مؤمنات
💎«ملموس شدن آیات الهی در انقلاب اسلامی» بخش اول
🔹بعضی از آیات کریمهی الهی، گویی در طول قرنهای متمادی، یا به معنای واقعی تفسیر نشده بود و یا بهوسیلهی ما و نسلهای معمولیِ بشر فهمیده نشده بود.
🔹این آیات، در دوران انقلاب ما و در طول این ده، یازده سالِ پُرحادثه و پُرماجرا معنا شد. حق هم همین است. حوادث و شرایط خاص است که میتواند حقایق الهی را که در قالب الفاظ است، درست معنا کند.
🔹مثلاً آیات نازل شده در جنگ اُحد را نمیشود در یک زندگی عافیتآلود و عافیتآمیز، درست فهمید.
🔹آیات نازل شده در غربت نبیّاکرم (صلّیاللَّهعلیهوالهوسلّم) و اصحاب آن بزرگوار در شعب ابیطالب یا در راه مکه را نمیشود در شرایط معمولی زندگی، در خانه و در بازار و در محیط مأنوس خانوادگی، درست درک کرد؛
🔹چیز دیگری لازم است. شرایط خاصی لازم است که بسیاری از آیات معنا بشود و اگر بخواهیم درست نظر بدهیم، باید بگوییم که مجموعهی آیات الهی، با تفاسیر ائمهی معصومین (علیهمالصّلاةوالسّلام) که در ظرف انقلاب و دوران بعثت و هجرت و جهاد و شهادت - دوران برانگیختگی و زحمت و تلاش - نازل شده بود، بهتر از همیشهی تاریخ فهمیده میشود، یا قابل فهمیدهشدن است.
✅ یکی از آیات الهی این است که اگر برای خدا کار کنید، خدا به شما کمک خواهد کرد: «ولینصرنّ اللَّه من ینصره».
✅یکی از آیات الهی این است که اگر صبر و استقامت کنید، خدا را با خود خواهید یافت: «اناللَّه معالصّابرین».
🔹نمیشود این آیات را همینطور خواند و رد شد. هر کلمهیی از کلمات این آیات، یک تجربهی زندگی و یک درس حکمت است. همینطوری نیست که بخوانیم و عبور کنیم و فکر کنیم که فهمیدهایم.
🖋منبع: درسگفتار قرآن کریم روز هفدهم | نصرت الهی، وعده ملموس خداوند در انقلاب اسلامی (بر اساس بیانات امام خامنهای حفظه الله)
📎 http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=20676
@momenaat
💎«ملموس شدن آیات الهی در انقلاب اسلامی» بخش دوم
🔹تا اینجا هرچه وعدهی الهی بود، درست بود و عمل شد. هرچه تحلیل براساس آیات محکمات قرآن بود، درست از آب درآمد و محقق شد.
🔹تا اینجا ما به وضوح و عیان دیدیم که یک ملت مؤمن و با خدا، وقتی همهی دنیا هم در مقابل او قرار بگیرند، اگر بایستد و صبر کند، شکست نخواهد خورد؛ این را تجربه کردیم.
🔹همیشه میگفتیم، قبل از انقلاب و اوایل انقلاب میگفتیم، در طول این ده سال بارها و بارها میگفتیم؛ اما حوادث، این گفته را برای ما عینی و ملموس کرد.
✅ما نمونهاش را در خودمان دیدیم. ما آزمودیم، تجربه کردیم که «انّ اللَّه لا یغیّر ما بقوم حتّی یغیّروا مابأنفسهم». این را ما ملت ایران آزمایش کردیم؛ این را در عمل آزمودیم. در خودمان تغییر ایجاد کردیم، خدای متعال هم اوضاع ما را تغییر داد. عجیب هم این است که اگریک قدم ما برداریم، خدا ده قدم برمیدارد. ما اندکی خودمان را تغییر دادیم، خدا مبالغی به ما کمک کرد، اوضاع ما را تغییر داد.
🖋منبع: درسگفتار قرآن کریم روز هفدهم | نصرت الهی، وعده ملموس خداوند در انقلاب اسلامی (بر اساس بیانات امام خامنهای حفظه الله
📎http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=20676
@momenaat
💎«ملموس شدن آیات الهی در انقلاب اسلامی» بخش سوم
✅هر کس برای خدا کار کند، خدا هم تمام امکانات و علم و قدرت خودش و سنتهای آفرینش را در خدمت او قرار خواهد داد.
🔸«ولینصرنّ اللَّه من ینصره»؛ این جملهی عجیبی است - «ل» قسم و «ن» تأکید - حتماً خدا کسانی را که او را نصرت کنند، بدون شک نصرت خواهد کرد.
🔹خدای متعال به شما وعده داده است که اگر دین او را و راه او را و هدفهای الهی را یاری کنید، شما را یاری خواهد کرد.
✅یاری خدا به معنی یاری تمام نیروهای موجود در این طبیعت است؛ همه به کمک شما خواهند آمد؛ نیروهای ماوراء طبیعی هم به کمک شما خواهند آمد.
🔹عمل به اسلام، این است که ما حرف و وعدهی قرآن را قبول داشته باشیم، معنایش این است که وقتی قرآن میگوید «و لینصرنّ اللَّه من ینصره انّ اللَّه لقوی عزیز»، این را باور کنیم. اگر نصرت خدا کردید، «لینصرنّ اللَّه»، خدا شما را نصرت میکند. «انّ اللَّه غالب علی امره»، این را باور کنیم. این معرفت قرآنی به ما یکچنین باوری را میدهد.
🖋منبع: درسگفتار قرآن کریم روز هفدهم | نصرت الهی، وعده ملموس خداوند در انقلاب اسلامی (بر اساس بیانات امام خامنهای حفظه الله
📎http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=20676
@momenaat
💎«ملموس شدن آیات الهی در انقلاب اسلامی» بخش آخر
🔹چه کارکنیم که خدا ما را یاری کند؟
این یک مسئله است.
چه کار کنیم که نصرت خدا شامل حال ما بشود؟
✅این را هم خود قرآن به ما گفته: «ان تنصروا اللَّه ینصرکم»، «ولینصرنّاللَّه من ینصره»؛ شما خدا را نصرت کنید، دین خدا را نصرت کنید، برای خدا قیام کنید، خدا شما را نصرت خواهد کرد.
✅هر جا ملتها برای دین خدا قیام کردند، نیروشان را آوردند وسط صحنه، خدای متعال آنها را نصرت کرد. و وقتی خدا آنها را نصرت کرد، دیگر هیچ کس نتوانست بر آنها غلبه پیدا کند.
🔺با نشستن، با تنبلی کردن، با توهمات دلخوش کردن، با مصالح امت اسلامی بازی کردن و هوای نفس را بر مصالح امت اسلامی ترجیح دادن، نصرت الهی خود را نشان نخواهد داد.
🔺حق تا وقتی از مردم پشتیبانی نداشته باشد، یک واقعیت ذهنی و یک حقیقت معنوی است؛ نمیشود توقع داشت در جایی تحقق و استقرار پیدا کند. اما وقتی به دنبال حق، نیروی ایمان انسانها بسیج شد و به راه افتاد، حق طبق طبیعت نظام هستی است؛ لذا تحقق پیدا میکند، و تحقق پیدا کرد.
🖋منبع: درسگفتار قرآن کریم روز هفدهم | نصرت الهی، وعده ملموس خداوند در انقلاب اسلامی (بر اساس بیانات امام خامنهای حفظه الله
📎http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=20676
@momenaat
🔹تصور میکنم بخشی از ظلم ما به قرآن و دلیل دوری بسیاری از مردم از آن، ترجمههای اشتباه است.
🔹حقیقت این است که قرآن ترجمه ناپذیر است، اما حداقل میتوان آن را جوری ترجمه کرد که به مفهوم آن ظلم نشود.
🔹تا به امروز، اکثر ترجمههایی که دیدم اشکالات متعدد داشتهاند. حتی ترجمهی آقای ملکی که اخیرا رواج پیدا کرده.
🔹ترجمه برای عموم مردم خوب است. اما اهل تحقیق حتما باید عربی بدانند تا قرآن را آنگونه که هست، بفهمند.
🖋منبع متن تصویر: ده گفتار، شهید مرتضی مطهری، بخش اول تقوا
@momenaat
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی (رضوان الله تعالی علیه)🔹
🔸اول خانمَت!🔸
شما اگر استخری باشد و بتوانید بروید، یک مقدار از هزینههایتان صرفه جویی کنید و بروید. اما توصیه میکنم اینطور نباشد که مرد برود استخر و خانم نرود! او واجبتر از شما است. بسیاری را من دیدهام که خودشان [تفریح و استخر و ...] میروند اما برای خانوادهشان فکر نمیکنند. اول مال آنها را درست کنید. چرا؟ مگر این روایت را نداریم که وقتی چیزی می آوردید در خانه اول به خانمها و خواهرها بدهید؟ نص روایت است، معتبر است. پسر داری، دختر داری، اول به دختر بده؛ چرا این هست؟ یعنی اگر خواستی استخر بروی، اول آن را بفرست بعد اگر خودت خواستی برو.
@haerishirazi
مؤمنات
🔹بانو امالبنین یکی از بانوان تراز جهان تشیع است که میتواند الگوی مناسبی برای تمام زنان باشد. فضل و شرافت ایشان در همسری امیرالمؤمنین علیهالسلام و یا مادری ابوالفضلالعباس خلاصه نمیشود. بلکه گوهر وجودی ایشان دارای ویژگیهای منحصربهفردی بود که جایگاه همسری ولیالله و مادری علمدار کربلا بر آن فضایل افزود.
🔸طهارت نسب و شجاعت موروثی خاندان بنیکلاب که حضرت امالبنین در آن رشد یافته بود ملاک ازدواج علی علیهالسلام با ایشان بود.
🔸در روایات تاریخی آمده است:
علیبنابیطالب (ع) پس از مدتی که از شهادت بانوی دوعالم صدیقه کبری(س) گذشت، قصد ازدواج کرد و به برادر خویش، عقیلبنابیطالب که در علم «اَنساب» معروف بود و ذهن و سینهاش گنجینهای از اسرار خاندان گوناگون عرب بود، فرمود: «زنی را برای من اختیار کن که از نسل دلیرمردان عرب باشد تا با او ازدواج کنم و او برایم پسری شجاع و سوارکار به دنیا آورد». و عقیل در پاسخ برادر گفت: «با امالبنین کلابیه ازدواج کن زیرا در عرب شجاعتر از پدران و خاندان وی نیست».
فاطمه کلابیه معروف به امالبنین در خاندان با اصالت و شجاع پرورش یافت، «حزام بن خالد بن ربیعة بن وحید بن کعب بن عامر بن کلاب» پدر امالبنین است مردی شجاع و دلیر و راستگو که از صفات ویژه او اکرام به میهمان و منطق قوی اوست. تاریخ ویژگیهای این مرد بزرگ را به مناسبتهای گوناگون چون جریان خواستگاری امالبنین و ازدواج حضرت امام علی (ع) ذکر میکند.
🔸مادر بزرگوار امالبنین، «ثمامه (یا لیلی) دختر سهیل بن عامر بن جعفر بن کلاب» است که در تربیت فرزندان کوشا بوده و تاریخ از وی چهره درخشانی را به تصویر کشیده است. بینش عمیق، دوستی با فرزندان در کنار وظیفه مهم مادری و چونان معلمی دلسوز آموختن باورهای اعتقادی و مسائل مربوط به همسرداری و آداب معاشرت با دیگران ازجمله ویژگیهای خاص این بانو است.
(http://fna.ir/b32)
👈امیرالمؤمنین علیهالسلام که فاتح خیبر بودند و در شجاعت و دلاوری زبانزد عرب، این ویژگیهای شخصی خودشان را برای تربیت نسلی دلیر و شجاع کافی نمیدانستند، زیرا نسل شجاع در دامن مادری شجاع پرورش مییابد و محصول آن میشود چهار شهید که یکی قمر بنیهاشم است و سه برادر دیگر ستارگان اطراف این ماه هستند.
🔹همانگونه که امابیها حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها بهطریقاولی واجد چنین صفاتی بودند و شجره طیبه امامت از وجود ایشان منشأ میگیرد.
👈شجاعت برخلاف تصورات فرهنگی اشتباه ما، از ویژگیهای زن تراز مسلمان است و محصول وجود چنین مادرانی است که دلیرمردان تمام اعصار تربیت میشوند.
🔺 این صفات و ویژگیها در کدامیک از معیارهای ازدواج جوانان ما ظهور و بروز دارد؟
📎 http://fna.ir/b33
@momenaat
🔹قانون قوه قهریه است و نمیتوان صرفا با قانون جامعه را اداره کرد و به نظم رساند.
🔹چه جامعه کوچکی مانند خانواده و چه جامعه بزرگ در یک شهر و کشور.
با نیروی تقوا در درون تکتک انسانها میتوان به جامعه آرمانی رسید.
🖋منبع متن تصویر: ده گفتار، شهید مرتضی مطهری، بخش اول تقوا
@momenaat
هدایت شده از روزنامه وطن امروز