❓پرسش و پاسخ
سوالی داشتم اینکه اگر در خواندن ایه و یا یکی از ذکر های واجبات نماز اشتباه کنیم و بعد دوباره کل اون سوره را برای محض احتیاط از اینکه اون نماز درست باشد بخوانیم نمازمون مشکلی ندارد و قبوله؟ یا اگر همون ی تیکه ای که اشتباه شد در خواندن ایات و ذکر ها باید درست خوانده شود ؟
✅ پاسخ
طبق فرمایش آیت اللّه خامنه ای:
در اذکار واجب نماز براي اصلاح کلمه اى که اشتباه تلفظ شده است، آن کلمه را تکرار کند و اگر کلمه «ال» مثل «المستقيم» دارد بنا بر احتياط آن کلمه را با «ال» تکرار کند، همچنين اگر آن کلمه مضاف اليه بود مثل «المغضوب» احتياطاً مضاف را هم تکرار کند؛ اما در قنوت و اذکار مستحب در صورتى که معنا تغيير نکرده باشد و غلط نيز از جهت ماده و اعراب، فاحش نباشد، تکرار لازم نيست. و در هر صورت چنانچه نمازهاى قبلي را با اعتقاد به صحّت، بهصورت غلط خوانده باشد، قضاى آنها واجب نيست.
تکرار سوره یا آیه برای حضور قلب و توجه بیشتر اشکالی ندارد، مگر از روی وسواس باشد که موجب بطلان نماز میشود.
📖@moogharrabon
📿زیارت مشترک کاظمین، امام کاظم(ع) و امام جواد(ع)
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللّٰهِ فِي ظُلُماتِ الْأَرْضِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ آبائِكَ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَبْنائِكَ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَوْلِيائِكَ، أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلاةَ، وَآتَيْتَ الزَّكَاةَ، وَأَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ، وَنَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ، وَتَلَوْتَ الْكِتابَ حَقَّ تِلاوَتِهِ، وَجاهَدْتَ فِي اللّٰهِ حَقَّ جِهادِهِ، وَصَبَرْتَ عَلَى الْأَذىٰ فِي جَنْبِهِ حَتَّىٰ أَتَاكَ الْيَقِينُ، أَتَيْتُكَ زائِراً، عارِفاً بِحَقِّكَ، مُوالِياً لِأَوْلِيائِكَ، مُعادِياً لِأَعْدائِكَ، فَاشْفَعْ لِي عِنْدَ رَبِّكَ.ارْحَمْ مَنْ أَساءَ وَاقْتَرَفَ وَاسْتَكانَ وَاعْتَرَفَعَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ يَا كَرِيمُإِنْ كُنْتُ بِئْسَ الْعَبْدُ فَأَنْتَ نِعْمَ الرَّبُّ
📖@moogharrabon
📿اگر نعمت فراوان نیست، قطعا بدانیم که شکر نکرده ایم
✅این همه ابتلائات و گرفتاریهاى ما در اثر ناشکرى و کفران نعمت هاى ما است؛ زیرا خداوند سبحان مى فرماید: «وَ لَـئـِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِى لَشَدِیدٌ »سوره ى ابراهیم، آیه ى ۷٫
اگر سپاسگزارى کنید، قطعا نعمت خود را براى شما زیاد مى کنم؛ و اگر ناسپاسى کنید، به راستى که عذاب من سخت و شدید است.
یعنى: شکر، موجب ازدیاد نعمت هاست، و اگر شکر نکردید خبرى از ازدیاد نیست، لذا اگر دیدیم ازدیاد نیست، شک نکنیم و بدانیم که شکر نیست؛ چرا که ازدیاد نعمت معلولِ علّت است که همان شکر است. پس اگر معلول (یعنى ازدیاد) نیست، براى آن است که علّت آن ـ که شکر است ـ نیست. شکر، معناىِ وسیعى دارد و منظور از آن طاعت خداست، فقط « اَلْحَمْدُللّه » زبانى نیست، هر چند آن هم یکى از مراتب شکر است. طاعت خدا، شکر خدا است. بنابراین، «لَــئِن شَکَرْتُمْ لاَءَزِیدَنَّکُمْ» یعنى: « لَئِنْ أَطَعْتُمْ لاَءَزیدَنَّکُمْ » و «وَ لَئِنْ کَفَرْتُمْ» یعنى « لَئِنْ عَصَیْتُمْ وَخالَفْتُمْ، «إِنَّ عَذَابِى لَشَدِیدٌ ». »
سپاسگزارى از نعمت به معناى طاعت خداست که موجب افزایش نعمت مى شود، کفران نعمت هم به معناى عصیان الهى و موجب عذاب از ناحیه ى او است.
پس هر جا گرفتارى و بلایى و عذابى بر سر ما آمد، بدانیم جلوتر از آن، زمینه ى گره و گرفتارى و ابتلا را خود فراهم کرده ایم؛ یا با ترک واجب، و یا با ارتکاب کار حرام، و یا ترک مستحّب خیلى شدید و مؤکّد، و یا با انجام شبهات. اگر ما الآن به حسب ظاهر همین که بدانیم تارکِ واجب یا فاعل حرام نیستیم، جا دارد کلاهمان را از شادمانى به هوا بیندازیم.
📚منبع: کتاب در محضر حضرت آیت الله العظمی بهجت- جلد۱ / محمد حسین رخشاد
📖@moogharrabon
📿حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
وجود مبارك رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: استغفار كنيد، از خدا طلب مغفرت كنيد و به بارگاه الهی برگرديد «تَعَطَّرُوا بِالاسْتِغْفَارِ لَا تَفْضَحَنَّكُمْ رَوَائِحُ الذُّنُوبِ»؛
خودتان را با عطر استغفار معطّر كنيد. ما يك عطر ظاهري داريم كه مستحب است كسی مسجد ميرود،حسينيه ميرود، مراكز عبادی ميرود، نماز جماعت ميرود، نماز جمعه ميرود مستحب است خودش را معطّر كند که اين دستور دينی ماست، اما يك عطر ديگری است كه آن در درون ماست و از برگ گُل گرفته نميشود؛ فرمود خودتان را با استغفار معطّر كنيد، وگرنه بوي بد گناه رسوايتان ميكند: «تَعَطَّرُوا بِالاسْتِغْفَارِ لَا تَفْضَحَنَّكُمْ رَوَائِحُ الذُّنُوبِ».
📚وسائل الشیعه ج۱۶ ص۷۰
📖@moogharrabon
📿آداب شیر دادن
پرسش :آیا زن می تواند بدون اذن شوهر به بچه دیگری شیر بدهد؟
پاسخ :زن می تواند بدون اجازه شوهر بچه دیگرى را شیر دهد، به شرط آنکه حق شوهر از بین نرود، ولی احتیاط مستحب آن است که به بچه دختر خود شیر ندهد.
📖@moogharrabon
📿احکام زیارت
پرسش :بوسیدن درگاه حرم و آستان مقدس چه حکمی دارد؟
پاسخ :ضریح اشکالی ندارد و مستحب هم هست، چون تعظیم شعائر است ولی احتیاط این است بر آستان بوسه نزنند.
📖@moogharrabon
📿اهمیت قرض دادن
قرض دادن از كارهاى بسيار مستحب است و در آيات قرآن مجيد و اخبار معصومين عليهم السلام درباره آن زياد سفارش شده، از پيغمبراكرم صلى الله عليه و آله روايت شده كه « هركس به برادر مسلمان خود قرض دهد مال او زياد مىشود و ملائكه بر او رحمت مىفرستند و اگر با بدهكار خود مدارا كند بدون حساب و به سرعت از صراط مىگذرد و كسى كه برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد بهشت بر او حرام مىشود»
و نيز در روايتى آمده است كه «ثواب صدقه ده برابر است و ثواب قرض هيجده برابر!»
📖@moogharrabon
#حدیث_روز
امام جواد عليه السلام:
هر كس نداند كارى را از كجا آغاز كند، از به سرانجام رساندن آن درماند(ميزان الحكمه جلد3 صفحه 54)
🌺به نام خداوند احساس پاک
🌹همان که آفریده ما را ز خاک
🌺سلام صبح بخیر دوستان
🌹سه شنبه تون متبرک به نگاه خدا
📖@moogharrabon
📿ربا بودن شرط بازپرداخت زیادی در قرض [قرض ربوی]
پرسش :حکم شرط زائد بر قرض( اعم از مالی و عملی) توسط قرض دهنده چیست؟ یا اگر شخصی به دیگری قرض دهد و شرط کند بعدا زیادتر از مقدار قرض را بگیرد این کار چه حکمی دارد؟
پاسخ :هرگاه قرض دهنده شرط كند كه زيادتر از مقدارى كه داده بگيرد، ربا و حرام است، خواه جنسى باشد كه با وزن و پيمانه خريد و فروش مىشود يا با عدد، بلكه اگر قرار بگذارد كه بدهكار عملى براى او انجام دهد يا جنس ديگرى اضافه كند، مثلًا شرط كند علاوه بر پولى كه قرض كرده مقدارى گندم هم به او بدهد، يا اينكه مقدارى طلاى نساخته را قرض دهد و شرط كند كه همان مقدار را ساخته پس بگيرد، همه اينها ربا و حرام است، ولى مانعى ندارد خود بدهكار بدون اينكه شرطى در كار باشد مقدارى اضافه كند بلكه اين كار مستحب است.
📖@moogharrabon
7.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📿حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
«محفلهايی كه ياد خدا، نام خدا، نام اهل بيت علیهم السلام، نام قرآن مطرح است، آن محفل بهشت است...»
📖@moogharrabon
📿وصیت نامه حضرت آیت الله قاضی (ره)
🔰نماز را بازاری نکنید،
🔰 اول وقت به جا بیاورید
🔰با خضوع و خشوع!
🔰 اگر نماز را تحفظ کردید (یعنی آدابش را رعایت کردید) همه چیزتان محفوظ میماند
🔰 تسبیح صدیقه کبری سلام الله علیها و آیة الکرسی در تعقیب نماز ترک نشود؛
🔰 در مستحبات تعزیه داری و زیارت حضرت سیدالشهداء مسامحه ننمایید و روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزیت و زیارت و غیرهما به جا بیاورید، هرگز حق آن بزرگوار ادا نمی شود و اگر هفتگی ممکن نشد، دهه اول محرم ترک نشود.
🔰دیگر آنکه، اگر چه این حرفها آهن سرد کوبیدن است، ولی بنده لازم است بگویم، اطاعت والدین، حسن خلق، ملازمت صدق، موافقت ظاهر با باطن و ترک خُدعه و حیله و تقدم در سلام و نیکویی کردن با هر بر و فاجر (خوبان و بدان) مگر در جایی که خدا نهی کرده.
اینها را که عرض کردم و امثال اینها را مواظبت نمایید!
🔰الله الله الله که دل هیچکس را نرنجانید!
تا توانی دلی به دست آور دل شکستن هنر نمیباشد.
📖@moogharrabon