هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
🔸 با قامت عصمت و حيا مىآيد
با بانگ مناجات و دعا مىآيد
🔸 ميلاد عبادت است يعنى سجاد
از سوى خدا به سوى ما مىآيد
🌹 ولادت با سعادت حضرت امام سجاد علیه السلام مبارک باد
💠 @samtekhoda3
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
🌷 بیشک خدا سرشته تو را از گل حسين
سقای با فضيلت و دريا دل حسين
🌷 تو آمدی و روشنی روز و شب شدی
از جنس نور بودی و زهرا نسب شدی
💠 @samtekhoda3
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
🔸 حضرت امام سجاد عليه السلام فرمودند :
🔹 برای عمویم عباس نزد پروردگار مقام و منزلتی ست که روز قیامت همه شهدا به آن مقام و منزلت غبطه میخورند.
📚 بحار الأنوار، ج۲۲ ،ص۲۷۴
💠 @samtekhoda3
👇👇👇
♨️سوال:
🔰باتوجه به روايات چگونه مي شود کسي که يک روز از ماه شعبان را روزه بگيرد بهشت بر او واجب گردد؟
✍️پاسخ:
✅روایات اینچنینی زیاد است و برای عملی که در ظاهر اندک و کم است پاداش زیاد و بهشت مقرر شده است
الیته باید توجه داشت اینگونه نیست که کسی هر عمل خلافی را انجام دهد و یا واجباتش را ترک کند و فقط یک روز از شعبان روزه بگیرد و بهشتی شود.
کسی که اندکی با زبان روایات آشنا باشد و اصول و مبانی دینی را بداند هیچ وقت این چنین مطلبی را خیال هم نخواهد کرد.
در مبانی دینی همه کمال و سعادت و پاداش خداوند حول محور ایمان و تقوا است
یعنی اگر کسی اهل ایمان نباشد و تمام عبادات راانجام دهد و یا تمام دنیا را هم انفاق کند و به تمام بشریت هم خدمت کند ، پیش خداوند مزدی ندارد چون خداوند پاداش خود را بر محور ایمان قرار داده است .
همچنین در قرآن با صراحت میفرماید که خداوند اعمال صالح رافقط از متقین قبول میکند.
اگر کسی یک سوییچ به شما بدهد و بگوید با این سوییچ اتومبیل روشن میشود و هیچ وقت گوینده منظورش این نیست که با این سوییچ اتومبیل روشن میشود هرچند سوخت نداشته باشد و یا خراب باشد و ....
قطعا شما و هر کسی دیگرهم اینگونه برداشت میکند که اتومبیل سالم است.
روایت فوق هم اینگونه است یعنی اگر همه باقی شرایط ورود به بهشت ر وجود داشته باشد ، یک روز از شعبان اینتوان را را دارد که بهشت را حتمی کند.
بنابراین کسی که یک روز از شعبان را با این شرایط روزه بگیرد، بهشتی خواهد شد به شرط اینکه موانع دیگری ایجاد نکند و عمل خود را تباه نکند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
قبل از تو عشق جرأت پیدا شدن نداشت
اصلا قنوت راه به تقوا شدن نداشت
هرگز نماز خلق تماشا شدن نداشت
قران بی کلام تو معنا شدن نداشت
با تو دوباره طلعت کوثر طلوع کرد
ایینه ی عبادت حیدر طلوع کرد
ای مقتدای گریه ی شب زنده دارها
دستت امید سفره ی هر چه ندارها
داریم از صحیفه ی تو سایه سارها
یادت نجات بخش هزاران هزارها
ای ابرها مطیع دعای غلامتان
باران چه قابل است به پای غلامتان
دنیا هنوز مثل تو عابد ندیده است
جبریل بال زیر قدومت کشیده است
با گریه هات نبض عبادت تپیده است
شیطان امید واهی اش از تو بریده است
ای خط به خط کتاب تو تفسیر بندگی
جاری ست با تو عطر مزامیر بندگی
شاعر: حسن کردی
---------------------------
@resane_ahkam
🔹آیت الله حائری شیرازی رحمت الله علیه🔹
🔸موضع ما نسبت به رهبر انقلاب چگونه باشد🔸
مواضعمان باید شبیه به رهبری باشد. چون رهبر امام جماعت ماست؛ آیا شما زودتر از امام جماعت به رکوع میروید تا او هم رکوع برود؟
قیام و قعود و رکوع و سجود همگی عبادت است و همه باید پشت سر رهبر بزرگوار انجام شود. این که ما اوضاع را آشفته کنیم هیچ کمکی به رهبری نمیکند و به نفع رهبری هم نیست.
علتش هم این است که اقتدار ما به اتحاد ماست. اگر شعارهای متنوع با نیتهای مختلف مطرح شود، وحدت ما هم شکسته میشود و دیگر نمیتوانیم همدلی و همزبانی را فراهم کنیم. این دولتهایی که در نتیجۀ فشارها منفعل شدند، همگی دولتهای کودتا بودند، دولت ما دولت کودتا نیست. از سال 42 تا کنون، قیام مردم ما مردمی است. نظامهای مردمی را با جنگ و تهدید نمیتوانند متلاشی کنند اما با تفرقه و شکاف ایجاد کردن میتوانند.
مهمترین خدمتها به رهبری، هم صدا بودن با رهبری است. در صلوات شعبانیه داریم «الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ». آن کسی که از شما جلو بیافتد سرکش است و آن کسی هم که از شما عقب بیافتد، نابود است اما آن کسی که با شما باشد، به مقصد میرسد.
@haerishirazi
✨ حضرت امام سجاد (علیه السلام) فرمودند :
🔸 انسان مومن پنج نشانه دارد :
1️⃣ پرهیز از گناه در خلوت
2️⃣ صدقه دادن در هنگام تنگدستی
3️⃣ شکیبایی در وقت مصیبت
4️⃣ بردباری در حال خشم
5️⃣ و راستگویی به هنگام ترس
💠 @samtekhoda3
گره زدن سبزه
در روز سیزدهم فروردین برخی از افراد خصوصا بانوان با گره زدن سبزه یا چمن، به خيال خویش بخت و اقبال خود را آزموده و آمال و آرزوهای خود را به سبزههای طبیعت گره می زنند.
در حالی که این عمل هیچگونه مبنای شرعی و عقلانی نداشته و کاری بیهوده محسوب می گردد.
پرسش: تکلیف ما دربارهی آداب چمن گره زدن در روز طبیعت چیست؟
پاسخ: اصل این مسئله مبنایی ندارد و از نظر دینی هم تأیید نشده است و اثر و فایدهای هم برای آن غرضی که افراد چمن را گره میزنند ندارد، علاوه بر این اگر چمن متعلق به فضاهای عمومی باشد گاهی اصلاً این کار جایز نیست که وارد بشوید و اگر زمین کاشته شدهی مردم هست، نباید وارد آن بشوید و اگر صاحب زمین راضی نباشد مرتکب حرام شدهاید. خسارتی هم اگر وارد بشود باید جبران گردد.
سایت حضرت آیت الله خامنه ای
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
هدایت شده از دلنوشته های یک طلبه
⛔️ بنده کسی نیستم اما در حدّ بضاعتم و تحقیقاتی که شبانه روزی هست و توسط رصد منابع آشکار در اختیار دارم، موج سواری آشکار انواع و اقسام گروهک های کفتار صفت ضد انقلاب در تهیه و تولید و انتشار انواع متن و عکس ها برای جدایی مردم از نظام و بدبین کردن مردم به اسلام و انقلاب مشاهده میکنم.
مثلا از امروز عصر، پیام مشترک و طولانی از زبان ملت ایران، علی الخصوص مردم شریف خوزستان در فضای مجازی داره پخش میشه که با اصالت و روح خود خوزستانی های عزیز تفاوت آشکار داره. چه برسه به ...
بچه ها
حتی اگه با هم، همفکر و در یه خط و جناح نیستیم، اما اجازه ندید مطالباتتون از دهان و قلم گروهک ها دربیاد.
به والله العظیم اونا طرف من و تو نیستن
طرف خاری و ذلت من و تو هستن
فرصت پیدا کنند، به صغیر و کبیرتون رحم نمیکنند
شنیدید و شنیدیم که در چند نوبت، حتی مانع همون خدمت رسانی محدود بچه ها به روستاهای خاص و آسیب خیز سیاسی و فرهنگی شما شدند و حتی علنا در مسیر به طرفشون حمله کردند.
و ظاهرا یا بیش از ۳۰ ساعت کلیپ از زبون شما اما سراسر توهین به اسلام و حضرت آقا و ایران پر کردن و در حال انتشار هستند.
و ....
خیلی حواستون جمع باشه
الان خیلی نمیشه شفاف اسمشون اورد و دربارشون حرف زد اما رسوا میشن ان شاءالله.
لطفا لطفا هفته پیش رو حواستون بیشتر جمع باشه
ظاهرا یه موج بارش دیگه در راه داریم
دشمنی که نتونه از بارون و سیل، دشمنی شیعه و سنی صید کنه، زخمش عمیق تر از این حرفاست و به کمتر از جدایی و تجزیه طلبی راضی نمیشه.
خدا حفظتون کنه
#نمیذاریم_از_آب_گل_آلود_ماهی_بگیرند
#حدادپور_جهرمی
#دلنوشته_های_یک_طلبه
@mohamadrezahadadpour
🌺 آیتالله بهجت (ره) :
🌿 بزرگان وقتی میخواستند مطلبی و فیضی را از خداوندبگیرند ، از شب و سحر استفاده میکردند ؛ زیرا در سحر با خدا خلوت کردن و با خدا ارتباط پیدا کردن اثر خاصی دارد.
---------------------------
@resane_ahkam
📣📣📣📣با سلام و احترام:
🌿دوره جدید "جبرواختیار" 🌿
🔸از سه شنبه۲۷ فروردین
🔸ساعت۵:۳۰ در خ ملک
🔸مدرس:خانم مریم رضایی
👇👇👇
♨️ سوال:
🔰 اگر دربين نماز مهر را بچه بردارد بايدچکار کرد؟روي ناخن سجده صحيح است؟
✍️پاسخ:
✅ هرگاه در اثناء نماز چیزى را که سجده بر آن صحیح است از دست بدهد، مثلاً بچّه اى آن را بردارد، چنانچه وقت نماز باقى است نماز را تمام کرده و بنابر احتیاط دوباره مى خواند و اگر وقت تنگ است قضا ندارد، ودرهر دوصورت باید طبق ترتیب زیر عمل کند
باید بر لباسش اگر از کتان یا پنبه است سجده کند و اگر از چیز دیگر است (مثلاً از پشم است) بر همان یا بر فرش سجده نماید و اگر آن هم ممکن نیست بر فلزّات و اشیاء معدنى سجده کند و اگر مطلقا چیزى پیدا نمى کند که بتوان بر آن سجده کرد بر پشت دست خود سجده مى کند، بنابر این پشت دست آخرین چیزى است که مى توان بر آن سجده کرد.
آیت الله مکارم
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
این بقیه الله:
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا امام زمان(عج) به شهادت ميرسند يا به مرگ طبيعي از دنيا ميروند؟ آيا اين روايت درسته که ائمه همه يا شهيد مي شوند يا با زهر کشته مي شوند؟
✍️پاسخ:
✅قرآن مي فرمايد: "هر نفسي مرگ را مي چشد". [1]طبق اين آيه که بيان کننده سنت الاهي در باره هم? مخلوقات است، امام زمان (ع) نيز پس از برقراري عدالت جهاني و ايجاد حکومت جهاني از اين دنيا مي روند. اما آيا به مرگ طبيعي يا به شهادت؟ از دستهاي روايات استفاده ميشود که آن حضرت به مرگ طبيعي از دنيا ميرود. روايات زير از آن جملهاند:
1. ام سلمه از پيامبر خدا (ص) چنين نقل ميکند:
مهدي از خاندان من و از فرزندان فاطمه است.... او در ميان مردم به سنت پيامبرشان عمل ميکند، پس هفت سال درنگ ميکند و آن گاه از دنيا ميرود و مسلمانان بر او نماز ميگزارند.[2]
2. در روايتي که در تفسير آيه شريفه: "ثُمَّ رَدَدْنا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَيهِم"[3]؛ پس از [چندي] دوباره شما را بر آنان چيره ميکنيم، از امام صادق (ع) نقل شده چنين آمده است:
[منظور] خروج [امام] حسين(ع) با هفتاد تن از يارانش [در زمان رجعت است] در حالي که کلاهخودهاي زريني که دو رو دارد بر سر دارند و اعلام کنندگاني به مردم برسانند: اين حسين است که خارج شده است، تا آن جا که مؤمنان هيچ شک و ترديد درباره او نکنند و بدانند که او دجّال و شيطان نيست، و او است حجّت قائم [به حق] در ميان شما و چون معرفت به اين که آن حضرت همان حسين (ع) است در دلهاي شيعيان استقرار يافت، حضرت حجّت را مرگ فرا ميرسد و کسي که آن جناب را غسل ميدهد و کفن و حنوط ميکند و به خاک ميسپارد همان حسين [بن علي](ع) خواهد بود.
جز وصي و امام هيچ کس متصدّي [کار کفن و دفن] وصي نشود.[4]
3. در روايت ديگري نيز امام صادق (ع) در پاسخ به اين پرسش که اولين کسي که به دنيا رجعت خواهد کرد چه کسي است ميفرمايد: [امام] حسين (ع) در پي قائم (ع) خروج ميکند...
حسين (ع) به همراه آن گروه از يارانش که با او به شهادت رسيدند، به پيش ميآيد در حالي که هفتاد پيامبر او را همراهي ميکنند، آن گونه که به همراهي موسي بن عمران فرستاده شدند. قائم (ع) انگشتر خود را به او واگذار ميکند. پس حسين (ع) نخستين کسي است که عهدهدار غسل و کفن و حنوط آن حضرت ميشود و ايشان را در قبر خود قرار ميدهد.[5]
از دسته اي ديگري از روايات استفاده ميشود که آن حضرت به شهادت خواهند رسيد:
1. از امام حسن مجتبي (ع) روايت شده است: "به خدا سوگند، پيامبر خدا با ما پيمان بسته است که اين امر [امامت] را دوازده تن امام از فرزندان علي و فاطمه به دست خواهند گرفت و هيچ کدام از ما نيست، مگر اين که مسموم يا کشته ميشود".[6]
2. امام صادق (ع) نيز در اين باره ميفرمايد: "به خدا قسم هيچيک از ما نيست، مگر اين که کشته شده و به شهادت ميرسد.[7]
3. از امام رضا (ع) نيز مشابه همين تعبير، روايت شده است.[8]
با توجه به اين دو دسته روايات اظهار نظر صريح و قطعي در مورد چگونگي وفات اماممهدي (ع) مشکل به نظر ميرسد.
اما با توجه به اين که رابطه بين مرگ و شهادت عموم و خصوص مطلق است، يعني مرگ اعم از مردن طبيعي و شهادت است و شهادت نيز نوعي از مرگ است نه خارج ار آن، از اين رو مي توان روايات دست? اول را حمل بر شهادت نمود و تعارض ظاهري را رفع نمود چون روايات دست? اول در مقام بيان اصل مرگ هستند نه کيفيت آن.
[1]. آل عمران، 185.
[2]. علامه مجلسي، بحارالانوار، ج 51، ص 104، ح 39.
[3]. اسراء، 6.
[4]. کليني، الکافي، ج 8، ص 250، همچنين ر. ک: بحارالانوار، ج 53، ص 94، ح 103.
[5]. بحارالانوار، ج 53، ص 103، ح 130.
[6]. بحارالانوار، ج 27، ص 217، ح 19.
[7]. همان، ص 209، ح 7.
[8]. همان، ص 214، ح 16.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث #مهدویت
این بقیه الله:
👇👇👇
♨️سوال:
🔰1-کاشت مژه چه حکمي دارد؟
🔰2-تتو ابرو چه حکمي دارد؟
🔰3- عمل زيبايي بيني چه حکمي دارد؟
✍️پاسخ:
✅اگر مژه مانند مژه های معمولی انسان در گوشت کاشته شود اشکالی ندارد ومانع برای وضو وغسل نیست اما اگر مژه مصنوعی را به مژه یا پوست خود شخص بچسبانند ایجاد عمدی مانع در اعضای وضو و غسل است و وضو و غسل نیز با آن باطل است وباید برای وضو وغسل برداشته شود.
✅درتاتو یا هاشور اگرچیزی روی پوست مانع شودوضو وغسل را باطل میکندوباید برای اولین وضو یا غسل برطرف شود
👈اگر به صورت خالکوبی زیرپوست باشد(با توجه به اینکه ظاهرأ بخاطر حفظ رنگ وقالب آن نبایدتادوسه روز آب به آن برسد) انجام اینکار درایام عادت که زن نماز نمی خواند اشکالی ندارد .
درایام پاکی اگر انجام شود شخص باید وضو وغسلش را به صورت معمول انجام دهد هرچند که رنگ یا قالب آن خراب شود و زخمی که بخاطر آن روی پوست ایجاد میشود اگر به گونه ای نیست که واقعا آب برایش ضررداشته باشدبایدبه صورت معمول مانندایام عادی وضو وغسلش راانجام دهد اما اگرآب واقعأ برای آن ضرر جسمی داشته باشدبایدتا برطرف شدن عذروضو وغسل راطبق نظر مرجع خود به وظیفه جبیره یا تیمم انجام دهد و اگر زینت باشد یاسبب جلب توجه شود باید ازنامحرم پوشیده شود
✅عمل زیبایی به خودی خود اگر ضرر قابل توجهی نداشته باشد وهمراه با لمس ونگاه حرام نباشد اشکال ندارد.
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
هدایت شده از رادار انقلاب
💢دیگران را قضاوت نکنیم
امیرالمومنین امام علی علیه السلام:
جرأت شما در عیب جویی از مردم، بزرگترین گناه است.
ای بنده ی خدا !
در عیب جویی از بندهای که مرتکب گناهی شده شتاب مکن؛ شاید گناه بزرگ او بخشیده شود ولی تو را به خاطر #گناهی کوچک عذاب کنند.
هر کدام از شما که به عیب دیگری آگاهی یافت، باید از عیبجویی او خودداری کند زیرا شما به عیب خود آگاه هستید.
شکرگذاری به خاطر پاک بودنتان از گناهی که دیگری مرتکب شده، باید شما را از پیگیری کردن #گناه دیگران باز دارد.
📚وسائل الشیعه، بابجهادالنفس، روایت۳۳۴
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
هدایت شده از بهسمت آرامش 🌱✨
📚#داستان_های_کوتاه_و_پندآموز
👈تجربه دیگران
به کوچه ای وارد می شدم که پیرمردی از آن
خارج شد.
پیرمرد گفت: نرو، بن بست است...
گوش نکردم و رفتم...
بن بست بود...
برگشتم...
به سر کوچه که رسیدم...
پیر شده بودم...
آدم موفق کسی نیست که همه چیز را تجربه کند.
کسی است که از تجربه دیگران استفاده می کند.
💐 همیشه تو عین اینکه کوچیکی بزرگ باش چطوری کاری نداره از الان تا آخر عمرت هیچ وقت تجربه رو تجربه نکن💐
@Dastanhaykotah
˙·٠•●♥F..zahedi♥●•٠·˙:
#من_اراک_را_دوست_دارم
شهرداری و شورای اسلامی شهر اراک برگزار می نماید:
♦️جشنواره شوق انتظار گرامیداشت میلاد مبارک قائم آل محمد حضرت مهدی(عج) و هفته جوان،همراه با جمع آوری کمک های مردمی جهت سیل زدگان کشور
🔹با حضور هنرمندان برجسته استان و کشور (محمد رضا حسینیان، محمد نادری، امیر تاجیک، امیر کربلایی زاده)
♦️زمان و مکان برگزاری جشنواره:
🔹شب اول: شنبه ۳۱ فروردین ماه ساعت ۱۶، بوستان بزرگ ملت
🔹شب دوم: یکشنبه ۱ اردیبهشت ماه، پس از نماز مغرب و عشا، مصلی اراک
#شبکه_اراک_استان_مرکزی
🆔 @shabake_arak🌹
هدایت شده از رادار انقلاب
#تصویر_بی_نظیر
💢 رفته بود واسه تمیز کردن خونه های مردم، #پاش توی گِل گیر کرد.
اومدن کمکش، وقتی کشیدن پاش در اومد.
پاش #مصنوعی بود...
هنوز خودش رو بدهکار مردممیدونه!
@mobahelegharn_21
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا می گویند دعا برای فرج امام زمان (عج) بهترین دعاست؟
✍️پاسخ:
✅دعا یک عامل معنوی است که از آن بهره می گیریم، تا برخی از وضعیت های نامطلوب را تغییر دهیم. ضمن آنکه اگر با دعا وضعیت نامطلوب ما هم تغییر نکند، با دعا ارتباط مان را با خدای متعال تقویت می کنیم و از همین رو دعا را مغز عبادت خوانده اند، در کنار اینکه برکات و فواید بسیار دیگری نیز از دعا نصیب ما می شود.
امام سجاد(ع) می فرماید: «دعای مؤمن یكی از سه فایده را دارد: یا برای او ذخیره می گردد یا در دنیا برآورده می شود یا بلایی را كه می خواست به او برسد، از وی می گرداند» اصول كافی، ج۴، ص ۲۲۴
حال باید بنگریم که بحث غیبت و محروم بودن از حضور امام زمان (عج)، چقدر برایمان نامطلوب است و این وضعیت نامطلوب در کنار سایر نامطلوب ها چه جایگاهی دارد.
مثلا یک نفر به ازدواج نیاز دارد، ولی شرایط برای ازدواج او مهیا نیست و به همین دلیل رنج می کشد.
یک نفر مشکلات مالی دارد که می تواند ناشی از بیکاری، عدم شغل مناسب و ... باشد.
یک نفر برای حفظ ایمان خود یا خانواده اش از محیط فاسد زجر می کشد.
یک نفر از وجود این همه ظلم و کشتار و جنگ و ... در عالم زجر می کشد و ...
اگر دقت کنیم؛ ریشه همه این مشکلات در وجود ساختارهای فاسد است. تمدن امروزی با مدل آموزشی و رفاهی و اخلاقی نهادینه کرده، سن ازدواج را بالا برده و با مهم کردن بعضی از مسائل و کاهش نیاز به کانون خانواده تمایل به ازدواج را کاهش داده که در این وضعیت عده ای به فساد مشغول می شوند و عده ای نیز با خویشتن داری خود را حفظ می کنند اما دچار اذیت هایی مادی می شوند.
با مدل سرمایه داری، در جهت توسعه باید بازارها آزاد شود و اجازه انباشت ثروت به عده ای داده شود که به تبع آن، به ازای منابعی که در دست یک نفر تجمیع می شود، دست صدها نفر از نیازهای ضروری خود خالی می ماند.
با تئوریزه کردن اصالت لذت و محدود دیدن هستی به این دنیای کوتاه، به جای مقابله با فساد به توجیه و نهادینه کردن آن روی آورده می شود و فرهنگ غربی با جهانی سازی، فساد موجود در تمدن خود را همه جایی می کند.
و سران فاسد و زیاده طلب جهان برای رسیدن به قدرت بیشتر، هزاران هزار نفر را به خاک سیاه می نشانند و ...
حال با توجه به اینکه مشکلات فردی ما، ریشه در ساختارهای فاسد جامعه جهانی دارد، درمی یابیم که ظهور امام زمان (عج) که تمدن کفر را نابود می کند و تمدنی الهی را جانشین آن می کند و عدل و قسط را در جهان بسط می دهد، به طور یک جا می تواند تمام مشکلات را حل کند. در واقع ظهور امام زمان (عج) ریشه بسیاری از وضعیت های نامطلوب را از بین می برد.
حال آنکه دعا کردن برای مشکلات خرد و جزئی، ممکن است وضعیت را تغییر ندهد. چون وضعیت ما، برآیندی از تاثیر گذاری عوامل مادی و معنوی (از جمله دعا) است. در واقع مثل این است که با دعا، آبی بر آتش می پاشیم. و اگر آتش بسیار گسترده باشد، ممکن است این آب آتش را خاموش نکند!
و حتی اگر دعای کسی آن قدر نافذ بود، که آتش وضعیت نامطلوبش را خاموش کرد، باید توجه کنیم که تا زمان وجود ریشه فساد زا، با خاموش شدن آتش رنج در یک گوشه، هر آن ممکن است این آتش رنج از جای دیگری سر بکشد.
بنابراین روشن می شود که بهترین دعایی که می توانیم بکنیم، دعای برای فرج امام زمان (عج) است کما اینکه ایشان فرموده اند برای فرج بسیار دعا کنید که آن گشایش در کارهای شماست.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا امام زمان در بین مردم است و ازدواج کرده اند و فرزند دارند؟
✍️پاسخ:
✅چون امام زمان(عج) از دیده ها پنهان است و در پشت پرده غیبت قرار دارد، نمیتوان از راه حس و مشاهده و به صورت عادی به پاسخ سؤال نایل شد؛ نیز چون سؤال از مباحث عقلی و انتزاعی نیست، از راه برهان عقلی نیز نمیتوان پاسخ را دریافت نمود. و تنها راه اطلاع در این زمینه، روایات پیشوایان معصوم(ع) است. در حالی که در روایات صحیح و معتبر، پاسخ روشنی به پرسش وجود ندارد؛ بلكه در برخی روایات با ایهام و اشاره در این زمینه سخن به میان آمده است، از جمله:
۱- مفضل بن عمر گوید: از امام باقر(ع) شنیدم كه در مورد امام مهدی(عج) فرمود: "صاحب الزمان را دو غیبت است. یكی از آن دو به اندازهای طولانی شود كه برخی گویند: حضرت از دنیا رفته و برخی گویند كشته شده است اما كسی جز آنانی كه امور حضرت را پیگیری می كنند، از مكان و فرزندان وی آگاه نیستند".[۱]
۲- از امام صادق(ع) آمده است: "گویا می بینم حضرت مهدی(عج) با اهل و عیالش در مسجد سهله است".[۲]
۳- از امام هشتم(ع) در دعایی نقل شده است: "اللّهم اعطه فی نفسه و أهله و ولده و ذریته و جمیع معصیته ما تقرّ به عنیه و تسرّ به نفسه؛[۳] خدایا، مایه چشم روشنی و خوشحالی امام زمان(عج) را در او و خانواده و فرزندان و ذریه و تمام پیروانش فراهم فرما!".
۴- نیز از آن حضرت در مورد امام زمان(عج) این دعا نقل شده است: "اللهم صل علی ولاة عهده و الائمة من ولده؛[۴] خدایا، بر والیان و فرزندان وی كه امامند، درود فرست!".
این روایات به فرض پذیرش و درستی سند و صحت انتساب آن به امام معصوم، غالبا از نظر دلالت به روشنی گویا نیست كه امام مهدی(عج) در دوره غیبت همسر و فرزند دارد.
و در مورد حضور امام زمان در میان مردم هم طبق نقل برقی روایات امام زمان(عج) در بین مردم حضور می یابند ولی مردم ایشان را نمی شناسند، بعنوان مثال:
از امام صادق «علیه السلام » نقل شده است كه، مردم امام خودشان را نایاب می كنند و از ایشان غایب می شود و در ایام غیبتش به موسم حج ظاهر می شود و مردم را می بیند ولی مردم اورا نمی بیند .[۵]
همچنین جناب محمدبن عثمان عمری ( رحمه الله علیه) كه آخرین نایب امام مهدی «عج» بود ، می گوید : « به خدا سوگند یاد می كنم كه صاحب این امر هر سال به موسم حج حاضر میشود و خلایق را می بیند و می شناسد و ایشان (مردم )هم او را می بیند ولی نمی شناسند.[۶]
پی نوشت:
[۱]. شیخ طوسی، كتاب الغیبه، ص ۱۶۲.
[۲]. مجلسی، بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۱۷.
[۳]. سید ابن طاووس، جمال الاسبوع، ص ۵۱۰.
[۴]. همان، ص ۵۱۰.
[۵]. اکمال الدین،ج۲ص۴۴۰.
[۶]. همان.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
هدایت شده از دلنوشته های یک طلبه
امام زمان (ارواحنا فداه) می فرمایند :
أَنَا خاتِمُ الأوصیاءِ وَ بی یدفَعُ اللهُ البَلاءَ عَن اَهلی و شیعَتی.
من ختمکنندة راه اوصیا هستم و به وسیلة من خدا بلاها را از اهل بیت من و شیعیانم دفع مینماید.
(غیبت شیخ طوسی، ص ٢٤٦)
هدایت شده از کانال حسین دارابی
همه شاعران ، شعرهای عریض و طویلشون رو خوندند، نوبت به یکی از شعرا رسید ایشون رو کرد به حضار و گفت من برای امشب، یک بیت آوردم. حضار زدند زیر خنده
جمعیت که ساکت شد، گفت: تازه یک مصرعش هم از حافظ عاریه گرفتم
این بار علاوه بر مردم، خود رهبری هم خندید...
وقتی آروم شدند خواند:
ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد
همه منتظر مصرع بعدی بودند که خواند:
تمام هستی زهرا نصیب نرجس شد
تا چندین دقیقه صدای تکبیر و صلوات از همه جا به گوش میرسید ...
@hosein_darabi
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا ۳۱۳ یار امام زمان علیه السلام قبل از ظهور با آن حضرت دیدار دارند؟
✍️پاسخ:
✅در رابطه با دیدار یاران امام زمان(عج) با آن حضرت قبل از ظهور،نمی توان اظهار نظر قطعی کرد، چرا که در رابطه با اصل امکان دیدار با آن حضرت قبل از ظهور دو دیدگاه وجود دارد.
یک دیدگاه هرگونه دیدار و ملاقات با امام عصر(عج) را ناممکن می دانند و دیدگاه دیگر این ارتباط را برای افراد خاصی ممکن می داند. بنابراین هر چند نتوان در این رابطه اظهار نظر قطعی کرد، ولی ممكن است با بهره مندی از امدادهای الهی این كار صورت گیرد.
از برخی روایات نیز استفاده می شود كه هرگاه شرایط ظهور امام فراهم شد و ۳۱۳ نفر وجود داشتند، حضرت ظهور می كند. حال معلوم نیست ۳۱۳ همگی زنده اند و یا برخی از آن ها از دنیا رفته و در هنگام ظهور رجعت می كنند و یا برخی از ۳۱۳ نفر بعداً متولد می شوند.
از این رو نمی توان گفت: یاران امام در زمان غیبت با حضرت در ارتباط هستند یا خیر؟
در مورد اینکه آیا آنها از اینکه جزو یاران امام زمان(عج) هستند،مطلع هستند یا خیر باید گفت:
در روایات معصومان(ع) به نكته ای برخورد نكردیم كه گویای این سخن باشد كه یاران حضرت مهدی(عج) از پیش آگاهی دارند كه جزء سیصد و سیزده تن یار حضرت می باشند. این گونه اطّلاعات از علوم غیبی است و علوم غیبی در اختیار خدا است.
ممكن است یاران حضرت مهدی(عج) در آستانه ظهور حضرت با توجه به تكاملی كه نمودهاند، خداوند برزگ تفضلی نماید و چند صباحی قبل از ظهور حضرت، آنان را از این نعمت بزرگ مطّلع نماید.
اگر بپذیریم كه برخی از پیامبران الهی مانند حضرت عیسی(ع) جزء سیصد و سیزده یار امام مهدی(عج) به شمار می آیند، بعید نیست كه از موقعیّت خویش از قبل آگاهی داشته باشند.
چون حضرت عیسی(ع) از پیامبران است و به همان دلیلی كه پیامبر اسلام و اوصیای حضرت از امور غیبی آگاه شدند، حضرت عیسی نیز آگاه شده است.
اگر بپذیریم برخی از انسانهای صالح گذشته مانند اصحاب كهف، وصیّ حضرت موسی(ع) یوشع بن نون و مالك اشتر و مقداد جزء یاران حضرت به شمار می آیند و رجعت می كنند، بعید نیست در عالم برزخ از موقعیت خود با خبر باشند.
اما دربارهچگونگی پیوستن آنها به مولایشان می توان گفت:
از روایات اینگونه استفاده می شود که آنها در زمان موعود از شهرهای مختلف به سوی حضرت مهدی(عج) رهسپار می شوند.
در روایات آمده است كه در آغاز چهل و پنج تن از نه قبیله و شهر مختلف نزد حضرت گرد می آیند. سپس به این عده افزوده می شوند و از شهرهای مختلف و دور دست یاران حضرت با سرعت ویژه ای به سوی حضرت رهسپار می گردند و دور حضرت حلقه می زنند.
مرحوم سید محسن امینی در كتاب گرانسنگ اعیان الشیعه از هشتاد و چند شهر و دیار نام می برد كه این عده (سیصد و سیزده تن) از آن شهرها بر می خیزند.
از جمله آنها قم، كوفه، طالقان، گرگان، طبرستان، طرابلس، بیروت، دمشق، ری، فلسطین، قزوین، شیراز، دیلمان، بصره، اهواز و كرمان است.
اینها همدیگر را نمی شناسند و بدون این كه با هم و عده ای گذاشته باشند، در موعد مقرر جمع می شوند (یجتمعون مِن أقاصی الأرض علی غیر میعاد لا یعرف بعضُهم بعضاً.)[۱]
پی نوشت:
[۱]. سید محسن امین، اعیان الشیعه، ج ۲، ص ۸۴.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چگونه امامی را که نمی بینیم بشناسیم؟
✍️پاسخ:
✅در پاسخ به این سؤال باید گفت:
اولا غائب بودن امام به معنی عدم حضور او در میان مردم و جامعه نیست بلكه به این معنی است كه او را مشاهده میكنند ولی نمیشناسند. نظیر این كه برادران حضرت یوسف او را مشاهده كردند ولی نشناختند.
لذا در روایت امام صادق(ع) میفرماید: «مثل حضرت مهدی(عج) مثل یوسف(ع) است، او در میان مردم است و او را مشاهده میكنند ولی نمیشناسند تا اینكه خداوند به او اذن دهد و او خودش را معرفی كند.»[۱] و نیز عُمری(یكی از نواب حضرت در عصر غیبت صغری) میفرماید: «به خدا قسم صاحب الامر هر سال در مراسم حج شركت میكند و مردم را مشاهده می كند و آنها را میشناسد و مردم هم او را میبینند ولی او را نمیشناسند.»[۲] بنابراین حضرت در جامعه حضور دارد و حضور او منشأ آثار و بركات فراوان است.
و ثانیا غیبت امام مانع از معرفت و شناخت او نیست و عذر بر عدم شناخت آن حضرت نمی تواند باشد. در معرفت و شناخت لازم نیست حضرت را به صورت و قیافه بشناسد، بلكه شناخت او به نام و صفات و فضائل و ویژگیها ممکن است.
و اصل اطاعت از فرامینی است که امام صادر نموده اند. اُویس قرنی اهل یمن بود در زمان پیامبر(ص) زندگی میكرد او بسیار علاقه داشت كه پیامبر(ص) را مشاهده كند ولی به خاطر اینكه مادر پیری داشت و از او نگاه داری می كرد نتوانست پیامبر(ص) را در مدینه زیارت كند، ولی در عین حال بالاترین شناخت و معرفت را نسبت به پیامبر (ص) داشت و پیامبر به امیرالمؤمنین(ع) در مورد اویس قرنی سفارش میكرد. لذا حتی با ندیدن می توان مطیع بود. حتی باید مانند اویس درک کرد که اطاعت مقدم بر زیارت حضرت است.
و ثالثا غیبت مختص به حضرت حجت(عج) نیست. حضرت موسی بن جعفر علیه السلام مدتها در زندان بودند و عده زیادی از شیعیان موفق نشدند كه حضرت را به صورت و قیافه بشناسند ولی این مانع از معرفت و شناخت نسبت به مقام حضرت نبود. همچنان که در بسیاری از مواقع دوری محل زندگی و ... سبب می شد، عده ای نتوانند امام را زیارت کنند.
پی نوشت:
[۱]. بحار الانوار، ج ۵۱، ص۲۲۴ و ص ۱۴۲.
[۲]. وسائل الشیعة، ج ۱۱، ص ۱۳۵ ب ۴۶ ابواب وجوب حج.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا امام زمان (عج) تنها فرزند امام حسن عسکری (ع) بوده اند؟
✍️پاسخ:
✅امام یازدهم ما شیعیان حضرت امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ در سال ۲۳۲ هـ . ق، در ماه ربیع الاول در شهر مدینه به دنیا آمد.[۱] آن حضرت با چند تن از خلفای عباسی معاصر بود از جمله مهتدی و معتمد عباسی.[۲] هر چند برخی از نویسندگان نام چند فرزند برای امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ ذکر کرده اند اما قول مشهور این است که: از ایشان تنها یک فرزند، هم نام و هم کنیه با رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ متولد شده است. علاوه بر این که تقسیم میراث آن حضرت میان مادر و برادر ایشان نیز می تواند مؤید قول مشهور باشد، که به آن اشاره خواهیم کرد.
گفته شد برخی از نویسندگان چند فرزند برای امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ ذکر کرده اند از جمله این فرزندان "محمد، موسی، فاطمه، عایشه، حسین و..."[۳] اما به نظر می رسد این اقوال صحیح نباشد، چرا که:
اولاً علمای شیعه تنها فرزند امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ را حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجه) می دانند و نام دیگری را ذکر نکرده اند. در این رابطه شیخ مفید که کتابش از اعتبار خاصی برخوردار است، می نویسد: "امام بعد از امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ فرزندش بود که هم نام و هم کنیه رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ بود و امام حسن ـ علیه السّلام ـ به جز او فرزندی نداشت نه ظاهراً و نه باطناً مادر این فرزند کنیزی به نام نرجس بوده است.[۴] کلینی در کافی می نویسد: فرزندی برای امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ به دنیا آمد و او را محمد نام نهادند[۵] طبرسی در اعلام الوری همین قول را ذکر کرده است ومی نویسد فردی از امام حسن عسگری ـ علیه السّلام ـ سؤال کرد: آقای من آیا برای شما فرزندی هست؟ حضرت فرمود بله. سؤال کرد، اگر امری اتفاق بیفتد در کجا از او می توانم سؤال کنم؟ حضرت فرمود: در مدینه.[۶]
علامه مجلسی در بحارالانوار می نویسد: اینکه حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجه) برادری به نام موسی داشته باشد. این خبر غریب است.[۷]
ثانیاً یک دلیل تاریخی هم وجود دارد که قول مشهور را تأیید می کند. کلینی می نویسد: معتمد عباسی چون شنیده بود که از حضرت عسکری ـ علیه السّلام ـ فرزندی باقی مانده درصدد یافتن او برآمد و دستور داد عدّه ای از قابله ها، زنان و کنیزان آن حضرت را معاینه نمایند و اگر آثار حمل در آنها مشاهده شد گزارش کنند. نقل شده است که یکی از قابله ها به کنیزی شک کرد، از طرف خلیفه دستور داده شد که آن کنیز را در محلی تحت نظر قرار بدهند... سرانجام چون اثری از حمل ظاهر نشد آن کنیز آزاد گردید.[۸] معتمد برای آنکه وانمود کند که از امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ فرزندی باقی نمانده و شیعیان از وجود امام بعدی نومید گردند، دستور داد، میراث آن حضرت میان مادر و برادر امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ تقسیم شود: این تقسیم ارث دلالت بر این دارد که امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ فرزند دیگری نداشته اند و با توجه به اینکه خلیفه نتوانسته بود امام مهدی ـ علیه السّلام ـ را پیدا کند بنابراین دستور می دهد که ارث امام تقسیم شود. علی بن عیسی اربلی می نویسد: شیعیان عقیده داشتند که از امام فرزندی باقی مانده است که امامت را بر عهده دارد.[۹] زیرا تعدادی از آنان فرزند خردسال امام را قبلاً دیده بودند.
نتیجه گیری:
عقیده علمای شیعه بر این است که تنها فرزند امام حسن عسکری ـ علیه السّلام ـ حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجه) می باشد، که در سال ۲۵۵ هـ، متولد شده است و هم اکنون غایب هستند و به امر الهی ظهور می کند وجهان را پر از عدل و داد خواهند کرد. اقوال دیگری که در این رابطه هست مبنی بر داشتن فرزندانی دیگر، مورد قبول علمای شیعه نیست.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
۱. ارث، شیخ مفید، ج ۲.
۲. اعلام الوری، طبرسی، ج ۲.
پی نوشت ها:
[۱] . شیخ مفید، الارشاد، قم، مؤسسه آل البیت(علیهمالسلام)، ۱۴۱۳ق، ج ۲، ص ۳۱۳.
[۲] . طبرسی، اعلام الوری، قم، مؤسسه آل البیت(علیهمالسلام)، ۱۴۱۷ق، ج ۲، ص ۱۳۱.
[۳] . حسینی، سید محمد رضا، تاریخ اهل البیت(علیهمالسلام)، قم، مؤسسه آل البیت(علیهمالسلام)، ۱۴۱۰ق، ص۱۱۲ به نقل از هدایة المخطوطه.
[۴] . شیخ مفید، پیشین، ص ۳۳۹.
[۵] . کلینی، کافی، تهران، مکتبه الصدوق، ۱۳۸۱، ج ۱، ص ۲۶۴.
[۶] . طبرسی، پیشین، ص ۲۵۱.
[۷] . سید محمد رضا حسینی، همان، ص ۱۱۲ به نقل از بحارالانوار، ج ۱۳، ص ۱۱۶.
[۸] . کلینی، پیشین، ج ۱، ص ۵۰۵.
[۹] . علی بن عیسی اربلی، کشف الغمه، مکتبه بنی هاشمی، ۱۳۸۱ق، ج ۳، ص ۱۹۹.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
✅پرسش:
برای از بین بردن وسواس دل و پریشانی، راهی هست؟
🌺پاسخ:
راه های زیادی برای از بین بردن آن بیان شده است که در جای خود قابل تامل و عملی است و به لطف الهی، نتیجه بخش. اما امروز می خواهم یک راه را از زبان معصوم علیه السلام بیان کنم. خداوند رحمت و وسعت دهد و به عاملین این راه، اثرات ارزشمندش را بدهد الهی.
🍀الإمامُ عليٌّ عليه السلام : صَومُ ثلاثةِ أيّامٍ مِن كُلِّ شَهرٍ أربَعاءُ بَينَ خَميسَينِ وصَومُ شَعبانَ يَذهَبُ بوَسواسِ الصَّدرِ ، وبَلابِلِ القَلبِ.
🔹امام على عليه السلام : روزه گرفتن در سه روز از هر ماه ـ پنجشنبه اوّل و آخر ماه و چهار شنبه وسط آن - و روزه ماه شعبان ، وسواس سينه و پريشانى هاى دل را از بين مى برد .
📚الخصال : ٦١٢ / ١٠
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی #حدیث