین : سخن چین به دنبال عیب ها و نقص هاى مردم مى رود تا ابزار لازم براى رفتار زشت خود را فراهم آورد.
رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) پس از آن که سخن چینان را به تفرقه اندازى وصف مى کند، مى فرماید:
…الباغون للبراء المعایب.
… کسانى که در جست و جوى عیب هاى خوبان و صالحان هستند.
✔ امیر مومنان حضرت على (علیه السلام ) هم ایشان را با همین وصف نام برده ، است :
المبتغون للبرآء المعایب .
کسى که در پى عیب هاى مسلمانان است ، سرانجام رسوا مى شود.
♨️چنان که رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) فرمود:
یا معشر من اسلم بلسانه و لم یخلص الایمان الى قلبه لا تذموا المسلمین و لا تتبعوا عوراتهم ، فانه من تتبع عوراتهم تتبع الله عورته و من تتبع الله تعالى عورته یفضحه فى بیته .
🔸️اى کسانى که به زبان اسلام آورده اید، ولى ایمان در دل شما خالص نشده ! مسلمانان را نکوهش ، و عیوب پنهان ایشان را دنبال نکنید. همانا کسى که در جست و جوى عیب مسلمانان باشد، خداوند به دنبال عیب او خواهد بود و هر کس خداوند در پى عیبش باشد، او را در خانه خودش رسوا مى سازد.
🔹️۴ – سلب اعتماد و دور شدن از مردم : بیم و هراس مردم از نقل رفتار و گفتارشان نزد دیگران ، موجب بى اعتمادى آن ها به سخن چین مى شود. مردم سخن چین را امانت دار ندانسته ، از سخن گفتن نزد او مى پرهیزند. امیر مؤ منان على (علیه السلام ) مى فرماید:
لا تجتمع امانه و نمیمه .
امانت با سخن چینى جمع نمى شود.
🔹️سلب اعتماد از سخن چین ، موجب فاصله گرفتن مردم از او مى شود؛ چنان که امیر مؤ منان على (علیه السلام ) مى فرماید:
📌ایاک و النمیمه فانها…تبعد عن الله و الناس .
از سخن چینى بپرهیزید که موجب دور ساختن از خدا و مردم مى شود.
✅✅ #ادامه دارد...
اخلاق الهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
#آقا_مجتبی_تهرانی
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق @dars_akhlaq
💠➖💠➖💠➖💠
کانال #آقا_مجتبی_تهرانی در ایتا
@agamojtabatehrani
دلیل استغفار انبیاء و اولیاء -
https://www.aparat.com/v/j31aI
🌷🌷🌷
آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره): گاهی خداوند دعای بنده را اجابت می کند اما به او چیزی نمی دهد زیرا می خواهد صدای مناجاتش را بشنود.
https://www.aparat.com/v/Nk2Xx
🌷🌷🌷🌷
﷽
📍 جایگاه خدا❗️
📌 در حدیثی قدسی خداوند می فرماید: «لا یَسَعُنیٖ أَرْضٖی وَ لاٰ سَمٰائٖی وَ لٰکِنَّ یَسَعُنیٖ قَلْبَ عَبْدیٖ الْمُؤْمِنِ»1️⃣؛ من در آسمان و زمینم نمی گنجم ولی در دل بندۀ مؤمنم، جاگیر می شوم. یا تعبیراتی که در بعضی از روایات نقل شده: «قَلْبُ الْمُؤْمِنِ عَرْشُ الرَّحْمَنِ»2️⃣؛ قلب مؤمن عرش خدای رحمان است. روایات زیادی در این باب وجود دارد. روایتی است از پیغمبراکرم(ص) که حضرت فرمود: «إِنَّ لِلّه تعالی فِی الأَرضِ أَوَانیِ»3️⃣ برای خداوند در زمین پیمانه هایی است، «أَلا وَ هِیَ القُلوب»، آگاه باشید که آن پیمانه های الهی دل ها است. در روایت دیگری آمده است: از رسول اکرم(ص) سؤال کردند: «قیل لِرسول الله(ص): أَینَ الله؟ فِی الأَرض أَو فِی السَّماءِ»4️⃣؛ خدا کجاست؟ در زمین است یا در آسمان؟ «فی قُلُوبِ عِبادِهِ المُؤمِنینَ»؛ حضرت فرمود: در دل بندگان مؤمنش. همۀ این ها گویای این معنا است که قلب بندۀ مؤمن، نقطۀ اتّصال به بی نهایت و مافوق بی نهایت است و معلوم می شود که قلب مؤمن که در بین ماسوی الله، اوسع موجودات است و می تواند با مافوق بی نهایت رابطه برقرار کند؛ مانند رابطه ای که بین ظرف و مظروف برقرار می شود. تا این کشش و ظرفیّت در قلب وجود نداشته باشد، چنین تعبیراتی بی معنا است.
1️⃣ عوالی اللئالی،ج 4،ص 7
2️⃣ بحارالأنوار،ج 55، ص 39
3️⃣ محجةالبیضاء، ج 5، ص 26
4️⃣ إحیاءعلوم الدین، ج 3، ص 493
〰️〰️〰️〰️〰️
📔 #کتاب_رسائل_بندگی_دفتر_دل
🏷 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 معرض لطف خدا❗️
📌 در آن حدیث قدسی که خداوند فرمود: «لا یَسَعَنی أَرضی وَ لا سَمائی وَ لکِن یَسَعَنی قَلبَ عَبدِی المُؤمنَ».1️⃣ قید «اللیِّن» هم به قلب اضافه شده است؛ یعنی فرمود: آن دل بندۀ مؤمن من که نرم است. گناه دل را سخت می کند. ملکات سیّئه یا به تعبیر ما اخلاق مذمومه، دل را سخت می کند. باید با دلی لیّن و نرم خود را در معرض لطف خدا قرار دهیم. تا دل سخت است، دل مورد عنایت قرار نمی گیرد و با او رابطه برقرار نمی شود.
1️⃣ عوالی اللئالی، ج 4، ص 7
〰️〰️〰️〰️〰️
📔 #کتاب_رسائل_بندگی_دفتر_دل
🏷 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 جلا دهندۀ قلب❗️
📌چگونه زنگار کارهای خلافی که دل های ما را سخت کرده و به آن غلظت داده و مانع ایجاد نموده است، برطرف کنیم تا نرم و لَیِّن شود؟ حلّ این مسئله دو طرفی است؛ از یک طرف عبد باید کاری انجام دهد و از طرف دیگر ربّ.
امّا آن کاری را که باید بنده انجام دهد؛ پیغمبراکرم(ص) در روایتی فرمود: «إِنَّ لِلْقُلُوبِ صَدَأٌ کَصَدَإِ النُّحَاسِ»1️⃣؛ برای دل ها زنگاری است، مثل زنگاری را که روی فلز ایجاد می شود. ما تعبیر می کنیم زنگ می زند. «فَاجْلُوهَا بِالِاسْتِغْفَار»؛ دل را با استغفار جلا دهید. کاری که باید عبد در ارتباط با دل و قلبش انجام دهد تا مصبّ و محلّ لطف پروردگارش قرار گیرد، این است که استغفار نماید. طلب پوزش و غفران از خداوند.
1️⃣ بحارالأنوار، ج 74، ص 174
〰️〰️〰️〰️〰️
📔 #کتاب_رسائل_بندگی_دفتر_دل
🏷 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir