هدایت شده از گروه فرهنگی _ تبلیغی منادیان حق
💠 هنر متعالی
🔹 مرحوم شهید آوینی از دوستان ما بود که دیدارهای مكرّری با هم داشتیم، یاد این شهید بزرگوار را گرامی می داریم و از خدای سبحان مسئلت می كنیم با اجداد گرامی شان محشور باشند!
🔹 اول انقلاب، هنر به نیمه شكوفایی خود رسید، بعد كم كم رشد نكرد، ایستا شد یا ركود كرد. بعد از جنگ جهانی اول و دوم و كودتای ننگین 28 مرداد ملّت پِرِس شدند و در 22 بهمن 1357 آزاد شدند، تمام هنرهای هنرمندان در راستای #ستودن_رهایی بود و هیچ كار مثبتی درباره اینكه كجا برویم ارائه نكردند. حرف جناب مولوی این است كه از بند كشیدن هنر نیست, كجا خود را بند كنیم هنر است:
خود هنر دان دیدنِ آتش عیان ٭٭٭ نی گپ دَلَّ عَلی النّارِ دُخان
🔹 آن كه می گوید خدایی هست و قیامتی هست و بهشت هست این گپ می زند، این هنر ندارد، هنر این است كه آدم چشمِ جان را باز كند؛ بهشت كه هست, جهنم كه هست, شعله که هست، خب ببین! در خطبه نورانی حضرت امیر آمده است كه #مردان_الهی كسانی هستند كه «هُمْ وَ النَّارُ كَمَنْ قَدْ رَآهَا»؛ این خطبه نورانی علوی (سلام الله علیه) مولوی تربیت می كند. مولوی می گوید:
خود هنر دان، دیدنِ آتش عیان ٭٭٭ نی گپ دَلَّ عَلی النّارِ دُخان
# آن كه می گوید خدا هست و حكیم است و یك روز به كیفر می رساند این دارد گپ می زند؛ مثل كسی كه آتش را ندیده، دود را می بیند و می گوید چون دود هست آتش هست؛ این گپ زدن است، دود كه آدم را متأثر نمی كند، آتش اثر می كند، آتش را ببین! اگر در آن چند ماه هنر شكوفا شد، هنر رهایی بود؛ بله همه نجات پیدا كردیم اما كجا برویم؟ به چه كسی باز گردیم؟ با چه كسی سخن بگوییم؟ نماز ما چیست؟ با چه كسی داریم حرف می زنیم؟ روزه ما چیست؟ این حرف ها برای هنرمندان مطرح نبود.
🔹 هنرمند آن است كه بفهمد که مرگ را می میراند! هنر این نیست كه آدم بمیرد, هنر این نیست كه بپوسد, #هنر این است كه از پوست به در بیاید؛ هنر آن است كه انسان بگوید ما یك دشمن داریم به نام مرگ و من كسی هستم كه مرگ را می میرانم؛ هنر یعنی این! مرگ را می میرانم یعنی چه؟ یعنی من هستم كه هستم!
#روز_هنر_انقلاب_اسلامی
#سالروز_شهادت_شهید_آوینی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار سازمان بسیج هنرمندان سپاه علی بن ابی طالب (علیهالسلام) با حضرت استاد تاریخ: 1393/01/20
@monadianehag98
💠 کیاست علوی
🔹 حضرت امیر در آن خطبه دویست فرمود آن #رحمانیت_مطلقه جلوی ما را گرفته وگرنه مگر معاویه از ما سیاستمدارتر بود؟! اگر دستور الهی نبود اگر فرمان خاصّ ذات اقدس الهی نبود نه «لكنتُ من أدهی العرب», بلکه «لَكُنْتُ مِنْ أَدْهَی النَّاسِ»، برای اینكه علم باشد که ما داریم همه شرایط را بلدیم قدرتش را هم كه داریم.
🔹 در خطبه دویست فرمایششان این است: «وَ اللَّهِ مَا مُعَاوِیةُ بِأَدْهَی مِنِّی وَ لكِنَّهُ یغْدِرُ وَ یفْجُرُ وَ لَوْ لاَ كَرَاهِیةُ الْغَدْرِ لَكُنْتُ مِنْ أَدْهَی النَّاسِ» نه «أدهی من العرب» و اما بدانید این چنین نیست كه حالا ما مكر نمی كنیم، مكر بتواند در ما اثر كند و فریب بخوریم آن هم نیست: «وَ اللَّهِ مَا اُسْتَغْفَلُ بِالْمَكِیدَةِ وَ لاَ أُسْتَغْمَزُ بِالشَّدِیدَةِ»؛ قسم به خدا هیچ كسی نمی تواند ما را فریب بدهد؛ منتها ما هم فریب نمی دهیم برای اینكه فریب دادن چیز بدی است، نه اینكه ما ساده باشیم یا فریب كسی را بخوریم. قسم به خدا احدی نمی تواند علی را فریب بدهد ولی ما هم فریب نمی دهیم؛ این می شود علی!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 25
تاریخ: 1390/12/11
@monadianehag98
💠 مائده قرآن
🔹 فرمود: ﴿وَلَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِی هذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ﴾؛ اینكه بارها عرض شد قرآن یك كتاب عمومی است برای همین جهت است. شما كتاب علمی ای ندارید كه این كتاب علمی بخواهد به افراد تحصیل نكرده، مطلب بفهماند؛ هر كتاب علمی بالأخره موضوعی دارد محمولی دارد مبادی ای دارد، انسان باید مدتی درس بخواند تا آن را بفهمد؛ اما قرآن, آیاتی دارد كه این آیات, مطالب را به صورت مَثل و داستان بیان میكنند که اگر كسی خواست قرآن را برای گروهی كه اهل تحصیل نیستند تفسیر كند كاملاً می فهمند.
🔹 فرمود ما مَثل های زیادی ذكر كردیم؛ قصص انبیا از یك طرف مَثل های قرآن از یك طرف؛ ﴿لَقَدْ صَرَّفْنَا لِلنّاسِ فِی هذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ﴾، ﴿لَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِی هذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ﴾. امثال فراوانی در قرآن كریم هست كه اگر كسی بخواهد جلسات موعظه و تفسیری داشته باشد، برای نوجوان ها می تواند, برای تحصیل نكرده ها می تواند, برای دانشجویان می تواند, برای علما هم می تواند؛ قرآن كتاب نوری است كه همه را روشن می كند. شما كه نباید توقع داشته باشید آن آقا كه تحصیل نكرده است آن آیات برهانی ﴿لَوْ كَانَ فِیهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا﴾ را بفهمد؛ اینها هم اگر توفیق پیدا می كردند و به حوزه می آمدند مثل ما یا بالاتر می شدند. هیچ مطلبی در قرآن كریم نیست كه قابل تفهیم برای ساده ترین افراد نباشد منتها حالا آن گوینده باید این آیات را این مَثل ها را این قصه های انبیا را شناسایی بکند تنزّل هم بدهد تا در دسترس فهم آنها باشد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه روم جلسه 21
تاریخ: 1391/12/02
@monadianehag98
💠 فرهنگ عقلانی
▫️ این عصر، #عصر_جاهلیت است که فرهنگ، #فرهنگ_تقلید است، دلالی است، نه تحقیق و نه استدلال. در چنین عصری خدیجه کبریٰ عالمه، عابده، زاهده، موحده ای بود، مادرمان این است. ما فخر می کنیم که چنین مادری داریم! درست است او دوازده معصوم و معصومه به بار آورد؛ اما مادر ما هم هست، فرمود ﴿وَ أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُم﴾، قدر این مادرها را بدانیم! چه کسی آن روز او را موحّد کرد؟ در کدام مکتب درس خواند؟ این «حنفاء» قبلاً این طور بودند، این بخش فرهنگی که وجود مبارک مادر ما خدیجه کبریٰ(عَلَیها آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) آمده، #فرهنگ_عقلانیت را در فضای جاهلی پیاده کرد. چون آن فرهنگ فرهنگ جاهلی بود، اقتصاد جاهلی هم داشتند و اقتصاد جاهلی در محدوده ربا دور می زند.
▫️ در جاهلیت کهن که دین در سوره «احزاب» به ما گفت، نه جاهلیت کهنه، نه جاهلیت تازه ﴿لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِیةِ الْأُولى﴾، در آن جاهلیت که ربا یک پیمان تجاری و اقتصادی رسمی بود، از یک سو؛ دامنفروشی یک تجارت رسمی بود که فرمود: ﴿لا تُكْرِهُوا فَتَیاتِكُمْ عَلَی الْبِغاءِ إِنْ أَرَدْنَ تَحَصُّنا﴾، از سوی دیگر؛ هر دو را خدیجه خط بطلان بست، مال فراوان داشت، هم ربا را تحریم کرده بود، هم بغاء را. این کار مادر ماست. آن ثروت کلان، نیازی نداشت که انسان کالای مال التجاره را در آن راه ناامن از شام به مکه و از حجاز به مکه ببرد، این با #ربا می توانست آسوده زندگی کند، هم جلوی ربا را گرفت که تجارتِ رسمی عده ای بود، امروز هم در فضای مجازی #تجارت_رسمی یک عده است، همان جاهلیت کهن است، جلوی آن را گرفته است، این کار مادر ماست، پس #فرهنگ را عوض کرده، #اقتصاد را عوض کرده، #طهارت را عوض کرده، #ربا را تحریم کرده و عمل کرده، این کار مادر ما بوده است.
▫️ بنابراین ما اگر بخواهیم ببینیم آن ره آوردش در اسلام چیست؟ الآن امروز ما باید همین کار را بکنیم، [یعنی] تبدیل فرهنگ جاهلیت به فرهنگ عقلانی، یک؛ تحریم بانکهای ربوی، دو؛ تحریم مراکز فساد، در فضای مجازی و غیر مجازی، سه.
آپارات:
https://aparat.com/v/xuHLG
#سالروز_رحلت_حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها
#شاخصه_های_عصر_جاهلی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در همایش ملی ام المؤمنین خدیجه کبری (سلام الله علیها)
#باز_نشر
تاریخ: 1395/10/02
@monadianehag98
💠 ایمانِ متعالی
▫️ اولین كسی كه بعد از وجود مبارك امیرالمؤمنین (علیه افضل صلوات المصلین) به نبی اكرم (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) ایمان آورد #حضرت_خدیجه بود. خدیجه نه مقام نبوت داشت نه مقام ولایت داشت نه مقام امامت داشت. درباره فاطمه زهرا (صلوات الله و سلامه علیها) حسابش جداست؛ اگر كسی درباره او سخن بگوید، بعد بگوید حضرت زهرا (صلوات الله و سلامه علیها) حسابش جداست، خب سخن حقی گفته است؛ ولی درباره خدیجه كه نمی توان گفت او حسابش جداست. او با معجزه ایمان نیاورد؛ معجزه برای افراد عادی است، آن كه راه دلش بسته است راه چشم را می گشاید تا پیغمبر برای او معجزه ای بیاورد مثلا مرده ای را زنده كند و مانند آن.
▫️ كسی كه گرفتار چشم و گوش است و از دل پیامی نمی شنود، این چنین است كه قرآن فرمود که اگر تمام آیات و معجزات را برای اینها بیاوری اینها ایمان نمی آورند، ولی هیچ كدام از این معجزات را خدیجه (سلام الله علیها) مسئلت نكرد؛ سرّش آن است كه #راه_دل باز است که بالاتر از راه چشم و گوش است و این راه انعطاف در زن ها خیلی بیش از مردهاست.
#سالروز_رحلت_حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی در جمع خواهران طلبه ـ مشهد مقدس
تاریخ: شهریور 1372
@monadianehag98
💠 کوثرِ حکمت
🔹 این كتاب, حكیم است؛ خدای حكیم, كتاب حكیمانه نازل كرده است. #حكمت در قرآن كریم هم بر مطالب #برهانی اطلاق می شود هم بر #خطابه و موعظه اطلاق می شود هم بر #جدال_أحسن. گاهی تفصیل، قاطع شركت است نظیر آنكه فرمود: ﴿ادْعُ إِلَی سَبِیلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِی هِی أَحْسَنُ﴾؛ آنجا به قرینه اینكه تفصیل، قاطع شركت است، حكمت در مقابل موعظه و جدال است اما وقتی گفته می شود قرآن كتابِ حكیم است درس حكمت می دهد، حكمت به معنای عام است.
🔹 در سوره مباركه «اسراء» معارفی از عقاید, اخلاق, فقه, حقوق و مانند اینها را بیان فرمود بعد فرمود: ﴿ذلِكَ مِمَّا أَوْحَی إِلَیكَ رَبُّكَ مِنَ الْحِكْمَةِ﴾؛ فرمود اینها مطالب حكیمانه ای است كه ذات اقدس الهی به تو القا كرده است. قرآن کریم هم مسائل فقهی را حكمت می داند هم مسائل اعتقادی و كلامی و عقلی را حكمت می داند هم مسائلی چون احترام به پدر و مادر و امثال ذلك را.
🔹 آنچه در #قرآن_حكیم هست حكمت است و هر كسی بخشی از این معارف قرآن را فرا بگیرد بخشی از #كوثر را فرا گرفته است و آن كه كلّ قرآن در اختیار اوست و او در اختیار كلّ قرآن است مثل اهل بیت (علیهم السلام) اینها حقیقت كوثرند #كوثر_عینی هستند كوثر تكوینی اند؛ اختصاصی به صدیقه كبرا (سلام الله علیها) ندارد این چهارده ذات مقدس (علیهم السلام) همه شان كوثرند چه اینكه قرآن كریم هم كوثر است بنابراین چون قرآن, حكمت است ﴿وَمَن یؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِی خَیراً كَثِیراً﴾ اگر كسی بخشی از قرآن را فرا گرفت به همان اندازه از تكاثر نجات پیدا كرد و به كوثر رسیده است منتها این برای كسانی است كه هم #حسن_فعلی دارند هم #حسن_فاعلی.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه لقمان جلسه 1
تاریخ: 1391/12/05
@monadianehag98