⭕️ آمریکا چه خواهد کرد؟
🔹پس از حمله چند روز پیش به پایگاه نظامی آمریکا در حوالی مرز اردن و سوریه که به هلاکت و زخمی شدن تعدادی از نظامیان آمریکایی منجر شد ، دولت آمریکا در برابر دو گزینه خطرناک قرار گرفت :
▪️الف ) پاسخ جدی و تهاجم مستقیم به منافع ج.ا.ا در خلیج فارس یا دیگر نقاط کشور ( در این حالت پایگاههای آمریکا در شعاع بیش از ۲۰۰۰ کیلومتری مرزهای ج.ا.ا ،هدف موشکهای سپاه قرار خواهند گرفت و آتش جنگ منطقه را فرا می گیرد)
▪️ب) انجام عملیاتی نمایشی و کم تاثیر علیه محور مقاومت در عراق یا سوریه ( این حالت صرفا برای اقناع افکار عمومی آمریکا و ترمیم چهره آسیب دیده آن صورت خواهد گرفت و نه تنها مشکلی برای ج.ا.ا ایجاد نخواهد کرد بلکه موقعیت و اقتدار نظام در سطح منطقه را ارتقا خواهد داد.)
🔹 مشکل این است که انتخاب هر یک از دو گزینه ، هزینه های بسیاری را برای این ابرقدرت رو به اضمحلال به دنبال خواهد داشت و به همین علت بعید نیست که آمریکاییها مجبور به انتخاب گزینه تلخ تری شوند و آن حواله کردن پاسخ به زمان و مکان مناسب (در واقع عدم پاسخ به عملیات علیه پایگاه آمریکا) است!
❇️ شواهد حاکی از آن است که آمریکا امکان انتخاب گزینه( الف) را ندارد و این یعنی تحقق سخن حضرت امام که فرمود : آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند!
https://eitaa.com/mollasadrasyasi
📰 توسعه روابط تجاری محور گفتگوی مقامات ازبکستان و آمریکا
⬅️ معاون وزیر امور خارجه جمهوری ازبکستان مظفر مدرحیماف و رئیس اتاق بازرگانی آمریکا و ازبکستان (AUCC) کارولین لام به صورت ویدئوکنفرانس به گفتگو پرداختند. در جریان این گفتگو، چشمانداز جذب سرمایه آمریکایی و تبادل فناوریهای پیشرفته برای اجرای پروژه های مشترک بررسی شد.
📄 طرف ازبکستانی حمایت خود از فعالیتهای AUCC با هدف توسعه همکاریهای تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری دوجانبه را اعلام نمود.
📄 در ادامه نیز حول برنامه دور بعدی مجمع تجاری ازبکستان و آمریکا در سال جاری گفتگو کردند و در مورد حضور گسترده نمایندگان جامعه تجاری ایالات متحده در سایر رویدادهای اقتصادی برنامهریزی شده در ازبکستان، از جمله سومین مجمع بینالمللی سرمایهگذاری تاشکند تبادل نظر صورت گرفت.
📰 بازیسازی لندن در زمین آسیای مرکزی؛ «5+1» تکنیک جدید
⬅️ به گزارش ماوراءالنهر، الکساندر کنیازف پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات اوراسیای دانشگاه روابط بینالملل مسکو وابسته به وزارت امور خارجه روسیه در یادداشتی که در اختیار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس قرار داد، به بررسی اهداف انگلیس در تشکیل نشست «5+1» با کشورهای آسیای مرکزی پرداخت.
در این یادداشت آمده است: در ماه نوامبر 2023 کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس گزارشی تحت عنوان «کشورهای در مسیر چهارراه: حضور انگلیس در آسیای مرکزی» منتشر کرد که به دلیل بیان آشکار برخی از مسائل مربوط به مشارکت «لندن» در تحولات منطقه، جالب به نظر میرسد. نکته اصلی ارزیابیهای کلان این گزارش به یک ایده ساده و بدیهی برمیگردد: در شرایط تشدید رقابت جهانی بین قدرتهای بزرگ، کشورهای آسیای مرکزی سیاست چندجانبهگرایی را دنبال و تلاش میکنند تا از راه تقویت تعامل بین خود، در وابستگی مستقیم از روسیه و چین قرار نداشته باشند.
گفته شده انگلیس در کنار آمریکا و اتحادیه اروپا زمینه چندجانبهگرایی برای کشورهای آسیای مرکزی را فراهم کرده و جهت ایجاد موازنه در برابر روسیه و چین، از تلاشهای این کشورها در جهت همگرایی منطقهای و تبدیل شدنشان به بازیگر فعال عرصه بینالمللی حمایت میکند. در پی بررسی این گزارش، تصمیم به برگزاری نشست انگلیس و آسیای مرکزی در سال 2024 در قالب «5+1» گرفته شده است.
از میان همه کشورهای غربی موجود، انگلیس از بزرگترین تجربه امپراتوری استعماری کلاسیک در مناطق مختلف جهان و بهخصوص در شرق برخوردار است. حتی نسبت به آسیای مرکزی، سیاست توسعهطلبانه فعال استعماری انگلیس تا پایان دهه 1930 وجود داشته است. میتوان نگرشهای متفاوتی نسبت به پدیده «باسماچیگری» (اصطلاح منفی در تاریخنگاری شوروی و روسیه) داشت، اما نمیتوان این واقعیت را انکار کرد که فقط به دلیل حمایتهای مالی (پول، سلاح، مهمات) و غیراقتصادی (برنامهریزی عملیاتهای نظامی) انگلیس این جنبش برای چندین دهه تداوم یافت و مشکلاتی را برای دولت شوروی و جمعیت جمهوریهای آسیای مرکزی ایجاد کرد. تقریباً در کنار هر یک از «قورباشیهای» مهم (فرماندهان گروهها) یک مستشار انگلیسی حضور داشت و دستگاه انگلیسی اقدامات آنها را در مناطق مختلف آسیای مرکزی هماهنگ میکرد.
🔺دستور رهبری به جوانان در مورد عدالتخواهی
بسماللهالرحمنالرحیم
جوانان و دانشجویان عزیز
در این گردهمائی دانشجویی مجموعههای متعددی از دانشجویان شرکت کردهاند. این نقطهی روشن دیگری است که جذابیت طبیعی گردهماییهای دانشجویی را مضاعف میسازد.
دانشجوی متعهد و آگاه از پیش از انقلاب تاکنون همواره در جستجوی مهمترین مسائل جاری کشور بوده است. او با انگیزهی آگاهی و نشاطی که لازمهی محیطهای دانشجویی است در پی آن است که آرمانهای والا و تعهدآور خود را در پیگیری این گونه مسائل جستجو کند و در راه تحقق آن گام نهد. این نیز خصوصیت طبیعی دیگری برای محیطهای دانشجویی است.
امروز سرآغاز فهرست بلند مسائل کشور مسئلهی عدالت است. دانشجوی جوان اگرچه خود برخاسته از قشرهای مستضعف جامعه هم نباشد، به عدالت اجتماعی و پر کردن شکافهای طبقاتی به چشم یک آرزوی بزرگ و بیبدیل مینگرد.
این احساس و انگیزه در دانشجو پر ارج و مبارک است و میتواند پایهی قضاوتها و برنامههای عملی او برای حال و آینده باشد.
🔺 اگر عدالت ــ عدالت واقعی و ملموس و نه فقط سخن گفتن از عدالت ــ آرزو و آرمان و هدف برنامهریزیهاست، پس باید هر پدیدهی ضدعدالت در واقعیات کشور مورد سؤال قرار گیرد.🔺
مسابقهی رفاه میان مسؤولان، بیاعتنایی به گسترش شکاف طبقاتی در ذهن و عمل برنامهریزان، ثروتهای سربرآورده در دستانی که تا چندی پیش تهی بودند، هزینه کردن اموال عمومی در اقدامهای بدون اولویت، و به طریق اولی در کارهای صرفا تشریفاتی، میدان دادن به عناصری که زرنگی و پررویی آنان همهی گلوگاههای اقتصادی را به روی آنان میگشاید، و خلاصه پدیدهی بسیار خطرناک انبوه شدن ثروت در دست کسانی که آمادگی دارند آنرا هزینهی کسب قدرت سیاسی کنند و البته با تکیه بر آن قدرت سیاسی اضعاف آنچه را هزینه کردهاند گرد میآورند.
اینها و امثال آن نقطههای استفهام برانگیزیست که هر جوان معتقد به عدل اسلامی ذهن و دل خود را به آن متوجه مییابد و از کسانی که #مظنون به چنین تخلفاتی شناخته میشوند پاسخ میطلبد و همچنین در کنار آن از دولت و مجلس و دستگاه قضایی عملکرد قاطعانه برای ریشهکن کردن این فسادها را مطالبه میکند.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
امروز این مهمترین و مطرحترین مسئلهی کشور ماست و نسل جوان دانشجوی متعهد و مؤمن نمیتواند نسبت به آن بیتفاوت بماند.
توفیقات همگان را از خداوند متعال خواستارم.
والسلام علیکم و رحمه الله
سیدعلی خامنهای
١٣٨١/٨/۶
____________
در آستانه دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز(چهارشنبه) در حرم امام خمینی(ره) و گلزار شهدا حضور یافتند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین در مزار شهدای حادثه هفتم تیر و شهدای انفجار دفتر نخست وزیری در هشت شهریور سال ۱۳۶۰ حضور یافتند و یاد شهیدان بهشتی، رجایی، باهنر و یاران شهیدشان را گرامی داشتند.
از جمله شهدایی که حضرت آیتالله خامنهای بر سر مزار آنها حاضر شدند، شهید «محمد امین صمدی» بود که اخیرا در حمله رژیم صهیونیستی به دمشق به شهادت رسید.
🖋تحلیلهای حجه الاسلام دکتر روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f