جادوی نظام سرمایهداری
این نقشه آمریکا، بیانگر نسبت ثروت مردم آمریکا با مساحت این کشور است. لطفا نقشه را با دقت بنگرید؛ ثروت فقط ۱ درصد از قشر ثروتمند، متناظر است با مساحت حدودا نیمی از کشور آمریکا! در مقابل، مجموع ثروت حدود ۴۰ درصد از قشر فقیر جامعه، متناظر است با نقطه خاکستریرنگ بسیار کوچکی که در پایین نقشه مشخص شده و حتی به ۱ درصد از مساحت این کشور هم بالغ نمیشود! این نوع نابرابری اجتماعی- فضایی اگر جادوی نظام سرمایهداری نیست پس چیست؟!
تشیع دو گونه است:
علوی و صهیونیستی
تشیع علوی، ظلم ستیز و نسبت به یهود و آمریکا برائت دارد؛
اما تشیع صهیونیستی تنها عُمر را لعن میکند؛ دریغ از لعن یهود و آمریکا..
دقیقاً مانند ایرانیانی که بغض اعراب ۱۴۰۰ سال پیش را دارند اما با دشمنان معاصر ایران پالوده میخوردند.
پول و اقتصاد ایران به زبان ساده
پول در اقتصاد مانند خون در بدن است، باید به اندازه و با سرعت مناسب، در اقتصاد بچرخد!
در مساله پول، درحال حاضر حداقل با چهار مشکل روبرو هستیم:
1️⃣ اول آنکه در اقتصاد واقعی ایران (تولید و مصرف) پول به شدت کم است. هم مصرف کننده قدرت خرید ندارد و هم تولید کننده بالقوه و بالفعل نقدینگی و سرمایه در گردش ندارد. کافی است به جیب مردم نگاهی بیاندازید و از طرف دیگر از تولیدکنندگان بپرسید که آیا نقدینگی کافی برای افزایش تولید دارید یا خیر؟ بسیاری از افرادی هم که آماده به تولید هستند میگویند مشکل اصلی ما نداشتن نقدینگی است!
2️⃣ دوم آنکه این خون در اقتصاد امروز آلوده و ضعیف شده است. آلوده به دلار است و توان دفاع از خود در برابر آن را ندارد.
وابستگی ارزش پول ملی به دلار هم واقعی است و هم اثر روانی دارد. یعنی هم به صورت رسمی بودجه ما دلاری بسته میشود و هم در بازار نگاه همه به نرخ دلار است. تا سیادت دلار شکسته نشود هیچوقت نمیتوانیم این خون را تصفیه کنیم. کاری که روسیه و چین در حال انجام آن هستند.
3️⃣ سوم اینکه بدن اقتصاد ایران خونریزی هم دارد. یعنی پولها هدر میرود. دو منشاء اصلی هدر رفت پول یکی دولت است (مثلا با حقوقهای نجومی و فسادها و ...) و مهمتر از آن بانکهای خصوصی و بورس و به طور کل بازارهای مالی هستند. بانک های خصوصی با دزدی از جیب مردم و هدایت آن به سوی بازارهای غیرمولد، تومورهای بدخیمی را در کشور ایجاد کرده اند. این تومورها رکود را تشدید می کنند.
در حقیقت این نهادهای مالی، پول را از جریان واقعی اقتصاد خارج میکنند (حتی بورس، برخلاف ادعایی که میشود، به تولید کمک نکرده و نمیکند)
بانکها علاوه بر ایجاد رکود، پول را به سمت بازارهای سفته بازی برده و بخشی از چرخه تورم را شروع میکنند. بازارهای دارائی که قطعه اول دومینوی تورم در ایرانند هدف اصلی بانکها و بازار سهامند.
پول توسط این بازارها از جریان اقتصاد واقعی خارج شده و بدن اقتصاد ضعیف و ضعیفتر میشود.
درحالیکه دنیا به سمت غیرمالی سازی (definacialization) میرود در ایران به سمت مالیسازی اقتصاد چهارنعل میتازیم!
4️⃣ و اما چهارمین و مهمترین نکته، سیاستهای انقباضی نولیبرالهاست. به ویژه در شرایط رکود. در حالی که بدن اقتصاد به شدت نیاز به تقویت دارد برای خروج از رکود، سیاست های انقباضی مثل کشیدن چند واحد خون از بدن است. اقتصاد واقعی ایران امروز به شدت با کم خونی مواجه است.
علاوه بر خونریزی، اقتصاد ایران امروز دچار کم خونی شدید است. یعنی به اعضاء مهم بدن خون نمیرسد. این فقط به معنای این نیست که خون به صورت نامتوازن در حال توزیع شدن است. بلکه به این معناست که اساسا حجم پول در کشور نسبت به آن چیزی که باید باشد برای جهش تولید بسیار کم است.
اگر هدفمان خروج از بحران و رکود اقتصادی است باید دو کار را انجام دهیم
اول افزایش قدرت خرید طبقات پایین با کارت اعتباری خرید کالای ایرانی. دوم افزایش سرمایه درگردش تولیدکنندگان خرد
کاری که تمام کشورهای دنیا در دو سه سال اخیر کردهاند و فقط ایران انجام نداد و آسیب شدیدی دید
اگر در ذهن دولتمردان ما این است که چاپ پول در شرایط رکود و با هدفگیری تولید و مصرف باعث تورم میشود، نه تنها توان عبور از این شرایط را نخواهند داشت، بلکه باعث تعمیق و تشدید رکود تورمی خواهند شد.
از راههای اساسی تزریق خون به اقتصاد واقعی، افزایش یارانه مردم و ساخت مسکن است
نئولیبرالهای وطنی سی سالست به بهانه تورم، ترمز تولید و پیشرفت ایران را کشیدهاند درحالیکه نه تورم را برطرف کردهاند و نه کمکی به رشد و توسعه کشور داشتهاند
طرح ژنومی جمهوری اسلامی
خلاصه ای از بیانات حجت الاسلام قنبریان بعنوان "اسلامی که انقلاب کرد"
نقشه امام خمینی بنای مدنیت اجتماعی سیاسی بر اساس عقلانیت اسلامی بود
دو رکن اصلی آن: سپردن کارها به دست مردم و حرکت در چارچوبه شریعت اسلامی
یک نقشه ژنومی -که ۱۲ ضلعش را بیان می کنم- می شود از فرمایشات رهبران انقلاب داد که هر ضلع دو دیگری (تجدد و تحجر) را بیرون می کند؛ این اضلاعِ مکتب امام و حرف نوی انقلاب اسلامی است:
۱. تقدیر الهی _ همت مردمی
۲. توحید _ کرامت انسان
۳. معنویت _ عقلانیت
۴. اجرای احکام الهی _ رعایت اقضائات و مصلحت های عمومی
۵. آراء عمومی _ افکار اسلامی
۶. حکمرانی بشری _ هدف های الهی
۷. عدالت اقتصادی _ پیشرفت و تولید ثروت
۸. وحدت _ خلوص
۹. مشروعیت _ کارآمدی
۱۰. تقویت علم و اقتصاد _ تقویت بنیه دفاعی
۱۱. استقلال _ آزادی
۱۲. نگاه ملی _ نگاه امتی
«وفاق بر واردات!»
در سال جهش تولید با مشارکت مردم، در حالیکه تولید خودرو برای نخبگان و متخصصین ممنوع است؛
با وفاق همتی و فرزین، به قول خودشان گره کور واردات خودرو را باز کردند و ۱میلیارد دلار برای واردات خودرو تخصیص دادند.
با این کار احتمالا بین ۵۰ تا ۷۰هزار خودرو با کیفیت متوسط با قیمت میانگین ۱ الی ۲میلیارد تومان وارد کشور میشود در حالیکه با همین مبلغ حدود ۲برابر بیشتر میتوان خودروی با کیفیت مشابه داخلی و با قیمتی بین ۴۰۰ الی ۸۰۰ میلیون تومان تولید نمود.
حال فرصت خوبی است تا ببینید آیا وعدههایی که با واردات خودرو دادند یعنی کاهش قیمت، افزایش کیفیت خودروی داخلی، ارتقای رضایت و گسترش دسترسی مردم و کاهش مصرف بنزین اتفاق میافتد؟
کسری بودجه ۸۵۰ همت است
پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص ادعای وزیر اقتصاد درباره کسری بودجه ۸۵۰ هزار میلیارد تومانی گفت: این عدد را تأیید میکنم. تمهیدات لازم را برای صرفه جویی در بودجه سال آینده نیز اعلام میکنیم.
شانزدهمین اجلاس سران بریکس، امروز در شهر کازان روسبه آغاز میشود
امروز در شهر کازان، اجلاس بریکس با حضور نمایندگان بیش از 30 کشور برگزار خواهد شد. این نشست از 22 تا 24 اکتبر برگزار می شود.
بریکس یک انجمن بین دولتی است که در سال 2006 توسط برزیل، روسیه، هند و چین ایجاد شد و آفریقای جنوبی در سال 2011 به آن پیوست. در اول ژانویه 2024، مصر، ایران، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و اتیوپی به عضویت کامل این گروه درآمدند.
ریاست بریکس اکنون بر عهده روسیه است و اجلاس با شعار «تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی» برگزار می شود.
منابع صهیونیست:
یک جوخه جاسوسی ۷نفره از شهر قدس با هدایت ایران اقدام به ترور یک دانشمند هسته ای اسرائیلی کردند که همگی دستگیر شدند.