هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
❓ سوال: می خواهم برای تهذیب نفس، ریاضت بکشم. نظر شما چیست؟
✅ پاسخ آیت الله حائری شیرازی:
ریاضت باید مأثور باشد (از جانب شرع رسیده باشد). اگر می خواهی ریاضت بکشی، همه نمازهایت را به #جماعت بخوان.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی (رحمت الله علیه)🔹
🔸رهبر و راهبرد تربیت جامعه🔸
تربیت، «گرفتن» و «رهاکردن» دارد؛ یعنی باید «متربی» را از آنکسیکه انسان را به راه خطا میبرد بگیری و به راه صحیح بیاوری و طبق یک برنامۀ زمانبندیشده رهایش کنی.
دورۀ «رهاکردن» بسیار ظریفتر و مهمتر از دورۀ «گرفتن» است. اینکه کسی را در مرحلۀ نخست تحتتأثیر خود قرار دهیم کار سادهای است. اما کسی را از تأثیر خود خارجکردن و او را روی پای خودش واداشتن کار دشواری است؛ یعنی چنان دستت را از اطراف او کنار ببری که راه خودش را ادامه بدهد و خرد نشود.
وقتی به کسی تعلیم دوچرخهسواری میدهید چه میکنید؟ او که وارد نیست؛ او را میگیرید، اما همینکه او دو تا پا زد، رهایش میکنید. همینکه توانست تعادلش را حفظ کند، دست از دوچرخه برمیدارید. گرفتنش آسان است؛ اما این گرفتن بهضرر اوست. اگر رهایش کنید که زمین بخورد به نفع دوچرخه سوار است. چرا؟ چون «سلامت در وابستگی»، برای انسان «هلاکت» است. درحالیکه زخمیشدن در حفظ تعادل، سعادت است.
رهبر جامعه هم، هنگام «گرفتن» و قبضهکردن جامعه، کار سادهای دارد؛ کار دشوار او در «رهاکردن» جامعه است. وابستهشدن جامعه به رهبرِ خودش ساده است. روی پای خود ایستادنِ جامعه، بهطوریکه خود بفهمد، خود بداند و خود درک کند، دشوار است. برای گذشتن از این مرحله، جامعه «زخمهایی» را باید تحمل کند و آسیبهایی را باید قبول کند تا بتواند روی پای خود بایستد، بفهمد و حرکت کند.
@haerishirazi
Eitaa.com/montekhabesf
منتخب
📷 نامه ۲۴ اقتصاددان به رئیسجمهور/ با ۱۰راهکار، بدون کمک خارجی اقتصاد ایران را نجات دهید https://t
رئیس جمهور گفته #من_اقتصاددان_نیستم ، هرکس بدون کمک خارجی میتواند کشور را اداره کند به ما هم یاد بدهد، #من_بلد_نیستم
جناب روحانی، الوعده وفا، این هم راهکار
۲۴اقتصاد دان کشور به رئیس جمهور ؛بااین۱۰ راهکار بدون کمک خارجی اقتصاد ایران را نجات دهید.
کسی که بلد نیست یا کار را به کاردان می سپارد یا از کارشناس می پرسد. این هم نظرات ۲۴ کارشناس! نمی دانم رئیس جمهور دیگر معطل چیست😒
#اقتصاد_را_نابود_کرد
Eitaa.com/montekhabesf
منتخب
رئیس جمهور گفته #من_اقتصاددان_نیستم ، هرکس بدون کمک خارجی میتواند کشور را اداره کند به ما هم یاد بده
رئیس جمهور میگه امروز روز آزمایش دولت نیست روز آزمایش همه ی ملت ماست
تازه الان فهمیدیم چرا اینقدر مردم گرسنه موندن آخه واسه آزمایش باید ناشتا باشیم
😂😂😂😔
Eitaa.com/montekhabesf
7.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این کلیپ در شبکه های اجتماعی عراقی در پاسخ به گستاخی های کاربران آل سعود علیه #شهید_سلیمانی💝 به شدت در حال دست به دست شدن است
به قدری زیبا و پر مفهوم است که اگر صد تا فیلم سینمایی در این باره می ساختیم اندازه این کلیپ تاثیر نداشت!👌👌
Eitaa.com/montekhabesf
🔺سومین فراخوان پذیرش سرباز امریه پژوهشیار اعلام شد
🔹 بر اساس این فراخوان بهمنظور ایجاد فرصت برابر و رعایت عدالت برای تمامی مشمولان وظیفه و دانش آموختگانی که تمایل به گذراندن دوره سربازی خود در قالب نیروی پژوهش یار امریه را دارند با داشتن برگه اعزام با تاریخ ۰۱/۰۲/۱۳۹۹ میتوانند جهت اطلاع از اعلام نیاز استانها، شرایط جذب و مدارک مورد نیاز از تاریخ یکم لغایت هجدهم بهمنماه ۱۳۹۸ نسبت به ثبت نام در سایت امریه وزارت علوم به نشانی www.amriye.msrt.ir اقدام نمایند.
🔹نتایج اولیه این ثبت نام جهت تایید یا رد درخواست در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ اعلام خواهد شد.
Eitaa.com/montekhabesf
فرانسه واقعی ≠ فرانسه ذهن روحانی
🔹آقای روحانی در این شش سال، فقط به آمریکا دل نبست. مواضع او، نوعی وجهه سازی خلاف واقع برای فرانسه هم بود. فرانسه ای که میزبان ضد انقلاب سلطنت طلب و سپس سازمان تروریستی منافقین شده بود. پاریس در جنگ تحمیلی، کاملا از صدام پشتیبانی می کرد.
♦️اما روحانی بهمن 94 پس از سفر به پاریس ادعا کرد "رئیسجمهور فرانسه گفت یکی از اهداف ما، ایجاد اشتغال برای جوانان ایران است". روحانی همچنین بعدها ادعا کرد:
🔹"رییس جمهور فرانسه گفت سال ۹۱ ما پنج کشور [؟!] تصمیم به جنگ با ایران گرفته بودیم، اما وقتی شما رییس جمهور شدید، دیدیم شرایط عوض شده ما هم دست نگه داشتیم ببینیم شرایط جدید چه میشود.».
♦️اگر این ادعا درست باشد، روحانی چرا به دهان یاوه گوی اولاند نزد؟ آیا او را بدیل گزینه نظامی در فشار بر ایران، بلکه بهتر از آن می دانستند؟! و این مایه افتخار است یا شرمندگی؟!
🔹مشی روحانی چگونه بود که به گستاخی بعدی مقام فرانسوی منتهی شد؟ وزیر خارجه فرانسه بهمن 95 ضمن سفر به تهران، در مهمانی سفارت این کشور شرکت کرد.
♦️مقارن این سفر، ناوهای فرانسوی به همراه آمریکا و انگلیس در خلیجفارس مانور نظامی برگزار میکردند. تجار فرانسوی با اظهار نگرانی پرسیده بودند آیا این مانور نظامی بر روابط ما تأثیر نمیگذارد؟
🔹ژان مارک آیرو در پاسخ گفت «خیر بنده هیچ نگرانی ندارم. مقامات ایرانی در هیچ یک از جلسات برنامهریزی سفر، به این مانور معترض نشدند. #دولت_ایران به این سفرها #احتیاج دارد و مطمئنم که هیچ اعتراضی در جلسات فردا هم نخواهیم شنید»!
♦️این، همان تحلیلی است که وبسایت رادیو فرانسه مهر ماه 92 منتشر کرد: «ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد»!
🔹پس از ابطال برجام توسط آمریکا و متهم کردن سپاه به تروریسم هم وزیر خارجه فرانسه گفت «ما قبل از آمریکا، سپاه پاسداران را تحریم کردهایم».
♦️آقای روحانی در یک سال اخیر به موازات خباثت های مشترک آمریکا و فرانسه -که از جمله در بدعهدی شرکت های فرانسوی و سپس مطالبه مذاکرات موشکی و واگذاری قدرت منطقه ای ایران متبلور شد- امید موهوم به فرانسه را برجسته می کرد.
🔹 وانمود می شد ماکرون در صدد میانجی گری است؛ و حال آن که او، صرفا ابزار فریب و تهدید ترامپ بود. حباب فریب سرانجام در سفر نیویورک ترکید و معلوم شد آنها صرفا باج تازه می خواهند. فرانسه همچنین از جنایت آمریکا در ترور سردار سلیمانی حمایت کرد.
♦️تازه ترین وقاحت ماکرون، زدن توئیتی با عبارت جعلی "خلیج عربی-فارسی" ! است. یک بار دیگر رفتارهای رذیلانه دولت فرانسه را مرور کنید. چرا باید چنین دولت خبیثی به عنوان دوست ایران جا زده می شد؟!
✒️ محمد ایمانی
Eitaa.com/montekhabesf
✅ بخشی از گفتگوی آیت الله حائری شیرازی با یکی از مراجعه کنندگان به ایشان:
🔸 مراجعه کننده: بنده با همسرم مقداری ناسازگار هستیم. ذکری، چیزی دارید به ما بدهید تا اوضاع بهتر بشود؟
🔹 آیت الله حائری: با خانمت پارک می روی؟
🔸 مراجعه کننده: خیر حاج آقا
🔹آیت الله حائری: پارک برو! تفریح برو!
#همسرانه
Eitaa.com/montekhabesf
♨️♨️ چند نمونه از مواردی که مرحوم آیت الله حائری شیرازی، شجاعانه و مخلصانه #اقرار_به_خطای خویش نمودند را بازخوانی خواهیم نمود:
1️⃣ اولین نمونه، مربوط به قضیه ای در ارتباط با آقای #سید_محمد_خاتمی (رئیس جمهور وقت) است.
2️⃣ دومین مورد مربوط به مرحوم آیت الله #هاشمی_رفسنجانی است.
3️⃣ سومین مورد نیز مربوط به یکی از #طرح های مرحوم آیت الله حائری شیرازی در زمان امامت جمعه می باشد.
@haerishirazi
Eitaa.com/montekhabesf
مورد 1️⃣ : در تاریخ 22 مهر 1396، آیت الله حائری شیرازی علیرغم مخالفت های شدید بعضی از اطرافیان و اعضای دفتر، یادداشتی را جهت انتشار در سایت و کانال، مرقوم فرمودند که در آن نسبت به تعبیر نابجایی که در مورد حجه الاسلام #سید_محمد_خاتمی و آیت الله #ری_شهری بکار رفته بود، طلب حلالیت نمودند. متن یادداشت به این شرح است:
📝 عارضۀ اخیرم که تکلم در حد «سلام» و «والسلام» است نه نشان دهندۀ پایان عمرم است و نه چیز دیگر؛ ولی فرصتی است تا از همۀ کسانی که در وادی رقابت سیاسی و ... به آنها ستم کردهام حلیّت بطلبم. مثلاّ از شخصی پرسیدم شما چرا میگویید #خاتمی رئیس جمهور شود؟ او گفت: چون خوشگل است. گفتم: یزید هم خوشگل بود. از دیگری پرسیدم چرا به آقای #ری_شهری رأی میدهی؟ گفت: چون حافظ قرآن است. گفتم: حجاج ابن یوسف هم حافظ قرآن بود.
بالاخره اگر در این دنیا حلال نکنند، عاقبتِ روز بازخواستم، سیاه رویی است. از همه حلیّت میطلبم. دعا فرمایید.
محمد صادق (محی الدین) حائری شیرازی. 22/مهر 1396
————————————————-
🔸ایشان چند روز پس از این یادداشت و به جهت اینکه از این مطلب، تایید مواضع سیاسی آقای سید محمد خاتمی برداشت نشود، بیانیه تکمیلی ای نیز صادر کردند و تاکید نمودند که طلب حلالیت به معنای تبرئه ایشان از نقشی که در فتنه 88 داشتند، نیست:
📝 بسم الله الرحمن الرحیم
چندی قبل گفتم همه باید «توبه» کنیم. اگر اشتباه انسان #علنی بود، ابراز توبه در خصوص آن اشتباه نیز باید علنی باشد. (اگر موضوعی در کل کشور مطرح شده، به همان اندازه باید عیان ابراز توبه شود). من دو مورد مربوط به انتخابات دوم خرداد 76 ذکر کردم و طلب حلیت نمودم. گناه در آن زمان واقع شد که «فتنه» واقع نشده بود و «طلب حلیت» آن زمان، مفهومش #برائت طرف یا عدم مشارکت او و یا نفی تاثیر گذاری در بالاترین حد نیست. چون هرکس مؤثرتر بوده، جرمش بیشتر است.
خدا توفیق دهد خروج محبت دنیا و منفور شدن آن در قلب ما را که اگر به مردم اهمیت میدهیم، برای خدا باشد.
محمد صادق (محی الدین) حائری شیرازی
6/آبان 1396
@haerishirazi
Eitaa.com/montekhabesf
مورد 2️⃣ : پس از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیت الله حائری شیرازی مصاحبه ای در تلویزیون پیرامون ایشان انجام دادند و ضمن تجلیل بسیار از شخصیت و خدمات آن مرحوم، ایشان را به منزله ی #ابوطالب_نظام توصیف نمودند که حلقۀ ارتباط بخشی از جریانات سیاسی با نظام واقع شده بودند و مانع جدایی و انفصال آنها از نظام بودند.
چندی بعد و در تاریخ 27 اسفند 1395، در پیام مفصلی که در پست بعد آورده می شود، برخی تعابیر خویش در مورد مرحوم آیت الله هاشمی را مبالغه آمیز، خطا و قول به غیر علم دانستند و به طور خلاصه به محورهای زیر اشاره نمودند:
🔸 #توجیه_خطای موردی و جریانیِ مرحوم #آیت_الله_هاشمی در سال 88، «#قول_به_غیر_علم» و «#مبالغه» بود.
🔸 هر جا لحظه ای انسان غفلت می کند و در موضوعی #عجولانه قضاوت می کند نباید بر آن اصرار بورزد، باید تمرین کند که از اعتراف به خطا وحشت نداشته باشد. تا انسان در دنیا فرصت دارد، باید قول به غیر علم را تدارک (جبران) کند.
🔸 انسان تا فرصت دارد باید بین خود و خدا، یکی را انتخاب کند، توجیه خطای خود و دیگران، #انتخاب_خدا نیست، انتخاب خود است. نباید فرصت را از دست داد. انسان باید بگوید همه هیچ هستند و آنچه هست اوست و خود را راحت کند و بگوید «#اشتباه_کردم»!
🔸 زاویه گرفتن از چنین رهبری، #جنگ_با_وجدان_اخلاقی است. اینکه در میان اینهمه توطئه و تخریب و دست پنهان و پیدای فساد و إلقاء شبهه، اقتدار و عزت و افتخار رهبری بالاتر شده است، بدون تأییدات ربوبی امکان پذیر نیست.
🔸 تمام قرائن و شواهد نشان می دهد از زمان زعامت امام راحل تاکنون ما از سایه به نیم سایه آمده ایم. #ظهور آفتاب است؛ لحظه به لحظه از سایه کم شده و بر سایه روشن افزوده می شود.
🔸 در انتخابات سال 88 آنهایی که روی تقلب ایستادند باید #توبه کنند. اگر چه امکان دارد این کار را برای حفظ رابطه آنها با نظام میکردند ولی احتمال اینکه نوعی عصبانیّت لحظهای آنها را گرفته باشد هم منتفی نیست. تنزیه مطلق، توجیه است.
@haerishirazi
Eitaa.com/montekhabesf
در چنین مواردی [که انسان می فهمد اشتباه کرده]، وظیفۀ شرعی او چیست؟ وظیفه ی شرعی انسان این است که دوتا پایش را بکند توی یک کفش که «همان که اول گفتم درست است؟!» نه! انسان نیامده که بگوید ما معصومیم. هر کس بخواهد خودش را معصوم ببیند، هلاک می شود.
چرا خدا توی قرآن #مسئله_ی_آدم را مطرح می کند؟! برای اینکه #عارتان_نشود وقتی اشتباه شد، بگویید « #آقا_اشتباه_شد ». بتوانید بگویید «آقا نباید اینطور گفته می شد».
من حرفی زدم و بعد در اینجا می آیم می گویم: «آن حرف غلط بود». خب آیا من باید بترسم که مردم دیگر به من بی اعتقاد می شوند؟! آیا باید بترسم که مردم بگویند شاید فردا حرف های دیگرش هم همینطوری از آب در بیاید!
[اگر من چنین فکری کنم]، این حرف شیطان است: (الشیطان یعدکم الفقر و یامرکم بالفحشاء و ان تقولوا علی الله ما لا تعلمون): شیطان شما را می ترساند که: «بد خواهد شد برای تو!» [در حالیکه] اگر وظیفه ات است، بگذار برایت بد بشود! چه عیب دارد؟!
🔹مرحوم آیت الله حائری شیرازی🔹
@haerishirazi
Eitaa.com/montekhabesf