👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا به آدماي مومن هم الهام شيطاني ميشه؟
✍️پاسخ:
✅الهام شيطاني که به آن وسوسه گفته مي شود از سوي شيطان براي انسان هايي که راه را براي وسوسه شيطان باز گذاشته باشند صورت مي گيرد و تا وقتي که انسان به هواي نفس خود غالب نشده باشد و مبادي ورودي اين وسوسه را نبسته باشد اين وسوسه براي او رخ خواهد داد وتا وقتي که انسان به مقام مخلَصين نرسيده باشد در معرض وسوسه هاي شيطاني قرار دارد
«فبعزتک لاغوينهم اجمعين الا عبادک منهم المخلصين»
يعني: «قسم به عزت تو که همه فرزندان آدم را گمراه خواهم نمود مگربندگان مخلص تو را» .
پس هر وقت که آدمي ميل به مقتضاي شهوتي يا غضبي نمود شيطان فرصت مي کند و لشکر او داخل خانه دل مي شوند و انواع آثار خود را که وساوس و افکار رديه باشد در آنجا به ظهورمي رسانند.
از اين جهت است که حضرت رسول - صلي الله عليه و آله - فرمودند که:
«شيطان جاري مجراي خون است در بدن آدمي، و از جميع راهها داخل مي شود» .
پس راه الهام شيطاني و يا وسوسه شيطاني پيروي از هواي نفس و راه دادن آن به خانه قلب است
إِنَّمَا سُلْطَانُهُ عَلَى الَّذِينَ يَتَوَلَّوْنَهُ وَالَّذِينَ هُم بِهِ مُشْرِکُونَ? (النّحل/100).
اين پيروي از هواي نفس و شيطان تا جايي ادامه پيدا مي کند که شيطان کار هاي خود را به پيروانش القاء مي کند و آنها به عنوان خدمه شيطان آن کار ها را انجام مي دهند:
وَإِنَّ الشَّيَاطِينَ لَيُوحُونَ إِلَى? أَوْلِيَائِهِمْ لِيُجَادِلُوكُمْ
پس هيچ کس تا به مقام مخلَصين نرسيده باشد از مکر و وسوسه شيطان در امان نيست و با تقوي و خدا ترسي و حرکت در مسير معصومين بايد از وسوسه هاي شيطاني خود را در امان بدارد.
ملاک اين که خطوراتي که به قلب انسان وارد مي شود رحماني است و يا شيطاني ، شرع و رفتار معصومين است. انسان بايد در هر مقامي که هست خود را با معصوم بسنجد و چيزي که به قلبش خطور مي کند ببيند شرعي است و يا غير شرعي ، اگر شرعي بود اين الهام الهي است و الا خطورات شيطاني است.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰عذاب های آخرت بر جسم وارد می شود یا بر روح؟
✍️ پاسخ:
✅ سوختن در آتش و دیگر عذابهای ذکر شده در نصوص دینی واقعی است، و بر جسم و جان هر دو وارد می شود.
از آموزههای وَحْیانی بر میآید که آتش جهنم بر خلاف آتش دنیا نه تنها تن و بدن بلکه جان و تن را با هم میسوزاند.
قرآن کریم در این باره میفرماید: "تو چه میدانی حطمه چیست! آتش برافروخته الهی است! آتشی که از دلها سر میزند.
این آتش بر آنها به صورت در بسته است در ستونهای کشیده و طولانی"(۱). در تفسیرآیه آمده:
این آتش بر خلاف تمام آتشهای دنیا (که نخست پوست را میسوزاند و سپس به داخل نفوذ میکند) اوّل بر دل شراره میزند و درون را میسوزاند! نخست قلب و بعد مغز و استخوان را و سپس به خارج سرایت میکند.(۱)
بین سوزش عذاب آخرت و دنیا از چند جهت تفاوت هست:
۱ـ از آتش دنیا فقط بدن میسوزد، ولی آتش آخرت روح و دل را هم میسوزاند.
۲ـ آتش دنیا خالص نیست و تا با اکسیژن ترکیب نشود نمیسوزد، ولی آتش آخرت خالص است و جز درد چیز دیگری نیست.
۳ـ در دنیا ادراکات ضعیف است، ولی در آخرت همه چیز به کمال نهایی خود رسیده و ادراک آدمی قوی است، از همین رو سوزش فوقالعادهای احساس میکند، همان گونه که لذت از نعمتهای بهشت قابل مقایسه با دنیا نیست.
۴ـ در دنیا پس از رسیدن سوزش به استخوان، احساس سوزش کم میشود، ولی در جهنم، خداوند دوباره گوشت تازه میرویاند و از کاهش عذاب جلوگیری میکند.
پینوشتها:
۱. همزه (۱۰۴) آیه ۶ ـ ۹.
۲. تفسیر نمونه، ج ۲۷، ص ۳۱۶، نشر دارالکتب الاسلامیه، تهران، ۱۳۷۹ش.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
💕 كسى كه #آخرت همّ و غم او باشد، خداوند دلش را بى نياز مى گرداند و پريشانى اش را رفع می کند و دنيا، بر خلاف میل او، به او روى مى آورد. 🌍
👈 و كسى كه #دنیا همّ و غم او باشد، خداوند فقر را در پيش چشمانش قرار مى دهد و ذهنش را آشفته مى کند و از دنيا جز همان كه برايش مقدّر شده است، نصيب او نمى شود.
💎 پیامبر مهربانیها (ص) 🍃
📗 كنز العمّال: ج 3، ص 205 🍃
-------------------------
👉 @resane_ahkam
#شیخ_حسنعلی_نخودکی:
در انجام حوائج مردم ، هر قدر که
میتـوانی بکوش و هرگز مینــدیش
که فلان کار بــزرگ از مــن ساخته
نیسـت ، زیــرا اگر بنده خدا در راه
حق گامی بردارد ، خداوند نیــز او
را یاری خواهد فرمود.
#حوائج #خداوند #قدم #یاری
-------------------
@resane_ahkam
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اموات در چه صورت به خواب می آیند؟
✍️همه اموات هميشه آزاد نيستند که هر وقت بخواهند بتوانند با عالم دنيا در ارتباط باشند و به نسبت اعمال خودشان در دنيا اختيارات و آزادي هايي دارند
براي خواب ديدن اموات دستوري نقل شده است
شيخ كفعمى در كتاب «مصباح» و محدّث فيض در خلاصة الأذكار فرموده: در بعضى از كتب اصحاب اماميه ديدم، هركه خواسته باشد يكى از پيامبران و امامان يا يكى از مردمان، يا والدين خود را، در خواب ببيند سوره هاى شمس و ليل و قدر و قل يا ايّها الكافرون و سوره اخلاص و معوّذتين [ناس و فلق] را بخواند، سپس صد مرتبه سوره اخلاص را بخواند، و بر پيامبر و خاندانش صد مرتبه صلوات بفرستد، و با وضو به طرف راست بخوابد، هركه را اراده كرده ان شاء اللّه خواهد ديد و با او هرچه بخواهد سخن خواهد گفت: و در نسخه ديگرى ديدم كه اين عمل را در هفت شب بجا آورد، پس از آن اين دعا را بخواند:
اَللّهُمَّ اَنْتَ الْحَىُّ الَّذى لايُوصَفُ وَالاْيمانُ يُعْرَفُ مِنْهُ مِنْكَ بَدَتِ الاَْشْياءُ وَ اِلَيْكَ تَعُودُ فَما اَقْبَلَ مِنْها كُنْتَ مَلْجَاَهُ وَ مَنْجاهُ وَ ما اَدْبَرَ مِنْها لَمْ يَكُنْ لَهُ مَلْجَاءٌ وَلامَنْجامِنْكَ اِلاّ اِلَيْكَ فَاَسْئَلُكَ بِلا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ وَ اَسْئَلُكَ بِبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ وَ بِحَقِّ حبيبِكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ سَيِّدِ النَّبِيّينَ وَ بِحَقِّ عَلىٍّ خَيْرِ الْوَصِيّينَ وَ بِحَقِّ فاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسآءِ الْعالَمينَ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ اللَّذَيْنِ جَعَلْتَهُما سَيِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ عَلَيْهِمْ اَجْمَعينَ السَّلامُ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُرِيَنى مَيِّتى فِى الْحالِ الَّتى هُوَ فيها
خدايا تو زنده اى هستى كه وصف نشود، و ايمان از او باز شناخته شود، چيزها از تو آغاز شد، و به سوى تو باز مى گردد، پس آنچه از آنها روى به تو كرد، تو پناهگاه و جاى نجاتش بودى، و آنچه از آنها از تو بازگشت، برايش پناهگاهى جاى نجاتى، از تو جز به سوى تو نيست، از تو مى خواهم به حق «لا اله الاّ انت» و از تو مى خواهم به حق بسم اللّه الرحمن الرحيم و به حق حبيبت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) سرور پيامبران، و به حق على بهترين جانشيان، و به حق فاطمه سرور بانوان جهانيان، و به حق حسن و حسين كه هر دو را آقاى جوانان اهل بهشت قرار دادى (كه بر همه آنان درود و سلام) اينكه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و نشان دهى مرده ام را در آن حالى كه او در آن است.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
🎥حاج آقا قرائتی: اگه نماز شب هم بخونی، ولی مرگبر آمریکا نگی، 50درصد مسلمونی...
@Afsaran_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰سرنوشت اخروي عقب ماندگان ذهني چگونه است؟
✍️پاسخ:
✅پاسخ در چند محور بيان مي شود:
الف) در ابتدا بايد اشاره شود که اين سؤال اختصاص به افراد عقب مانده ذهني نداشته، بلکه شامل همه افرادي مي شود که به دلايلي تا زمان مرگ قابليت تشخيص و درک به معناي درست آن را پيدا نمي کنند، مانند معلولان ذهني، ديوانگان يا حتي بچه هايي که در شکم مادر سقط مي شوند، و ... .
در خصوص اين افراد و اين که سرنوشت اين ها در قيامت چگونه است و چگونه و به چه قاعده اي براي آن ها جايگاه و مقام آخرتي تعيين مي گردد، از ديرباز بحث هاي گوناگوني در بين انديشمندان وجود داشته و در کتاب هاي اعتقادي به آن ها پرداخته شده است .
از نظر عقل و نقل، اين گونه افراد چون از ادراک متناسب و قابل قبول که شرط هر تکليف و مسئوليتي است، بي بهره اند، در دنيا هم تکليفي بر عهده آنان نيست. در نتيجه، گناهي براي آنان ثبت نميشود و عقوبت و مجازات هم نميشوند و بر همين اساس سوال و جواب قبر و مانند آن در خصوص ايشان بي معناست .
اما در مورد جايگاه اخرويشان نظرات گوناگوني ارائه شده از جمله آنکه اگر از خانوادهاي مسلمان باشند، به دنبال پدر و مادر خويش - شايد به عنوان پاداش و مايه خوشحالي ايشان - به بهشت خواهند رفت. اما اگر وابسته به کفار و ظالمان باشند، به واسطه قصور ادراکي خود، در قيامت عذاب نخواهند شد؛
در برخي منابع آمده است: "علم آن را به خدا واگذاريد"؛ يعني درباره آن سؤال نکنيد؛ خدا بهتر ميداند با آن ها چه کند. (1)
در برخي روايات در باره اطفال شيعيان آمده است که در عالم برزخ فاطمه زهرا (س) آنان را تربيت ميکند. (2) ذکر شده که حکم ديوانگان، مانند اطفال است. (3) البته در پاره اي از روايات نيز ذکر شده که اين افراد به شکل خاصي در قيامت مورد آزمون قرار مي گيرند تا وضع تسليم يا متمرد بودن آن ها در برابر تکاليف الهي معين باشد. بعيد نيست متناسب با وضع آخرت و ميزان ادراکات آن ها در آن جهان آزموني از ايشان گرفته شود.
در حديثي زراره از امام باقر (ع)نقل ميکند: «وقتي قيامت ميشود، خداوند با پنج دسته بحث ميکند:
طفل کسي که در دوران فترت بميرد؛ کسي که در زمان پيامبر ابله باشد (سبک عقل)؛ ديوانهاي که عقل نداشته باشد و بالأخره کر و لال.
همه آن ها بر خدا اعتراض و يا عرض ميکنند: تقصيري نداشتيم. اگر حجت داشتيم، اطاعت ميکرديم. خداوند فرشتهاي را ميفرستد و آتشي آماده ميکند. سپس به آن پنج گروه ميگويد: خداوند به شما امر فرموده است داخل آتش شويد. هر کدام از آن ها پذيرفتند و داخل آتش شدند. خداوند آتش را بر آنها سرد و خنک ميکند و از سوختن نجات شان ميدهد؛ ولي عده اي که نپذيرفتند، به سوي آتش جهنّم سوق داده ميشوند». (4)
اما در مورد فلسفه خلقت اين افراد بايد گفت :
اولا : خلقت اين افراد تفاوتي با خلقت ديگر انسان ها ندارد و لازمه ساختار علي و معلولي عالم است و حکمت اقتضا مي کند که خداوند اين ساختار را بر هم نزند ؛ در واقع اگر چه خداوند متعال نظام احسن عالم را به گونه اي تدوين نموده و قوانين زندگي را طوري منطبق بر آن ترسيم نموده است که در صورتي که انسان بر اساس آن عمل نمايد چنين نواقصي ايجاد نمي گردد لکن اقتضاء تکامل و رشد انسان در اين است که اگر علت شکل گيري فرزندي عقب مانده فراهم شد ، اين امر به معلول خود منتهي شود و خداوند مانع اين امر نگردد .
لذا در موارد بسيراي فرزندان سالم و بي نقص متولد مي شوند و در موارد معدودي نيز با سوء انتخاب و رفتار اشتباه آگاهانه يا ناآگاهانه برخي از والدين، زمينه بسياري از اين نواقص ايجاد مي گردد که نمي توان مستقيما آنها را به خداوند نسبت داد و گفت خدا مي خواست اين فرزند معلول به دنيا بيايد ، بلکه خداوند زمينه سالم متولد شدن اين فرزند را فراهم نمود اما با ناآگاهي يا اشتباه والدين يا هر فرد دخيل ديگر اين فرزند به شکل معلول متولد گشت .
ثانيا : اگر چه افراد معلول متناسب با معلوليتي که دارند از بهره مندي از بخشي از نعمتهاي الهي محروم مي گردند و يا بخشي از ابزارهاي ادراکي خود را از دست مي دهند. ولي اين به معناي محروميت از معرفت خداوند و ساير حقايق عالم نمي باشد. زيرا خداوند متعال ابزارهاي معرفتي فراواني نظير عقل و درک باطني و فطري و همچنين ادراکات ظاهري از راه حواس مختلف ظاهري به افراد عطا نموده است که اگر چه برخي از افراد از بخشي از اين توانمندي ها محروم شوند. ولي كمتر اتفاق مي افتد كه فردي از تمام اين ادراكات محروم گردد.و لذا اگر چه برخي همين افراد معلول در نظر ما درك و معرفتي ندارند. لكن در سايه بهره بردن از همان ظرفيت هاي باقيمانده حقيقتا به معرفتي به مراتب بالاتر از بسياري از افراد به ظاهر سالم مي رسند.
👇👇👇