صحبت های صریح و کم سابقه بن سلمان در اجلاس سران کشورهای اسلامی در حمایت از ایران، قوی تر از متن بیانیه پایانی سران است.
تحلیل:
تحقیر چند باره سعودی توسط ترامپ علیرغم قرادادهای هنگفت، باعث شده عربستان چشم انداز آینده را به ترامپ نشان دهند که همراهی مانند قبل چشم بسته نخواهد بود.
«عبدالله گنجی»
علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به سوریه رفته است. اوضاع و احوال سوریه و شرایط مقاومت در این کشور خیلی مناسب نیست.
سوری ها در تردید سختی به سر می برند و فشار اجتماعی به طرفداران مقاومت تشدید شده است.
ظاهرا علی لاریجانی ماموریت دارد تا با گفتگوی مستقیم و اقناعی، اوضاع را کمی سامان دهد. البته بدون اقدامات میدانی، کارزار سیاسی در شرایط موجود ناکافی است.
با پایان کار احسان محمد حسنی، ساسان زارع مدیریت سازمان هنری اوج را در دست گرفت و این یعنی آغاز اتفاقات تازه.
گفته میشود بیشتر جریانهای انقلابی و مردمی سابقه کار با این چهره جدید را دارند و کمتر کسی در بدنه فعالین انقلاب تا این اندازه نام آشنا است.
دکتر زارع قبلتر به عنوان رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه امام صادق، معاون راهبردی مجموعه قرب و از حلقه ابتدایی و پرچمداران راهیان نور بوده است.
همچنین از محور های اقدامات بزرگی مانند جشن ده کیلومتری غدیر و پویشهای مختلف، دکتر زارع بوده است.
این ها بخشهایی از گذشته وی به عنوان نیروی جوان انقلابی است
ورود وی به سازمان هنری اوج موجی از امیدواری را در بدنه نیروهای انقلاب به وجود آورده است.
کاش مسئولین شورای عالی امنیت ملی به این سوالات مهم پاسخ دهند:
آیا این دوهفته بدنبال تغییر محاسبات رژیم صهیونیستی درباره جمهوری اسلامی ایران بودند و هستند؟ آیا خاموشیهای گسترده، اعلام کمبودها و ناترازیها با صدای بلند و افزایش نارضایتی مردم در راستای تغییر محاسبات رژیم است؟!
آیا ارسال پالس مذاکره و اینکه ما بدنبال کاهش اختلافات با آمریکا هستیم در حالیکه دیپلماتهای آمریکا مدام ایدئولوژیکترین مواضع را علیه ایران اتخاذ میکنند، در راستای تغییر محاسبات رژیم است؟
جداً طرحشان برای تغییر محاسبات رژیم چیست؟ نمود این طرحشان در جامعه چیست؟
فضای کنونی، دقیقا شبیه ماه بعد از ترور شهید هنیه است. یکماه از وعده انتقام گذشته بود که همه مشغول اخبار گوناگون بودیم که به یکباره با سیلی دشمن از خواب بیدار شدیم!
حافظه تاریخی پیشکش! همین دو ماه پیش را فراموش کردیم و مشغول روزمرگی هستیم!
خانم مریم امینی همسر شهید آوینی:
یک خصوصیت واحدی میگویم که دو مرحله زندگی آقامرتضی یعنی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب تا شهادت را بههم وصل میکند. از وقتی من مرتضی را شناختم دنبال حقیقت بود. تحولات کوچک و بزرگ سیاسی، اجتماعی حتی هنری و ادبی قبل از انقلاب، جستوجوی او را بیجواب میگذاشت، ولی میل به پیدا کردن حق و حقیقت در این جستوجوها زیاد بود.
آنقدر در این مورد پافشاری میکرد که حتی از خودش هم میگذشت. در این جستوجوها خیلی هم سرش به سنگ خورد. خیلی چیزها را تجربه کرد. همین تجربهها بود که وقتی با حضرت امام(ره) آشنا شد، ایشان را شناخت و به سرچشمه رسید؛ چیزی که سال ها بهدنبالش بود و در وجود مبارک حضرت امام(ره) پیدا کرد. یک ذره هم کدورت در دلش نبود که نفس خودش را با این یافتن مقدس قاطی کند.
وقتی شناخت، دیگر فاصلهای نبود. به یک معنا به واقعیت رسیده بود. به همین دلیل و به خاطر این واقعیت هرچه را که نشانی از نفس داشت، سوزاند. تمام زندگیاش وقف انقلاب شد. خودش هم میگوید از طرف جهاد رفتیم بیل بزنیم، دوربین به دستمان دادند. برايش فرقی نمیکرد. با تمام وجود خودش را وقف انقلاب کرد و آنچه از او انتظار می رفت را انجام داد. زمان جنگ ایشان را خیلی کم در خانه میدیدیم؛ هرچند شب یک بار. تمام دغدغه ذهنیاش جنگ بود.
سه سکانس از کارگردانیِ ضدّ انقلاب در ماجرای خودکشیِ کیانوش سنجری:
- قبل از توئیت: تحریک
- بعد از توئیت: سکوت
- پس از مرگ: موجسواری
میزان هزینه استقلال برای قرارداد بازیکنان و کادر فنی این تیم برای فصل بیستوسوم لیگ برتر اعلام شد؛ ۴۴۳ میلیارد تومان!
ترامپ بهسوی جنگ خیز برداشته یا برای رعب حداکثری؟!
بخشهایی از تحلیل صابر گلعنبری درباره کابینه ترامپ:
فکر نکنم نیازی به گفتن باشد که اعضای تیم سیاست خارجی ترامپ یکی از دیگری تندروتر است. تیم معرفی شده تقریبا در سه چیز اشتراک نظر دارند؛ دوستی افراطی با اسرائیل، دشمنی افراطی با ایران و مواضع تند علیه چین. در این میان، این چهرهها هر چند بعضا مواضعی در گذشته علیه روسیه هم داشتهاند، اما به ضدیت با آن شناخته نمیشوند.
در کل تیم جدید ترامپ بیشتر به کابینه جنگ شباهت دارد. اما پرسش اینجاست که آیا ترامپ چه با ایران چه با چین به دنبال جنگ است؟ پاسخ نگارنده منفی است. ترامپ بیشتر از روسای جمهوری پیشین آمریکا به هزینه اقتصادی جنگ میاندیشد و جنگ را در ترازوی تجارت و اقتصاد سبک و سنگین میکند. علت اصلی توافق با طالبان برای خروج از افغانستان نیز همین بود و تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین و رسیدن به توافق با کره شمالی نیز از این منظر است.
ترامپ تا لب مرز جنگ پیش میرود و فشار میآورد، اما بعید است که جنگی را شروع کند. جدا از هزینههای جنگ برای اقتصاد آمریکا، سیاست اقتصادی خود ترامپ و نگرش انزواطلبانهاش با تعریف خاصش از دکترین «نخست آمریکا»، اما هزینههای سنگین جنگ برای منافع شخصی و سرمایهگذاریهای کلان خود او و میلیاردرهای معروفی چون ایلان ماسک که او را احاطه کرده و وارد کابینهاش هم شده و میشوند، در بازارهای مالی جهان نیز مانع دیگری است.
به نظر میرسد که رویکرد ترامپ در سیاست خاورمیانهای آمریکا در قبال ایران همان «فشار حداکثری» تا لب مرز جنگ به ویژه در مرحله نخست ریاست جمهوریاش باشد. اما برای جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه و همچنین بسترسازی برای عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان احتمالا ابتدا تلاش کند که دو جنگ غزه و لبنان تمام شود. همچنین احتمالا همان راهبرد «فشار حداکثری» علیه ایران فصول جدیدی در مرحله نخست دور دوم ترامپ به ویژه در قبال برنامه هستهای ایران داشته باشد که در یادداشت دیگری به آن و همچنین احتمال شروع مذاکرات با او خواهم پرداخت.
به من یک تبر بدهید
صحبتهای فرزانه تأئیدی هنرپیشه سینما در مورد بازیگران زن و برهنگی در سینمای دههٔ پنجاه:
«چند فیلمفارسی را دیدهام و چند نفر از این زنها را که در تمام فیلمها بدون علت لخت میشوند. واقعاً مضحک است. اینها واقعاً احمقند. این زنها نه هنر دارند و نه حرفی برای گفتن. اینها انگلهای اجتماع هستند. این احمقها حتی از جانیها و آدمکشها هم برای این اجتماع بدترند. طاعون و وبا هستند. باید یک تبر برداریم و آنها را از وسط دونیمه کنیم. من فکر نمیکنم برای کشتن احمقها زندانی شوم»
سخنرانی اخیر نتانیاهو برای مردم ایران نشان می دهد که اوضاع این رژیم بسیار وخیم بوده و تنها امیدشان بهم ریختن اوضاع داخلی ایران و شورش عمومی علیه نظام جمهوری اسلامی است.
قرائت دعای کمیل
با نوای حجتالاسلام رشدی
جمعه ۲۵ آبان
ساعت ۴ بامداد
مسجد دانشگاه صنعتی شریف
تو ننگ عربی، سید حسن!
نام تو را باید
از فهرست اعراب شایسته خط بزنیم
تو
به جای آنکه در ایوان ویلای ساحلیات
لم بدهی
و چرت تابستانیات را
با دود قلیان، مفرح کنی
تفنگ دست میگیری
و از پشت تریبون المنار
با نعرههایت
چرت ما را پاره میکنی
تو هیچ شباهتی به اعراب بزرگ نداری، سید حسن!
نه شکمت
آن اندازه است
که از پشت دشداشههای سفید
وقار عربیات را نمایان کند!
نه چفیه و عقال داری
تازه عمامه سیاه سرت میگذاری
که ما را به یاد خمینی میاندازد
که یک بار چرتمان را پاره کرده بود
تو ننگ عربی، سید حسن!
به جای آن که در حرمسرایت بگردی
و رقص عربی ممالیک گرجی و اوکراینیات را تماشا کنی
تا فردا در بهشت
برای مغازله با حوریان آماده باشی
در مخفیگاهت
که نمیدانیم کجاست
مینشینی و نهجالبلاغه میخوانی
تو کافر شدهای، سید حسن!
و بر ماست که تو را به یهودیان اهل کتاب بسپاریم...
فقط به رسم مردان بزرگ عرب
صادق باش و بگو
برد موشکهایت
به ریاض که نمیرسد؟!
شاعر: امید مهدینژاد
شهید سیدحسن نصرالله دربارهی این شعر گفته بود: این شعری بود که یک عرب را خوشحال کرد و بقیهی اعراب را ناراحت!
پزشکیان؛ دقیقا نمونه یک پدر ایرانیه!!
نرسیده برق هارو خاموش کرد
شانس آوردیم کنترل تلویزیون دستش نیست..
ذلت و فرومایگی نامه ذلیلانه ای که در سال ۸۲ توسط خاتمی و صادق خرازی به دولت وقت امريكا نوشته شده بود که در ازای ترک مخاصمه بین ایران و آمریکا ، دولت اصلاحات، حماس و حزب الله را خلع سلاح نماید در حال بروز رسانی است اما باید دید هم اکنون طبق راهبرد دولت پزشکیان، پیشنهاد ترک مخاصمه بین ایران و آمریکا به ازای دادن کدام امتیاز به امریکاست؟