مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4)
«مالك روز جزاست» در قرائت ديگري، «ملك» نيز خوانده شده و هر دوقرائت: «ملك و مالك» صحيح و متواترند. اما بعضي گفتهاند: «ملك» عامتر و بليغتر از «مالك» است زيرا فرمان ملك بر مالك در ملك وي نافذ ميباشد و او نميتواند جز با نظر و رأي ملك در ملك خويش تصرف كند. برخيديگر گفتهاند كه: «مالك» بليغتر است زيرا خداوند متعال مالك مردم و همه جهانيان ميباشد. وليصحيحتر اين است كه تفاوت در ميان دو صفت نسبت به پروردگار سبحان ايناست كه: ملك وصفي براي ذات او تعالي است، درحاليكه مالك وصفي براي فعل او ميباشد.
يومالدين: روز محاسبه و جزاست از سوي پروردگار سبحان براي بندگانش. قتاده ميگويد: «يومالدين: روزي است كه خداوند جلّ جلاله درآن بندگان خويش را در برابر اعمالشان كيفر يا پاداش ميدهد». ابن عباس رضی الله عنه ميگويد: «يومالدين: روز حساب خلايق است كه پروردگار متعال آنان را در برابر اعمالشان جزا ميدهد؛ اگر اعمالشان خير بود، پاداش خير و اگر شر بود، به آنها كيفر شر ميدهد، مگر آنان كه مورد بخشش حق تعالي قرار گيرند». در حديث شريف آمده است: «زيرك و هوشيار كسي است كه نفس خويش را مورد محاسبه قرار داده و براي بعد ازمرگش تلاش و كوشش نمايد».
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (5)
«تنها تو را ميپرستيم و تنها از تو ياري ميخواهيم» يعني: فقط تو را به عبادت واستعانت مخصوص ميگردانيم، نه غير از تو را نميپرستيم و نه از غير تو ياري ميخواهيم. عبادت: در لغت، به معناي نهايت فروتني و تذلل است. و دراصطلاح شريعت: عبارت از عملي است كه جمع كننده هر دو معناي محبت و فروتني كامل، و خوف و بيم باشد.
بهكاربردن دو فعل «نعبد» و «نستعين» به صيغه جمع، به قصد نشان دادن تواضع و فروتني از سوي بندگان است، نه به اين معني كه آنان خود را تعظيم كرده وبزرگ داشته اند. گويي كه بنده به قصور و كوتاهي خويش از ايستادن به تنهايي درپيشگاه خداوند بزرگ اعتراف نموده و ميگويد: بار خدايا ايستادن به تنهايي در آستان مناجات تو سزاوار شأن من نيست، بدين خاطر، به ساير مؤمنان پيوسته وقطرهاي از اقيانوس ايشان ميشوم، پس دعايم را با ايشان بپذير و مقدم ساختنعبادت بر استعانت، به اين سبب است كه اولي وسيلهاي براي درخواست دوميميباشد.
ابن عباس رضی الله عنه در تفسير: إِيَّاكَ نَعْبُدُ ميگويد: «پروردگارا! فقط تو را بهيگانگي ميخوانيم و فقط از تو ميترسيم نه از غير تو و بر طاعتت و بر كليه امورخويش، فقط از تو ياري ميخواهيم». قتاده ميگويد: «خداوند جلّ جلاله در اين آيه بهبندگانش دستور ميدهد تا عبادت را فقط براي او خالص گردانيده و در امورخويش فقط از او ياري بخواهند».
اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ (6)
«ما را به راه راست هدايت فرما» راهي كه ما را به سرمنزل انس و قرب توميرساند. هدايت: عبارت است از: ارشاد، يا توفيق، يا دلالت و راهنمايي. اما شخص راهيافته و هدايت شدهاي كه از پروردگار متعال طلب هدايت ميكند، اين درخواستش به معناي طلب افزودن بر هدايت وي است، چنانكه خداوند متعال ميفرمايد:
وَالَّذِينَ اهْتَدَوْا زَادَهُمْ هُدًى وَآتَاهُمْ تَقْواهُمْ
«و كساني كه هدايت يافتهاند ، خداوند برهدايتشان افزود» [ 47/17].
صراط مستقيم: راه روشن اسلام است كه هيچ كجياي در آن نيست، همان راهي است كه پيامبران علیهم السلام بدان برانگيخته شدند تا سرانجام خداوند متعال رسالتخاتم صلّی الله علیه و آله و سلّم را پايانبخش رسالتهايشان گردانيد. گفتني است كه صراط مستقيم دربرگيرنده همه اموري است كه انسان را به سعادت دنيا و آخرت نايل ميگرداند؛ اعم از عقايد، احكام، آداب و غيره. در حديث شريف به روايت نواس بن سمعان رضی الله عنه آمده است كه رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: «خداوند براي صراط مستقيم مثلي را آورده است. بدين گونه كه بر دو پهلوي صراط دو ديوار است كه در آنها دروازههايي گشوده شده و برآن درها پردههايي آويخته شده و بر سر در صراط، دعوتگري است كه ميگويد: هان اي مردم! همگي در صراط داخل شويد و كج نرويد. و دعوتگر ديگري است كه در بلنداي صراط قرارگرفته، و چون انسان بخواهد تا قسمتي از اين درها را بگشايد، به او ميگويد: واي بر تو! آن را بازنكن، كه اگر باز كني قطعا به آن وارد ميشوي. بنابراين، صراط اسلام است، دو ديوار، حدود الهي و درهاي بازشده محرمات وياند، دعوتگري كه بر سر صراط است، كتاب خدا جلّ جلاله است و دعوتگري كه بر بلنداي صراط است، واعظ واندرزگوي الهي در قلب هر مسلماني است».
علما گفتهاند: «خداوند متعال براي انسان پنج محور هدايت عنايت فرموده كه او ميتواند با توسل به اين محورها، به قله سعادت جاوداني نايل آيد:
1 ـ هدايت الهام فطري: كه انسان از ابتداي تولد از آن برخوردار ميباشد، چون احساس نياز به غذا و نوشيدني.
2 ـ هدايت حواس: كه متمم و مكمل هدايت اول است. گفتني است كه انسان وحيوان هر دو در اين دو نوع هدايت مشتركند.
3 ـ هدايت عقل: كه برتر از دو هدايت قبلي است.
4 ـ هدايت دين: كه هدايتي خطا ناپذير است.
5 ـ هدايت ياري و توفيق الهي: كه مخصوص تر از هدايت ديني است.
و همين نوع اخير از هدايت است كه خداوند متعال در اين آيه ما را به خواستندائمي آن فرمان داده است».
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ (7)
«راه كساني كه به آنان نعمت ارزاني داشتهاي» اين نعمتيافتگان گرامي، همانكساني هستند كه در سوره « نساء» از آنان ياد شده است، جايي كه خداوند متعال ميفرمايد:
وَمَن يُطِعِ اللّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقاً
«و هر كس از خدا و پيامبر اطاعت كند، در زمره كساني است كه خداوند بهايشان نعمت داده است؛ اعم از پيامبران، صديقان، شهيدان و صالحان وه! آنهاچه همراهان و دوستان نيكويي هستند. اين فضلي است از جانب خدا و خدا داناييبسنده است» ]4/69[.
«نه (راه) كساني كه مورد خشم قرار گرفتهاند» يعني: ما را با گروهي قرار نده كه از راه مستقيم منحرف شدهاند، گروهي كه از رحمت تو دورند و بهسبب آن كه با وجود شناخت حق از آن روي برتافته اند، به سختترين عذاب و شكنجه مبتلا ميگردند. اين مغضوبان به قول جمهور علما و طبق فرموده رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم ، يهوديانند.
«و نه» راه «گمراهان». اين گروه بر اساس فرموده رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم ـ و به قول جمهور علما ـ نصاري (مسيحيان) ميباشند. يعني از آنجاييكه يهوديان حق را شناختند ولي آگاهانه آن را فروگذاشته و از آن روي برتافتند، سزاوار خشم وغضب الهي گرديدند و از آنجا كه نصاري (مسيحيان) نيز از روي جهل و ناآگاهي، از راه حق منحرف شده و در مورد مقام و منزلت عيسيعلیه السلام غلو و زيادهروي كردند، در گمراهي آشكاري قرار گرفتند.
«آمين» يعني: خداوندا! دعايمان را اجابت كن. در حديث شريف به روايت عايشه رضيالله عنها آمده است كه رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند:
«ما حسدتكم اليهود على شيء ما حسدتكم على السلام والتأمين».
«يهود بر هيچ چيز ديگر، بهاندازه سلام گفتن و آمينگفتن بر شما حسد نورزيده اند ».
بايد دانست كه «آمين» دعا بوده و از كلمات و آيات قرآن نيست. البته آمينگفتن بعد از خواندن سوره فاتحه سنت است، به دليل اين حديث شريف: «هنگاميكه امام آمين ميگويد، شما نيز آمين بگوييد زيرا هر كس آمين گفتنش با آمينگفتن فرشتگان همراه گردد، گناهان گذشتهاش آمرزيده ميشود».
نظر احناف و مالكيها اين است كه: آهسته خواندن آمين از بلند خواندن آن بهتر است. اما شافعيها و حنبليها برآنند كه: آمين در نمازهاي سري آهسته و در نمازهاي جهري بلند خوانده شود و مقتدي نيز در گفتن آمين با امامش همراهيكند.
علماي اسلام در باره حكم خواندن سوره فاتحه در نماز، بر دو نظرند. نظر احناف اين است كه مطلق قرائت قرآن در نماز ـ چه سوره فاتحه و چه غير آن ـ به مقدار سه آيه كوتاه يا يك آيه بلند فرض است بنابراين، خواندن سوره فاتحه در نماز فرض نبوده بلكه واجب ميباشد. رأي دوم: رأي جمهور علما (مالكيها، شافعيها، حنبليها) است كه خواندن سوره فاتحه را در نماز فرض ميدانند.
#گزارش
#بینالملل
🔴 دانمارک بار دیگر صدر نشین شد😎
◀️ این در واقع در مورد دانمارکی هاست که خیانتکارترین همسران جهان هستند ،تقریبا نیمی از دانمارکی ها به همسر خود خیانت میکنند . 😱
◀️ داده ها نشان می دهد که در دانمارک 46 درصد از زوج های متاهل به یکدیگر خیانت می کنند. این بدان معناست که تقریباً نیمی از جمعیت حداقل یک بار خیانت کرده اند . نروژ با 41 درصد دوم، ایسلند با 39 درصد سوم و فنلاند با 36 درصد در رتبه چهارم قرار دارند.
◀️ وقتی نوبت به جامعه دگرباشان جنسی میرسد، کشورهای انگلیسی زبان در صدر فهرست قرار دارند.😒 از هر پنج نفر در این کشورها، یک نفر تجربه همجنسبازی داشته است ودر استرالیا نیز این میزان به 22 درصد رسیده است.
🌐 منبع : https://www.google.com/amp/s/theculturetrip.com/europe/denmark/articles/couples-in-this-european-country-are-most-likely-to-cheat/%3famp=1
#پویش_حجاب_فاطمی
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅دعای فرج
💠 نماهنگ ویژه دعای فرج
#علی_فانی
أللَّھُمَ عجِلْ لِوَلیِڪْ الْفَرَج
@montzeran
💌 سهم امروزمون از یاد مولای غریب
☘🌺☘🌺☘🌺☘🌺☘🌺
🔴 هر روز محبتت را به امام زمانت اظهار کن!
🔹 یکی از ویژگی های یاران و منتظران امام عصر روحی فداه این است که هر روز و شب و بلکه هر گاه فرصتی یابند به امام زمانشان اظهار محبت می کنند، با آن حضرت مناجات و درد دل می نمایند
🔹 این اظهار محبت، باعث می شود که محبتشان نسبت به حضرت بیشتر و بیشتر شود و همین دلداگی، آنها را از گناه و خطا و انحراف حفظ می کند.
🔺 حضرت امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
"إذا أحببتَ رَجلاً فأخبره بذلك فإنّه أثبت للمودّة بينكما"
🔹 وقتى كسى را دوست داشتى به او بگو که دوستت دارم؛ زيرا اظهار محبت، مهر و محبت را در ميان شما محکم تر میکند.
🔹 به همین خاطر است که در زیارت ها از جمله زیارت ارزشمند جامعه کبیره به ما یاد داده اند که مکرر به اهل بیت علیهم السلام بگوییم:
"بأبي أنتم و امّي و نفسي و أهلي و مالي..."
و در دعای ندبه بگوئیم : بِنَفْسي اَنْتَ...
#مهدویت
🔺 کلامی از علما
⭕️ آیتالله قاضی
❓ گناهان را چگونه درمان کنیم؟
#کلام_علما
▪️بیبی زینب(س) تو خواب بهش گفته بودن تا در باز هست بیا، چندماه دوید تا بردنش. بخاطر نیاز منطقه، نتونستن برن پابوس خانوم و مستقیم رفتن خط. از پرواز تهران به دمشق تا پروازش از حلب به آسمون، ۴ روز طول کشید.
🔹شهید مدافع حرم حضرت زینب کبری مهدی بیدی
#از_شهدا_بیاموزیم ❣❣❣❣❣