5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پاسخ کوبنده شهید مطهری به مخالفین زیارت کربلا
1⃣ آقا این حرفا - که زیارت کربلا نروید و پول آن را خرج مدرسه و [فقرا] کنید، همان ثواب را اینجا بهت میدهند - غلط است.
2⃣ ما فقط برای ثواب که کربلا نمیرویم؛ بلکه برای زنده شدن روحمان میرویم؛ وقتی روحت زنده شد، برگرد ایران؛ آن وقت میتوانی صدها پل و بیمارستان و... هم بسازی. چرا خیرین و کربلا رفتهها این همه بیمارستان ساختند؟
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔴 قضاوت با شما ❗️
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔘 ابوریحان بیرونی: اسرای اهل بیت [ع] روز اربعین به کربلا رسیدند
▫️دانشمند بزرگ اسلامی، ابوریحان در کتاب گرانسنگ آثار الباقیه🔻
💥در روز بیستم آن (ماه صفر) سر حسین علیه السلام را به بدنش ملحق کردند و در همانجا دفن نمودند و زیارت اربعین راجع به همین روز است و بدین سبب این زیارت را اربعین گویند که چهل نفر از اهل بیت او پس از مراجعت از شام قبرش را زیارت کردند.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
ktp2019-17-00640.pdf
29.8M
┈┅ ❁❁ ┅┈
⚫️ نسخه خطی / PDF
✍ کتاب «آثار الباقیه عن القرون الخالیه» | به قلم ابوریحان بیرونی
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺لحظاتی قبل
💥حرم دلربای امام حسین علیهالسلام
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
4_5832602473147142047.pdf
11.79M
┈┅ ❁❁ ┅┈
⚫️ نسخه خطی / PDF
✍ شرح و فضلیت زیارة عاشورا | میرزا حبیب الله همدانی
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نمایش بزرگ "تنهاتر از مسیح"
👈 آنچه از عاشورا شنیدید را اکنون ببینید
👈 اجرای کامل نمایش: هر شب در بوستان ولایت تهران، اثر سازمان هنری رسانهای اوج
🔰 شرح و توضیح در فرسته بعدی
⭕️ نمایشنامهای سوزناک از واقعه عاشورا
💻 تحلیل نمایش "تنهاتر از مسیح" (بخش اول)
✍ محمدصادق ابوالحسنی🔻
1⃣ دیشب به دعوت برادرم برای دیدن نمایش «تنهاتر از مسیح»، به بوستان ولایت، واقع در جنوب شهر تهران رفتم.
در یک کلام، نمایش هنرمندانه و تحسین برانگیزی بود و حسابی اشک حاضرین را درآورد؛ خلاصه جای خوانندگان عزیز خالی بود. شما خودتان بهتر از من میدانید که تولید چنین آثار مذهبی آن هم در وانفسای ابتذال در سینما، جای تقدیر دارد و لذا از صمیم قلب به عوامل آن در سازمان هنری رسانهای اوج مرحبا میگویم. در طی این برنامه نقاط قوت زیادی را مشاهده کردم که بیننده را از ابتدا تا پایان، با خویش همراه میساخت؛ از جمله: صحنهآراییهای پرجاذبه تاریخی و جلوههای پرکشش بصری، دیالوگها و نواهنگهای صوتی، فیلمنامه هنری، نوآوری در نقشآفرینیهای فردی و گروهی.
2⃣ راستش را بخواهید، اول فکر میکردم این سالن نیز مثل بیشترینه سالنهای نمایشی تهران، به صورت مدرن طراحی شده و صندلیهای مجهز و سِنِ لاکچری در آن خودنمایی میکنند؛ اما هرگز چنین نبود. سالن مزبور، در سوله بزرگی قرار داشت که بیش از ۲۰۰۰ تماشاچی را در بر میگرفت ولی بسان حسینیه عظیمی بود که گویا یک شعبه از خیمهگاه حسینی در کربلا است. کادر سالن نیز همه از جوانان کوشا بودند و مثل خادم هیئتها و موکبهای اربعین، با مهر و ادب به میهمانان حسینی خوشامد میگفتند. هنرورزی بازیگران نیز از سنخ مدرن نبود؛ بلکه عشق و سوز و گدازی برخاسته از هنر کربلا داشت و یک نمایشنامه ایرانی - اسلامی را به اجرا میگذاشت. اما چیزی که تحسین بیننده را بر میانگیخت آن بود که بازیگران برنامه، تنی چند از سلبریتیهای نجومی بگیر نیستند، بلکه اجرای نمایش حاصل تلاش جمعی از سربازان ارتش است که در فرصت کوتاهی آموزش دیدهاند.
3⃣ اجازه دهید از این برنامه بیشتر برایتان بگویم. این اثر کاری است میدانی که در مساحتی بیش از ۲۰ هزار متر مربع اجرا میشود و در سه ناحیه در حضور تماشاچی به اجرا در میآید (با گشودهشدن سه پرده: از روبرو، سمت راست و سمت چپ سالن) و همزمان قریب به ۴۰۰ نفر برای اجرای این اثر از بازیگر تا عوامل نور و صدا فعالیت میکنند. چنانکه پیداست خالق نمایشنامه، عنوان "تنهاتر از مسیح" را - که بر پیشانی این اثر هنری، نقش بسته - از شعر علیرضا قزوه وام گرفته است: «گودال قتلگاه پر از بوی سیب بود/ "تنهاتر از مسیح" کسی بر صلیب بود».
4⃣ هنر اصلی "تنهاتر از مسیح" این است که یک مقتل مجسم را پیش چشمان ما به تصویر میکشد. بدین منظور، مقتل عاشورا که تاکنون شنیدهایم را به مقتل دیداری تبدیل میکند و این کار مهم را در قالب یک اثر هنری ترکیبشده از تئاتر و سینما پی میگیرد. آنگاه تقابل اسلام علوی - اموی را در کارزار کربلا نشان داده و آن را با هجمه سعودیان و داعشیان امروز به شیعیان مظلوم پیوند میزند. برخی بخشهای برنامه بسیار طبیعی مینماید، مثلا در انتهای نمایش، بازیگران داعشی را با اسلحه از میان سالن و بین جمعیت به روی صحنه میفرستند که پیداست قصد ورود و تخریب حرم حضرت زینب (س) را دارند. در کشاکش این صحنه، شرارههای آتش بالا گرفته و زد و خورد شدیدی در میگیرد که تداعی کننده داعشیان واقعی است. پایانبخش نمایش، بین عاشورا و ظهور گره میزند به این صورت که نمایشنامه با ظهور حضرت ولیعصر (عج) و حلقهزدن مدافعان حرم بر گرد آن امام همام (بر آستان حرم حضرت زینب "س") به اتمام میرسد.
5⃣ من کنجکاو شدم ببینم کدام بخش برنامه برای تماشاچیان تاثیر بیشتری دارد. از این رو در خلال برنامه گاه با دقت به تماشاچیان نگاه میکردم و واکنش آنها را زیر نظر میگرفتم. به نظرم عاطفیترین بخش نمایش زمانی فرارسید که سربازان یزید، راس مطهر امام حسین (ع) را برای حضرت رقیه (س) آوردند که دیدم صدای شیون حضار بیش از پیش بلند شد. اما حماسیترین بخش، به میدان رفتن حضرت قاسم (ع) و نبرد سخت او با ازرق شامی بود چنانکه شهادت غریبانه حضرت به دست شمر ملعون سنگینترین بخش نمایشنامه به نظر میرسید.
6⃣ در اینجا به سهم خودم از عوامل این نمایش دیدنی، مخصوصا تهیه کننده و کارگردان آن یعنی آقای علی اسماعیلی و همه عزیزانی که به نحوی مشوق اجرای برنامه بودند، همچون حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه تشکر میکنم. لله درهم و علی الله اجرهم. به خوانندگان نیز پیشنهاد میکنم که اگر میتوانند از دیدن این نمایشنامه - که فصل سوم خود را تجربه میکند - غفلت نکنند. در پایان پیشنهاداتی برای ارتقای تاریخی متن نمایشنامه مزبور نیز به ذهن این حقیر میرسد که ان شاء الله در فرسته بعدی آن را قلمی کرده و به علاقهمندان تقدیم میدارم.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
↕️↕️ ادامه در بخش بعدی