📌 پرتوی هدایت
▪️ «بِنَا اهْتَدَيْتُمْ فِي الظَّلْمَاءِ...»
🔹 در آغاز خطبهٔ ۴ نهجالبلاغه، امیرالمومنین به نعمتهاى فراوان و چشمگيرى که در سايهٔ اسلام نصيب مسلمانان شد اشاره مینمایند. در واقع این فراز از کلام امام، اشاره به يک واقعيّت مهمّ تاريخى است در مقايسهٔ عصر جاهليّت عرب با دوران شکوفايى بعد از طلوع اسلام، و روشن مىشود که عرب جاهلى در چه سطحى بوده و بعد از نزول قرآن و اسلام در چه سطحى قرار گرفته است.
🔸 قطعاً تفاوت در ميان اين دو آن قدر زياد است که جز تعبير به يک معجزهٔ بزرگ، تعبير ديگرى براى آن نمىتوان تصوّر کرد، معجزهای که امیرالمومنین میفرمایند، این اتفاق به واسطهٔ ما اهلبیت رخ داده است.
🔹 در واقع در این سخن، امام به هدایتگریِ اهلبیت اشاره مینمایند. سخنانی که به نحوی میتواند چراغ راهنمایی برای تمام تاریخ بشریت باشد. و برای ما نیز این مطلب را روشن کند که تنها در پرتوی وجود امام مهدی، آخرین ذخیرهٔ الهی است که میتوان به داشتن آیندهای روشن امیدوار بود.
#مهدویت_در_نهجالبلاغه ۳۸
✅ واحد مهدویت مصاف (مهدیاران)
@Mahdiaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ «پایکار واقعی»
👤 استاد #پناهیان
🔅 نادر طالبزاده یک ایرانی شایسته پای رکاب امام زمان بود...
📥 دانلود با کیفیت بالا
https://aparat.com/v/b1k5c
واحد مهدویت مصاف (مهدیاران)
@Mahdiaran
💫🍃🌸✨✨✨☆﷽☆
🍃🌸
🗯🕊جمعه های انتظار......
💦امام صادق(عليهالسلام) پیرامون ویژگی های دوران غیبت و همچنین وظایف منتظران ظهور امام زمان (عجلاللهتعالیفرجه) چه توصیه ها و احادیثی را از خود به یادگار گذاشته اند؟
❇️امام صادق(عليهالسلام) پیرامون غیبت امام زمان (عجلاللهتعالیفرجه) نیز روایاتی داشته اند و این غیبت را مشابه غیبت حضرت یوسف(علی نبیناعلیه واله السلام) دانستند و می فرمایند: «همانطور که حضرت یوسف را می دیدند و نمی شناختند، مردم آخرالزمان در عصر غیبت نیز ممکن است که امام (عجلاللهتعالیفرجه) را ببینند و نشناسند» همچنین ایشان به موضوع علل غیبت امام عصر(عجلاللهتعالیفرجه) نیز پرداخته اند و فرمودند: «غیبت امام زمان (عجلاللهتعالیفرجه) سری از اسرار الهی است» و در جای دیگر فرمودند: «امام مهدی(عجلاللهتعالیفرجه) برای حفظ جانش غایب می شود».
✳️حضرت(عليهالسلام) سال ها پیش از تولد امام زمان (عجلاللهتعالیفرجه) به نوعی وظایف منتظران و یاران ایشان را بیان می کنند و می فرمایند: «لَوْ أَدْرَکْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَیامَ حَیاتِی؛ اگر زمان او را درك كنم، تمام عمر خدمت او را میكردم» یعنی ایشان نیز آرزوی ظهور و خدمت به امام زمان (عجلاللهتعالیفرجه) داشتند.
♻️ آقا امام صادق(عليهالسلام) بر شناخت امام در دوران مختلف تاکید داشتند لذا به خواندن دعای معروف زمان غیبت تاکید داشتند: «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى؛ خدايا خود را به من بشناسان، زيرا اگر خود را به من نشناسانى فرستاده ات را نشناخته ام، خدايا فرستاده ات را به من بشناسان، زيرا اگر فرستاده ات را به من نشناسانى حجّتت را نشناخته ام، خدايا حجّتت را به من بشناسان، زيرا اگر حجّتت را به من نشناسانى، از دين خود گمراه مى شوم.»⛱
💻سایت:خبرگزاری شبستان
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
✰{﷽}✰
♦️♦️🔸♦️♦️
✰نهجالبلاغه در آینه تصویر✰
سعی کنید که شما پرچم فتنهها
و نشانههای بدعتها نباشید،
و آنچه را امّت اسلامی بدان استوار،
و پایههای طاعت بر آن پایدار است،
بر خود لازم شمارید،
و بر خدا ستمدیده وارد شوید نَه ستمگر.
📚نهجالبلاغه خطبه ۱۵۱ (بند۴)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
❀✰♦️✰❀♦️🔸♦️❀✰♦️✰❀
🔰 #بخوانید | برخورد امام با خرید #پرتقال_ارزان !!!
🔶 زهرا مصطفوی، فرزند #امام_خمینی ره تعریف میکند:
روزي در نوفل لوشاتو به دليل #ارزانی دو كيلو پرتقال خريدم و چون هوا خنك بود، فكر كردم تا سه چهار روز پرتقال خواهيم داشت.
🔸 امام با ديدن پرتقال ها فرمود: اين همه ميوه براي چيست! اين كار خود را توجيه كنيد. عرض كردم پرتقال ارزان بود، برای چند روز اين قدر خريدم.
🔷 فرمود: دو گناه مرتكب شده ايد، يك گناه براي اينكه ما نياز به اين همه پرتقال نداشتيم و ديگر اينكه شايد امروز در نوفل لوشاتو كسانی باشند كه تا به حال، به دليل گران بودن پرتقال نتوانستهاند آن را تهيه كنند و شايد با ارزان شدن آن میتوانستند بخرند، درحالی كه شما اين مقدار ميوه را براي چند روز خريدهايد، ببريد مقداری از آن را پس بدهيد.
🔹 گفتم: آخر اينجا حساب ها با كامپيوتر صورت میگيرد و برگرداندن آن مشكل است. فرمودند: بايد راهی برايش يافت. پس پرتقالها را پوست بگيريد و آنها را پرپر كرده نگاه داريد، شب هنگام كه مردم براي نماز می آيند، آن را به چادر بياوريد و بينشان توزيع كنيد تا همه بخورند؛ شايد از اين رهگذر خداوند از سر تقصير شما بگذرد.
📚 منبع: کتاب سنگ محک اثر سیدمحمدحسین #راجی به نقل از کتاب پابهپای آفتاب ص 312
#احتکار
#گران_فروشی
#به_فکر_هم_باشیم
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
💫🍃✨✨✨❀﷽❀
🍃🌼
💎 نهجالبلاغه اقناع کننده هدف هر نویسنده و گوینده💕
❇️ شیخ محمدعبده، دانشمند و مفتی اهل سنت، درباره ابعاد گوناگون کتاب نهج البلاغه چنین مینویسند:«نهج البلاغه با مطالبی که در بردارد، میتواند هدفهای هر نویسنده و گوینده را تأمین کند. در این کتاب ترغیب، تنفّر، سیاست، جدل،اصول، تمدّن، حقوق متقابل اجتماع و رهبر، قوانین عدالت، و پند و نصیحت وجود دارد.وهیچ اندیشه و خواستهای بر دل انسان نمیگذرد، جز آنکه بهتر و کامل ترش در این کتاب یافت میشود».
✳️ این دانشمندکتاب شناس اهل سنت،در ادامه، راجع به عظمت کلام امیر مؤمنان علیه السلام چنین میگوید: «در میان دانشمندان و سخن شناسان زبان و ادبیات عرب، کسی نیست که به عظمت امام علی علیه السلام اعتراف نکند. کلام امام علی بن ابی طالب علیه السلام پس از کلام خدای متعال و پیغمبرش صلی الله علیه و آله شریفترین و برترین سخن و سرشارترین کلام از لحاظ محتوا، و دارای بهترین شیوه است و بیشترین معانی را در بر دارد».
💥نهج البلاغه،گنجینه یاقوت های سخن⚡️
✍ برهمین اساس؛علاّمه بزرگوار، مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی که از کتاب شناسان بزرگ معاصر و صاحب اثر گران سنگ الذریعه؛در جملاتی چند درباره نهج البلاغه چنین می نویسد: «بعد از انقطاع وحی الهی، کتابی از نظر اعتماد مانند نهج البلاغه تدوین نشده است. کتابی که راه صحیح علم و عمل را به انسان نشان می دهد و پرتویی از علم الهی بر آن تابیده و بوی عطر سخنان پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله از آن می تراود. نهج البلاغه صدف مرواریدهای حکمت و گنجینه یاقوت های سخن است.
#پ_ن ؛ با مراجعه به کتاب شریف نهج البلاغه می توانید صدف مرواریدهای حکمت وگنجینه یاقوت های سخن رابدست آوریدمطالعه شبانه روز "ده دقیقه"نهجالبلاغه فراموش نکنیم.💕
📡 سایت:نهج البلاغه ازدیدگاه اندیشمندان
•┈┈••••✾🌿🌹🌿✾••••┈┈•
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
💠🌐💠
🌐💠
💠
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
*زندگی به سبک نهج البلاغه*
📝 *درس سی و دوم : یا نصرت؛ یا حسرت*❗
✅ به نظر بنده یکی از سخت ترین و پیچیده ترین امتحانات زندگی آنجایی است که بر سر دو راهی یک تصمیم بین 👈 توصیه نصیحت گر خبیر و دلسوز از سویی 👈 و کشش نفس و میل دل و وسوسه دنیاطلبان از سویی دیگر مردّد باشی.
⚠️ اگر حرف ناصحِ امین را گوش بدهی، *شاید موقتاً و ظاهراً منافعی را از دست بدهی* یا تلخی هایی را بجان بخری،👌 ولی در عوض یا از خطر و ضرری مهم در امان میمانی یا سودی بالاتر و مهم تر در انتظارت خواهد بود.
⏪ *این دو راهی وقتی سخت تر و پیچیده تر می شود که آن دانای خیرخواه، امام و رهبر جامعه هم باشد. 👌امامی عادل که اطاعتش واجب است و عصیانش حرام.*
▪️▫️▪️▫️▪️
💠 امیرالمؤمنین علیه السلام از ابتدای حکومت خویش نسبت به ضرورت و فوریت مبارزه با معاویه و ریشه کن کردن حکومت بنی امیه در شام به مردم عراق هشدار داده بودند.
↩️ *مثلا در خطبه ۲۷ فرموده بودند:* 🔻
✅ " آگاه باشید من شب و روز، پنهان و آشکار شما را به مبارزه با شامیان دعوت کردم و گفتم پیش از آنکه آنها با شما بجنگند، بروید و با آنها نبرد کنید.
❌ اما شما سستی به خرج دادید و ذلت پذیرفتید تا آنکه آنها پی در پی به شما حمله کردند و سرزمین هایتان را تصرف نمودند.❌
⏪ اینک فرمانده معاویه با لشکرش وارد شهر انبار شده استاندار ما را کشته و سربازان ما را از مواضع بیرون رانده است.
✖️ به من خبر رسیده مردی از لشکر شام به خانه زن مسلمان و زن غیر مسلمانی که تحت حمایت حکومت اسلامی بوده وارد شده، خلخال و دستبند و گردنبند و گوشواره های آنها را به غارت برده در حالی که آنها جز گریه و التماس کردن هیچ وسیله ای برای دفاع نداشته اند.✖️
⏪ یاران معاویه با غنیمت های فراوان برگشتند بدون آنکه حتی یک نفر آنها زخمی بردارد یا قطره خونی از او ریخته شود. اگر برای این حادثه تلخ، مسلمان از روی تاسف بمیرد ملامت نخواهد شد..."
⤵️⤵️
نتیجه این بی توجهی به رهنمودهای خیرخواهانه رهبر و عدم اطاعت از فرامین او چیست❓
👈 *ذلت، شکست و در نهایت، حسرت و ندامت. 👉*
▪️▫️▪️▫️▪️
☑️ همین خطای استراتژیک در ماجرای حکمیّت هم رخ داد.
وقتی حضرت علیرغم میل شان حکمیّت را پذیرفتند، اصرار داشتند که فردی مانند ابن عباس نماینده حضرت در مذاکرات باشد که هم اسلام شناس خوبی است و هم سیاستمداری باهوش و مقاوم.
✖️ ولی یاران نادان مولا _ با تحریک نفوذی هایی همچون اشعث بن قیس _ امر امام را نادیده گرفتند و ابوموسی اشعری کودن و خائن را برگزیدند.
⏪ در نتیجه عمروعاص _ نماینده معاویه در حکمیّت_ به راحتی ابوموسی را فریب داد و شد آنچه که نباید می شد.☑️
👌 *آری❗امتی که در بزنگاه تاریخی تقابل حق و باطل بجای نصرت ولیّ امر خود سخن از تعامل با دشمن می زند،👈یک روز در صفین با حکمیّت و روزگاری در ویَن با برجام👉 *جز حسرت و ندامت نتیجه ای نخواهد دید و نباید جز خویشتن، کسی را سرزنش کند.*
🔸▪️🔸▪️🔸
*در خطبه ۳۵ می خوانیم:*🔻
⚠️ " *بدانید که نافرمانی از نصیحت کننده مهربان دانا و باتجربه مایه حسرت و سرگردانی و سرانجامش پشیمانی است.⏪ من رأی و فرمان خود را نسبت به حکمیّت به شما گفتم و نظر خالص خود را در اختیار شما گذاشتم ولی شما همانند ❌ مخالفانی ستمکار و پیمان شکنانی نافرمان از پذیرش آن سر باز زدید⏪تا آنجا که نصیحت کننده در پند دادن، به تردید افتاد و از پند دادن خودداری کرد."*
🔸▪️🔸▪️🔸
( *خطبه ٣۵ نهج البلاغه*)
🔗ادامه دارد....
✍️حجةالاسلام مهدوی ارفع
💠
🌐💠
💠🌐💠