هدایت شده از عارفین
🍃علاوه بر خودداری از خوردن و آشامیدن،
بيائيد يك روزه اي بگيريد كه بر همه واجب است، حتي بر مريض بستري و آن هم روزه گرفتن از حرام و گناه است كه در تمام عمر افطار ندارد ، ولو يكبار هم كه باشد ممنوع است.
#کانال_عارفین
@Arefin
هدایت شده از دلنوشته های یک طلبه
🔺🔻به عبارت ساده تر:
قرآن در شب قدر يكباره و يكجا بر قلب پيامبر و بار ديگر و به تدريج در طول بيست و سه سال نازل شد.همان گونه كه يكبار چمدان لباسى را يكجا به شخصى مىدهيد و در مرحله بعد درب آن را گشوده و لباسها را جداگانه به او نشان مىدهيد و يا كتاب شعر حافظ را يكجا به شما هديه مىكنند و در هر مناسبت،چند بيتى از آن را براى شما مىخوانند.
در اين آيه،زمان نزول قرآن مبارك شمرده شده و در آيات ديگر زمان نزول عذاب،نحس خوانده شده است، «أَيّامٍ نَحِساتٍ» اصولاً مبارك يا منحوس بودن زمان يا به خاطر حوادث تلخ و شيرينى است كه در آنها واقع مىشود و يا در خود زمان خصوصيّتى است كه بر ما پوشيده است،چنانكه در قرآن از استغفار در سحرها ستايش شده كه معلوم مىشود در عنصر زمان خصوصيّتى است كه ما نمىدانيم.
حجت الاسلام قرائتی
#دلنوشته_های_یک_طلبه
#حدادپور_جهرمی
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
🍽 زینت سفره
آنچه که امروزه بیشتر مورد توجه میزبان و حتی میهمان است ،طعم و رنگ غذاها، دسرها و توجه به آرایش سفره هاست. اما از زینت سفره که همان آداب و رسوم آن است غفلت می شود.
🔹امام حسن عليه السلام می فرمايد:
سفره دوازده رسم دارد كه هر مسلمانى بايد آنها را بداند؛ چهارتاى آنها لازم است ،چهار تا خوب است و چهار تا ادب است.
🍂چهارتایی كه لازمند : معرفت، رضایت و خشنودى، نام خدا بر زبان آوردن و شكرگزارى است.
🍂چهارتایی كه خوب است: دست شستن پيش از غذا خوردن، نشستن بر طرف چپ، خوردن با سه انگشت [ و نه دو انگشت] و ليسيدن انگشتهاست.
🍂 اما چهارتایی كه از باب رعايت ادب است : خوردن از [غذاى ]جلوى خود، كوچك گرفتن لقمه، خوب جويدن غذا و كمتر نگريستن به صورت ديگران است .
میزان الحکمه
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
شُکر یا شکایت ...⁉️
برخی به هنگام بیماری زبان به گله و شکایت باز کرده و از تقدیر خود ناراضی هستند ؛ درحالیکه درد و بیماری نوعی نعمت است و بخاطرش باید خداوند متعال را شاکر بود .
🍀 ﺍﻣﺎﻡ ﻣﺠﺘﺒﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﻋﻴﺎﺩﺕ ﺑﻴﻤﺎﺭﯼ ﺭﻓﺖ ﻭ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﻌﻤﺘﯽ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﮑﺮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺠﺎﯼ ﺁﻭﺭ؛ ﻭ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻳﺎﺩ ﻧﺒﺮﺩﻩ ﻭ ﺗﻮ ﻧﻴﺰ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﺩ ﺁﺭ.
📚 کشکول شیخ بهایی
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
💍 ملاک انتخاب همسر
بسیاری از جوانان - به دلیل نگرش مادی گرایانه ای که به اصل زندگی دارند - معیار های خود جهت انتخاب همسر آینده را وضعیت مناسب مالی واقتصادي ،تحصیلات و وضعیت ظاهری فرد مطرح می کنند !!
خانواده ها در فرآیند تحقیق و پرس و جو نیز با همین طرز فکر عمل می کنند و کمتر به جستجو درباره ارزش های اخلاقی ومعنوی شخص می پردازند و از میزان اهمیت آن در امر مهمی چون ازدواج غافل اند؛
درحالیکه خوشبختی فرزندشان در گرو ازدواج با فردی است که دارای ایمان و ارزشهای اخلاقی مثل تقوا است ...
🔹امام حسن عليه السلام ـ به مردى كه با ايشان درباره ازدواج دختر خود مشورت كرد ـ فرمود :
او را به مردى « با تقوا » شوهر ده ؛ زيرا اگر دختر تو را دوست داشته باشد گرامى اش مى دارد و اگر دوستش نداشته باشد به وى ستم نمى كند.
. میزان الحکمه
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
✅ درگاه امید
گاهی عدم شناخت نسبت به مقام والای اهلبیت (علیهم السلام) ، باعث می شود انسان به آن انوار مقدس توسل نکند و از فیض وجودشان - که شامل تمام موجودات می گردد - ،بی بهره ماند❗️
حال آنکه کوچکترین توجه و عرض ارادتی به محضر مبارک معصومین ، خیر دنیا و آخرت را به همراه خواهد داشت و هیچ سائل و نیازمندی از این درگاه محروم نخواهد شد.
💭 حکایت
ﺭﻭﺯﯼ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺣﻴﻦ ﻏﺬﺍ ﺧﻮﺭﺩﻥ، ﺟﻠﻮﯼ ﺳﮕﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻧﺰﺩﻳﮑﯽ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﻩ ﺑﻮﺩ، ﭼﻨﺪ ﻟﻘﻤﻪ ﻏﺬﺍ ﺍﻧﺪﺍﺧﺖ.
ﮐﺴﯽ ﭘﺮﺳﻴﺪ:
- ﻳﺎﺑﻦ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ! ﺍﺟﺎﺯﻩ ﻣﯽﺩﻫﻴﺪ ﺳﮓ ﺭﺍ ﺩﻭﺭ ﮐﻨﻢ؟
ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
- ﺑﻪ ﺣﻴﻮﺍﻥ ﮐﺎﺭﯼ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺵ!
ﻣﻦ ﺍﺯ ﺧﺪﺍﻳﻢ ﺣﻴﺎ ﻣﯽﮐﻨﻢ ﮐﻪ ﺟﺎﻧﺪﺍﺭﯼ ﻧﮕﺎﻩ ﺑﻪ ﻏﺬﺍﯼ ﻣﻦ ﮐﻨﺪ ﻭ ﻣﻦ ﻏﺬﺍﻳﺶ ﻧﺪﻫﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﻧﻤﺶ!
-داستان های بحارالانوار
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
هدایت شده از اطلاع رسانی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا دینداران که معتقدند همه امور دست خداست بوقت بیماری سراغ بهترین پزشکان می روند؟؟
✍️پاسخ:
✅عوام اگر پای منبر علما، دین شان را آموخته باشند، حتما بارها این جمله را شنیده اند که : از تو حرکت، از خدا برکت.
در نگاه صحیح دینی که عالمان دینی به مردم آموزش می دهند، این نکته مورد تاکید قرار می گیرد که، خدای متعال عالم را از طریق اسباب اداره می کند. و هیچ مطلبی دال بر تشویق به بی توجهی به اسباب و علل مادی وجود ندارد. حتی خود ائمه نیز برای درمان به طبیب مراجعه می کردند، اگر چه طبیب مسلمان نیز نبود. قرآن شریف نیز آنجا که سخن از توکل می گوید، می فرماید:
فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ (۱۶۰ آل عمران) و آنگاه که تصمیم گرفتی بر خدا توکل کن، زیرا که خداوند توکل کنندگان را دوست می دارد.
یعنی توکل پس از عزم و اراده برای انجام کار است. آنچه افراد ناآشنا با معارف دینی، در آن دچار خطا می شوند، این است که تصور می کنند، اعتقاد به عالم غیب و اسباب معنوی، با توجه به اسباب مادی متعارض است.
حال آنکه در منظر مومنان باید دو چشم برای عالم غیب و شهود داشت. و توجه صرف به یک عالم، نوعی لوچی و احولی است. از همین رو مومن در فعالیت عادی و روزمره از جهت ظاهری با کفار، فرقی ندارد. مومنان نیز به کسب و کار می پردازند. بیمار می شوند و به طبیب مراجعه می کنند و ...
فرق مومن و کافر در اینجاست که مومن علاوه بر بهره گیری از اسباب مادی، به اسباب معنوی نیز توجه دارد. از همین رو جایی که بنابر محاسبه اسباب عادی، امیدی باقی نمی ماند، مومن همچنان امیدوار است. چون او عوامل دیگری را هم می شناسد که ممکن است تاثیر عوامل مادی را به هم بریزد. کما اینکه اگر بنابر محاسبه اسباب مادی، همه چیز رو به راه باشد، او باز محاسبه عوامل دیگری را می کند. از همین رو توکل می نماید.
چرا که تعارض اسباب بسیار است. و چه بسا پنبه ای که با اندک شعله ای باید مشتعل شود، به دلیل خیسی آتش نگیرد. تفاوت نگاه مومن و کافر در اینجا معلوم می شود که کافر دائم به شانس و تصادف و ... پناه می برد و جهل خود برای شناخت عوامل هستی را درمان نمی کند. اما مومن با دو چشم بینا، می فهمد آنچه شانس و تصادف نامیده اند، همه معلول نظامی دقیق و متقن است و امر بی حساب و کتاب نداریم.
در کنار شناخت فرق مومن و کافر، به بطلان تصور مطرح شده نیز می رسیم که بین عالمان دینی و مردم مقلد نیز تفاوتی وجود ندارد. هر دو هم به اسباب عادی و طبابت معتقدند و هم به شفاء دهنده واقعی توجه دارد. ولی افراد بهانه جو و شبهه پراکن، به خاطر شراکت با شیطان، هر کدام از عالم و مقلد را با یک چشم می بینند. عالم را به گونه ای می بینند که توسل و دعایش را انکار کنند. و مقلد را به گونه ای می بینند که رجوع به طبیب او را انکار کنند.
گویی لوچی و احولی سرنوشت محتوم و همه جایی کفاری است که شیطان را بر خود سوار کرده اند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
هدایت شده از •┈••✾ راهِ خُدا ✾••┈•
#غصه_رزق_و.روزی.نخوریم
از آیت الله بهجت ره پرسیدند :
ما زیاد غصه رزق و روزی را می خوریم.
در جواب فرمودند : خداوند تعالی در قرآن به همان طریقی که معاد، قیامت، بهشت و جهنم را بیان نموده اند، به همان طریق می فرمایند :
" رزق و روزی همه بندگان را من می دهم ."
✨🍁✨
👈 راه خدا🌷
@rahekhoda
هدایت شده از •┈••✾ راهِ خُدا ✾••┈•
گناه زَهر است ..
جوانی از آیت الله بهجت ره ذکری خواست ، ایشان فرمودند : «هیچ ذکری بالاتر و مهم تر از عزم پیوسته و همیشگی بر ترک گناه نیست» ، یعنی تصمیم داشته باشی اگر خداوند صد سال هم عمر به تو داد ، حتی یک گناه نکنی ؛ همچنان که اگر صد سال عمر کنی ، حاضر نخواهی شد یک بار به اندازه ی تَهِ استکانی زهر بنوشی . حقیقت و واقع گناه هم ، زَهر و سَمّ است .
منبع : نفس مطمئنّه ، ص ۲۴
@rahekhoda
هدایت شده از •┈••✾ راهِ خُدا ✾••┈•
🌷✨
💠آیـت الله فاطمـی نیـا :
⭕️گاهي اوقات ما يك #غصه هايي داريم كه #منشأ آن معلوم نيست و فرد نميداند كه چه اتفاقي افتاده است كه #دلش گرفته است ؛ در اين مواقع بايد گفت : " ان شاءالله كه خير است "
گاهي دل گرفتني هايي است كه #هيچ منشأيي ندارد و فرد به سبب آنها غصه ميخورد ، در #حديث داريم كه اين غصه خوردن هاي بدون منشأ سبب #آمرزش #گناهان ميشود.
#الحـمدلله_رب_العالمـیـن
@Rahekhoda
هدایت شده از کانال حسین دارابی
5c45f34ea43a5b679af3c239_-2533911502847113840.mp3
12.41M
🔊 بشنوید| پیرامون اسرار شب قدر و باطن آن شب عظیم
➕توصیهها و دستوراتی برای بهرهمندی هرچه بیشتر از شبهای قدر
استاد محمدتقی #فیاض_بخش
@hosein_darabi