✍🏻 خواستههای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان:
﷽
از جمله مهمترین نکات اصلی دعای روز شانزدهم ماه رمضان :
ابرار چه کسانی هستند؟
«ابرار» جمع «بَر» است. مصدر «بَر» هم «بِر» است که به معنای خیر و خوبیهای بسیار میباشد، کسی که بسیار نیکوکاری بکند یا نیکویی بسیاری که به کسی برسد، بِرخوانده میشود.
صفت مشبههِ آن بَر به معنی کسی است که بسیار خیر انجام میدهد، آن کسی که دارای خیر کثیر است. ابرار از جمله الفاظی است که خداوند متعال در قرآن کریم عنایت زیادی بر روی آن نموده است و آنان را بسیار مدح کرده است و به آنان وعدههای ثواب بزرگ وعظیم داده است.ایمان سه قسمت دارد:
🔸یکی مرحله اعتقادات است که ابرار در عالیترین درجات اعتقاد قرار گرفتهاند. دیگری مرحله انجام اعمال صالحه است و ابرار کسانی هستند که به وجه احسن، اعمال صالحه را انجام میدهند
🔸 و دیگری اخلاق حسنه است که باز ابرار دارای اخلاق حسنه هستند. ابرار کسانی هستند که نماز را برپای میدارندو زکات مال را به مستحق میرسانند، 🔸و ابرار کسانی هستند که اگر با کسی عهد و پیمان ببندند و قول و قراری بگذارند، بر سر قول و قرار خودشان ایستادهاند و وفای به عهد میکنند. یکی دیگر از صفاتشان این است: «والصابرین فی الباساء والضراء وحین الباس»
(و صبر پیشه کنندگان در کارزار و سختیها و به هنگام رنج و تعب) آنان ابرار در بأساء و ضراء، یعنی در گرفتاریها، بیماریها، زیانها و ضررهایی که برایشان وارد میآید، صبر میکنند و همچنین در جنگ و مبارزه با دشمن دین، دارای صبر هستند. درادامه آیهِ شریفه میفرماید: «اولئک الذین صدقوا و اولئک هم المتقون» (اینان اهل راستی هستند و اینان تقواپیشگانند»
این بهترین وصف، برای ابرار است، یعنی ابرار هستند که راست گفتند؛ در عمل و در قول و اخلاق راست گفتهاند و «اولئک هم المتقون» اینها متقیان هستند.
طلب ایمنی از شر اشرار
در بند پیشین دعا دربارهِ ابرار گفتیم: خدایا! ما را توفیق بده که موافقت با ابرار داشته باشیم. «موافقت» یعنی، همکاری، همراهی و همرنگی، معنایش این است که ما میخواهیم همسان ابرار باشیم، ولی اینجا میگوییم: «و حنبنی فیه مورافقه`الاشرار»، مرافقت غیر از موافقت است.«رفیق» به معنای همنشین است و «مرافقت» معنای معاشرت و همنشینی و دید و بازدید را دارد. ممکن است انسان با کسی مرافقت داشته باشد ولی عقیده و عملش مثل او نباشد.
یک آدم مؤمنی نماز خوان است، روزه بگیر است، همه عبادات را بجا میآورد ولی رفیقی دارد که آن رفیقش اهل این کارها نیست و از بدان است، ولی او کار خودش را میکند، کارش مثل کار آن رفیقش نیست گرچه با او همنشینی میکند.میبینیم در این دعا نمیگوید که ما را مثل اشرار قرار نده، یا ما را موافق اشرار قرار نده، در حالیکه آنجا میگفت ما را موافق ابرار قرار بده، چون واضح است که آدم مؤمن نمیخواهد با اشرار همکاری بکند.
🌕 فضیلت و ثواب روز شانزدهم ماه مبارک رمضان برای روزه داران این روز طبق روایت پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم :
🌺 روز شانزدهم، خداوند این پاداش را به شما مى دهد که وقتى از قبر بیرون آمدید، شصت حلّه به شما عطا مى کند که بپوشید و ناقه اى مى فرستد که بر آن سوار شوید و ابرى را روانه مى کند که در برابر گرماى آن روز بر سر شما سایه افکند.
📚 امالی صدوق /مجلس دوازدهم/ص۴۹
10.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 هر روز یک آیه راجع به امام عصر(عج)
🔵 جزء شانزدهم
🌕 بزودی همه حضرت مهدی -عجل الله فرجه- را خواهند شناخت
#آیات_مهدوی
#رمضان_مهدوی
وظایف منتطران 16.mp3
10.37M
#کتاب_صوتی_وظایف
#وظایف_منتظران
🔴 قسمت شانزدهم وظایف منتظران
🔵 حفظ اعتقاد و ایمان و سلامتی
🎙️#ابراهیم_افشاری
*بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحیٖم
💦 فضیلتواحکامغسلجمعه.
💥💥💥💥
سعی کنیم حد الامکان هر هفته این غسل را انجام دهیم و ترک نکنیم ( حداقل 40 هفته انجام غسل جمعه پشت سر هم ؛ خیلی آثار و برکات دارد )
✍ رسول گرامى اسلام صلی الله علیه و آله در معراج مشاهده فرمود که فرشتگان براى کسانى که روز جمعه غسل جمعه میکنند ، طلب مغفرت مى نمایند و مى گویند: ( اللهم اغفر للذین یغتسلون یوم الجمعه )
✅ پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله) می فرمایند : هر کس در روز جمعه غسل کرده و به سوی نماز جمعه قدم بر دارد ، و به خطبه های امام گوش کند ، برای هر قدمش پاداش یک سال عبادت که روزش را روزه بوده و شبش را عبادت کرده به او داده می شود
✅ پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرماید:
هنگامی که شب معراج مرا به آسمان بردند ، زیر عرش خدا هفتاد هزار شهر را دیدم که هر شهری همانند دنیای شما بود ، و فرشتگانی را که بالهایشان را گسترده بودند و خدا را تسبیح و تهلیل می کردند و می گفتند ، خدایا کسانی را که روز جمعه غسل می کنند ، رحمت کن
*✅ نقل شده از رسول خدا ( صلی الله علیه و آله و سلم ) در وصیتی به أمیرمؤمنان علی ( علیه السلام) فرمودند:
*'در هر جمعه غسل جمعه را بجا آور اگر چه که هزینه خوراکت را صرف آن کنی ، زیرا سنتی ( عمل مستحبي ) از این بزرگتر وجود ندارد*
✅ در روایتی نقل شده که رسول خدا ( صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: هرکس که بر غسل روز جمعه مداومت داشته باشد بدنش درون قبر پوسیده نخواهد شد
روایت شده که امام صادق ( علیه السلام) فرمودند
غسل روز جمعه باعث طهارت و کفاره گناهانی است که از این جمعه تا جمعه قبل أنجام داده"*
✅ غسل جمعه از مهمترين و مؤكدترين غسلهاي مستحب محسوب مي شود و بهتر است كه حتي الامكان ترك نشود"
✅وقت آن از اذان صبح روز جمعه است تا ظهر، و هر چه به ظهر نزدیکتر باشد بهتر است، و اگر تا ظهر انجام نداد احتياط آن است كه بدون نيت ادا و قضا تا غروب جمعه به جا آورند، و اگر در روز جمعه غسل نكند مستحب است از صبح شنبه تا غروب، قضاي آن را به جا آورند و كسي كه مي ترسد در روز جمعه آب پيدا نكند مي تواند روز پنجشنبه غسل را به نيت مقدم داشتن انجام دهد
مستحبّ است انسان در موقع غسل جمعه بگوید: اشهَدُ ان لَا إِله َ إِلَّا اللّه ُ وَحدَه ُ لَا شَریک َ لَه ُ وَ ان َّ مُحَمَّداً عَبدُه ُ وَ رَسُولُه ُ اللّهُم َّ صَل ِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آل ِ مُحَمَّدٍ وَ اجعَلنِی مِن َ التَّوّابِین َ وَ اجعَلنِی مِن َ المُتَطَهِّرِین
__
✅ زنانی که عذر شرعی دارند می توانند این غسل را که یک غسل مستحبی هست انجام دهند و از ثواب و فضیلت عظیم آن بهره مند شوند*
✅ مواظب باشیم در انجام این غسل که یک غسل مستحبی است آب را به هدر ندهیم و اسراف نکنیم ، با کمترین مقدار آب میشه غسل کرد ، نکند خدای ناکرده به خاطر انجام یک غسل مستحبی گرفتار گناه کبیره ای همچون اسراف شویم"
لینک موکب فاطمه الزهرا
@mookkeb
💠اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ💠