#ایام_البیض
اَیامُ البیض (به معنای روزهای سفید)، به روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه قمری گفته میشود. در روایات بر روزه گرفتن در این ایام تأکید شده است. نزد شیعیان، ایام البیضِ رجب و در مرتبه بعد شعبان و رمضان، از اهمیتی ویژه برخوردار است.
مراسم #اعتکاف، در ایام البیض ماه رجب برگزار میشود.
✔️التماس دعا
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#تدبر_در_قرآن ﴿يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا ما لَكُمْ إِذا قيلَ لَكُمُ انْفِرُوا في سَبيلِ اللَّه
#حدیث
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
«و اللَّه ما الدنيا فى الآخرة الا لما يجعل احدكم اصبعه فى اليم ثم يرفعها فلينظر بم ترجع»:
به خدا سوگند دنيا در برابر آخرت مثل اين است كه يكى از شما انگشت خود را در دريا بزند و سپس بردارد و بنگرد چه مقدار از آب دريا را با آن برداشته است.
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#شرح_بر_صد_کلمه_امیرالمؤمنین_(ع) #بخش_دهم 🔰10- اميرمؤمنان عليه السلام فرمود: *بشّر مال البخيل بح
اميرمؤمنان عليه السلام فرمود:
*بشّر مال البخيل بحادث او وارث*
«مال بخيل را به آفتى از روزگار يا ميراث خوران بشارت بده.»
✍ نکتهی ظریفی در این حکمت وجود دارد:
واژهی «بشارت» که معمولاً برای اخبار خوش و مایهی شادی به کار میرود، در اینجا به شکلی طعنهآمیز و کنایهای استفاده شده است.
این نوع استفاده از بشارت، در ادبیات عربی و فارسی برای برجستهسازی و تأثیرگذاری بیشتر بر مخاطب به کار میرود.
در واقع، بشارت در اینجا نه از سر شادی بلکه از سر *هشدار و سرزنش* است.
🔻 تحلیل چرایی بشارت دادن به نابودی مال
1. استفادهی کنایی از بشارت:
هدف از بشارت در اینجا، خوشحالی و مسرت واقعی نیست؛ بلکه نوعی *هشدار به بخیل* است. گویی گوینده با طنزی گزنده میگوید: "ای بخیل، به مال خودت خبر خوش بده که یا نابود میشود یا به دست وارث میافتد." این نوع بشارت، در واقع نوعی اعلام عاقبت کار است تا بخیل به *بیثمری رفتار خود* پی ببرد.
2. بیان سرنوشت اجتنابناپذیر:
نابودی مال برای بخیل بهنوعی *رهایی از قید و بند آن مال* است. مال بخیل نه برای خود او و نه برای دیگران سودمند است. پس وقتی این مال نابود شود یا به وارث برسد، این خبر برای جامعه و اطرافیان او میتواند به نوعی *رهایی* تعبیر شود.
3. برهم زدن تصور غلط بخیل:
بخیل همواره گمان میکند که با انباشت مال، امنیت و آرامش را برای خود فراهم میکند. این بشارت، تصوری که بخیل از آینده دارد را زیر سؤال میبرد و به او نشان میدهد که این مال نهتنها امنیت نمیآورد، بلکه عاقبتی تلخ در انتظار او و مالش است.
4. هشدار برای اصلاح رفتار:
گوینده از بشارت به نابودی مال استفاده میکند تا به شکلی غیرمستقیم و تأثیرگذار، بخیل را به تفکر وادارد. پیام ضمنی این است که اگر بخیل به رفتار خود ادامه دهد، جز پشیمانی و نابودی چیزی در انتظار او نیست.
5. این بشارت به خودِ مال، می تواند بر این نکته دلالت داشته باشد که رهاییِ مال از دست انسان بخیل، حتی اگر به قیمت ازبین رفتن آن توسط حوادث و یا وراث باشد بسیار بهتر است از زمانی که مال در اختیار شخص بخیل محبوس است. این مساله نهایت زشتی عمل بخل را می رساند.
📖 نمونه مشابه در قرآن و ادبیات دینی
این نوع بیان کنایی در آموزههای قرآنی و روایات نیز دیده میشود. برای مثال، در قرآن، دربارهی کافران و منافقان از عبارت *«فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ»* (آلعمران: 21) استفاده شده است. بشارت در اینجا کاملاً کنایی و هشدارآمیز است، زیرا عذاب برای آنان خبر خوش نیست، بلکه سرنوشت دردناکشان را به شکلی هشداردهنده بیان میکند.
📌نتیجهگیری
بشارت دادن به نابودی مال، نوعی *بیان هنری و حکیمانه* است که به جای سرزنش مستقیم، با لحنی کنایهآمیز و تأملبرانگیز پیام را منتقل میکند. این بشارت در اصل، *آگاهیبخشی و هشدار به بخیل* است که از رفتار خود دست بردارد و بفهمد که ثمرهی مالاندوزی بدون سخاوت، جز نابودی یا بهرهبرداری دیگران نخواهد بود.
@mola_amiralmomenin_as
#حدیث_مهدوی
حضرت مهدي(عج) از دیدگاه امام محمد باقر(ع)
«ام هاني مي گويد از خدمت امام باقر عليهالسلام در مورد آيه ي شريفه ي «فلا اقسم بالخنس»: «سوگند به ناپديد شونده ها» [تکویر: 15] پرسيدم، فرمود:
- «او امامي است که در سال 260 (سال رحلت امام حسن عسگري) از ديده ها مخفي مي شود و سپس چون ستاره اي فروزان ظاهر شود که در شب تاريک مي درخشد. اگر زمان او را درک کني ديدگانت روشن مي شود».
📗 اصول کافي/ ج1/ ص276
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از KHAMENEI.IR
4_5920435482063277991.mp3
6.55M
🎧 #کلیپ_صوتی | طلیعه پیروزی
🔹️حضرت آیتالله خامنهای در این کلیپ صوتی با نگاهی گذرا به دوران پادشاهی محمدرضا پهلوی، مقاطعی ذلتبار از حکومت پهلوی را برمیشمارند.
🗓 سالگرد فرار شاه از ایران در ۲۶ دیماه سال ۱۳۵۷
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📷 تصاویری از تشرف حضرت آیتالله خامنهای به حرم حضرت زینب(سلاماللهعلیها) در سال ۱۳۶۳
❤️ سالروز وفات حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها تسلیت باد.
💻 Farsi.Khamenei.ir