#تدبر_در_قرآن
🔰سوره مبارکه مدّثّر
🍃دشمن با فكر و برنامه كار مىكند. «إِنَّهُ فَكَّرَ وَ قَدَّرَ».
🍃برنامه دشمن،مبارزه با قرآن و آيات الهى است. كانَ لِآياتِنا عَنِيداً ... فَكَّرَ وَ قَدَّرَ
🍃هر فكرى ارزش ندارد و هر متفكرى ارزشمند نيست. «إِنَّهُ فَكَّرَ وَ قَدَّرَ فَقُتِلَ كَيْفَ قَدَّرَ»
🍃توطئه گران بدانند كه آيندگان نيز به آنان نفرين خواهند كرد. «فَقُتِلَ كَيْفَ قَدَّرَ»
🍃لعن و نفرين بر دشمن،نه تنها جايز،بلكه لازم است. «فَقُتِلَ كَيْفَ قَدَّرَ ثُمَّ قُتِلَ كَيْفَ قَدَّرَ»
🍃به كسانى كه با فكر و طرح خود ضربه فرهنگى مىزنند و به رهبران فاسد، بايد همواره نفرين كرد. «فَقُتِلَ كَيْفَ قَدَّرَ ثُمَّ قُتِلَ كَيْفَ قَدَّرَ»
🍃فكر بد مقدمهاى براى تصميم خطرناك و نادرست است.(در آيه شريفه به جاى«فقتل كيف فكر»،دومرتبه فرمود: «فَقُتِلَ كَيْفَ قَدَّرَ»)
🍃لحظهاى فكر كردن مىتواند مقدمه كار خير يا كار شر براى مدتهاى طولانى شود.كلمه «فَكَّرَ» يكبار و كلمه «قَدَّرَ» سهبار تكرار شده است.
🍃دشمن از طريق نظارت و ارزيابى،فكر و طرح خود را عليه دين عمق و استمرار مىبخشد. إِنَّهُ فَكَّرَ وَ قَدَّرَ ... ثُمَّ نَظَرَ
🍃از دشمن،انتظار تبسّم و لبخند نداشته باشيد. «ثُمَّ عَبَسَ وَ بَسَرَ»
🍃دشمن براى موفقيّت خود،زمانهاى طولانى را صرف و صبر مىكند. «ثُمَّ نَظَرَ ، ثُمَّ عَبَسَ ، ثُمَّ أَدْبَرَ» (كلمه«ثُمّ»معمولاً در مواردى به كار مىرود كه فاصله زمانى زيادى در كار باشد.)
🍃قرآن،حتّى در نظر كافران،كلامى پرجاذبه و سحرآميز است. «إِنْ هذا إِلاّ سِحْرٌ يُؤْثَرُ»
#تفسیر_نور
#محسن_قرائتی
@mola_amiralmomenin_as
#تدبر_در_قرآن
فعل "قَدَّرَ" در #باب_تفعیل، معنای خاص و قابل توجهی دارد. برای درک بهتر، لازم است به سیاق آیه و داستان فردی که مورد اشاره است، توجه کنیم.
🍃 سیاق آیه:
آیات 11 تا 30 سوره مدثر در مورد فردی ( به نام ولید بن مغیره نسبت داده میشود) است که پیامبر اکرم (ص) را به خاطر دعوتش مورد انتقاد قرار داده و سعی در رد و انکار نبوت ایشان داشته است.
این فرد، با وجود آگاهی از نشانههای صدق پیامبر (ص)، به دلیل تکبر و عناد، حق را نپذیرفت.
این آیه (إِنَّهُ فَكَّرَ وَقَدَّرَ) میفرماید: "او اندیشید و [نقشهای] آماده کرد." (یا "او فکر کرد و اندازه گرفت").
🍃 تحلیل معنای "قَدَّرَ" در این سیاق:
در اینجا، "قَدَّرَ" به معنای **سنجیدن، اندازهگیری، برنامهریزی بدخواهانه، و طرحریزی دقیق برای رسیدن به هدفی شوم است.
به عبارت دیگر، این فرد نه تنها فکر کرد، بلکه با دقت و وسواس، نقشهای طراحی کرد تا پیامبر (ص) و دعوت او را تضعیف کند یا به چالش بکشد.
🍃تأکید بر فعل: باب تفعیل در این آیه برای تأکید بر انجام فعل، تکرار و یا مبالغه در آن به کار میرود.
🍃لایهها و ظرافتهای معنایی:
1. بداندیشی و سوءنیت:
"قَدَّرَ" در این آیه، نشاندهنده بداندیشی و سوءنیت فرد است. او به جای پذیرش حقیقت، با نیت پلید به دنبال راهی برای مقابله با آن بود.
2. تلاش حسابشده برای گمراه کردن:
"قَدَّرَ" بر این دلالت دارد که فرد مورد نظر، برای رسیدن به هدف خود (گمراه کردن مردم و مقابله با پیامبر)، تلاش حسابشده و دقیقی انجام داده است. او سعی کرده با سنجیدن جوانب مختلف، مؤثرترین راه را برای ضربه زدن به اسلام پیدا کند.
3. عمق عناد و لجاجت:
استفاده از "قَدَّرَ" نشان میدهد که عناد و لجاجت این فرد بسیار عمیق بوده است. او به جای تسلیم شدن در برابر حقیقت، با دقت و برنامهریزی، به دنبال راهی برای انکار و رد آن بوده است.
4. نقد رفتارهای مشابه:
این آیه، در عین حال، هشداری است به همه کسانی که به جای پذیرش حق، به دنبال توجیه و انکار آن هستند. "قَدَّرَ" در اینجا، تصویری از تلاش مذبوحانه و بیثمر برای مقابله با حقیقت را به نمایش میگذارد.
🍃 نتیجهگیری:
در سوره مدثر، "قَدَّرَ" در باب تفعیل، به معنای **برنامهریزی حسابشده و بدخواهانه برای مقابله با حق و گمراه کردن دیگران** است. این واژه، عمق عناد و لجاجت فردی را نشان میدهد که با وجود آگاهی از حقیقت، به دلیل تکبر و سوءنیت، به دنبال انکار و رد آن بوده است.
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
💫به یاد مولا و به رسم هر شب دعای فرج ... 💫
💫بسم الله الرحمن الرحیم💫
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرين
💫و براي سلامتي محبوب💫
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه في هذِهِ
سَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
*اللهم عجل لولیک الفرج*
✨یادمان باشد اگر حال خوشی پیدا شد جز برای فرج یار دعایی نکنیم✨
💥💫صلوات💫💥
#دعای_فرج
#الهی_عظم_البلا
#لبیک_یا_مهدی
#یا_صاحب_الزمان
#یا_مهدی_ادرکنی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
فراز 8⃣ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ ذَنْبٍ قَدَّمْتُ فيهِ شَهْوَتِي عَلى طَاعَتِكَ وَ
فراز 9⃣
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ ذَنْبٍ عَلِمْتُهُ مِنْ نَفْسِي أَوْ ذَهَلْتُهُ أَوْ نَسِيتُهُ أَوْ تَعَمَّدْتُهُ أَوْ أَخْطَأْتُهُ مِمَّا لَا أَشُكُ أَنَّكَ سَائِلِي عَنْهُ وَ أَنَّ نَفْسِي مُرْتَهَنَةٌ بِهِ لَدَيْكَ وَ إِنْ كُنْتُ قَدْ نَسِيتُهُ أَوْ غَفَلَتْ نَفْسِى عَنْهُ
بار خدایا از تو خواهش بخشش دارم برای هر گناهی که از آن اطلاع دقیق داشتم و یا از آن غافل گشته و فراموشش کرده ام خواه با علم و آگاهی مرتکب آن شده باشم یا با جهل و نادانی گناهی که شک ندارم روزی از من سوال خواهی کرد و نفس من در گرو آن خواهد بود اگر چه آن را فراموش کرده یا نفس خود را از آن غافل کرده باشم.
#استغفار
@mola_amiralmomenin_as
🔻شبکه آمریکایی فاکسنیوز: رهبر ایران تمامی معادلات را عوض کرد
فاکس نیوز:
🔹در شرایطی که دونالد ترامپ احساس می کرد با اعمال فشار می تواند ایران را به مذاکرات برگرداند رهبر ایران در بین نظامیان ایرانی گفت اگر آمریکا به امنیت ملی ایران تعرض کند ما هم امنیت ملی آنها را بر هم خواهیم زد.
#لبیک_یا_امام_خامنه_ای
#اللهم_احفظ_قائدنا_الامام_الخامنه_ای
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#مناجات_شعبانیه امام خمينى قدّس سرّه در موارد عديده ضمن بحث از اهميت #دعا به محتواى اين مناجات عال
#مناجات_شعبانیه
امام خمينى قدّس سرّه در موارد عديده ضمن بحث از اهميت #دعا به محتواى اين مناجات عالية المضامين (مناجات شعبانیه) تأكيد فرموده است. در موردی تأکید مىفرمايد:
«و چه بسا مسائل عرفانى هست كه اشخاص، فلاسفه، عرفا تا حدودى ممكن است ادراك كنند، بفهمند عناوين را ليكن آن ذوق عرفانى چون حاصل نشده است نمىتوانند وجدان كنند.
آيۀ شريفه در قرآن «ثُمَّ دَنٰا فَتَدَلّٰى فَكٰانَ قٰابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنىٰ» (نجم: 8- 9)
خوب، مفسرين، فلاسفه در اين باب، صحبتها كردند ليكن آن ذوق عرفانى كم شده است.
🍃«إِلٰهِى هَبْ لى كَمالَ الانْقِطاعِ إِلَيْكَ، وَأَنِرْ أَبْصارَ قُلُوبِنا بِضِياءِ نَظَرِها إِلَيْكَ، حَتَّىٰ تَخْرِقَ أَبْصارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ إِلىٰ مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ، وَتَصِيرَ أَرْواحُنا مُعَلَّقَةً بِعِزِّ قُدْسِكَ. إِلٰهِى وَاجْعَلْنِى مِمَّنْ نادَيْتَهُ فَأَجابَكَ، وَلاحَظْتَهُ فَصَعِقَ لِجَلالِكَ، فَناجَيْتَهُ سِرّاً وَعَمِلَ لَكَ جَهْراً؛»؛
🍃(معبودم کمال جدایی از مخلوقات را، برای رسیدن کامل به خودت به من ارزانی کن و دیدگان دلهایمان را به پرتو نگاه بهسوی خویش روشن کن تا دیدگان دل، پردههای نور را دریده و به سرچشمه عظمت دست یابد و جانهایمان آویخته به شکوه قدست گردد، خدایا مرا از کسانی قرار ده که صدایشان کردی، پس پاسخت دادند، به آنها توجه فرمودی، پس در برابر بزرگیات مدهوش شدند و با آنان راز پنهان گفتی و آنان آشکارا برای تو کار کردند؛)
اينها عناوين شان را خيال مىكند انسان، خوب، ما هم مىدانيم نه عارف و نه فيلسوف و نه دانشمند نمىتوانند ذوق كنند چى هست مسئله؟
مسئلۀ «فَصَعِقَ لِجَلالِكَ» كه مبداش قرآن است «فخرَّ موسى صعقا» مسألهاى است كه انسان گمان مىكند كه خوب افتاد غش كرد «صعق» يعنى غش كرد، اما اين غش چه بوده است، غش حضرت موسى(ع) چه بوده است، اين مسألهاى نيست كه غير موسى بفهمد.
يا «دنى فتدلى» را، اين مسألهاى نيست كه غير آن كس كه «دنو» پيدا كرده است بتواند فهم كند، ادراك كند، ذوق كند.
يا همين جملاتى كه در اين مناجات بزرگ است و بعضى جملات ديگرى كه در آن هست مسائلى است كه به حسب ظاهر، سهل است و واقعا ممتنع است، رياضات بسيار مىخواهد تا انسان بتواند بفهمد كه ناجيته (با فتح تا) نه ناجيته) با ضم تا) ناجيته اين چى است؟
خدا با آدم مناجات مىكند، چى است مناجات؟
چه خواستهاند ائمه؟
اين از دعاهايى است كه من غير از اين دعا نديدم كه همۀ ائمه روايت شده است كه همۀ ائمه اين مناجات را مىخواندند، چه بوده است اين؟
بين آنها و خداى تبارك وتعالى چه مسائلى بوده است؟
«هب لي كمال الانقطاع» كمال انقطاع چيست؟
«و بيدك لا بيد غيرك زيادتى و نقصى و نفعى و ضرى» خوب آدم به حسب ظاهر مىگويد همه چيز با اوست اما وجدان اين مطلب كه هيچ ضررى به ما نمىرسد الاّ به دست اوست، هيچ منفعتى نمىرسد الاّ به دست اوست، اوست ضارّ و نافع، اينها چيزهايى است كه دست ماها از آن كوتاه است...»
📚صحيفۀ نور، ج 17، ص 265.
#ماه_شعبان
@mola_amiralmomenin_as
♻️مناجات شورانگیز شعبانیه، شاهدی بر عظمت ماه شعبان
ماه شعبان با قطع نظر از این اعیاد هم ماه بسیار مهمّی است؛
اَلَّذى کانَ رَسولُ اللَهِ صَلَّى اللَهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ یَداَبُ فى صیامِهِ وَ قیامِهِ فى لَیالیهِ وَ اَیّامِهِ بُخوعاً لَکَ فى اِکرامِهِ وَ اِعظامِهِ اِلىٰ مَحَلِّ حِمامِه؛
پیغمبر تا آخر عمر با این ماه این جور رفتار میکردند. بعد هم [از خدا میخواهیم] که «فَاَعِنّا عَلَى الاِستِنانِ بِسُنَّتِهِ فیه». (۱)
خود این مناجات شورانگیزی هم که روایت شده است و نقل شده است در این ماه، شاهد بر عظمت این ماه است.
این فقراتی که در این مناجات شریف و عزیز وجود دارد، در کمتر [جایی هست].
البتّه همهی دعاهای در اختیار ما که مأثور از ائمّه (علیهم السّلام) است، دعاهای پُر مضمونِ پُرمحتوای فوقالعاده است، همه فوقالعاده است ــ آنهایی که حالا مأثور است و معلوم است ــ لکن مثل این مناجات انصافاً کم داریم.
من یک وقتی از امام (رضوان الله علیه) سؤال کردم، گفتم شما در بین این دعاهایی که هست، به کدام دعا بیشتر علاقه دارید یا بیشتر اُنس دارید ــ حالا تعبیر خودم یادم نیست؛ یک سؤالِ این جوری کردم ــ ایشان یک تأمّل مختصری کردند، گفتند #دعای_کمیل و #مناجات_شعبانیّه.
اتّفاقاً این دو دعا ــ دعای کمیل هم واقعاً یک مناجات عجیبی است ــ خیلی نزدیکند به هم از لحاظ مضامین، حتّی از لحاظ بعضی از فقرات خیلی به هم نزدیک هستند؛ خود این دعا هم واقعاً یک فرصتی است.
🍃 اِلٰهی هَب لی قَلباً یُدنیهِ مِنکَ شَوقُهُ وَ لِساناً یَرفَعُ اِلَیکَ صِدقُهُ وَ نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنکَ حَقُّه.
واقعاً این جور حرف زدن با خدای متعال و عرض حاجت کردن و عرض شوق کردن به حضرت حقّ متعال، چیز خیلی فوقالعادهای است، خیلی عالی است؛ یا این فقرهی
🍃«اِلٰهی بِکَ عَلَیکَ اِلّا اَلحَقتَنى بِمَحَلِّ اَهلِ طاعَتِکَ وَ المَثوَى الصّالِحِ مِن مَرضاتِک»؛
یا این فقرهی اوج این دعا که امام (رضوان الله علیه) مکرّر این فقره را در بیاناتشان ذکر میکردند:
اِلٰهى هَب لى کَمالَ الاِنقِطاعِ اِلَیکَ وَ اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضیاءِ نَظَرِها اِلَیکَ حَتَّى تَخرِقَ اَبصارُ القُلوبِ حُجُبَ النّور. (۲)
ماها واقعاً چه جوری میتوانیم اینها را بگوییم؟ جلوی ما حجب ظلمانی هم یکی پس از دیگری هست؛ آن وقت درخواست این دعا این است که: حَتّىٰ تَخرِقَ اَبصارُ القُلوبِ حُجُبَ النّور.
خب حالا اینها دیگر یک معالم فوقالعادهای است که خوشا به حال آن کسانی که دسترسی دارند و فهمشان، قلبشان، روحشان آشنای با این مضامین است و درست درک میکند این مفاهیم را؛ خوشا به حالشان!
خداوند انشاءالله به ما هم بدهد. به هر حال این ماه پُربرکتی است و انشاءالله بتوانیم از این ماه هر چه میتوانیم و تا هر جایی که ممکن است استفاده کنیم.
۱۴۰۰/۱۲/۱۹
🎙بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری
#مناجات_شعبانیه, #ماه_شعبان, #صلوات_شعبانیه
@mola_amiralmomenin_as