رییس مذهب
یکی از پرتکرارترین تعابیری که برای امام صادق علیه السلام استفاده می شود، "رییس مذهب تشیع" است.
در حالی که اگر چه استفاده از این تعبیر به جهت موقعیت خاصی است که برای آن امام عزیز پیش آمده است، ولی در حقیقت باید بدانیم که رییس مذهب ما همه ی چهارده معصوم علیهم السلام هستند و این لقب برای امام ششم از ناحیه ی معصومین صادر نشده است.
کتاب وارونه ها و خرافات در آخر الزمان
⛔️
کانال برداشت های نادرست اعتقادی👇
http://eitaa.com/joinchat/2691956738Cec06dd8967
به زبان آوردن نیت
برخی بر این باورند که باید قبل از انجام اعمال عبادی، نیت را به زبان آورد و الا آن عمل باطل می شود.
در حالی که نیت یعنی اینکه فرد بداند این کار را برای رضای خدا انجام می دهد و لازم نیست نیت را از قلب خود بگذراند و به زبان آوردن آن نیز، واجب نیست، ولی چنانچه به زبان هم بگوید اشکالی ندارد.
رساله توضیح المسائل، ج1، م 943
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
درباره #مباحثه جنابان رفیعی و آقامیری
۱. آنچه ما در پیج آن دو بزرگوار دیدیم با آنچه بارها اصول آن را خوانده و شنفته بودیم، خیلی متفاوت بود. قاطعانه میتوان گفت که اسم #گپ_و_گفت آن روز، مناظره نبود. هر چند قبل از آن روی کلمه مناظره تاکید شده بود و حریف را به مناظره دعوت کرده بودند ولی نتیجه با آنچه قبلاً گفته بودند تفاوت زیادی داشت. حالا ممکن است چنین صلاح دانسته و با توجه به ده ها دلیل خودشان اینگونه بحث کردند اما ... هر چه بود، مناظره نبود.
۲. بیش از آنکه بوی تعارف بدهد، بوی ادب و وزانت نزاکت دو طرف میداد. تاکید میکنم؛ «دو طرف»
اینطور نبود که فقط یک طرف متواضع باشد. هر دو طرف مودبانه با یکدیگر سخن گفتند و دلایل همدیگر را شنیدند پاسخ دادند. موافق نیستم که بعضی رفقای حزب الهی، فقط یک طرف را وزین و با قول لیّن دانسته و اندر فضایل اخلاقی آن بزرگوار مانور میدهند. آنچه سه بار به طور دقیق دیدم و دقت کردم، وزانت دو طرف بود نه فقط یک طرف.
۳. به یکی از مهم ترین چالش های جدید و جذاب پاسخ داده نشد و فقط به اشاره ای بسنده کردند. آن چالش «اختلاف مبنا» در عقاید و فهم حقایق معرفتی دین است. تا کنون بیشتر این بحث اختلاف مبنا، فقط در فقه مطرح میکردند و تقریبا برای بار اول بود که در یک جلسه عمومی در انظار جهانی، بحث اختلاف مبنای معرفتی مطرح شد و ای کاش و صد کاش که همین بحث به سرانجام میرسید تا تکلیف مباحث به صورت ریشه ای حل شود. شاید دوستان برای این بحث آماده نبودند وگرنه اصل اختلافات با امثال جناب آقامیری به همین نکته برمیگردد.
۴. تقریبا هیچ سوال و جوابی به مرحله اقناع نرسید تا هواداران دو طرف بتوانند به نتیجه برسند و تصمیم بگیرند. چون همه سوالات صرفا از باب طرح مسئله مطرح شد. نه از باب «چرا نظر تو چنین است و اشتباه میکنی که فلان اعتقاد را داری!»
جواب هایی هم که داده شد همین طور بود. به تکرار و مختصر بسط و تشریح پرداخته شد. نه اینکه «اتفاقا من درست میگویم و ای کاش شما هم چنین اعتقادی داشتید و مردم را از اشتباه در میآوردید!»
۵. چند بار گفته شد که «سخنان من تقطیع شده و نظرات من، آنچیزی است که مستقیم و کامل در پیج و کانالم آورده ام. نه کلیپ هایی که ممکنه هر کسی تولید کرده باشه. »
این سخن، هم جالبه و هم دردناک!
جالبه از این باب که مردم پیام هایی زیر پست های آنان داده بودند و نوشته بودند که پس اینقدر هم که میگن سیاه نیست و حتی ممکنه نظراتش گاهی اوقات جذاب تر از ما باشد.
دردناکه از این باب که در عصر تکنولوژی هستیم اما سخنان همدیگر را کامل نمیشنویم و با همان تکه ناقص، در ذهن مان قضاوت میکنیم. (این جمله هم پیام مردم به پست آنان بود)
۶. تسلط خوب دو طرف به آیات و روایات و شأن نزول و کبری مسائل از درس های ویژه این مباحثه برای اهل علم بود. بیش از ده ها آیه و حدیث توسط طرفین از رو و از بر خوانده شد و با تسلط به نکات و واژگان آن پرداخته شد.
اما هیچ کدام از عزیزان، روی یک آیه تمرکز نکرد و تکلیف طرف مقابلش را با آن یک سره ننمود.
۷. جالب ترین نکته این مباحثه این بود که 👈 هیچ کدام در نهایت، سخن یکدیگر را به صورت صددرصدی رد نکردند. یعنی سخن هیچ کدام، صد در صد، منظور خداوند معرفی نشد و سخن هیچ کدام صد در صد، مخالف سخن الهی معرفی نشد. و اینگونه به نظر میرسید که مباحثشان، مانعه الجمع نیستند و میشود در کنار هم طرح کرد. اگر غیر از این است، پس حضرات موفق نشدند برای مخاطب، خلاف آن را جابیندازند.
✅ نتیجه: مباحثه خیلی خوبی بود اما برای قضاوت و نتیجه گیری بسیار زود است و نباید هواداران جوزده عمل کنند.
✅ توصیه: چند نفر در صفحاتشان اقدام به بازگو کردن و خلاصه مباحثه مذکور با زبان خودشان نمودند که متاسفانه بسیار ناقص و با طعنه و همراه با یکجانبه گرایی میباشد. لطفا به جای این سراب ها به سراغ اصل مباحثه بروید و از اصل جنس لذت ببرید. نه از برداشت نیمه و ناقص این و آن.
✅ ای کاش: ای کاش این مباحثه، قبل از خلع لباس شدن یک طرف بحث و سالیان قبل صورت گرفته بود. البته الان هم مباحثه خیلی خوبه و مفید هست. اما ...
کاش قبل از دادگاه و حکم خلع لباس و این چیزها در کنار هم مینشستند و حرف میزدند.
#حدادپور_جهرمی
#دلنوشته_های_یک_طلبه
🔴 امروز اَمنتریم یا دههی ۶۰ و ۷۰ ؟!!
اواسط دههی هفتاد بود و من اول راهنمایی بودم. هر روز ساعت حدود ۶.۰۰ صبح ۱۰ دقیقه پیاده میرفتم تا به ایستگاه اتوبوس برسم و برم مدرسه و از فوتبال اول صبح جا نمونم! 😁
اون زمان تمام اتوبوسها مال شرکت واحد بود و همه رانندهها کارمند دولت. یه روز نمیدونم برای چی رانندهها اعتصاب کرده بودن و اوضاع خیلی ناجور بود. اگه تو حالت معمول هر ۷-۸ دقیقه یه اتوبوس میومد، اون روز هر ۲۰-۲۵ دقیقه و به همین دلیل تا خِرتناق پُرِ پُر بود!! و طبیعتاً توی ایستگاهی که ما بودیم نمیایستاد.
ساعت حدود ۶.۵۰ دقیقه شده بود و زنگ مدرسه ما ۷.۳۰ میخورد. منم کلاً ۲۵ تومن پول توی جیبم بود. دقیقا به اندازه کرایه خیابون نبرد بود. ماشین سوار شدم و رفتم چهارراه کوکاکولا، نمیدونم چرا تصمیم گرفته بودم هر جور شده برسم مدرسه. از اونجا تا چهارراه آبسردار که مدرسهمون بود رو با یه کولهپشتی پر از کتاب دویدم. پنج دقیقه قبل از اینکه زنگ بخوره رسیدم مدرسه و یادمه رفتم آب زدم به سر و صورتم. تمام صورتم سرخِ سرخِ سرخ بود ...
(الآن توی نقشه نگاه کردم و دیدم این فاصله دقیقاً ۴ کیلومتره 😎)
اون زمان تلویزیون دو تا شبکه بیشتر نداشت و شبکه دو، حدود دو ساعت بعد از ظهرها برنامه کودک نشون میداد! فکر میکنید دو ساعت قبل از شروع برنامه کودک هر روز چی نشون میداد؟!
دو ساعت تمام، تصویر و اسم و فامیل گمشدگان!!
بله، حدود ۱۲۰ دقیقه، هر روز تصویر افرادی رو که اون یکی دو روز توی کشور گم شده بودند رو نشون میداد. هر تصویر رو هم اگه یک دقیقه نشون میداد، میشد روزی ۱۰۰-۱۲۰ نفر!
اما ماها و خانوادههامون خیلی خیلی امنتر بودیم ...
واقعیت اینه که جامعهی ما نسبت به ۲۰ سال قبل بسیار امنتر شده. الآن یک نفر توی کشور گم میشه، مردم تا چند هفته درگیر هستند و فشار روحی رو تحمل میکنن. این رو چی جوری میشه تحلیل کرد؟!
به نظرم بین امنیت و احساس امنیت، کاملاً تفاوت وجود داره. جامعه در گذشته، ناامنتر بود اما احساس امنیت بیشتر بود. امروز جامعه امنتر هست اما احساس ناامنی به شدت بیشتره که البته علل مختلفی داره، اما به نظرم مهمترینش به رسانهها و نوع استفادهی ما از رسانهها برمیگرده.
یه مثال بزنم تا تفاوت این دو تا خیلی بهتر براتون ملموس بشه.
یکی، دو ماه قبل رو تصور کنید. کرونا تعداد مبتلایانش شاید به یک سوم امروز هم رسیده بوده. یعنی زیر ۱۰۰۰ نفر مبتلا در روز اما همه به شدت از اون میترسیدیم و سعی در مراقبت بیشتر داشتیم. امروز آمار مبتلایان به کرونا نزدیک به ۳۰۰۰ نفر در روز هست اما انگار ترسمون ریخته و خیلی راحتتر همه جا میریم و میایم!!
آیا خطر کرونا کمتر شده؟! ظاهراً که اینطور نیست، حداقل شدت ابتلا به هیچ عنوان کمتر نشده.
امنیت یه چیزه و احساس امنیت یه چیز دیگه. اینکه چرا امروز احساس ناامنی بیشتری داریم از رسانه گرفته، از شرایط اقتصادی و مدام گرونتر شدن اجناس گرفته، از ناامنیهای اجتماعی گرفته، از اغتشاش و به هم ریختگی اجتماع گرفته، از داعش و ترس از تحریم گرفته، از دلار و سکه و بورس گرفته، از پیجها و کانالها گرفته تا پویا و اخبار و ... تلویزیون رسمیمون!
بهش فکر کنید که چرا اینجوریه و چرا ما برای استفاده ازش تدبیر نمیکنیم؟!
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
یاد آن #ابرمرد بسیجی بخیر که با مدرک دکترای فیزیک پلاسما قید زندگی راحت مادی را در آمریکا زد و راهی لبنان و ایران شد تا در مبارزه مستضعفان جهان علیه استکبار شرکت کند و لباس شهادت را بر تن کند.
۳۱ خرداد سالروز شهادت
دكتر مصطفی چمران گرامی باد 🌺
@Habiliyan
7.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢صحبتهای قابل تأمل یک اندیشمند عرب
📍برای نابودی یک تمدن، سه مرحله نیاز است؛ 1_متلاشی کردن خانواده 2_ نابودی آموزش 3_ بیاعتبار کردن الگوها
👌این کلیپ را از دست ندهید
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
16.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پاسخ به شبهات مناظره دینی اخیر
#کلیپ
✅ @Aminikhaah
#بهار_اربعين_گيری
از آغاز ماه ذی القعده
@BaANDEGI
در طول سال آدم میتواند چله بگيرد، ولی بهارش اين 40 شب است؛ يعنی از اوّل ذی قعده تا دهم ذيحجّه،آدم مواظب دهانش باشد كه غذای بد وارد نشود؛ مواظب زبانش باشد كه حرف بد نزند؛ مواظب گوشش باشد كه حرف بد نشنود؛ مواظب چشمش باشد كه نگاه بد نكند؛ آنوقت سائر كارها خوب است.
#به_پاسداشت_ضيافت_الهی_موسای_ كليم (ع)
@BaANDEGI
اين راه را در هر زمانی، در هر زمينی برای ما باز كردند. امّا از اول ذيقعده تا دهم ذيحجّه كه اربعين موسای كليم است، اين يك فصل مناسبی است؛ بهار اين كار است. اين أربعين گيری، اين چله نشينی همين است ! وجود مبارك موسای كليم 40 شبانه روز مهمان خدا بود.
فرمود👈و واعدنا موسي ثلاثين ليلهً فاتممناها بعشر فتمّ ميقات ربّه أربعين ليله
به او وعده ديدار و ملاقات خصوصي داديم؛ آمد به ديدار ما. اوّل 30 شب بود؛ بعد 10 شب اضافه كرديم
#جايگاه_ممتاز_شب
برای كسب درجات معنوی و درك معارف الهی
فرمود : او40 شب مهمان ما بود. چون بركاتی كه در شب نصيب انسان می شود، در روز نمی شود. روز مشغول كار و گفتن و خريدن و فروختن است
درس است، بحث است، گفتن است، شنيدن است، ديدار است، مصاحبه است، مناظره است؛ با يك كثرت همراهيد.
امّا انّ ناشئه اللّيل هي اشدّ وطئاً و اقوم قيلاً
شب يك نشئه ای دارد، شب يك حسابی دارد، يك كتابی دارد ؛ شب كجا، روز كجا!!!
به وجود مبارك پيامبر (ص) فرمود
👈روز، كارهای فراواني داری، شب را درياب !
@BaANDEGI
هر كس به جائی رسيد، از شب زنده داری به جائی رسيد.
@BaANDEGI
پ.ن
1⃣اگه می خواین چله نشینیه شبانه داشته باشید از امشب شروع میشه
#شب_دوشنبه
2⃣پیشنهاد ما
#نماز_شب
اصلا سخت نیست
خب شما سه رکعت اخرو بخون😉
@BaANDEGI
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸دعا، وسیلۀ کینهزدایی🔸
همۀ کسانی را که از آنها گله دارید، مثل دانۀ تسبیح ردیف کنید و یکییکی دعایشان کنید. نخستین اثر این دعا این است که حبۀ آتشی را که در دلتان بوده، بیرون میاندازید.
قدیمها که قلیان کشیدن مرسوم بود، گاهی ذغال گداخته از سر قلیان روی قالی میافتاد و فرصت اینکه بروند و اَنبُر بیاورند، نبود؛ ناچار آن آتش را با دستشان برمیداشتند و دور میانداختند.
اگر کسی از تو غیبتی کرده یا نسبت ناروایی به تو داده، این آتش افتاده روی دلت که از قالی گرانبهاتر است. تا بخواهی برایش ثابت کنی که تو تقصیرکار نبودهای، سوختهای!
پس دعایش کن. اول خودت را نجات بده تا دلت بیشتر از این تاول نزند، بعدش خدا خودش میداند که چطور مسئله را حل کند.
--------------------------
@jomalat_olama
#کنترل_ذهن برای تقرب 49
" #نقدی_بر_قانون_جذب "
بخش چهارم
🔶 خداوند متعال هر انسانی رو آزاد آفرید تا در طی اتفاقات زندگی خودش و با هدایت هایی که از طرف خدا براش میرسه، رشد کنه و #اهداف مناسبش رو پیدا کنه.
👈 و از اونجایی که #فطرت انسان بی نهایت طلب هست، دوست داره که به "بالاترین لذت ها" برسه و اگه به بالاترین لذت ها نرسه افسرده و بی روح خواهد شد. آدم نباید به حداقل راضی بشه.
💢 شروع بدبختی های یک انسان زمانی هست که اسیر لذت های #سطحی و #حداقلی بشه
🔴 عالم هستی هم چنین فردی که به حداقل ها راضی شده رو نخواهد بخشید و باهاش برخورد خواهد کرد
7.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اگر مردم حجاب ما را مسخره کردند باید چکار کنیم؟
🔷 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
راه های مختلف کشیدن مسح سر
اکثر ماها مسح کشیدن سر را به یه شکل صحیح می دانیم و آن کشیدن دست راست از بالای سر تا نزدیک پیشانیست.
در حالی که به چند صورت دیگر نیز می توان مسح کشید1:
_ با دست چپ
_ از بالا به پایین
_ از پایین به بالا
_ به صورت طول و عرض سر
🔺 آیات عظام خامنه ای و مکارم:
احتیاط واجب مسح سر با دست چپ٬ صحیح نیست.2
1. توضیح المسائل مراجع ج1 ص209 م24
2. استفتاء از دفاتر مراجع معظم
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797