﷽
💞هر صبح، بر سر عهدی که با تو بستیم، هستیم 💞
#دعای_ عهد
#امام _زمان
#أللَّھُـمَ _؏َـجِّـلْ _لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج❣
@montazeranzohour_313
4_6030397476748396774.mp3
8.36M
﷽
🍃🌺 دعای عهد با #امام_زمان عج
#امام _زمان
#أللَّھُـمَ _؏َـجِّـلْ _لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج❣
@montazeranzohour_313
﷽
زندگی مهدوی درسایه دعای# عهد
۵. اشرقت به السموات و الارضون؛ به حق آن اسمی که آسمانها و زمینها را با آن، نور بخشیدی.
✍متناسب با این فراز، آیه ای درباره روشن شدن روز قیامت درسوره زمر، آیه ۶۹ آمده است:
وَ أَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها وَ وُضِعَ الْکتابُ وَ جِی ءَ بِالنَّبِیِّینَ وَ الشُّهَداءِ وَ قُضِیَ بَیْنَهُمْ بِالْحَقِّ وَ هُمْ لا یُظْلَمُونَ؛
و [در آن روز] زمین به نور پروردگارش روشن شود و نامه اعمال را در میان نهند و پیامبران و شاهدان را حاضر سازند و میان آنان به حقّ داوری شود؛ در حالی که بر آنان ستم نمی رود.
گفتنی است روشن شدن آخرت به نور پروردگار، بدین معنا
نیست که دنیا از نور الهی خالی است؛ چه اینکه دنیا نیز مانند آخرت، روشن به نور الهی است؛ هر چند به سبب شرایط دنیا، این نور مانند آخرت مشاهده نمی شود. در آخرت، نور الهی، تجلی کامل خویش را خواهد یافت و همگان بر آن، واقف خواهند شد.
در تفسیر اطیب البیان میخوانیم: چون در قیامت نور خورشید و ماه گرفته میشود، مراد از «نور رب» نوری است که از مؤمنان بر میخیزد.
سپس این آیه را به عنوان شاهد ذکر میکند: ( (یَوْمَ تَرَی الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ یَسْعَی نُورُهُمْ بَیْنَ أَیْدِیهِمْ) )
از این آیه و این تفسیر میتوان نتیجه گرفت که: نور روشن کننده هستی میتواند نور معصوم باشد که پرتویی از نور خداست. بنا براین پیامبر و اهل بیت علیهم السلام چه در دنیا و چه در آخرت، نور پروردگارند که در زیارت جامعه کبیره نیز به تجلی آنها اشاره شده است: «وأشرقت الارض بنورکم« که هم سو با همین فراز دعاست؛ اما باید دانست، بر اساس اعتقادات شیعه، اهل بیت علیهم السلام از تجلیهای برتر نور الهی اند و نور آنها در راستای نور پروردگار، روشن گر و هدایت کننده است. در همین راستا در بخشی از یک حدیث طولانی و زیبا، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
فرمود:
ثم اظلمت المشارق و المغارب، فشکت الملائکه اِلی الله تعالی ان یکشف عنهم تلک الظلمة. فتکلم الله جلّ جلالُه کلمةً
👇👇👇👇
👆👆👆👆
فخلق منها روحاً ثُمّ تکلم بکلمةٍ فخلق من تلک الکلمة نوراً، فأضاءت النور اِلی تلک الروح و أقامها مقامَ العرش فزهرت المشارق و المغارب فهی فاطمه الزهراء و لذلک سمیت الزهراء لأن نورها زهرت به السماوات؛
سپس ظلمت و تاریکی همه جا را فرا گرفت. فرشتگان به خدا شکایت کردند: «خدایا! این تاریکی را از ما برطرف کن». پس خداوند، کلمه ای فرمود و از آن کلمه، روحی را خلق کرد. سپس کلمه ای فرمود و از آن کلمه هم، نوری خلق کرد. آن نور، روشنایی داد [و اضافه شد] به آن روح. خداوند، او را در جایگاه عرش جا داد. پس همه جا روشن شد. آن، حضرت فاطمه زهرا علیها السلام است؛ به همین دلیل، «فاطمه» را «زهرا» نامیدند؛ چون به واسطهِ نور او، آسمانها روشن شد.
در روایت دیگری امام مهدی علیه السلام نور دهنده زمین به حساب آمده است: مفضل بن عمر میگوید:
از امام صادق علیه السلام شنیدم که فرمود: «ربّ الأرض» در آیه «واشرقت الارض بنور ربّها» یعنی «امام الارض».
البته آیه ذکر شده، در روایات به قیام حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز تفسیر و تأویل شده و در حقیقت، نوعی تشبیه و تأکیدی است بر این مطلب که هنگام قیام حضرت مهدی علیه السلام دنیا نمونه ای از صحنه قیامت خواهد شد و عدل و داد به وسیله آن امام در عالم، حکم فرما خواهد شد. امام صادق علیه السلام تحول جهان را در زمان ظهور حضرت صاحب الامر و الزمان در پرتو آیه شریف «وَأَشْرَقَتْ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا»چنین بیان میفرماید:
إن قائمنا اذا قام اشرقت الارض بنور ربها و استغنی العباد عن ضوء الشَمسِ؛
هنگامی که قائم ما قیام کند، زمین با نور پروردگارش روشن میشود و مردم از نور خورشید بی نیاز میگردند.
🔰محسن قرائتی
#فرازهایی_از_دعای_عهد
#زندگی _مهدوی
#امام _زمان|#أللَّھُـمَ _؏َـجِّـلْ _لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
انسان شناسی ۱۳۸.mp3
12.4M
﷽
#انسان_شناسی ۱۳۸
#استاد_شجاعی
#استاد_فرحزادی
- ملکوت کجاست؟
- آخرت به کجا میگن؟
- فاصلهی آخرت تا دنیا از نظر مکانی و زمانی چقدر هست؟
#امام _زمان|#أللَّھُـمَ _؏َـجِّـلْ _لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج