🟣 یپرم خان؛ تروریستِ تجزیهطلب بود!
👈 او به دنبال ارمنستان بزرگ بود و نه تنها واقعاً ارمنی نبود که به هیچ دین و مذهبی اعتقاد نداشت!
💥 استاد علی ابوالحسنی (مُنذِر)🔻
1⃣ یک سوال مهم
▪️ وقتی امثال تقیزاده و حیدرخانِ عمواغلی و یپرمِ صورتاً ارمنی و باطنا بیاعتقاد به هرگونه دین و آیین آسمانی، میآیند و مسند حکومت در مشروطه را قبضه میکنند و کوچکترین بهایی برای دین و روحانیت قایل نیستند؛ جای این سوال به جد باقی میماند که اساساً فردی مثل یپرم خان در مشروطه از کجا پیدا می شود و هدف او و یارانش، که همگی نیز دست به تیغ هستند، چیست؟!
2⃣ او نماینده تجزیهطلبان بود!
▪️ یپرم (یفرم خان)، در حقیقت، نماینده حزب داشناکسوتیون است. داشناکسوتیون، حزب ارامنه قفقاز است. همان طور که کُردهای افراطی، دنبال تشکیل کردستان بزرگ اند، بخشی از ارامنه نیز از دیرزمان دنبال ارمنستان بزرگ بوده اند. این به اصطلاح ارمنستان بزرگ، علاوه بر منطقه گرجستان، برخی از شهرهای ارمنی نشین آذربایجان ایران و نیز مناطقی از ارمنی نشین های ترکیه را شامل می شود. لذا دولت عثمانی هم چه در زمان سلطان عبدالحمید و چه در دوران پان ترکها با آنها سخت درگیر بود و برخوردهای بسیار خشنی، حتی در حد نسل کشی، با ارمنیها داشت.
در ایران، البته روابط ارامنه و مسلمانان نوعا مسالمت آمیز بود. ولی، خُب، داشناکها دنبال تجزیه بخشهایی از روسیه تزاری و ایران و عثمانی آن روز بودند تا ارمنستان بزرگ را پی افکنند و بدین منظور در ایران نیز تحرکات می کردند. در جنگ جهانی اول، هم تحت رهبری مارشیمون مسیحی مشهور، آشوب بزرگی در آذربایجان به راه انداختند و قتل عام های زیادی از علما و مردم مسلمان شد و قدرتهای خارجی (روس و انگلیس و آمریکا و...) هم منتظر بودند که آنها را پس از دستیابی به برخی فتوحات در مجامع بین المللی به رسمیت بشمارند، که خوشبختانه خدای ایران، تجزیه این مرز و بوم را نخواست و با قتل ناگهانی مارشیمون به دست اسماعیل سیمیتقوی کُرد، این توطئه خنثی شد و همه چیز به تاویل مصدر رفت!
4⃣ در سودای ارمنستان بزرگ
▪️ باری، زمانی که جنبش عدالتخواهی در حیات مظفرالدین شاه و سپس فرزندش در ایران سربرداشت و جریان مشروطه سکولار (با الگوبرداری از لیبرال دمکراسی اروپا) بستر مساعدی برای رشد و گسترش خویش در ایران یافت، داشناکها با ارزیابی دقیق حوادث منطقه و ایران، به این نتیجه رسیدند که باید به پیشبرد این جریان کمک دهند. چون به میزانی که جریان سکولار پیش برود از دامنه قدرت و حاکمیت اسلام در عرصه سیاست و اجتماع می کاهد و بالملازمه راه را برای نفوذ و سیطره جریانهای غیر اسلامی و ضد اسلامی باز می کند و ما (با نفوذ و نقشی که در رژیم سکولار جدید خواهیم یافت) یک قدم به سوی ارمنستان بزرگ نزدیک می شویم. مذاکرات بسیاری صورت گرفت و در نهایت، تصمیم گیری شد و یفرم و یارانش با کوله باری سنگین از دانش، تجربه و تهور نظامی و چریکی به جنبش مشروطیت پیوستند و پس از فتح تهران، بار عظیمی از سرکوب و کشتار مخالفان سیاسی رژیم نوین را برعهده گرفتند.
5⃣ مرحوم آخوند خراسانی و یارانش طبعا بایستی در دوران موسوم به استبداد صغیر توجه می کردند که این گروهی که دارد به سمت پایتخت پیش می رود، چه گروهی است و آیا در صورت سرنگونی محمدعلی شاه، مشروطه مطلوب آنها را محقق خواهد ساخت؟ که البته این دقت و توجه، چنانکه باید صورت نگرفت و آن تاییدهای پیاپی از به اصطلاح سرداران عظام مشروطه، نه تنها بهانه و مستمسک جناح سکولار برای قتل شیخ فضل الله قرار گرفت، بلکه در فرجام، همینها خود آخوند خراسانی را نیز منکوب ساختند.
📚 منبع: گفت و گوی ماهنامه زمانه با استاد منذر (ره)، شماره ۱۰، سال ۱۳۸۲
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺 یپرم خان و سردار اسعد در جریان فتح تهران در مشروطه دوم
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺 قبر و سردیس "یفرم خان" معروف به یپرم ارمنی، در کلیسای حضرت مریم (س) در تهران (خیابان میرزا کوچک خان جنگلی)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
noormags-داشناکها_و_سالداتها؛_دو_تیغه_یک_قیچی_سندی_منتشر_نشده_از_عصر_مشروطه-80983.pdf
408.5K
⚫️ نسخه PDF
📚 داشناکها و سالداتها؛ دو تیغه یک قیچی | گوشهای از جنایات داشناکهای ارمنی (از سنخ یپرمخان) و عناصر مسلّحِ تندرو در ایرانِ عصرِ مشروطه (قتل، غارت، اسلامستیزی، اسارت، تجاوز، مثلهکردن و سوزاندن)
👈 به قلم استاد علی ابوالحسنی مُنذِر (ره) | ماهنامه زمانه
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🛑 بهترین تفریح یپرمخان، آدمکشی بود!
👈 کشیشی که یپرم را مسیحی نمیدانست، از سوی هواداران یپرم ترور شد!
💥#محمدصادق_ابوالحسنی🔻
1⃣ مهدی بامداد از مخالفین شیخ شهید مینویسد: «یپرم مردی بود به تمام معنا انقلابی و عقدههای بیشماری در دل داشت. بیباک، پردل و بسیار سنگدل بود و میتوان گفت بهترین تفریحش آدم کشی بوده است». (شرح رجال ایران، ص۲۹۳)
2⃣ یپرم داویدیان گانتساکتسی، همان است که به یپرم ارمنی معروف شده و بعضی خیال میکنند یک ارمنی متعصب است، ولی کشیشهای مسیحی نیز میدانستند که حتی اعتقادی به مسیحیت هم ندارد.
ابراهیم صفایی در کتاب«رهبران مشروطه» بخش مربوط به یپرمخان مینویسد: زمانیکه در سال ۱۲۹۱ شمسی یپرم خان در فاصله همدان و کرمانشاه کشته شد، جسد وی را با تشریفات رسمی وارد همدان کرده و اطفال دبستانها را با مامورین دولتی و جمعی از ارمنیهای همدان به استقبال جنازه بردند. در کلیسای ارمنیها مراسم مذهبی به عمل آمد. کشیشی که یپرم را مسیحی نمیدانست و به اجرای تشریفات مذهبی اعتراض نموده بود از طرف یاران یپرم ترور شد…»
3⃣ یپرم، از اعضای گروه «ارمنستان جوان» بود که برای دفاع از ارامنه محارب ارزروم با دولت عثمانی(که بهر حال، ظاهر «اسلامی» داشت) میجنگید. عضو «حزب داشناکسوتیون» و به دیگر تعبیر:«اتحاد انقلابیون ارمن» بود که در راه یکی شدن ارمنستان روس و ترکیه و تشکیل ارمنستان بزرگ، تلاش می کرد و بالاخره موسس حزب داشناکسیون- شعبه گیلان بود (یپرمخان سردار، اسماعیل رائین، ص۴۱ به بعد) این یپرم همان است که فقیه بزرگی مثل شیخ فضل الله نوری را به دار میآویزد!
🔰 کانال اسرار تاریخ 🔰
⭕️ قاتل شیخ فضل الله نوری: پاپِ مسلمانها را دار زدم❗️
👈 میخواست جنازه شیخ فضل الله را آتش بکشد!
💥#محمدصادق_ابوالحسنی🔻
1⃣ یپرم خان، از عناصر سفاک و تندرو در طیف مشروطهخواهان سکولار است که پس از فتح تهران به ریاست نظمیه رسید. او مجتهد اول تهران یعنی آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره) را در روز ۱۳ رجب و میلاد امیرالمومنین (ع) در پایتخت شیعه به دار کشید و بعد با افتخار میگفت:
🔹 من پاپ مسلمانها را به دار کشیدم.
2⃣ مدیر نظام نوابی (محافظ شیخ فضل الله نوری حاضر در لحظه اعدام وی در پایِ دار) می گوید: یپرم، قصد داشت فردای روز اعدام، جشن مفصلی در توپخانه تهران و جلوی نظمیه بگیرد و طیّ آن، جنازه شیخ رضوان الله علیه را به آتش بکشد. پیگیریهای مکرر خاندان شیخ و همراهی عضد الملک، نایب السلطنه معروف، نقشه یپرم را ناکام گذاشت و با فشار جنازه را شبانه از دست او و نظمیه تهران خلاص کرده و پنهانی دفن کردند.
📚 ر.ک: جنبش ادبی - شاهین، مصاحبه دکتر تندر کیا با مدیر نظام نوابی
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺تمجید از جنایتکار
👈 شهید یپرم ارمنی!! ؛ قاتل شیخ فضل الله نوری و سرکوبکننده ستارخان!
رویداد ۲۴: یپرم خان ارمنی به شهادت رسید... وی در هنگام مرگ ۴۸ سال سن داشت و اغلب سالیان عمر خود را در راه مبارزه برای عدالت و آزادی صرف کرده بود.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺خلع سلاح ستارخان؛ لکه سیاهی در زندگی یپرمخان ارمنی!
👈 اسماعیل رائین، نویسنده مرموز و طبق اسناد تاریخی، مُخبِر ساواک بوده است. وی با وجود همه تمجیدها و توجیههایی که نسبت به یپرم خان دارد، واکنش عجیبی به برخورد یپرم با ستارخان دارد. او با اینکه سراسر زندگی یپرم (حتی اعدام شیخ شهید و کمک به روسهای متجاوز در ماجرای اولتیماتوم) را پرافتخار توصیف کرده! اما نمیتواند از کنار این لکه سیاه (خلع سلاح و مجروح کردن ستارخان) به راحتی عبور کرده و آن را تطهیر کند.
📚 ر.ک: یپرم خان و پارک اتابک، اسماعیل رائین، نشریه نگین، شماره ۸۴، سال ۱۳۵۱ش.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺 طرح جدید دیوارنگاره میدان انقلاب در پاسداشت مقام آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره)
👈 جدیدترین طرح دیوارنگاره میدان انقلاب تهران همزمان با ایام شهادت شیخ فضل الله نوری و انقلاب مشروطه با شعار "آزادیخواه مخالف انحراف" اکران شد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🛑 یپرم ارمنی و نفوذ بهائیان به نظمیه:
👈 اکثر اعضای نظمیه بهائی شدند و حقوق نظمیه نیز از جیب مشربفروشان تامین میشد!
💥#محمدصادق_ابوالحسنی🔻
1⃣ نظمیه ایران؛ جولانگاه بهائیان!
▫️ دکتر الکساندر آقایان یکی از نزدیکترین یاران و همکاران یپرم است که از سوی وی به ریاست اداره مالیه شهربانی منصوب شده بود. اسماعیل رائین، از یادداشتهای خصوصی او نقل میکند که: «ما در انتخاب اعضا [نظمیه] کوشش داشتیم که حتی المقدور اشخاص جوان و بدون سابقه خدمات دولتی را پیدا کنیم که معتقد به انقلاب بوده و درستکار باشند. ولی یفرم کسی را نمیشناخت و اعضا را معاونش احمدعلی خان افشار معرفی میکرد و او بهائی بود. به طوری که اکثریت اعضای شهربانی از بهائیها انتخاب شدند…».
📚 (منبع: یپرم خان سردار، اسماعیل رائین، ص ۲۵۷ و ۲۷۷ و نیز حاشیه تصویر دکتر آقایان در اواخر همان کتاب).
2⃣ افسران پلیس پای سفره مشروبات الکلی!
▪️طبق اعتراف طرفداران یپرم: "یفرم خان که میل داشت نظم و انضباط کاملی در تشکیلات نظمیه حکمفرما باشد، به فکر تامین حقوق و احتیاجات افراد پلیس افتاد و روزی که در هیئت دولت بود، به وزیر دارایی وقت پیشنهاد کرد که اجازه داده شود به مشروبات الکی باندرول بزنند و درآمد باندرول هرچه باشد به حقوق و مستمری افسران و افراد پلیس اختصاص یابد. چون این کار خرجی نداشت صدراعظم و وزیر مالیه بلافاصله با پیشنهاد یفرم موافقت کردند و باندرولی که امروز [زمان پهلوی] روی بطریهای مشروبات الکی به چشم میخورد از آن زمان معمول شد و بدین ترتیب یفرمخان در اولین ماههای ریاست نظمیه خود توانست که یکی از مشکلات بزرگ تشکیلات نظمیه را برطرف سازد" !
📚 (منبع: یپرم خان سردار، اسماعیل رائین، صص 266-267، به نقل از: تاریخ دو هزار و پانصد ساله پلیس ایران، د. امینی، صص32-36)
▪️درباره باندرول مشروبات الکلی، اشعار فکاهی زیادی در آن زمان ساخته شد و این یکی که خالی از لطف و کنایه هم نیست به مرحوم حاج صدرالسلطنه نسبت داده شده است:
به یفرم بگو ارتجاعی منم /قصیده، غزل، هم رباعی منم / عُرُق را اگر باندرول میزند / به پهلوی روس انتفاعی منم / الف همزه از رغم تو عین شد / مسلمان، ازلی، بهائی منم»
3⃣ پدرم مرحوم استاد علی ابوالحسنی میفرمود: "یپرم، موجب شد که پیشنهاد و تصویب مالیات بر مشروبات الکلی به مصرف این مایع عقل سوز در کشور اسلامی رسمیت بخشد اما باید گفت: نظمیه ای که اکثر اعضای آن بهائی بودند، بُعدی نداشت که حقوق ماهانه افراد آن نیز از جیب باده فروشان تامین گردد. به قول شاعر لطیف طبع ایرانی:
🔹گر آبِ چاهِ نصرانی نه پاک است
🔹جهودِ مُرده می شویی، چه باک است! "
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 افترای عجیب به شیخ فضل الله نوری (ره)
💥+ پاسخ آن: دفاع محکم آیت الله حاج آقا مرتضی تهرانی از شیخ شهید (ره)
1⃣ چندی قبل یکی از طلاب پیش من آمد و گفت: در یکی از مراکز تخصصی قضا در حوزه درس میخوانم و آنجا فردی منحرف را به عنوان استاد تاریخ معاصر ایران دعوت کردهاند که به طور مکرّر به حضرات آقایان: شیخ فضل الله نوری، شیخ عبدالکریم حائری و فقهای بزرگ، اتهامات ناروا میزند. او حرفهای کسروی را تحویل ما میدهد و طلبهها نیز از این اتهامزنیها ناراحتند. از جمله به تازگی میگفت: حاج شیخ فضل الله فتوای قتل جد آیت الله حاج آقا مرتضی تهرانی (یعنی پدر مرحوم میرزا عبدالعلی تهرانی) را در مشروطه داد و متاسفانه همین، مستمسکی شد که هواداران محمدعلیشاه با اعمال خشونت، او را ترور کردند. این مسئله خانواده مرحوم تهرانی را غصبناک کرد
2⃣ در پاسخ به آن طلبه دغدغهمند گفتم: این اتهامات از نظر تاریخی نادرست است. اصلاً حاج میرزا عبدالعلی تهرانی از ارادتمندان شهید حاج شیخ فضلالله نوری بود و از آن شهید فراوان یاد میکرد. اما برای بیپایه بودن اتهام فوق، کافی است دفاع و حمایت خاندان ایشان از شیخ شهید را دریابید. به عنوان نمونه، فیلمی از سخنرانی مرحوم حاج آقا مرتضی تهرانی را به شما تقدیم میکنم. ببینید چگونه از سربدار مشروطه دفاع میکند. اتفاقا در این فیلم ماجرای اعدام شیخ شهید و ترور سید عبدالله بهبهانی را میگوید. ضمنا یک مصاحبه تاریخی نیز از استاد منذر با حاج آقا مرتضی تهرانی رضوان الله علیهما موجود است که بسیار شنیدنی است و هر وقت مجال بود منتشر خواهم کرد.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
🔺 نشسته در وسط: عالم بزرگوار، مرحوم حاج میرزا عبدالعلی تهرانی، پدر آیات حاج شیخ مرتضی تهرانی و شیخ مجتبی تهرانی (ره)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
❌ یک اشتباه
👈 این عکس #محدث_نوری نیست!
1⃣ یکی از محققین عزیز از ما پرسیدند که آیا این عالمی که کنار شیخ فضل الله نوری ره نشسته، محدث نوری، "دایی شیخ و صاحب مستدرک الوسائل" (ره) است؟!
2⃣ پاسخ دادیم که خیر؛ علیرغم اینکه ویکی پدیا و ویکی فقه و رهنامه پژوهش و دانشنامه اسلامی و شفقنا و سایت الشیعه و... به طور فراگیر چنین منتشر کردند ولی طبق منابع معتبر، محدّث نوری اصلاً در آن زمان در ایران نبوده است تا با شیخ عکسی داشته باشد. خوشبختانه شرح حال خودنوشتی از محدث نوری بر جای مانده که ایشان در بخش خاتمۀ کتاب «مستدرک الوسائل» آورده و در آن تصریح میکند: آخرین سفر من به ایران، به سال 1297 قمری بود، تا اینکه در سال 1299 به حج مشرف شدم و سپس به سامراء بازگشتم و تا سال 1314 ق در آنجا ماندم. آن گاه به قصد اینکه تا آخر عمر در نجف اقامت کنم، ساکن این شهر شدم. (ر.ک: «حدیث مُحَدِّث...»، یحیی اصفهانی، رهنامه پژوهش، ش 21 و 22، پاییز و تابستان 1394، ص 114 - 115).
3⃣ ایشان در 1284 و 1297 ق به ایران بازگشته و بعد دوباره به عراق رفته. نظر به اینکه نهضت تحریم تنباکو، در سالهای 1308 – 1309 قمری در ایران رخ داد و محدث در سامرا بود و بعد نیز تا آخر عمر در عتبات بود و دیداری با شیخ نداشته که تصویر آن موجود باشد، پس ایشان در مقطع نهضت تنباکو تا دوران مشروطه ایران نبوده و این عکس ایشان نیست؛ مخصوصا به قرینه میزان سنّ شیخ فضل الله و آن فرد مورد بحث و حضور میرزا مهدی (پسری که پای دار شیخ کف میزد) در عکس فوق. این عکس مربوط به بعد از نهضت تحریم بوده و شاید چندی قبل از مشروطه باشد
اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺افزون بر این، روانشاد محدث نوری، ۷ سال قبل از شهادت شیخ فضل الله نوری (ره) چشم از جهان فروبست. در حالیکه از عکس و شمایل شیخ فضل الله (ره) بر میآید که تصویر شیخ مربوط به همین هفت - هشت سال آخر عمر شیخ باشد؛ یعنی بعد از ارتحال محدث نوری یا حداکثر اواخر عمر محدّث نوری که در نجف میزیست. باز از این جهت، انتساب عکس عالمی که کنار شیخ نشسته، به مرحوم محدث، قابل تشکیک است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 گلایه مقام معظم رهبری از غفلت برخی علمای بزرگ مشروطه و اعدام شیخ فضل الله نوری (ره)❗️
👈 علمایی که حساسیّت به خرج ندادند و مماشات کردند، بعد از شیخ شهید، خودشان مورد تعرّض قرار گرفتند.
💥 دیدار رهبری با اعضای مجلس خبرگان، ۱۳۸۸/۱۲/۰۶🔻
1⃣ در صدر مشروطه هم متأسفانه همین معنا (غفلت از دشمنیها با اساس اسلام) را داشتیم. در صدر مشروطه هم علمای بزرگی بودند - که من اسم نمیآورم؛ همه میشناسید، معروفند - که اینها ندیدند توطئه ای را که آن روز غربزدگان و به اصطلاح روشنفکرانی که تحت تأثیر غرب بودند، مغلوب تفکرات غرب بودند، طراحی میکردند؛ توجه نکردند که حرفهائی که اینها دارند در مجلس شورای ملی آن زمان میزنند، یا در مطبوعاتشان مینویسند، مبارزه ی با اسلام است؛ این را توجه نکردند، مماشات کردند.
2⃣ نتیجه این شد که کسی که میدانست و میفهمید - مثل مرحوم شیخ فضل اللَّه نوری - جلوی چشم آنها به دار زده شد و اینها حساسیتی پیدا نکردند. خود آنهائی هم که اهمیت و بها نداده بودند، بعد از شیخ فضل اللَّه مورد تعرض و تطاول و تهتک آنها [غربگرایان] قرار گرفتند و سیلی را خوردند؛ بعضی جانشان را از دست دادند، بعضی آبرویشان را از دست دادند. این اشتباهی است که آنجا انجام گرفت؛ این اشتباه را ما نباید انجام بدهیم....
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺 آیا متن اماننامهای که عبدالله بن جعفر برای امام حسین (ع) گرفت، به قلم اوست؟
1⃣ درباره اماننامهای که عبدالله بن جعفر از بنیامیه توسط عمر بن سعید بن عاص برای امام حسین (علیهالسلام) گرفت، ان قلتهای زیادی وجود دارد. البته تلاش آشتیجویانه عبدالله برای ایجاد صلح بین امام حسین (ع) با بنیامیه، آن هم در بحبوحه مواجهه جدی امام حسین (ع) با امویان و با وجود تاکید آن حضرت بر آشتیناپذیری، موجب شده تا رویه عبدالله بن جعفر، مورد انتقاد تحلیلگران و تاریخپژوهان قرار گیرد و واقعا جای انتقاد نیز هست.
2⃣ معالوصف، چند نکته قابل توجه است. نخست اینکه بایستی در این نگاه انتقادی با انصاف وارد شویم و نقاط مثبت و منفی زندگی عبدالله بن جعفر را با هم قضاوت کنیم و در این فرایند، معدل و کارنامه نهایی او را پیدا کنیم. ضمنا پختگی به خرج دهیم و در سرایت دادن دوقطبیهایی که برساخت امروز ماست، به وضعیت آن روز تاریخ اسلام دقت و احتیاط بیشتری کنیم. بویژه در مدل مقایسهکردنها اصول علمی و تاریخی را مد نظر بگیریم.
3⃣ فارغ از این بحث، به این سوال نیز پاسخ دهیم که آیا متن اماننامه به قلم خود عبدالله بن جعفر است یا خیر؟
برخی از تحقیقات تاریخی این انگاره را تقویت میکند که متن آن، نگارش بنیامیه است. بعضی مورخین مثل ابن اعثم تصریح میکنند که متن آن به قلم عمر بن سعید وحامل نامه فقط یحیی بن سعید میباشد. ضمنا ادبیات آن کاملاً با عقاید اموی سازگار و با مکتوبات عبدالله بن جعفر متضاد است
📚ر.ک: ابن اعثم، الفتوح، ج۵، ص۶۷-۶۸
📚 ر.ک: عبدالله بن جعفر و قیام کربلا، فصلنامه تاریخ در آینه پژوهش، س۶، ش۱، بهار ۱۳۸۸، ص۱۵۹
اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺 آیا متن اماننامهای که عبدالله بن جعفر برای امام حسین (ع) گرفت، به قلم اوست؟ 1⃣ درباره اماننامه
🔺 به مناسبت هجمههای اخیر به شخصیت عبدالله بن جعفر، در راستای ایجاد برخی دوقطبیهای خاص.