إنَّما سُمِّیَ الرَّمَضانُ لأِنَّهُ یُرمِضُ الذُّنُوبَ.
رمضان، رمضان نامیده شد؛ زیرا گناهان را می سوزاند.
همچنین در روایات است که از پیامبر خدا(ص) پرسیدند:رمضان چیست؟ فرمود:خداوند در آن گناهان مؤمنان را می سوزاند و می آمرزد.(الدرالمنثور، ج 1، ص 444)
در رمضان مومنان پذیرای فرامین الهی هستند:
یکی دیگر از علت های نامگذاری ماه رمضان این است که در این ماه چنان که ماسه و سنگ حرارت خورشید را به خود می گیرند، دل های روزه داران نیز حرارتی از موعظه و تفکر در امر آخرت به خود می گیرد.
رمضان ماه امتحان الهی است:
یکی دیگر از علت های نامگذاری ماه رمضان این است که در این ماه به دلیل اینکه روزه داران تشنگی را تحمل می کنند، به خاطر داغ شدنشان از حرارت گرسنگی و تشنگی و چشیدن سختی، این نام را بر این ماه نهاده اند.
رمضان نامی از نام های خداوند است:
در روایتی از امام باقر(ع) نقل شده است:
رمضان نامی از نام های خداوند است (معانی الاخبار، ص 315)
در روایتی از یکی از یاران امام باقر(ع) آمده است:ما هشت نفر بودیم که نزد امام حضور داشتیم. سخن از رمضان به میان آمد. ایشان فرمود:نگویید:این رمضان است و رمضان آمد و رفت؛ زیرا رمضان اسمی از اسم های خداوند عزیز و جلیل است … بلکه بگویید:ماه رمضان. ماه به اسم اضافه شده است و اسم، اسم خداوند است.(الکافی، ج 4، ص 69)
بیان اسم ماه رمضان در قرآن
این ماه تنها ماه قمری است که نامش در قرآن آمده است و نمی توان اهمیت آن را از نگاه قرآن کریم انکار کرد. ماه مبارک رمضان آنقدر مهم است که در آیات 184 و 185 سوره بقره در مورد روزه داری، احکام روزه و کفاره روزه سخن به میان آمده شده است.
رمضان نامی از نام های خداوند است:
در روایتی از امام باقر(ع) نقل شده است:
رمضان نامی از نام های خداوند است (معانی الاخبار، ص 315)
در روایتی از یکی از یاران امام باقر(ع) آمده است:ما هشت نفر بودیم که نزد امام حضور داشتیم. سخن از رمضان به میان آمد. ایشان فرمود:نگویید:این رمضان است و رمضان آمد و رفت؛ زیرا رمضان اسمی از اسم های خداوند عزیز و جلیل است … بلکه بگویید:ماه رمضان. ماه به اسم اضافه شده است و اسم، اسم خداوند است.(الکافی، ج 4، ص 69)
نام ماه رمضان چند بار در قرآن آمده است؟
واژه رمضان یک بار در قرآن کریم و تنها در آیه 185 سوره بقره آمده است.
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ
خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛
ای اهل ایمان! روزه بر شما مقرّر و لازم شده، همان گونه که بر پیشینیان شما مقرّر و لازم شد، تا پرهیزکار شوید»(بقره/ آیه 183)
خداوند در قرآن می فرماید:
« شهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْءَانُ هُدًی لِّلنَّاسِ وَ بَیِّنَت مِّنَ الْهُدَی وَ الْفُرْقَانِ فَمَن شهِدَ مِنکُمُ الشهْرَ فَلْیَصمْهُ وَ مَن کانَ مَرِیضاً أَوْ عَلی سفَر فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّام أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکمُ الْیُسرَ وَ لا یُرِیدُ بِکمُ الْعُسرَ وَ لِتُکمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُکبرُوا اللَّهَ عَلی مَا هَدَاکُمْ وَ لَعَلَّکمْ تَشکُرُونَ (بقره ، 185)
آن چند روز معدود ماه رمضان است که قرآن برای راهنمائی مردم و نشانه های هدایت و فرق میان حق و باطل در آن نازل شده، پس آن کس که در ماه رمضان در حضر باشد روزه بدارد، و آن کس که بیمار یا در سفر باشد روزهای دیگری را به جای آن روزه بگیرد، خداوند راحتی شما را می خواهد نه زحمت، هدف این است که این روزها را تکمیل کنید، و خدا را بر اینکه شما را هدایت کرده بزرگ بشمرید و شاید شکرگذاری کنید.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:
شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ یُضاعِفُ اللّهُ فیهِ الحَسَناتِ وَ یَمحو فیهِ السَّیِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَکَةِ؛
ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهی است که خداوند در آن حسنات را میافزاید و گناهان را پاک میکند و آن ماه برکت است. (بحارالأنوار، ج 96، ص 340، ح 5)
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و اخره عتق من النار؛
رمضان ماهی است که ابتدایش رحمت است و میانهاش مغفرت و پایانش آزادی از آتش جهنم. (بحار الانوار، ج 93، ص 342)
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
لو یعلم العبد ما فی رمضان لود ان یکون رمضان السنة؛
اگر بنده «خدا» میدانست که در ماه رمضان چیست [چه برکتی وجود دارد] دوست میداشت که تمام سال، رمضان باشد. (بحار الانوار، ج 93، ص 346)
امام محمد باقر علیه السلام:
لکل شیء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان؛
هرچیز بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است. (اصول کافی / ج2 / « کتاب فضل القرآن » « باب نوادر » حدیث 9 و 10)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🐦نوشیدنی ویژه ماه رمضون🥂🍹
#در_محضر_معصومین
🔰امام صادق علیه السلام:
✍مَن اَفطَرَ یَوماً مِن شَهرِ رَمَضان خَرَجَ روح الایمانِ مِنه.
🔴هر کس یک روزه ماه رمضان را (بدون عذر) بخورد، روح ایمان از او جدا میشود.
📚وسائل الشیعه، ج ۷ ص ۱۸۱، ح ۴ و ۵
#حدیث_روز
میگفت :
از خدا خواستم
بدنم حتــی یک وجب
از خاک زمین را اشغال نڪند !
آب دجله . . .
او را برای همیشه با خود بُرد
🔰 خدايا مرا پاكيزه بپذير؛
خدايا چگونه وصيت نامه بنويسم در حاليكه سراپا گناه و معصيت، سراپا تقصير و نا فرمانیام.
گرچه از رحمت و بخشش تو نا اميد نيستم ولی ترسم از اين است كه نيامرزيده از دنيا بروم.
می ترسم رفتنم خالص نباشد و پذيرفته درگاهت نشوم.
يا رب العفو..
خدايا نميرم در حاليكه از من راضی نباشی.
ای وای كه سيه روز خواهم بود.
خدايا كه چقدر دوست داشتنی و پرستيدنی هستی.
هيهات كه نفهميدم.
خون بايد می شد و در رگهايم جريان میيافت و سلولهايم يا رب يا رب میگفت.
خدايا قبولم كن.
يا اباعبدالله شفاعت.
#فرمانده_جاویدالاثر_لشکر_۳۱_عاشورا
#شهید_مهدی_باکری
#سالروز_شهادت
هدیه به ارواح طیبه همه شهدافاتحه وصلوات💐💐💐💐💐
#ازشهدابیاموزیم❣❣❣❣❣
3. سریال رستگاری
شبکه پخش: شبکه دوم سیما
شروع پخش: اول ماه رمضان
زمان پخش: هرشب ساعت 21:00
کارگردان: مسعود دهنمکی
بازیگران: حمیدرضا هدایتی، علیرضا استادی، رامین راستاد، مهدی سلوکی، رامبد شکرآبی و کاوه سماکباشی
سریال رستگاری از سریال های ماه رمضان 1403 محسوب میشود که مسعود دهنمکی کارگردانی آن را برعهده داشت. این مجموعه 30 قسمت و فضایی ماورائی دارد. داستان رستگاری حول محور دو برادر کارخانهدار میگردد که مشکلاتی برای آنها پیش میآید. سریال نگاهی به عالم برزخ دارد.
#خانه_تکانی 🪣🧼🪜
۱) خانهتکانی عید و خانهتکانی دل!
نوروز در پیش است و همهی ما دیر یا زود به سراغ تمیز و پاک کردن خانههایمان میرویم و گرد و غبار از وسایل خانه پاک میکنیم و آنچه که کهنه و مندرس شده را نو میکنیم و به استقبال بهار میرویم.
امّا همه میدانیم که خانهتکانی فقط مختص به خانههای مسکونیمان نیست و با دید و بازدید عید و صلهی رحم و تبریک گفتنها و دست یکدیگر را فشردن و روبوسی، دلهامان را نیز از کینههایی که در طول سال انباشته شدهاند، پاک میکنیم.
مجموعهی خانه تکانی میخواهد از بستر این رسم کهن و زیبا، دلهای ما را به خانهتکانی دیگری دعوت کند، تا با تکاندن غفلتها و بیتوجّهیها و برگرفتن غبار از قلوب زنگار گرفته، یاد و نام #امام_زمان علیه السلام را در درونمان زنده کرده و دوباره جلا بخشد.
ما خیر ندیدیم ازین خانهتکانی!
ای کاش کسی بود که دل را بتکاند!
🏝 #خانه_تکانی 🪣🧼🪜
2⃣ انواع شویندهها!
معمولاً در خانهتکانی نوروز، هر بخشی از منزل، نیاز به پاککنندهی خودش را دارد. مثلاً کاشیها، فرش و مبل، شیشه و پنجره و .... هر کدام با استفاده از شویندهی مخصوص، پاک میشوند.
در خانهتکانی دل و خانهتکانی معنوی نیز این گونه است که آدمی گاهی با استغفار، گاهی با اشک، گاهی با تلاوت قرآن، گاهی در ماه مبارک رمضان، گاهی در زیارت ائمه علیهمالسّلام به جلای دل میپردازد.
امّا معرفت و محبّت امام زمان علیهالسّلام شویندهی همه گناهان و جلادهندهای است که قلب گنهکار و عاصی و غافل را نورانی و پاک میسازد.
کافیست ما خود را به زیر پرچم دوستداران و شیعیان حضرت ولی عصر علیهالسّلام برسانیم تا مشمول توجّهات آن بزرگوار بشویم و ایشان برای رفع سوء اثر گناهان ما به درگاه الاهی دعا کنند.
به این قسمت از دعای #امام_زمان ارواحنافداه برای بخشیده شدن گناهان شیعیان توجّه کنید:
«پروردگارا!
شیعیان ما از پرتو وجود ما و باقیماندهی سرشت ما خلق شدهاند، آنان به خاطر غرور به دوستی و ولایت ما و از روی بیتوجّهی، گرفتار گناهانی شدهاند، که نیاز به بخشش تو دارند. حال به خاطر ما آنان را ببخش!
ما از آنها راضی هستیم و از تو میخواهیم که آنان را وارد بهشت کنی و از آتش جهنّم دور سازی و با دشمنان ما که گرفتار غضب تو هستند، در یک مکان قرار ندهی!»
🏝 #خانه_تکانی 🪣🧼🪜
3⃣ برنامهی منظّم داشته باشیم!
افراد زیادی هستند که در طول سال، برنامهی منظّمی برای نظافت منزل و خانهتکانی دارند و این کار را فقط به آخر سال موکول نمیکنند تا دچار انباشتگی، آلودگی و کثیفی در منزل نشوند.
بزرگانِ اخلاق در خانهتکانی دل و قلب و درون نیز فرمودهاند:
هر روز به اعمالت نگاه کن و چنانچه آلودگی در درونت یافتی، با استغفار و توبه، آن را از خود دور کن، تا دچار انباشتگیِ گناه نگردی! زیرا هنگامی که بار گناهان بر شانههایت سنگینی کند، به سختی میتوانی خود را از آن برهانی!
یادمان باشد که یاد امام زمان علیهالسّلام، ما را از مسیر گناه و آلودگی دور میکند و این کار باعث میشود که هر روزه زنگار معصیت از قلب ما پاک شود و هرگز دچار انباشتگی معاصی نشویم.
و
این نکته را نیز فراموش نکنیم که رضایت قلبی #امام_زمان علیهالسّلام از شیعیانشان با دوری از معصیت حاصل میشود!
پس:
توجّه روزانه به کردار و اعمال، علاوه بر این که موجب پاکیزگی باطن و عدم انباشتگی گناه در ما میشود، موجب رضایتمندی و خرسندی امام زمان علیهالسّلام و آرامش ایشان از شیعیانشان نیز میشود.
#خانه_تکانی 🪣🧼🪜
4⃣ بعد از خانه تکانی!
همهی ما بعد از خانهتکانی نسبت به نگهداشت و نظافت خانه توجّه بیشتری داریم و سعی میکنیم تا مدتی مراقبت بیشتری از کاشانهی خود بکنیم.
بعد از خانهتکانیِ دل و جان نیز باید مراقبت بیشتری از خود بکنیم و نسبت به ورود آلودگیها به قلب و حفظ سلامت معنویمان حسّاس و کوشا باشیم.
در قرآن کریم و در سورهی مائده میخوانیم:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ عَلَیْکُمْ أَنفُسَکُمْ لاَ یَضُرُّکُم مَّن ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ»
ای کسانی که ایمان آوردهاید! مراقب خودتان باشید! اگر شما خود هدایت یافتید، کسی که گمراه شده به شما زیانی نمیرساند.»
و
لازم است بدانیم که براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت خودمراقبتی به مجموعهی عملکردهایی گفته میشود که هر فردی برای حفظ سلامت جسمی و روانی، پیشگیری از ابتلا به بیماریها و اقدامات درمانی مناسب برای بهبود خود به کار میگیرد.
و
در نهایت و از همه مهمتر، یادمان باشد که انتظار #امام_زمان علیهالسّلام نیز با کیفیت مراقبهی فکری و رفتاری و اخلاقی، رابطۀ مثبت معناداری دارد و امام زمان علیهالسّلام انسانهایی که از خود مراقبت بیشتری دارند، را بسیار دوست دارند.
پس همانگونه که بعد از خانهتکانی، بیشتر از قبل، مراقب نظافت و تمیزی و بهداشت خانه هستیم، بعد از خانهتکانی معنوی، به حکم قرآن کریم و به تبعیت از دستورات سازمان بهداشت جهانی و نیز برای جلب رضایت و خوشنودی امام عصر علیهالسّلام، مراقب جان و دل و فکر و قلبمان باشیم، تا خدای ناکرده آلوده به ناپاکی نگردیم.